Bewustwordingscampagne van Surinaamse Brouwerij en STC

15

Surinaamse Brouwerij N.V. heeft samen met Suriname Taxi Centrale N.V.(STC) een bewustwordingscampagne gelanceerd op het gebied van verantwoord alcoholgebruik. De bewustwordingscampagne ‘Biertje op laat je Rijden’ is na onthulling door Minister Belfort van Justitie en Politie officieel van start gegaan.

Biertje op laat je Rijden
Gilbert Purperhart, Directeur STC en René Kruijt, Algemeen Directeur Surinaamse Brouwerij N.V hebben tijdens de persconferentie beiden het woord genomen. In hun toespraken kwam het belang van verantwoord alcoholgebruik naar voren. “Ons bier is een prachtig product, wat al 59 jaar wordt gebrouwen met natuurlijke grondstoffen. Bier is ook een product dat verantwoord moet worden geconsumeerd en waar geen misbruik van moet worden gemaakt. De combinatie alcohol en verkeer moet bijvoorbeeld altijd worden vermeden. Met deze bewustwordingscampagne proberen we de consument ervan bewust te maken hier over na te denken en liever een Taxi te nemen na een avond uit”, aldus Kruijt. Purperhart benadrukt dit en voegt daaraan toe dat STC als betrouwbare taxi onderneming de juiste partij voor de uitvoering van dit partnership is. “Naast professionele service past ook het stimuleren van verantwoord alcoholgebruik binnen de bedrijfsvoering van STC”, aldus Purperhart.

Onthulling eerste bedrukte Taxi
Dat er wordt gesproken van een significant partnership werd al tijdens de persconferentie aangetoond. Een van de meest zichtbare activiteiten welke invulling gaat geven aan de bewustwordingscampagne zijn de bedrukte STC bumpers. Tijdens de persconferentie werd de eerste bedrukte Taxi bumper onthuld door Minister Belfort van Justitie en Politie. “Het is ons doel om met deze bewustwordingscampagne binnen een maand de straten van Paramaribo te domineren met 125 STC taxi’s voorzien van de boodschap ‘Biertje op laat je Rijden’. Aldus Kruijt.

Verantwoord alcohol gebruik stimuleren
Het initiatief voor dit partnership is genomen door Surinaamse Brouwerij N.V en is één van de activiteiten waarmee Surinaamse Brouwerij N.V. verantwoord alcoholgebruik stimuleert onder consumenten. “Het stimuleren van verantwoord alcoholgebruik maakt onderdeel uit van onze Duurzaamheids strategie. In ons Duurzaamheidsverslag, welke wij enkele weken geleden hebben gepubliceerd is terug te lezen dat wij ons focussen op Milieu, Medewerker en Maatschappij. De bewustwordingscampagne is niet onze eerste activiteit op het gebied van verantwoord alcoholgebruik en sluit perfect aan op onze Maatschappelijke doelstellingen voor 2014. Naast deze bewustwordingscampagne zijn wij nu al aan het kijken naar andere vormen van partnerhsips in de maatschappij om verantwoord alcoholgebruik ook in 2015 en de daarop volgende jaren te blijven stimuleren.” Aldus Flip van Woerkom, Duurzaamheidsmanager Surinaamse Brouwerij N.V.

Bijdragen leveren aan het oplossen van een maatschappelijk probleem
Deelnemen aan het verkeer onder invloed van alcohol is een maatschappelijk probleem. Met de start van de bewustwordingscampagne proberen Surinaamse Brouwerij N.V. en STC een oplossing te bieden voor dit probleem door hun gezamenlijke verantwoordelijkheid te nemen. De exacte invulling van de bewustwordingscampagne zal gedurende de decembermaand maar ook in 2015 alleen maar zichtbaarder worden.


15 REACTIES

 1. Uit de Mahabharat.

  De verleider van de mensen to het plegen van zondes, Paap Dev, verschijnt voor Koning Parikshit bij het aanbreken van de Kaliyug (huidige tijdperk). Hij bedelt om ook een plek te mogen hebben, daar ook hij recht heeft op leven.

  Koning Parikshit limiteert zijn aanwezigheid tot de volgende plaatsen:
  – plaatsen waar er gehoereerd wordt zoals bordelen, maar ook thuis bij mensen die deze diensten aanbieden of er zich zondig aan maken en vrouw en kinderen misbruiken
  – plaatsen waar gegokt en gewed wordt, zoals casino’s, wedkantoren, maar ook je huis indien je dit doet
  – plaatsen waar alcoholische drank (dus BIER) gefabriceerd, geconsumeerd en verkocht wordt, dus ook je huis en je café
  – plaatsen waar levens genomen worden of lichamen verminkt worden, zoals slachterijen, maar ook je huis waar je die kip in stukken hakt
  – in GOUD! Mensen/regeringen die achter goud aanhollen, zullen ook repressief zijn, m.a.w. de hele wereldeconomie is gebaseerd op repressiviteit oftewel uitbuiting en bestraffing.

  Al deze plaatsen en dingen zullen leiden tot de val (teloorgang van een zuivere en opgewekte spirit) van de mens, daar Paap Dev er huis houdt.
  Weet dus waar je je niet moet begeven, waar je niet naar moet streven en waar je je huis van moet behoeden.
  Deze waarschuwing heeft de Mahabharat al 5300 jaar geleden gegeven!

  Dus besef dat Heineken, Parbo, Borgoe, Budweiser, Brahma Chop en al die andere consumptie-alcoholproducenten het niet goed voor hebben met je!!! Het gaat hen slechts om hun portemonee en jou verslaving.

  Spaar het geld van die biertjes en gebruik het voor de verwezenlijking van de deelstaat Harivart! Thanks.


  Maak melding

 2. @Bharat,

  Er wordt nu eenmal alcohol geconsumeerd. Dus moet je iets verzinnen om te voorkomen dat mensen dronken achter het stuur gaan zitten. Dit is een prima methode. Daarnaast kun je ook denken aan alcoholpromilagemeters in uitgaansgelegenheden waar veel gedronken wordt zodat mensen zelf kunnen checken hoe diep ze over de grens van het toelaatbare zitten. Of gewoon die bekende rechte lijn. Wie het niet kan volgen, moet door de andere bezoekers weerhouden worden achter het stuur te gaan zitten.


  Maak melding

 3. Bewustwordingscampagnes in Suriname? Dweilen met de kraan open. De gemiddelde Surinamer is niet bewust te maken van hetgeen hij fout doet. De bewijzen kun je vinden in Santo Boma en andere cellenblokken.


  Maak melding

 4. @ Bharat

  Paapp Dev deed uitstekend aan zijn marketing location, location location, alle bedelaars weten waar de gulste mensen rondhangen.

  Bharat, onze Shiv Bhagwan (de eerste rasta man) consumeerde hasjiesh, dronk som ras (een cocktail van marihuana+opium etc etc) en hij was een God die heden ten dage nog wordt aangebeden. Dus laat mij met mijn djogo en Johnny Walker black label met rust.

  Overigens alcohol is vrij goedkoop in Suriname en altijd beschikbaar. Zelfs als je stomdronken bent kan je altijd meer kopen en direct nuttigen. Als de indirecte kosten dat alcohol met zich meebrengt zoals dronken rijden, politie optreden tegen dronken mensen die last bezorgen, gezondheidskosten, absent van werk, penitiare kosten, dan heb je een kanjer op de begroting dat zelfs verdrievoudigen van de prijs van alcohol niet zou dekken.


  Maak melding

 5. @Ram Singh,

  Ik moet constateren dat jij het slachtoffer bent van een enorme desinformatie.
  Jij beweert dat Bhagvan Shiv hasjies gebruikte en alcohol dronk. Heb jij ooit goed gekeken naar een foto van Bhagvan Shiv? Dan zul je zien dat Hij altijd in de allerhoogste medatieve staat verkeert.
  Nou moet jij mij vertellen hoeveel mensen jij kent die en alcohol en drugs gebruiken en in diepe meditatie verkeren en tegelijkertijd klaarwakker zijn. Ik ben benieuwd hoeveel van zulke mensen jij kent!
  Vriend, alcohol, drugs en meditatie gaan niet samen. Denk eens zelf na!
  Soma ras is geen alcohol, hoewel velen denken dat dat zo is. Dat verhaal is door de geschiedvervalsers per uitstek, de Europeanen, de missionarissen, de wereld ingeslingerd om het Hindoeisme en haar Goden verdacht en duivels te presenteren opdat het Christendom er dan gunstig uit kan steken.Jij en vele andere Hindoes trappen er met open ogen in!!!!
  Bhaang wordt ten onrechte als hasjies vertaald, hoewel het ook dat betekent in het Hindi. In het Sanskrit betekent Bha=licht, Ang=orgaan, cel, lichaamsdeel. Bhaang (Sanskrit)=wiens elke lichaamscel het Licht uitstraalt. En indeed, je zult altijd een wit-blauwe Shiv Bhagvan zien, want geestelijk Licht is vaak Wit-Blauwig.
  Dus geloof dat geleuter van de blanke missionaris niet en vertrouw op je eigen Rishi-Muni’s.
  Hopelijk weet je nu beter!


  Maak melding

 6. @Ram Singh!
  Dus laat mij met mijn djogo en Johnny Walker black label met rust.

  Yu Lobi Na Sopi.
  Wees bewust en drink met mate.
  Want het volgende zou zeker bekend moeten zijn in SU.

  Faya Rum (Ramtahal) is not like other kinds of rum, because Faya Rum is the the hottest rum in the world, blended and flavored to be made by European value.
  This causes Faya Rum to become easily drinkable and still leaving a passionate vibe behind, a real sensation.
  This causes Faya Rum to become easily drinkable and still leaving a passionate vibe behind, a real sensation.
  It is a caribbean rum which character has retained, making it great as a basis for cockatials.
  So that we can proudly speak of “The Hottest rum of the Caribbean is Faya Rum”.

  Of is onze (Ram Singh) ook zo’n grappenmaker in het verkeer.
  Ik drink altijd voor ik ga rijden.
  Anders komen ze erachter dat ik helemaal niet kan rijden.
  Dus: Luister zelf via (YouTube) naar Glaasje op… laat je rijden van Sjakie Schram

  Je bent thans door BELLY middels bovenstaande foto gewaarschuwd.
  Want elke zaterdagavond staat hij zelf als ‘verkeersagent’ tijdens alcoholcontrole op bepaalde wegen.


  Maak melding

 7. @Ramonsingh CRIMINELEN en het besturen van een Land
  gaan HELEMAAL NIET samen !!!

  Ps : Zie de resultaten in Mexico !!!

  PS : Halloooo Dombo’s o tin un o WIKI ???


  Maak melding

 8. Surinaamse Taxi Centrale (STC ) !!!! Ik weet niet hoe het gesteld is met dit bedrijf, 5 maanden na mijn vakantie in Suriname maar afgelopen juni 2014 was het NIET naar mijn verwachtingen.

  Gedurende de 4 weken van mijn verblijf heb ik slechts 1 KEER een wagen van deze GELE …. voor mijn deur kunnen krijgen te Rainville. Notabene belde ik steeds OVERDAG !!! Geen wagens in de buurt kreeg ik steeds te horen.

  Bij die ene keer moest ik ook nog uitleg geven aan de telefoniste omtrent mijn adres terwijl het een bedrijf is dat zgn werkt met een GPS- Systeem.
  Dus ben je LAZARUS in Suriname en weet je NIET precies meer waar jij je bevindt is het de vraag of STC de juiste keuze is.

  Een volgende keer belde ik rond 17:00 uur vanuit een horeca gelegenheid en moest aan de telefoniste een TOTALE beschrijving van mijn kledij doorgeven.

  Tourtonne Taxi was voor de rest van mijn vakantie de VERLOSSER op ELK tijdstip van de dag !!!!!

  ” Den boi fu Taxi Tourtonne snel no hel ” .

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 9. Alcohol in het verkeer is slechts een factor. Er zijn meerdere andere dingen waar men zich bewuster van kan worden zoals vermoeidheid, haast, racedrang, medicijngebruik, gebrekkige auto enz.
  In suriname zijn er weinig mensen met de voornaam Bob. Wel met de voornaam Bobo.


  Maak melding

 10. @Hugo CHAVÉZ!

  Onze Mister BELLY is ook aandeelhouder van Suriname Taxi Centrale N.V.(STC).
  En na 25-05-2015 komt (Bravo) Ronny de Koning van Marwina, ook met zijn T.C.I. genaamd “Impala met een gouden stuur”.
  En deze zal zeker voorzien zijn van een Routeplanner via Ronny’s Google Earth.

  Maar ik blijf het nogmaals zeggen:
  Wees Bewust en Drink met Mate.
  Want onze BELLY staat in het weekeinde steeds op de uitkijk in z’n uniform.
  En in benevelde toestand ben je niet zeker, of je op de plaats van bestemming zal komen met STC en hun GPS-Systeem.


  Maak melding

 11. @ Fer, Mujrim et al,

  Heren, ik vergat nog een aspect van mijn persoonlijke welzijn dat was af en toe een djonko. En geloof mij als ik geniet van mijn leven dan probeer ik dat zoveel mogelijk tussen de muren van mijn huis of mijn balcon en zet geen poot buitenshuis.

  Niets is heerlijker in deze leven dan in diepe meditatie met een jonko en afhankelijk van het weer een djogo of een dubbele johnny op ijs, een zachte achtergrond muziek van Pandit Ravi Shankar,
  Jimmy Hendrix, Carlos Santana en niemand die kan storen.

  En heren het gaat goed in December terug in Parbo.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.