Buurtprotest tegen kwikgevaar oogst succes

7

PARAMARIBO, 3 dec – De buurt Rainville, in Paramaribo, heeft een klein succes geboekt in zijn strijd tegen kwikvervuiling. En dit uitgerekend op de dag dat een campagne tegen kwikgebruik wordt gelanceerd.

NGO The Backlot wil vooral kinderen bewust maken van de gevaren van kwikgebruik. Het is precies dat waar Rainville al enkele maanden tegen protesteert. Het aankomende gevaar hing de bewoners boven het hoofd met de vestiging van een goudraffinaderij. Jerry de Miranda, de onlangs benoemde districtscommissaris van Paramaribo Noordoost, heeft de raffinaderij voor gesloten verklaard. Het bedrijf was net enkele dagen terug stiekem geopend.

De softe opening moest de buurt zand in de ogen strooien. Maar onder aanvoering van oppositieparlementariër Carl Breeveld is er meteen ruchtbaarheid aan gegeven. Breeveld noemde het ongehoord dat het bedrijf toch zijn gang kon gaan. Nu blijkt er geen vergunning te zijn verstrekt. The Backlot vindt een bewustmakingscampagne van levensbelang. Volgens deskundigen is de kwikdamp boven Paramaribo ruim zestig maal de norm.


7 REACTIES

 1. “Volgens deskundigen is de kwikdamp boven Paramaribo ruim zestig maal de norm. ”

  Als dit op waarheid berust en een gevaar vormt voor de volksgezondheid dient de machthebbers in te grijpen op grond van haar verantwoordelijkheid voor land en volk. Ik ben benieuwd welke vervolgstappen worden ondernomen.

  En La Sombra Del Arbol.


  Maak melding

 2. Slim of niet slim? Het is bewezen dat met beetje kwik hersenen beter werken en lichaam wordt sterker. Kijk naar die goudzoekers. Zelden worden ze ziek. Nou kan dat komen door goudkoorts of …. door kwik.


  Maak melding

 3. @hojot…. Memo, citaat Bouterse: “AL STAAT HEEL PARAMARIBO IN BRAND…BOUTERSE SLAAPT ALS EEN ROOS”. Dus verwacht van deze gek niks. Dit land is 1 grote gifbelt aan het worden. Lekker laten gaan, niks meer aan doen.


  Maak melding

 4. De switch en de daarop volgende actie om het bedrijf te sluiten is alleen om de aandacht te vestigen op personen rond DDB die dan zogenaamd actie hebben ondernomen.
  Waarom kon de vorige DC geen moer doen wetende dat er nooit en nimmer een vergunning was verstrekt? OF was deze DC ook degene die met zijn vinger tussen de benen mocht roeren van de eigenaar???????


  Maak melding

 5. Stop ALLE kwikvervuiling in Sranan, niet bij EEN bedrijf,
  doch overal !

  Stop ook de scalians die onze natuur VERNIETIGEN !

  Laat ALLE gouddelvers voldoende afdragen aan de staat !

  Pak zaken NIET aan zoals de Commissie Goudordening !
  Aanpak tot nog toe te politiek en te nietszeggend, geen
  resultaat.
  Bij vervuiling natuur zeer hard optreden en mensen aan
  andere banen helpen !

  PS : Of wachten de machthebbers op een zeer grote
  milieuramp ???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.