Geweten krijgt overhand bij pandit met politieke ambities

9

PARAMARIBO, 27 mrt – De politieke partij De Nieuwe Leeuw, DNL, zal het moeten doen met één politicus minder. Waar andere partijen niet genoeg plaatsen kunnen aanslepen op kandidatenlijsten, heeft DNL een andersoortig probleem. Een lijsttrekker kreeg gewetenswroeging.

De meeste politieke partijen hebben nu te kampen met boze leden. Personen die zich gepasseerd voelen bij de selectie van kandidaten voor het parlement. Vijay Bhagwanbali is niet gewoon kandidaat. Hij is ook nog tot lijsttrekker aangesteld voor het district Commewijne. Dat soort plekken is niet voor de eerste de beste. Toch bedankt de hindoegeleerde. “Het priesterschap en politiek gaan gewoon niet samen”, zegt Bhagwanbali tegenover de Times of Suriname.

Maar waarom zou een geestelijke zich niet wagen aan het machtspel? Er zijn toch zoveel overal die het zonder blikken of blozen hebben aangedurfd. “Ik vind dat als je in de politiek gaat, je moet kunnen liegen. En dat kan ik gewoon niet, vanwege mijn ambt als pandit”, aldus Bhagwanbali. Dat is dus het verschil. Een geestelijke die de verleidingen van de wereld weerstaat. DNL maakt deel uit van de combinatie Mega Front, een blok van kleine partijen.

9 REACTIES

 1. dat is dan ,,,ten minste een man met geweten en dus krijgt hij al heel vroeg gewetens wroeging om eerlijk oprecht te zijn..

  maar de gemiddelde om bijna te zeggen alle anderen liegen bedriegen misleiden hun hele leven lang door en door en die zitten in de politiek.

  het zijn professionele legaal gelegalisseerde boeven,lieger bedriegers misleiders hun hele leven lang..

  kijk maar naar onze hoofd verdachte moordenaar op en top leugenaar zo vader zo zoon..verder alle onder geschikten..


  Maak melding

 2. Meneer de Pandit is op tijd tot inkeer gekomen. Hij weet al een tijdje dat hij lijsttrekker van een kleine partij wordt en geen schijn van kans heeft gekozen te worden. Toen waren politici geen leugenaars. Hypocriet noem ik dat. Een pandit die eerlijk is, ik zie het al voor me, vreemdgaan en dan je vrouw dat eerlijk komen vertellen omdat je niet kan liegen. Vraagt wel geld bij de arme burger voor het inhuren van hem. Of doet hij de kerkdiensten gratis zoals het een boodschapper van God betaamt. Bah.


  Maak melding

 3. Volgens mij vertelt de pandit niet de waarheid waarom hij geen zitting wil nemen in de assemblee, het hangt namelijk niet af van de plaats waar je werkt of je wel of niet liegt, je zou de priesters en pandits, die liegen terwijl ze in de kerk of tempel bezig zijn, te vreten moeten geven. Je liegt omdat het in je aard ligt,. Als iemand zegt dat hij niet liegt, is dat al een leugen. Ik geef wel toe dat je ‘gewone’ leugenaars en MEGALEUGENAARS hebt. Deze pandit had juist in de assemblee plaats moeten nemen om het grote aantal megaleugens dat wordt verkondigd in de poppenkast te verminderen, ontmaskeren of te compenseren door wel waarheden te verkondgen.


  Maak melding

 4. Sorry en pandit lijkt me een bandit. Lachertje de VHP laat zich lijden en zegenen door pandit en als zij eenmaal in de assamble zitting hebben stelen zij het land leeg want het mag met de zegen van de pandit. Allemaal hypocrieten.

  T.jee


  Maak melding

 5. Ben blij dat deze pandit eerlijk is, was het een geestelijke uit de woestijn met baard en soep-pak dan was deze Imam bezig met politiek en geloof waaruit gevaarlijke sentimenten worden geventileerd die tegen de beschaving de gehele mensheid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.