‘Geen reden voor devaluatie Surinaamse dollar’

19

PARAMARIBO, 28 mei – Er zijn geen redenen voor het devalueren van de Surinaamse dollar. Dit zegt minister Andojo Rusland van Financiën. De oppositie ziet het anders. Er zou een gebrek zijn aan vreemde valuta voor importen. De druk op de Surinaamse dollar neemt toe. Rusland merkt er niets van.

De omstandigheden in de economie zijn juist gunstig en er zal dan ook geen devaluatie komen. Rusland zei tijdens de begrotingsdebatten dat de inkomsten van de staat zijn toegenomen. In het eerste kwartaal van dit jaar ruim tachtig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer twintig miljoen euro) meer verdiend aan belastingen dan in het eerste kwartaal van 2013. Ook zijn inkomstenverhogende maatregelen getroffen die de staat ruim een half miljard Surinaamse dollar opleveren.

De nationale deviezenreserve zit op bijna achthonderd miljoen dollar. Dat is goed voor bijna vier maanden import. Volgens Rusland ligt dit ver boven de internationale norm. De inflatie is ook onder controle en komt niet boven de vier procent uit. Volgens Rusland wordt te makkelijk over zulke ontwikkelingen heen gestapt bij het verrichten van economische analyses. In elk geval zal geen sprake zijn van devaluatie, zeker niet op korte termijn.

19 REACTIES

 1. Een regering die halverwege het budgetjaar haar inkomsten fictief met SRD 585.000.000 verhoogt vermoord haar eigen economie.
  Ministers die bij de les gehouden moeten worden omdat zij het verschil tussen een donatie en een lening niet begrijpen.
  Een gouddeal waar men plus $ 200.000.000 betaald voor 25% van het aandeel terwijl Newmont recent 20% aandeel van Alcoa in SurGold inkocht voor $ 18.000.000. Een gouddeal op de top van de markt afgesloten terwijl men nu op de wereldmarkt 33% minder betaald voor Goud.

  Een economie die net transparant is en waar de president alleen maar kan zeggen dat men naar zijn vaagheden moet luisteren.

  Het is eerder vertoont en toen ging het MIS.

  De straat en emotie maakt de prijs. Na de wanvertoning in de DNA van 27 mei 2014 zullen er weinig mensen in deze Wereld nog enig vertrouwen hebben in deze regering.


  Maak melding

 2. laten we hopen,dat de srd niet devalueert.,,

  maar de prijzen in de winkels gaan elke week omhoog en wat dacht je van de benzine diesel prijs dan….

  je kunt steeds minder doen met loon die je elke maand krijgt en men beweert maar,dat er geen devaluatie is..

  wie is nou gek..


  Maak melding

 3. …dus mensen we zitten goed voor 4 maanden, na deze 4 maanden gaan wij het voelen. Voorlopig hoeven we niet in paniek te raken,pas na 4 maanden kunnen we paniekerig gaan doen als wij het tot in onze botten gaan voelen.Laten wij dus niet vooruit denken,nee we denken alleen aan de maanden mei,juni ,juli,augustus..en laten ..laat de rest van dwe maanden verrassingen voor ons zijn ,Aldus A.Rusland!
  Nu dat de overage NDP ministers in de kranten gaan lezen over de reserves in dollars gaat Brunsiew plotseling meer zin hebben om met dollars te strooien en een paar keer Spugen mag ook,volgens Brunsie.
  Nu is het REIS SEIZOEN VAN DE NDP MINISTERS OFFICIEEL OPNE!READY SET …GO !!


  Maak melding

 4. @marcel een stadionvol gekken hebben we tenminste dat waren nog wel de gele gekken we hebben ook een hele groep paarse gekken dus gekken te over.


  Maak melding

 5. Elke keer als omie snesie 40 srd verdient heeft gaat hij dat snel voor 10 USD omwisselen en naar huis sturen. Dat is de grootste oorzaak van valuta tekorten in Suriname. En die grote supermarkten zijn net als valuta stofzuigers.


  Maak melding

 6. Quote ; ” in het eerste kwartaal van dit jaar ruim 80 MILJOEN Surinaamse Dollars MÉÉR VERDIEND aan BELASTINGEN dan in het eerste kwartaal van 2013.”

  Volgens ” Andojo de Klojo ” loopt ALLES financieel als een TIERELIER en zit het ook wel snor bij de Surinaamse fiscus, DÉ dienst die ervoor zorg draagt dat de geldbuidel flink gespekt wordt.

  Als men Andojo ,die LETTERLIJK van de RATTEN besnuffeld is, zo hoort lullen in de ruimte zou je zijn geouwehoer haast voor zoete koek nemen. NIET dus !!!!!!

  Lees en huiver over het huis van Andojo de Klojo ” met de GROTE voorraad pennen en de dagelijks talrijke ” GASTEN ” in grijze kostuums op vier poten……..

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/23371

  Geen GELD over voor een van Suriname’s belangrijke gebouwen ??????

  RENTOKIL is coming to town !

  Trevlig middag ! CHAVÉZ


  Maak melding

 7. In een kort woord,de su-dollar,is gewoon een drama.Kom net terug uit s.u.,na 14 jaren.Wat mij opvalt is dat er meer uitgaans -gelegenheden zijn(mooie.gebouwen)terwijl er scholen zijn zonder ramen.Ik had gedacht dat er met zoveel goud het geld misschien wel terug zou komen waar het hoorde te zijn.U kunt nergens ter wereld betalen met de s.u. dollar.Wat is veranderd,ja de casino,s en mall,s,en nog steeds het zelfde verhaal,wie van een bepaalde partij is wordt goed bediend,en komt met alles aan z,n trekken.Er wordt nu geopperd dat brunsie president wil worden,moge god suriname bijstaan.Heel veel monumentale gebouwen in de stad zijn aan het verpauperen geen hond die er naar kijkt.Ik vergelijk hoe erg het mogen klinken s.u. met een van de afrikaanse landen.Ja,klin kt hard ,maar mensen die naar s.u. gaan kijken alleen met een oog naar de situatie.Corruptie,moord en stelen het wordt gewoon erger,en men geeft maar aan dat het meevalt.


  Maak melding

 8. Het eerste grote daad dat de regering bij haar aantreden deed,was de SRD met 20% te devalueren!En gelijk erop de gouvernement take op benzine te verdubbelen.Plots zagen we dat onze 100 SRD maar 50 waard is.Het is zo dynamisch aangekomen dat de mensen van nog moeten bekomen.

  In plaats van goederen uit China te importeren,begonnen ze goederen,Chinezen en winkels te halen uit China.De[onze] ambtenaren worden in het mandarijns onderwezen.Straks zijn ze grote blaka sienesie’s.De zwarte chinezen gaan de schulden van de lichte chinezen betalen zo het nu al niet gebeurt.


  Maak melding

 9. =En Brunswijk heeft de mensen voor de gek gehouden dat de kinderbijslag omhoog gaat met €100,00 per kind net als in Frans-Guyana.
  =Werkgelegenheid en woningen voor de armen.

  =Jammer dat er een kleine groep is die de lasten terug moeten gaan betalen en de armen op Brunswijk zijn naam rijker zullen worden.

  -Deze regering heeft een enorme staatsschuld gemaakt en het is wachten op de volgende schuld.

  -De Surinaamse munt zal haast geen waarde meer hebben.


  Maak melding

 10. De vierde keus minister van Financien wil aantonen, dat hij van het woord devaluatie gehoord heeft. Zolang niet de koersen van de CBvS, maar de zwarte markt koersen voor de financiering van de import gebruikt worden, is er sprake van devaluatie van de SRD. De minister denkt: “Er is pas sprake van devaluatie, als ik het zeg.”


  Maak melding

 11. Ira

  =En Brunswijk heeft de mensen voor de gek gehouden dat de kinderbijslag omhoog gaat met €100,00 per kind net als in Frans-Guyana.
  =Werkgelegenheid en woningen voor de armen.

  =Jammer dat er een kleine groep is die de lasten terug moeten gaan betalen en de armen op Brunswijk zijn naam rijker zullen worden.

  -Deze regering heeft een enorme staatsschuld gemaakt en het is wachten op de volgende schuld.

  -De Surinaamse munt zal haast geen waarde meer hebben.

  Ira
  Ik heb niet gelezen of gehoord dat Brunswijk zulke uitspraken deed, Brunswijk is slim genoeg om te weten dat Suriname geen 100 euro>>>400 SRD perkind kinderbijslag zal verhogen. Kun je AUB een link plaatsen waar vermeld staat dat hij zulke uitspraken heeft gedaan. Of ben je weer aan met je verzinsel zoals als al die frontjes . denk aan Ray vanaf januari tot maart was hij bezig onzin aan het schrijven dat Bouterse elk moment kan worden opgehaald door de Amerikanen, we wachten nog steeds op ray om zijn leugens terug te nemen!


  Maak melding

 12. 28 mei 2014

  Beste mensen:

  ‘Het menselijk brein welke gevoed wordt door haat, wrok, rancune en blindheid kan daden stellen welke niet alleen de engelen doet wenen, maar ook mensen met hoge politieke beschaving doet sidderen.’

  Waarom kunnen een aantal Surinamers met maatschappelijke en politieke verantwoording naar het land Suriname toe, niet die houding aannemen om in belang van de economische ontwikkeling van alle Surinamers te handelen. Waarom bezweren zij en juichen zij de ondergang van land en volk toe? En waarom laten zij zich gebruiken om die ondergang van Suriname te bewerkstelligen?

  Hoeveel wordt de wrok aan minpunten voor Srika?
  Srika


  Maak melding

 13. Rusland zei tijdens de begrotingsdebatten dat de inkomsten van de staat zijn toegenomen.

  Akkoord maart dat zijn Shit Ruikende Dollars en niet de bekende US$ dus verhandelbare Amerikaanse dollars.
  Probeer een de SRD in te wisselen in het buitenland.
  En ja je hebt die SA dollars nodig om betalingen te doen voor de importen. En dit heeft Suriname iheel weinig van.

  Dus wie weet zal er spoedig sprake zijn van devaluatie (koopkracht vermindering) van de SRD.
  En als er éénmaal devaluatie aanwezig is dan is er sprake van toename van de inflatie


  Maak melding

 14. Er is net bekend geworden dat de gronden van Gopie verkocht is aan een turk.En met de opbrengst zijn grote gaten gedicht in de uitgaven van de regering.


  Maak melding

 15. @Armand

  “Door een devaluatie van je munt, ben je wel sneller van je schulden af.”

  Dat betreft alleen de binnenlandse schuld. Voor de buitenlandse schuld zul je veel meer SRD’s moeten opbrengen.

  Het vervellende is dat devaluatie etc leidt tot wantrouwen van buitenlandse investeerders en heel hoge rente’s om het devaluatie risico te dekken.

  beste Armand u bewijst weer eens de mentaliteit waarmee het eigen probleem met een pennenstreek op anderen afgewenteld wordt. SU schuld wordt minder door ontwaarden van de munt. De rest van de Wereld is niet gek en wacht tot deze heel Suriname kan op kopen voor de prijs van een fles. Suriname heeft niet de dekking van Griekenland, Ierland, Portugal en Spanje welke gered worden door de rest van de Eurolanden. Suriname heeft niet de kracht van Argentinie die Schulden kan aflaten schrijven zodat men een doorstart kan maken.
  Suriname wordt voor jaren in de ellende gestort als het haar schulden niet kan betalen.


  Maak melding

 16. baas kijkt en naar en neemt rustig zijn kiek,zijn tijd is gaande en zit bijna op..

  het zal hem een worst wezen wat er gaat gebeuren na 25-5-2015


  Maak melding

 17. Surinaamse dollar is geen reet waard!. Ze houden de wisselkoersen laag en dat maakt Suriname een zeer duur vakantieland. Nog buitenbeschouwing gelaten hoe gevaarlijk het land is!

  Dus toeristen u wordt dubbel en dwars genaaid in Suriname:
  Steeds echter om kijken voor rovers en de waardeloze munt erbij!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.