Te veel vragen open tijdens begrotingsdebat

7

PARAMARIBO, 27 mei – De regering heeft te veel vragen open gelaten tijdens het eerste deel van de begrotingsdebatten. Dit stelt parlementariër Asiskoemar Gajadien (Nieuw Front/VHP). De indruk bestaat dan ook dat het beleid niet te verantwoorden of te verdedigen is. Het gaat dan om belangrijke issues geknoei met de vrijstelling van brandstofheffing voor bedrijven.

Daar zal tijdens de rest van de debatten toch wel verantwoording over moeten worden afgelegd. “De regelgeving is duidelijk en als er gesjoemeld is zouden er maatregelen genomen moeten worden. Als blijkt dat de bedrijven minder hebben betaald, moet een boete worden betaald van minstens twintig maal het verschil. Als de minister deze maatregel niet wil toepassen, wil dat zeggen dat hij moet uitleggen aan het parlement waarom niet”, zegt Gajadien tegenover de Times of Suriname.

Ook minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, heeft nog het een en ander te verantwoorden. Zo is ruim driehonderd hectare land van de Suriname Cultuurmaatschappij Mariënburg verkocht door de beheerder. Die is daartoe bevoegd, omdat het om domeinland gaat. “Er moet in deze kwestie een strafrechtelijk onderzoek worden ingesteld en de minister moet uitleggen hoe zoiets heeft kunnen gebeuren”, aldus Gajadien.

7 REACTIES

 1. De beloftes van de paarse regering is slechts houdbaar tot de inkt droog is. En zelfs daarna presteert men eerst eigen vrienden en familie te bevoordelen. Corruptie viert hoogtij bij deze regering. Ik heb bewondering voor Dhr Asiskoemar Gajadien vanwege zijn inzet om de onderste steen naar boven te krijgen. Natuurlijk heeft de belastingbetaler heeft het recht om weten wat er met hun geld gebeurt. De oppositie kan nog zoveel stampij maken echter ben ik bang dat ze hem het kluitje in het riet sturen.

  Volgens de paarse aanhangers oa Niks dan de Waarheid, Pero, Paraman, Abaisa, Armand, Sempa etc etc
  heeft Bouterse tot nu toe fantastisch werk verricht.

  Als dat werkelijk zo is waarom worden de vragen van de oppositie niet beantwoord. Suriname kent toch een parlementaire democratie. Of heeft deze regering toch wat te verbergen ???

  En de verhalen dat de oppositie de regering een hak wil zetten verwijs ik naar het rijk der fabelen. De oppositie heeft oa de taak het beleid van de regering te controleren en daar waar het kan constructief mee te werken.

  Graag antwoord van de aanhangers van deze regering …


  Maak melding

 2. deze boeven bende moet onmiddellijk aftreden om erger te voorkomen..

  ik ben benieuwd wat de de jeugd het toekomstig volk wat ervan denkt en doet..,

  je kunt niet stil zwijgend dit accepteren,het gaat om jou toekomende tijd en niet van moordenaars,boeven, oplichters,rovers die vandaag de dag de dienst uitmaken en zich zelf tot mulie-multie miljonairs hebben verrijkt ten koste van jou het volk….

  deze begroting kan niet worden goed gekeurd,het stinkt aan alle kanten,moet dus vernietigt worden verklaart..


  Maak melding

 3. Zo als Misiekaba het zegt dat er veel aantijgingen zijn zonder dat er bewijs van corruptie wordt geleverd.Dit is weer zo een leider die niet weet hoe het in een democratie toegaat.Als er maar een wazige schijn van corruptie ontstaat,moet de staat openheid van zaken geven.Zij die jou daar geplaatst hebben,hebben alle recht te weten wat er gaande is zonder te vragen.
  Een criticus hoeft ook niet met oplossingen te komen.Het is dan de regering die met oplossing moet komen.Want als de burger kritiek heeft,gaat hem niet goed en de lijders zitten daar om voorspoed te brengen voor de burger.
  Als er gekeken wordt naar de genen die zich heden opwerpen als geluk brengers,moet er gekeken worden naar hun verleden.Bout,Lonnie,Somo hebben tot dus ver alleen om zichzelf[en fam] gegeven.Wat ze het volk bezorgd hebben,is neergang op elk gebied.Materieel en immaterieel.
  Zet een punt voor ’80[A] en een punt voor 2014[B].Trek een rechte lijn van A naar B en het verlengde van die lijn is de toekomst.Recht naar beneden.


  Maak melding

 4. Met pijn in het hart is men onder worpen aan de regels van de democratie.Eenmaal aan het stuur denkt de zw.. dat alles aan haar toe behoort en dat men maar moet luisteren naar wat hij zegt. GEEN TEGEN SPRAAK en verantwoording afleggen voor haar handelingen heeft de zw.. een broertje dood.


  Maak melding

 5. Niemand kan constant zoveel leugens verzinnen of aan elkaar vast breien. Dus zal er geen antwoordt meer komen op de eerder gestelde vragen. Dat is de stijl van al die NDP gelovigen die met de wil van de almachtige in de dna zijn/zitten. Met de wil van deze zelfde almachtige w’o poerrrrr ding baka op 25 mei 2015.. Stelen ze ook met de wil van de almachtige ha ha haaaa OPLLLLICHTERS ding alla malla. Almachtige help de Suries baja uit de klauwen van deze oplichters, anders moeten de Fransen/Amerikanen ons maar helpen mang. Mie hoop zo snel mogelijk mie no mang waktie. Ding BEEST dies moes zie en sabie dat mang de moro mang. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 6. Nogal lopgisch! Wil Gajadien horen: “Geachte volksvertegenwoordigers, wij hebben het geld deels over de balk gesmeten en deels gestolen.”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.