Eerste tellingen: NDP en V7 voorop, NDP iets meer

4

PARAMARIBO, 26 mei – De eerste resultaten van de verkiezingen komen druppelsgewijs binnen. De NDP is aan kop, met op enige afstand oppositieblok V7. In de meeste districten zijn het deze twee tegenstanders die de meeste stemmen trokken. Het is wel te voorzien dat de aantallen en verhoudingen veranderen.

Het betreft de informele uitslagen. Deze moeten nog worden vastgesteld door het Onafhankelijk Kiesbureau. In Paramaribo zijn van één stembureau de stemmen geteld. De NDP en V7 houden elkaar bij. In Sipaliwini heeft bij de eerste tellingen de paarse partij ruim driehonderd stemmen en zit de rest onder de dertig. In Brokopondo gaan NDP en A Combinatie nek aan nek.

Intussen heeft oppositieverbond V7 zich beklaagd over de gang van zaken bij sommige stembureaus. Klachten houden onder meer in het vertonen van videobeelden van NDP-leider Desi Bouterse bij een stembureau in Kwamalasemutu. Ook zou op sommige kiesbureaus naar willekeur worden gehandeld. V7 heeft intussen een formele klacht ingediend bij de verkiezingsautoriteiten.

4 REACTIES

  1. Doekhie bijt in het stof. Inpakken en wegwezen. Nickerie is een V7-bolwerk geworden en daar is Doekhie voor 100% debet aan door zijn gedrag en de besodemieterij van de padieboeeren. Nu is hij daarvoor genadeloos afgestraft.


    Maak melding

  2. Ik denk dat er, zoals altijd, wederom een coalitie gevormd zal moeten worden omdat noch de NDP noch de V7 een meerderheid zal hebben om alleen te regeren.
    Wie de coalitie zullen vormen is niet zo onbekend als men denkt maar de komende dagen / weken zal er klaarheid worden gegeven.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.