zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurgold wil illegale goudzoekers tegemoet komen

Surgold wil illegale goudzoekers tegemoet komen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 mei – Mijnbouwbedrijf Surgold is bereid illegale goudzoekers tegemoet te komen. Tijdens een bijeenkomst is aangegeven dat hulp kan worden verkregen. Maar terugkeren naar de goudvelden van het bedrijf is uitgesloten.

Dit willen de goudzoekers uit omliggende woongebieden juist wel. “Wat wij wel kunnen doen is de mensen helpen milieuvriendelijk te werken op stukken die de overheid hen toewijst”, zegt Surgold-topman Adriaan van Kersen tegenover de Ware Tijd. De goudzoekers die meest behoren tot de Marronstam der Paramaccaners zijn enige tijd terug verdreven. De overheid heeft wel mijngebied elders beloofd.

De bijeenkomst kreeg een andere wending toen enkele goudzoekers wilden weten of ze nog in het gebied van Surgold mochten delven. Dit werd ontkend. Uiteindelijk werd de vergadering beëindigd, omdat enkele deelnemers onrustig deden. De goudzoekers hadden onlangs wegen in de omgeving gebarricadeerd uit protest. Intussen heeft hun hoofdonderhandelaar afstand genomen van geweldacties.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. De overheid heeft mijnbouw gebied elders beloofd. Helaas, is het gebied al uitgegeven aan hun vriendjes.
  Laten ze maar naar Bunswijck en de overige NDP/Palu vriendjes gaan om wat van hun concessies terug te geven aan deze mensen. Wat is die naam van de oud Billiton/Palu topper die miljoenen hectares heeft gehad?
  Mensen stem op 25 Mei…Let wel ik zei MENSEN.


  Maak melding
 2. De koning van de mofinas en de president van de jungle zijn diep getroffen door het leed, wat deze goudzoekers is aangedaan.

  Binnenkort…, minimaal voor de verkiezingen, worden deze gedupeerden verrast met een persoonlijk bezoekje van zowel de koning van de mofinas als de president van de jungle.

  Next no Fout!


  Maak melding
 3. Onderstaand nieuws is belangrijker voor Suriname. Zo zie je hoe met “spoofing” (spookorders) de goudmarkt is gemanipuleerd. De investeringen in de goudsector van Suriname zullen weldra ook tot “spoofing” gerekend worden. Dit is trouwens niet de eerste keer dat Indiers aan het “spoofing” geslagen zijn. Het wachten is op een nog verdere daling van de goudprijs, want een ding is zeker: de goudprijs is door koersmanipulatie naar recordhoogten gestuwd en een koerscorrectie richting de $ 500 is aanstaande. Suriname zit straks met een torenhoge schuld opgezadeld, geen goudindustrie en na de bauxietindustrie een 2e aderlating.

  QUOTE

  Marktmanipulatie in goud- en zilvermarkt VS

  redactie De Financiele Telegraaf wo 6 mei 2015

  Twee beurshandelaren uit de Verenigde Arabische Emiraten zijn in de VS aangeklaagd voor het manipuleren van de Amerikaanse goud- en zilvermarkt.

  Dat meldt Financial Times. Heet Khara en Nasim Salim gaven orders af, die ze daarna snel weer introkken, een tactiek die ’spoofing’ heet. Hierdoor bewegen koersen, en van die manipulatie profiteerde het tweetal. Dat blijkt uit een aanklacht door de Amerikaanse toezichthouder CFTC.

  Vorige maand werden Amerikaanse markten al opgeschud door de arrestatie van de Britse handelaar Navinder Singh Sarao. Hij zou door spoofing hebben bijgedragen aan de flash crash in 2010. Toen ging in korte tijd $1000 miljard op de beurs in rook op, twintig minuten later was de beurs weer hersteld.
  Sarao werd vandaag voor de rechtbank in Londen geleid. Hij zei niks verkeerds te hebben gedaan, “behalve dat ik goed ben in mijn werk.”

  De manipulatie van Khara en Salim begon in februari. Khara plaatste 212 orders om silver te verkopen. Toen de prijs daalde tot een niveau waarop hij een aantal, veel kleinere, kooporders had geplaatst, trok hij de verkooporders weer in. Beursplatform CME starte direct een onderzoek naar het handelsgedrag, en schorte een week later zijn handesaccount op.

  Daarop stapte Khara over naar een andere broker, waar Salim al klant was. Daar handelden ze allebei tot eind april volgens hetzelfde frauduleuze patroon. Vorige week donderdag zette CME hen op non-actief.

  UNQUOTE

  Bron:Telegraaf


  Maak melding
 4. Misschien kan de overheid goudklompen smelten en in stukjes plaatsen, zoals er paaseieren worden verborgen voor kinderen, op een groot braakliggend terrein bijvoorbeeld de oude mijnen van Suralco en Billiton en na plaatsing dit gebied vrijgeven aan de Marrons om daar goud te zoeken. Zo hebben ze dus zekerheid dat daar goud is.
  Ik zou dan wel na plaatsing de boel met springstof omploegen zodat er wel moet worden gewerkt om de stukjes goud te vinden.
  Wel milieu vriendelijk werken is dan ook het devies


  Maak melding
 5. Wat ik begrijp uit dit overigens zeer slecht geschreven stuk is dat de pork knokkers willen delven in gebied waar SurGold R&D geld heeft geïnvesteerd om geografisch aantoonbare aders bloot te leggen.

  SG wil ze zelfs tegemoet komen door ze te leren milieuvriendelijk te delven zodat ze zich in hun eigen gebied kunnen ontwikkelen, maar dat wil men niet, omdat men het liefst wil delven waar bewezen voorraad ligt.

  Ik snap dit wel maar beter zou zijn als men een handvol van hun vertegenwoordigers zou opleiden er zelf achter te komen waar er (vermoedelijk) goud is, hun concessies te geven en hun opbrengst op te kopen.

  Dat ze opstandig en gewelddadig worden heeft alles te maken met hun gebrek aan opleiding en de misplaatste opvatting dat het “hun” binnenland is.


  Maak melding
 6. beste mensen in de wereld aan wie behoor de goud en de land van de echte inheems indianen toch heel zuidamerika tot argatinie columbia en meer is erg jammer dat de indianen niet op komen voor hun vader land hun voor ouders waren de eerste in zuidamerika en suriname goud behoor tot hun maar ja in de wereld kan niemand de indianen wat schelen want indianen zijn al zoo veel vermoord vroeger met modern wapen door engeland en spanje had hun geen goede wapen dan zou de indianen noit verslagen geweest zijn indianen leefden in vrede maar nee ander moest zoo nodig hun land binnen komen en roof en verkracht alles want indianen woonden versprijd in kleine groepen en zoo wist spanje engeland hun te verslaan voor bedachte raden rovers en nu suriname hou op met onzin over beschermen van goud de goud behoor tot de indianen tot de dag vandaag en niemand die in de wereld de indianen help en zeg hun heb recht stel je voor je gaat naar een ander land en speel baas en pik alles in indianen word wakker word wakker daarom wat nu in de wereld gebeurd wat de islaam doet kan me geen reet schelen nu klaag iedereen hun moet aan passen aan elke land van europa had de engeland en spanje aangepast aan zuid amerika de land van indianen nee nooit en nu wel klachten over veel wat in wereld gebeurd ook in nederland de moslims wil heersen en zijn al op helf en wil alle vingers nu al ze hebben in alles voor deel dit is ook niet goed maar de indianen die hebben wat mee gemaakt en nu zit de inport surinamers van welk land dan ook afrika india indonesia china die zitten de baas te spelen in suriname hoe waar zijn de rechten van de indianen maar er gaat aan alles een einde komen nu niet maar in de toekomst zelf de turken aarsen nu op suriname en zijn al in suriname moordenaars die in drugs zit en casino voor wit was en veel meer en weer dit kan alles in suriname dankzij bouta en de oude regering leden lachman en aron hindorie en ook nederland was vroeger bezig met gast arbeiders slaaf en de land was en blijf van indianen schamen moeten deze landen en die afrikanen die nu zeg hun goud donder op kijk je zelf in spiegel geboren in suriname of niet recht heb de indianen ga terug naar afrika sta op indianen wat ik nu schrijf veel zal dit niet openbaar maken en dit zal ook verwijder worden want waarheid doet pijn toch groetjes


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES