Autoloze Dag in Suriname

15

Welpen van de Boy Scouts Suriname vermaken zich zaterdag tijdens een wedstrijd “bandenrace” op straat. Dat kan gewoon omdat de binnenstad van Paramaribo gesloten was voor gemotoriseerd verkeer. Suriname heeft op zaterdag 18 oktober de eerste Autoloze Dag achter de rug, al is het beperkt gebleken tot het centrum van de hoofdstad.

Alleen voetgangers en fietsers werden toegelaten tot het afgebakend gebied. Het project Autoloze Dag is een initiatief van de Boy Scout Suriname en is bedoeld als aanzet tot milieubewustzijn in de gemeenschap.

15 REACTIES

 1. Goed zo Boy Scout ; de meeste Sranan man hebben zeker geklaagd, dat ze hun vehicle die dag niet kunnen gebruiken in de omgeving ! De meeste Sranan man denken dat ze met een auto zijn geboren, ze zijn zuiniger op hun auto dan hun eigen gezin.


  Maak melding

 2. niet meer dan een verkapt feestje. maar het probleem structureel aanpakken zal wel een utopie blijven. en al die luie, volgevreten Surinamers zitten 2 straten verder met hun dikke reet in diezelfde heilige koe.


  Maak melding

 3. Nog geen 600,000 inwoners in sur en 3x groter dan nederland zonder enig last van milieuvervuiling. wat is dit nu weer? is dit soms het allernieuwste show van de bedenkers van de njang dringie presierie club?


  Maak melding

 4. Pracht van een idee. Kan het niet ieder weekend dat de straten in de kern van de stad autoloos worden? Dit heeft vele voordelen voor zoals:
  – veilig over straat lopen
  – Lopen is een gezonde bezigheid
  – Minder smog in de binnenstad
  – Veiligheid binnen de samenleving
  – Minder brandstof verbruik
  – etc

  Maar ook nadelen zijn aanwezig:
  – Minder accijnzen voor de fiscus
  – Drukte en opstoppingen / files te beginnen te latour en de wijdenbosch brug en alle overige wegen die leiden naar het centrum van de stad.

  Ma tja na sa Sranang mang wanie noh. Weinig lopen en shoewen met de auto want een auto is (schijn) aanzien


  Maak melding

 5. De straat, weg is gemaakt voor allerlei verkeer, oa voor auto’s die van a naar b, c rijden en omgekeerd rijden. Het aantal auto’s zal in de toekomst alleen maar toenemen in het verkeer en op de wegen.

  Sport moet plaats vinden op sporterreinen en plaatsen die daarvoor speciek zijn, voorbeelden: sporthallen, zwembaden, voetbalstadion, speeltuinen enz, enz, enz. Voor sporten en sportontspanning zal er geld beschikbaar moeten zijn om sportaccommodaties, enz, enz, enz te bouwen en niet op de openbare weg.

  Auto’s zijn er om op straten (in een stad)/land te rijden en dit zou veel zaken oa de economie sociale contacten , enz, enz, enz gewoon schaden.

  Als het iets te maken had met smog, luchtverontreiniging, , te veel auto’s die dat veroorzaken, zou ik het begrijpen dat er dan maatregelen getroffen worden dat er minder auto’s op de openbare wegen komen, maar dit is gewoon domme besluit, een besluit dat niet zal werken en tot nergens toe zal leiden. Wat wil men hiermee bereiken in een stad? Auto’s weg van de wegen in de stad en dat in een stad mensen op straten gaan lopen en spelen?

  Wegen worden aangelegd met één doel en nergens anders voor. Dus doe niet zo dom. Een huis is om in te wonen, een plee om te poepen en te pissen, enz, enz. enz., Straten zijn niet om op te sporten, daar worden ze niet voor aangelegd.

  Op grond van bovenstaande punten vind ik een autoloze dag daarom een onzin gebeuren, vooral als zaken voor kinderen op plaats vinden om te gaan spelen.

  advies: de personen die zich ermee bezig houden, houden jullie jezelf maar voor de gek en ga iets nuttigs doen voor het land Suriname.

  Laat dit onder de noemer vallen: eens maar nooit weer.


  Maak melding

 6. @passant
  Gelijk heb je .
  Er zijn ernstige problemen die Suriname teisteren en men gaat moeite en tijd stoppen in een autoloze dag alsof het alle problemen zal doen weggaan.
  Ik heb altijd aan de intelligentie van de surinamers getwijfeld en je kan zien waarom!


  Maak melding

 7. Een autoloze dag in een gebied van nauwelijks een kwadraat aantal kilometers in de binnenstad heeft geen enkel effect op het milieu. Het gaat natuurlijk om de bewustwording, oke. Maar de Co2-uitstoot zal daar niet minder om worden. Een geparkeerde auto in de binnenstad is onschadelijk voor het milieu. Wat schadelijk is zijn die mensen die zomaar doelloos rondrijden om zich alleen maar te manifesteren. Dat zijn ook de grootste klagers. Het is leuk voor een keer, maar ik wil wel eens weten of er meetgegevens zijn die aangeven dat de milieuvervuiling inderdaad minder is geworden. Ik denk het niet. Het is alleen maar een bewustwordingscampagne waar geen enkele Surinamer zich aan stoort. Zo zijn ze nou eenmaal. Leuke missie, maar kansloos. De Surinamer stoort zich aan God noch gebod.


  Maak melding

 8. @ blaka bakra
  Een autoloze dag in een gebied van nauwelijks een kwadraat aantal kilometers in de binnenstad heeft geen enkel effect op het milieu. Het gaat natuurlijk om de bewustwording, oke. Maar de Co2-uitstoot zal daar niet minder om worden. Een geparkeerde auto in de binnenstad is onschadelijk voor het milieu

  Maar eer de auto op zijn parkeerplaats staat heeft deze vanuit Latour 40 minuten over en afstand van nog geen 10 km gedaan dit vanwege al de opstoppingen van de wegen waardoor de files nog langer worden.
  Ik heb zelf vanuit de brug tot aan Telesur 51 minuten in de auto gezeten eer ik op de plaats van bestemming aankwam.


  Maak melding

 9. tis ook hersenloos regering.Aan de macht gezet door hersenloze kiezers.Maar wel leuk voor de kids dat ze even lekker kunnen spelen.Ik denk dat als je een goede controle houd! dat zeker de helft geen rijbewijs heeft.Dus begin daar eerst aan dan heb je al heel wat waggies minder die vervuilen.


  Maak melding

 10. Ik had het genoegen er bij te zijn. En het was geweldig! Ontzettend gezellig. En zelfs de winkeliers hebben voorgesteld dit een wederkerend en regelmatig evenement te maken. Dat zie ik in Amsterdam, Rotterdam of welke andere grote stad echt niet gebeuren! Daar staan het toch ook dagelijks vast? Kilometers file, uren vertraging. Ook in nl, USA en Hong kong is de auto heilig. Hoe vaak is er daar een autoloze dag die gesteund wordt door MKB en detailhandel?
  Autoloze dag gaat geen enkel file of milieu probleem oplossen. Was ook niet de bedoeling. Het is een begin. Een eerste kleine stap. En hopen dat het helpt. En al helpt het niet, de mensen hebben plezier opom zo afkraken, dan een veilige en vanier. Waarom zo afkraken, dan?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.