zaterdag, februari 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMedia bron bij controle verdachte transacties

Media bron bij controle verdachte transacties

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 7 aug – Nieuwsmedia en nieuwsberichten zullen voortaan ook als bron gelden bij de controle op ‘ongebruikelijke geldtransacties. Volgens de Ware Tijd ligt een wetsvoorstel gereed waarin de media worden toegevoegd als mogelijke bron van informatie.

President Desiré Bouterse heeft het wetsvoorstel al naar het parlement gestuurd. Volgens het staatshoofd is het noodzakelijk de wetgeving aan te passen ‘om het mechanisme van informatie-uitwisseling te verbeteren.’ Het gaat dan om het uitwisselen van informatie met buitenlandse meldpunten. Het eigen Meldpunt Ongebruikelijke Transacties, Mot, wordt zo beter voorzien. Het Mot heeft nu de beschikking over eigen registers.

De registers en gegevens van overheids- en financiële instellingen worden aangesproken bij het onderzoeken van verdachte geldovermakingen. De informatie uit de media zal worden verwerkt en doorgespeeld aan de Centrale Bank van Suriname en het Controle Instituut Kansspelen. Het Mot is ingevoerd om het witwassen van geld tegen te gaan. Verdachte overmakingen moeten worden doorgespeeld door onder meer de algemene banken.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

9 REACTIES
 1. Ha die bouta,zit altijd vol van deze ideeetjes.
  Kan jij,ja bouta jij kan jij het vb geven hoe het gedaan moet worden en je Eigen geheime ,fraudulente transacties bloot leggen aan de media ?!!


  Maak melding
 2. Als het hoofd van de CTU zelf gevangen kon worden genomen door een vreemde mogendheid dan stelt de binnenlandse inlichtingen diensten inderdaad niets voor.Door nu de opgravingen van de journalisten als bron te gebruiken,bewijst de regering als zo vaak hun onmacht om iets tegen de misdaad te kunnen doen.Ondanks al dat gebrabbel van Belly.Hij moet ook de witwassers oproepen om zich te melden.


  Maak melding
 3. hebben wij ( de media) ook de gelegenheid om te *dieken * in het verleden, of gaat het alleen om toekomstige zaken???

  of valt er niets te dieken over jou & trawanten naar transacties naar b.v. de kaaimaneilanden??

  verklaar ons eerst Uwer vermogen & ook die v/d maties!!

  Humor

  eerst gaan jullie de media muilkorven, en als het jullie uitkomt dan toch liever huwelijken!

  ai boi


  Maak melding
 4. http://www.parbode.com/parbode-interview/item/3985-dino-bouterse

  De media huizen in Suriname stellen werkelijk niks voor,en de journalisten ze gaan niet bij bouta of dino om vragen te stellen ,nee ze gaan bij deze 2 om naar hun anansi verhaaltjes te luisteren en dan om hun bladen te vullen en die nonsense moeten wij gaan zitten lezen.
  Bouta zelf zeg laten we hangmatten meenemen in het woud en als baboen apen erin liggen en dan ga ik jullie verhaaltjes vertellen en die moeten jullie aan de bevolking verkopen .


  Maak melding
 5. Bouta, komen jouw ongebruikelijke verdiensten uit de drugshandel ook in de registers van het MOT voor? En de verdiensten van Dino uit de wapen- en drugshandel? Als je de splinter in andermans ogen wilt zien, bekijk dan eerst de balk in jouw en Dino’s ogen.


  Maak melding
 6. Dit is een teken van zwakte.
  Het eigen overheidsapparaat is blijkbaar niet in staat om voor voldoende controle te zorgen en dat is toch 1 van de grondbeginselen van een democratische rechtstaat.
  Daarnaast kun je je de vraag stellen, wat de media in ons land voorstelt.
  Naar mijn oprechte mening bitter weinig.
  Suriname kent namelijk geen objectieve media.


  Maak melding
 7. Goed zo, de waterkant kan nu ook dienen als een plaats waar ongebruikeleijke transakties bekend kunnen worden gemaakt.

  Onderzoek hoe
  Presie deci de rijkste man van Suriname is geworden tussen 25 februarie 1980 en heden.

  Hoe bosje aan zijn geld is gekomen om zijn paleis in Rainville te bouwen

  Hoe en hoe voor hoeveel dilip sardjoe de ndp verkingen financieert en beloont wordt.


  Maak melding
 8. Even een test doen of ze de media volgen.
  Ik heb in de roddelgangen gehoord dat Sabidirie voor 1.200.000 Srd aan brood heeft gekocht. Dat lijkt mij wel verdacht.

  Even kijken of de Surinaamse Bank hier werk van gaat maken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES