maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieQuinsy Gario doet meer dan 771 aangiftes om haatberichten

Quinsy Gario doet meer dan 771 aangiftes om haatberichten

-

Does Travel - naar Suriname

Kunstenaar Quinsy Gario heeft dinsdag meer dan 771 aangiftes gedaan wegens racisme en bedreigingen via Tweets, mails en posts op verschillende sociale media. “De rechercheur schrok wel van de 771+ aangiftes die ik wilde doen. Dus vrijdag weer hier in Den Haag een afspraak voor aangifte tegen Michel Rog(CDA Kamerlid/red.) en daarna weer een nieuwe afspraak maken in Amsterdam voor de overige” aldus Gario.

De haatberichten die Gario krijgt toegestuurd, zijn niet misselijk. Zo werd hij uitgescholden voor kankeraap, kankerzwarte, vuile stinknikker en werd hem ebola toegewenst. Mede door deze bedreigingen vroeg Gario om extra beveiliging bij de uitzending van Oog in Oog vorige week. Hierin werd hij door presentator Sven Kockelmann stevig aan de tand gevoeld over de Zwartepietenkwestie.

“Dit aantal is overigens voor het grootste gedeelte gefocust op afgelopen twee maanden. Het is niet eens een tiende van alles van de afgelopen jaren. Misschien kan dat teampje dat het racisme rondom het elftal ook naar mijn incidenten kijken? Iedereen iig bedankt voor het opsturen van alles wat je tegenkwam. We gaan dit grondig aanpakken. Blijf ook sturen naar [email protected]” zegt de kunstenaar op Facebook.

qhaat

opening
Fernandes Express
Passion in concert

121 REACTIES
 1. Quinsy zoekt blijkbaar aandacht . niemand heeft je gevraagd om naar Holland te komen . als je een probleem hebt met een witte man die Piet genoemd wordt en zwart wordt van de roet uit de schoorstenen dan ga je toch lekker terug naar je land . laat de kids in hun belevingswereld .

  warom maak je je niet druk over veel ergere problemen in de wereld en misschien ben je vergeten dat de zwarte mens nog steeds wordt onderdrukt en als slaaf wordt misbruikt ,notabene door hun eigen leiders die baden in luxe en weelde .


  Maak melding
 2. Quinsy heeft groot gelijk om dit zo breed mogelijk op te pakken. Als je op Twitter en Facebook kijkt zie je dat de racisme beerput van Nederland wijd openstaat.

  Check dus welke verwensingen wij activisten tegen racisme krijgen. Bij Quinsy gaan ze helemaal los. Als Quinsy even in beeld is, TV, Radio, Krant, gaan ze uit hun dak, het lijkt het effect van een rode lap op een domme bulu. Het is echt niet normaal wat ze hem allemaal toewensen.

  De enige manier om deze racisten aan te pakken is door ze formeel aan te klagen. Nederland heeft een racisme probleem. Sta dus niet aan de kant te kijken, maar doe er zelf ook wat aan.

  Laat daarom jullie stem horen, je gezicht zien, zodat ze niet meer kunnen zeggen dat het maar enkele zwarten zijn die tegen hun racistisch feest zijn. Remember wie zwijgt stemt toe.

  Hoe meer van ons tegen ze zeggen A k’ba, hoe effectiever we zullen zijn in de strijd tegen racisme.


  Maak melding
 3. Gario is een beroepsdemostrant die zijn evangelie probeert te verspreiden over de rug van weerloze kinderen. Zie recent wat er in Gouda is gebeurt, ruim 90 arrestaties voornamelijk aanhangers van deze raddraaier. En de Surinaamse gemeenschap is voor de komende jaren weer negatief op de kaart gezet.

  Als we racisme kunnen bezweren met het opheffen van Zwarte Piet dan moeten we dat zeker doen. Als Gario het beste voor heeft met de zwarte medemens waarom horen wij hem nooit over de massa slachtingen in Congo notabene gepleegd de zwarte broeders zelf, of de ontvoeringen van Boko Haram, of Al Shabab die jonge vrouwen verkoopt op de slavenmarkt. En dichterbij de weelde waar Ramon Abrahams en Bouterse in vertoeven verkregen door smeergeld. En recent de oproep van een surinaamse band om homofielen te mishandelen en te doden.
  Waarom horen wij Gario daar nooit over ? Gario de man die strijdt tegen racisme, discriminatie en onrecht. Gario is een hypocriete hond.


  Maak melding
 4. 771 haatverwensingen?

  Ik zou er een kunstwerk van maken 🙂

  Dan sta je sterker dan meteen in de slachtofferrol te gaan, houd je de discussie open en wek je meer sympathie op… (wat goed is voor zijn boodschap).


  Maak melding
 5. @ Koos,

  Gario is een Antilliaan en heeft niets te maken met de weelde van Abrahams en Bouterse.

  Verder sta ik geheel achter deze man, Quinsy Gario. Ik steun hem volledig in zijn strijd tegen racisme hier in NL.


  Maak melding
 6. Beste Koos,

  In de USA worden 97 procent van de moorden op zwarten door andere zwarten gepleegd. Geen zwarte die protesteert,.

  Wordt er 1 zwarte door een blanke doodgeschoten dan staat het land op zijn kop… en schreeuwt men racisme


  Maak melding
 7. Ik zag laatst in een supermarkt een rekkenvuller van zwarte afkomst. Die jongen leek echt helemaal op zwarte piet. Heel donkere huid, krullenbol haren. Ik was bijna op hem afgestapt en gezegd, hallo zwarte piet.
  Indien ik als volwassene (?) de associatie tussen een zwarte jongen en de zwarte piet maak, zal dan een kindergeest dat niet doen? Bestaat niet! Elke kind, zelfs de zwarte kinderen, maken in hun geest de associatie tussen zwarte piet en een zwart mens. Vandaar dat deze zwarte piet met de typische kenmerken ook zo kwetsend is voor de zwarten en echt veranderd moet worden.


  Maak melding
 8. @Henk Molenaar,

  Dan moeten die blanken die zwarten maar niet afknallen.
  Het gaat niet alleen om het afknallen, het gaat ook om het vernederen. ALLE zwarten in criminele zwarte wijken worden door de blanke en niet-blanke politiemensen als onmensen behandeld. Daar gaat het om. Maar dat weet jij best wel, alleen je zit de boel een beetje te treiteren, zoals altijd.


  Maak melding
 9. ROCKY jij hebt gelijk!en QUINSY heeft meer last met zijn homo zijn, dan slavernij verleden.Kijk naar Afrika waar men nog steeds elkaar onderdrukt.Kijk naar je eigen Suriname waar de stads neger zich beter en meer voelt dan de boslandcreool.Mevrouw CINTIA MCLOUD,had het juiste antwoordt.Er zijn offers gebracht door voorouders,daar moet je van leren en sterker worden en niet weer jezelf in de rol van slachtoffer zetten.je kan toch niet de bakras van nu niet de schuld gaan geven.Want dan heb je echt jezelf niet ontwikkeld.


  Maak melding
 10. @Henk Molenaar,

  Je hebt 100% gelijk. Als zwarte mensen elkaar vermoorden hoor je ook niemand. Door kleur bij de discussie te betrekken laat je mensen de verkeerde conclusies trekken. In Amerika puilen de gevangenissen uit met Afro Amerikanen en Latino’s. Meneer Brown waar het in deze context allemaal om draait is bepaald geen lieverdje die vorig jaar nog een gewapende overval heeft gepleegd en zelf een dreigende situatie creëerde waardoor meneer de agent geen andere keuze meer had. Maar nee, het is een blanke die een zwarte heeft doodgeschoten dus het is automatisch weer racisme.

  Ik word onderhand schijtziek van minderheden die het voor zichzelf verpesten. Ook deze Gario is hard op weg om de Surinaamse gemeenschap de grond in te boren met zijn idiote acties.


  Maak melding
 11. Ik woon al 47 jaar in Nederland en ik ben van mening dat discriminatie niet alleen voorbehouden is aan zwarten. Als je rood ben is het ook niet goed,
  als blond ben ben je dom enz!!!!!!!!. In werk situatie, is het mogelijk dat je baan niet krijgt om dat je een scheve neus hebt of een zichtbare tatoeage hebt enz!!!!!! Ook in Suriname had je in de jaren zestig het zelfde daar kregen de mensen met een lichtere huidskleur de betere baantjes of op basis van etnische achtergrond de deksel op je neus.
  Kennis was toen ook geen garantie om een goeie baan te krijgen en bv als vrouw zijnde moest je als sollicitant vaak het bed delen met je werkgever anders werd je afgewezen.Daar praat men niet vaak over.
  De vraag is kan je dit uitroeien, ik denk het niet er zal altijd een pispaaltje gevonden worden om zich daarop uit te leven.Reageren moet je wel om het levendig te houden echter met minder ophef als wat er nu gebeurd.Jammer

  Lucky Luc


  Maak melding
 12. Overigens klopt de titel van het artikel niet…

  Hij doet geen 771 aangiften van discriminatie – maar hij doet 1 aangifte, van 771 discriminatie-uitingen.

  Het feit dat hij het rechere-team uiterst arrogant en denigrerend een “teampje” noemt, helpt natuurlijk ook niet echt om sympathie te krijgen…


  Maak melding
 13. @Henk Molenaar,

  Je gaat verachtelijk om met de feiten. Zou het komen omdat je zelf een zeer verachtelijke rat bent? Zou mij niet verbazen. Ik ken je vrouw niet, anders had ik bij haar naar al jou verachtelijkheden geinformeerd.
  Ik denk dat zelfs broembere zou weigeren om die beerput te legen.


  Maak melding
 14. Gario,,,,ga jezelf bezighouden met serieuze zaken i.p.v. kinderfeestjes verzieken. Ga kijken hoe er in je eigen cultuur (Curacao) Sinterklaas gevierd wordt en donkere mensen ZWART geschminkt worden. In het programma Oog om Oog ben je al vreselijk door de mand gevallen na een paar slimme vragen en vervolgens volledig doorgezaagd door de presentator. Sta op tegen je bloedbroeders in Afrika, bv Boko Haram…deze ZWARTEN ontvoeren, mishandelen en indoctrineren ZWARTE kinderen. ZWARTE LEIDERS als Obiang, Idi Amin etc. die hun eigen ZWARTE volk onderdrukken en vermoorden. ZWARTE koningen die ZWARTE mensen verkochten als slaven. ADVIES… koop van je uitkering een enkele reis naar land van herkomst en blijf weg uit de geciviliseerde wereld.


  Maak melding
 15. Molenaar,

  Je doet je werk als motjo van de Amerikaanse politie heel goed. Door appels met peren te vergelijken en zo mensen op een dwaalspoor te zetten. Dus omdat zwarten elkaar vermoorden, mag de politie dat ook? De politie die juist moet voorkomen dat zwarten elkaar vermoorden? De politie die een eed heeft afgelegd dat ze mensen zal beschermen en niet vermoorden!

  Vergelijk eens hoeveel blanken de politie dood schiet en hoeveel zwarten! Vergelijk eens hoe ongemanierd de politie omgaat met zwarte verdachten en hoe met blanke verdachten. Vergelijk eens hoeveel geweld de politie gebruikt bij de arrestatie van een zwarte en hoeveel bij de aanhouding van een zwarte. Vergelijk de straf die een zwarte krijgt en de straf die een blanke krijgt voor hetzelfde vergrijp.
  Voor zwarte kun je gerust lezen: niet-blanken.
  Als je dan nog durft beweren dat er geen discriminatie is, dan ben jij een bijzonder walgelijk onderontwikkeld achterlijk menswezen.


  Maak melding
 16. Bouserte,

  Dat Henk Molenaar er achterlijke denkbeelden op na houdt is hier al bekend hoor.
  Overigens, zwarten zijn ook niet vies van behoorlijk discrimineren. Reken maar dat waar ze in de meerderheid zijn en macht en gelegenheid hebben, ze echt niet minder zijn in discrimineren dan blanken, misschien wel erger. Score van discriminatie blank-zwart is 2-3.


  Maak melding
 17. dus de zwarte piet gedeo gaat steeds verder.ik ben van mening dat die witte mensen gewoon hun sint en zwarte piet mag vieren,en als jij je gediscimineerd voeld dan moet je ergens gaan wonen waar je niet gediscimineerd voeld.ik ben vorig weet terug uit Dominicaanse Republiek en ja hoor ik werd uit gemaakt als een haitiaan en met de vinger in me gezicht gewezen ik ben zwart en wat doe ik hier .in eens werd het druk om me heen toen vroeg een jonge man mij wat er aan de hand is .Ik legde hem uit en vroeg meteen als dominicaanse mensen donkere mensen niet mogen hij zij we houden van iedereen, ik zijn maar als iemand gewoon mij uit het niets uitmaak van zwart en dat ik een haiitaan ben is er degelijk disciminatie ,meteen is ie weg gelopen.
  dus mensen die donker zijn worden door donkere mensen gediscrimineerd.
  Ik woon al 20 jaar in europa en me nooit vernederd gevoeld, als dat zou was zou ik meteen verhuizen naar waar ik vandaan komt.
  daarom zal ik nooit meer naar een land als santo domingo gaan want jij als zwarte wordt gewoon met de nek gekeken..
  Wat betreft de Surinamers .
  ze hebben et als over een ander maar het probleem ligt gewoon bij hun zelf.Als je diep terug in de geschiedenis ga over te slavernij zul je wel weten waren die witte mensen onse voor ouders zou hebben behandeld.

  Als je eigen zwarte gemeenschap je verkoop voor die blanken voor die blanke meester.

  Waarom wordt er nooit over dat gesproken. en zolang men dat ontkent en niet over praat gaan wij als zwarte gemeentschap in deze bodem lose discussie blijven steken .
  waarom geeft met altijd een ander de schuld voor dat je eerst naar je zelf kijkt en afvraagt waarom heb onze voor ouders verkocht aan de witte man???


  Maak melding
 18. De hele zwarte pieten discussie is VET uit de hand gelopen, hadden beiden partijen voor elkaar open gestaan dan was dit geen probleem, maar ook de pro zwartepieten mensen zijn er geweldadig en verbaal zeer onder de gordel… waarom moet je meteen ”kankeraap, kankerzwarte” en weet ik veel wat zeggen ook met het elftal wat een zielige bedoening zeg… en mensne gaan nu ook op de vuist ervoor, allerlei haat verwensingen OM ZWARTE PIET, te triest voor woorden, nou vergeet je schoen niet klaar te zetten hoor 😉


  Maak melding
 19. Recentelijk is een groep van drie afro Amerikaanse poltie agenten geschorst vawege het mishandelen van een afro Amerikaanse arrestant. Ze waanden zich onbespied echter heeft de camera alles vastgelegd. Wat ik hiermee wil zeggen is dat het overal speelt. Nu zijn het de homo, s en transgenders die wettelijk beschermd moeten worden maar dat gebeurt ook niet.Zie berichten vande politie op in de branding van Apintie.

  Lucky Luc


  Maak melding
 20. donkere mensen die negatiev over quinsi cario uitspreken wil ik niet kwalijk nemen .maar het bewijst wel hoe diep ze zijn gezonken in de witte wereld . mensen die nooit in het buitenland zijn geweest ,studeren of wat dan ook . weten niet wat discriminatie betekend .bv ene rocky die beweerd dat die jongen naar zijn land moet terug keren enze weet je waarover je schrijft . heb je nooit gehoord of gelezen over mensen met een donkere huidskleur die de nederlandse of europese nationaliteit bezitten ? wel Meneer Quinsi is 1 van de weinige donkere man die je kent vanaf nu toe dan .niet alleen witte mensen wonen in nl of europa . het is ook het zelfde wat ik vroeger in de basis surinaamse school in me jongere jaren heb geleerd,gelezen over weggelopen slaaf gemaakte mensen . wie houd of hield niet van vrijheid ? welke donkere mooi gekleurde man of vrouw zou ervan houden of van genieten wanneer een blanke of een witte man jou elke dag jou zwaar zou mogen mishandelen omdat de wet dat toestond? mensen deze donkere man QUINSI cario moeten we gezamelijk beschermen en waarderen want international waarderen ze hem . we gaan samen en kunnen samen met hem grote doelen bereiken dit was mijn boodschap . tantirie foe blakka sma of sranangmang ano dong . nu kunnen we onze rechten blijven ijzen . recht voor 1 recht voor allen .


  Maak melding
 21. ‘Ter overdenking’

  Net als menig ander Nederlander ben ik zeer trots op de prestaties van Nederland. Op het moment dat het om voetbal gaat lijkt integratie helemaal goed te gaan . Even zijn ‘we’ allemaal gelijk en staan ‘we’ met ons allen achter Oranje. Hoe trots was ik op alle Nederlanders (zwart en blank)
  toen eensgezindheid werd getoond toen tientallen Nederlanders omkwamen bij de vliegramp
  afgelopen zomer in Oekraine. Zoveel gezamenlijk verdriet en medeleven had ik nimmer ervaren.
  Die mensen die omkwamen waren allen Nederlanders en het gezamenlijk verdriet en medeleven was afkomstig van DE Nederlander. Zonder onderscheid. Zwart en blank naast elkaar. Hoe trots was ik als gewone Nederlander om dat te mogen ervaren.
  Maar zodra de Zwarte Piet discussie losbrandt dan weten we waar ‘we’ echt staan. Dan is het plotseling weer ‘wij’ en ‘zij’.
  Dan zijn ‘zij’ plotseling buitenlanders, de minderheid, die blij mogen zijn in Nederland te mogen wonen en dus hun ‘zwarte smoelwerk’ dienen te houden. Leven we niet in rechtstaat waar een ieder recht van spreken heeft?
  Vorig jaar had zwarte piet drastisch aangepakt moeten worden. In plaats daarvan werd hij gewoon verwelkomd en wonnen de miljoen ‘zwarte- piet- moet- blijven-volgers’ die deden alsof ze totaal geen idee hebben waar de commotie rondom Zwarte Piet vandaan komt. Maar dat heeft een oorzaak.
  Hier in Nederland, een Land dat in de wereld bekend staat als zeer tolerant leren de kinderen niets van de ‘anderen’ en is de algemene opvatting nog altijd ‘wij’ en ‘zij’. Daarmee dragen scholen zelf bij aan een kenniskloof, wat integreren een eenzijdig probleem maakt. ‘Wij’ weten niks van de ‘ander’.
  Vraag eens aan een willekeurig blank persoon wat Kwakoe is en men komt vaak niet verder dan “dat ene feestje in de Bijlmer toch” ??. De Gouden Eeuw was niet alleen een tijd van welvaart en groei, maar ook van slavernij en uitbuiting. Het wordt tijd dat wij onze kinderen meer vertellen over de zwarte pagina’s in onze geschiedenis. De Zwarte Piet-discussie is namelijk een terecht antwoord op ons koloniale verleden. Breken met deze traditie zorgt ervoor dat er begrip is voor een ieder van ons. Interesse in andere culturen gaat verder dan afhalen bij de Chinees en het maken van roti uit een pakje.
  Ik, een gewone Nederlander, ben voor een WIJ-gevoel dat er altijd mag zijn en zich niet alleen beperkt tot het moment waarop het Nederlands elftal zegeviert of een nationale ramp plaatsvindt.


  Maak melding
 22. @Weldenkende Nederlander,

  Die emoties bij rampen zijn vaak gespeeld. Denk je dat dezelfde mensen die zo heel vaak uitblinken in leedvermaak ineens leed gaan voelen ipv vermaak? Dan zijn het of toneelspelers of mensen die erg in de war zijn. Maar in ieder geval niet echt zijn.


  Maak melding
 23. Zoals een bekende voetballer ook zegt elk voordeel heeft zijn nadeel… was je in der tijd niet zo lui en je land op eigen krachten wille en kunne opbouwen zonder te gaan lullen in Afrika en mensen daar niet uit hun habitat gehaald had, had je dit gelul niet! Een beetje hypocriet als je mij vraagt…


  Maak melding
 24. Observer,

  Goed gezegd. Men heeft Turken en Marokkanen naar Nederland gehaald als gastarbeider. Altijd heeft men het zware werk door anderen laten doen. Nu door Oost-Europeanen. Wetende dat er sociale problemen door kunnen ontstaan. Maar die gierigheid he, hoe hou je die in bedwang. Niet dus. De gierige uitzendbureaubazen zijn miljardairs en leveren heel weinig aan belasting aan de schatkist. Maar het wordt wel allemaal toegestaan en nooit aangepakt. Die arbeider die 100 Euro boven de grens verdient, raakt wel zijn toeslagen kwijt. Dus die slavenhouders zijn er nog, misschien wel meer in aantal dan vroeger. Alleen werken ze nu minder met de zweep en meer met kunstmatig gevreerde werkloosheid.


  Maak melding
 25. Als men zwarte piet verbind aan vernedering heeft men echt een enorm minder waardigheidscomplex. Een complex waar wellicht de reden in het verleden en de slavernij ligt.

  Zwarte Piet is medie 19de eeuw verzonnen door een onderwijzer. Onderwijzers zijn in het algemeen uit op verbetering en ontplooiing van mensen en niet op verdrukking.
  In die tijd was 95% van de Nederlanders zich weinig bewust van zwarte mensen en van de consequenties van Slavernij. Er waren aanzienlijk minder mensen met toegang tot het nieuws.
  Wanneer werden Nederlanders (inde provincie) pas echt geconfronteerd met het bestaan van zwarte / gepigmenteerde mensen. Pas toen de Molukkers uit Indonesie kwamen en met de eerste TV beelden uit Vietnam eind jaren 60 van de vorige eeuw en met de onafhankelijkheid van Suriname.

  Recht of onrecht jegens zwarte mensen stond ten tijde van het verzinnen van Zwarte Piet nergens in Nederland op de agenda.
  Zwarte piet moest angst aanjagen (was toen pedagogisch schijnbaar verantwoord). Zwarte Piet is gezien zijn mallotige uitmonstering duidelijk een fantasie figuur.
  Zwarte Piet is door de jaren heen ook geëvolueerd tot kindervriend en manager, deskundige en gelijkwaardig.

  Om iets te kunnen beoordelen of te veroordelen moet men zich wel het tijdsbeeld en de plaats voor kunnen en willen stellen waar en wanneer iets tot ontwikkeling gekomen is.

  De aangiften van quinsy gario zijn voor een aantal zeker te recht omdat ze alle normen overschrijden. Aan de andere kant verpest deze meneer met zijn medestanders wel een kinderfeest en nationaal evenement dat zich door de jaren evolueert.


  Maak melding
 26. Sinterklaas is een kinderfeest, no? Voor die Pedoklaas, ja. Hij kon ongestoord z’n gang gaan en de Pieten bedreigden de kinderen om vooral hun bek te houden, want dan zouden ze pas in Spanje uit de zak van Pedoklaas worden losgelaten. Vele kindertjes kregen zelfs meppen en als zoethoudertje voor volgend jaar weer hoor, kregen ze een cadeautje mee.


  Maak melding
 27. Abaisa
  Ik vraag me af waarom figuren als molenaar. koos, enz. hier getolereerd worden, laat staan in SME.

  En ik vraag me af waarom types als jij en Bouserte hier getolereerd worden…

  Maak mij niet uit hoor…


  Maak melding
 28. Wat ik wel opvallend vind dat de mensen die hier het hards klagen over racisme en de blanken bestempelen als de oorzaak van alle kwaad in de wereld altijd NDP stemmen en moordenaar/cokedealer Bouterse als hun grote held zien.

  Typerend….


  Maak melding
 29. Bouserte

  Alleen al het feit dat je een nickname kiest die lijkt op de man die al 40 jaar Suriname in zijn greep heeft en bloed van tientallen, zo niet honderden Surinamers aan zijn handen heeft, zegt alles over jou.


  Maak melding
 30. Beste Henk Molenaar, al zouden de zwarten in Amerika de komende honderd jaar op dezelfde voet doorgaan met andere zwarten te vermoorden, dan nog evenaren ze de Europeanen onder leiding van Hitler, Stalin en Mussolini niet in het aantal blanken die zij vermoord hebben, waarom herken je moord en doodslag alleen als zodanig wanneer andere etnische groepen het doen, maar zie je van je eigen mensen niet? Let op dat ik niet ontken dat de zwarten in Amerika elkaar vermoorden, inderdaad komt dat te vaak voor, maar ook andere etnische groepen weten of wisten er wat van, als het erop aankwam om hun ‘eigen mensen’ te vermoorden, ik had het al over de Europeanen, maar ook Aziaten konden/kunnen er wat van, denk maar aan Pol Pot die zijn eigen landgenoten vermoordde, Hindoes die Moslims vermoordden in India tijdens de onafhankelijkheid en nog steeds, Japanners die Koreanen en Chinezen vermoorden (ik zie geen verschil tussen hen) enz. Dus beste Henk, voordat je zwarten als uitzonderlijk wil wegzetten in dit opzicht, moet je maar eens rustig nagaan hoe de mensen in andere delen van de wereld met elkaar omgaan, dan zal je merken dat er niet zoveel verschil is met andere etnische groepen in dat opzicht.


  Maak melding
 31. Ik ga lekker Sint en zwarte piet vieren.
  Jammer dat Quincy niet meer wil strooien.
  Deze djuka vraagt alleen aandacht..
  Ik zou zeggen enkele reis naar Afrika . En goed kijken of hij via Lampudussa Europa weer in wil.
  Laat ons met ons traditie, wat jullie niet hebben behalve verkrachten,moorden,stelen en niet willen werken.
  Krijg je een baan als zwarte piet is het ook niet goed.
  Opzouten zou ik zeggen. Ojee, zout is wit.


  Maak melding
 32. Henkes

  Beste Henk Molenaar, al zouden de zwarten in Amerika de komende honderd jaar op dezelfde voet doorgaan met andere zwarten te vermoorden, dan nog evenaren ze de Europeanen onder leiding van Hitler, Stalin en Mussolini niet in het aantal blanken die zij vermoord hebben

  And your point is?


  Maak melding
 33. Molenaar mijn goed bedoelde advies voor jou, vertel aan je kleine kakkerlakken als je die hebt wat je voorouders met de goddelijke creolen hebben gedaan. Er komt een dag dat je kleine kakkerlakken zich zullen afvragen waarom worden ze van de kaart geveegd wat hebben hun voorouders de goddelijke Creolen aangedaan. Geloof mij er komt een tijd voor afrekening en je zult zien wat slavernij syndroom met jullie gaat doen.


  Maak melding
 34. Wat wij ons moeten afvragen waarom discuteren jullie met Henk molenaar hij is een BLANKE ALBINO KAKKERLAK die op waterkant niks te zoeken heeft. Wanneer molenaar naar Zijn Beerput Bek open maakt stroomt er stront uit en het is algemeen bekend 99% van de Nederlanders Stinken uit hun bek. Molenaar kwam met statistieken dat 97% donkere Amerikanen elkaar vermoorden zoals gewoonlijks liegt die ALBINO KAKKERLAK weer, maar dat is zijn patroon op waterkant de donkere goddelijke Creolen vertrappen en wanneer je hem op aanwijs dan komt hij met zijn slavernij syndroom ik denk dat die Neanderthal kakkerlak terug in zijn Grot moet, we moeten die ALBINO kakkerlak molenaar Boycotten tot dat hij oprot van waterkant. Molenaar hoort thuis op zijn blanke forum de neanderthal man! De DUIVELSE Molenaar liegt over alles op waterkant de echte rapport van de FBI ziet er anders uit. De donkere Amerikanen scoren laag met elkaar vermoorden vergeleken met de kakkerlakken in Amerika, de FBI toon in hun rapport aan dat de blanke Europeanen die zich Amerikanen noemen elkaar in hoog tempo vermoorden en dat noemt KEIHARD een Goed BEGIN. Volgend de FBI rapport zijn de blanken in Amerika de grootste groep Rovers, Verkrachters, Moordenaars, Seriemoordenaars, Pedo’s. de blanken Europeanen in Amerika stappen in de voetsporen van hun VERVLOEKTE voorouders nog steeds dezelfde duivels is er niks veranderd. De blanken crime lijst is net zolang als de Hollywood rode tapijt Wat JOJO en Rocky betreft die 2 verraders verdienen zonder pardon worden beloond voor hun uitspraken met een vuurpeloton. Iedereen weet dat de Nederlanders racistisch zijn en wanneer je ze zegt dan raken ze over verbolgen en slaan ze over in hun ontkenning syndroom. de TURKSE Premier heeft gelijk de Nederlanders zijn van natura altijd een racistisch volk geweest kijk naar hun 5 miljoen kinderen in Zuid-Afrika. De vraagt en mijn Afrikaanse broeders wanneer gaan jullie je land zuiveren van die 5 miljoen racisten die je voorouders hebben vermoord en vernederd SCHOP ZE ALLEMAAL UIT ZUID AFRIKA, MET ALLEMAAL BEDOEL IK TOT DE LAATSTE KAKKERLAK!


  Maak melding
 35. link FBI CRIME RAPPORT w w w .fbi.gov/about-us/cjis/ucr/crime-in-the-u.s/2013/crime-in-the-u.s.-2013/tables/table-43
  de www bij elkaar doen waterkant blokkeerd alle links


  Maak melding
 36. Beste Keihard de Waarheid, “het is algemeen bekend 99% van de Nederlanders Stinken uit hun bek. ”

  Als goddelijke Creool bevestig je alle vooroordelen van deze groep.


  Maak melding
 37. Keihard de Waarheid: ” De donkere Amerikanen scoren laag met elkaar vermoorden ”

  Ik pies in mijn broek van zoveel domheid…..

  ““90 percent of blacks in America are killed by other blacks”

  aldus een recent FBI onderzoek.

  “The 2013 FBI Uniform Crime Report, a compilation of annual crime statistics, also shows similar data: 83 percent of white victims were killed by white offenders; 90 percent of black victims were killed by black offenders; 14 percent of white victims were killed by black offenders; and 7.6 percent of black victims were killed by white offenders.

  Mijn postings zijn gebaseerd op wetenschappelijke onderzoek

  Die van jou uit de Fabeltkrant.


  Maak melding
 38. Keihard de Waarheid: “de TURKSE Premier heeft gelijk de Nederlanders zijn van natura altijd een racistisch volk ”

  Turken zijn verantwoordelijk voor de grootste massamoord uit de moderne geschiedenis na de Nazi’s. Turken hebben miljoenen Armeniers over de kling gejaagd, dus als ik een Turk was zou ik mijn bek houden over racisme.

  Had je nog wat Paarse Idioot?


  Maak melding
 39. Ik denk dat henk molenaar wil doen alsof hij hollander is, als j naar zijn schrijf stijl kijk,dat verraad alles , ik zou mij niet druk maken over die wanne bee hollander,hij is een gewone dalith, niets meer en niets minder.


  Maak melding
 40. Keihard de Domste “De vraagt en mijn Afrikaanse broeders wanneer gaan jullie je land zuiveren van die 5 miljoen racisten die je voorouders hebben vermoord en vernederd SCHOP ZE ALLEMAAL UIT ZUID AFRIKA, MET ALLEMAAL BEDOEL IK TOT DE LAATSTE KAKKERLAK!”

  Ik zou zeggen: ga je Afrikaanse Broeders helpen…..


  Maak melding
 41. Keihard de Domste “Er komt een dag dat je kleine kakkerlakken zich zullen afvragen waarom worden ze van de kaart geveegd wat hebben hun voorouders de goddelijke Creolen aangedaan. Geloof mij er komt een tijd voor afrekening en je zult zien wat slavernij syndroom met jullie gaat doen.”

  De blanken van de kaart geveegd door de Goddelijke Creolen??

  Voor die tijd hebben de Goddelijke Creolen elkaar uitgemoord. De bekende krabbenmentaliteit..


  Maak melding
 42. @Rudinho
  “Een zielige en vooral aandachtvragende man, die echt alles doet om in het nieuws te komen.”

  Rudinho je kritiek is altijd heel eenzijdig.
  Kijk eens wat breder.


  Maak melding
 43. Quinsy Gario, YOU NAIL THEM, BROTHER!
  Had iemand gedacht dat onze Quinsy HEEL NEDERLAND zo vreselijk op zijn kop zou zetten!
  You write HISTORY, man!!
  Thank you from the bottom of my heart!!
  Love you, man!
  Go Quinsy, go!!
  16 Miljoen mensen zijn in de war, overstuur en razend. Ze kunnen je bloed drinken. Je bent “De nieuwe ROSA PARKS”


  Maak melding
 44. Dit is toch een drama voor wat betreft de haatberichten en dreigtwitters op het adres van de heer Quinsy, en zijn naam zegt het al “Quinsy= hij knijpt ‘m, vooral nu hij zich bedreigt voelt door onbekenden. Ik kan verder niets zeggen over deze man, ik ken hem niet. Maar zoals hij op de foto staat met de uitdrukking op zijn gezicht en vooral zijn opengesperde ogen, heeft hij inderdaad veel weg van “Zwarte Piet”, die familie van hem zou kunnen zijn.
  django


  Maak melding
 45. Henk Molenaar, je bent over het algemeen niet dom, je staat altijd klaar met je mening, plotseling heb je niet door wat mijn point is. Mijn point is dat blanken elkaar OOK bij miljoenen hebben afgeslacht in het verleden en dat nog steeds doen, denk maar aan Srebrenica waar blanken andere blanken afslachten terwijl andere bewapende blanken werkeloos toekeken. Blanken plegen dus ook misdaden tegen hun rasgenoten, een Duitser die een Jood in een concentratiekamp opsluit, dwangarbeid voor hem laat verrichten en wanneer hij niet meer bruikbaar is als slaaf, hem vergast in een gaskamer en hem daarna in een oven cremeert, is in de ogen van een Afrikaan gewoon een blanke, die een andere blanke dat allemaal heeft aangedaan. Snap je nu wat mijn point is?


  Maak melding
 46. Een ding moet je die Quincy Gario, het lukt hem goed in de belangstelling te blijven op deze manier, maar voor mij blijft het gewoon een publieksgeil mannetje die een manier gevonden heeft om als kunstenaar of is het kunstenmaker niet in de vergetelheid te raken,wie van de gemiddelde Nederlanders had ooit van hem gehoord als kunstenaar als hij deze actie niet ondernomen had.
  En beste Vanity, als jij terecht kritiek uitoefend op figuren die scheldwoorden bezigen richting gekleurde medelanders, laat dan ook je rechtsgevoel spreken als lieden zoals Keihard de Waarheid op een wel heel ongenuanceerde manier de blanke Nederlander denkt te moeten beledigen


  Maak melding
 47. Goed zo Quincy. Racisme is een mentale gebrek. Rosa Parks pikte het ook niet langer.

  De nederlanders die denken sinterklaas te vieren met hun achterbakse slavernij verleden zijn gewoon mensen met een verstandelijke beperking.


  Maak melding
 48. @ Mike

  Ik en mijn vrienden gaan ook verkleed als zwarte piet komen op;

  Koningsdagvieringen
  bevrijdingsviering op 4 en 5 mei
  Prinsjesdag
  Verwelkomingen van buitenlandse staatshoofden
  Als het mooi weer is rondom de tweede kamer, museumplein

  Tot het jullie de keel uit gaat hangen en een eind aan maken.


  Maak melding
 49. Ram Singh,
  Wat een fantastisch idee! Ik doe mee!
  Vanaf 1 januari tot 31 december.Dat kan de politie niet verbieden!
  Ram Singh, je bent mijn mati!


  Maak melding
 50. Deze Quincy,heeft geen idee waaraan hij begonnen is.Uiteindelijk zullen zijn volgelingen zien(mensen die lijden aan het slavernysyndroom)dat ze van de regen in de drup geholpen zijn.


  Maak melding
 51. Ram Singh
  Goed zo Quincy. Racisme is een mentale gebrek. Rosa Parks pikte het ook niet langer.

  De nederlanders die denken sinterklaas te vieren met hun achterbakse slavernij verleden zijn gewoon mensen met een verstandelijke beperking.

  De mensen die dit feest zien en dat koppelen aan een slavernij verleden hebben een verstandelijke beperking.


  Maak melding
 52. Molenaar is de weg kwijt. Gisteren zijn de ny agenten inzake de case Eric Gardner vrijgesproken. De man is gewoon gewurg.
  Timothy L. (26), de agent die eind november in Cleveland een dodelijk schot afvuurde op de 12-jarige Tamir Rice, die met een speelgoedpistool aan het spelen was in een park, was eerder ongeschikt bevonden voor politiewerk. Dat blijkt uit een twee jaar oud politierapport. Molenaar wat heb je hierop te zeggen. De amerikaanse agenten zijn stuk voor stuk racisten


  Maak melding
 53. Parbo “Molenaar wat heb je hierop te zeggen. De amerikaanse agenten zijn stuk voor stuk racisten”

  Waarom zou ik wat moeten zeggen over agenten uit de USA?

  3 jaar geleden zijn in Suriname door agenten 5 ‘vermeende’ ONGEWAPENDE criminelen uit hun wagen gehaald en door Surinaamse agenten op de grond geexucuteerd . Er zou een onderzoek komen…. Nooit meer iets van gehoord,

  Maak jij je daar maar druk over ipv agenten in de USA


  Maak melding
 54. @Henk Molenaar

  zelf ben ik ook zwart en dus vind ik jouw postings over zwarte mensen soms nogal vernederend en kortzichtig.

  zou je bij je percentages ook aantallen willen noemen?

  en zou je ook willen vertellen dat zwarten tussen 11 en 13% van het totale inwontertotaal van amerika uitmaken?

  dus aantallen naast percentages.

  en niet alleen stukjes nemen uit het geheel, want zo een verstandig persoon als jij weet wel dat dat heel verraderlijk kan misleiden.


  Maak melding
 55. @Henk Molenaar zou zich niet moeten verleiden tot de rassenstrijd, naar mijn bescheiden mening. hij moet zich realiseren dat stel dat Quincy gario zich hier uitspreekt, hij heel veel zwarte volgelingen zal krijgen, heel veel witten, heel veel andere rassen, maar niet van een ras allemaal wel en van een ras allemaal niet.

  in ieder geval wil ik niet tot een gegeneraliseerd sterotiepe worden gebombardeerd, als zwarte vrouw met een goed hoofd op haar schouders en niet bevreesd dat ook te gebruiken, zij het af en toe, maar wel om mee na te denken, met de inhoud.


  Maak melding
 56. Ram Singh, moet je beslist doen op zulke dagen, op zulke dagen als Zwarte Piet verschijnen, verklaren ze je met een voor gek, ma dat kun je hier misschien lekker anoniem lopen roeptoeteren, maar ik moet het nog zien gebeuren.
  We shall overcome, Rosa Parks kan zich beter druk maken over de nog steeds actieve KKK in de zuidelijk staten van Nrd. Amerika


  Maak melding
 57. Beste Dre,

  Sommigen mensen maken hier de blanken uit voor alles wat slecht is, en dan met namen een specifieke groep. Heb ik even genoeg van/


  Maak melding
 58. Ag ja racisme. Zal je nooit helemaal uit kunnen roeien. Zowel zwarte als blanke mensen(en alles ertussenin) kunnen discrimeren. Zelf heb ik het idee dat Quinsy ook wel racistisch is. Na de MH17 ramp schreef hij: White lives matter more than brown ones”. Een polariserende opmerking, terwijl er mensen van allerlei landen, en kleuren in het vliegtuig zaten.


  Maak melding
 59. Tsja,

  Een ‘in between jobhopper’, heeft nou eenmaal geen fuck te doen!
  Kacheltje aan, pc aan, en copy/paste harrasing the police!

  Morgen wordt het feestje gewoon in huiselijke kring gevierd.
  1 boterletter is al binnen.
  Zondag is het feestje voorbij, dan heb je geen fuck meer te doen.

  Ik zeg verbranden die aangiftes, per abuis natuurlijk hihihihi…

  Please get a real job broh!!


  Maak melding
 60. Eeeeh, allo Quinsy zure swaaaa!

  Oo menie monie you gie foe deng Ebola soema.
  In ‘jipenjanneke’ taal: hoeveel doekoe heb je gegeven aan die Ebola actie, of hebben de ‘witjes’ het weer voor je opgeknapt.
  Volgens mij zijn die mensen in Afrika, vele malen belangrijker dan dat gezeik van je, lummel.
  pffffffffffff.

  Say it loud and shout:
  “I’m black and I’m proud”
  Yeahhhhh, hoeraa, hoeraaa…….gheghegheghe.


  Maak melding
 61. Henk Molenaar schreef: “Beste Henkes, Ik begrijp je standpunt en onderschrijf dat”.

  Henk, ik blij dit te lezen, hopelijk zal jij in de toekomst Zwarte mensen een beetje genuanceerder bespreken.


  Maak melding
 62. Henk, ik blij dit te lezen, hopelijk zal jij in de toekomst Zwarte mensen een beetje genuanceerder bespreken.

  @Henkes, forget it. Zoals z’n makkers het zeggen, een zieke hond kun je niet genezen.


  Maak melding
 63. @ Esmerald,

  Maak je niet druk over hoeveel geld Quinsy aan de ebola-actie heeft uitgegeven. Zorg jij dat je wat geeft in plaats van een ander door het slijk te halen, rotwijf. Esmerald, je hebt echt last van een colonial mentality. Het is een en al negativiteit bij jou en het licht is nooit aangegaan bij jou, mafketel met een blankenvrees.

  Zelf heb ik wel geld gedoneerd op giro 555 voor de ebola patiënten en aanverwante kwesties rondom de bestrijding van ebola. En met mij weet ik zeker dat vele Surinamers en Antillianen en andere gekleurde mensen ook geld hebben gegeven.


  Maak melding
 64. Mijn surprise is af.
  Lang leve Sint en piet.
  De beste traditie van ons. Niemand kan dit van ons wegnemen.
  Quincy ga jij met je makkers morgen lekker strooien, en dan neem je je afrikaantjes in de zak terug naar hun roots.
  Volgend jaar mag je weer komen strooien. Zijn knecht staat te lachen, ja anders zien we je niet in het donker.
  Oh, ja geen pepernoten jatten hè ? Hele jaar stelen jullie al. Dus gaarne nu laten voor de blanke kinderen.

  Dag zwarte piet


  Maak melding
 65. @Mike,
  Sinterklaas is leuk zolang er geen verplichting is om mee te doen. Helaas is dat op basisscholen niet het geval. Je MOET meedoen! Assimilatie ten top.


  Maak melding
 66. @Mike,

  Whahahahahaha…

  Mijnens ook.
  Extra werk van gemaakt dit jaar, phoehoehoe..

  Say it loud and shout:
  “I’m black and I’m proud”
  Yeahhhhh, hoeraa, hoeraaa…….gheghegheghe.


  Maak melding
 67. Denk goed na aan welke kant je staat!

  Denk niet wit (denk niet wit), denk niet zwart (denk niet zwart)
  Denk niet zwart-wit

  Denk niet wit (denk niet wit), denk niet zwart (denk niet zwart)
  Denk niet zwart-wit
  Maar in de kleur van je hart

  Franky


  Maak melding
 68. @Esmerald,

  Je bent black. So what? Ben je ook trots op een zwarte kraai of een zwarte varken of een zwarte muis of een zwarte panther of een zwarte piemel of een zwarte hoer of een zwarte moordenaar of een zwarte gek of een zwarte paard? Zo niet, dan ben je echt niet proud op de black colour.


  Maak melding
 69. ik wil iedereen uitdagen die de figuur black face goedkeuren . om een proef op de zon te nemen om naar amerika te reizen zich zwart sminken met dezelfde kleur van zwarte piet de straat op te gaan . ik kan as camera man voor jou funkctioneren , dan is alles opgelost , zullen we je oprapen binnen een paar minuten in een amerikaanse straat .


  Maak melding
 70. @you blaka,

  We weten intussen wel dat sommige blakka’s heel schietgraag zijn. Ook zonder black schmink wordt je zo doodgeknald als je daar de verkeerde (zwarte) wijk in loopt.


  Maak melding
 71. Henk Molenaar

  Beste Keihard de Waarheid, “het is algemeen bekend 99% van de Nederlanders Stinken uit hun bek. ”

  Als goddelijke Creool bevestig je alle vooroordelen van deze groep.
  )
  )
  Nee Albino kakkerlak dit is geen vooroordeel, dit is bevestigde WAARHEID vraag maar aan je Vriendjes RAY en MUJRIM die kunnen bevestigen dat de Nederlanders KEIHARD ui hun BEK STINKEN. De meeste de Nederlanders hebben elke dag ruzie met hun tandenborstel daarom kauwen ze vaak mint kauwgum maar dat werk echt niet meer nu hebben ze een mondspray op zak ultimate strong to keep that smel away.


  Maak melding
 72. Henk Molenaar

  Keihard de Waarheid: ” De donkere Amerikanen scoren laag met elkaar vermoorden ”

  Ik pies in mijn broek van zoveel domheid…..

  ““90 percent of blacks in America are killed by other blacks”

  aldus een recent FBI onderzoek.
  “The 2013 FBI Uniform Crime Report, a compilation of annual crime statistics, also shows similar data: 83 percent of white victims were killed by white offenders; 90 percent of black victims were killed by black offenders; 14 percent of white victims were killed by black offenders; and 7.6 percent of black victims were killed by white offenders.

  Mijn postings zijn gebaseerd op wetenschappelijke onderzoek

  Die van jou uit de Fabeltkrant
  }
  }
  Beste Albino kakkerlak je schreef dat je lacht dat je bijna in je broek piste, ik denk dat je elke avond in je broek PIST bejaarde albino kakkerlak! Mag ik je de zelfde luier aanraden die je ouders gebruiken Incontinentie luiers. Verder beweer je dat 90% van de donkere afrikanen in Amerika elkaar vermoorden maar dat is slecht de WHITE RACIST Talkingpoint. Keihard heeft een link geplaats en dat is de recente FBI crime rapport dat aantoont dat de WITTEkakkerlakken in Amerika op de economische Delict na de winnaar is van alle Categorieën crimes die in Amerika worden. Ik daag je uit plaats een FBI update link die Keihard ook gepost heeft dat je beweringen ondersteunen en niet een van een website die iets beweerd en het wordt door al die Albino kakkerlakken overgenomen zodat ze zich goed kunnen voelen over zichzelf. Wat ook waar is de raciaal crime waarbij de albino kakkerlak het LOODJE Legt wanneer de GODDELIJKE creool op hun pad komt en dat noem ik een stap in de goede richting. Albino Kakerlak je heb mijn vraag niet beantwoord wat doet een ALBINOKakkerlak op een Surinaamse site ga naar je eigen soort website!


  Maak melding
 73. Ballessar
  Jou Goddelijke Creolen waren weer oververtegenwoordigd

  Molenaar,

  Wie was oververtegenwoordigd in de strafkolonie Australie?

  Die vergelijking slaat dus helemaal NERGENS op//

  Kan je niet met iets beters komen?


  Maak melding
 74. Henk Molenaar

  Keihard de Domste: Ik heb gisteren weer Opsporing Verzocht gekeken.

  Jou Goddelijke Creolen waren weer oververtegenwoordigd
  )
  )
  HOLLENAAR (Kontneuker) ik heb een rapportage gezien van pedo’s die vanuit Nederland naar Azië gaan om kleine kinderen te misbruiken. Je weet waar ik naar toe wilt maar al die pedo’s die naar Azië gaan om kinderen te misbruiken zijn voor 100% jou witte kakkerlakken soort die in het misbruiken van buitenlandse kinderen heer en meester zijn waarschijnlijk is ja vader ook zo’n PEDO. Het is jou soort dat elke zondag naar de kerk gaat om halleluja te zingen. HOLLENAAR soort de (albino kakkerlakken) hebben tenminste iets gemeen met hun priester die de koorjongetjes in hoge tonen laat zingen a aa aaa aaauuuuuuuuuuuuuuwww! Schreeuwen ze uit wanneer ze worden misbruik.
  Albino kakkerlak iedereen weet dat waterkant site voor Surinamers is we hoeven het nergens te melden wie welkom het is een ongeschreven regel. Toon mij aan waar staat dat witte kakkerlakken welkom zijn op waterkant website. De vraag is wat doe jij de verstoten albino kakkerlak die jou eigensoort niet lust hier?


  Maak melding
 75. OK.

  Welke bevolkingsgroep in NL heeft de meeste veroordelingen voor corruptie en witteboordencriminaliteit waar het niet om kleine (enkele honderden), maar heel grote bedragen (tienduizenden tot miljoenen) gaat?


  Maak melding
 76. Keihard de Domste

  “Albino kakkerlak iedereen weet dat waterkant site voor Surinamers is we hoeven het nergens te melden wie welkom het is een ongeschreven regel. ”

  iedereen weet… je bedoelt de Goddelijke Creolen?

  ” Dit netwerk biedt Surinamers en anderen die affiniteit hebben met Suriname de mogelijkheid elkaar te informeren en met elkaar te interacteren op verschillende gebieden.”

  Dit is de geschreven regel Goddelijke NIksnut


  Maak melding
 77. En als Molenaar niet gaapt dan piest hij in zijn broek.
  Wat is er met Molenaar aan de hand? Gapen en piesen!
  Molenaar hoe oud ben je? :-))))


  Maak melding
 78. Hallo mag ik nog even iets zeggen? Het is weliswaar leuk door de heer Quinsy met de neus op de feiten te drukken, maar gelet op de verhoogde ongeoorloofde ongenuanceerde uitlatingen geuit door kwaadaardige mensen vindt ik dat het nu welletjes moet zijn met de heer Quinsy keer op keer door het slijk te halen.

  Ik ben het volkomen met velen eens dat de heer Quinsy sprekend lijkt op zwarte Piet zoals deze wordt voorgesteld door de conservatieve Nederlandse orde, te weten de Katholieke kerk en andere afstammelingen van kolonialisten die deel hebben uitgemaakt van de dreig en haat twitters op het adres van deze goedheilig man Quinsy, onder het wakend oog van hun God, de bewaker van de tien geboden.

  De afschaffing van de slavernij is vroeger bij de kolonialisten niet in goede aarde gevallen, omdat het grootste deel van de slaven niet meer voor hun blanke baas wilde werken. Toen circa 50 jaar na de uitspraak van afschaffing, eindelijk de slavenpopulatie de vrije hand kreeg om zich daadwerkelijk los te rukken van hun Christelijke baas zonder dat hiervoor strafrechtelijke vervolging stond, rees er in Suriname een groep van gedupeerde blanken die Klu Klux Klanachtige inborst had, hun stelling was “de beste manier om een neger te doden is door een neger zelf”, dit zeggende wist deze groep middels kralen, spiegels en voedsel een grote groep domme negers te bewegen tot negatieve acties jegens hun soortgenoten.

  En ditzelfde gedrag is heden ten dage op dit Forum gaande ten opzichte van de heer Quinsy. Dat de voornoemde stelling op dit forum en daarbuiten van kracht is, is overduidelijk te lezen aan de reacties van de veelal gekleurde posters die geregeld worden opgehitst door Piet-sympathisanten met een kwade inborst.

  Ik snap de heer Quinsy wel waarom hij fel gekant is tegen de Sint en Zwarte Piet, maar aan de andere kant vindt ik wel dat hij zich op glad ijs begeeft, want wie tegen deze blanke traditie is moet ook de God van de blanken laten varen, want het was de schuld van God en alles geschiedde namens God en de Kerk; lees hiertoe de Bijbel maar een keer helemaal uit. Dus wie zwart is en religieus, aldus de blanke God aanbidt, maar moeite heeft met Zwarte Piet, is nog dommer dan de achtereind van een varken die buitendien nog geboren moet worden, want owee deze afstammeling van degenen, die eeuwen geleden mede door de godsdienst van hun moordenaars op onbarmhartige en wreedaardige wijze werden afgeslacht, haalt schande over zich en zijn in werkelijkheid de verachtelijke verraders van hun voorouders en vervloekt tot bam evenals diegenen die zweren bij God.

  En als er iemand mag beslissen of Zwarte Piet mag bestaan dan ben ik de aangewezen persoon ervoor, want ik ben vrij van koloniale invloeden en ben niet religieus, en mijn stelling luidt; Sinterklaas en Zwarte Piet is een kinderfeest die moet altijd blijven bestaan zodat mensen wereldwijd eraan wordt herinnert hoe verschrikkelijk de slavernij periode is geweest, en door de afschaffing van de slavernij periode symbolisch te vieren en te handhaven in een kinderfeest doet ons aller hart verblijden dat die onmenselijke periode voor altijd tot het verleden is gaan behoren.

  Jonge kinderen zijn feitelijk onschuldige schepsels, ze discrimineren niet en zijn kleurenblind, maar het zijn meestal de ouders en kwaadaardige opvoeders o.a. Kerkgasten etc. die later rascisten van ze maken en dan komen deze kinderen in de leeftijd dat ze zich tot de meest ondankbare wezens ontwikkelen en zich dienovereenkomstig gedragen, precies zoals hun opvoeders ook hebben gedaan.
  django


  Maak melding
 79. @Django
  het eerste deel van uw reactie kon ik weinig mee maar de laatste 2 alinea’s vind ik uitstekend.
  Kinderen zijn onbevooroordeeld het zijn de ouders en hun omgeving die hun vormen.
  Ik nog mijn kinderen hebben in zwarte pier nooit een neger of een slaaf gezien. Wel een knecht die de laatste jaren tot medewerker en zelf baasje/ manager en gelijkwaardige professional uit gegroeid is.

  In de tijd dat Zwarte Piet (als educatieve boeman) is ontstaan waren blanke arbeiders in Nederland ook niet echt vrij en zeker afhankelijk.
  Tot in de jaren 30 van de 20ste eeuw waren de turfstekkers in veenkoloniën weinig meer dan lijfeigenen die in plaggenhutten woonden en van ellende zich dood zopen als ze hun karig loon ontvingen, de schulden in de winkel van de baas aflosten en met het restant een fles jenever kochten. Nauwelijks 80 jaar geleden en geen 150 jaar geleden.

  Het is wat de ouders zaaien in het hood van hun kinderen. Het begint op te vallen dat er in de hoofden van veel donkere mensen een minderwaardigheidscomplex is gezaaid. Wees trots op wie je zelf bent, denk aan de lessen van King en Mandela en vele anderen.
  De mens wordt niet slecht geboren maar slecht gemaakt.


  Maak melding
 80. @Jojo en @Django
  Mij spreekt dit deel het meest aan:
  “mijn stelling luidt; Sinterklaas en Zwarte Piet is een kinderfeest die moet altijd blijven bestaan zodat mensen wereldwijd eraan wordt herinnert hoe verschrikkelijk de slavernij periode is geweest, en door de afschaffing van de slavernij periode symbolisch te vieren en te handhaven in een kinderfeest doet ons aller hart verblijden dat die onmenselijke periode voor altijd tot het verleden is gaan behoren.”

  Sterk!

  “In de tijd dat Zwarte Piet (als educatieve boeman) is ontstaan waren blanke arbeiders in Nederland ook niet echt vrij en zeker afhankelijk.
  Tot in de jaren 30 van de 20ste eeuw waren de turfstekkers in veenkoloniën weinig meer dan lijfeigenen die in plaggenhutten woonden en van ellende zich dood zopen als ze hun karig loon ontvingen, de schulden in de winkel van de baas aflosten en met het restant een fles jenever kochten. Nauwelijks 80 jaar geleden en geen 150 jaar geleden.”

  Dit kan natuurlijk ook niet, maar het een rechtvaardigde het andere niet!


  Maak melding
 81. Koos, de Surinamers zijn nooit positief op de Nederlandse kaart gezet. Wat kan azijn dus zuurder maken. Daarom ben ik blij met de Turken, Marokkanen, Polen, Roemenen en Hongaren in Nederland. In vergelijking met deze mensen zijn Surinamers juist de lieverdjes en dus al die tijd door de Nederlanders verkeerd beoordeeld. Net als de oproep van de heer Pieter Lakeman aan de spaarders van de DSBbank om hun spaargelden op te nemen, waardoor de DSB bank omviel zal onze volgende stap zijn een oproep aan alle anti Zwarte Piet aanhangers om tijdens Sinterklaas niets te kopen. Dit naar analogie wat de zwarte Zuid Afrikanen hebben gedaan om de apartheid te breken. Een kopersstaking.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES