Pertjajah Luhur dekt zich in tegen desertie

57

PARAMARIBO, 17 feb – Anderen krijgen misschien nachtmerries van ontrouwe parlementariërs, politicus Paul Somohardjo slaapt op beide oren. De leider van Pertjajah Luhur, PL, brouwt zo zijn eigen cocktail voor wie denken hem een oor aan te naaien tijdens de presidentsverkiezingen na mei. Overlopen gaat kosten.

Het komt elke toekomstig ex-lid peperduur te staan, of hij of zij nou in het parlement zit of in een ressort- of districtsraad. Het is stemmen op de kandidaat die PL ondersteunt of dokken. Wispelturigheid wordt niet gepikt. “Wij weten nu al dat de president en vicepresident in de Verenigde Volksvergadering moeten worden gekozen. Vanaf het moment dat je gekozen bent tot ressort- of districtraadslid of parlementariër ben je miljoenen waard”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd.

Alleen de sterkste benen zullen die weelde kunnen dragen. Somohardjo ziet vooral de NDP van Desi Bouterse de zwakke plekken opsporen. Om dan maar zoveel mogelijk om te kopen en dus stemmen veilig te stellen. Somohardjo heeft nu al een remedie voor de kwaal. Wie namens zijn partij kandidaat wordt, moet een verklaring tekenen bij de notaris. Mocht de kandidaat besluiten over te lopen na zetelwinst, dan moet die een smak geld betalen.


57 REACTIES

 1. Lees mijn posting van gisteren ik had dit al voorspeld zoals ik de nederlaag van V7 heb voorspeld. De KPTI en PL moeten uit hetzelfde vijver gaan vissen , jongens zet je POPCORN klaar het wordt een slachtveld STRIJD der MEESTERDIEVEN! Die 2 gaan elkaar in de media flink afmaken ik kijk uit naar de vuile was van Somohardjo, hoeveel jongemeiden heeft die viezerik zich vergrepen voor een stuk grond. Ik hoop dat Santhoki zijn brandweer diploma heeft het worden heel wat brandjes die plaats gaat vinden binnen V7.


  Maak melding

 2. Voorruitgang!
  Suriname kan 2e grootste sukadeleverancier worden
  President Desi Bouterse heeft op zondag 15 februari 2015 onder grote publieke belangstelling de Sukadefabriek van Suriname Candied Fruits (SCF) aan de Selly Donkweg te Kampong Baroe in het district Saramacca officieel geopend.
  Het bedrijf verwerkt op grote schaal sukade en papaja tot hoogwaardige producten voor nationaal gebruik en de export. Men wil op kort termijn ook ananas en gember verwerken.
  SCF heeft de potentie om uit te groeien tot een internationale leverancier van sukade. Amerika en Nederland zijn wereldwijd de enige grote spelers in deze sector, laat het Burger Informatie Centrum weten.
  De president is erg onder de indruk van het bedrijf. Bouterse had heel veel vragen voor Ruud Souverein, de CEO van SCF. Er werd een demonstratie gegeven van het verwerkingsproces en werd er uiteraard geproefd van de eindproducten die behoorlijk in de smaak zijn gevallen.
  Sukade is het hoofdproduct van SCF. In 2009 is begonnen aan de herintroductie van de sukadeteelt in Suriname. De plant kwam vroeger vaak voor maar is door de import demon verdwenen. We hebben het land afgezocht en een paar planten gevonden op Groningen en op een proefstation van LVV. Van die paar bomen hebben we nu 9000. LVV zorgt voor de vermeerdering, zegt Soeverein.
  SCF is het enige bedrijf in het Caribisch gebied en Zuid-Amerika dat op zo een grote schaal sukade produceert. De vooruitzichten zijn volgens Soeverein fantastisch.
  Je vraagt je af waarom men niet eerder vanuit een ontwikkelingsland is begonnen om zo’n product te maken, gekonfijte sukade. Wereldwijd zijn er maar twee concurrenten, Nederland en Amerika en er is nog zoveel ruimte voor een derde speler. Amerika richt zich op de eigen markt. De Nederlanders importeren de sukade en duurt het langer voordat ze een eindproduct hebben geleverd. SCF beheerst alles, van plantje tot eindproduct en de klanten. Het is niet zo moeilijk om nummer twee te worden, meent hij.
  Het bedrijf heeft al geëxporteerd naar Mauritius, Afrika en Barbados. Dit jaar wordt er verscheept naar China en Canada. De sukade en siropen zijn in Suriname verkrijgbaar onder de naam Linka.


  Maak melding

 3. Frontliner….jij bent veruit het allerdomste lulletje van de klas.
  Al 5 jaar belooft die megalomane randdebiel en dorpsidioot, en jouw baas, de meest populistische zaken. NIET 1…ik herhaal NIET 1 is er van gerealiseerd. En jij blijft met je lege kokosnoot blind achter deze gevaarlijke gek aanlopen. Get a life…simple mind.


  Maak melding

 4. @Frontliner

  Oh,STAATSCASSAVE bedrijf werd ook met zoveel BOMBARIE geopend,
  Resultaat …NIETS,NADA,NUL , ZERO !!!

  Wij verwachten ook heemaal niks van deze sukkade fabriek!!!!


  Maak melding

 5. Succadeteelt en -fabriek zijn goed idee van de ondernemer !

  Hoe klein ook, dit zet zoden aan de dijk voor Sranan !

  De hele NDP-kliek kan daar lessen gaan volgen,
  misschien gaat dan een lampje over werkgelegenheid
  en economische bedrijvigheid branden !

  Of komt er een cursus uit voort : hoe stimuleer je in Sranan
  eigen initiatief van de bevolking !


  Maak melding

 6. ray
  ze hebben het tenminste geprobeert en het bedrijf is in werking .jij ray bent geen surinamer heb ik velen van jou soort meerdere malen gezegt .een echte surinamer onder steunt de gedachte en het opgezette bedrijf ongeacht zijn politieke kleur .jou hokjes soort zou liever zien dat santhoki segabai persad zo een bedrijf had opgezet .
  wies wassie soort koerie na oenoe boi .gelukkig zijn niet alle hindoestanen die de opvoeding van jou hebben gehad .triest dit soort dalied hindoestanen ,jij denkt nog in dat kasten stelsel van india ,het wordt tijd dat je die pad verlaat en de richting van multiculturele samen leving kiest .je bent surinamer of je bent indier ,ik ben half creool half blank maar voel mij surinamer zolang ik hier geboren ben zolang mijn vader moeder overgroot vader in su geboren ben ben en voel ik mij surinamer .zelfs de dood kan mijn surinamer schap niet ontnemen .dit land is van elke surinamer die zich surinamer voelt je kan niet half zwanger zijn ray ,.dat gebeurt met velen van jou soort hindoestanen ,de goede nagesproken .suriname is niet alleen van de creool ,hindoestaan ,javaan ,chinees noem maar op .maar jullie voelen je indier maar durven niet naar india te emigreren wetende dat daar de hel op aarde is .vaak scheld de indier op afrika ,mar zie hoeveel indiers liever afrika kiezen dan hun eigen india ,waarom steeds afgeven op afrika alsof jullie het beter hebben dan die afrikanen .die afrikaanse vrouwen hebben een beter leven dan die indiers als je het wil gaan vergelijken .ik praat niet over afrika ik prat over suriname dit is mijn land .mocht santhoki president van dit land worden zou ik hem nooit neer halen voor een buitenlander .maar jullie doen het wel met de president van de republiek suriname die door het surinaamse volk is voorgedragen en gekozen tot president .hoe wil je dat mocht snthoki president zijn …hij gerespecteert moet worden .bezint eer gij begint .santhoki segebai persad wil respect maar dat moet van twee kanten komen .wie kaats moet de bal verwachten .je hebt het over bouterse een volks president en ik garandeer je dat alles mogelijk is in het leven ,santhoki segebai kan president worden maar ik verzeker je dan ook dat hij problemen gaat krijgen als het om respect gaat voor een staats hoofd en daarom zeg ik wie kaats moet de bal verwachten ,de achterkant van de bijl is scherper dan de voorkant mie mang .aktie bakka srapoe moro aktie vesie .je hebt gemerkt dat de president veerkrachtig is ,als je denkt dat je hem onder uithaalt vergis jij je en dat kunnen velen beamen ook santhoki persad segebai weet dat .speel op zekerheid als je bouterse wil aanvallen .ook nederland weet dat .nederland en front v7 hadden ook gedacht bouterse te issoleren maar tot op heden hebben ze bakzeil moeten halen ,alles mislukt tot ze op hun knieen gingen om hun ambassade weer te mogen openen .en een tweede fout maken ze niet ,de oppositie moet het nu zelf uitzoeken nederland distancieert zich van die oppositie front v7 ,is dat jullie niet opgevallen .vijf jaar terug sprongen die nederlanders in de bres voor front nu zijn die nederlanders stil .ze kennen de gevolgen .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero e tang sranang mang ,durven jullie redimusus dat hard op te zeggen ray en consorten .wordt surinamer en breng je stem uit dan mag je mee praten en beslissen zoals pero dat kan .


  Maak melding

 7. somo ,tjekre tjekre ,zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten .deze pedofiel somo vetrouwd zijn eigen schaduw niet .deze man kijkt niet naar lands belang dat kunnen velen beamen ,deze man kijkt naar macht en gronden om in te pikken ..bij de ndp is het niet gelukt en dat weet somo .bij het front is het hem wel gelukt zie het eind resultaat nps vier zetels en vene president af .tot op heden hebben deze waardeloze npsers nooit hun achterban rekenschap gegeven en nu denken ze weer samen te gaan werken met somo .ze zijn schaamteloos en daarom gaan ze en moeten ze finaal ten onder gaan ,geen tweifel dat ze met een zetel gaan komen op 25 mei .ik hoop dan ook dat al die nps aanhang over stappen naar de ndp .


  Maak melding

 8. Srananman zijn en blijven betekent voornamelijk dat je
  je inzet voor het Volk en streeft naar vooruitgang en naar
  een evenwichtige eerlijke maatschappij !

  Dat betekent dan ook VOOR de Rechtsstaat Sranan en
  VOOR de Democratie !

  Daaruit vloeit voort : iedereen is gelijk, ook wat betreft rechten,
  gelijk voor de wet !

  Daarom is vervolging van ALLE strafbare feiten van belang,
  vooral van ernstige MISDRIJVEN tegen personen !
  Bijvoorbeeld MASSAMOORD op ONSCHULDIGE individuen
  en/of groepen uit de bevolking !

  ALLEN die zich aan dergelijke “misdaden tegen de
  menselijkheid” schuldig maken dienen HARD te worden
  gestraft, zonder uitzondering !

  Anders verandert democratie inn DICTATUUR en is de rechtsstaat weg !

  Wanneer men deze principes ondersteunt : Rechtsstaat en
  Democratie is men een ECHTE SRANANMAN !

  Leve de democratie ! Leve de Sranan rechtsstaat !

  Straf de Massamoordenaars KEIHARD !


  Maak melding

 9. rusland toch !!!!!!

  rusland zegt tegen ktpi liever nu verraad dan op 26 mei .
  heeft rusland om zich heen gekeken wie de echte verrader is geweest ,en wie nu de zichtbare verrader is maar deze waardeloze rusland durft het niet hardop te zeggen wetende dat hij de zwakste schakel is in de groep van 7 .jullie zijn de voet veeg van somo tjekre tjekre en die santhoki persad segebai .jou mini partij rusland heeft straks geen recht van bestaan meer oeng dede keba!!!!!! ik zie nauwlijks nps vlaggen wapperen een teken dat velen ze de rug hebben toegekeert .spa ,da91 ,nps ,jullie zijn spek en bonen .de enigen die nog mee tellen zijn de vhp en de pl.
  de rest na pingi pingi kasie .groeps belang zijn die fronters v7 geen lands belang het volk kunnen ze niet vertellen wat hun programma is ,het enige wat ze vertellen is dat de regering bouterse corrupt is en dat ze niets hebben gedaan voor het land sinds hun bestaans recht .maar ik zeg zo ,het volk weet het beter en daar gaan wij die resultaat op 25 mei afwachten .
  time will tell .


  Maak melding

 10. Ray

  @Frontliner

  Oh,STAATSCASSAVE bedrijf werd ook met zoveel BOMBARIE geopend,
  Resultaat …NIETS,NADA,NUL , ZERO !!!

  Wij verwachten ook heemaal niks van deze sukkade fabriek!!!!
  >
  >
  Ray het komt goed met de cassave fabriek niet alles gaat in éénkeer goed lopen maar deze regering heeft visie en onderneemt iets. Regering Bouterse wilt van Suriname een zelf producerende land maken dat hadden jou baasjes van nieuw front allang moeten doen met de ontwikkelingsgelden die ze gekregen hebben misbruikt. Ben je vergeten toen Nederland achter kwam dat frontjes niks ontwikkelde met de ontwikkelingsgelden wilde Nederland dat front regering zei wat het nodig had en Nederland zou het bouwen of leveren uit de ontwikkelingsgelden. Frontregering was KWAAD ze zeiden het was hun geld en ze mochten zelf bepalen wat ze ermee doen. Ray wat mij opvalt je wenst het slechte voor Suriname en je bent in juicht stemming met je kameraden wanneer Suriname iets onderneemt en het loop niet goed, dan kan jij je GALG spuiten hoe slecht Suriname is. Ray Vergeet 1ding niet alles beging met opstaan en vallen, Suriname is zich aan het ontwikkelen en niet alles zal soepel verlopen men zal eerst kruipen lopen dan rennen naar de top. GOD zij met SURINAME en het Surinaamse VOLK!


  Maak melding

 11. @pero

  Met surinamers zoals jou eeft Suriname geen vijanden van buiten nodig!!
  Een echte Surinamer laat de moordenaar van zijn 15 landgenoten niet ongestraft gaan.
  -Een echte Surinamer is niet blij wanneer een MOORDENAAR zoals je baas zichzelve met Amnestie beloond.
  -Een echte Surinamer pleegt geen coup
  -Een echte Surinamer wil leiders die geschoold zijn ,leiders die een deugelijke CV kunnen aantonen,
  -Een echte Surinamer wil geen lijder zoals je bouta die met zijn kop op de most wanted lijsten van de inter- en Europol staat.

  En gesproken over DaliT hindostanen…

  BOI ,PERO DEZELFDE DALIT HINDOSTANEN HEBBEN JE BAASJE 50 MILJOEN DOLLARS AAN LENINGEN VERSTREKT TOEN LACKIN in India was op 1 van zijn bedelpraktijken !!!
  Jij ondankbare Surinamer zeg DANK JE WEL aan de Dalit hindostanen !!!
  Wat geef je deze dalit hindostanen …STANK VOOR DANK ??!!!
  Ga je mond met zeep wassen ondankbare boutaling !!!
  Het zijn MIJN DALITBROEDERS die de MARS van je baasje proberen te redden !!!!!


  Maak melding

 12. Ray

  Go Somo Go.Hup ,hup Somo!!!

  Bouta heeft ZWAKKE AMNESTIE poten.!!!!
  Afzagen die poten en weg is bouta!!!
  >
  >
  Zo Ray nu ben je een Somohardjo fan je juicht zelf voor hem, dat deed je ook voor Soemita toen hij bij V7 kwam. Wacht maar tot dat somo zijn mes in santhoki Rug beert, kijken als je nog hup hup somo schreeuwt.


  Maak melding

 13. @Fronliner

  Wat zeg je ?!!
  Suriname is aan het ontwikkelen!!
  Ontwikkelen met wat …een amnestie lijder?!!
  Een lijder die niet eens durft zoonlief bij te staan in Amerika ?!!
  Noem jij geld lenen van iedereen en overall en ja zelfs van de DALIT hindostanen in India ,ontwikkeling?!!!
  Waar zijn de luchtwegen,4 banen weg, weg naar brazilie en tjoeke-tjoek de SPOOKTREIN,DE KARTONNEN HUIZEN?!
  En de leningen wie gaan het terug betalen met Rente?!!!


  Maak melding

 14. Zo Ray de Leugenaar, er is een verschil tussen bedelen en iets aangeboden krijgen. ga google Suriname kreeg het aangeboden ze hebben er niet omgevraagd !India wilt concurreren met China India moet dat geld houden om zijn volk te voeden want ze gaan het strijd met China sowieso verliezen!!
  >
  De Indiase regering heeft een kredietlijn van US$ 50 miljoen aan Suriname aangeboden. De mogelijkheid bestaat dat dit bedrag wordt verhoogd, indien de behoefte hiertoe wordt aangegeven door Suriname.


  Maak melding

 15. @Frontliner

  Ik heb altijd gezegd dat als het een SOMO kost om de verkiezingen te winnen ,dan zo zij het !!!

  Ps
  ik heb je gisteren nog gevraagd om commentaar van mij te plaatsen dat zou moeten bewijzen dat ik jou ome Wily aan het juichen bent!
  PLAATS HET OF HOU JE SNUIT DICHT,OKAY !!
  Soemita lag al in zijn politieke graf maar neen je baas moest hem uit de doden doen rijzen zodat hij voor SPION zou komen spelen.
  Jou ome willy is net zo waardeloos als je baas. Maar dan SOORT ZOEKT SOORT !!!
  En o,ja je ome Willy is meer dood dan levend althans voor mij en daarom dat ik tijd noch moeite bested aan deze ouwe VREK !


  Maak melding

 16. @Frontliner

  Ach,hoe noem je iemand die de gehele wereld rondreist om aan LENINGEN te komen?!!

  Juist ja….EEN BEDELAAR !!!
  Die leningen koen niet GRATIS .de prime minister van India de even waardeloze leider als je baasje bouta , heft al uitgerekend hoeveel met INTEREST terug betaald zal moeten worden door Suriname met tijd en datum ,okay,
  Misschien dringt het niet door in je kop,

  maar…
  LENINGEN BETEKENT TERUG BETALEN MET INTEREST !!!!


  Maak melding

 17. Ray

  @Fronliner

  Wat zeg je ?!!
  Suriname is aan het ontwikkelen!!
  Ontwikkelen met wat …een amnestie lijder?!!
  Een lijder die niet eens durft zoonlief bij te staan in Amerika ?!!
  Noem jij geld lenen van iedereen en overall en ja zelfs van de DALIT hindostanen in India ,ontwikkeling?!!!
  Waar zijn de luchtwegen,4 banen weg, weg naar brazilie en tjoeke-tjoek de SPOOKTREIN,DE KARTONNEN HUIZEN?!
  En de leningen wie gaan het terug betalen met Rente?!!!
  >
  >
  Ray je praat graag over schulden en je bent zo’n Fan van Amerika. Schuld VS op record van 17.000.000.000.000
  Nederlandse schuld € 431 miljard
  Suriname Totaal uitstaande schuld Suriname in 2010 4.8 miljard


  Maak melding

 18. Ray de echte bedelaars zijn jou frontbaasje we hebben genoeg beelden van ga kijken op youtube hoe ze Nederland om de halve klap kwamen bedelen om geld! Jou baas Santhoki ging half de wereld rondt om te bedelen voor zijn verkiezingsgelden voor zijn diensten mocht hij gekozen worden!


  Maak melding

 19. @Frontliner, je schrijft::::::

  Voorruitgang!
  Suriname kan 2e grootste sukadeleverancier worden
  President Desi Bouterse heeft op zondag 15 februari 2015 onder grote publieke belangstelling de Sukadefabriek van Suriname Candied Fruits (SCF) aan de Selly Donkweg te Kampong Baroe in het district Saramacca officieel geopend.

  baas Bouterse en vele fans heben toch gezegd niets van de Nederlanders te willen???VAN WIE DENK EJE NOU DAT HET FABRIEK IS???????

  Heb jij mijn vorige bericht dan gelezen:::zie maar

  =@Frontliner en @pero schelden steeds uit naar de Hindoestanen wat ik heel jammer vind, maar als je de waarheid vertelt ben je een racist::::

  =Bouterse heeft een bestaande sukade fabriek geopend, maar van welk cultuur is dit bedrijf?????

  =Bouterse had ook een bestaande cassave fabriek geopend, maar van welk cultuur is dit???

  =Ik zou maar niet schelden op culturen en proberen samen te werken, maar hoe het nu ernaar uitziet is die haat heel erg verschrikkelijk.

  Succes voor jou en de NDP, ik leef niet van ze en ze verzorgen mij en mijn familie niet.


  Maak melding

 20. ray

  jullie hebben dat geld zelf nodig om sanitair voor de vrouwen en meisjes te bouwen ,neem een kijkje op het internet en jou president modi heeft dat zelf gezegt dat hij binnen enkele jaren sanitair gaat bouwen zodat jullie niet meer in het openbaar hoeven te poepen ray .
  en ook verzekerde modi de vrouwen en meisjes dat ze niet meer verkacht gaan worden en dat men stiekem geen fotos van de vrouwen maken als ze poepen of plassen in het openbaar .kijk mij niet voor aan ray het zijn jou goeroe die dat zei modi de president van india .

  over lening gesproken ray .
  suriname heeft geen lening aan jullie gevraagt ,jullie willen je spullen verkopen en bieden een lening aan en wij ondersteunen dat . je bent dommer dan dom .verder zou suriname onder front die waardeloze helicopters niet moeten kopen het is weggegooit geld .welk land koopt wapentuig van een lans als india .zie jij europese landen ,amerika wapens kopen van india !!!! zie je mij in een indiase nano rijden !!! met alle respect hoor maar ik denk niet dat een verstandig iemand een luxe auto uit india gaat rijden .ik rij een kia uit zuid korea klasse auto wijs mij een surinamer die een indiase auto rijd zelfs die hindoestaan in su wil kwaliteit en geen indiase makelij .dus jou lening in goederen is waardeloos ray breek mij de bek niet open .jullie gaven de regering de gelegenheid een lening in goederen te kopen .gaan jullie liever sanitair met dat geld voor de armen in india maken . daliets als ray die anderen met name creolen denken af te kammen hebben het mis de goeie hindoestanen na gesproken .

  dag ray !!!!


  Maak melding

 21. Op Ray zijn verzoek, India bood Suriname lening terwijl ze zelf in armoede leven en geld lenen van de wereld bank dit is 100% schande!
  >
  Wereldbank leent India geld in strijd tegen armoede
  De Wereldbank heeft donderdag gezegd dat het jaarlijks 3 tot 5 miljard dollar aan India gaat lenen om de armoede in het land tegen te gaan. Dat is tussen 2,29 en 3,81 miljard euro.
  De lening maakt deel uit van een vierjarenplan dat zich richt op ontwikkelingsprojecten in India’s armste staten. De bedoeling is dat in 2030 nog maar 5,5 procent van de Indiase bevolking onder armoede leeft. Dat was in 2010 naar schatting 29,8 procent.
  Jim Yong Kim, de president van de Wereldbank, riep de internationale gemeenschap eerder deze maand op de wereldwijde armoede voor 2030 uit te roeien.


  Maak melding

 22. Front-lier (leleman) Zoek op BNP en zet schuld om per
  hoofd van de bevolking !
  Wat verdient Sranan per jaar in totaal ??
  Economie is piepklein !
  Schuldaflossingscapaciteit Sanan MIN-honderd !

  Dus blijf roepen : Leve MEGA-non-productieve uitgaven van
  Desi en de NDP, wij doen het beter dan USA en
  nog beter dan Nederland !

  Na a dong denki disi mek DINO e trowe redi watra na ini a
  USA-djari !


  Maak melding

 23. Waterkant lijkt wel een of ander gesticht te zijn geworden, de eern nog gekker dan de ander ray, jojo, srafu, jOna dan heb je een paar zwakbegaafden, en ook nog domme ira, die geboren hypocriet rodinho hebben ze gelukkig platgespoten die zien we voorlopig niet meer, oh ja niet vergeten die die hard racisten hans, koos en henk molenaar.


  Maak melding

 24. @Abaisa
  “Is het wel toegestaan om de leden te verplichten tot het tekenen van zo’n verklaring??”

  Dat heet Somocratie.
  Somo waant zich een Godheid in Suriname met de attitude van een sprinkhaan.


  Maak melding

 25. @Sabidirie, ik denk eerder dat Bouterse zijn aanhang heeft plat gespoten met C…in hun drankjes.

  @Frontliner, ik rust lekker uit wanneer ik wil en het liefst op eigen hardwerkende geld.

  Ik geniet van het leven en niet met Bouterse de moordenaar.


  Maak melding

 26. @Pero

  uw vergelijkingen gaan helemaal mank en slaan nergens op.

  De bevelhebber van het Nationale leger heeft diens waardering uit gesproken voor de Indiaase helikopters. Het Nationale leger heeft bepaald wat het nodig heeft en wat het zich kan permitteren. U kunt Venetiaan of Front niet verwijten voor de keuzen die de specialisten maken.

  U mag deze helikopters natuurlijk niet vergelijken met de chinook of een NH95 of een welk ander boven eind markt product. Die zijn ook niet op hun plaats in Suriname. Daarnaast kan men voor het geld dat deze 3 helikopters kosten maar 1/3 van een standaard Chinook etc betalen. Laat staan de kosten van het onderhoud.

  India vliegt met deze dingen op het hoogste slagveld ter wereld en Israël en Zwitserland vliegen er ook mee. Dus zo slecht zijn ze ook weer niet.

  Het is natuurlijk volledige onzin om een Tata Nano te vergelijken met een KIA.

  U vergeet wel dat het meer en deel van de software in deze wereld in India geproduceerd en onderhouden wordt. U weet waarschijnlijk niet dat veel amerikaanse call centers in India zitten of wel India is een enorm land met enorme problemen maar ze lossen ze zelf op.

  Wie gaan de pompen voor de gemalen in Wageningen leveren voor record bedragen. India omdat het het enige land is waar men nog krediet heeft. Daarom wordt de hoofdprijs van $ 12.000.000 betaald. Schandalig hoog bedrag voor een vyzelgemaal.

  Suriname loopt al 4,5 jaar overal te bedelen maar er komt niemand iets financieren. Suriname moet zelfs zelf voor de out of pocket uitgaven voor de nieuwe goudmijnen zorgen. Newmont investeert zelf geen cent meer. Newmont kan haar deel met leningen en lease contracten invullen.

  Beste Pero denkt u eens na voor dat u iets gaat beweren en roepen.


  Maak melding

 27. Het is bij wet verboden Somo alle verkiezingen zijn geheim. (en vrijwillig ) Dus nu al verplichten is buiten de regels en notaris gaat je niet kunnen helpen.(dit is bende vorming tot meer corruptie)


  Maak melding

 28. Jojo laat die bevelhebber maar gaan vliegen met die druv want geen enkel normale indier zou dat doen. Die indiase helicopters vallen als dode vliegen uit de lucht. Ecuador heeft de druvs aan de grond gezet. Gisteren stortte nog een in India met 7 allen dood.

  India koopt hun vip helicopters van Agusta Westland en die deal is aan de tiggelen vanwege smeergelden.

  NEW DELHI: India will have to fast-track the long-pending approvals for 22 Apache attack and 15 Chinook heavy-lift helicopters if it does not want a major cost escalation in the two deals currently worth around $2.5 billion. 16 Feb 20015.

  Dus zoveel vertrouwen hebben die indiers niet in hun eigen copters.


  Maak melding

 29. Paraman, er is maar 1 hoer en dat is de supletie-hoer
  die een staatsgreep gepleegd heeft. En dat is de moordenaar
  keizer Bigi Mofo 18000 woningen, fly-overs, 5000 banen,
  graanschuur en ga zo nog vijf jaar door. De beloften machine.


  Maak melding

 30. 18 febr. 2015

  De ego van Somohardjo wordt oncontroleerbaar.
  Zijn niveau van principeloos denken en handelen versterken alleen maar de antipathie bij toekomstige stemmers en politieke leiders binnen V7.

  Oppassen dat deze Somohardjo, na de verkiezingen in Suriname, binnen zijn eigen V7, een kopje kleiner wordt gemaakt.

  En geef Srika maar een aantal principeloze minpunten !! Want de beheerders van dit forum kunnen volgens Srika vergeleken worden met de principeloze Somohardjo !
  Srika


  Maak melding

 31. Heeft Somo , bij naam , een document van soort gelijke strekking bij zijn notaris reeds laten legaliseren !!!
  Staat hij open voor een rol-model als een integere politicus of houdt hij zich vast aan zijn verworvenheden , bvb ; landrover , neiging tot pedofiliteit , grootgrond-bezitter , corruptieveling etc etc ???
  PL , een partij die nooit slaapt sust zijn achterbaan continu in slaap !!!
  En dat puur voor eigen gewin !!!
  Somo en consorten worden als maar rijker en de arme javanen elk weekend uitgemolken middels entree-prijzen voor het bijwonen van een activiteit .
  Javanen , ontwaakt !!!
  Laat je niet leiden door ” oude vieze mannen ” !!!


  Maak melding

 32. Willy Soemita van de KTPI ontkent geruchten binnen de samenleving dat de NDP hem geld heeft aangeboden om de politieke combinatie V7 te verlaten.
  Soemita stoort zich enorm aan deze geruchten. De NDP heeft volgens hem niets te maken met de breuk die is ontstaan.

  Niets nieuws aan de horizon.
  Deze niet op niveau zijnde politicus leerde het vak van anderen die als zijn grote voorbeeld dienden. Geld en macht zijn de drijfveren van deze Willy Soemita.
  Dus zou het mij niet verbazen dat hij voor wat kruimels zich heeft laten bewerken. Want zijn financiële situatie heeft wel een opkikker nodig.


  Maak melding

 33. @Pokai Tongo, op de radio is aangegeven dat Soemita 1 miljoen zou ontvangen van de NDP om de V7 te dwarsbomen. Abrahams is thuis bij hem geweest.

  Ik wacht nog op een bericht om te horen of het juist is.


  Maak melding

 34. @Ram Singh
  Alle waar is naar zijn geld.

  U vergelijkt in auto termen een Toyota Aygo met een hele dikke Lexus. Beide zijn van Toyota maar bij een botsing heb je meer aan een Lexus dan aan een Aygo.

  De Chinooks en de Apaches hebben duidelijk een heel ander doel dan de DRUV.
  Heeft u ook even gekeken naar de het prijskaartje. 37 stuks voor $ 2.500.000.000 ofwel gemiddeld ongeveer $ 70.000.000/stuk.
  De DRUV’s kosten samen nog geen $ 10.000.000 ofwel een fractie van de zeer geavanceerde spullen waar u het mee vergelijkt.

  Ten aanzien van neerstorten een slechte piloot en slecht onderhoud zijn meer voor de hand liggend dan het basis product.

  Neemt u van mij aan dat het Nationale leger een Chinook niet in de lucht kan krijgen en zeker niet in de lucht kan houden gezien de expertise en kosten die het zal vergen.

  Doe aub normaal met elkaar in dit welles nietes spelletje


  Maak melding

 35. Jongens en meisjes die de sucade en cassavefabriek hier bevechten, hier een reactie van iemand met kennis en verstand van zaken. Het sucadeproject is lang voor de komst van deze regering begonnen, is voor het overgrote deel gefinancierd door Nederland en Canada, is in meederheid in handen van buitenlanders (Nederlanders) en Bouta mocht wel een lintje knippen maarzijn regering heeft verder helemaal niets met het project te maken gehad. de enige reden dat men hem er nu bijhaalt is voor PR en om te proberen voor de sucadekwekers de grondpapieren in orde te maken.
  En dan over de cassavefabriek: die fabriek is een schenking (omkoping) van China en zal onder de huidige omstandigheden NOOIT rendabel kunnen draaien. Waarom niet? Rekent u aub even mee: voor 1 kilogram cassavemeel zijn 3 kilo’s cassave nodig (geschild, niet vermalen). De fabriek heeft de boeren bij opening 60 US dollarcent per kilo cassave toegezegd (zie de krantenberichten daarover), dwz de grondstofprijs voor 1 kilo cassavemeel is USD 1,80. Echter, een kilo cassavemeel levert op de wereldmarkt niet meer op dan USD 0,50. Dus iets wat je voor 1,80 USD koopt gaat je hooguit 50 dollarcent opleveren, een verlies van USD 1,30. en dan moeten de verwerkingskosten nog meegerekend worden. In Brazillie krijgen cassavetelers 0,08 USD, oftewel 8 dollarcent per kilo cassave!! Cassave telen voor meelproductie is alleen rendabel als het op grote schaal, DWZ honderden hectares per bedrijf en machinaal wordt bedreven. Die kleine ambachtelijke cassavetelers van Suriname zullen nooit genoegen nemen met 8 dollarcent (ongeveer 0,27 SRD) per kilo. de fabriek gaat dus nooit en te nimmer een cent opleveren. daarom hebben ze maar 1 keer een partijtje cassave opgekocht en is het er muisstil. Weet waarover je praat, voordat je op fora allerlei ongefundeerde onzin gaat verkondigen. Groetjes allemaal van Tjallie, landbouweconoom en landbouwondernemer in Suriname


  Maak melding

 36. @Fontliner en Pero

  Jullie moeten je heel diep schamen samen met de rest van de ndpers hier!!!
  Bouta heft 50 miljoen van de arme dalits vlak voor hun neuzen gekaapt met medewerking van de even arrogante en waardeloze MODI !!!
  Deze 50 miljoen dollars hiermee kon modi toiletten bouwen voor de arme dalits maar geld lenen wil zeggen met interest terug ontvangen . Zo de schaamteloze bouta gaat met de 50 miljoen ervandoor en de arme dalits hebben het nakijken!!!!
  Wat een schande !! Wat een corruptie van bouta en modi !!!

  Ps.

  Ik denk niet dat de mensen in het binnenland van Suriname, in toiletten plassen en poepen maar hierover zwijgen de surinamers maar liever.!


  Maak melding

 37. @Frontliner en @pero, graag een reactie op wat @Tjallie geschreven heeft. Vergeet niet alweer een NEDERLANDER aan zet.

  =Wij kunnen het toch zelfs doen? nee, ik dacht het niet met velen die van gratis houden en hun hand steeds open houden totdat zij geld ontvangen zonder iets voor hebben gedaan.

  -Mentaliteitsproblemen, corruptie, fraude, oplichters zal het land niet hoger op niveau brengen.


  Maak melding

 38. V7 – V1 = V-sex moet zich indekken tegen Somo ( desertie ) en niemand anders !
  Wie liep in 2010 over naar de MEGA ?
  Juist , Pae Law , de notoire verrader ( Somo’s PL )!!!
  Shame on you !!!
  Ironie van de bovenste plank !!!
  Here , ontferm U over SU !!!
  05 MORO , Nek’s no fout !!!


  Maak melding

 39. ira ,ray ,koos en consorten .wij vragen niet wij verzoeken jullie maak een zaak van als de regering corrupt ,als ik pero weet en kan bewijzen dat mijn buurman de dief is stap ik naar het gerecht .
  ik heb dan bewijzen als ik naar het gerecht stap en dan volgd een onderzoek .waarom stappen jullie dan niet naar het gerecht als je bewijzen hebt .proberen jullie op die manier het volk te bedonderen.
  deze oude politieke partij de vhp herbergen de grootste boeven allertijden dat ze niet meer in te halen zijn als het om corruptie gaat .het doet deze gasten pijn dat ze niet bij die jam pot kunnen komen en dat nederland ze nu in de steek heeft gelaten .jaloezie maakt dat ze met allerlei leugens op de proppen komen om stemmen te winnen .dit volk is niet dom ze zijn wakker geschut door sinds de komst van de ndp .ze weten dat de verenigde hindoestaanse partij met hun leiders die allemaal uit hindoestanen bestaat leugens vertellen .worden jullie wakker santhokim segebai jou lalarookh is zinkende ,joe boto e soengoe .vraag bouterse hij is een vrede lievende man en gaat je helpen , bouterse gaat jou leren hoe je in een multiculturele samen leving het volk bindt .niet door haat saaien ,niet door leugens verspreiden maar door de massa bijeen te roepen en liefde voor het vaderland verkondigen .het enige wat santhoki segebai persad doet is schreeuwen en liegen op het podium dat de president van het volk berecht moet worden .
  deze klootzak deze riool rat was minister van justie ,waarom heb je bouterse dan niet opgepakt .een zogenaamde moord complot zou ook tegen deze taliban worden uitgevoerd door bouterse waarom heb je hem dan niet op gepakt zoals een nederlandse journalist vroeg aan santhoki die toen minister van justitie was .deze waardeloze opruier deze riool rat kan alleen maar bluffen .zelfs zijn grootste bondgenoot nederland heeft hem laten vallen .geen enkele steun krijgt hij vn nederland .hij santhoki segebai heeft onze president beklad in het buitenland maar zie hier .niemand staat aan zijn kant .hij had gehoopt op steun a lee .


  Maak melding

 40. Paraman i de ete hahaaaaa immorele gast waar ik veel aan heb of kan gaan hebben want je zwijmelt heel veel waar ik basaal van kan worden ahaahahaaaa.PARAMAN


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.