Leraren middelbaar onderwijs weer voor de klas

10

PARAMARIBO, 2 dec – De Bond van Leraren, BvL, heeft besloten de leden terug te sturen naar school. Volgens bondsvoorzitter Wilgo Valies is er geen sprake van een definitieve beëindiging van de protestacties.

De algemene vergadering van de BvL heeft besloten de acties op te schorten. Het is een gebaar van goede wil tegenover voornamelijk president Desiré Bouterse. Bouterse had ruimte gevraagd om te zoeken naar een oplossing over de impasse over de materiële waardering van leerkrachten. De acties zijn daarom opgeschort tot nader orde. Het besluit werd genomen ondanks een vrij felle brief van minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken.

In de brief aan de vakbond werd aangegeven dat de ‘toon’ die de werd aangeslagen niet goed aankwam bij de regering. Het betrof de toon in een brief aan Bouterse en in publieke uitspraken van Valies zelf. De BvL ging ruim een week terug in actie. De scholen werden dagelijks vroegtijdig verlaten. De leraren zeggen nog voor het vertrek van de regering Bouterse hun positie te willen verbeteren. Een nieuwe regering zou wellicht van voor af aan willen beginnen.


10 REACTIES

 1. Soso priet broekoe billen, (onder)goed(eren) kopen gaat moeilijk, met de regering DDB. Goede Morgen of dag!, je weet niet wat je ziet of waar je moet kijken. Overal armoede!, ellende, noden, (grote) uitdagingen, die schreeuwen om een oplossingen van goede bestuurders, leiders, deskundigen/specialisten en alle Surinamers.

  Ai baja!, Sarie torie. Mi taigie!, Goejaba ting bij het arme volk. DDB, familie en vrienden hebben hun zakken volgestopt met heel veel geld van het arme volk, vraag het maar aan Ramom Abraham.

  Maandag, 25 mei 2015
  Algemene Verkiezingen Voor De DNA In Suriname

  Chan(ge), Chan(ge), Chan(ge)!

  (jonge) kiezers:
  Time4(Chan(ge)!
  Stem massaal op:
  – VHP, NPS, SPA, DA91, BEP, PL, KTPI.

  Het hele Surinaamse Volk scandeert: “de dictator is weg, leve de vrijheid in Suriname”.

  – Fri, Fri, Fri, Sranan Fri!,
  – Hoera, Hoera, Hoera!,

  God zij met ons Suriname
  Hij verheff’ ons heerlijk land
  Hoe wij hier ook samen kwamen
  Aan zijn grond zijn wij verpand
  Werkend houden w’ in gedachten
  Recht en waarheid maken vrij
  Al wat goed is te betrachten
  Dat geeft aan ons land waardij.

  Opo, kondreman un’ opo
  Sranangron e kari un’
  Wans’ ope tata komopo
  Wi mu’ seti kondre bun.
  Strey de f’ strey, wi no sa frede
  Gado de wi fesiman.
  Eri libi, te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. @ passant
  bij de d.dibrie familie floreert het leven alsof niets aan de hand is en alleen maar contra’s bezig zijn om de boel te saboteren en te verzieken. als hun ogen nu niet open gaan dan denk ik dat het te
  laat is voor action.


  Maak melding

 3. Hallo!
  De man of vrouw die zich Passant noemt ziet allemaal spoken.
  Het is beter dat deze persoon djompo foetoe gaat spelen.

  Bouterse is de grootste aller tijden nooit eerder gekend.
  En hij zal massaal de verkiezing winnen er is geen man boord.
  So wannie kan spiet kon.


  Maak melding

 4. De bond @JoJoot met de leraren. Nu gaan de leerlingen tegen die leraren zeggen, meneer wat komt u hier doen? Moet u niet staken? Want u bent nog steeds erg ontevreden. Zo wordt de relatie leraar-leerling flink verziekt.


  Maak melding

 5. hallo bellie-fort,wederom is gebleken hoe waardeloos jij bent,schaamteloos en je blijft gewoon op die stoel zitten,terwijl je door de hele wereld wordt uitgelachen..

  wat voor antwoordt heb je op de uitslag van de kort geding tegen jou uitgesproken door de rechter..

  nu ben je weer mond dood gemaakt..

  kerel loop toch hard weg je bent waardeloos..


  Maak melding

 6. Waren de posities van de Leerkrachten tijdens de invoering van Fiso 1 en -2 niet verbeterd?
  Wisten ze dat niet en hadden ze geen berekeningen gemaakt?
  Waarom hadden ze toen niet gestaakt om de Fiso stop te zetten?
  Nee, omdat het in hun voordelen was.
  Nu moeten ze geen politiek spelen.
  Is hun Baas de BVL of Regering?
  Wie denkt dat hij/zij weinig verdient moet dan ontslag nemen en een ander werk gaan zoeken, omdat er veel leerkrachten zijn die gesolliciteerd hebben voor die zelfde werk.
  Al heeft de Regering geld, maar het is bedoeld voor algemeen belang en niet voor een klein deel.
  Er moet nu een wet komen dat ervoor zorgt dat die leerkrachten die staken niet uit betaald worden voor die uren/dagen. Dus hun uurloon of dagloon moet ingehouden worden van hun maandsalaris.


  Maak melding

 7. @Passant

  Spraak en praat voor je zelf.
  Hoe erg jou haat naar regering DDB ook is, Suriname heeft veel moeilijkere tijden gekend, wees toch even eerlijk.

  Nee het is niet perfect, maar volgens mij zijn er onder deze regering meer projecten voorgesteld uitgevoerd en afgeleverd dan regeringen daarvoor.. Of deze regeringen nou paars groen geil of rood waren Dat maakt mij geen BAL uit. Wij zijn allen Surinamers en horen voor ons land klaar te staan.

  De haat naar DDB is groot, Maar feit is is dat hij nu de president is Gekozen door een meerderheid van het volk. en tot nu toe heeft hij het niet slecht gedaan in zijn presidentiële ambt.

  De december moorden daar moeten de daders voor berecht en gestraft worden. ook de in Nederland zittende ex leiders (bron wiki-leaks) En DDB was als politieke leider zeker verantwoordelijk voor.

  Maar nu ..is belangrijk de ontwikkeling van ons land.


  Maak melding

 8. SJANG,ROBERT.Als iemand hier duidelijk spreekt dan is het PASSANT.vandaag ben ik het met hem eens.Voor sommige hersenlose komt DE WAARHEID HARD AAN.Nooit zal er vooruitgang zijn onder dictatuur,want dat is het gewoon in Su.Een leger is er voor de bevolking en niet voor een regering.Als een regering fout is moet het leger de het volk beschermen.In Su gaat het andersom,net als in alle Afrikaanse landen.Geld en zelfverreiking is wat teld in Su over de rug van een bevolking rijk worden.De bodem schatten aan goud is van het volk die dat terug moet zien in goede scholing, en ziekenhuizen,een betere AOV.Daarom als je jong bent en een beter leven wil hebben en voor de ouderen die een betere oudere dag willen hebben, zal je toch je stem goed moeten uitbrengen.Dus denk aan je toekomst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.