Opknap actie Surinaams ouderencomplex groot succes

11

In aanwezigheid van de Surinaamse oppositieleider Chan Santhoki is afgelopen vrijdag de gezamenlijke ruimte van het ouderencomplex Shanti Bhawan te Den Haag onder grote belangstelling heropend. De heropening vond plaats door het aansteken van divali dia die symbolisch staat voor het opnieuw verlichten van de ruimte waar de ouderen bijeenkomen voor koffieochtenden of andere culturele activiteiten.

De ruimte is op initiatief van gemeenteraadslid Rajesh Ramnewash na een noodkreet van de bewoners met hulp van Surinaamse vrijwilligers en ondernemers opgeknapt. Nadat de opknapactie voorpagina nieuws was in de Posthoorn leidde de oproep van de bewoners dat er onder andere een nieuwe tv en gasfornuis is geschonken door ondernemers en is woningbouwcoöperatie weer in gesprek met de bewonerscommissie.

opknap1

Ondernemer Robin Goelela van het Tapijttegelhuis die de vloeren heeft hersteld schrok van het achterstallig onderhoud. Het is voor hem niet te begrijpen dat onze ouderen zo in de steek zijn gelaten. We kunnen veel herstellen, maar het hang – en sluitwerk, lekkages en sanitair vervangen zijn echt een verantwoordelijkheid van de woningbouwvereniging. Wethouder Baldewsingh en Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing bedankten persoonlijk de vele vrijwilligers.

Voor de bewoners was het een emotionele en historische dag. Niet eerder hebben zoveel hoogwaardigheidsbekleders ons tehuis bezocht, een hele eer, aldus de heer Dihal een van de oudste bewoners. De voorzitter van de ouderwooncomplex, de heer Bhawan sprak de hoop uit dat de hulp vanuit de gemeenschap een structureel karakter krijgt. Want op onze leeftijd zijn we niet meer in staat zelfstandig het grote onderhoud te verrichten. Santhoki benadrukte in zijn speech dat de jongere generatie zeer dankbaar is voor de welvaart die de oudere generatie zowel in Nederland als Suriname heeft gebracht.

De Diviali opknapactie staat voor hem dan ook symbolisch als een uiting van die dankbaarheid en respect.

opknap2


11 REACTIES

 1. Deze woningbouw ( Staedion ) heeft alléén oog voor de rekeningen die eind van de maand verstuurt wordt !!!!
  Ik ken een andere Woongemeenschap waar Javaanse ouderen wonen ; daar doet, de woningbouw ook niets !!!


  Maak melding

 2. Is iets wat de eigenaar moet opknappen. Daar betaal je de huur voor en dan moet alles goed worden onderhouden.
  Gebeurt dat niet dan kan je dit eisen via een rechtsgang naar de rechter.


  Maak melding

 3. @ ben 66

  Daar heb je wel gelijk in, maar dit hoort de woninggbouw te doen.
  De woningbouw wil de lusten en niet de lasten !!!!!

  En de Voorzitter van deze woningbouwvereniging verdiend per maand 23:000 € ; what a f..ck man !!!!


  Maak melding

 4. law mang….vermelde reparaties vallen vaak onder groot onderhoud en worden dan grootschalig aangepakt. Dus we hebben hier mogelijk te maken met te opportunistische berichtgeving. Ik ken deze wereld zeer goed, aangezien ik 23 jaar intermediair ben geweest tussen corporaties, aannemersbedrijven en bewonerscommissies. Jouw opmerking dat allochtone woongemeenschappen achtergesteld zouden worden gaat te ver.


  Maak melding

 5. Chan kan daar direct een kamer bespreken. Hij moet zijn mars naar Suriname halen om daar campagne te voeren. Het is duidelijk dat hij geen moer geeft om de Surinaamse kiezers en zich meer geeerd voelt in Nederlans. Van mij mag hij daar blijven, hij wordt er toch zo bewierookt.


  Maak melding

 6. Woongemeenschap Shanti Bhawan is een groepswonen-project voor Surinaams-Hindoestaanse ouderen vanaf 50 jaar.

  Dus particulier. Ik dacht al! Dit soort projecten bestaan in Nederland niet. Vandaar dat het zo wordt onderhouden.


  Maak melding

 7. Wel jammer dat ouderen niet meer samen met hun kinderen kunne of willen wonen. Het concept van familie komt daarmee losser te staan. Straks gaan ouders alleen maar broedmachines zijn.


  Maak melding

 8. Geweldig!!! Super Goed!!!

  Zulke acties mogen wij vaker van onze mensen verwachten! Zowel hier als in Suriname. Goed voorbeeld doet goed volgen!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.