Castelen ‘blij’ om boycot debat sociale wetten

19

PARAMARIBO, 24 mei – “Ik ben blij dat ik niet in het parlement was toen de sociale wetten werden behandeld.” Dit zegt Guno Castelen, voorzitter van de Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA. De kritiek, van vooral regeringspartij NDP, is onterecht. Er was reden genoeg om weg te blijven.

SPA en de rest van het Nieuw Front kennen hun verantwoordelijkheid. Natuurlijk is er behoefte aan wetgeving als basiszorgverzekering, algemeen pensioen en minimumloon. Maar zoals de wetten nu zijn ingevoerd is leiden in last. “Het minimumloon gaat nog, maar de andere twee zijn rommel. Wij gaan ze repareren zodra we er zijn”, zei Castelen bij de afsluiting van de verkiezingscampagne van politiek blok V7.

Sinds de afloop van het parlementair debat over de wetten en de aanname, is de kritiek alleen maar toegenomen. Het Nieuw Front zou zich onverantwoordelijk opstellen. Een kans zou zijn gemist om iets te doen voor de ‘zwakken’. “Ik doe geen half werk. Als we iets doen, doen we het goed. Je stort het volk in nog meer armoede. De sociale wetten zijn niet goed. Ze zijn moordend voor de arbeidersklasse en voor ondernemers”, aldus Castelen.

19 REACTIES

 1. Ik heb meerdere malen geroepen dat DDB een Regelrechte Ramp is voor het land Suriname.
  DDB dient morgen 25 mei massaal te worden afgewezen door het Electoraat.

  En daarna zal de grote Schoonmaak moeten beginnen, met RAMON en al die andere Corrupte FIGUREN (DDB incluis) die zich voor de rechter moeten verantwoorden WEGENS GROOTSCHALIGE CORRUPTE PRAKTIJKEN.


  Maak melding

 2. Weer een hypocriet die langs de lijn staat te lullen. Jij moet je schamen dat je toegeeft niet aanwezig te zijn bij belangrijke vergaderingen ,waar belangrijke beslissingen genomen worden ten behoeve van het volk.
  Nu achteraf je bek roeren die ook nog stink geeft aan dat ook jij een zakkenvuller bent. Jij ontvangt een honorarium uit de staatskas als politieke idioot die niet voor het volk opkomt maar je zakken vult onder de mom van SPA
  schande

  tjee khan


  Maak melding

 3. Bouterse heeft er inderdaad een handje van een heleboel te beloven voordat hij weet hoe hij het zal kunnen realiseren. Denk maar aan de 18000 woningen, de diepzeehaven, de fly-overs, de spoorbaan naar Brazilië en de minder ambitieuze spoorbaan van Paramaribo naar Para, de Gouden Kerst, de brug over de Corantijn en nu komt hij met ene Aswhin Adhin als vice president alsof hij de verkiezingen al gewonnen heeft of de beschikking heeft over de toverlamp van Aladhin. En de briljante gek Aswhin Adhin barst bijna in snikken uit om zoveel eer hem bewezen.


  Maak melding

 4. @Henry,

  Mocht Bouterse morgen zijn biezen moeten pakken en de nieuwe leiders een grote schoonmaak beginnen dan zal dit niet zonder slag of stoot gaan. Reken maar erop dat alle smerige trucs uitgehaald worden. Sluit een een staatsgreep niet uit. Al dan niet vreemdzaam dmv een telefooncoupe.


  Maak melding

 5. Het is niet zo verwonderlijk wanneer de gedachtengang is, “gaat heen en vermenigvuldig u, de zorg van het vermenigvulgde overlatend aan een toevallige overheid”!
  Hartelijk dank meneer Castelen voor al die onverzorgde-, veelal op u en mij lijkende en onhandelbare ZWERF-kinderen.


  Maak melding

 6. khan Tjee@

  Zo te zien snap je er niks van

  Natuurlijk is er behoefte aan wetgeving als basiszorgverzekering, algemeen pensioen en minimumloon. Maar zoals de wetten nu zijn ingevoerd is leiden in last. “Het minimumloon gaat nog, maar de andere twee zijn rommel. Wij gaan ze repareren zodra we er zijn”,

  Maar zoals de wetten nu zijn ingevoerd is leiden in last. “Het minimumloon gaat nog, maar de andere twee zijn rommel.

  maar de andere twee zijn rommel

  begrijp je het nu waarom zijn boycot,hij vind dat de andere twee rommel zijn.begrijpend lezen dat moet je ook kunnen fijne dag

  laat me.


  Maak melding

 7. 25 mei 2015

  Het is vandaag weer zo ver !!!!

  Het volk van Suriname mag vandaag voor de komende 5 jaren haar gelijk bepalen en halen. Uiteindelijk heeft het volk altijd gelijk.

  En dat gelijk zullen wij met z’n allen op dit forum moeten respecteren.
  Srika


  Maak melding

 8. @Koos,

  Ik hou echt mijn hart vast mocht deze BEDRIEGER deze verkiezing verliezen. Ik ben het volkomen met je eens dat er SMERIGE TRUCS zullen worden uitgehaald.

  HUP, HUP, HUP V7: ZET `M OP, SRANANG MOESOE WINI


  Maak melding

 9. @Srika,

  Het is vandaag weer zo ver !!!!

  Het volk van Suriname mag vandaag voor de komende 5 jaren haar gelijk bepalen en halen. Uiteindelijk heeft het volk altijd gelijk.

  En dat gelijk zullen wij met z’n allen op dit forum moeten respecteren.

  ———————————————-

  Dus als volgende week de meerderheid van de surinamers besluiten slavernij te herinvoeren dan heeft de rest vd wereld dit te accepteren. Srika, Bouterse zullen wij nooit accepteren, knoop dit goed tussen je oren.


  Maak melding

 10. @Srika,

  Wat vond je ervan dat het volk dat in 1980 gelijk had door voor Aron te kiezen, in deze ‘gelijk’ door Bouterse werd betwist en vernederd? M.a.w. iedereen die voor Bouterse is moet niet kletesen over het ‘gelijk’ van het volk. Bouterse heeft aangetoond dat het volk niet gelijk heeft, de militairen hadden ‘gelijk’. Hun ‘gelijk’ verkochten ze als revolutie aan het volk.


  Maak melding

 11. Er zijn ook sociale plichten zoals:
  Gij zult niet stelen, niet roven, moorden, verkrachten, overvallen, niet met andere vrouwen of mannen copuleren, niet liegen, niet de staat bankroet maken, niet staatsgeleden verduisteren, niet het land voor een habbekrats aan buitenlandse bedrijven verkopen, niet bedreigen, geen kogelbrieven sturen, niet intimideren en treiteren, niet discrimineren enz.
  De sociale plichten zijn niet echt populair bij het arme volk en de nog (geestelijk) armere regeerders.


  Maak melding

 12. Castelen ‘blij’ om boycot debat sociale wetten!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Castelen, je mag nu voor goed en altijd via de zijlijn gaan boycotten.
  Castelen, je mag nu buiten in het Assemblee gaan boycotten!!
  Castelen, je hebt samen met je maatje da91 en nps het volk in het bijzonder de creolen te lang voor gek gehouden en niks gedaan, vandaar nu zoveel armoede onder de creolen.
  bye bye castelen, doei doei.
  eindelijk verlaat hij die stoel voor jongeren alhoewel het nu te laat is,want spa bestaat niet meer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.