Sana Budaya Dance Company uit Suriname te zien in A’dam

0

De Sana Budaya Dance Company (SBDC) is op 29 mei te zien in het Bijlmer Parktheater te Amsterdam. Dit vernieuwend dansgezelschap uit Suriname, internationaal bekend geworden door o.a. het Carifesta, komt naar Engeland en Nederland. Het festijn brengt dansartiesten uit Suriname, Indonesië en Nederland samen om aan te tonen dat de uit Indonesië afkomstige Javaanse danstraditie voortleeft onder de diaspora in Suriname en in Nederland.

Het ensemble bestaande uit dansers en trainers van de Soeki Irodikromo Volksacademie voor Kunst en Cultuur creëert nieuwe dansen geïnspireerd door o.a. klassiek ballet, Javaanse dans, pencak silat, capoeira, jazz, afro-dance en kathak.

Het evenement komt tot stand op initiatief van het Forum Javanen in Diaspora Nederland (JID-NL) i.s.m. Stichting Comité Herdenking Javaanse Immigratie(STICHJI).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.