Suriname ook te dienen buiten machtscentrum

18

PARAMARIBO, 27 mei – Het dienen van de samenleving hoeft niet pas te beginnen als politieke partijen zich een plek hebben weten verwerven in het machtscentrum. Dit stelt parlementariër Carl Breeveld (Doe). Zijn eenmansfractie heeft aardig wat voor elkaar kunnen krijgen zonder in de regering te zitten. Aansluiting bij het blok rond het Nieuw Front is dan ook geen optie.

Blokvorming alleen maar om in het machtscentrum te belanden is verkeerd uitgangspunt. “Het machtscentrum is niet nodig om Suriname te dienen. Wij hoeven niet in het machtscentrum te zitten om een bijdrage te leveren. Dat hebben we bewezen”, zegt Breeveld tegenover de Times of Suriname. Onder meer is gepleit voor invoering van een wet tegen corruptie. Na lang talmen heeft de regering uiteindelijk het wetsvoorstel ingediend bij het parlement.

De behandeling moet weliswaar nog aanvangen. Doe maakt een principieel punt van corruptiebestrijding. Corruptie trekt regering na regering een schaduw over het vele goede dat tot stand wordt gebracht. De huidige regeerders hebben aardig wat prestaties kunnen neerzetten. De naschoolse opvang en het licht- en watervoorziening naar vaak vergeten gemeenschappen zijn zulke prestaties. Waar het nog aan ontbreekt is de merkbare wil om corruptie te bestrijden.

18 REACTIES

  1. breeveld,,

    jij moet goed beseffen,dat alle corrupte gevallen moeten worden onderzocht en de figuren moeten voor het gerecht gesleept worden beoordeeld / veroordeeld..

    anders heeft het totaal gezin,het jeugd moet een goed voorbeeld hebben..


    Maak melding

  2. ja doe met alle respect zeg ik tegen breeveld je bent een bekwame leider aan het worden .het volk weet dat er corruptie zit onder elke regering en ik heb bewondering voor breeveld dat hij niet een blok hoeft te vormen om in het macht centrum te komen .de huidige machthebbers hebben inderdaad ook goede dingen gedaan maar dat heeft front nooit toegegeven en zie hier breeveld heeft het ingezien en dankzij breeveld is die anticorruptie wet in behandeling genomen , en het komt niet door het front .
    ik hoop dat breeveld zijn verstand gebruikt en niet zomaar in zee gaat met front zoals de vhp ,nps ,pl deze fronters zijn de oude garde die alleen in het macht centrum willen meer niet .


    Maak melding

  3. Wat mij verbaasd is dat woorden in de mond genomen wordt zonder dat die GENE de betekenis er van weet.DEZE PRAAT OVER DIENEN.EEN WOORD DAT UIT JE MOND EN HOOFD KOMT HEEFT GEEN BETEKENIS.Zoals al onze handelingen die negatief zijn.
    Meneer doe je bent van het zelfde laken en pak een mens die dient van uit haar lege hoofd.Van jou zal niets goeds komen voor volk en land.Tracht met je bewustzijn bewust te worden van 1 woord en dit zal je leven veranderen.


    Maak melding

  4. Blijkbaar voelt Breeveld zich erg happy met zo een president als in Sur.De pres.was moe om zich steeds te verschuilen in het bos dus nam hij zaterdag een wandeling door de stad.Zijn vriend Maduro wil hem ook niet meer hebben in zijn land vandaar dat hij verdwaald was en naar de stad ging.


    Maak melding

  5. Nou,nou Breeveld nooit gehoord van…EENHEID MAAKT MACHT ?!!
    Wat wij nodig hebben heden ,is EENHEID om verlost te worden van DIDIBRIE en Co !!
    I


    Maak melding

  6. Ha ha ha haaaaa alweer zo’n slap gelul van deze oooook zo’n bedrieger. Hoeveel mensen hebben licht en water in de verre gebieden. Waar was je toen je broer Borger zoveel duizend/ tonnen van de Arme ali vp ontving zonder een spier te verrekken? Deze broer van jou die Borger heet had nog niets gepresteerd en zie daar zijn cadeau/kado 325.000-, toen kon je geen enkel journalist te woord staan, want je was te moe ; jongoe libie mie jereh. Hoe bedoelde je? Ik dacht dat je als eerlijke volksvertegenwoordiger er t.a.t het volk MOET en HOORT te informeren, no matter what. Wat heb je bereikt binnen/ buiten de dna? Terwijl je in de dna zit Kersten seerie en t.a.v de anti-corruptiewet mie gado ; DiDiBrie dien a san in, maar er wordt niet aangewerkt. Ik weet ook niet meer of a zaka-zaka DiDiBrie no trek a wet in baka, want zo kennen we hem weer. Ik hoop dat het nu al duidelijk voor de kiezer is dat jij Clarence ook 1 van de valse profeten bent joe vrolijke judas joe. Afstraffen deze gemenerikken. Su kiezers stem massaal op[ het FRONT dape a kader de. Stem niet op mensen sa o kong fier fier a sanie. Om Su weer op de rails te zetten kun je niet met amateurs gaan werken, anders moet er weer van jullie belasting centen beleidsmedewerkers en presidentiele commissiesleden betaalt(gaan) worden, wanglo poe en zwakzinnigheid. aibaja gelukkig oeng no dede ete w’e blo. Oeng de na ai, want nogmaals : slapen doen we snachts. Odiiiiiiii.
    Glenny.


    Maak melding

  7. men wil gewoon niet mee werken als hij of zij niet in het regeercentrum zitten , en dat maar met modder gooien als ze hun zin niet krijgen .
    maar het zijn maar een handje vol mensen die we makkelijk paria’s kunnen noemen .
    nu gaan ze bundelen door zeven (7) partijen aan elkaar te lappen , maar dat gaat niet helpen want surinamers zijn moe van de oude politiek dus ze gaan nooit meer stemmen op die partijen .


    Maak melding

  8. Na 15 mei gaat Bouta buiten het machtscentrum – Santo Boma – land en volk dienen door duidelijk te maken, dat misdaad niet loont.


    Maak melding

  9. Hahahaaa, zo zie je het weer wat er ook gezegd word is niet goed en ieder wel denkend mens kan beamen dat de hr BREEVELD gelijk heeft deze regering heeft meer gepresteerd dan welk ook al is het nog niet voldoende en wat wij verwachten maar van vorige was er niks en hoorden wij jullie ook niet als dhr BREEVELD iets zou zeggen tegen de regering dat waren jullie soort in hoera stemming maar ook soms doet hij dat en nu ook over de goeie dingen en jullie gelijk aanvallen het is toch ook zo dat deze mensen alles doen om aan de macht te komen al zouden zij hun M moeten verkopen als ze maar aan de macht komen zie je niet hoe CHAN het volk al loopt te verkopen aan het westen wie slaapt zal het niet door hebben wat kregen wij terug voor wat het westen toen meenam uit SU en het zelfde zal weer gebeuren terwijl met samen werking en wederzijds respect zouden wij net zoveel verdienen 50-50 en niet 10 voor SU en 90 voor westen zoals al die jaren dat anderen bepalen hoe het in jouw land moet gaan het is niet voor niks dat men niet van deze PRESIDENT houd nee dan kunnen ze niet vrij doen wat ze willen en dat is doorn in het oog en CHAN zal hun pion worden om het weer zo als naar toen te brengen wie het niet wil inzien oke maar ik zeg het U laat elk partij zijn kracht laten zien en alleen de verkiezing ingaan en daarna bundelen nee die ballen hebben zij niet want verlies gegarandeerd en let op met hele bundeling is ook groot kans op verlies omdat het volk wakker is en blijft en ook een bescherm bril op hebben dus met vuil en zand strooien helpt niet meer.


    Maak melding

  10. @@kooooosssss mie mang
    je moet verder lezen wat breeveld heeft gezegd ,en daarom komt doe geloofwaardig over de rest van de oppositie zie ik als poep onkruid .ze liegen en bedriegen het volk .santhoki vhp ,nps ,pl ,spa en anderen na poorlai mie mang .breeveld heeft duidelijk aan gegeven dat paars ook goeie dingen heeft gedaan zowel negatief en daarom heb ik respect voor deze man
    breeveld weet dat het volk niet slaapt breeveld weet dat front leugens verspreid en dat het volk front daarop gaat afrekenen en daarom wil doe geen verbond aangaan met front en terecht dat hij geen samen werking aangaat met deze corrupte front .ik hoop dat doe onafgahkelijk de verkiezingen ingaat en daarna beslist .de rest wil alleen maar macht vooral de vhp komt met onthullingen ik vraag mij af waarom gaan jullie niet naar de rechter als je het zeker weet .wat mc voor het volk heeft gedaan zal de vhp aan het hoofd nooit doen mie mang .nps zal de creolen wederom verkopen voor die vhp ja ik zeg het hard op zie de pl wat de nps heeft gedaan .vhp,nps,pl zijn oude garden en ze willen weer gaan regeren koste wat kost om de mc te wippen .ze hebben geen enkel programma het gaat ze om mc voor de rest gaat het volk er onder lijden .nps no habie sjing hun achterban moet ze straffen en het moeten er 2 zetels zijn meer niet .ze moeten net kunnen adem halen .


    Maak melding

  11. k hoop Bravo dat jij gebruik maakt van die kracht om eens en voor altijd de grondenkwestie voor ons op te lossen. Jouw voorstel om de kinderbijslag te verhogen per kind naar 300 euro, stimuleert ons om meer kinderen te maken. Over 20 jaar ben jij de absolute heerser.

    Hoe meer kinderen hoe groter de macht dus moet er gehoor worden gegeven om “Suriname ook te dienen buiten machtscentrum” en dat wordt beloond et 300 euro per kind.
    Zonder visie en zonder rekening te houden met economische ontwikkeling en vooruitgang bij een huidige werkeloosheid van 30% zal de criminaliteit toenemen want deze groeiende bevolking moet toch kunnen eten.
    Of zal ABOP een sociale uitkering uit de grond stampen om werkelozen aan geld te helpen.


    Maak melding

  12. Door afstand te houden van alle politieke gekonkel, zijn eigen doordachte lijnen te volgen en redelijk te blijven in diens argumentatie kan DOE en breedveld het redelijke alternatief worden.
    Het redelijk alternatief dat met 2 of 3 zetels kan gaan bepalen wat er gaat gebeuren. Dit is een veel hogere machtspolitiek dan men ziet.
    DOE had ongeveer 11.000 stemmen en maar 1 zetel. Met slechts een beetje meer aanhangers onder de mensen die het manipuleren ter ene of ter andere zijde zat zijn kan hij onverwacht de zogenaamde spliting vote worden om Suriname uit de prut te halen op 26 mei 2015.


    Maak melding

  13. Breeveld kun jij niet de geestelijke vader van die moordenaar worden i.p.v. die apostel van godsbazuin, dan krijg je ook een salaris, en dan hoef je ook niet weg te lopen als er gestemd moet worden over een omstreden amnestiewet, en die anticorruptiewet waar je zo voor gepleit hebt, mag dan wel bij het parlement liggen, maar dat is alleen maar formaliteit, om het volk weer op het verkeerde been te zetten om zogenaamd corruptie aan te pakken, wat nooit zal gebeuren, want dan komt de halve paarse bende vast te zitten, dus droom maar lekker verder, want in je eentje blijf je een roepende in de woestijn.


    Maak melding

  14. @Pero, de kans dat DOE ooit met Bouterse in zee gaat acht ik zeer klein. Het beleid van Bouterse is meerdere malen al bekritiseerd door Dhr Breeveld. Probleem van DOE is dat men geen ontwikkelingsvisie heeft. Het blijft bij kritisch oppositie voeren dit in tegenstelling tot de VHP, die wel visie heeft op economische vraagstukken, arbeid, zorg, landbouw etc etc.

    De VHP bestaat grotendeels uit hoogopgeleide bestuurders die verstand van zaken hebben. Je hoort mij niet zeggen dat iedere Surinamer op de VHP moet stemmen maar Santhoki is altijd nog een betere alternatief dan massamoordenaar Bouterse, de doorgedraaide Marron Lonnie en de meester bedrieger Somo.

    Het feit dat jij weer een rassen issue van maakt is ronduit zielig. De megacombinatie heeft voor het volk helemaal niets gedaan, zoals jij wel beweerd. Sinds Bouterse aan de macht is zijn de schulden alleen maar opgelopen. Pero, zoals gewoonlijk je kletst weer uit je nek. Ik heb je al eerder uitgedaagd om met succes bewijzen van de Mega Combinatie te komen. Maar je blijft zwijgen. Je bent toch trots op Bouterse, overtuig de wkn bezoekers dan waarom men op Bouterse moet stemmen. Kom met voorbeelden. Wederom daag ik je uit !


    Maak melding

  15. @Breeveld

    Als een bankrover een oud moesje helpt oversteken is hij daarmee nog geen held. Een regering beoordeel je op het GEHEEL van haar daden, niet op een paar gestrooide aalmoezen.

    Een éénmans fractie beoordeel je op haar stemgedrag en productie. Als die onvoldoende kritisch is dan kan er niet gesproken worden van een duidelijk herkenbare partij en verliest de partij haar bestaansrecht.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.