Ziekenfonds SZF ‘gaat door’ zonder directeur

6

PARAMARIBO, 20 okt – Hoewel directeur Steven Comvalius niet meer aan het werk mag verschijnen, draait ziekenfonds SZF ‘normaal.’ Het is een kwestie van meningsverschillen die op een bepaalde manier zijn opgelost.

“Alles gaat gewoon door. Men hoeft zich geen zorgen te maken”, zegt bestuurslid Ronald Hooghart tegenover de Times of Suriname. Vooral nu het publieke bedrijf zoveel mogelijk klanten moet werven, is rust nodig. De markt ligt open, dankzij de nieuwe wet Basiszorgverzekering. Alle ingezeten van Suriname moeten verzekerd zijn per negen oktober. Eerder kregen potentiële klanten te horen dat SZF hen niet mocht verzekeren.

Het verzekeren mocht niet, omdat het SZF geen verzekeringsmaatschappij is. Het bedrijf is in de jaren tachtig opgezet om de ziektekosten voor ambtenaren te dekken. Comvalius had kennelijk moeite met aanpassingen aan de nieuwe situatie. Onder meer moest een naamloze vennootschap worden opgezet. Hij zit nu betaald thuis en de NV is intussen een feit. “Dus het loopt goed en alles gaat gewoon door”, aldus Hooghart.


6 REACTIES

 1. Hoewel directeur Steven Comvalius niet meer aan het werk mag verschijnen, draait ziekenfonds SZF ‘normaal.’

  En zo hoort het bij een goede directie en management.
  D.w.z. dat procedures en kennis goed zijn verankerd binnen de organisatie en dat de directie en zijn staf goed werk hebben geleverd.
  Een goed geleid bedrijf kenmerkt zich als er ondanks afwezigheid van directie en management er continuïteit in de uitvoering normaal doorgang vind.
  Klasse vind ik dat. Vergelijk dit met de overheid en zie: als de directie en management afwezig zijn dan wil niemand zich extra en inzetten en verantwoording nemen..Het word een stuurloos schip zonder een doelhaven in zicht.
  Dat na lanti waar zeven even aanwezig zijn belangrijker is dat zeven even presteren.


  Maak melding

 2. Hij zit nu betaald thuis en de NV is intussen een feit.
  Dit is nu een schoolvoorbeeld van mensen, die zakken met geld verdienen en daarvoor niets hoeven te doen.
  Van deze mensen zijn er veel te veel in de Surinaamse samenleving en die kosten ons ieder jaar handen vol geld zonder dat daar een tegenprestatie tegenover staat.
  Ik zou zeggen: schoon alle staatsbedrijven eindelijk eens op en maak schoon schip met al die politieke benoemingen, die ons alleen maar geld kosten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.