Politieke partners NDP uit verkiezingsrace

8

PARAMARIBO, 28 mrt – Drie politieke partijen zijn uitgesloten van deelname aan de verkiezingen van vijf en twintig mei. Het besluit tot uitsluiting komt van het Centraal Hoofdstembureau, CHS. Opmerkelijk genoeg zijn twee van de drie partners.

Beide politieke partijen hebben een alliantie gesloten met de Nationale Democratische Partij. Volgens de bedachte constructie moeten de twee opgaan in de partij van Desi Bouterse. In beide gevallen hebben leden geprotesteerd tegen de politieke assimilatie. De Nieuwe Stijl KTPI liet zich wel inschrijven, kennelijk om ontevreden leden tegemoet te komen. Met de NDP is wel afgesproken dat samen zal worden opgetrokken.

Het komt erop neer dat leden van Nieuwe Stijl KTPI kandidaat worden gesteld door de NDP. Ook met Baasa is zo een afspraak gemaakt. Dissidente leden van deze partij gingen een stapje verder. Baasa werd ingeschreven zonder medeweten van de partijleiding. Nu beide partijen formeel niet mogen deelnemen, kunnen de leiders de handen in onschuld wassen. En zich zonder gezichtsverlies kandidaat laten stellen.

8 REACTIES

 1. Politiek in Suriname stelt niet zo veel voor.Die kiezers zijn makkelijk om te kopen.Wie het meest bied krijgt zijn stem.Alleen moeten die kiezers er voor zorg dragen dat de NDP nooit meer terug komt in de regering anders is het een ramp voor het land.Dat is mijn conclusie.


  Maak melding

 2. ==Ik zou zeggen Poki shame on you en dit zegt mevrouw Wijdenbosch. Velen voor haar hadden dit ook al gezegd:::::::::

  Ruth Wijdenbosch: NDP heeft partners misbruikt

  Politiek Suriname is nog nooit zo verdeeld als wat we nu meemaken.
  Dit waren de woorden van Nieuw Front/NPS-assembleelid Ruth Wijdenbosch vrijdag tijdens de begrotingsbehandeling in het parlement.

  “Als u kijkt met welke partijen de NDP is gaan werken en wat van deze partijen is overgebleven, is het bijzonder jammer. Kijk maar naar Nieuw Suriname, de KTPI, A Combinatie, de PALU en de PL. Waar zijn deze partijen nu en wat is van ze zijn overgebleven? De NDP heeft al deze partijen en combinaties uit elkaar gehaald. Mensen binnen deze partijen zijn al die 4,5 jaren onder druk gezet.”

  Toppers van deze partijen zijn volgens Wijdenbosch weggejaagd om alleen mensen van de NDP te accommoderen. Partijen zijn samen gaan werken met de Nationale Democratische Partij, omdat ze hoge verwachtingen hadden. Deze partijen hebben de tol moeten betalen, omdat de NDP alleenheerser wil zijn, zei Wijdenbosch.

  “Wat we ook hebben gezien is dat de Nationale Democratische Partij alle macht naar zich toe heeft getrokken. Projecten worden gecoupt alsof het een project is van de NDP alleen. Alleen maar DNA-leden van de NDP mogen keukens hebben voor naschoolse opvang.”

  Diana Pokie (A Combinatie/BEP) zei in haar spreekbeurt dat de regering een 7 verdient voor het gevoerde beleid. Wijdenbosch was het niet eens met de 7 die Pokie aan de regering gaf. “Je kan de regering geen 7 geven als het binnenland geen goede gezondheidszorg heeft”, zei Wijdenbosch. “De regering verdient helemaal geen 7 als we zien dat mensen jarenlang werken en geen geld kunnen krijgen. De regering praat over jongeren, maar de president is omringd door alleen maar oude graden. Ik hoop dat ik ze mee kan nemen als ik met pensioen ga”, merkte Wijdenbosch op.


  Maak melding

 3. Hoe dan ook, we doen mee met de Nyan Dringi Prisiri club, we willen niet meer aan de ‘verkeerde’ kant staan, het wordt tijd dat ook wij gaan eten, dansen en plezier maken.


  Maak melding

 4. DDB is nu ook skeer. Hij heeft geen geld meer om deze fake partijen in stand te houden. Dus heeft hij aan zijn vriendin opdracht gegeven om een smoes te verzinnen waarmee ze in een klap weg zijn.

  Ach ja. Zoals de aanhang steeds zegt. DDB is veranderd hij heeft geleerd. Vroeger maakt hij je fysiek dood, nu politiek.


  Maak melding

 5. Wanneer leren deze heren het. De huidige president is heer en meester in verdeel en heers. Alle partijen die met de NDP in zee gaan, komt er een “scheuring”. Leren zij het nog?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.