Luchtvaartflater kon niet op dommer moment

44

PARAMARIBO, 6 mei –Autoriteiten die in Suriname op een of andere manier te maken hebben met de luchtvaart, hadden niet op een slechter en dommer moment kunnen blunderen. Het terugroepen van een ambulanceheli op weg naar een verkeersincident, hoe bedenken ze dat? Het gaat dan niet eens om de omstandigheden.

Menigeen zou er een politiek kleurtje tegenaan willen lakken. De slachtoffers van het incident schijnen iets te maken hebben met een oppositiepartij. Maar daar gaat het even niet om. In een situatie die nauwelijks in te schatten is, zijn het de hulpdiensten die voor de hand behoren te zijn. En dan faalt het systeem grandioos, naar later blijkt ook nog door gericht ingrijpen. Gezichtsverlies op meerdere niveaus.

En voor het geval iemand het nog niet doorhad… het is verkiezingstijd. En voor hen die het nog niet door hadden…niets dat zo op het gemoed werkt als de mens in nood. Koppen rollen gebeurt wellicht niet. Maar de rekening is wel gevraagd. Die zal worden gepresenteerd en iemand zál betalen. Onder de mat vegen zou misschien ook nu weer uitkomst kunnen bieden. Maar ook in de politiek is timing alles.


44 REACTIES

 1. De titel van dit redactie artikel laat duidelijk zien wat de kleur is van waterkant.net. de redactie laat zien dat ze geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel bezit om een weloveroordeel te geven m.b.t. dit ontstane vraagstuk.

  Het werd al duister in Suriname en er zijn zeer strenge internationale regels die de Surinaamse luchtvaart-autoriteiten moeten handhaven. In Suriname mogen er bij duisternis geen binnenlandse vluchten plaatsvinden tenzij er voorzieningen voor handen zijn om het navigatievliegen en landen bij duisternis mogelijk maken.

  Stel dat de Surinaamse luchtvaart autoriteit toestemming had gegeven voor het vliegen bij duisternis en het ging fout. Ja dan waren de rapen gaar. De gevolgen zouden niet alleen binnen de Surinaamse samenleving voelbaar zijn maar ver buiten de grenzen zou dit consequenties hebben.

  De Amerikaanse FAA en de EU zouden Surinaamse luchtvaartmaatschappijen verbieden op hun grondgebied te vliegen.Daarnaast zouden buitenlandse toeristen niet meer willen vliegen met Surinaamse maatschappijen.tevens zou de SLM haar vliegtuigen niet meer mogen verhuren aan buitenlandse maatschappijen. Pech voor de lieden met achtervolgingswaanzin die overal NDP spoken zien, jammer voor de redactie Waterkant.net, de VHP en V7.


  Maak melding

 2. In Suriname ben je, je leven niet zeker om wat voor reden of welke omstandigheid dan ook of rekenen op wie dan ook. Er zijn heel veel blaaskaken in de publieke sector, die niet geschikt zijn voor hun werk en zich niet realiseren dat als het om zo’n sector gaat, politieke kleur of wie je bent niet telt. Wat telt is je bent mens en het gaat om dood of leven. Wat in zulke omstandigheden belangrijk is, is leven. Venloo en dit soort allooi moeten bij zichzelf te raden gaan en de eer aan zich zich houden. Criminelen en mensen die te gewogen worden en te licht bevonden zijn, moeten opkrassen. Het gaat om leven, beleid, vooruitgang, rust en orde, je werk doen en waar er zaken niet goed sluiten, men het leven voor laat gaan, korte, middellange, lange termijn van het land en de Surinamers,buitenlanders, de mens in zijn algemeen op talrijke sectoren, veiligheid breedste betekenis van het woord , rust en orde, milieu breedste betekenis van het woord, flora en fauna, vooruitgang, welvaart en welzijn, enz, enz, van het Surinaamse volk.
  Als ik het in Suriname het voor het zeggen had, was deze man, DDB en de gangsters nu stevig achter slot(en) en grendel(s) in Fort Zeelandia en zou voor 18.00 uur/ voor zonsondergang hij ea op de brandstapel geplaatst worden midden op het
  onafhankelijkheidsplein. Hun doodskoppen zouden op palen aan de waterkant worden geplaatst de volgende dag, waardoor het publiek, Surinamers en toeristen, een attractie had om naar te komen kijken als ze aan de waterkant aan het verpozen is.

  Wan Tra Wintie Moes Kon Wai In Sranan!
  Sranansma, Jongoe wan, Nanga owroe Wan, oe bondroe kon na wan.
  Wiens Na Nickerie, Wiens Na Coronie, Wiens Na Saramacca, Wiens Na Wanica, Wiens Na Paramaribo, Wiens Na Commewijne, Wiens Na Marowijne, Wiens Na Para, Wiens Na Brokopondo, Wiens Na Sipaliwini, Wi Na Sranansma!
  Oe Bondroe! en Stemt u massaal op V7!
  Stemt U massaal voor V7!
  V7, V7, V7, V7, V7,V7, V7!
  Time4Change!
  Stemt u massaal op V7
  YesWeC(h)an(ge)!, YesWeC(h)an(ge)!, YesWeC(h)an(ge)!
  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede!
  Chan4Pres!
  Stemt U V7!

  God Zij Met Ons Suriname(r)s!


  Maak melding

 3. Ik ben het 100 procent eens met RobG. De reactie van de heer Venlo (hoofd Luchtvaartdienst) is duidelijk en ik ga ervan uit dat dit waar is. Ik vind het jammer dat de directeur van Hi-jet de heer Embricqs het op politiek gooit want is duidelijk dat dit niet met politiek te maken heeft. De Surinaamse luchtvaart moet nog verder ontwikkeld worden. Vergeet niet dat Blue Wings al jaren op de zwarte lijst staat. Regels zijn regels ook al is er nood aan de man. Wanneer er troepen gered moeten worden in Afghanistan mogen de reddingshelikopters nooit zonder escorte vliegen. Veiligheid boven alles.


  Maak melding

 4. Het is duidelijk dat we met monsters te maken hebben bij de luchtvaarts dienst. Als ze in opdracht van anderen hebben gehandeld is natuurlijk de open vraag.
  Ik ben er heilig van overtuigd dat Hi-Jet menig urgente vlucht heeft uitgevoerd in daglicht alswel in het donker en dat ze daar niet zichzelf in gevaar zouden brengen.
  Achteraf hebben we geen vliegtuigen die wel of niet in het donker landen over heel Suriname met medeweten van velen aan de top inclusief de leiding van de luchtvaartsdienst?
  Dat er maatregelen moeten volgen is een ieder nuchter/beschaaft mens duidelijk. Helaas hebben we te maken met een kankergezwel die Suriname nu regeert en daar is het probleem!
  Ik raad een ieder op 25 Mei naar de stembus te gaan en af te rekenen met deze abangies. En alstublieft, mek den hor a pikien moni


  Maak melding

 5. Rob G, alle argumenten die je aanvoerde om goed te praten dat de NOODVLUCHT werd teruggeroepen werden door van Embricqs al ontkracht, zijn maatschappij heeft vaker vluchten uitgevoerd in het donker. De meeste mensen in Suriname geloven niet in spoken, maar ze weten dat het een feit is dat er in Suriname criminelen rondlopen die er niet voor terugdeinzen om over lijken te gaan, heb je nog nooit de verhalen gehoord dat rivalen (al of niet politiek) in Suriname iets overkwam en men daarna op een ondoordringbare blinde muur stuitte? Vergeleken met die verhalen is dit voorval kinderspel, omdat deze slachtoffers niet moedwillig zijn gemaakt en het nog steeds kunnen navertellen.


  Maak melding

 6. @ RobG,
  Het is algemeen bekend dat er enkele mensen in Suriname een paniekaanval krijgen als ze maar het geluid van een helocopter in de verte horen. Wie die mensen zijn is ook bij iedereen bekend. En hopelijk gaan er binnenkort echte buitenlandse helicopters op enkele plaatsen landen. Dit gaat zo smoothly gebeuren dat de bevolking dit pas later zal merken nadat bepaalde personen al langere tijd niet meer in het openbaar verschijnen.


  Maak melding

 7. Goed stuk!

  Niets aantrekken van die mensen die vijftig jaar geleden voor het laatst is suri zijn geweest.
  Hun commentaar is te zot voor woorden.

  Deze mensen hebben geen idee van het feit, dat het juist gedurende de nachtelijke uurtjes, hartstikke druk is boven de suri binnenlanden.
  En die andere denkt slim te zijn door een oorlogssituatie te vergelijken met een verkeersongeluk, niet te geloven, onvoorstelbare kolderites.
  Ik zou die paarse hun commentaar willen horen als het bouta was die was verongelukt,…joh waardeloos zijn deze mensen.

  Suriname is erg laag gezonken dat ze dit laat gebeuren.
  Wie heeft deze opdracht gegeven?


  Maak melding

 8. waarom mag de waarheid niet verteld worden…de piloot keert toch niet zomaar terug is net als dat ding met het jeugdjournaal ze, die paarse criminele en immorele bende van de NYAN DRINGI PARTIJ, schieten zichzelve steeds in de voet!


  Maak melding

 9. @Makka

  Nogmaals regels zijn regels.

  Als onderstaande waar is dan vind ik het niet vreemd dat de piloot werd teruggeroepen.

  “Rond 17.14 uur heeft Hi-Jet de Zorg en Hoop Toren opgeroepen voor vertrek naar Nickerie zonder het vereiste vliegplan. Op aanvraag is het vliegplan ingediend met als vertrektijd 17.15 uur. In het plan was niet aangegeven dat het ging om een emergency. Vluchten vanuit Zorg en Hoop kunnen plaatsvinden tussen zonsopkomst en zonsondergang, tenzij het om een emergency gaat. Aangezien de vluchtuitvoering zou plaatsvinden in de nachtelijke uren en het niet een emergency betreft, is er geen toestemming verleend. “


  Maak melding

 10. Uit alles wat er nu gebeurt is in de afgelopen tijd blijkt dat de bevolking van Su niet in staat zal zijn om de situatie waar we in zitten te doorbreken dan wel op te lossen. In de top is iedereen met iedereen ongeacht Ras, Cultuur, Geloof enz. op de een of andere manier betrokken bij een njang of anderzins gecorrumpeerd en heeft vanuit het niets grote zakelijke belangen. En alle schijnbewegingen die lijken op een zgn democratisch proces classificeer ik als “EEN GROTE FLAUWEKUL”. Onder het motto van Revolutie, De-kolonisatie, Bevrijding, Nationale identiteit, op Eigen benen staan en Eigen kracht vooruit komen.
  Tijd nu voor een ander geluid en de bijbehorende acties.


  Maak melding

 11. Alles wat met luchtvaart te maken heeft in Suriname is bagger.
  Ik heb er geen andere woorden voor.
  Het technisch materieel, de service op beide vliegvelden en de coordinatie en planning.
  Wat een stelletje amateurs, zeg.
  Ga gauw eens kijken in het buitenland, hoe het luchtverkeer daar is geregeld en georganiseerd.


  Maak melding

 12. -Een uur van te voren een vliegplan indienen. Dit betekent dat als er een ongeluk gebeurt het helemaal geen zin heeft de helikopter in te schakelen, omdat je binnen dat uur al dood bent.
  Het niveau van velen en vooral in de politiek is 0,0 naar beneden gezakt.

  -Als er verkiezingen aankomen heeft een ieder alleen maar mooie praatjes. Brunswijk b.v heeft aan die mensen vertelt dat een van de aandachtspunten van de politieke partij ABOP is om een beter beleid te voeren ten aanzien van grond. Een ieder moet toegang hebben tot grond.
  Deze grapjas was haast nooit te vinden in de DNA en nu praten over beleid?????Ik denk eerder zijn beleid om ver te blijven uit de gevangenis.

  Bouterse bedwelmd het volk ook om aan de macht te blijven om zo ook ver van de gevangenis te blijven.
  Ik heb geen partij, maar ik wens de NDPérs heel veel geluk. Wel moeten zij niet vreemd opkijken als die zelfde armen de straat op zullen gaan.

  Wanneer dat land failliet dreigt te gaan zitten de vrienden hun families al in een ander land, omdat zij al heel erg rijk zijn geworden.


  Maak melding

 13. @ Rob G.

  Dit past weer niet in je straatje, dus je begint alweer met je hoefjes te slaan. Het feit dat het logo van CASAS is gebruikt in de berichtgeving naar de media zegt mij al genoeg. Een grote corrupte bende! Bj de bedrijven die NIET over een AOC beschikken behoort ook Pegasus, wiens helicopter werd ingezet wegens gebrek aan materieel bij Hi-Jet. Trek zelf je conclusie.

  Reactie CASAS:

  Middels deze, wil de Civil Aviation Safety Authority Suriname (CASAS), het één en ander rond de berichtgeving met betrekking tot de veiligheid van het binnenlands vliegverkeer verduidelijken. Zeker daar ons logo gebruikt is, willen wij benadrukken dat dit bericht niet afkomstig is van onze organisatie.

  Anders dan in de berichtgeving gesteld, heeft de bekendmaking van CASAS zoals die is verschenen in de dagbladen op maandag 04 mei jl. niet te maken met een ‘verscherping’ van ons toezicht. Het is nimmer toegestaan dat personen, bedrijven of organisaties die niet over een z.g. Air Operator Certificate (AOC) (Vergunning tot Vluchtuitvoering) beschikken, commerciële vliegactiviteiten uitvoeren. Het wettelijke vereiste dat een commercieel luchtvaartbedrijf moet beschikken over een AOC, is geen nieuwe. Voorafgaand aan de afgifte van deze AOC worden de procedures die het bedrijf zal hanteren bij het uitvoeren van zijn vliegoperaties, getoetst door CASAS om te waarborgen dat een dergelijk bedrijf ertoe in staat zal zijn passagiers veilig te vervoeren.

  Helaas nemen de geruchten de laatste tijd toe dat mensen die over privé luchtvaartuigen beschikken passagiers vervoeren tegen betaling, dit is in strijd met de wettelijke voorschriften. Personen en bedrijven die deze illegale vluchten uitvoeren, omzeilen de controlemechanismen die door zowel CASAS als BNV bedoeld zijn om te garanderen dat passagiers en de samenleving geen schade ondervinden.

  Terwijl het onderzoek naar deze handelingen voortduurt, hebben wij ervoor gekozen om alvast alle bedrijven en personen die beschikken over luchtvaartuigen aan te schrijven, via onze website de nodige informatie te geven en in besprekingen de wetgeving wat dit betreft te benadrukken.

  Bedrijven die op heden over een AOC beschikken, zijn: De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), Gum Air, Bue Wing Airlines, Hi-Jet Helicopters en Caricom Airways.

  Brian P. de Souza
  Wnd. Directeur CASAS


  Maak melding

 14. @Ira,

  Bij een noodgeval (emergency) mag er in de nacht gevlogen worden. Aangezien de luchtvaartdienst hiervan niet op de hoogte was werd de piloot gesommeerd terug te vliegen.


  Maak melding

 15. @aboikoni, dankjewel, ik heb via de branding naar de dir de heer J. van Embricks geluisterd en hij was heel erg duidelijk.

  Ik wacht op wat de heer Venloo nu te zeggen heeft.


  Maak melding

 16. de regering of wel de minister van luchtvaart zaken,moet verplicht met een verklaring komen aan het dombo volk..

  dit kan zo niet blauw blauw blijven..

  het buitenland kijkt ook mee en denk zelf na wat er in sme gaande is..

  kan ook vragen stellen aan de macht hebbers..


  Maak melding

 17. Waren de contactpunten van de heli niet goed of was de piloot dronken of high en als het zo is in een narcostaat, moeten zij het accepteren jepie no dé.


  Maak melding

 18. @blaka bakra, in lijn met jouw opvoeding, dus hetgeen je ouders je hebben geleerd over regels, zijn regels niets anders dan geboden om te overtreden. Foei toch. Laat het duidelijk zijn dat die meneer van Embrics inkomsten heeft misgelopen door de canceling van deze vlucht. Dat zit hem niet lekker.

  Maar in elke samenleving zijn er regels om chaos te voorkome Wij moeten ervan uitgaan dat er regels zijn en deze regels moeten gehandhaafd en nageleefd worden. Stel voor dat de helikopter was opgestegen en het ging fout. De gevolgen zouden niet te overzien zijn voor het imago van Suriname. Daarnaast zou het ons land aan ‘deskundigheid ” ontbreken om dit op te lossen en was men genoodzaakt om Nederland te vragen om te helpen. Wat een afgang voor Suriname en een imago opvijzeling voor Nederland.

  Wat de heer van Embrics in het verleden heeft gedaan is mijn inziens fout, tenzij het tegendeel wordt bewezen. En wat betreft het gebruiken van de logo van de CASAS kan ik alleen zeggen dat nader onderzoek duidelijkheid hierin zal moeten brengen.

  Ira, in Nederland heeft het jaren geduurd alvorens de trauma heli’s toestemming kregen om bij nacht te vliegen. Er zijn diverse rechtszaken gevoerd alvorens de Nederlands overheid besloot om de helikopters bij nacht te laten vliegen.Pas toen het fout ging bij de cafébrand in Volendam drong het tot de mensen door dat met goede wetgeving nachtelijke vluchten mogelijk moeten zijn. De helikopters moeten ook van die instrumenten worden voorzien om nachtvluchten o.a. boven bewoonde gebieden mogelijk te maken. Dit is een complexe vraagstuk met verstrekkende gevolgen.


  Maak melding

 19. Is het zo verwonderlijk?

  Ondanks de absurt grote paarse flater/ misdadig-wanbeleid vanaf 2010 tot heden, blijven paars/gele oliedomme aanhangers krijsen, neks no fout. Grote delen van aanhangers der misdadigers, ongeacht leeftijd of status zijn doofhorend en blindziende wanneer het gaat om hun naaste medemensen. Roven,stelen,moorden,bedreigen, bedriegen..daarin zin de lijders van de Nationale Deliquenten Partij verdomd goed in. Zo ook al die oliedomme stomme;lingen die paars krijse…..a fout a no neks..ZOLANG IS NIET ONZE LIEFSTE LIJDER EN BAAS, WANT WE DOE ALLE DOMME DINGES VO HEM, hij is onze got en koning, didibri aka I’m nasty. Wat zal het verworden als deze oliedomme stommelingen wederom stemmen op hun paarse got? Welkom in misdaadland SURI Babwe. Hihihi.


  Maak melding

 20. Bouterse gaat Venlo en minister Falisie Pinas binnenkort op het matje roepen om witte voetjes te maken bij de VHP achterban. Deze kwestie is pas besproken. Hij wil hiermee gaan schoren.


  Maak melding

 21. Ma mi jezus; Sranan na so yu kon fadong?
  En dat uilenballen als @RobG en @aboikoni dat recht proberen te praten. Schandelijk!
  Maar ja, ik hoef daar gelukkig niet meer te zijn. Jullie zoeken het maar uit.


  Maak melding

 22. @Djakkie,onderwijs heeft twee doeleinden, te weten (1) kennis overdracht en (2) socialisatie in een samenleving. Bij jou zijn beiden zoekgeraakt of het ontbreekt jou aan inzichten.Het valt me op dat jij een figuur bent die geschreven en ongeschreven gedragsregels aan zijn laars lapt. Daarnaast heb je een broertje dood aan waarden, algemene idealen die mensen nastreven. Foei toch.

  Naarmate jij als mens meer bent opgeleid des te hoger is je integratie in welke samenleving dan ook. Zo te zien is je integratie in de Nederlandse als de Surinaamse samenleving spaak gelopen.Het trieste van dit alles is dat het je ontbreekt aan zelfreflectie.Jij neemt het op voor iets dat zeer fout is in welke samenleving dan ook.


  Maak melding

 23. RobG

  @Djakkie,
  Het valt me op dat jij een figuur bent die geschreven en ongeschreven gedragsregels aan zijn laars lapt. Daarnaast heb je een broertje dood aan waarden, algemene idealen die mensen nastreven.

  Zeg dat maar je baas en lijdsman. Foei toch. Moordenaaraanbidder.


  Maak melding

 24. @Pirtifie, je kijkt op naar mensen als Bush, Obama, Netanyahu,enz terwijl deze personen opdrachten hebben gegeven om duizenden mensen te doden. Bij mij sla je de plank dus helemaal mis. Het is jammer dat er mensen tijdens de omwenteling in Suriname zijn omgekomen.Maar als de tegenstanders (jouw idolen) de overwinning hadden behaald en er werden tientallen opponenten gedood zou je op volle borst meezingen met die figuren van de NPS,enz.Maar laat het tot je doordringen; elk land schrijft haar eigen geschiedenis. We moeten constateren dat de geschiedenis van elk land minder prettige kanten kent. Dus blijf niet zeuren.Ga je huiswerk maken.


  Maak melding

 25. @ROBX : Deze massamoordlover is krankjorem, komt
  met vinger wijzen naar andere reageerders op dez site
  en verwijt hen gebrek aan normen en waarden/het
  naleven van regels !

  HEER en HELD LIONARONS is door een wonder
  ontsnapt aan de MOORDDADIGE HANDEN van
  jouw baas DESI !

  Stuur jouw Moordheld DDB naar Nederland voor het
  uitzitten van zijn DRUGSSTRAF !

  Stuur jouw Moordheld DDB naar de KRIJGSRAAD voor
  het aanhoren van zijn vonnis voor MASSAMOORD !

  Sommeer jouw Moordheld DDB het door hem veroorzaakte TEKORT van de staat, ad 6 MILJARD terug te storten aan
  het Srananvolk !

  Laat jouw Moordheld de WEGGENOMEN gelden uit
  Onze goud- en deviezenreserves, terug betalen aan het
  Volk, het gaat om 625 MILJOEN USA Dollars !

  Laat jouw MooordDesi ook direct de pensioengelden van
  de werknemers van EBS, terug storten ! Dit is pure
  diefstal van gelden die aan derden toebehoren !

  ROBJE X kom dan hier weer babbelen over wetten,
  normen en waarden en het naleven van REGELS !

  En zorg ervoor dat u , DDB en de rest van de bende
  AFBLIJVEN van Onze Grondwet !!!


  Maak melding

 26. @Srafu, ik snap dat je last heb van een hardnekkige kiespijn, maar je zal jezelf moeten genezen van alle haat, wrok,natrappen,jaloezie en lafbekkerij.Als het volk van Suriname voor Bouterse kiest moet jij je mond houden. Het is gemakkelijk om vanaf de zijlijn te schreeuwen.Spaar je energie voor betere sex, want het enigste wat je nu aan het doen ben is je zaad verspillen op de onvruchtbare akkers van V7.


  Maak melding

 27. Comment uit DWTonline d.d. 7 mei 2015

  Shasha Jean De oom van 1 van de dames die betrokken is/was bij de aanrijding heeft op d radio verklaard dat zijn dochter niet in vhp verband naar nickerie ging. Op eigen initiatief. Dus dit voorval is absoluut geen vhp of v7 ding. Het gaat wel om 2 hindostaanse dames. Maar ze gingen nie naar v7 vergadering. En de vader zegt te begrijpen wat Luchhbeheer allemaal aan hm hft uitgelegd.


  Maak melding

 28. Nog een comment uit DWTonline d.d. 7 mei 2015

  Henk Schubert VHP de partij die altijd vindt dat er koppen moet rollen als zij hun zin niet krijgen. Roekeloos rijgedrag? Ga dat eerst uitzoeken hoe zij over de kop zijn gegaan! Hi-Jet redt levens? Het Ziekenhuis in Nickerie heeft goede voorzorg geleverd toch? Er mag overwogen worden als de kosten van transsport in verhouden staat met de situatie ter plekke. Achteraf blijkt nu dat die dure Hi-Jet onnodig is geweest. Ambulance was vanuit Nickerie binnen twee uur aan de Kernkampweg in Par’bo – weet ik uit ervaring.


  Maak melding

 29. @ROBX u droomt van HAAT, Leve de rechtsstaat !

  Veroordeel en sluit ALLE massamoordenaars op !

  Gewoon voor de Krijgsraad verschijnen heeft NIETS
  met wrok te maken, elke democraat staat daarvoor !

  Daarom is elke democraat ook TEGEN schending van
  de Grondwet door DDB en moordlovers via een
  NEP-amnestiewet ! !

  Strijden VOOR recht en wet en VOOR mensenrechten
  in Sranan heeft niets met wrok of haat te maken !

  Strijden voor uitvoering Buitenlandse vonnissen op naam
  van Ronnie BRUNSWIJK en DESI BOUTA is gewoon
  pro rechtsstaat zijn !

  Verder ben ik tegen diefstal van gelden van het Volk,
  dus tegen NDP-Bouta staatsschuld van ZES MILJARD !

  Tegen weghalen gelden uit de reserves voor ONZIN-NDP-uitgaven, die geen werk en geen winst opleveren !

  ROBX, je bent een moordenaarslover en steunt de
  financiele chaos waarin Sranan en de bevolking wordt
  gestort door DB !

  Ik koester geen wrok tegen u of Desi, set Surinam
  people FREE !
  Stop nanga den NDP- luchtkasteel,
  stop nanga den Nonsens-Onproductieve uitgaven,
  na lassi monnie !

  PS : Nieuwe slavernij onder leiding van DESI zal niet
  worden aanvaard door de Sranan-Bevolking !

  NDP-Desi, pot’alla den MONNIE BAKKA , a MONNIE
  na eigendom fu a VOLK !


  Maak melding

 30. @Srafu, ik wil je alleen maar duidelijk maken dat je gebakken lucht aan het verkopen ben. Je schrijft alleen maar woorden zonder inhoud. Je rept over slavernij van Bouterse! Give me a break! Waar heb je het over?


  Maak melding

 31. @srafu, ik geloof in de wetenschap, in concrete beleidsvorming en in de aanpak van mensen om vorm te geven aan het beleid. Totnogtoe heb ik alleen bij de regering Bouterse gezien hoe men op een effectieve manier vorm probeert te geven aan de uitvoering van het beleid.Maar we weten ook dat de praktijk weerbarstig is en dat de beleidsuitvoering door diverse actoren wordt beïnvloed. Bij de regering Bouterse zie je duidelijk dat men het beleid bijstelt, herziet, kortom men is men de hersenen bezig om sturing te geven aan het geheel.

  Maar als ik kijk naar de kandidaten die de NPS voordraagt voor een zetel in het parlement lijkt het alsof er pis uit de lucht komt vallen. Men draagt cabaretske typen voor als Wayne Telgt. Laat me niet lachen. We cabaretvoorstellingen en folklore in het Surinaams parlement. De NPS neemt haar kiezers niet serieus.


  Maak melding

 32. @ ROBX : Uitvoering beleid ZONDER BEGROTING
  komt neer op GEEN BELEID, op WANORDE !
  Dat heeft jouw moordDesi Sranan gebracht !

  Helaas snapt u niet wat een staatsschuld van 5 MILJARD
  voor een kleine grondstoffeneconomie met dalende
  wereldprijzen betekent !

  Wetenschap is ook dat een land NIET MEER uitgeeft dan
  het VERDIENT !

  ROVEN uit de Goud- en deviezenreserves om
  Onproductieve NDP-uitgaven te doen, is bijna
  CRIMINEEL !

  Volgens u stellen NDP en Desi “beleid bij”, ja wij zien
  een zware schending van MENSENRECHTEN, een
  VERNIETIGING van de Rechtsstaat en belemmering
  van de Rechterlijke Macht !

  Wij zien dat oa aan het feit dat het OM geen
  onderzoek mag doen naar de MISDRIJVEN van
  crimi-zoon DINO in en tegen de staat Sranan !

  Dat kun je ook aflezen aan een NEP-amnestiewet die
  100% tegen de Grondwet ingaat !
  Daarom volgt binnenkort vernietiging van deze Onzinwet
  door het Inter-Amerikaanse Hof vd Mensenrechten !

  Ziek NDP-wanbeleid zie je ook ten aanzien van de
  Pensioengelden van de werknemers van EBS,
  die zijn gewoon VERDWENEN, WEGGEROOFD !

  Zijn dat de bijstelingen van het Beleid door de NDP ???

  PS : sribi-srafu Rob, laten jouw BAAS DESI en compaan
  Brunsie eerst hun DRUGSSTRAFFEN uitzitten in
  het buitenland, kom daarna met babbels over beleid,
  rechtsstaat en mensenrechten !


  Maak melding

 33. RobG, als jij niet begrijpt, of wilt begrijpen (en ik denk het laatste) wat Srafu bedoelt ben je kennelijk toch niet zo intelligent als je wel wilt doen voorkomen, geen wonder dat je dan zo’n Bouterse en NDP adept bent


  Maak melding

 34. pfffffffffff,voor een internet media heeft waterkant.net nooit gehoord.Maw bericht doorgeven zoals het gebeurd is en niet zoals jullie denken,bah bah bah.


  Maak melding

 35. Die mensen die bij de aanrijding betrokken waren zijn weer thuis.
  Zo ernstig waren die mensen toch ook niet!
  Jullie maken van een mug een olifant toch?


  Maak melding

 36. Hoe hard u ook uw best doet Srafu, begrijpen van deze door een ieder verifieerbare zaken zullen paarse imbo’s die aan de DDB dagoe-ziekie lijden het nooit.


  Maak melding

 37. Die ziekenhuis van Nickerie is een uitstekend ziekenhuis.
  Waarom moest een helikopter naar Nickerie gaan door een oproep van de VHP.
  Die ziekenhuis van Nickerie had zelf moeten bepalen of de gewonden naar Paramaribo vervoert moesten worden.
  Hoe kunnen nou idioten bepalen wanneer gewonden opgehaald moeten door een helikopter.
  Dat doet alleen een medici.


  Maak melding

 38. Sjang lees je postings nog eens rustig door en zie dan het stompzinnige van in, als leek moet je bij een ongeval altijd van het ergste uitgaan dan kan er nooit en verwijt gemaakt worden als er wel iemand door een verkeerde inschatting in het ergste geval komt te overlijden, of denk jij het wel te weten, kun jij bepelan of iemand ernstig inwendig letsel en bloedingen heeft


  Maak melding

 39. één ding is duidelijk…

  deze verkiezing zal duidelijk uitmaken hoe wij met z’n allen…. ten gronde gaan of er bovenop komen….

  tjé potie is voorbij..


  Maak melding

 40. @ Sjang

  Dit is onderdeel van het moddergooien door V5,5. Alles wordt uit de kast gehaald om de huidige regering in aanloop naar de verkiezingen te saboteren en de (met name zwevende kiezers) te manipuleren. V5,5 (lees: VHP) gaat over lijken om haar doel te bereiken. Dat is pure strategie: de tegenstander zoveel mogelijk proberen uit te schakelen door middel van allerlei psychologische valstrikken te bedenken en op te zetten, waarbij geen enkele leugen wordt geschuwd. Het is een psychologische oorlog.


  Maak melding

 41. @Sjang
  Zonder kennis geboren en gebleven.
  De vlucht vond in opdracht van de artsen plaats omdat in Nick de apparatuur voor een scan ontbrak KLAAR

  Steeds weer die idiote paarse losers die allerlei onzin en leugens ziteen te posten. Ik wordt er werkelijk ziek van. Voor die paarse idioten is alles geoorloofd als het er om gaat hun baas te beschermen. Ze zijn nog erger dan de Waffen SS.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.