Surinaamse Nederlanders volgen verkiezingen op de voet

4

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 26 mei – In Suriname zijn de stembussen zojuist (om 00.00u Nederlandse tijd) gesloten en worden de stemmen vanaf nu geteld(FOTO onder). Bijna 8.000 kilometer verder volgen veel Surinaamse Nederlanders de verkiezingen op de voet. Zo is er in Amsterdam Zuid-Oost de hele avond en nacht een speciale verkiezingsbijeenkomst meldt De NOS.

“Met discussies, live muziek en webcamgesprekken met Suriname trekt het wijkcentrum Kormelink vanavond een volle zaal. De mensen zijn zich bewust van het grote belang van de verkiezingen voor de toekomst van het land. Er heerst eensgezindheid, de politieke voorkeuren lijken geen rol te spelen” aldus de omroep.

“Het is toch spannend allemaal”, zegt een van de aanwezigen. “We leven echt mee met de mensen in Suriname.” De verkiezingsbijeenkomst in Amsterdam duurt tot het moment dat de uitslag bekend is, waarschijnlijk ergens diep in de nacht. Later vandaag is er een speciale radio-uitzending vanuit Amsterdam, van 20.00u tot middernacht. Deze verkiezingsspecial, op initiatief van een team van het voorheen welbekende Radioprogramma Zorg en Hoop, vindt plaats in samenwerking met Ujala Radio.

Bekijk ook de reportage van de NOS waarin naar voren komt dat 1.000 Surinaamse studenten die momenteel in Nederland studeren, gisteren hun stem niet konden uitbrengen.

Het tellen van de stemmen:
telling

4 REACTIES

 1. Ik had echt verwacht dat dit BANDIETENCLUBJE massaal afgewezen zou worden door het Electoraat. Oke, Noch de NDP, noch V7 zal een meerderheid halen zoals het nu eruit ziet.

  Kennelijk houdt een groot deel van de Surinamers van CRIMINELEN. DAT EEN BANDIET ALS ABRAHAMS ZICH HEEFT VERRIJKT MET STAATSMIDDELEN ZEGT DEZE MENSEN NIETS.

  IK VIND DIT TRIEST!!


  Maak melding

 2. @Henry

  Het BANDIETENCLUBJE van de V7 is gelukkig massaal afgewezen door het electoraat. Er is geen plaats meer voor redimusus in Suriname.

  GEWELDIG!!!!!!!!


  Maak melding

 3. ja dat doen ze vooral omdat ze eigenlijk hier zich nutteloos voelen, maar willen niet alles opgeven. het liefst gaan ze weg, maar de toescheidingswet is niet uitgevoerd zoals afgesproken in 1975. Als je drager bent van het nederlandse paspoort virus, mag je geen perceel of huis op je naam in bezit hebben, want de nederlandse regering heeft liever dat je dat moet opgeven. Ja gek zijn ze niet die surneds.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.