Castelen: deze president werkt niet voor Suriname

76

PARAMARIBO, 2 mei – “Deze president werkt niet.” Dit zegt voorzitter Guno Castelen van de Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA. Billboards overal in het land mogen het dan nog zoveel hebben over ‘deze president werkt’.

De afgelopen jaren is het tegendeel gebleken. In elk geval wordt niet voor Suriname gewerkt. En als president Bouterse al iets uitricht, is het voor zichzelf, vrienden en familie. Tijdens de één mei herdenking noemde Castelen een aantal zaken die beloofd zijn, maar nooit gerealiseerd. Het volk is wel armer gemaakt. “Het zijn zakkenrollers, ze stelen geld van het volk, als luizen die rijkdom vergaren, terwijl het volk verpaupert.”

Net als andere leiders van oppositieblok V7 verwacht hij veranderingen. “Suriname zit met enorme problemen. V7 is bereid de economie weer op spoor te zetten”, zei NPS-voorzitter Gregory Rusland. Alle leiders verklaarden zich solidair met de arbeiders. Voorzitter Robby Berenstein van vakcentrale C47 vroeg V7 om aandacht voor onder meer mankementen in de pas ingevoerde sociale wetgeving.


76 REACTIES

 1. Meneer castelen, u moet niet alleen bouterse de schuld. Het domme volk van suriname is hier ook debit aan en zij stelen ook van elkaar. Dit is de mentaliteit geworden van het surinaamse volk. Het zal voorlopig ook niet veranderen.


  Maak melding

 2. V7 is de enige hoop op verandering in Suriname. Er moet schoonschip gemaakt worden. Bouterse heeft Suriname in een moreel verval ravijn gebracht.


  Maak melding

 3. dit domme, slaafse, laffe en angstige volk is massaal bezig om deze gevaarlijke, megalomane gek puissant rijk te maken. Jullie werken gratis om deze volksverlakker in het zadel te houden. Hoe hersenloos kan een volk zijn.


  Maak melding

 4. Een president die zich haast nooit laat zien in het DNA en als hobby heeft in geblindeerde auto’s omgeven met veel lijfwachten rond te rijden en soms een vliegtuig te kapen voor een overzeese trip werkt niet. Wat een wonder dat hij niet in een geblindeerde yacht omgeven door waterpolitie rondvaart. Misschien zou hij de Surinaamse jeugd eens moeten inspireren door uit een vliegtuig te springen met een parachute.
  Hoe minder gezegd van de vice-president, des te beter. Deze figuur is zo nietszeggend dat hij wijselijk ook niets zegt.


  Maak melding

 5. Oud nieuws. Bouterse is alleen president geworden om uit handen te blijven van justitie. Het graaien was een bijkomend voordeel. De waslijst met beloftes is na 5 jaar 0,0 procent van gerealiseerd maar de amnestiewetgeving was binnen 1 wk geregeld. Slechts een voorbeeld hoe deze man te werk gaat.
  Wat een bananen republiek.


  Maak melding

 6. Voor mij is het helder als kristal dat DDB Suriname te gronde zal richten nadat hij de verkiezingen gewonnen heeft. Jos Steeman Shipping en Calypsona Shipping zullen BACK IN BUSINESS zijn. Oude tijden zullen herleven met dank aan Degenen die voor deze ELLENDELING hebben gekozen.

  De Mythe van DDB zal uit elkaar spatten wanneer de SCHAPPEN IN DE WINKELS LEEG ZIJN, LONEN VAN AMBTENAREN, AKB EN AOV NIET UIT BETAALD KUNNEN WORDEN.

  DDB houdt van zichzelf: GESCHATTE PRIVÉ VERMOGEN VAN DEZE CHARLATAN: 500.000.000 IN VREEMDE VALUTA = HALF MILJARD


  Maak melding

 7. Allemaal podiumtalk van Castelen. Deze man moet ook wat doen voor het gratis meeliften op de ruggen van VHP en NPS. In haar eentje zal de SPA nog geen 100 stemmers achter zich krijgen.

  Het is daarom noodzakelijk dat Castelen zich moet oppompen tot een gifkikker, hij moet groot van de daken schreeuwen om indruk te maken op het podium, en niet eens op het publiek.Er moet echt een selectie gaan plaatsvinden in de Surinaamse politiek. De kleine splinter groepjes moeten het veld gaan ruimen.

  Er is geen plaats meer in de politiek voor SPA, DOE,enz. Deze partijen verbruiken de nergie van mensen met hun moe-makende gezeur. Het gezeur slaat nergens op, het is inhoud loos zoals het commentaar van Hans,Koos,Henry, Patriot en consorten.


  Maak melding

 8. @ROBBY X : Bouta in 1 mei rede : WROKO NO DE,
  wel heeft mijn regering het GELD opgemaakt, a kas LEGI !

  Staatsschuld is NU 6 MILJARD !! Daarnaast is :

  Afgesnoept van de Deviezen en Goudreserves van
  Sranan : 625 DUIZEND USA-DOLLARS, ma WROKO
  NO De, WROKO NO E Kong !

  Mi e benoem suma mi wanni, soso-NDP-sma-
  clan, mi no e wroko dji a Volk, mi e wroko dji mi clan !

  Schoonzoon fu Abrakadamski bun, want monnie o de
  na ini a Energie-NV, dan Ramon mus de drape tok !

  PS : Enige programmapunt NDP voor de komende
  VIJF JAAR : Hoe zorgt de miltaire NDPclan ervoor dat
  DESI uit de bak blijft ! Sranan volk no de na teri !


  Maak melding

 9. @RobG,

  In het jaar 2012 waren de Monetaire Reserves 1,1 miljard in Vreemde Valuta. Door WANBELEID zijn deze geslonken tot minder dan een HALF MILJARD in 2015.
  Ik wil het niet eens hebben over de BINNEN EN BUITENLANDSE SCHULDEN.

  Jouw HalfGod DDB zal NEVER NOOIT in staat zijn om dit om te buigen. Suriname is REDDELOOS VERLOREN met DDB als president.

  RobG, je bent niet dom maar je grenzeloze Adoratie voor DDB maakt jou Super Achterlijk.


  Maak melding

 10. RobG de inhoud van je reactie was te voorspellen. Niks nieuws onder de zon. Het wordt verzonnen door de paarse politbureau in paramaribo en jij papagaait het na. Maar de cijfertjes liegen niet. Het land is skeer, zelfs DDB maakt zich zorgen. Immers er valt weinig meer te roven.

  Jouw leiders zitten alleen op het pluche om zichzelf te verrijken terwijl de bevolking straks overgeleverd is aan Jos Steeman Shipping. Je moet je schamen. Suriname gaat Venezuela achterna. Lang leve het socialisme !!


  Maak melding

 11. Een president die achtervolgt word door zijn verleden
  Een president diens zoon gevonnist is tot 16 jaar gevangennis.
  Een president die buiten Suriname vaak niet welkom is.
  Een president die omringd word door profiteurs.
  en zo zou je door kunnen gaan.
  Als je het mij vraagt is het maar een zielig persoon die als hij in de spiegel kijkt niet de stoere man is die wij kennen.
  Het is voor de een overlevingsstrijd.Een eindeloze achtervolging.
  Zou jij zo een president willen zijn.dank je wel ikke niet.


  Maak melding

 12. Vorige stond het werderom in de krant dat slecht 5% van het volk “redelijk” geschoold is, dus 95% is ongeschoold of te laag geschoold en dat is eigenlijk de doodsteek voor Su!! die 95% laaggeschoolde zijn makkelijk te manipuleren door gewiekste politici!!


  Maak melding

 13. 02 april 2015

  Mijn vriend ‘Kassie’, van de SPA, zat voor 2010 in de regering van Venetiaan en vocht daar alleen maar om posities te bemachtigen. Het belang van burgers en arbeiders was toen niet de primaire doelstelling van deze man.

  Er zijn nog 22 dagen te gaan en Srika zegt dat het volk altijd gelijk krijgt. Als het volk van Suriname in SPA het juiste goede voorbeeld ziet, dan zal ‘Kassie’ hiervan profijt trekken. De uitslag hiervan is pas op 26 mei 2015 en krijgt het volk van Suriname gelijk.

  Een volk heeft altijd gelijk !
  Srika


  Maak melding

 14. de eerste 5 jaren zijn bijna voorbij..

  wat zijn de nieuwe beloftes van de tweede 5 jaren.

  of is het gebakken lucht..

  nu hoor je panka,, misie-kaba,, tante jenny, doekhie niet meer..

  ze staan niet te dansen op de podia..

  want stel,,,dat ze werkelijk een tweede termijn gegund krijgen,wat is er dan te verwachten in die komende tijdperk..

  wat gaat onze leve heer desie het dombo volk voorhouden..


  Maak melding

 15. Egoïsten ligt voor het rapen. Over boeven schurken en verraders is dikste boek niet voldoende.

  Maar een ding ebben de LEIDERS gemeen: als et om et belang van et volk gaat dan vormen zij V 7 V7 ….V7.
  Grootste multi-raciale partij. Grootste verbond NATIONALE PARTIJ.

  En wie zal straks de oliedomme zijn.

  Niet U hoop ik.


  Maak melding

 16. DDB denkt aan zijn enige eigen belangen, te weten:
  – de rijkste man van Suriname te worden,
  – uit de gevangenis van Nederland te blijven voor 11 jaar
  veroordeling,
  – niet door de DEA/USA voor het gerecht veroordeeld te worden
  voor drugscriminaliteit,
  – niet in de gevangenis van Suriname veroordeeld te worden
  voor de 8 december 1982 moorden

  Voor 25 mei 2015 zit DDB in Equatoriaal Genee, omdat DDB nu al de bui van de uitslag van deze verkiezingen ziet hangen en hij dus zijn vege lijf wil redden.

  Stree Def Stree, Wi No Sa Frede

  Aan alle Surinaamse kiezers,
  Flogo, Flogo, Flogo!, Stem massaal op V7
  V7 de kon djie wan betre Sranan
  V7 dje van tra wintie in her Sranan
  V7 dje verandering in Sranan
  V7djie ding mofina wan in her Sranan
  V7 djie vooruitgang in her Sranan
  V7 djie veiligheid in her Sranan

  V7 djie: Fri, Fri, Fri
  Sranan Fri

  Chan4Pres!
  Chan(ge)4Pres!
  Chan4Pres!

  YesWeC(h)an(ge)!, YesWeC(han(ge)!, YesWeC(han)ge!
  StemV7!

  God Zij Met Ons Suriname(r)s!


  Maak melding

 17. Ai boi jullie wensen wat jullie allemaal voor DDB wenst gaat niet gebeuren,want jullie v7 of v6 komen nooit meer aan de macht en dat zit jullie niet lekker mi sabi daarom schrijven jullie stomme dingens wanneer de kat in het nauw zit maakt die rare sprong en dat doen jullie mi sabi a hati


  Maak melding

 18. @PASSANT,

  Ik hoop dat je gelijk krijgt dat V7 de verkiezingen wint want dan is DDB`s rol in Suriname uitgespeeld.
  Ik vrees met grote vreze dat een heel groot deel van Surinaamse volk zo idolaat is van deze Charlatan dat hij weer tot president beëdigd wordt.


  Maak melding

 19. =Ze werken echt niet voor het volk denk ik persoonlijk. Lees maar::::::::Delen van de tekst::::

  Een terrein ter grootte van 1.5 hectare, dat oorspronkelijk bestemd was voor het opzetten van bouwkavels, is op mysterieuze wijze in handen gekomen van de NDP’er Amzad Abdoel.
  In de periode 2009 en 2010 is het terrein ontbost. Volgens planning zouden er 32 bouwkavels ter grootte van 50 meter breed en 300 meter lang gemaakt en uitgegeven worden aan vooral minderbedeelde burgers. Maar bij het aantreden van de regering Bouterse-Ameerali werd het voorstel, dat was ingediend bij het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeleid, in de prullenmand gestopt. Wie schetst de verbazing van de Buurt en Belangenorganisatie wanneer zij erachter komt dat Abdoel het perceel krijgt van de Staat. ‘Dan komt Abdoel doen alsof hij opkomt voor de belangen van de minderbedeelde burgers’, aldus Sewpersad.


  Maak melding

 20. Daarom is het heel belangrijk dat een ieder gaat stemmen op 25 Mei. En dat men een heel goed oog houdt op de stembussen en de telling per stembus en dat gaat verifieren.
  Maar deze bende die nu aan het regeren is heeft lak aan wet en verbod.
  Dus zal het me ook niet verbazen als ze ook met de stemmen gaan frauderen.
  God behoed Suriname.
  Hoorde net dat een van hun likkers een zekere Ellen Naardendorp heeft verklaart dat Kwik gewoon gedronken kan worden. Misschien kunnen we haar alvast een glaasje aanbieden en drinkt ze het gretig wanneer ze van haar snuif partij komt. Suriname zal dan tenminste een lelijke kakkerlak minder hebben.
  God behoed Suriname


  Maak melding

 21. Sen sang

  had het nieuwfront dan voor suriname gewerkt ??? jullie hebben altijd voor nederland gewerkt , dus no lul cassy .

  ———————————————————–++

  Na vertrek Venetiaan was ruim 1 miljard usd in de schatkist overgebleven.

  Graag jouw reactie hierop


  Maak melding

 22. @ Steenhard,

  Ik denk dat hij veel mensen een plezier zou doen als hij ZONDER parachute uit een vliegtuig zou springen……


  Maak melding

 23. Vraag aan Guno Castelen of hij ooit voor Suriname heeft gewerkt ???
  Deze man ontving toentertijd (tijdens NF regering) 4 salarissen nl, als commercieel directeur van NV Havenbeheer, als parlementslid, als leraar, en als vakbondsleider !
  Hij heeft op kosten van de Surinamers (geregeld door z’n vriend Siegfried Gilds) een studie in Belgie gedaan over havenadministratie en toucheerde in die tijd ook nog de volle mep aan salaris !

  En nog hield hij vol dat ie vanuit Belgie tijdens z’n studie de NV Havenbeheer aanstuurde en managede !!! Ra ra hoe kan dat ??

  Is Guno de Surinaamse ‘Superman’ ?

  Hij en z’n vriend ‘Def’ (Defares) speelden onder één hoedje en ving onze Guno USD 4500 per maand van de NV Havenbeheer, voor enkele uren werk per week !
  Dat was exclusief auto, telefoon en computer van de zaak, representatiekosten & reis en verblijfkosten voor z’n snoep reisjes in het buitenland.

  Guno moet de laatste persoon zijn die over stelen van het volk praat, want hij was daar koploper in.


  Maak melding

 24. Castelen, omdat jij wel werkt, hetzij als foetoe-boi voor een fictieve V7, in de wetenschap dat jou SPA niet eens een zetel zal behalen bij de aanstaande Verkiezing, zou het beter zijn om bij Kirpalani als reclame-pop te gaan fungeren, in plaats van de camouflage-pop uit te hangen binnen een V7 welke jullie weigeren V6 te noemen en dus het volk nu reeds met open ogen op het verkeerde been denken te zetten.

  Hoe kan men een combinatie van zes (6) partijen nou met het getal zeven (7) associëren? Maar als men samen met een Valse Hoop Partij (VHP) in zee gaat, vinden wij het natuuuuuuurrrlijk bij passen en zeeeeeeeeeeeeeerrrr normaal.


  Maak melding

 25. @ Koos, check deze info uit 2011

  ——-

  Vice-president Robert Ameerali heeft gisteravond laat in de Nationale Assemblee een beeld geschets van hoe er gestoeid werd met het geld van de staat tijdens de regring Venetiaan. Je zou gerust kunnen praten over “stelen op een nette manier”.

  Zo bleken er honderden commissies in het leven te zijn geroepen, en ambtenaren werden benoemd in deze commissies. De ambtenaren deden in deze commissies werk, welke zij eingelijk tijdens hun reguliere werktijd moesten doen en kregen ook een flinke “vergoeding” daarvoor. Er werden daarbij flinke bedragen opgestreken vooral op ministeries zoals ROGB en JusPoL. Bij Justitie en Poltie ontvingen sommige ambtenaren zelfs bedragen tot 3000 euro.

  Er werden ook autos gekocht op naam van de staat, maar wanneer de autos waren afbetaald werden ze geen eigendom van de staat maar ze kwamen in het bezit van de ambtenaren. Men is ook heel slordig tewerk gegaan bij het huren van autos. Ambtenaren hadden vrij spel en er was geen enkele controle om te checken wat er werd uitgehaald. De huidige regering heeft de oude huurcontracten opengebroken en nu worden de zelfde autos voor veel goedkopere bedragen gehuurd door de staat.

  Vooral in de laatste maanden van regering Venetiaan, voor de overdracht is er flink gestrooid met “vergoedingen”, kennelijk met de bedoeling om de staatskas zo leeg als mogelijk te achter te laten voordat de nieuwe regering zou aantreden.

  —–

  En dan hadden we ook nog de Fiso-2 ‘Leleku’ die door de regering Venetiaan in 2010 is doorgedrukt en achtergelaten, alleen om de regering Bouterse met een lege staatskas te laten starten.

  Zijn we dit allemaal reeds vergeten ????


  Maak melding

 26. @ Koos, check deze effe ook nog.

  ———-

  Ronald Venetiaan: ‘Moro e Doro’

  Geplaatst: 24/05/2010

  Paramaribo – ‘Hij is geen geweldenaar, hij is geen wildebras, hij draagt zijn eigen jas’, luidden enkele fragmenten van het lied van de NPS-houseband waarmee NPS-voorzitter Ronald Venetiaan heel groots werd binnen gehaald gisteravond tijdens de slot-massameeting van het Nieuw Front in Grun Djari, alwaar duizenden partijleden en sympathisanten van de NPS, VHP, SPA, DA’91 en A-Combinatie aanwezig waren. Volgens Venetiaan hebben de NPS, de VHP en de SPA heel veel te verduren gehad. Hij memoreerde de menselijke ellende die is toegebracht aan Suriname. ‘Te obia a nof joe iem no spiet na ing tapoe’, besloot hij de uitspraken gedaan over de periode vol misère. ‘De toekomst van Suriname ligt in de handen van de zwevende kiezers, het volk van Suriname.’ Hij erkende dat het Nieuw Front nog heel veel te doen heeft. Maar belangrijk is dat er een goede basis is gelegd voor de ontwikkelingen. Hij somde op de veelbesproken reserve van 679 miljoen USD in de Surinaamse staatskas. ‘Moro e doro’, hield hij het volk ook voor. Dat het kiezen in een andere richting desastreuze gevolgen zal hebben voor de natie, vond Venetiaan overbodig om nogmaals voor te leggen. Dit heeft het Nieuw Front al meerdere malen gedaan. Zijn stemadvies was heel kort maar krachtig: ‘25 mei, zorgoe dat je wroko boeng wroko.’

  ———-

  Hoe jij aan het bedrag van 1 miljard komt mag alleen Joost weten !

  Nu ben jij weer aan zet beste Koos !


  Maak melding

 27. Koos, dit zijn keiharde feiten mi mang ! Ga dit zelf effe checken of durf jij de waarheid niet onder ogen te zien en leef je in jou eigen wereld van list en bedrog ??
  Deze regering heeft ondanks de Fiso-2 Leleku de staatskas ge-upgrade tot boven 1 miljard. Hierna moesten de kindertjes eten en na school worden opgevangen. Er zijn huizen gebouwd en investeringen in de industrie gedaan voor de toekomst.
  Onze bigie sma’s die zo hard hebben gewerkt voor het land hoefden geen 225 srd meer te vangen als AOV (tijdens Venetiaan) en is dat opgevoerd naar 500+ srd.

  Omdat de inkomsten uit de olie & goud sector zijn teruggelopen en ook vanwege de internationale economische ellende, zijn de inkomsten voor het land ietwat tegengevallen.
  Jij vertelt leugens mi mang en zzullen alleen analfabeten & ongeschoolden jou nog geloven en volgen !

  You’re on !


  Maak melding

 28. Castelen, je weet dat Ronnie Brunswijk – die nu z’n bacholer heeft – je naam nu zeer goed kan uitspreken: Ca stelen. Je bent binnen de juiste combinatie beland waar je naam mee dan perfect past: Ka stelen ofwel ‘go foeroe”.

  Als Santhoki de grootste boeven binnen haalt, heeft een V7 (moet zijn V6), geen enkel recht van spreken. Of moet Vene bitter constateren: soort zoekt soort!


  Maak melding

 29. Castelen, je weet dat Ronnie Brunswijk – die nu z’n bachelor heeft – je naam nu zeer goed kan uitspreken: Ca stelen. Je bent binnen de juiste combinatie beland waar je naam mee dan perfect past: Ka stelen ofwel ‘go foeroe”.

  Als Santhoki de grootste boeven binnen haalt, heeft een V7 (moet zijn V6), geen enkel recht van spreken. Of moet Vene bitter constateren: soort zoekt soort!


  Maak melding

 30. Aldus de niets zegende Castelen.
  Wat heeft hij concreet gedaan voor Suriname. Laat hem het volk van Suriname ook vertellen hoe lang hij al geld van havenbeheer opstrijkt zonder maar 1 dag de afgelopen 5 jaren voor havenbeheer te hebben gewerkt. Maar wel een directeurs salaris opstrijken naast de riante salaris van de DNA waar hij ook schitterde van de zijnde quorum spook.
  En uitgerekend hij wil komen praten over niet werken? Castelen moet zich schamen.


  Maak melding

 31. @Milton,

  Je schrijft dat de kindertjes moesten eten en na school moesten worden opgevangen. Er zijn HUIZEN gebouwd en INVESTERINGEN in de INDUSTRIE gedaan voor de TOEKOMST. Onze Bigie Sma die zo hard gewerkt voor het land van wie hun AOV zijn verhoogd van 225 SRD naar 500 SRD.

  HIER ZIJN DE HONDERDEN MILJOENEN AAN UITGEGEVEN VOLGENS ONZE ECONOOM MILTON, Jij lijkt AMZAD ABDOEL wel die ook AAN DE LOPENDE BAND ONZIN UITKRAAIT.

  ECONOOM MILTON, JE WERKT OP MIJN LACHSPIEREN.

  PS; Volgens jouw HalfGod DDB was de Na Schoolse Opvang een Mikie Njang, Money Making Business.
  Verhoging AKB en AOV werd GEFINANCIERD door middel van de DEVALUATIE EN GOVERNMENT TAKE

  Welke Huizen Baja, ER is PARTICULIER MEER GEBOUWD DAN JOUW HELE GOD DDB
  JIJ BENT DDB JAAR IN JAAR UIT AAN HET VERHEERLIJKEN.


  Maak melding

 32. WI NA DRI : Desi is beter dan Castelen, hij BENOEMT
  ALLEEN NDP-BOEVEN !

  Ramon, OW-budget weggepimpt , kreeg een dikke
  NDP-promotie, van de niet-etnische Desi !

  Nu mag schoonzoon van Abrakadamski directeur
  spelen bij onze Nieuwe NV voor energieopwekking !
  A Sranan people kan tan tekki deng fufuru ! Desi keurt
  goed dat Abrakadamski via de schoonzoon aan de
  miljoenen van ONZE Energie-NV kan zitten !

  Is dit de VOLKSPRESIDENT ?? Of is dit de president
  van de NDP-FUFURU-MANS ???

  PS : Weersverwaching, zware Venezuelaanse financiele
  stormen , omdat DESI elke bezuiniging categorisch weigert !
  Onophoudelijk Vallende SRD’S !!


  Maak melding

 33. Volgens de Paarse Paupers als Milton en RobG is Bouterse het toonbeeld van een in de wereld gerespecteerde president die in aanmerking zou komen voor de Nobelprijs voor de Vrede en Economie.

  Bouterse heeft het land in de afgelopen 40 jaar 2 x in een economische afgrond geduwd en de 3de keer staat er aan te komen.

  Maar volgens RobG en Milton is Bouterse de Redder van Suriname.

  Je bent dan dom, blind en naief. Of je eet uit dezelfde ruif als de Paarse Roversbende.


  Maak melding

 34. Ik vraag me af hoe het Suriname zou vergaan indien de president, vice-president en alle ministers vrouwen zouden zijn.
  Zijn vrouwen eigenlijk net zo corrupt als mannen of veel minder?


  Maak melding

 35. Robby Berestein moet zijn grote appe smoel houden, de enige vakbeweging in Suriname die zicht zo opsteld tegen over de sociaal wetten.

  C47 bestaat al sinds oprichting 1970, al 45 jaar.
  ze moeten zicht schaamen dat nu pas door een let op niet VHP, NPS, PNR regeerder maar een hele nieuwe Partij de NDP een sociaal wet heeft neergezet samen met CLO, en moederbond.

  je ziet ook waar C47 zicht verschuil, achter de V7 en dat zeg genoeg.

  Let op na 25 mei 2015 bestaat DA91 met hun 1 zetel niet meer.
  let op na 25 mei 2015 bestaat SPA van castelen met 1 zetel ook niet meer.
  de NPs zal het maar doen met hopelijk 3 zetels.
  de VHP zal het doen met 6 zetels hahahahaa


  Maak melding

 36. @Henry, vind het jammer dat jij en jou soortgenoten jullie kop in het zand blijven steken om niet te hoeven en te willen zien hoe Suriname transformeert onder deze president.
  Wil je wel één tip geven want je mag jou kop wel in het zand blijven steken, maar hou je kont omlaag want er zijn vele lieden die heel raar zullen gaan doen bij het zien van (alleen)een kont die omhoog steekt !

  @Koos, ik denk dat je van middelbare dan wel bejaarde leeftijd bent echter heb ik een sterk gevoel dat ondanks jou leeftijd, jij nog steeds niet begrijpend kunt lezen !
  Nederlands praten en lezen is idd heel wat anders dan het begrijpen van de Nederlandse taal, en heb ik een sterk vermoeden dat dit niet tot één van jou kerncompetenties behoort (voor zover jij die mocht hebben) !

  Lees mijn bericht van 18:22 uur nogmaals heel goed, laat het tot je bezinken en probeer het te begrijpen.
  Het bedrag ad 679 miljoen (zoals Venetiaan zelf aangeeft) is heel wat anders dan jou verzinsel van 1 miljard !


  Maak melding

 37. Sang ik wist nooit dat er zoveel gelerden en beter weters in SU zijn vandaar dat dit land niet vooruit kan teveel gezijk 1 miljard kan een groot land als SU met veel verkeerde mensen op de verkeerde plaats draien .com one als deze pres dat geld gebruikt om brandjes te blussen en er daarna geklaagd word dat ai ba a money wil zegen dat die brandjes uit zouden slaan met een andre pres dus a money no sari jere je wil dit en dat doen met een zwake kast en if money no di waarom hustle je zo om daar te gaan


  Maak melding

 38. @Milton,

  DDB en TRANSFORMATIE WAAAAAAAAAAAAAAIIII
  ALS JOUW HELE GOD DE VERKIEZINGEN WINT DAN ZAL SURINAME INDERDAAD EEN TRANSFORMATIE ONDERGAAN.

  WE GAAN INDERDAAD TERUG NAAR DE JAREN 80.
  JE MOET WAT IK OPSCHRIJF, PAREREN: NA SCHOOLSE OPVANG – MIKIE NJANG WAAR OF NIET????


  Maak melding

 39. werken hoort niet bij Surinamers ,de Surinamers zijn van aard om alles te krijgen ,en zo deze president ,als wat hij krijg omarmt hij als president ,volk is toch dom


  Maak melding

 40. @Milton,

  Ik moet je wel nageven: je schrijft PRACHTIGE ROMANS maar mij zegt het NIETS, NIETS, NOTIE, NADA.
  DDB heeft een VERKWISTEND,CORRUPTIE- FACILITEREND BELEID gevoerd. ZIE: MONETAIRE RESERVES MINDER DAN HALF MILJARD.

  JIJ STEEKT JE HOOFD IN HET ZAND VOOR DIT GEGEVEN!!


  Maak melding

 41. MILTON knecht van Massamoord-Desi : Inderdaad
  transformeert de moordenaar/brandstichter Onze
  Staat naar SURIBABWE of SURIZUELA !

  Staatsschuld Nu : 6 MILJARD (wat een transformatie ! )

  Uit Onze Goud- Deviezenreserves GEPAKT door DDB
  625 MILJOEN USA-Dollars ! (ook een transformatie !)

  Ope a monnie disi de !

  Meki NDP nanga MoordDesi pottie deng monnie disi
  Baka na ini na Staatskas ! A monnie na eigendom fu
  a heri Sranan-Volk !

  A no NDP potti bing deng monnie disi drape !

  PS : Desi moet meerdere jaren pensioen krijgen in
  de bajes, net als de eveneens criminele zoon DINO !

  NDP-DESI, STOP met het benoemen van BOEVEN op
  directieposten en/of adviseursposten !


  Maak melding

 42. @ Henry, lees de volgende topic ” Doekhie: ‘Mathoera is een crimineel’ ” op de website van Starnieuws van hedenmiddag, en zie hoe de VHP maffia (Bouterse zou de helft van ze opsluiten, en dat zal ook nog gebeuren) allerlei criminele activiteiten uitvoert.

  Over de Naschoolse opvang kan ik zeggen dat het een welkome oplossing is werkende ouders en vooral éénoudergezinnen en ook voor alle Surinamers.

  Ik daag de VHP (maffia) uit om nu te zeggen dat ‘als ze komen of wanneer zij aanzitten’, dit terug zullen draaien !
  Het zijn gewoon een stel lafaards en boeven binnen de VHP die niets voor het volk zullen doen.
  Ik vraag me af hoe de politiek in Nederland zal reageren indien hetgeen Doekhie heeft gezegd, waar blijkt te zijn !

  Voorlopig houdt Santokhie z’n kaken stijf op elkaar.


  Maak melding

 43. @Milton,

  Ik ben het Roman van Doekhie De Vuilbek gaan lezen.

  WIE KENNIS DRAAGT VAN ENIG STRAFBAAR FEIT MOET BIJ DE POLITIE CQ JUSTITIËLE AUTORITEITEN AANGIFTE DOEN.


  Maak melding

 44. Er loopt een scheidslijn door het hele Surinaamse politiek gebeuren. Aan de goede kant staan president Bouterse en zijn regeerpartners. Aan de ene kant heb je de ongeloofwaardige politici verenigd in het politieke blok V7. Dit is een samenraapsel waarin er geworsteld wordt met het gebrek aan leiderschap en waar men op zoek is naar een verhaal om de kiezers te overtuigen.

  De uitspraken van de zogenaamde kopstukken uit dit samenraapsel zijn niet overtuigend omdat deze splinters niet over hun eigen schaduw kunnen springen.Ze zijn met andere woorden bang voor hun eigen schaduw. De politieke acrobatiek waarmee zij hun onzin blijven verkondigen kraakt van alle kanten en toch proberen zij hun illusie vol te houden en aan het volk te verkopen.Geen kiezer die hen nog gelooft na 15 jaren NieuwFront regering.Ze staan niet eens bij stil waarom ze vijf jaren terug de verkiezingen verloren?


  Maak melding

 45. Aay mi brada Castelen. Komt je nu pas achter, dat de Baas niet voor Suri werkt. Bullshit verkoopt deze man.Bouta zit al bijna 5 jaren als Pres,dan komt die Castelen dat vertellen. Oppassen geblazen meneer Castelen. Straks komt die Bouta als de grootste uit de a.s. verkiezingen van 25 mei 2015, dan gaan de Poppen anders dansen.


  Maak melding

 46. ROB-X zegt “Er loopt een scheidslijn door de Surinaamse
  politiek”,
  jaja slaafje-ROBX aan de ene kant staan DEMOCRATEN en
  aan de and andere kant de CRIMINELEN, massamoordenaars. bankrovers, diefachtige directeuren benoemd door Desi ,
  ALLEN met het doel De RECHTSSTAAT Sranan te
  ontmantelen !

  Zie de criminele Amnestiewet, 100 % in strijd met de
  Grondwet !

  Zie het feit dat er GEEN justitieel onderzoek is naar de MISDADEN van Dino, gepleegd in Sranan en de
  misdaden van de presidentszoon gericht tegen de
  bevolking van Sranan en tegen de veiligheid van de
  staat Sranan !

  Zie het feit dat de PENSIOENGELDEN van de EBS-
  werknemers zijn weggemaakt door regering BOUTA !
  Het gaat hier om PURE diefstal, GELDEN zijn
  eigendom van de werknemers, NIET van EBS of
  van de regering !

  Inderdaad is er een scheidslijn sribi-srafu-ROBX :
  Criminelen aan de ene kant en democratische
  rechtgeaarde Srananmans, aan de andere kant !

  PS : Mek Desi potti un monnie bakka, NDP-staatsschuld
  ZES MILJARD, weggemaakt bedrag uit de Goud-en Deviezenreserves : 625 DUIZEND AMERIKAANSE
  DOLLARS !
  NDP-DESI-corruptie-maffia : POTTI DENG MONNIE DISI
  BAKKA na ini a staatskas !


  Maak melding

 47. Rob gek is door de verdeel en heerspolitiek inderdaad een scheidslijn getrokken. Zij die het volk misleiden en manipuleren en zichzelf verrijken door hun positie en degene die gaan voor eerlijk bestuur en goed beleid. Zij die gaan voor een machtsstaat en zij die gaan voor een sterke rechtstaat. Zij die amnestie verlenen aan een moordverdachte en zij die wegens hun oppositie tegen de amnestiewet landverraders worden genoemd.


  Maak melding

 48. 03 mei 2015

  Steenhard de Waarheid,

  Srika begrijpt de context van jouw posting niet.
  Als jij de vraag naar Srika toe concreet maakt, zal Srika je zeker antwoorden.
  Srika


  Maak melding

 49. Doekhie is een dorpsgek die dingen van horen zeggen op het podium gaat verkondigen als waarheid, triester kan net niet. Openlijke corruptiezaken worden verzwegen of ontkend door zulke lieden. De naschoolse opvang is een njang patoe, dat wil zeggen een grote zwendel, maar Bouterse doet er niets aan.
  Pensioenen van de EBS zijn door de directie verbrast, de VHP en NPS waren degenen die corruptie aan het licht bracht. De VHP wordt door het slijk gehaald omdat ze corrupte bende ontmaskeren, nu worden ze maffia genoemd. De echte maffia Roger Khan kwam op bezoek bij Bouterse en Doekhie. Die andere zit 16 jaar te brommen. De naschoolse opvang is niet om de zorgtaken van de ouders over te nemen maar de kinderen beter te vormen en opvoeden. Het doel was betere schoolresultaten te bereiken. Dat doel lijkt inmiddels vergeten.


  Maak melding

 50. @Koos,

  Cowboy milton, heeft een kopie van een ingezonden stuk hier geplaatst, (Nickerie.net)waarin Dhr. Venetiaan het heeft over de bekende 6+ Miljoen U.S dollar in kas.

  Deze cowboy beseft niet dat die 6 milj gelijk was aan 1 miljard SRD.
  Ondertussen is de winst verdampt en is de laatste update is 7 keer in de min.
  Echt iets om trots op te zijn.


  Maak melding

 51. Opvallend is het dat des te meer men de paarse bittere vruchten van deze paarse regering aan de kaak stelt, des te harder krijsen als zombies de paarse oliedomme stommelingen. Neks no fout, soso lobi ndp-Nationale Dieven Partij. Hahahahaha. maw. het gros van de kiezers zijn terecht verworden Suribabwaanse oliedomme stommelingen. Wahaha


  Maak melding

 52. @ Esmerald, jij springt midden in een discussie waarvan jij toeten nog blazen weet. Lees zelf wat jou Koos gisteren heeft gepost !
  We moeten geen appels met peren gaan vergelijken dus graag beter eerst de historie van een topic doornemen, aleer te reageren.
  En dan noemt ze mij een cowboy, onderwijl ……… ! Ik zal maar niet zeggen welke titel of onder welke noemer ik jou zou plaatsen !

  ——————-

  Koos
  Sen sang

  had het nieuwfront dan voor suriname gewerkt ??? jullie hebben altijd voor nederland gewerkt , dus no lul cassy .
  ———————————————————–++
  Na vertrek Venetiaan was ruim 1 miljard usd in de schatkist overgebleven.
  Graag jouw reactie hierop

  zaterdag 2 mei 2015 om 17:14 uur

  —————–

  Waarvan akte !


  Maak melding

 53. Milton, het verschil tussen jouw en mij genoemde bedrag heeft te maken met het feit dat er sprake is een vrije val van de monetaire reserves. Zgn val van valuta.

  De moeder bank heeft moeten ingrijpen anders kon suriname niet voldoen aan haar verplichtingen.


  Maak melding

 54. Ay mi Pappie. Weet je wat heel vreemd is in Suri. Er vindt dagelijks zoveel berovingen plaats in Suri. Maar wordt geen enkel rover gepakt door de regering.Wat doet de minister van Justitie en Politie eigenlijk. Lintjes en medailles uitdelen aan de hoge Politie ambtenaren,die geen flikker doen. Er is geen controle van de Politie Apparaat. Die zitten zeker de hele dag hun duimen te draaien. Wat een ballentent zeg!! Er is een Vice Pres Amber Ali,die lijkt wel een saafrie poe. Is hij in de gevangenis terecht bij de bajes klanten???? Wil hij ook 5 jaar gaan zitten in de volgende regering. Nou Suri wordt dan een Ramp met zulke lammelingen!!


  Maak melding

 55. @ Koos, jij raakt nog verder verstrikt in de onzin die jij verkondigt en waar alleen jijzelf heilig in geloofd

  I rest my case !


  Maak melding

 56. Milton, heb je bij je ballen. Ga maar op onderzoek uit. De surinaamse bank kan je daar vast meer over vertellen. Feit blijft dat jouw Bouterse de deviezen en goudvoorraden heeft verkwanselt.

  Have nice day


  Maak melding

 57. @Koos, als jij een minimale basisinzicht op het gebied van economie zou bezitten was het niet mogelijk geweest dat jij zoveel zou uitkraaien.Maar deze onzin komt natuurlijk uit alle kokers van de V7 aanhang. De monetaire van Suriname slinkt omdat het land lopende financiële verplichtingen heeft aan het buitenland. Suriname heeft een import-economie.

  Veel van de diensten, voedingsmiddelen, kleding, machines,auto’s,medicijnen en medische hulpmiddelen,enz. moeten door de handel, fabrieken, en overige bedrijven geïmporteerd worden. Vaak zijn deze zakenrelaties gebasseerd op lange termijn overeenkomsten. Dit houdt in dat men over een lange periode gebonden is aan het contract om de goederen en diensten af te nemen.

  De goederen en diensten moeten betaald worden met buitenlandse valuta. De grote voorraden buitenlandse valuta zijn o.a. van de handelsbanken en zijn ondergebracht bij de Centrale Bank van Suriname.Het zijn vooral de banken en de cambio’s die deze voorraden buitenlandse valuta aanspreken voor de handelstransacties met het buitenland, en niet de overheid.Daarnaast wordt de economie geconfronteerd met de lage prijzen voor grondstoffen, olie, goud,enz. Dit houdt ook in dat Suriname ook minder aan het verdienen is.

  De Surinaamse overheid heeft daarom in een vroeg stadium haar beleid aangepast en dit moet ook navolging vinden bij het bedrijfsleven. Maar als het bedrijfsleven dit gaat doen ontstaat er minder economische bedrijvigheid en minder groei.


  Maak melding

 58. Beste Koos,

  Volgens RobG en Milton ( dezelfde pauper). heeft Bouterse een enorm economisch inzicht als sportinstructeur en sergeant.

  Deze Paarse Kakkerlakken zeggen nog “dank u, o Grote Leider” als Bouta op hun kop schijt.


  Maak melding

 59. Zijn jullie wel in Suriname wonende mensen die reageren? Als jouw paspoort niet de bekende blauwe kleur heeft, en jij geen belasting in Suriname betaald, en jij geen moer betekent voor Suriname. Omdat jij in Nederland woont en werkt, raad ik jou aan om jouw mening voor jezelf te houden en te leven van jou eventuele bijstand of WW. Of betalen jullie de alimentatie maar op tijd, gelul met jullie Nederlanders en nee voor mij ben jij geen Surinaams-Nederlander. Jij bent een landverrader, durf zo te spreken tegen de witte man die neer kijkt op jullie allochtonen. Wat er hier gaande is, gaat jullie geen moer aan!!! Jullie zitten lekker achter de pc de regering Bouterse af te kraken net een stel lafaards, kom het maar hier doen. Aanrader werken jullie je maar kapot voor Nederland, want daarvoor leef je daar om te werken, houden jullie je bezig met die witte mensen die jullie toch als een stel apen beschouwen. En laat Suriname die vanaf het moment jij de nationaliteit niet meer hebt jullie niks aan gaat.


  Maak melding

 60. JEAN mi boi, sribi switi : Staatsschuld door DESI : ruim ZES MILJARD !

  Uit de Monetaire – en Goudreserves van Sranan is voor
  ONZIN-NDP-UITGAVEN WEGGENOMEN 625
  MILJOEN USA-DOLLARS !

  Geen enkele BAAN bijgekomen, Inkomsten Sranan dalen
  de komende jaren ! Want GEEN winstgevende
  investeringen gedaan door Opa Desi !

  PS : Bushouders weer niet uitbetaald ! Leveranciers
  overheid wachten al langer dan EEN JAAR op hun geld !

  Moro monnie hebi o doro !

  Model Chaves werkt niet, yu mus fu pai deng sociale
  voorzieningen/wetten !

  Eindelijk Opa Desi wiki : MONNIE NO DE !


  Maak melding

 61. Jean me boi, sribi go doro, yu e libi ini yu
  MEGA-staatsschuld !

  Yu e libi nanga yu DROGA-Dictator ! Bel Interpol aksi !

  Yu e libi ini yu 18.000 karton-oso !!

  Srafteng psa omenlanga keba !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.