Bouterse wil belofte sociale woningen nakomen

37

PARAMARIBO, 28 mrt – President Desiré Bouterse wil zijn belofte wat betreft sociale woningbouw alsnog nakomen. In elk geval moet het een mijlstap worden naar realisatie met de Broad Homes Suriname PC Factory. De fabriek kan drieduizend woningen produceren per jaar.

Redelijk goedkope woningen, want zeker in dat opzicht is er gefaald in de huidige regeerperiode. Er zijn weliswaar enkele honderden woningen opgezet. Maar die zijn zeker wat de prijs betreft, niet tre vergelijken met de traditionele ‘volkswoning’. Bij de opening te Onverwacht, in het district Para, gaf Bouterse er blijk van nog immer te dromen van massale woningbouw. “Zodat ieder gezin binnen niet al te lange tijd voorzien zal zijn van een eigen huis.”

Broad Homes Suriname PC Factory moet de komende vijf jaar de grote belofte dus helpen realiseren. De oppositie steekt ook nu nog de draak met het onvermogen om de achttienduizend te halen. Bouterse beloofde het aan het begin van zijn presidentschap als onderdeel van een omvangrijk sociaal verbeteringsprogramma. Het is nog niet bekend hoe duur een woning van de Chinese fabrikant wordt. Uiteindelijk zal ook dat het succes bepalen.


37 REACTIES

 1. De Chinese fabrikant.

  Laat een ieder onderzoek gaan doen dan zal men gauw erachter komen wat voor troep die chinezen maken en achter laten voor het volk.

  Geen enkele woningen die de chinezen ooit hebben gebouwd in Suriname hebben lang gestaan. Een hoop ellende die men zelfs moest recht trekken en opnieuw bouwen.


  Maak melding

 2. Als je vijf jaar lang met het probleem hebt zitten worstelen, heb je natuurlijk heel veel tijd gehad om alles goed te plannen.

  Daarom wordt de fabriek één maand voor de verkiezingen geopend.
  Daarom is nu al bekend dat er 3000 woningen per jaar uit de fabriek zullen komen rollen.
  Daarom beginnen ze, voordat er één woning uit de fabriek is komen rollen, al te praten over export van woningen naar de regio. Laten we hopen dat de cassavemeel fabriek intussen ook al gereed is voor export van cassavemeel naar de regio.

  Wat ze in vijf jaar nog niet hebben kunnen uitdokteren is wat zo’n woning zal moeten kosten, dat horen de arme Surinamers natuurlijk pas na de verkiezingen en dan vervliegt hun hoop, om snel een eigen woning te bezitten, ook naar het rijk der luchtkastelen.


  Maak melding

 3. Bouterse als clown…..

  3000 woningen per jaar??

  Haal de weekenden en en de vrije dagen eraf en de fabriek moet dan per dag 12 volledige woningen afleveren… Dus meer dan 1 per uur…..

  Sie neemt deze fantast nog serieus.
  Hij had ook beloofd dat voor de verkiezingen de treinen al zouden rijden op zijn 140 miljoen euro kostende spoorlijn

  Wat een joke…
  Maak melding

 4. Op 9 april a.s. hebben Caricom staatshoofden een ontmoeting met president Barrack Obama van de VS in Jamaica.
  Daarna wordt in Panama City op 10 en 11 april de Summit of the Americas gehouden waarbij ook alle staatshoofden van het Caraibisch gebied aanwezig zullen zijn.


  Maak melding

 5. die ziekenhuis daar in houttuin is afgekeurd door de eigen min. van o-w

  de fondering is gestort met rond ijzer tien moest zijn rond 20 – 25..

  het is nu een grote zwembad geworden alles staat stil..


  Maak melding

 6. Heeft Broadhomes al een enkele woning geleverd van de opdracht die vooruit betaald is. NEE.

  Ofwel Suriname heeft deze fabriek die in 2012 al zou draaien reeds betaalt aan Broad homes en gaat daarna voor de woningen betalen.
  Terug rekenend uit het contract dat gesloten is zijn de broad homes woningen ongeveer 305 duurder dan wat men voor een 100% Surinaamse woning moet betalen.

  Welke Surinamer kan een Broad Homes woning betalen wordt een interessante vraag.


  Maak melding

 7. Allen die diehard blijven geloven en hopen dat hun geliefde lijdsman deze beloften zal waarmaken hebben paars zaagsel in hun hoofden. Ma kut, dat zijn alle dieharde oliedomme paarse aanhangers van onberechte misdadigers. Leden van de Nationale Dommen-Dieven Partij. Neks no fout.


  Maak melding

 8. De onbedwingbare drang om te liegen (pathologische leugenaar) is inmiddels reeds jaren bekend van deze megalomane dorpsidioot.

  1 mega-ziekenhuis in Wanica lukt al niet…
  1 hoofdburo van politie lukt evenmin…

  En nu komt deze randdebiel vlak voor de verkiezingen met dezelfde populistische leugen als 5 jaar geleden.

  Je moet toch wel de hersencapaciteit van 1 diepvriesgarnaal hebben om je stem alsnog aan deze megalomane, pathologische leugenaar te geven.


  Maak melding

 9. San!!! 18000 woningen in 2 maanden, weldig jonge!

  En nu de dijken om ons te beschermen of is een tram
  (van EUR 130.000.000,00) belangrijker?


  Maak melding

 10. Bouta vernedert de Srananman, ik heb U gedurende
  VIJF JAAR niet aan een BAAN kunnen helpen !
  Maar U kunt wel een prefab-snesi-oso “toegewezen krijgen” !
  Hoe u dat gaat betalen na yu zaak !

  Nog een NDP-tranga ede-redenering : zonder voldoende
  werkende Srananmans bouwen wij een sociaal stelsel !
  Fa w’o pai den kosten, NDP no sabi, geen fondsen en te
  weinig belastinginkomsten van het kleine aantal
  loontrekkenden !

  Sprookjesland met LEGE staatskas, maar Bouta gaat
  vanaf NU (na VIJF JAAR Corruptie en te hoge
  ONZIN-staatsuitgaven) zijn OUDE programma uitvoeren !

  Un sa njang snesi njang yere, brede nangna frefab-oso !

  PS : Is de LIJST van ALLE openstaande schulden/
  rekeningen al op tafel gelegd door Bouta en Andy ?????


  Maak melding

 11. bouta had eens gezegd,nederland drugs staat nummer 1.en wij gaan de drugslijn uitroeien en vs,vragen om ons te helpen om die drugslijn te stoppen.vs heeft bouterse geholpen.dino in de bak


  Maak melding

 12. Voor wie worden deze duivenhokken gebouwd, Alleen maar voor AboBies, Jonge Tiener Moeders zonder opleiding, geld en enig zicht op toekomst. Het worden Fokhuizen voor deze jonge dames die niets vermoeden zwanger worden van jongens/heren in ruil voor een telefoon tegoed. Brood kunnen zij toch niet betalen.

  Wij belastingbetalers zullen alle lasten dragen welke regering er ook komt. In Suriname hebben wij helaas meerder partijen stelsels. Voor partijen is het makkelijk om voor eigen beding alle kanten op te gaan links of rechts als maar hun zakken gevuld kunnen worden. Kijk maar naar PL, KTPI, NS en alle andere die beter ervan geworden zijn. Het zijn geen vijanden van mekaar maar dikke vrienden. Op de podium laten zij helaas een ander beeld zien..

  In Su is het nou eenmaal zo, dat de etnische Politiek altijd de overhand zal hebben. Alle ABOP kiezers in en rondom Paramaribo is uit de binnenlanden gehaald door de NPS (Venititiaan). Nu betaald NPS de rekening, al deze zullen nooit op de NPS stemmen. ABOP, NDP of de andere Djoeka partij. En zij zullen altijd Sociale Zaken voor hun rekening nemen.

  Dus mijn instelling is:
  Wij zullen vanaf nu geen vooruitgang meer is Su meer meemaken.

  Zolang onze Dinootje opgeborgen blijft, zal Bouta niet zo gauw vervelende uitspraken doen. Hij wil en moet aan de macht blijven anders wordt hij door de Amerikanen opgehaald in opdracht van Nederland.

  Hij zal elke millimeter in de verkoop doen om zijn zin five More
  Year te realiseren

  Heel Jammer!!


  Maak melding

 13. Beste landgenoten; ik ben bouterse, maar eigenlijk bedoel ik: mijn asiocale beloftes nu inruilen voor stemmen op mij. voor iedere huis dat ik afleverd, krijgt ik 1 stem voor, zodat ik mijn 2e termijn daarmee president kan zijn voor suriname en mezelf. Als de bevolking nu intrapt in de loze beloftes, ben ik president.


  Maak melding

 14. Surinamers zijn graag afhankelijk van buitenlandse producten. Wat is er mis met houten woningen? Hele generaties hebben prettig gewoond in huizen van hout, dat bovebdien goedkoper is. Hout genoeg in Suriname. Of is men zo bang voor houtluizen? Breng dan dunne tegels aan aan de buitenkant van de huizen!


  Maak melding

 15. De huizen zullen betaald moeten worden. Je zal eerst een kavel grond moeten hebben , water en elektra.Volkswoningen zijn sociale huurwoningen die voor het volk betaalbaar zijn. Geen onbetaalbare koopwoningen ongeacht of er 1000 of 3000 per jaar kunen worden gebouwd.


  Maak melding

 16. De fabriek kan drieduizend woningen produceren per jaar.
  D.w.z. dat DDB de komende 10 jaar aan de macht blijft want de belofte om 18.000 huizen te bouwen betekend zoveel als 6 jaar bezig zijn dus tel uit je winst.


  Maak melding

 17. Tot nu toe hebben alleen de mensen met een reguliere baan die aantoonbaar een gemiddeld inkomen hebben, een huis kunnen kopen. Niemand krijgt, je kunt alleen kopen als je het kan betalen!
  Dus de Mofina’s voor wie deze regering pretendeert op te komen, pinaren nog net zo hard in hun afdakkie’s met lekkende daken en stinkende rioleringen, waar de ratten ’s nachts feest vieren met de kakkerlakken.
  Rij maar rond in Parbo, overal waar de paarse vlag wappert staat een krot achter, waar mensen in diepe armoede wachten op betere tijden die voorlopig niet zullen komen!


  Maak melding

 18. De fabriek is bedrijfsklaar en in Suriname kan men meer dan voorheen beginnen met de bouw van veel meer woningen. De fabriek maakt het immers mogelijk. Zij die commentaar hebben op de bouw van deze woningen, wonen lekker verwarmd in hun kamer/woning op drie-hoog-achter in een Nederlandse aandachtswijk.

  Uit diepe haat, frustratie, jaloezie, mislukking en nijd hopen ze dat de projecten in Suriname mislukken. De partijen die zij steunen o.a. VHP-NPS-PL-enz. zijn incompetent om dit soort initiatieven van de grond te krijgen en moeten daarom ook nooit meer de kans krijgen om regeermacht te krijgen.

  Ik ben daarom zeer blij dat president Bouterse voor de komende 5 jaren weer de president van Suriname zal zijn om meer projecten in het land van de grond te krijgen. En reken er op, de beloofde projecten zullen komen omdat Keulen en Aaken niet op een dag zijn gebouwd. Het neemt de nodige voorbereiding en tijd om dit soort projecten van de grond te krijgen.


  Maak melding

 19. barabas prefab woningen zijn niet van hout volgens mij; corrigeer iemand mij hier of vertel hoe het echt zit met het materiaal. polyester ; hard plastic. ?????


  Maak melding

 20. Hij heeft zijn electoraat de clochards beloofd dat hij volgende termijn 3000 dozen beschikbaar stellen waarin ze kunnen slapen, koken, schijten en liefde bedrijven


  Maak melding

 21. @RobG
  Ja natuurlijk, ik zit ook driehoog-achter mezelf te verlekkeren dat het faliekant misgaat in Su.
  Wat denk jij nou achterlijke imbeciel!!
  Ik gebruik deze term niet snel maar voor jouw soort schroom ik niet!
  Ik heb te toen met mijn familie die i.p.v. Het beter te moeten hebben volgens alle berichtgevingen het juist slechter hebben en het nog slechter gaan krijgen. Puur en alleen omdat er een aantal zelfverrijkende infantiele onkundige mensen zijn die Su i.p.v. Naar een hoger peil te tillen het land juist naar de verdommenis helpen. Lening op lening, steeds groter wordend tekort an financiële middelen. Populisme viert hoogtij en nog steeds hebben heel veel Surinamers het niet door, zijn ze nou zo blind in hun adoratie naar Bouterse, dat ze niet eens de moeite nemen om na te denken over alle gedane beloften die niet nagekomen worden simpelweg omdat het niet te realiseren is.
  De opgroeiend jeugd zal het heel moeilijk gaan krijgen de komende tijd, zij zullen de rekening van deze onvermogende regering moeten gaan betalen. Daar helpt een Damaru niet aan mee! Oja, Keulen en Aken zijn i.d.d. Niet op een dag gebouwd! Feit is wel dat ze bestaan! Dit in tegendeel tot alle paarse projecten, daar wordt alleen maar over ” gedingest” , dus dat!

  Tip voor verschepers: plan maar een megaschip voor de aankomende jaren, er zal een grote vraag naar pakketten komen die vanuit driehoog-achter opgestuurd zullen moeten gaan worden om de families in Su niet te laten pinaren!!


  Maak melding

 22. De Chinezen bouwen voor USD 400 per M2. Kunt u dat betalen Meneer, Mevrouw Mofina?
  Dus… Laat je geen loer draaien want je gaat vlak daar in je krotje blijven.
  DDB bouwt voor de middenklasse en de rest zijn extra huizen voor de buitenwijven van de vrienden, ministers, parlementariers en de 11 kleinkinderen met hun hele familie’s.
  Die Chinezen zijn niet gek!
  Wat is er uiteindelijk gebeurd met de Cassavefabriek waar Mw Lackin met haar neus boven op heeft gezeten?
  Twee en een half miljoen naar de Filistijnen.
  Zo regeer je geen land! Zonder visie, zonder missie!


  Maak melding

 23. @RobG.
  Wat daar staat is geen prefab fabriek maar een loods (van 40 bij 80 meter) met 2 overhead kranen en wat beton malen, een rollenbaan en een kantel tafel.
  De voor prefab beton zeer typerende opslag ontbreekt geheel.
  De link met een kade of haven ontbreekt zodat alle aanvoer van beton of zand, grint, cement en wapeningsstaal over de weg moet.

  Het is gewoon de bv list en bedrog (window dressing) net als het ziekenhuis ik bedoel zwembad in Wanica, de flyovers en de snelweg naar zanderij en de spoorbaan of de cassave fabriek

  Dit soort droom projecten opzetten vereist weinig kennis en kunde omdat ze al overleden zijn voor ze begonnen zijn. Het zijn niet meer dan dure promotie filmpjes voor een achterban die alles slikt.


  Maak melding

 24. het bouwmateriaal zal wel per spoor vervoerd worden, of beter nog met ballonnetjes, om voor de bouw van nog meer luchtkastelen gebruikt te worden


  Maak melding

 25. Sorry paarse piepeltjes voor de laatste posting, maar ik wordt helemaal melig van al die loze beloftes waar DDB en consorten jullie en de rest van de wel goedwillende Surinaamse bevolking mee aan het lijntje houd


  Maak melding

 26. Mensen, kalm aan ROBg de NDP-TOP-econoom
  gaat kapitaal naar Sranan brengen om het failissement
  te voorkomen. Ook zal ROBg zorgen voor financiering
  van de woningen !

  ROBg denkt dat een huizenfabriek problemen oplost,
  vooral wanneer het gehele plan ondoordacht is qua
  doelgroep, financiele situatie doelgroep en feit dat de
  werkloosheid MEGA-groot is !

  Dus kom maar op met die “casas de carton” !

  De Surinaamse bevolking zal moeten opdraaien voor de
  tweede Devaluatie en het failissement, ontstaan door de
  Nodeloze-uitgaven-ziekte van Desi en ploeg !

  Meneer de deskundige Desi zet sociaal stelsel op in een
  tijd van MEGA-werkloosheid, zonder financiele dekking
  op termijn van deze plannen en zonder een speciaal fonds
  waaruit geput zou kunnen worden !

  Integendeel, Desi en Gilmore zijn bezig alle reserves
  van de Centrale Bank te vernietigen, voor
  ONPRODUCTIEVE-NDP-Uitgaven !

  PS : Sranan volk zingt tot troost : “We shall overcome “


  Maak melding

 27. De zoveelste loze belofte aan heet adres van Bouterse.

  Deze man leeft volledig buiten de realiteit van ons bestaan.

  Mooie woorden en vele loze beloftes verder, maar nog niets van dat alles weten te realiseren moet toch genoeg zeggen voor elke Surinaamse inwoner.

  Ga hem vooral afrekenen op 25 mei 2015 op zijn loze beloftes en zijn onverzadigbare geldverspillingen, met name naar zichzelf en zijn paarse bende.


  Maak melding

 28. Met een duw op de knop was het elektriciteitsprobleem opgelost volgens de president.
  De maanden daarna bleek van niet.

  Met een druk op de knop is er voor iedereen een woning in het vooruitzicht gesteld.
  Gelooft u het of wordt u wat op de mouw gespeld door de firma list en bedrog.

  Wat wel de actuele feiten zijn is:

  1) de nationale schuld is in 4 jaar verdubbeld naar SRD 6.000.000. en dan vergeet men de betalingsachterstanden bij alle ministeries, de Yuan Swap, etc. en de gevolgen van een eventuele devaluatie als mede de schulden die op de schouders van Staatsolie gelegd zijn. per augustus 2015 moet u niet schrikken dat als de werkelijkheid een Nationale schud van SRD 9.000.000.000 aangeeft,
  2) de deviezen voorraad is nagenoeg gehalveerd en daarmee kritisch geworden.
  3) de goudvoorraad is verkocht zonder dat duidelijk is wat met de opbrengsten gedaan is.

  Gelukkig heeft deze regering enorm onder gerealiseerd want anders zouden de schulden nog veel hoger zijn zonder groei in de verdien capaciteit.

  Een land krijgt de regering die het verdiend.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.