Justitie wil accountantsonderzoek bij energiebedrijf

16

PARAMARIBO, 17 feb – De eenmansactie van parlementariër Arthur Tjin A Tsoi heeft effect gesorteerd. Het Openbaar Ministerie wil een onderzoek naar mogelijke fraude bij energiebedrijf EBS. Waarnemend procureur-generaal Roy Badjnath Panday heeft een brief gestuurd naar minister Andy Rusland van Financiën.

Er worden drie brieven van Tjin A Tsoi aangehaald als aanleiding voor het verzoek om een onderzoek bij het publieke bedrijf. In de brieven die werd afgeleverd bij het Openbaar Ministerie worden enkele corrupte handelingen aangehaald, die de staat miljoenen hebben gekost. “De voormelde brieven met alle bijbehorende bijlagen maken het noodzakelijk dat een diepgaand financieel onderzoek wordt ingesteld bij EBS”, stelt Badjnath Panday.

Het financieel onderzoek moet vooral gericht zijn op de zaken die de parlementariër aanhaalt in zijn brieven. “Voorts vraag ik u om mij in het bezit te doen komen van het verkregen onderzoeksresultaat, opdat mijnerzijds kan worden geoordeeld omtrent het al dan niet instellen van een strafrechtelijk onderzoek”, aldus Badjnath Panday. Bij het Openbaar Ministerie liggen meer verzoeken van parlementariërs om onderzoek naar corruptie.

16 REACTIES

 1. Transparantie en openheid van zaken komen in dit corrupte, criminele narcostaatje niet voor. Er zijn inmiddels 100en pogingen ondernomen om de corruptie aan de kaak te stellen. Maar alles blijft onbeantwoord en onder het tapijt geveegd.
  Wie hecht er nog enige waarde aan de geloofwaardigheid van dit dievengilde en roversbende onder leiding van de meervoudig moordenaar.


  Maak melding

 2. Hahhaahahhaaaaaa……plotseling heeft de PG haast !!
  Geloof me deze onderzoek zal niet het gewenste resultaat leveren waarop wij hopen !!
  Het wordt een onderzoek in opdracht van bouta tegen bouta.
  En de winnaar is…precies, amnestiebouta,zoals wij het nu reeds weten !!!
  Wat een comedie,wat een voorstelling wat een land….


  Maak melding

 3. Final result CLAD: de administratie klopt op een paar kleine onregelmatigheden na. Hierover hebben wij reeds met de BBS gesproken en zaken worden zsm aangepakt. Einde verhaal.

  Clad is een bewust keus!


  Maak melding

 4. Willy Duiker, directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), om een reactie gevraagd, deelt Starnieuws mee dat hij een advocaat in de arm heeft genomen om hem van advies te dienen.

  Deze zelfde Willy Duiker, inderdaad doet hij de naam van een kleine eend eer aan, heeft een tijdje terug heel veel heisa veroorzaakt binnen EBS door samen met de vakbond een werknemer in een kwaad daglicht te zetten en hem ontheven van zijn functie waarvan de reden was fraude en verduistering.
  Er is een rechtszaak geweest, dus moest de directeur Willy Duiker getuigen in de rechtszaal.
  Deze duiker is er nooit geweest doch de advocaat van de EBS heeft steeds namens hem een verklaring afgelegd.
  Welnu, maanden later is dezelfde werknemer die ontheven was van zijn functie in ere hersteld omdat Willy Duiker tijdens de zitting niets kon waarmaken waarvan hij deze werknemer had beschuldigd, dit op straffe van een dwangsom (de rechterlijke uitspraak)
  Hij wilde deze jonge werknemer de schuld geven als mocht blijken dat hij zou worden beschuldigd van fraude en diefstal.
  Jammer genoeg gaat deze vlieger niet op en moet Willy Duiker met de billen bloot.

  Ik hoop dat de accountants die het onderzoek doen integer en onbevangen en onpartijdig de zaak onderzoeken en hiervan verslag uitbrengen.
  Fraude onderzoek is een apart hoofdstuk binnen de accountantsopleiding alsook de aanpak is anders dan een normaal controle onderzoek tijdens de opmaak van een jaarrekening.

  Dus Willy, maak je eendenborst maar alvast nat want je gaat het dunnetjes doen in je zwarte broek.


  Maak melding

 5. Tjin A Tsoi zal het rapport moeten doornemen en eventueel bij harde bewijzen, die het rapport van de CLAD niet ondersteunen, de accountants voor de tuchtrecht moeten slepen.
  Doordat het een groot uitgemeten zaak is zal de tuchtrechter m.i. een veel zwaardere straf moeten uitspreken dan alleen een waarschuwing. M.i. is een berisping of een schorsing op zijn plaats.


  Maak melding

 6. sommigen hier zitten echt dom en dom te lullen uit hun nek .
  plotseling heeft pg haast war slaat dat op .
  en wie heeft een zaak wie heeft er een zaak van gemaakt ,het is toch door de nps en het is toch van een week of twee geleden .
  het recht moet zegevieren ,mocht blijken dat er corruptie in het spel is
  ik juich elke corruptie onderzoek toe ,als het nou mc of de ndp of de fronters maakt mij niets uit .mij gaat het erom dat men corruptie aankaart en onderzoekt .

  maar ik wil niet van oppositie horen de regering is corrupt zoals vaak en er komt maar niet met bewijzen .deze pero trapt er niet in ik ken die oppositie met hun scenarios vooral die vhp verenigde hindoestaanse partij .mensen met een beetje ervaring weten wat kan en wat niet kan .zoals die spa heeft aangegeven dat ze niet tevreden zijn met de positie die ze hebben gehad binnen de front g7 maar om lands belang accepteren zij het … deze spa moet die gedementeerde bejaarden dat gaan vertellen op asiana en zijn mini achterban maar niet een verstandige surinamer die niet veel nodig heeft .spa ,da91 hebben geen keus dan te accepteren die kruimels en dat wil willy sailent zijn ktpi niet hebben .ze zeggenn ze bedelen niet en terecht ze hebben gelijk .zoals de regering bouterse niet buigt voor nederland zoals front v9 buigt voor nederland .ze moeten bukken voor die hollanders vooral die santhoki segebai persad .wij bukken voor niemand .wij geloven in eigen kracht en met wederzijtse samen werking maar bukken laten wij aan die redimusus over .suriname voorwarts met de ndp ,zonder ndp geen regeermacht .strede strede wie no sa vrede bouta na mie vesie mang herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .25 mei is de dag der waarheid de dag waar de ndp naam gaat schrijven dat zij wederom het mandaat van het volk wederom zal krijgen .wij geloven er in ondanks die coup van bijna tien partijen tegen de ndp .die slag kunnen wij verliezen maar die oorlog winnen wij dat is ons gegeven .bouterse heeft die kracht heeft die charisma is geliefd bij het volk onder elke ras .laat die santhoki segebai bewijzen dat hij onder alle rassen alle bevolkings groepen geliefd is ,laat hij bewijzen dat hij niet hokt ,laat hij bewijzen dat zijn vhp uit alle bevolkings groepen bestaat .nooit en dat weet het volk .geen etnisch denkende president willen wij ,wij willen een president die het gehele volk dient zoals obama dat doet in de verenigde staten van amerika .,hij sluit niemand uit .
  zoals bouterse dat doet hij sluit niemand uit .


  Maak melding

 7. Daarom zal de nationale dieven partij alles doen om aan de macht te blijven. Want de justiele onderzoeken die zullen komen tegen al die paarse corruptelingen die het land en volk beroven, willen zij koste wat kost voorkomen. Onder het mom van vaderlandsliefde en allerlei oude mislukte revo ideologien zullen ze proberen vele oliedomme stommelingen die in 2010 paars stemden, wederom te misleiden en te bedriegen. Gelukkig is het gros paars aan het ontnuchteren, op die verworden paarse zombies na, die geindoctrineerd krijsen.neks no fout. De paarse kat zal rare sprongen maken.


  Maak melding

 8. Er zal een onderzoek moeten plaatsvinden of er geen obstructie van de rechtsgang heeft plaats gevonden tegen het 8 decemberproces door de behandeling van de nep amnestiewet
  2012 in de DNA.


  Maak melding

 9. Beste Pero

  Waarom is de PG zo snel. Waarom is het onderzoek nog niet gebeurt zou ik zeggen.
  Een zich zelf serieus nemende regering pak dit per omgaande zonder enige dwang op. Aangezien er verwezen is naar een specifieke onderneming, een overeenkomst en zelfs de vele malen te hoge prijzen bekend gemaakt zijn kan men het binnen 1 uur op tafel hebben.Als men het ten minste wil onderzoeken.

  Aan gezien het voor een deel catalogus producten zijn kunnen binnen een paar uur over de hele wereld de prijzen gecontroleerd worden.

  Aangezien een DNA lid de vraag formeel stelt is de regering verplicht te antwoorden. Helaas beantwoord de regering geen vragen (coalitie en oppositie) zodat het DNA lid als gewoon burger het Openbaar ministerie (de PG) moet vragen een onderzoek in te stellen.

  Beste Pero laat ik niet speculeren maar ik ben wel enigszins wantrouwend gezien het uitstel en vertragen.


  Maak melding

 10. Er moet een forse anti-corruptiewet komen met een eigen Onderzoeksteam dat valt onder de PG !

  CLAD is zwak en politiek te beinvloeden/beinvloed !

  Corruptie-gevallen zijn legio, dus daarin investeren en forse
  straffen uitdelen !
  Zie de problemen die bij vele grondzaken spelen en
  bij de gratis-uitdeling van onze consessies, die eigendom zijn
  van Land en Volk !

  PS : ook bij “Desi’s nog vijf jaar” zie je geen enkel voorstel
  in deze richting, laat staan een SCREENINGSWET !


  Maak melding

 11. PERO,de domste straathond uit Suriname.Mensen zo laag en dom, die kunnen zich alleen verstoppen achter een dictator.Waarschijnlijk heb jij het goed onder een dictatuur.En dan al je domme opmerkingen over Holland en dat men bezig is jou oom te ondermijnen.Hahaha, denk jij nou dat men in NL zich druk maakt om jou oom,men wacht alleen tot hij de verkeerde grens oversteekt.geef je computer aan een arm kind in Suriname die doet er mee dan jij met je onzin.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.