Bestuurscommissie Zuidoost stemt in met 10 dagen Kwaku Zomerfestival

29

De bestuurscommissie van stadsdeel Zuidoost heeft ingestemd met een VVD-voorstel om Zomerfestival Kwaku in te korten. Als het aan de commissie ligt duurt het festival voortaan niet meer 5 weekenden lang, maar 10 achtereenvolgende dagen. Dat meldt Dichtbij.nl.

Het festival in het Mandelapark werd vorige editie nog verspreid over vijf weekenden gehouden. Als het aan de raad ligt, worden dat nu tien achtereenvolgende dagen. De motie werd gisteravond met een ruime meerderheid aangenomen schrijft de nieuwssite.

Tot op heden vond Kwaku altijd verspreid over 5 weekenden plaats in het Mandelapark. Omdat het festival elk jaar steeds meer bezoekers krijgt, en daarmee ook de overlast voor de buurt zal stijgen, diende de VVD in september een motie in waarin het voorstelde het festival in de toekomst in een aaneengesloten reeks van 10 dagen te laten plaatsvinden.

Deze motie is tijdens de raadsvergadering van donderdagavond met een ruime meerderheid aangenomen.

UPDATE za 22 nov:
De Kwaku organisatie heeft een aanvraag voor 4 weekenden op een rij gedaan, in plaats van 5. Dat zijn inderdaad 10 dagen: 4 keer 2,5e dag. Dan zouden er wel optredens op vrijdagavond bij komen.

29 REACTIES

 1. ik vind dat het volk sme nu in opstand moet komen i.v.m. …dwaling .. door mevrouw simons die het volk op een verkeerde been heeft gezet.

  ze misleidt het volk en brengt ze alleen maar in de war voor zelf verheerlijking van haar lijder ..

  er moet z.s.m. een rechts proces opgang worden gezet om al de mensen die hebben gestemd voor de amnestie die te vervolgen met name mevrouw simons als hoofd verdachte,omdat zij heeft gelogen en bedrogen..


  Maak melding

 2. Reageerders, odi odi.

  De “jaknikkers”, bestuurscommissie van stadsdeel Zuidoost heeft ingestemd met een VVD-voorstel om Zomerfestival Kwaku in te korten.

  VVD heeft de politiek uit Amsterdam-Zuidoost, wederom beetgenomen met het Kwaku-Zomerfestival.
  Kwaku wordt nu maar 10 achtereenvolgende dagen gehouden en geen 5 weekeinden.
  Inkorten van het aantal weken was duidelijk. Ook voor de buurtbewoners.

  Maar 10 achtereenvolgende dagen!
  ‘Dit is gewoon absurd!’
  Wel, ze krijgen van maandag t/m vrijdag bijna geen bezoekers.
  Dus loopt het op een fiasco uit voor de organisatie van Frans de Vries.
  Misschien zullen de (Landlopers), Hangouderen, die geen moer te doen hebben, elke dag een bezoek brengen in het Mandelapark.

  Maar de bezoekers buiten Amsterdam, komen meestal op zaterdag of een zondag naar het Kwaku-Zomerfestival.

  Misschien probeert VVD op een heel slimme manier (Kwaku)
  ten grave te dragen zoals “Zwarte Piet”.


  Maak melding

 3. Alles wat zwart is wordt in NL om zeep geholpen. Vooral nu de rassenhaat openlijk wordt geuit. Alle legale middelen zullen ze gebruiken om ons zwarten te onderdrukken. Pak ze kwaku af, dan hebben ze evenveel pijn als ons vanwege de pietendisaster, zal de VVD hebben gedacht. Mijn vraag is: wat hebben de zwarte politici in Zuidoost gedaan om dit te stoppen? Waarschijnlijk niets uit broodvrees, angs om hun witte meesters tegen de schenen te trappen, omdat ze niets anders zijn dan windowdressers!


  Maak melding

 4. Kwaku festival is een achterhaald cultureel gebeuren. Het is niets anders dan een soort kermis die alleen gaat om een money making business.
  De bekende grote kermis te Tilburg die 1.3 miljoen bezoekers trekt duurt maar van 18 tot 27 juli en het aantal bezoekers is vele malen meer dan het Kwaku festival.


  Maak melding

 5. Als je even blijft zoeken op het (net), kom je er toch achter!

  Compacter Zomerfestival in Bestuurscommissie

  20 november 2014
  De bespreking van de evaluatie van de evenementen, waaronder het Zomerfestival, begon met een aantal insprekers.

  Het platform voor Gehandicapten in Zuidoost vroeg -terecht- aandacht voor de toegankelijkheid bij evenementen van mensen met een beperking.
  Daarvoor was mevrouw Ter Riet aan het woord om aandacht te vragen voor de bescherming van het Gaasperpark.

  Tot slot nam Frans de Vries, namens de organisatie van het Zomerfestival, het woord om de vergadering toe te spreken.
  Hij kwam met de mededeling dat recent de organisatie de aanvraag heeft ingediend bij het stadsdeel, waarbij met het festival inperkt tot vier weekenden, waarbij men ook de mogelijkheid wil hebben om de vrijdagavonden in te zetten. Daarmee wordt aldus de organisatie ook de overlast beperkt met 1 week.

  Eveneens kwam De Vries met het voorstel dat de organisatie de weekenden gaat thematiseren om zo ook een nieuw publiek aan te trekken.

  Voor de VVD was het betoog van de organisatie een duidelijke toespeling naar een eerdere notitie van onze partij waarbij we vanaf 2015 inzetten op een compacter festival.
  Daarbij hebben we ook aangegeven dat er kansen liggen om de vrijdagen in te vullen om een nieuw publiek te bereiken.
  Dat wordt dus nu opgepakt.

  OZO en CDA kwamen met het voorstel het festivalterrein te verplaatsen.
  Het Zomerfestival zou het Mandelapark moeten verlaten.
  Als opties werden Borchland en Sportpark de Toekomst genoemd. Ook het Arenapark kwam aan de orde.
  Maar juist deze locaties zijn weinig reëel.
  De eerste 2 locaties liggen in een andere gemeente, dus daarover zijn we in het geheel niet bevoegd.
  Bovendien is bekend dat de gemeente Ouder-Amstel woningbouw op niet al te lange termijn hier voorziet.
  Het Arenapark is een tijdelijke locatie in afwachting van nieuwbouw aan de Arena Boulevard.
  Kortom dit is een dode mus. Enige locatie van omvang waar nog naar toe uitgeweken kan worden is dan het Gaasperpark.

  Daar is de VVD geen voorstander van, gezien de druk die er nu al is aan festivals in dit gebied. We konden kortom, met alle overige partijen, het voorstel van OZO en CDA niet volgen.

  De VVD kwam met het voorstel om het evenementenprofiel voor het Mandelapark om te zetten van 5 weekenden naar 10 dagen. Daarnaast willen we de bijzondere status die het Zomerfestival heeft normaliseren.
  Dat willen we in ieder geval doen door geen aparte evaluatie meer te laten maken en bespreken maar 1 compacte evaluatie van alle festivals.

  Beide moties zijn met ruime meerderheden aangenomen.


  Maak melding

 6. Paranen hoeven niet te vrezen voor hun baan bij Suralco. Mocht het zijn dat Suralco Suriname verlaat, zorgt de Regering ervoor dat de banen worden behouden.
  Dit zei voorzitter Oesman Wangsabesari van de Nieuwe Stijl KTPI(NSK).

  Mi moes lafoe hatelijk, eerst DC Miranda moes gwé dang wan tra law mang e verklarie dat te joe las a wroko na lanti sa gi joe a wroko.

  Hoe vaak heeft de overheid deze garantie gegeven en hoe vaak is die nagekomen??????????????


  Maak melding

 7. Voor hen die het Kwakufestival zullen missen in het weekend: kom naar SU! Hier is het elke dag kwakufestival! En je bent verzekerd van mooi weer!
  Als je moe bent neem je een wassie in de Coropinakreek!
  Vergeet je hengel niet om een mooie grote Anjumara te vangen om te barbecuen op een houtvuurtje!


  Maak melding

 8. Hier in Suriname zou dat onder de huidige leiding geen enkel probleem zijn, onze, alleen aan feesten en een makkelijke manier ‘nyan maken’ denkende ‘Pikin Ingi Boi’. Is al stiekem bezig het Hiawatha festival in te voeren, door steeds weer nationale feestdagen door onze strot te duwen in Suriname, uiteindelijk hebben we alle 365 dagen van het jaar aaneengesloten feest in Suriname. Op die manier kunnen de mensen die Kwakoe niet kunnen bezoeken op de 10 achtereenvolgende dagen in Nederland, mooi het hele jaar in Suriname terecht met hun Euro’s om samen met ‘a Pikin Ingi Boi’ het Hiawatha festival te vieren in OCER, wij zullen het straks merken, wij worden in Suriname al feestend rijk onder deze strategisch denkende ‘Pikin Ingi Boi’.


  Maak melding

 9. Dus nu is er slechts 1 weekend Kwaku. Een stuk minder aantrekkelijk. Wat wil de VVD daar inplannen in die andere vrijgekomen 4 weekends? Het Batavierenfestival?


  Maak melding

 10. De VVD en de andere partijen zijn het zat dat het elk jaar een financiële zoontje is.
  Elk jaar moeten ze na de begroting op het laatste moment er geld bij doen.

  Omdat weer de mensen die het vuil ophalen en het bedrijf die de containers levert weer niet volledig zijn betaald. Elk jaar mismanagement. Grote huizen met het geld in Suriname bouwen, enz.

  De Surinaamse organisaties hebben dit mogelijk gemaakt. Ze hebben dit aan hun zelf te danken.
  Ba soekoe, ba feni, ba tjarie.

  Laat ze nu maar op een houtje bijten.
  Het klinkt hard maar het is de waarheid.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 11. Ze kunnen het helemaal opdoeken want het stelt helemaal niets meer voor.Die activiteiten waarvoor zo iets georganiseerd wordt het voetbal komt niet aan bod.Ze willen alleen maar geld verdienen ten kosten van alles.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 12. Mensen wij vergeten iets heel belangerijk,dat wij als volk heel veel macht hebben.We klagen steen en been terecht over PvdA,VVD,CDA en alle andere politieke partijen.Laten wij een krachtig signaal afgeven door niet meer te stemmen op 1 van deze idiote poilitieke partijen die toch niets voor ons betekenen.U moet wel naar de stembus gaan en Uw stembiljet ongeldig maken.Doe dit door op meerdere van deze clowns te stemmen.Als U dit niet doet dan gaat Uw stem als nog naar de grootste partij.Dus zo wie zo moet u stemmen.Dit geld voor Surinamers.Antillianen,Afrikanen.Marokkanen,Turken en alle andere bevolkingsgroepen die zich in de steek gelaten voelen door deze partijen.Als het nou om Kwaku,Zwarte Piet of andere zaken gaat.

  odi odi Mundo


  Maak melding

 13. OMBUDSMAN : NEDERLANDSE POLITIEK IS RACISTISCH
  De slimmen onder ons roepen dit al jaren maar werden voor gek verklaard ook door onze eigen mensen.
  Zie nu hier :de waarheid doet pijn.

  odi odi Mundo


  Maak melding

 14. 22 nov. 2014

  ”Deze motie is tijdens de raadsvergadering van donderdagavond met een ruime meerderheid aangenomen”.
  (Bron: Dichtbij.nl)

  Even analyseren:

  1. Initiatief van de VVD
  2. VVD zit in de regering en is bepalend
  3. Met ruime meerderheid aangenomen
  4. Stadsdeel Zuidoost wordt gedomineerd door allochtonen
  5. Kwaku festival voor het blok gezet :Initiatief VVD is bepalend !
  6. Keuze tussen verdwijnen of overleven
  7. Keuze gemaakt en gericht om daarmee te kunnen leven

  Beste mensen,

  Wat zich precies heeft afgespeeld zullen wij voorlopig niet te weten komen. Via een analyse van feiten en handelingen kunnen er wel afgeleiden getrokken worden.

  Kort samengevat kan Srika opmaken, dat er consensus bereikt is, om zo Kwaku te redden van een politiek geëngageerde aanval. Met als doel, het Kwaku-festival te laten verdwijnen.

  In de raad van Zuidoost zitten voldoende Surineds. Maar toch heeft, volgens Dichtbij.nl, een grote meerderheid ingestemd met het voorstel van de VVD-fractie. Hieruit blijkt de keuze tussen ”take it or leave it!!”.

  Er is gekozen en de meeste Surineds in de Raad kunnen daarmee leven. Op zo een manier is het Kwaku-festival in haar nieuwe vorm gered en is er consensus bereikt met de tegenstanders.

  Voorlopig is ‘Kwaku’ in haar nieuwe vorm en oude locatie gered en het is te wachten op betere tijden.

  Surineds, vraag naar kracht en wijsheid over dingen die je niet veranderen kan en daarin de scherpte het verschil in keuze te zien Uiteindelijk leven veel van de Surineds in een werkelijkheid van verschil !!

  Soms maken minpunten het verschil.
  Srika


  Maak melding

 15. Hmmmm is dit soms een uitdaging ofzo om te kijken hoe donkere mensen reageren op verandering van hun traditi wijzig dan ookzwarte piet om alles EERLIJK te laten verlopen….
  Mensen laat je alsjeblieft niet gek maken door dit soort ideeen en kom hiervoor in opstand op een rustige manier met geweld kom je er niet en hebben zij weer een reden om ons als donker of getinte mensen aan te wijzen als de slechterikken!!!


  Maak melding

 16. “Wij geen Zwarte Piet, HUN geen Kwakoe”

  Ik pies, net als Henk Molenaar vaak, in mijn broek van het lachen, deze racistische bakra’s (die de aktie opstarten) willen hun lelie blanke Zwarte Piet traditie behouden, door dat zwarte Kwakoe gedoe een loer te draaien, maar ze beheersen hun moerstaal niet eens.


  Maak melding

 17. kwakoe is een achter haalde gedoe..

  je kunt overal in het land naar een lekker café om al daar je biertje te drinken en netjes zitten luisteren/dansen op een sme se pokoe gezellig babelen….


  Maak melding

 18. Dit was de laatste fase van de Nederlandse plan om Kwaku de das om te doen.
  kwaku is na koningsdag de grootste feest die miljoenen mensen trekt en is opgericht door trotse Surinamers van alle etnische groepen. We weten allemaal dat kwaku alleen in het weekend mensen zal trekken en zal langzaam doodbloeden zoals gepland. De Surinaamse puppets van VVD bestuur hadden geen macht. Nederland was al lang bezig kwaku aan tevallen met slechts nieuws in het media maar dat werkte averecht want kwaku werd populairder. Op feesten gebeuren vaak opstootjes maar kwaku werd vaak in het nieuws gebracht vergeleken met uit de hand gelopen houseparty’s en de mensen hebben een slechtbeeld van kwaku. Kwaku is opgericht door Surinamers en grootgebracht door alle Surinamers die het als een ontmoetingsplek gebruikte. Kwaku is nu in handen van Nederlanders met Surinaamse werknemers die het camouflage zijn. De kwaku organisators wilde in Almere een doorstart maken maar dat werd door duistere machten de nek om gedraaid omdat ze bang waren dat het net groot zou worden. Laat mij duidelijk de Surinaamse ZAKKENVULLERS hebben het verpest maar ze werden nooit op het matje geroepen door het stadsdeel die verantwoordelijk voor was. dit zijn de maatregelen die de Nederlanders namen om kwaku kapot te maken
  Eerst moest de naam worden verandert in zomerfestival of multiculturele feest
  ze moesten dure tenten bedrijven inhuren bij Nederlandse bedrijven die vet verdiende met hun tenten inplaats van zelfgemaakte tenten die speciaal waren en Goedkoop waren opgezet.
  stadsdeel heeft nooit ingegrepen en incompetente zakkenvuller kwaku jaren lang laten organiseren en hun malafide zaken hun gang laten gaan. Binnen een 5 jaar gaat kwaku in deze nieuwe vorm kapot en kunnen ze de stekker uittrekken en de schuld in de schoenen van de Surinamers schuiven iets wat ze nu al aan het doen zijn om zich zelf vrij te pleiten. RIP KWAKU!


  Maak melding

 19. Pokai Tongo en Antha,

  Ik ben het helemaal met jullie eens, dat het Kwakufestival niets (meer) voorstelt.
  Degenen, die er de afgelopen jaren zijn geweest, zullen dat beamen.
  Het is inderdaad meer een kermis, dan een festival en money making business staat op de allereerste plaats.


  Maak melding

 20. Kennelijk is men jaloers op het succes van Kwakoe. In plaats van 5 weekenden nu 10 aaneengesloten dagen. Het begin van het eind van Kwakoe? De kracht en het succes van kwakoe zit hem in de weekenden


  Maak melding

 21. Kwaku begint in deze opzet zo te zien op een vrijdag en eindigt op de zondag. Het is jammer want zo is de originele opzet van Kwaku totaal verdwenen. Kwaku is ooit begonnen om de arme bewoners van Zuidoost die geen geld hebben om met hun kids op vakantie te gaan toch een gevoel van vakantie te geven, heel dicht bij huis en zonder noemenswaardige kosten.

  Het valt nog te bezien hoe deze nieuwe opzet zal uitpakken voor de kraamhouders want ze houden nog maar 2 weekenden over. De doordeweekse dagen inclusief zaterdag brengen eigenlijk niet veel op qua omzet. Mochten deze 10 dagen ook nog eens in een regenperiode vallen, wat niet ondenkbeeldig is, dan is hun lot bezegeld.

  Het sterke voordeel van de 6, later 5 weekenden, is de zekerheid dat het haast onmogelijk is dat het elk weekend regent.


  Maak melding

 22. Gisteren heb ik mijn afrikaanse jurk gedragen, ja misschien omdat het eerste dag was, maar ook Mandela park, of 40 jaar Kwaku festival.
  Nou ik had al gauw door dat ik in een lange rij moest staan wachten voor een toegangsbewijs, gelukkig viel het weer nog mee.
  Bij de kassa aangekomen krijg ik te horen dat ik 5 euro moet betalen plus 1 euro extra, huhhhhhhhhhhhhhhh. Ja mevrouw service kosten. Ja, en waar staat het geschreven nergens, ik zie niets hier. Ik word niet zo gauw pissig maar gisteren wel, want ik had bewust 5 euro meegenomen. want thuis had ik al een lekkere sranan yang op. Ik graaide in mijn tas nergens een muntje te vinden. Mijn neefje die ook in de stond, andere rij, ik vroeg heb je een 10 tje voor mij? ja tante hij gaf mij een tientje en moest niets terug hebben. Dus wat een massel. Maar sorry, dit vind ik belachelijk. Is het vermeld? staat in de vergunning van de organisatie, voor service kosten van de bezoekers. Ik wilde graag naar binnen omdat mijn schoonzoon ‘Soulmac’moest optreden anders was ik zo weer weg. Dus vandaag zak ik niet er naar toe gaan. De Djogo flessen overal, vorig jaar was alles schoon. regel matig schoonmakers te zien. En moet ik hiervoor 76 euro betalen, waar was die service? sorry ik was wel teleur testeld. Op internet staat die 1 euro vermeld en waarom niet zichtbaat bij de kassa?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.