Bouterse op campus: we willen topuniversiteit

73

PARAMARIBO, 11 nov – Het mag dan een plek zijn zonder wifi en waar licht en water vaker uitvallen. “Maar we willen een topuniversiteit die bijdraagt aan de ontwikkeling”, zei president Desiré Bouterse tijdens een bezoek aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Hij kreeg een lading kritiek en klachten over zich heen.

Studenten waren en masse opgekomen voor de bijeenkomst op de universiteitscampus aan de Leysweg, in Paramaribo. Vanaf nutsvoorzieningen tot problemen met stageplekken en titulatuur, er zit zoveel fout met het studeren en afstuderen. Gebrekkige labfaciliteiten, achterhaald meetinstrumentarium en het illegaal kopiëren van studieboeken passeerden ook de revue. Volgens Bouterse wordt er bewust veel meer geïnvesteerd dan vroeger.

“Toen we de regering overnamen draaide de universiteit op vijftien miljoen Surinaamse dollar (ongeveer drie en een half miljoen euro).” Het bedrag is sindsdien verviervoudigd. “Dit geeft aan dat de regering onderwijs serieus neemt. Er is zoveel chaos die binnen korte tijd opgeruimd moet worden.” Bouterse was ook op bezoek voor het ondertekenen van een bouwcontract. Op de campus moet een studentenverblijf verrijzen met vijftienhonderd kamers.


73 REACTIES

 1. Kijk, dit is nou vooruitgang.
  Venetiaan zou hier nooit op opgekomen zijn.
  Zelfs al meent Bouterse slechts voor 1% het goed met de Universiteit, maar hij heeft wel een zaadje gezaaid.

  Venetiaan zaaide nooit wat en heeft daarom ook niks geoogst.
  Zaaien is misschien wel belangrijker dan oogsten, blijkt.

  Bouterse heeft met deze uitspraak weer wat punten binnengehaald.


  Maak melding

 2. @ Steenhard de waarheid

  “Venetiaan zaaide nooit wat en heeft daarom ook niks geoogst.
  Zaaien is misschien wel belangrijker dan oogsten, blijkt.”

  Venetiaan was docent op de universiteit. Hij heeft ook de basis gelegd voor vele jonge mannen en vrouwen, die nu in de maatschappij participeren. Dat is zijn oogst.Dus voor je iets schrijft doe een beetje onderzoek. Dat wil je aan herinneren.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 3. “Toen we de regering overnamen draaide de universiteit op vijftien miljoen Surinaamse dollar (ongeveer drie en een half miljoen euro).” Het bedrag is sindsdien verviervoudigd. “Dit geeft aan dat de regering onderwijs serieus neemt. Er is zoveel chaos die binnen korte tijd opgeruimd moet worden.”

  Er is 4 maal meer geïnvesteerd sinds het aantreden van deze regeing. Alleen is de vraag is het ook met factor 4 beter geworden ? Als ik de problemen lees denk ik eerder 4 maal slechter geworden.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 4. alleen maar een grote bek de boel voor de gek houden.

  .zijn tijd is al geweest..,

  wie gelooft hem nog..

  altijd de vorige regering beschuldigen terwijl hij zelf al vier en een half jaar aan de macht zit..

  meer dan 500 miljoen verduistert samen met zijn bille maat abrahams..

  wat valt er nog te redden van al die beloftes..


  Maak melding

 5. In de periode van PRESIDENT Venetiaan, als student. leraar, schoolhoofd, vakbondsman en MINISTER van Onderwijs studeerde men af als Ir. Mr. Dr. Drs, maar in de periode van deze zaka-zakas(zie kortgeleden oproep van Adhin van onderwijs, diploma’s terug te brengen naar ’t ministerie) moet men hun behaalde diploma’s weer inleveren. Wie heeft wat gezaaid en geoogst? Oeng waka oeng pasie. PRESIDENT VENETIAAN e tang a BIGI MANG. PRESIDENT VENETIAAN é tang a dja dja MANG. PRESIDENT VENETIAAN no wang laffe dagoe no kang broko joe nanga notie. PRESIDENT VENETIAAN wi dé na joe baka en gie wi joe na a mang. Krachtie PRESIDENT VENETIAAN . Odiiiiiii voor de rest.
  Glenny


  Maak melding

 6. “Maar we willen een topuniversiteit die bijdraagt aan de ontwikkeling”

  Doelen stellen is een goede zaak. Echter voor een instelling die aan geen enkele accreditatie voldoet het doel top universiteit stellen is WAANZINNIG en geheel los van de wereld.

  Om top te presteren moet een cultuur en attitude wijziging door gevoerd worden en moet aan de studenten PERSPECTIEF geboden worden. De mensen die nu de leiding hebben creëren alleen maar barrières en geen kansen.
  Verhoog de samenwerking met echte internationale universiteiten waarmee de eerste fasen in Suriname (desnoods digitaal) verzorgd kunnen worden. Echter een universiteit zonder WIFI geeft zwaar te denken of het ooit wel iets zal kunnen worden. In de rest van de wereld heeft elke Mc Donald betere faciliteiten.


  Maak melding

 7. Als je leest, wat de studenten zelf vinden van de huidige situatie op de universiteit en je ziet de reactie daarop van Bouta, dan vraag ik mij af of hij wel heeft geluisterd.
  Iedereen, die gestudeerd heeft, weet wat het betekent om niet goed gefaciliteerd te worden tijdens een studie.
  Nu heeft Bouta niet gestudeerd.
  Hij heeft dan ook geen verstand van dit soort zaken, dus moet je zijn woorden niet al te serieus nemen.
  Verder ben ik het helemaal met Hojot eens.


  Maak melding

 8. Als Bouta de helft had gerealiseerd van wat hij zegt te willen dan waren we nu niet alleen op papier, maar ook werkelijk het 17de rijkste land op aarde. En Steenhard de Waarheid, de heer Venetiaan heeft aan een topuniversiteit gestudeerd en hij heeft wiskunde gedoceerd op ADEK, van Bouta weet ik nog niet of hij het woord universiteit kan spellen zonder te frauderen/spieken. En Steenhard de Waarheid, hoe kan je, na het lezen van het bericht, in juichen uitbarsten, uit alles blijkt dat de Universiteit van Suriname momenteel niet goed functioneert, jij hebt zeker ook niet aan een topuniversiteit gestudeerd.


  Maak melding

 9. Die bigie wintie wai!
  A trowe mi kankantrie!
  Die bigie wintie wai!
  A trowe mi kankantrie!

  San na NDP/MC banabon?
  San na NDP/MC banabon!

  Broko bana!, ding (jonge) kiezers dé njan a bal, mi taigie!

  maandag, 25 mei 2015
  Bigie winie wai (jonge) kiezers!
  Flogo, Flogo, Flogo!/Stem massaal op: BEP, KTPI, SPA, VHP, PL, NPS, DA91
  Time4(Chan)ge!
  Hoera!, Hoera!, Hoera!

  God zij met ons Suriname
  Hij verheff’ ons heerlijk land
  Hoe wij hier ook samen kwamen
  Aan zijn grond zijn wij verpand
  Werkend houden w’ in gedachten
  Recht en waarheid maken vrij
  Al wat goed is te betrachten
  Dat geeft aan ons land waardij.
  Opo, kondreman un’ opo
  Sranangron e kari un’
  Wans’ ope tata komopo
  Wi mu’ seti kondre bun.
  Strey de f’ strey, wi no sa frede
  Gado de wi fesiman.
  Eri libi, te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.

  God Zij Met Ons Suriname/rs!


  Maak melding

 10. @Hojot,

  Goed dat je mij erop wijst dat Venetiaan daar heeft onderwezen. Daarmee snij jij jezelf in de vingers, want waarom heeft hij dan niks noemenswaardigs gedaan (als president ook niet) om de positie van ADEC te verbeteren? Het op internationale standaard te brengen?


  Maak melding

 11. @Henkes,

  Ik gestudeerd aan een Universiteit? De Universiteit van Knudde, ja.
  Maar daarom wil het niet zeggen dat ik Venetiaan geen topper mag vinden.
  Zijn rechterkwab was misschien wiskundig, zijn linkerkwab was mogelijk jaloers en racistisch, heb ik me laten vertellen. Dat laatste zal hij toch niet op de ADEK geleerd hebben of onderwezen hebben? Hopelijk niet.


  Maak melding

 12. ” Bouterse was ook op bezoek voor het ondertekenen van een bouwcontract. Op de campus moet een studentenverblijf verrijzen met vijftienhonderd kamers.”

  ==================

  Dit wordt nu een echte campus genoeg plek voor de studenten.


  Maak melding

 13. Schreef @Hojot: Venetiaan was docent op de universiteit. Hij heeft ook de basis gelegd voor vele jonge mannen en vrouwen, die nu in de maatschappij participeren.
  #——–#

  En die hem dus weggestemd hebben! Zo veel invloed hadden/hebben z’n adepten dus.


  Maak melding

 14. “Vanaf nutsvoorzieningen tot problemen met stageplekken en titulatuur, er zit zoveel fout met het studeren en afstuderen. Gebrekkige labfaciliteiten, achterhaald meetinstrumentarium en het illegaal kopiëren van studieboeken passeerden ook de revue.”

  Volgens de frotteren hier is dat allemaal de schuld van deze regering, tijdens front was dit allemaal toch zo goed geregeld op de ADEK.

  Ik heb het vermoeden dat de fronters hier zichzelf serieus nemen.


  Maak melding

 15. @Steenhard de Waarheid, je schrijft:::Venetiaan zaaide nooit wat en heeft daarom ook niks geoogst.
  Zaaien is misschien wel belangrijker dan oogsten, blijkt.

  -Bouterse heeft heel veel gezaaid en Venetiaan heeft alle schulden van al die corrupte leden moeten betalen.

  -Vergeet niet dat Venetiaan altijd een goed beleid heeft gehad en ook alles klaar lag om die bruggen af te ronden. Komt niet door Bouterse.
  Venetiaan is nergens van beschuldigd dat hij corrupt was en zomaar geld van de bank heeft gehaald zonder dit te melden.
  Hoezo zaaien en met wat:::::::

  -Ik raad vooral de NDPérs aan om naar de branding te kijken en goed te luisteren naar de heer Asabiena.


  Maak melding

 16. Hallo hallo,

  Waarom mag niet gezegd worden dat het streven van ADEK een topuniversiteit te maken een vooruitgang is? Ongeacht wie het zegt?
  Ik weet zelf ook wel dat de NDP zoveel niet waarmaakt wat ze zegt. Maar er wordt wel een basis gelegd. En je zult het zien, straks gaan andere partijen hierop inhaken en met hun eigen plan komen om ADEK te verbeteren. Dus was het een nuttige uitspraak van Bouterse.

  @Ira,

  Niks tegen Venetiaan hoor (behalve z’n vermeende racisme). Maar als je geen geluid maakt, wordt je niet gehoord, zoals die electrische auto. Dan kunnen er ongelukken gebeuren. Zoals het verliezen van de verkiezing.


  Maak melding

 17. steenhard de waarheid,zijn rechterkwab was misschien wiskundig.altijd nog beter dan bij jou geen werkende hersenkwabben,waarschijnlijk zelfs geen hersencellen,waar denk jij mee?je kleine teen?


  Maak melding

 18. studentenverblijf van 1500 kamers…………..
  wanica ziekenhuis met 800 bedden…(wordt polikliniek met 30 bedden), als het er al ooit komt.
  18000 woningen in 5 jaar…zijn er tot nu toe 800

  jonge mensen benaderen en paaien met loze beloftes voor de verkiezingen…we kennen inmiddels de lulkoek van deze idioot wel.

  Abaisa en steenhard de waarheid hebben het nooit verder geschopt dan het dikke tongenschooltje, dus aan hun geindoctrineerde uitspraken moeten we geen aandacht meer besteden.

  Zij krijgen van baas, in ruil voor hun stem een goedkoop smartfoontje en kunnen ze thuis in hun hangmat met een strak plassetje spelletjes spelen.


  Maak melding

 19. Ook dit kan in rijtje van de 18.000 te bouwen, bruggen, wegen, bouw diepzee haven, dijken, bouw cruise terminal, hubs, betere ov, zorg, hogere aov EN NOG VEEL MEER LUCHTKASTELEN

  Dit is verkiezingsretoriek. Als deze megalomane president zo zeker is van zijn zaak waarom pleit hij dan niet voor zijn plannen in het parlement en beantwoord hij vragen van de oppositie. Ook dit plan heeft geen enkele financiele onderbouwing.

  Bouterse is een populist puur sang. Weggejorist met die gast


  Maak melding

 20. Mensen,

  Niet vergeten! Morgen is paradijsdag!

  Morgen krijgen jullie een echte Nederlandse ambassadeur in Suriname. Dus officiele erkenning van Nederland van het huidige bewind in Suriname. En afwijzing van Front.

  Door Holland.


  Maak melding

 21. Voorlopig wordt ook de Universiteit niets, STRAF eerst de

  MOORDENAARS van onder andere de ONGEWAPENDE

  en ONSCHULDIGE universiteitsdocenten, de helden, de

  heren G. LECKIE en S. OEMRAWSING !

  Dan den hebi sa gwe !

  PS : DINO weri keba fu bukundu !


  Maak melding

 22. Adek zou nu een top universiteit zijn als docenten niet vrijwillig , maar met geweld, naar de eeuwige jachtvelden zijn gestuurd door een beruchte “Opperhoofd” toen als aanvoerder.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 23. Steenhard de Waarheid, jij weet toch dat de mensen met verstand van zaken de minderheid vormen in elke samenleving, om verstand van zaken te hebben moet je namelijk jaren studeren, deze groep heeft Vene niet weggestemd, de mensen, die niet verder kunnen kijken dan hun neus lang is, en daarom de grootste grappenmaker (letterlijk) verkiezen boven iemand die een beroep doet op gezond verstand, hebben Vene weggestemd. Het zal je daarom niet moeten verbazen dat ook Brunswijk en Somohardjo meer stemmen vergaren dan b.v. Carl Breeveld. Zoals het systeem in Suriname functioneert, is de kans, dat iemand als Bouterse, die in alle opzichten de mindere van Venetiaan is, de verkiezingen wint, vele malen groter. Steeds zien we daarom in Suriname dat men de grote grappenmaker weer een kans geeft, hij komt dan vol enthousiasme aan de macht, hij maakt er vervolgens door onkunde, een grote puinhoop van en dan pas gaan die idioten die hem weer een kans gaven massaal stemmen op anderen (gi mi mi owru susu baka!) om de puinhoop op te komen ruimen, na een paar jaar stemmen ze weer op die grappenmaker want de serieuze mensen hadden volgens hen moeten toveren om de puinhoop sneller op te ruimen, ze hebben gewoon niet door dat het land vernietigen heel snel gaat, maar dat alles weer op poten zetten, heel veel tijd en denkwerk kost, kijk maar wat voor monetaire puinhoop Bosje achterliet (onze SF had drie extra nullen en was niets meer waard), het koste Vene in samenwerking met Hildenberg en Telling heel veel moeite om orde op zaken te stellen en toen alles eindelijk op de rails was, kozen ze weer voor Bouta en secondanten, die meteen de monetaire reserve aanwendden om o.a.hun toiletpot te pimpen, waardoor ons geld weer in waarde begon te dalen.


  Maak melding

 24. verbaast

  steenhard de waarheid,zijn rechterkwab was misschien wiskundig.altijd nog beter dan bij jou geen werkende hersenkwabben,waarschijnlijk zelfs geen hersencellen,waar denk jij mee?je kleine teen?
  )
  )
  Steenhard heeft gelijk het zijn de hindoestanen die Venetiaan van racisme beschuldigen ken je feiten. Venetiaan was wiskundig maar hij heeft geen moer kunnen berekenen om Suriname op grote hoogte te brengen in zijn 25 jaar regeer periode. Venetiaan was tegen de bouw van bruggen, tegen een eigen raffinaderij om benzine te maken hij was tegen de surinederlanders zijn jullie vergeten toen Venetiaan in Nederlands op bezoek was en werd aangesproken in een volle zaal en kon geen vragen beantwoorden , eenmaal terug in Suriname schelde hij de surinederlanders uit voor verwende krengen omdat hij een paar moeilijke vragen voor zijn kiezen kreeg toegeworpen waar hij wiskundig niet op had gerekend. NA MI was er bij de Hindoestanen in de zaal hebben hem faliekant afgemaakt. Venetiaan heeft geen band met het Surinaamse volk hij is te elitair en ziet zich zelf als een GOD boven alle Surinamers . Als je partner VHP waarmee je altijd hebt geregeerd je van racisme beschuldigen dan zegt het heel veel over Venetiaan persoonlijkheid en ik geloofd echt wel dat hij een racist is kijk naar zijn arrogante uitstraling!


  Maak melding

 25. Rudinho

  Steenhard enz.

  Ik zou maar heel goed opletten als ik jou was, want straks begint die duracel te lekken en dan ben je nog veel verder van huis.
  )
  )
  Mijn vraag is wanneer gaat Rudinho naar HUIS terug naar curaçao ?je bent een irritante strontvlieg op waterkant!


  Maak melding

 26. Mondverlegen leider B : Wij willen Topuniversiteit en zijn
  daarom begonnen met het martelen en afslachten van twee
  ONSCHULDIGE, ONGEWAPENDE docenten, de
  Sranang helden, de heren Oemrawsing en Leckie !

  De massamoord op de overige academici zij wij in GEEN geval vergeten !

  PS : Alzheimer no e borgoe, plus pampers de fanodu !


  Maak melding

 27. Na Mi,

  Je bent helaas nog niet van mij af en ik zal een strontvlieg in jouw digitale omgeving blijven.
  Ook op Curacao kun je de Waterkant ontvangen.
  Ik zal mij vanaf die rots, zoals jij Curacao noemt, blijven verzetten tegen racisten als jij.
  Jij bent een schoolvoorbeeld van iemand, die de Surinaamse samenleving uiteen laat splijten.
  Jij bent namelijk iemand, die niet redeneert op basis van feiten, maar op basis van een dogma.
  Wie niet paars is, is verkeerd en daar zal ik mij tegen blijven verzetten en als jouw baasje de verkiezingen volgend jaar verliest en die kans is zeker aanwezig, omdat hij de controle volledig kwijt is over de NDP, dan wil ik je wel eens weer horen of beter gezegd lezen.


  Maak melding

 28. Steenhard,

  Ik denk, dat vooral Suriname zijn handen mag dichtknijpen met de door jou genoemde Paradijsdag.
  Jouw baasje is tot het inzicht gekomen, dat hij er goed aan doet om contracten te sluiten met die kaaskoppen.
  En let op mijn woorden: dit is nog maar het begin.
  De banden tussen Suriname en Nederland zullen worden aangehaald op een manier, waar de Boutisten van over hun nek gaan.


  Maak melding

 29. @idioot hierboven meer bekend als steen: venetiaan hoefde dat ook niet te doen. hij heeft geen studenten laten afranselen en in de gevangenis stoppen. desi bel wel, het verwondert mij dat hij zijn gezicht daar durft te laten zien. hij moet al dementeren. mushy brain.


  Maak melding

 30. Dre,

  Helemaal met je eens.
  Eigenlijk had DDB op de universiteit helemaal niets te zoeken.
  Van studenten, die bij het gesprek aanwezig waren, heb ik ook gehoord, dat hij echt alle hoeken van de universiteit heeft gezien.
  Of anders gezegd: er is de vloer met hem aangeveegd.


  Maak melding

 31. Op de achtste dag riep Bouterse op de campus: we willen een topuniversiteit…… En het was er!
  Want Bouta denkt: als ik het maar hard genoeg roep dan komt het er wel. Zonder zich te verdiepen in de inhoud van het probleem!
  Want waar hij komt wordt het dorre gras groen en gaan de bloemen spontaan bloeien.
  Jaja, in zijn dromen, ja!
  Hij weet alleen wat van de gymles.


  Maak melding

 32. En na alle onzin van de front waterkanters, gaat het nogsteeds om dat de President aanwezig was om een contract te tekenen voor een studentenverblijf van 1500 units.

  Als front dat eerder had gedaan zou het nu niet meer nodig hoeven te zijn. De president zou dan alleen nog wifi en boeken bijv hoeven te regelen.

  Maar goed ook dit gaan we op de conto van deze regering moeten schrijven.

  Valt wel op dat jojo nog niet heeft beweerd dat dit al in deplanning van de front regering zat, of dat het een front project is. Je weet wel de fronters zijn goed in plannen maken maar afmaken maar uitvoeren is niet hun sterkste kant. Vandaar dat front nooit heeft kunnen laten zien wat voor tastbaar ze ooit in Suriname hebben gebouwd of hebben achtergelaten, oh ja heel veel plannen.


  Maak melding

 33. @ Nami

  Venetiaan was geen echte nps’er hij kwam uit de pnr van bruma. Het waren ook Venetiaan en Arron die met hulp van bruma Dr Ir Essed om de zeep hielpen voor eigen machtsgewin want de pnr zou anders nooit hun doelstellingen halen.


  Maak melding

 34. Een moment van enige verbijstering werd veroorzaakt door een student die de president vroeg in hoeverre hij de komst van de president naar de universiteit als ‘een aanslag op de intelligentie van de studenten’ moest zien. ‘U bent toch niet pas in 2104 gekozen, maar al veel langer’, zei de student, ‘want we hebben nog maar 6 maanden voor de verkiezingen’, aldus de student. De student ging zover om te vragen of hij het bezoek van de president moest zien als ‘voor de gek houderij’. Gelijk hierna verontschuldigde de student zich voor zijn woordkeus. Van zowel het gezicht van de president als dat van alle overige aanwezigen was af te lezen dat zij geschokt waren en de opmerking van deze student als geheel onverwachts ervoeren. Zonder echter op de opmerking van de student in te gaan, werd de volgende student in de gelegenheid gesteld de problemen van zijn faculteit aan te kaarten.(Bron: Dagblad Suriname).

  PS: Het was niet nodig dat de student excuses aanbiedt. Het is gewoon de harde waarheid. De “Leider” was zo verbijsterd dat hij geen ANTWOORD gaf.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 35. @krofaja,
  “Nu kan dada ook zeggen dat hij op de universiteit gezeten heeft”

  Z’n speech heeft ie gehouden op de hoogste verdieping; dus Hoogleraar.

  Nu kan dada ook zeggen dat hij op de universiteit gezeten heeft als Hoogleraar.


  Maak melding

 36. “Toen we de regering overnamen draaide de universiteit op vijftien miljoen Surinaamse dollar (ongeveer drie en een half miljoen euro).” Het bedrag is sindsdien verviervoudigd. Aldus de awarie domrie.

  Toen we Suriname in 1980 (d.m.v. een coup) overnamen was een Surinaamse gulden 6 keer meer waard dan een Surinaamse dollar nu.
  Als je alle verworvenheden van deze regering op een rijtje wil zetten, moet je vanaf 1980 beginnen. Want jij bent de regering (de rest zijn marionetten) en je bent ook nog steeds dezelfde persoon waar alle ellende in Suriname mee begon.

  Voor 1980 was er geen noemenswaardig nieuws uit Suriname.
  Bijv: Als 2 mensen op straat elkaar stonden uit te schelden, dan was het voorpagina nieuws.

  Nu haalt zelfs (roof)moord en doodslag corruptie enz. de voorpagina niet, omdat het allemaal zo gewoon en normaal is geworden.

  Als dit vooruitgang is, dan hanteren deze awarie domrie en zijn trawanten een andere interpretatie/definitie voor vooruitgang.

  In Suriname heerst er een schijnwelvaart. 80 procent van de Surinamers wordt gesteund door familie in NL (in de vorm van financiën en/of hulpgoederen)
  Als dit allemaal zou wegvallen, dan leek Suriname nu op het voormalig Afrikaanse republiek Biafra


  Maak melding

 37. dat er enkele zaken op Adek niet goed lopen of geregeld zijn ,is niet de schuld van Bouterse . je hebt toch een minister van Onderwijs die daarvoor verantwoordelijk is of niet ?
  die moet op zijn donder krijgen .
  dat Bouterse een bezoek brengt aan de studenten van Adek en hen toezegt op korte termijn deze zaken in orde te maken , is toch prachtig .

  ik kan me niet herinneren dat ooit een President de Adek heeft bezocht .

  niet alles wat die man doet is slecht,laten we eerlijk zijn . daarom moeten we ook proberen om het goede te waarderen . Bouterse is een President die dicht bij het volk staat en ook luistert naar de noden en daar houdt men van .


  Maak melding

 38. Onveilgheid is ingebouwd door dictatoriale bevelen die
  ALLE veiligheid ondermijnen. Zie ongecontroleerde
  misdrijven Dino en de wanorde die ondanks de in gang
  gezette ordening nog heersen bij de goudwinning !

  Frans Guyana laat zien hoe je deze zaken wel goed kan
  aanpakken.

  Justitiele onderzoeken stagneren of vinden niet plaats, ook
  bij misdaden waarbij doden zijn te betreuren.

  PS : Regering Bouta heeft ondanks Hezbollahflater van
  Dino nog niet ingezien dat risico’s voor Sranangbevolking levensgroot zijn !


  Maak melding

 39. @Rocky Noden vd bevolking zijn rechtsstaat, democratie
  en mensenrechten ! Van groot belang zijn banen !

  Een wifi-contract is met een muisklik afgesloten, echter
  de adviseurs moeten nog bekijken of een NDP-provider
  kan worden gevonden, bijv zoon dr Abrakadamski !

  Btw, moni de ! Dus begrotingstekort nog verder omhoog !

  Economen zijn staatsvijanden ! SRD trangaaaaaaa !


  Maak melding

 40. Jongoe,en de lagere school kan niet eens op tijd beginnen.Als de inzet van de leerlingen en leerkrachten net zo blijven als de afgelopen jaren,zullen maar enkelen de ADEK bereiken.De rest zal te vinden in de grijze circuit.


  Maak melding

 41. Sabidirie, ten tijde van het Front hadden de telecom providers de mogelijkheid nog niet om WiFi aan te bieden, toch had het Front volgens jou WiFi al gerealiseerd moeten hebben op de universiteit. Vanaf de huidige regering aanzit bestaat die mogelijkheid er wel, de regering had het dus 4, of laten we zeggen 3 jaar geleden al gerealiseerd kunnen hebben (1 jaar moesten ze zich nog inwerken), maar i.p.v. permanent WiFi aan te leggen op de universiteit vonden zij het nodig een vluchtige, peperdure lasershow te geven op het onafhankelijkheidsplein, dit getuigt volgens jou dus van het briljante, op de toekomst gerichte inzicht van de huidige regering.

  Dat het plebs op OCER tijd vrijmaakt om naar die draadloze @#$% van Baas te gaan luisteren, kan ik me nog voorstellen, maar dat studenten die op de universiteit studeren de moeite nemen om naar zijn onzin te gaan luisteren, snap ik niet. Van tevoren staat immers vast dat hij een heleboel gaat beloven dat hij toch niet waar kan of wil maken, omdat deze man het belangrijker vindt om ons schaarse geld uit te geven aan lasershows, pantserwagens en dat soort overbodige luxe i.p.v. aan goede studieboeken voor onze studenten. Waarom zou iemand met gezond verstand zich door hem voor gek laten houden, de student die hem vroeg of hij het bezoek van hem moest zien als ‘voor de gek houderij’, is een van de weinigen die door heeft hoeveel waarde je moet hechten aan het bezoek van deze grappenmaker en het durfde zeggen ook.


  Maak melding

 42. Ik zie niet gauw een internationale topuniversiteit in Suriname opkomen. Zelfs in Rusland en China hebben ze nog niet die universitaire status die de VS en Europa hebben.


  Maak melding

 43. @Sabidieri
  Ik kan niet zeggen dat de 1.500 studenten woningen een plan zijn de vorige regering. Ik houd mij aan de feiten.
  Ook de vorige regering was niet zo goed in plannen. Maar deze is echt top in het beloven en roepen van plannen die niet eens in een planning fase komen of nooit gerealiseerd zullen worden of gewoon uit droomdenken bestaan.

  Zoals Dre stelde een guesthouse waar je voor $ 17/nacht kunt verblijven heeft Wifi. President roept maar wat Top Universiteit, raar dat er geen wifi is. budget ver 4 voudigd terwijl het slechts 3voudig is en de SRD aanzienlijk minder waard is en veel van het geld spontaan pootjes gekregen heeft en niet aan onderwijs en WIFI besteed is.

  De reactie van een student aan de president “of hij met zijn promo / campagne bezoek twijfelde aan de verstandelijke vermogens van de studenten” bleef onbeantwoord zoals zo veel.

  Werkende WIFI beloven geeft ook blijk van echt inzicht en verstandelijke vermogens. Hij kan beter ingrijpen in het wanbeleid dat er gevoerd wordt door zijn vriendje Vasseur die met een dikke bankrekening vertrokken is bij EBS na u raadt het wanbeleid al daar.

  Nu naar de 1.500 woningen a $ 25.000.000 ofwel $ 16.600/stuk van LR Group uit Israel/ Oeganda. Deze Israelisch zijn nu feest aan het vieren van de enorme winsten die zij gaan maken. Daar waar een in Suriname voor $ 400 een goed huis gerealiseerd kan worden betaald dit contract ruimschoots het dubbele voor iets wat deze LR Group zeer waarschijnlijk in Oeganda zal laten produceren tegen de kosten van daar en die zijn heel wat goedkoper dan in Suriname of Europa
  In Nederland kost een volwaardige studentenwoning (28 m2 met eigen badkamer en keuken, goed geïsoleerd, etc.) ongeveer $ 30.000 ofwel Suriname heeft zich weer eens bij het been laten nemen omdat de regering niet gepland heeft maar overvallen wordt door de problemen.

  De vorige regering was niet echt goed in plannen maar beloofde ook zelden iets wat men niet kon waarmaken. Nu worden er in paniek mooi dingen belooft een zonder na te denken met opportunisten overeenkomsten aangegaan.

  U zult zien wat er van waar wordt gemaakt.

  Hoe staat het met de snelweg tussen Pengel International en Paranan. Kan die op 25 november aanstaande geopende worden.
  Hoe staat het met de brug bij Carolina. Kan men daar overheen op 25 november aanstaande. Of moet er nog heel wat ontbrekende infrastuctuur aangelegd worden.
  Nee de president gaat nu op 25 november leuke nieuwe dingen beloven zoals een tram die medio volgend jaar gaat rijden of een ziekenhuis waarvoor nog geen ontwerp gemaakt is en vriend Djilp niets zeggende prijzen ingediend heeft.
  Zijn er nu 1.800 (minder dan de vorige regering) of 18.000 woningen geproduceerd.
  Waar is de beloofde woningbouwfabriek die voor export woningen zo zorgen. De locatie was reeds geregeld etc.

  Beste Sabidieri plannen is iets wat je deze regering niet kunt toevertrouwen.


  Maak melding

 44. Topuniversiteit moet, DUS vermoord Onschuldige Docenten
  die Ongewapend waren ! Vooraf ook nog martelen !
  Leckie nanga Oemrawsing e joko deng kiriman !

  Vermoord ook intellectuelen zoals de Deken van de orde
  van Advocaten en enkele strafpleiters ! Die bezaten ook een
  academische graad, dus ook Verdachte volgens onze
  MASSAKILLER !

  Kill Leckie, Oemrawsing, Gonsalves Jardin da Ponte,
  Riedewald, Hoost en andere intellectuelen !

  VERVALS verder ook nog onze geschiedenis, dan komt de Topuniversiteit vanzelf !

  PS : Dino is ook gepromoveerd tot hoofd bajesmiss !!


  Maak melding

 45. @JoJo,

  Des te belangrijker dat ADU goede planners aflevert. Aangezien plannen vooral een theoretische tak is (de studie althans) zou dat geen probleem moeten zijn.
  Bovendien zou elke student in z’n laatse jaar een cursus ‘no mik a njang’ moeten volgen waarbij aandacht wordt besteed aan corruptieloosheid en ook de wrange gevolgen van corruptie voor anderen.


  Maak melding

 46. henkes jullie onzin wordt met de dag banaler, is dit echt wat jullie in je mars hebben?

  Speciaal voor jojo. Maak je niet druk om de kosten, de units komen er, jammer he.

  Bouterse zorgt in twee weken voor wifi op Adekus
  12 Nov, 01:00

  President Desi Bouterse beantwoordt vragen van studenten. (Foto: Raoul Lith) Tijdens een bezoek van president Desi Bouterse aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus) dinsdag kregen studenten de gelegenheid om van gedachten te wisselen met hem. Bouterse beloofde de studenten dat er binnen twee weken wifi-verbinding op de campus is, omdat het een basisfaciliteit voor studerenden is. Ook beloofde hij sportfaciliteiten zoals schaken en dammen te introduceren. Voor deze mogelijkheden hadden de studenten gepleit tijdens de vragenronde.

  Behalve enkele basale zaken die aangepakt moeten worden, had de president vooral aandacht voor de grotere problematiek. “Ik wil aangeven dat toen wij de administratie overnamen namens het volk, wij onze universiteit draaiden op een budget van ongeveer SRD 15 miljoen. De regering heeft, omdat zij de nadruk legt op Onderwijs, en zeker wetenschap, de universiteit nu een budget van 60 miljoen gegeven”, zei Bouterse. Hij benadrukte daarbij het belang van investering in de belangrijkste hulpbron. “Ik kan het bijna niet geloven dat u hier geen internet heeft, terwijl we bezig zijn letterlijk het hele binnenland te voorzien van digitale televisie. Dan schrik ik een beetje.” Er is een aantal projecten dat van de grond moet komen, zei het staatshoofd, waaronder garantie van de titulatuur en accreditatie. De regering heeft volgens hem erg veel belangstelling voor onderwijs, omdat het een van de peilers van de regering is.


  Maak melding

 47. Trouwens

  “Bouterse zorgt in twee weken voor wifi op Adekus”

  Op zich vind ik dit wel een beetje jammer dat het zo moet gebeuren, waar zijn al die beleidsmakers op de ministeries aan het doen.

  Voor elke probleem moet de President een oplossing aandragen of zaken gedaan krijgen, als het nou om een internaat van Atjonie gaat of rijstboeren die subsidie willen, altijd en overal wordt de President met de haren bijgesleept.


  Maak melding

 48. @Sabidieri

  “Voor elke probleem moet de President een oplossing aandragen of zaken gedaan krijgen, als het nou om een internaat van Atjonie gaat of rijstboeren die subsidie willen, altijd en overal wordt de President met de haren bijgesleept.”

  Natuurlijk want de man denkt nog steeds als militair en laat niet toe dat men op basis van zelf denken iets tot stand brengt. Iedereen is bang iets te doen wat niet goed valt in het kabinet van de President. Daarom komen er geen antwoorden op vragen, brieven en verzoeken en gaat iedereen naar de o zo toegankelijke president die al jaren het overzicht kwijt is.

  By the way het internaat in Atjoni is ook zo’n geweldig planning project van deze regering. De bouw was al gestart onder de vorige. Ondertussen is het nog niet af, niet aangesloten, ingericht en bemenst.

  Dit komt omdat deze regering en president geen prioriteiten stelt en reageert op wat er geroepen wordt. Ondertussen liggen er massa’s onbeantwoorde brieven, petities op antwoord te wachten en stapel de hijkele discussies zich op.


  Maak melding

 49. Sabidirie, je zal als beleidsmaker, die wel verstand heeft, een gedegen beleid uitstippelen en als donderslag bij heldere hemel wordt al je denkwerk getorpedeerd, omdat de president, die in werkelijkheid geen benul van zaken heeft, maar van zichzelf denkt dat hij alles beter weet en almachtig is, veegt alles van tafel. Hij tovert b.v. zomaar een geldverslindend treinproject uit zijn hoge hoed en zegt bovendien dat de treinen binnen een half jaar reeds gaan rijden. Als beleidsmaker, onder deze president, kun je maar beter, net als Jozefzoon, doen alsof je hem serieus neemt, al kraamt hij de meest onrealistische onzin uit, je riante salaris als ja-knikkende regeringsadviseur/beleidsmaker is dan gegarandeerd.


  Maak melding

 50. @ sabidieri
  Laat ik er dan niets van snappen. U kunt geen antwoord geven op concrete vragen:

  1) is het internaat in Atjoni nu al gereed voor gebruik en bemenst.
  2) is de basiszorg wet nu wel of geen hoofdpijndossier. Heeft iemand enig idee het gaat werken.
  3) de aansluitingen van de extra electriciteitsopwekking zou eind oktober geregeld zijn. is dat gereed.
  4) kan de snelweg tussen pengel international en paranan op 25 november gebruikt worden.
  5) kan de brug bij Carolina 25 november in gebruik genomen worden.
  6) is nu duidelijk welk ziekenhuis er in Wanica gebouwd gaat worden.
  7) wanneer gaat men starten met de export van prefabwoningen.
  8) zal het WIFI project van de ADEKUS over 2 weken functioneren.
  etc.etc.

  Sabidieri ik begrijp het volgens u niet volgens u.U wilt geen antwoord geven omdat u weet dat uw president een praatjes maker is en niets realiseert behalve grote schulden.


  Maak melding

 51. Sabidirie,

  Volgens mij ben jij de weg een beetje kwijt,
  Bouta is helemaal weggeblazen tijdens de dialoog met de studenten.
  Vraag het de mensen, die daarbij aanwezig waren.
  Ik vind het knap, dat hij zo’n dialoog aandurfde als voormalig MAVO-leerling, maar hij had daar natuurlijk niets te zoeken op intellectueel gebied.
  En nu eerst zien en dan geloven, wat hij allemaal beloofd heeft.
  Dat is namelijk de achilleshiel van deze regering, veel te veel beloven en veel te weinig nakomen.


  Maak melding

 52. “Toen we de regering overnamen draaide de universiteit op vijftien miljoen Surinaamse dollar (ongeveer drie en een half miljoen euro).” Het bedrag is sindsdien verviervoudigd. “Dit geeft aan dat de regering onderwijs serieus neemt. Er is zoveel chaos die binnen korte tijd opgeruimd moet worden.”

  Geeft tegelijkertijd aan hoeveel de teki njang is dus het bedrag hiervan is 12 miljoen euro dat aan de strijkstok blijft hangen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.