donderdag, april 25, 2024
HomeOnderwerpenEconomieHoog kwikgehalte bij bewoners Brokopondo

Hoog kwikgehalte bij bewoners Brokopondo

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 aug – Bij vijf procent van een groep onderzochten in het district Brokopondo is een te hoog kwikgehalte aangetroffen. Onderzoek van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, heeft de aanwezigheid vastgesteld van kwik in het hoofdhaar.

Het betreft een proefproject waar vier en zestig bewoners van Brokopondo aan hebben meegewerkt. Het gaat om willekeurig geselecteerde proefpersonen. Het onderzoek is beperkt tot het haar. Het BOG heeft namelijk geen gecertificeerd referentiemateriaal heeft voor onderzoek naar kwik in bloed en urine. “Je moet kunnen aangeven dat het gehalte dat je hebt gemeten correct is”, zegt BOG-functionaris Jan Quik tegenover de Ware Tijd.

Daarom zijn alleen haarmonsters getrokken. Bij de vijf procent met een te hoog gehalte is ruim vijf microgram kwik gemeten per gram haar. Volgens Quik is vooral belangrijk vast te stellen wat te doen, nu zulke hoge gehaltes zijn vastgesteld. Het BOG wil het onderzoek uitbreiden. Brokopondo maakt deel uit van gebied waar goud gewonnen wordt. Daar wordt kwik bij gebruikt, dat in natuurwater terecht komt. De mensen raken vergiftigde door het nuttige van aangetaste vis.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
  1. Door de zucht naar snelle winst is men in Suriname bereid de natuur en de mensheid te vernietigen. Op termijn zullen de gevolgen van kwikvergiftiging gruwelijk duidelijk worden.


    Maak melding
  2. Dit is de prijs die betaald wordt als men ontwikkeling eenzijdig wil bereiken. Omdat alle aspecten in de samenleving met elkaar verbonden zijn, is ontwikkeling slechts mogelijk als een integraal beleid wordt gevoerd. De negatieve gevolgen van het huidig beleid zullen zich daarom in de toekomst ook op alle gebieden laten geleden. Door een slecht milieubeleid zullen straks alle winsten uit de goudwinning in de gezondheidszorg moeten worden gestopt om de gevolgen van kwikvervuiling op te vangen.
    Realiseren de huidige machthebbers zich dat, of is dat een zorg voor de volgende generaties?


    Maak melding
  3. Is het goud een zegen voor de boslandcreolen en alle anderen ,die als hyena’s erop zijn afgekomen?
    Hoe schoon was het water vroeger in het binnenland niet?
    Alle vissen,dieren,planten en mensen raken besmet door het roekeloos gebruiken van kwik.Wat zijn de gevolgen over 10 jaar en over 40 jaar en over 100 jaar?
    Om nu snel rijk te worden denkt men niet na over eventuele risico’s.
    Zij zijn nu al bezig hun eigen graf en dat van de generaties na hun te graven!


    Maak melding
  4. Maar binnenkort worden alle bewoners van Brokopondo, genezen van zo’n hoog “kwikgehalte”.

    In Suriname worden ze wederom in de maling genomen door een andere Afrikaanse oplichter.

    Profeet David Owuor komt naar Suriname.

    Op maandag 11 augustus 2014 brengt de profeet Dr. David Owuor een bezoek aan Suriname. Hij is door de Here God naar ons land gezonden met een speciale opdracht, laat de Bribi Ministries in een persbericht weten.

    De profeet is te gast bij de Bribi Ministries.
    Dr. David Owuor is doctor in de erfelijke wetenschappen, genetica en een specialist in het onderzoeken van kwaadaardige tumoren en hun groei.
    Hij is verder gespecialiseerd in transductie: vergevorderde DNA-wetenschap.

    Bron- http://www.gfcnieuws.com/?p=229329


    Maak melding
  5. En als de oplossing voor het kwikprobleem moet komen van de ‘sabiman’ van de Ordening Goudsector, dan kunnen we er nog lang op wachten; Dompig the Big Dummy beweert zonder meer dat de de aanleg van vuilwaterbassins te Ballingsoela de kwikvervuiling zal verminderen. Domme Dompig, een vuilwaterbasin kan er hoogstens voor zorgen dat gronddeeltjes in het bassin gaan bezinken, waardoor misschien het rivier/kreekwater weer helder wordt, kwikvervuiling is onzichtbaar in het milieu aanwezig, het zit al lang in de vissen, dieren en mensen van dat gebied, al wordt het water in de vervuilde kreken weer zo helder als kristal, de kwikvervuiling zit al in het gebied en zal pas na jaren verdwijnen als men nu meteen ophoudt met kwik te gebruiken bij de goudwinning, vuilwaterbassins zullen daar niets aan veranderen.

    http://dwtonline.com/laatste-nieuws/2014/08/07/vuilwaterbassins-verminderen-kwikvervuiling-balingsoela/


    Maak melding
  6. Hoe is het gesteld met de “tailings pond” (afval water opslag van I am gold) Deze reservoirs zijn de afval opslagplaatsen van de giftige afval van de goud raffinaderij bestaande uit vele toxiese zware metalen zoals kwik, lood etc. In Guyana ging niet zo lang geleden de dijk van zo een tailings pond en de gevolgen voor de natuur waren enorm schadelijk. Laat dat niet in Suriname gebeuren.


    Maak melding
  7. Gelukkig is regering Venetiaan net als regering Bouterse hiervoor verantwoordelijk en daarmee de gehele bevolking van Suriname. Ba soekoe Ba fini …


    Maak melding
  8. Ba suku;
    Ba feni;
    Ba tjari!
    Door de blinde hebzucht en honger naar goud ziet niemand nog de gevolgen van kwikgebruik.
    In tijd zal de overhead het wel merken bij de medische en begrafenis paragraaf.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES