Staatsolie leent publiek geld voor goudproject

53

PARAMARIBO, 22 nov – Staatsolie geeft voor de tweede maal obligaties uit. Volgens het oliebedrijf zal met de opbrengst worden geïnvesteerd in de joint venture met Suriname Gold Company in Merian, Zuidoost Suriname. Niet alleen in Suriname kunnen obligaties worden gekocht.

“Het voornemen is om de obligatielening ook open te stellen voor beleggers in Nederland en het Caribisch gebied, zodat een groter bedrag bij elkaar kan worden gebracht”, meldt Staatsolie. Vroeg in 2015 zal het publiek geïnformeerd worden over de obligatielening. Er moet ongeveer een kwart miljoen dollar worden ingebracht. Dat is gelijk aan vijf en twintig procent aan aandelen. Het bedrijf heeft al drie en tachtig miljoen dollar gestort.

Dit bedrag moet al gemaakte exploratiekosten dekken. De obligatie moet de rest van de Surinaamse inbreng dekken, ruim honderd en zestig miljoen dollar dus. Het management is zelfverzekerd na het eerste overleg met het Amerikaanse bedrijf. “Staatsolie kan vanwege haar deskundigheid in en ervaring met grote projecten belangrijk bijdragen aan het succesvol voltooien van het Merian goudproject”, wordt gemeld.

53 REACTIES

 1. Staatsolie wordt door de criminele machthebbers en hun gezant president directeur Prof Boerenveen gedwongen om in deze economiese padvinders avontuur in te gaan voor de payback van steekpenningen die amnestie desie onder de tafel van handen verwisselde. Staatsolie doet olie, bij grassalco die de zogenaamde expertise in huis zou hebben stelen ze alles wat lost of vast zit. Als het aan de criminelen die aan de macht zijn moet staatsolie ook nog een Surinaamse Airforce 1 en 2 aanschaffen zodat ze vrij kunnen rijzen. Vergeet niet dat de hoofdcrimineel staatsolie al een keer had verkocht aan koreaanse investeerders.


  Maak melding

 2. Uit de Mahabharat.

  De verleider van de mensen to het plegen van zondes, Paap Dev, verschijnt voor Koning Parikshit bij het aanbreken van de Kaliyug (huidige tijdperk). Hij bedelt om ook een plek te mogen hebben, daar ook hij recht heeft op leven.

  Koning Parikshit limiteert zijn aanwezigheid tot de volgende plaatsen:
  – plaatsen waar er gehoereerd wordt zoals bordelen, maar ook thuis bij mensen die deze diensten aanbieden of er zich zondig aan maken en vrouw en kinderen misbruiken
  – plaatsen waar gegokt en gewed wordt, zoals casino’s, wedkantoren, maar ook je huis indien je dit doet
  – plaatsen waar drank gefabriceerd, geconsumeerd en verkocht wordt, dus ook je huis en je café
  – plaatsen waar levens genomen worden of lichamen verminkt worden, zoals slachterijen, maar ook je huis waar je die kip in stukken hakt
  – in GOUD! Mensen/regeringen die achter goud aanhollen, zullen ook repressief zijn, m.a.w. de hele wereldeconomie is gebaseerd op repressiviteit oftewel uitbuiting en bestraffing.

  Al deze plaatsen en dingen zullen leiden tot de val (teloorgang van een zuivere en opgewekte spirit) van de mens, daar Paap Dev er huis houdt.
  Weet dus waar je je niet moet begeven, waar je niet naar moet streven en waar je je huis van moet behoeden.
  Deze waarschuwing heeft de Mahabharat al 5300 jaar geleden gegeven!

  De blinden hollen achter het goud aan!!!


  Maak melding

 3. Pico, waarom mag een groot deel van de winst niet gaan naar Surinaamse beleggers? Het gaat toch om goud dat in Suriname gewonnen gaat worden, de Surinamers worden door de goudwinning al van alle kanten vergiftigd, hun tropisch regenbos wordt vernietigd en dan mogen zij er geen voordeel aan overhouden? Als het goed is gaat het grootste deel van de winst naar het Amerikaanse bedrijf (de grootste investeerder) en naar Staatsolie, dus naar de Staat Suriname, die eigenaar is van Staatsolie. Door obligaties te mogen kopen gaat een deel van de winst nu ook naar het Surinaamse publiek. Was het dan beter geweest als slechts buitenlanders de kans kregen om de obligaties aan te schaffen (het geld moet zo wie zo ergens vandaan komen) om er vervolgens met de winsten vandoor te gaan?


  Maak melding

 4. ik vind het fout dat staatsolie hier geld in gooit, terwijl alle andere leningen zijn afgeketst, inclusief die lening aangevraagd o.b.v. het kunstmatig verhoogde chinese ratingbureau rating .

  “wij hadden een mooi bedrijf, staatsolie suriname” ik hoop dat staatsolie er niet onderuit gaat. zou jammer zijn.


  Maak melding

 5. terwijl ik begrijp wat @Henkes bedoelt, vraag ik me af welke surinamers rijk zouden kunnen gaan worden van de aangekochte obligaties, de normale man die nu ook een keer zou kunnen gaan speculeren of de al rijke.


  Maak melding

 6. Met de rijkdom die uit de grond komt,bouwt men luchtkastelen,inplaats van goede scholen en werkplekken voor jongeren.en heb je wel eens gezien hoe men met ouderen omgaat.SURINAME en SURINAMERS moeten zich schamen.


  Maak melding

 7. Deze Paarse Roversbende heeft geen cent om de investering te dien en dwingt Staatsolie om in deze heilloze onderneming te stappen. Staatsolie heeft dit geld blijkbaar ook niet.

  Wat een amateurs!!!!

  Voor wie in nu de Gouden Kerst?

  Ik pies in mijn broek van het lachen.


  Maak melding

 8. Abaisa
  Heel goed van Staatsolie om dit over te nemen zo kunnen ook expertise opbouwen in de goudwinning en t.z.t. de hele zaak overnemen.
  Go 4 it!

  WAHOEEEEE

  Deze Paarse Supporter is echt de weg volkomen kwijt!!


  Maak melding

 9. Beste Koos,

  Bouterse gaat nu met de billen bloot. Het geld is er gewoon niet. Het enige Surinaamse bedrijf met potentie, winst en een goede leiding wordt nu gebruik als slachtkip en katvanger.

  En de Paarse Meute staat nog te juichen ook…


  Maak melding

 10. @Henkes,

  Zoals @Dre al opmerkte, de winst komt terecht bij particulieren (die het niet slecht hebben), ik misgun ze ook niks. De staat heeft het geld harder nodig om de begroting sluitend te krijgen maar gaat dit nu deels missen. Staatsolie komt mogelijk in de positie om in de toekomst haar wil op te leggen of tenminste ongezonde druk uit te oefenen aan/op de staat. Bovendien heeft het buitenlandse bedrijf een deal gesloten met de Surinaamse staat en krijgt een andere speler, Staatsolie, erbij en kan ze tegen elkaar uitspelen of rechtstreeks zaken doen met Staatsolie.


  Maak melding

 11. De Criminele NDP-maatjes waren reeds geposteerd in
  de Rd van Bestuur van Staatsolie. Sranan regering moet
  eigen boontjes doppen ! Wij hebben toch meer dan
  voldoende reserves volgens leider Centrale Bank ???

  Bouta die op een haar na Staatsolie had verpatst aan de
  Koreanen wil nu dit bedrijf voor zijn karretje spannen !
  Met alle economishce risico’s van dien !

  Sranan moet alle vorige staatsbegrotingen afwerken zoals is vastgelegd in wet en regelgeving ! Dan pas nieuwe financiele
  verplichtingen aangaan !

  Maar Desi en NDP wanen zich in een wetteloze staat, die
  ook nog los staat van ALLE andere staten, buitenlandse
  organen en samenwerkingsverbanden !

  Na de val van de SRD zullen Desi’s staatsadviseurs met
  “gepaste” oplossingen aankomen, die ALLE Srananman
  heel hard zullen treffen !

  PS : Begin weer rijen te vormen om aan levensmiddelen
  te komen of start indien mogelijk met hamsteren !

  Bouta moet nog leren dat bepaalde economische
  wetmatigheden ook door NDP niet zijn te manipuleren !


  Maak melding

 12. Pico, laat me voorop stellen dat, wat mij betreft, het goud rustig in de grond mag blijven, ik hecht meer waarde aan een gezond milieu dan aan het slijk der aarde.

  Staatsolie is eigendom van de Staat Suriname, maar als een van de twee partijen getoond heeft verantwoordelijkheidsbesef te hebben dan is het Staatsolie wel en niet de huidige machthebbers die de regering vormen. Exponenten van de huidige regering hebben eerder al de ongezonde neiging gehad om Staatsolie te willen verkopen, dat ging gelukkig niet door omdat Staatsolie met hulp van de burgers zijn been stijf gehouden heeft. Dat Staatsolie deelgenoot gemaakt is in de goud deal heeft bij mij het vertrouwen vergroot, dat Suriname als geheel en niet alleen een stelletje boeven aan de top, er beter van zal worden.

  Dat de winst terecht zal komen bij de particulieren die het al beter hebben en niet bij de armste Surinamers, daar heb je gelijk in, de rijken worden nu eenmaal makkelijker steeds rijker dan de armen kunnen inlopen, dat is niet alleen in Suriname zo, maar overal op aarde. Maar ik denk dat het voor de armere Surinamers toch meer oplevert als rijke Surinamers het geld (de winst) in Suriname laten rollen i.p.v. dat rijke buitenlanders de winst in het buitenland gaan besteden, ze gaan hopelijk niet alleen buitenlandse groenten eten en hun auto’s naar Miami laten overvliegen om daar gewassen te worden.


  Maak melding

 13. Indien dit succesvol uitpakt kan Staatsolie denken aan het worden van een conglomeratie in de toekomst. Dus investeringen doen in diverse zaken, van zuivelproducent en graanproducent tot assemblage van electronische producten en staalproducent, bouwbedrijf, transportbedrijf, consultatiebedrijf, wegenaanleg enz.
  Momenteel zitten ze in de olieproductie, energieproductie en gouddelving.
  Misschien zo slecht nog niet dat een bedrijf z’n expertise kan inzetten op diverse terreinen en nog meer kennis en kunde kan verwerven.


  Maak melding

 14. Riekt dit niet naar money laundering?

  Staatsolie heeft recent (28 mrt. 2014, bron: starniuews) de status van ‘Billion Dollar Company’ behouden.
  Alleen aan dividend en inkomstenbelasting is US$ 284 miljoen overgemaakt naar de staatskas.
  Als ik alle verhalen mag geloven dan zou Staatsolie (dus de staat) voor 100% kunnen deelnemen in die obligatielening.

  Waarom nu plots een emissie uitschrijven?
  Let maar op wie de inschrijvers zullen zijn.

  Of blijkt Staatolie al die tijd toch maar een ‘Poor Dollar Company’ te zijn?…ik dacht het niet.


  Maak melding

 15. @Henk Molenaar,

  Je slaat de spijker op z’n kop. Staatsolie wordt door de paarse kliek ritueel onthoofd. Men realiseert zich niet wat de consequenties zijn. Nog even en ze laten Staatsolie broodjes Pom verkopen. In hun ogen is de Staatsolie de oplossing voor alle problemen.

  Trouwens ik moet nog maar zien of er verkiezingen gaan komen. Het NDP geeft nu al signalen af dat de verkiezingen een probleem gaat worden. Tel daarbij op dat Suriname onder de vergrootglas ligt bij div. mensenrechten organisaties incl toetsing amnestiewetgeving. Ook de kroonprins heeft uitzicht Manhatten. Als de peilingen negatief uitpakken voor het NDP dan kan het nog wel eens spoken in Suriname. Immers Bouterse heeft recent een masterclass gevolgd bij Maduro.

  Ten aanzien van Staatsolie zou ik zeggen “schoenmaker blijf bij je leest” . In en in triest dat zo’n mooie bedrijf kapot wordt gemaakt door de roversbende. De enige die in de kaart wordt gespeeld is Jos Steeman Shipping. De Surineds kunnen alvast gaan sparen om hun families in Suriname te onderhouden. We gaan de volgende episode in.


  Maak melding

 16. Tja, het feit dat Staatsolie geld leent van het publiek, geeft wel aan dat dit fout zit;

  De overheid heeft geld nodig (veel geld) om te “mogen” zoeken naar goud. Normaliter ga je dan aankloppen bij banken, investeerders, risico-kapitalisten, etc…

  Niemand heeft blijkbaar het aangedurfd om die 500.000.000 te lenen en dus kloppen ze aan bij een bedrijf dat wel geld heeft, maar zelf absoluut geen bank of monetaire instelling is; Staatsolie… het enige bedrijf van Suriname dat redelijk boert.

  De toekomst van de goudwinning is extreem onzeker;

  A) Ligt er wel (bewezen) goud in dat gebied.
  B) Wat is het waard?
  C) Wat kost het om naar boven te halen.

  Alle investeerders hebben de boot afgehouden en besloten dat het risico niet opweegt tegen het voordeel… en dus is Staatsolie nu “de lul”.

  Op het moment dat het mis gaat (dalende goudprijzen, stijgende kosten, te lage voorraden), gaat niet alleen de (kwakelende) goudindustrie op zijn bek, maar ook de (redelijk lopende) olieindustrie.

  Feitelijk tekent Staatsolie hiermee zijn eigen testament….


  Maak melding

 17. -Bouterse wilde Staatsolie toen verkopen aan het buitenland. Gek genoeg moet deze Staatsolie Bouterse nu redden.

  -Nu ziet de NDP zelfs dat het luchtkastelen waren op het podium. Bouterse heeft het volk voorgehouden dat Suriname 60% gaat ontvangen van het goudbedrijf.De aandelen dus!!!!!!Niet eens de betaling kan Bouterse als overheid voor elkaar krijgen.

  -In ieder geval hoop ik dat het goed mag gaan met Staatsolie en dat het bedrijf mag blijven bestaan.


  Maak melding

 18. @Lucien,

  Over welke successen heb je het. Nagenoeg niets van de NDP verkiezingsprogramma is verzilverd. De reserves van de staat suriname is met een kwart afgenomen zonder dat er nieuwe inkomsten tegenover staan. Begrotingen worden tussentijds opgeschroefd zonder enige verantwoording af te leggen.

  De overheid sluit lening op lening om sociale projecten te bekostigen. Stakingen en hoge criminaliteit onder de bevolking is meer regel dan uitzondering. Daarnaast zit suriname opgescheept met een geisoleerde criminele president die niet de moed heeft om de atl. oceaan over te steken. Gevolg, investeerders mijden suriname.

  Succes is meetbaar. Als deze regering is succesvol waarom legt Bouterse dan geen verantwoording af in de DNA ? Hij heeft dan toch niets te vrezen. Lucien, doe jezelf een lol en doe die paarse bril van je af. Gaat een nw wereld voor je open….


  Maak melding

 19. @ Lucien, de Desi-regering is skeer ! Er worden miljoenen
  gestopt in het stutten van de SRD ! Verloren geld, als Desi
  en kornuiten TEVEEL ZINLOZE uitgaven blijven doen !

  Start met kappen van het veel te grote overheidsappparaat !

  Sluit een zestal ONNODIGE geldverslindende show-
  ambassades !!

  Kom niet met sociaal stelsel, er WERKEN te weinig
  mensen in Sranan !! Gaat Desi deze zaken uit eigen zak
  betalen ?
  Er komen te weinig belastingen en premies binnen, door het
  te geringe aantal werkenden. Ook zijn er teveel zwartwerkers
  die WEL on-en minvermogen–kaarten bezitten !

  Pe un verstang de ????

  PS : Uitspraak en getuigenverklaringen in de USA strafzaak Dino/Desi ,o meki un wiki !!!


  Maak melding

 20. Henk Molenaar
  Abaisa
  Heel goed van Staatsolie om dit over te nemen zo kunnen ook expertise opbouwen in de goudwinning en t.z.t. de hele zaak overnemen.
  Go 4 it!

  WAHOEEEEE

  Deze Paarse Supporter is echt de weg volkomen kwijt!!
  ==========================================

  Dit heeft niks met kleur te maken.
  Ik ben een Surinamer en alles wat goed is voor SME juich ik ten zeerste toe.

  Daar kunnen jullie als mammoeten nog eens van leren, dit voor het geval de fossiele hersenen dat kunnen bevatten.


  Maak melding

 21. Zwarte hollanders Su is on the move en niemand kan dat tegen houden, wat Desi Delano Bouterse ons heeft bijgebracht, het geloof in eigen kunnen, daar dank ik de almachtige iedere dag vr, wat een bedrijvigheid en dat zie je overal in het land terug, dat kunnen alleen grote Leiders met een visie bewerkstelligen, maw slapen jullie gerust verder Door Suriname zit heus niet op jullie te wachten.


  Maak melding

 22. Weten jullie wat het betekent om iedere dag vers te eten, geen diepvries.lekker ruim wonen.Wie in su wil pienaren heeft het aan zichzelf te danken. Door hard te werken en geloven in j zelf kan j hier alles bereiken wat je wilt. Wij zitten niet te wachten op steun trekkers


  Maak melding

 23. @Perkashsing GELOOF in een LEGE STAATSKAS wordt
  jouw en enige dommerds ALWEER bijgebracht door de
  NDP en DesiMetPamper !

  Hoe dom kan je zijn ! De Gouden Spooktrein rijdt pas in 2050,
  is zojuist bekend gemaakt ! Ennn de goudprijs blijft dalen !!!


  Maak melding

 24. perkash
  Zwarte hollanders Su is on the move en niemand kan dat tegen houden, wat Desi Delano Bouterse ons heeft bijgebracht, het geloof in eigen kunnen, daar dank ik de almachtige iedere dag

  Die bedrijvigheid wordt verricht door Chinezen en Brazilianen die voor een appel en en ei de rijkdommen van Suriname zich toe-eigenen.

  Surinamers zijn over 10 jaar gast in eigen land.

  Beste Perkash,

  Je moet niet te veel Info Act kijken


  Maak melding

 25. Beste Srafu

  Heb je niet in de haten dat de Paarse Paupers zoals Prakesh volkomen zijn gebrainwasht?

  Ze geloven nog in de FabeltjesKrant en Info Act.


  Maak melding

 26. Kijk Al Bondy stelt de juiste vraag. Ik wil ook weten wat de obligaties gaan kosten zodat ik mij in dit succesverhaal kan inkopen. En voor de loosers van dit forum hetvolgende:
  Suriname is instaat leningen te verkrijgen omdat de financiele staat van het land en de vooiruitzichten goied zijn, anders is er geen enkele organisatie (wereldbank, IMF etc) die de leningen gaat verstrekken, stelletje ezels! Voorbeeld: Amerika is de grootste economie van de wereld en heeft biljoenen leningen gesloten met o.a. China, ook in de tijd dat de dollar in waarde verminderde, stelletje ezels!. Het opschroeven van de begroting kan gedaan worden omdat het geld er is en de CBS het goed keurt, stelletje ezels. De zaak van Dino is een kopie van de zaak tegen zijn vader en heeft hier overigens niets mee te maken, jo ezel! Trouwens doe je je pseudoniem eer aan, slaaf, free your mind and your ass will follow, dombo! Je laat je door je slaafse denken leiden door Henk en consorten. Denk je nou echt dat je ooit tot die groep zult behoren? Wake up, ezel! Bakra Basie, jij bent gewoon te dom voor woorden. Ik snap niet dat iemand zulke dommigheid kan etalleren op en forum. Hou je verre van dit soort discussies, want het is ver, heel ver boven jou intellectueel niveau!


  Maak melding

 27. Zwarte hollanders waar hebben jullie het over, dat de Chinezen winkels bouwen dat kan niemand ontkennen, maar dat de surinamers overal in het land mooie huizen voor zichzelf bouwen of laten bouwen is ongekend.ik heb het niet van horen zeggen, zijn dingen die ik met mijn eigen ogen constateert. Ik ben ook van nog een tweede huis te bouwen , j wordt gewoon geïnspireerd door alle bedrijvigheid. Ben geen NDPer maar overweegt het te worden. God Bless President Desire Delano Bouterse een geschenk uit de hemel en wij de echte sranang mang zijn j heel dankbaar voor, Masra Gado.


  Maak melding

 28. Van plan nog een tweede huis te bouwen grond genoeg, niets gratis gekregen zelf gekocht en keihard ervoor gewerkt.Surinamers zijn keiharde werkers en slim.zwarte blijf maar lekker verder slapen en negatief doen daar hebben wij geen boodschap aan.


  Maak melding

 29. Srafu j doet j naam grote eer aan , wanneer gaat het tot j door dringen dat niemand dom is,en dat ook niemand alles kan weten. Anno 2014 kom j nog steeds met deze koeterwaals .ik zou j adviseren lectuur te gaan lezen zo krijg je een bredere kijk op het wereld gebeuren j bent ontwetend en daar kan j wat aan doen.


  Maak melding

 30. Perkashsingh Laat Desi nog een SPOOKspoorlijn aanleggen
  met het geld dat hij wint door de dalingen vd GOUDPRIJS !!

  Wat lectuur : MOORD is MOORD overal ter wereld !
  ALLE DADERS zwaar straffen voor massamoord !

  PS : Sranan bevolking is NIET dom ! Binnenkort krijgen Desi
  en de NDP les van OBAMA en de Amerikaanse justitie !
  Dan krijg jij samen met de NDPCorruptelingen een bredere
  kijk op de wereld !


  Maak melding

 31. Srafu moord is moord Busch en zijn companen hebben in een onwettige oorlog 5miljoen irakezen vermoord onder het mom van terrorisme bestrijding en obama vermoord iedere dg onschuldige Arabische vrouwen en kinderen.


  Maak melding

 32. Laat Obama en zijn justitiële apparaat les gaan geven in ferguson waar ongewapende tieners worden vermoord door de de politie, die man wordt in zijn eigen land niet eens vr vol aangezien. Dat parias hebben wij niet nodig in switi sranang


  Maak melding

 33. Laat Obama en zijn justitiële apparaat les gaan geven in ferguson waar ongewapende tieners worden vermoord door de de politie, die man wordt in zijn eigen land niet eens vr vol aangezien. Dat soort parias hebben wij niet nodig in switi sranang


  Maak melding

 34. Srafu door onwetendheid is j verstand vermogen zo beperkt, dat jij zou moeten of kunnen weten dat de goud prijs altijd aan schommeling onderhevig is.lectuur is belangrijk. Ik heb mijn ezel leren lezen en die maakt iedere dg vorderingen.


  Maak melding

 35. @Perkashsingh De monetaire reserves van Sranan zijn aan
  hevige schommelingen onderhevig, zodra de
  uitgeefzieke NDP met de regering te maken heeft, DALEN
  onze reserves drastisch ! De bevolking heeft al 25% van
  haar inkomen moeten inleveren bij de Desi-Devaluatie !

  De leningziekte van Desi doet de rest !

  Er zijn MEGA-onnodige-uitgaven voor zinloze ambassades,
  terwijl de bevolking pinaart ! Van de woning- en bedrijfs-berovingen wordt elke dag verslag gedaan in de dagbladen !

  Goud-ordening heeft tot nu toe alleen tot meer wanorde geleid
  op de goudvelden. De scalians van de grote NDP-boeven zijn
  bij de goudordeningscommissie onbekend !

  Babbel eerst over de onzinige moorden op ONZE bevolking alvorens andere staatshoofden te beschuldigen ! Leuke verdediging overigens, omdat er ergens in Verweggistan wordt gemoord mag jouw Pres OOK massamoorden plegen !

  Volgende keer zet Desi jouw familie op de lijst van
  “op de vlucht doodgeschoten” landgenoten ! Dan kan je
  een NDP-moord-feestje met hem vieren !

  PS : Hoe staat het met de 18000 kartonnen huizen ??

  Baksis : Je hebt het over Arabische vrouwen, hoe staat het
  met de deal van DINO en de arabische terroristen van
  Hezbollah ???


  Maak melding

 36. dankzij de ndp is commewijne tot ontwikkeling gekomen door die gruggen van de suriname rivier en de coppename rivier .dankzij de ndp bestaat staatsolie en dankzij de ndp gaat suriname verdienen met staatsolie in die goudsector .door samen te werken met surgold
  doen bouterse jullie hebben het goed gezien .suriname moet een groter aandeel hebben in die goud sector en niet alles overlaten aan het buitenland .front is een sta in de weg voor ontwikkeling van suriname .als het aan de vhp en nps zou liggen hadden wij tot op heden geen bruggen over de suriname rivier en de coppename punt .die trein berbinding moet er komen hoe dan ook .desnoots met schulden het moet komen zoals die bruggen er staan .om wat te bereiken zal


  Maak melding

 37. zal je moeten offeren .het geld mag niet bij de vhp om hun achterban te spekken en niet te vergeten die somo .investeren dat geld .wij willen ontwikkeling wij zijn en zullen vooruitgaan met de ndp onerleiding van bouterse .front is en blijft elergisch voor ontwikkeling het is bewezen .de verkiezingen naderen dus smijten die fronters met modder .wie met modder gooit verliest land en dat gebeurt met front .ze zijn in paniek .ze willen geen tram baan ze willen dat geld om hun eigen vhp bedrijven te spekken .wij gaan jullie verslaan de komende verkiezingen let op mijn woorden .suriname gaat vooruit .die santhoki wil president worden maar dat gaat niet gebeuren .deze man kan beter worstelaar worden daar is hij goed in .ik hoop dat wat het ook moge kosten die trein verbinding er komt ..wij moeten vooruit niet blijven steken .


  Maak melding

 38. @Pico
  Een obligatie is gewoon een lening. Het is geen aandeel. En ja daarover wordt rente betaald. In het kort komt het er op neer dat de overheid eigenlijk moest investeren maar als Staat het geld leent houden die meer ruimte over om zelf nog geld te lenen voor duistere projecten. Anders gezegd. Als de overheid niet meer mag lenen door het plafonf dan worden de leningne gewoon uit naam van de parastale bedrijven uitgeschreven.

  De kans is groot dat we er straks achter komen dat alle parastale bedrijven beleend zijn en hun schulden niet meer kunnen terug betalen. Dankzij Hoefdraadnagel is de trukendoos van deze oplichters uitgebreid met andere grappen en zal straks de ellende nog veel groter blijken.

  Het is te hopen dat de schuldigen in SU voor het volksgerecht komen dat ze verdienen.


  Maak melding

 39. Die Bouterse gaat nu Liefde verspreiden. Hij wordt ineens liefdadig an gaat al z’n geld en bezittingen aan de armen schenken. Als zichzelf of als sinterklaas?


  Maak melding

 40. @Pamoe
  Er is geen geld meer om achter te laten voor een volgende regering.

  Alles moet geleend worden en er zal voor de verzekering van die leningen betaald moeten worden. Dat is onderdeel van de prijs.
  Jozefzoon heeft zo juist weer eens van alles door elkaar gehutseld en onthuld.
  ING, Strukton en haar Belgische en Italiaanse partners willen een export verzekering anders gaat er niets door. Jozefzoon doet net of Nederland die eis stelt. Dat is niet correct. Artradius (staatsonderneming) verzorgd de exportverzekering voor alle betrokken partners. Zodra Suriname ING niet meer of tijdig betaald verzorgd Artradius de betaling en gaat de Nederlandse staat uit op verhaal mogelijkheden in Suriname. Waar bij beslag leggingen etc. normaal zijn.

  Jozefzoon stelt dat ING een vriendelijke rente rekent zonder te weten hoeveel. ING kan best een voor Surinaamse begrippen een lage rente rekenen als er een exportverzekering afgesloten wordt. Dit omdat met die verzekering het betalingsrisico nihil geworden is en de verzekeringspremie reeds in de opdracht som verwerkt is en met rente terug betaald wordt.

  Met mensen als Jozefzoon ontstaat er een soort NEO Kolonialisme. Waarmee de bakra’s gratis en voor niets bevoordeeld worden. Wie denkt Jozefzoon nu te slim af te zijn. De mensen van ING en Strukton zijn al waker als hij nog ligt te pitten.


  Maak melding

 41. Dre
  Staatolie heeft geen risico analyse gedaan. Er is haar iets via Boerenveen opgedragen.
  Staatsolie zal moeten roeien met de riemen die er zijn. Een mogelijkheid is het volgende.

  Staatolie geeft in Suriname een oblogatie lening uit in SRD’s omdat Surinamers moeilijk aan valuta kunnen komen.
  Staatolie kan zelf wel aan dollars komen en investeert in Surgold met echte dollars.
  Over 12 jaar lost Staatolie af in SRD’s terwijl het in eigenhuis met echte Dollars afrekent.
  Wie heeft het valuta risico verwerkt. Staatsolie krijgt 100% in USD terwijl het over 12 jaar aflost met Monopolie dollars.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.