Nieuw AFRO Magazine start crowdfunding campagne

0

AMSTERDAM, 24 mei – De eerste editie van AFRO Magazine, het nieuwe tijdschrift voor ‘zwarte mensen’ in Nederland rolt volgende week van de drukpers. “Waarom een tijdschrift voor zwarte mensen? Waarom niet? Er zijn zoveel boeiende verhalen van deze groep mensen die de reguliere media niet halen. AFRO Magazine wil daar het platform voor zijn,” vertelt redacteur Marvin Hokstam(FOTO) die het samen met een team enthousiastelingen uitgeeft.

De website ging begin mei stilletjes online, en het aantal followers van de Facebook en Twitter pagina’s groeit snel. Het eerste gedrukte tijdschrift –de nul editie- wordt volgend week gelanceerd; Mensen mogen zich nu al opgeven om het gratis thuis te ontvangen. En om zich te abonneren om het tijdschrift zes keren per jaar in hun brievenbus te krijgen.

“Als journalist vind ik het jammer wanneer een mooi verhaal niet verteld wordt; en jammer genoeg gebeurt dat met veel verhalen uit de Afro gemeenschap in Nederland. Dus als het op content aankomt, wordt AFRO Magazine geen eendagsvlieg. Nu nog de ondersteuning van de AFRO gemeenschap,” zegt Hokstam.

Het team is daarvoor vrijdaag een crowdfunding campagne gestart op Voor de Kunst om de fondsen te genereren om de volgende editie uit te geven in juli. “We hebben de nul-editie uit eigen zak bekostigd, zonder ook maar één advertentie te proberen te verkopen. Er zitten prachtige verhalen in … over Afro bewoners van Nederland in de 16e eeuw, over een zwarte Surinaamse vrouw op Wall Street, over Caribische kunst in Amsterdam, over een record aantal zwarte kunstenaars op de Bienalle di Venetia. Die verhalen schrijven maakte de investering helemaal weer goed. Maar we gaan al die andere mooie verhalen niet kunnen blijven schrijven zonder de hulp van de mensen voor wie en over wie we dit tijdschrift uitgeven. Dus mensen, steun ons.”

Hokstam benadrukt dat mensen zich niet moeten blindstaren op de naam van het tijdschrift. “Het heet wel AFRO Magazine, omdat het gaat over mensen van Afrikaanse afkomst … Surinamers, Afrikanen, Antillianen, Afro-Amerikanen en ga zo maar door. En die verhalen hebben zeker ook waarde voor mensen met een andere huidskleur. Zoals ik zeg in het crowdfunding promo filmpje: er gaat veel mis in de interculturele communicatie in Nederland, omdat mensen elkaars verhalen niet kennen. AFRO Magazine wil die brug slaan naar ons verhaal.”