Bijzondere verkiezingsuitzending via Ujala radio

14

AMSTERDAM, 24 mei – Wordt Bouterse opnieuw president van Suriname? Of krijgt hij bij de verkiezingen van maandag 25 mei geduchte concurrentie van sheriff Santokhi. En wat doet Brunswijk als hij nodig is om Bouterse of Santokhi aan een meerderheid te helpen?
In een speciale radio-uitzending vanuit Amsterdam komen alle partijen aan het woord maar ook gewone Surinamers. Op dinsdag 26 mei, de dag na de verkiezingen, is van acht uur ’s avonds tot middernacht een verkiezingsspecial op initiatief van een team van het voorheen welbekende Radioprogramma Zorg en Hoop in samenwerking met Ujala Radio.

Het team van Zorg en Hoop bestaat uit Roy Khemradj(FOTO) eindredactie en presentatie, Sam Jones verslaggeving en redactie en Rogier Dankerlui social media redacteur en muzieksamenstelling. Vanuit Suriname verlenen hoofdredacteur Nita Ramcharan van Starnieuws en sociaal – economisch specialist Deryck Ferrier medewerking. Beiden waren nieuwscommentator van Zorg en Hoop. Deze verkiezingsuitzending wordt gemaakt in samenwerking met Anand Chandrikasingh, directeur en met Satish Ramdatmisier programmamaker van Ujala Radio. Dit Surinaams radiostation heeft een etherbereik in Noord-Holland Zuid-Holland en Flevoland, de regio’s waar de meeste Surinamers in Nederland wonen.

In de vier uur durende uitzending geven Suriname woordvoerders hun eerste reactie op de uitslag van de verkiezingen: Han ten Broeke (VVD), Michiel Servaes (PvdA), Harry van Bommel (SP) en Louis Bontes. We bellen met politici in Suriname van verschillende partijen en Karin Refos (ondernemer en specialist gender- en emancipatiezaken), Robby Makka (politiek analist en jurist) en Faried Pierkhan (media ondernemer) becommentariëren de politieke stand van zaken na de voorlopige uislag. Ook Florian Grep (NDP) en Lachman Soedama (VHP) die als gast aan de presentatietafel aanschuiven.

Medewerking aan deze uitzending verlenen ook Suriname watchers als Hans Buddingh (NRC) en Gert Oostindie (KITLV) en ambassadeur Albert Ramdin assistent secretaris-generaal van de OAS die een waarnemersmissie in Suriname heeft.

Uitzending: dinsdag 26 mei 2015
Tijd: 20.00 – 24.00 uur
Omroep: Ujala Radio ( etherfrequentie 98.0/Zuid-Holland, 101.8/Noord-Holland en 93.3 kabel in Flevoland)

14 REACTIES

 1. 24 mei 2015

  Srika gaat vandaag verder in stilte !!!!!!!!

  Zie jullie later bij de viering van voetbalvereniging Zwarte Pijl.

  Henk Molenaar, yo de drape toch? Al is het in jouw natte broek vol pies !!!!
  Srika


  Maak melding

 2. Vandaag 3e deel van Nina Jurna over Suriname. Benieuwd of Nina erachter is gekomen dat er ook javanen, chinezen, blanken en hindoestanen wonen in Suriname.


  Maak melding

 3. Maandag, 25 mei 2015
  Wi Na Wi, Wi Na Famirisma, Wi Na Wi, Wi Na Sranansma
  wiens van Nickerie, wiens na Coronie, wiens na Saramacca, wiens na Wanica, wiens na Commewijne, wiens na Marowijne, wiens na Para, wiens na Brokopondo, wiens na Sipaliwini, wiens na Paramaribo, wi na sranansma.
  Kiest u bewust, denkt aan de toekomst van u en uw (kinds)kinderen!
  Stemt u massaal op V7
  Time4Chan(ge)!
  YesWeC(h)an(ge)!, YesWeC(h)an(ge)!, YesWeC(h)an(ge)!
  Stemt u V7!
  Chan4Pres!

  Hoera!, Hoera!, Hoera!,
  V7! de kon voor een beter leven!
  V7! hee, hee!
  V7!, hoo, hoo!
  Fri!, Fri!, Fri!, Sranankondre Fri!

  Freedom, Freedom, Freedom, Freedom, Freedom de Kon!

  Free At Last, Thank God Migthy We Are Free At Last!

  V7!, V7!, V7!, V7!, V7!, V7!, V7!
  V71 voor een beter leven!
  Hoera, Hoera, Hoera!
  Wij houden van V7! om hun kiezers en hun doen!

  God zij met ons Suriname
  Hij verheff’ ons heerlijk land
  Hoe wij hier ook samen kwamen
  Aan zijn grond zijn wij verpand
  Werkend houden w’ in gedachten
  Recht en waarheid maken vrij
  Al wat goed is te betrachten
  Dat geeft aan ons land waardij.

  Opo, kondreman un’ opo
  Sranangron e kari un’
  Wans’ ope tata komopo
  Wi mu’ seti kondre bun.
  Strey de f’ strey, wi no sa frede
  Gado de wi fesiman.
  Eri libi, te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede!

  God Zij Met Ons Suriname(r)s!


  Maak melding

 4. @banaba,

  Net gekeken naar de laatste deel en wat denk je? Ze (Nina Jurna) heeft geen chinees, geen javaan, geen hindoestaan kunnen ontdekken in Suriname. Wel een paar homo’s en travestieten en de oppositieleider en verder alleen maar creolen en marrons.
  Dat de NPO zich niet schaamt om zo’n eenzijdig beeld van Suriname te schetsen. Ze laten zich bij de neus nemen vanwege hun grote gebrek aan kennis over het land. Elke reportage die de NPO over Suriname maakt is dus bij voorbaat van twijfelachtige gehalte.


  Maak melding

 5. 25 mei bereikt de lengte revolutie Suriname die niet en nooit meer ts stoppen is.
  ze hebben van 1987 tot en met 2010 te kans gekregen om van Suriname een mooi , gezonde en armoede vrij land te maken.
  Allles wat de pot nu slat is de NDP, het volk is tog niet dom??
  alles ellendie die nu is heeft te maken met het falen van 1987 tot 2010.
  dat je zoveel overstromingen hebt in Suriname is niet in 2010 begonnen.
  dat je zoveel armoede hebt is niet in 2010 begonnen>
  dat je zoveel gezinnen hebben die nog steeds bij hun overgroot moeder wonen waarbij zelf 4 gezinnen in een woning wonen is toch niet in 2010 begonnen.
  dat er gen werk is is toch niet in 2010 onstaan.
  dat je vandaag niet meer kan betalen voor een stuk grond en een huis kan bouwen is toch niet begonnen in 2010
  dat vandaag je niet meer kan betalen voor een woning en een perceel is tog niet begonnen in 2010
  dat je in Suriname ook prijzen van artikelen in EURO en USA geprijst worden is toch in de periode van V7 gerealiseerd.

  Deze mensen van V7 denken nog steeds dat het volk van nu nog deze zelfde domme massa was van tot 1980.
  dan negers stemmen op negers ongeacht als ze en goed beleid voeren.
  hindoestannen stemmen op hun eigen soort, alhoewel het bij je javannen nog sterk aanwezig is dat ze nog geloof hebben in hun SOMO ondanks de zoveel blunders , fraude en roof goederen van de staat die hij heeft gepleegd


  Maak melding

 6. Goed initiatief van de programma makers.Ik luister af en toe naar Ujala, als ze educatieve programma’s maken. De kwaliteit van de programma’s kan wat mij betreft beter, maar dan moeten ze wel goed opgeleide mensen binnen halen. Ik krijg de indruk dat Ujala vooral bedoeld is voor de ouderen. Dit is op zich niet zo erg, als ze de ouderen ook bedienen van leuke programma’s.
  Een voorbeeld: veel ouderen willen weten hoe het gaat in Suriname.
  Laat elke week mensen aan het woord die pas in Suriname zijn geweest om te vertellen hoe ze het hebben ervaren. wat gaat goed, wat gaat minder goed etc etc. Gewoon een opbelprogramma met de titel: Pas uit Suriname.


  Maak melding

 7. Santokhi beloofd het volgende:

  • we gaan de corruptie een halt toeroepen
  • we gaan de criminaliteit aanpakken
  • we gaan het onderwijs verbeteren
  • we gaan de prijzen betaalbaar houden en
  • we gaan de verdiencapaciteit verhogen

  Wat een verademing. Geen grootheidswaanzin, maar realistische doelstellingen.

  Lang leve V7, lang leve Suriname. God Zij Met Ons Surinamers.


  Maak melding

 8. NIEUWSFLITS:

  In aanloop naar de verkiezingen in Suriname zijn er op diverse plaatsen incidenten geweest.

  – Op Zanderij is een vliegtuig de lucht in gevlogen;

  – In de haven is een rubberboot opgeblazen;

  – In een broodjeszaak is de staat van beleg afgekondigd.

  Nadere informative volgt.


  Maak melding

 9. In de laatste peilingen haalt de V7 heel weinig zetels en dat is een goede zaak. Vooruitgang kan alleen maar met de NDP en niet met die marionetten van de zeven veestapels.


  Maak melding

 10. @Mi door baka 1863.

  Gezien het jaartal achter jouw alias vrees ik dat je in je ontwikkeling stil bent blijven staan. Wat bedoel je precies met dat de overstromingen niet in 2010 zijn begonnen ? Natuurrampen zijn er altijd geweest en zullen er altijd zijn tenzij je er een van het soort bent dat in de geestenwereld gelooft.
  Jouw reactie is niet alleen lachwekkend maar ongelooflijk dom (zal het toch aan jouw afkomst te wijten zijn ?) Je weigert niet in te zien dat alle ellende begon na de revolutie in 1980. In de periode 1975-1980 ging het goed met Suriname omdat Nederland jouw land met honderden miljoenen guldens verrijkt had. Het was geen zakcentje dat Suriname van Nederland ontving. Maar zoals het de gewoonte is in veel landen waar het politiek bestel door zwarten beheerst wordt, verdween dat geld direct in de zakken van de rovers Aaron, Ferrier, Herrenberg men (later) Bouterse. Die hebben Suriname leeggeroofd en niet de Hindoestanen en Javanen. Je mag dankbaar zijn dat die bevolkingsgroepen de economie, samen met Chinezen, draaiende houden.
  Het verdraaien van feiten is goed op jouw lijf geschreven, want je bent een volksmenner. Je bent de zwarte Geert Wilders en jouw soort is het niet waard om zich over de slavernij druk te maken. Sterker nog, voor jouw soort dat zich zo racistisch uitlaat heb ik maar een oplossing; terug aan de ketting. Dobberneger


  Maak melding

 11. Are Baap re Baap…….. Vermoedelijk beste mensen gaat die Lonnie zeker NDP helpen met de meerderheid voor een Coalitie vorming. Het is een idee,maar de Kiesstelsel is niet aangepast tot nu in Suri.
  Die Lonnie kan veel meer zetels binnenhalen met minder stemmen volgens die nare regeling van de kiesstelsel. Die Baas weet ,dat Lonnie hem als eerste gaat benaderen om een regering te vormen. CHE–CHE!!!….. In Suri is alles mogelijk. “NEKS NO FOUT.”


  Maak melding

 12. Met veel plezier heb ik gisteren geluisterd naar het bijzondere programma van Zorg & Hoop i.s.m.Ujala.
  Jammer dat Zorg & Hoop er niet meer bestaat. Dit was een kwalitatief goede programma met deskundige journalisten en daarom is het erg jammer dat we dit moeten missen. Ik vraag mij af of het niet mogelijk is een dergelijke programma 1 keer per maand te laten verzorgen met sponsoring. Mijn ouders die vroeger trouwe luisteraars waren van het programma Zorg & Hoop hebben het ook samen, en met veel aandacht, beluisterd. Een groot deel van de Surinaamse Nederlanders volgt het nieuws in Suriname via internet, maar missen de achtergrond informatie die bij elkaar wordt gebracht vanuit een breed perspectief.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.