‘Suriname zwaar getroffen door skeervirus’

57

PARAMARIBO, 19 mei – “Suriname is zwaar getroffen door het skeervirus (Skeer is Sranan Tongo voor blut, red.)”. Dit zegt parlementariër Arthur Tjin A Tsoi (Nieuw Front/NPS). Het land is berooid en de regering is niet bij machte er wat aan te doen. Een regering die de hand het best in eigen boezem kan steken.

Want wat Suriname nu overkomt heeft allemaal te maken met de manier waarop het geleid wordt. “Het tot nu toe gevoerde beleid is mislukt”, zei Tjin A Tsoi tijdens de begrotingsdebatten. Het is nog het best af te lezen van wat er allemaal gepresteerd is de afgelopen jaren. Of liever, wat er niet is gepresteerd. In 2012 werd nog ruim vijftig procent uitgevoerd van de projecten die de regering voor zichzelf had bedacht. Een jaar later was het nog maar iets meer dan veertig procent.

Dat moet met meer dan alleen maar uitvoeringscapaciteit te maken hebben. Volgens de diagnose van Tjin A Tsoi zijn de symptomen van de besmetting al duidelijk merkbaar. Ministers zijn zichtbaar gedemotiveerd en lusteloos en realisatiecijfers nemen almaar af. Ook doet zich een ‘verlammingsverschijnsel’ voor bij het betalen van schulden en subsidies. “En de regering beschikt niet over het medicijn, geld”, aldus Tjin A Tsoi.

57 REACTIES

 1. Ja baja meneer chin a sooi, het klopt en het is jammer dat u het nu pas ziet. Want ik kan maar een ding zeggen: het is te laat ,want net wat u zegt deze virus is erger dan een k..gezwel in het land suriname.


  Maak melding

 2. Tijdens de front regering was er altijd een skeervirus behalve als men moet feesten dan hebben de Surinamers genoeg geld voor dansie, kleding en feesten niet allemaal bijna allemaal! er is genoeg geld maar je moet het gericht uitgeven. parlementariër Arthur Tjin A Tsoi heeft geen last van SKEERVIRUS want hij heeft een huis van 1 miljoen dollar in Suriname laten bouwen het is een huis met veel Glas en een ingebouwde lift in zijn woning. De binnenkant van de woning is bekleed met de duurste mahonie houtsoorten. De vraag is hoe kom deze FrontROVER aan 1 miljoen dollar om zijn huis te bekosten. Oooh vergeten parlementariër Arthur Tjin A Tsoi was onder regering front minister van van Natuurlijke Hulpbronnen en heeft waarschijnlijk zijn eigen bronnen aangeboord voor eigen belang. Deze FRONT rovers proberen het volk op te ruien tegen de regeringBouterse dit hebben ze ook gedaan bij regeringWijdenbosch. Wanneer deze ROVERS aan de macht zijn denken ze niet meer aan het volk maar ze zijn zo verblind met het roven van suriname. Met Suriname gaat alles goed, natuurlijk heeft iedereen overal last van de dure wereldeconomie die de BEURS rovers op de beurzen veroorzaken (alle grondstoffen in kopen en op slaan in loodsen om de prijzen op te drijven). In Nederland hebben we allemaal last van de dure economie zoals in Suriname maar de bevolking in Suriname is te vrede en weten dat vooruitgang tijd nodig heeft. Wijdenboschbrug was nooit gebouwd als het aan de frontregering lag en nu pronken de frontjes met de Wijdenboschbrug als of het een Front project was. De Wijdenboschbrug is een groot succes het is economisten voorruitgang voor Suriname en een SPRINGPLANK voor onze acrobatische boomslingeraars RAY en kolobri soortgenoten.


  Maak melding

 3. Het beleid van 4 jaar paars begint langzaam maar zeker zichtbaar te worden. Daar waar Bouterse eerst kon pronken op de veren van oud president Venetiaan is niet meer vanzelfsprekend. Het komt nu aan op leiderschap, visie en vakmanschap. Competenties die de Bouterse niet bezit.
  In 2010 werden de mooiste beloftes aan de bevolking gepresenteerd. Nagenoeg niets is verzilverd. De ontevredenheid wordt ook zichtbaar binnen de beroepsbevolking. Stakingen zijn orde aan de dag, schulden en subsidies worden niet uitgekeerd.

  Er is sprake van een economische infarct met verliezers de burgers. Oplossing is vervroegde verkiezingen.


  Maak melding

 4. Eigen schuld…bigie koendoe…

  Het volk heeft gekozen voor moordenaars en drugsdealers in de hoop beter van te worden. Wat men nog steeds niet wilt inzien is dat deze moordenaars en drugsdealers er zelf beter van worden en het merendeels van het volk blijft pinaren.


  Maak melding

 5. Baja en Bouterse en z’n Chinese matties. Na het openen van buurtsupers zijn ze nu ingestapt in buurt prostitutie. Waarschijnlijk wil Bouterse op deze manier de skeervirus overwinnen.

  De seksactiviteiten van de recent opgerichte hoerentent aan de Porfierstraat in het noorden van Paramaribo gaan onverminderd voort. Dat zegt een gebelgde buurtbewoner zondag aan GFC Nieuws.

  Vorige maand kreeg het bordeel onverwachts bezoek van de politie. Midden in de nacht werden toen enkele Chinese dames van lichte zeden als ook de manager van de tent meegenomen voor ondervraging.

  “Maar nu komen de prostituanten even langs om de vrouwen, meestal van Chinese afkomst, op te halen. Het is middernacht een komen en gaan van vooral Chinese hoerenlopers die meisjes komen uitzoeken en meenemen om de ‘liefde’ op een andere locatie te bedrijven. Wij buurtbewoners zien graag dat er op de meest korte termijn wordt ingegrepen want dit kan niet zo midden in onze woonwijk. Wij verzetten ons ertegen, deze omgeving mag geen hoerenzone worden”, moppert een klager.


  Maak melding

 6. tjin blijft een nep oppositie voeren die maar niet wil aanslaan .de oppositie is dood in suriname ze weten niet hoe ze het spel moeten spelen .oppositie leer een ding ,leer het volk met name bepaalde mensen in het land om te gaan werken en niet te klagen .in nederland gaat het niet van een leien dakje je moet werken om aan de kost te komen .wij hebben het te goed in suriname dat meen ik .zie hoeveel mensen het goed hebben vergeleken met mensen die niet willen werken .de oppositie moet het volk niet proberen op te hitsen het volk weet wat zich afspeelt .front is vergeten dat toen zij aan de macht waren het volk gebukt ging onder armoe en de babys die onder voed waren .de huidige regering doet veel heel veel al kan ze niet alles in vier jaar maar ze verzetten bergen .had front dat maar gedaan .front moet oppositie voeren wat zij niet kan .alles van de regering afkraken dan doen ze en gelukkig heeft het surinaamse volk dat door .je gaat altijd mensen hebben die klagen en steeds meer willen en je hebt mensen die niet willen aanpakken en die zijn altijd skeer ze hebben altijd die skeer virus ja tjin leer ze om aan te pakken niet alles is gratis .ik ben geen ndper maar de oppositie deugt niet ,in niets steunen ze de regering en dat valt mij op .er hoeven geen 18000 woningen ,maar er worden heel wat woningen gebouwd waarom niet toegeven dat er wat wordt gedaan voor het volk .ik ben kwaad op de oppositie ze deugen niet .wij zijn surinamers onder elkaar wij zullen het samen moeten doen .voer opbouwende oppositie maar kraak niet steeds af .ik woon in nederland maar ben vaak in suriname het gaat redelijk goed als ik mensen autos zie rijden telefoon op zak ,feesten ja op hebben ze medische voorzieningen wat je kijkhard moet betalen in nederland met dat karrig loon wat ik hier krijg ja ik durf te zeggen dat als je in suriname wil werken er genoeg werk is .velen willen niet werken durf ik hard op te zeggen.de mensen die aanpakken die klagen echt niet .wij hebben het goed in suriname ,mensen moeten hun verantwoordelijkheid nemen en geen kinderen maken en niet kunnen verzorgenen de staat de schuld geven .tjin ga je huiswerk opnieuw maken en voer echte oppositie .als front de verkiezingen zou winnen ga je weer de zelfde effect hebben van afkraken en dat moeten wij niet .als front iets goed gedaan heeft moet het gezegd worden,als paars iets goeds gedaan heeft moet het gezegd worden maar het ontbreekt aan moet en durf om toe tegeven als front of paars iets goeds doet .er zijn zat landen waar wij van kunnen leren om de ander een pluimpje te geven wij kraken maar af de ander misgunnen dat doen wij en daarom zullen wij geen stap verder komen .


  Maak melding

 7. “Suriname is zwaar getroffen door het skeervirus (Skeer is Sranan Tongo voor blut, red.)”

  En zoals gebruikelijk te joe skeer joe aksie joe tegenstander wang laatst (joka term).
  En te joe lasie joe begi (dus no aksie) wang laatste laatst foe joe tegenstander.
  Te lasie a 2e laatst dang joe e go na oso prakserie want joe no abie moro joka dus joe go probeer foe foefoeroe joka wang presie.
  Ma never nooit joe e kirie joe tegenstander.


  Maak melding

 8. En gelijk heeft meneer Tjin A Tsoi !

  @Maxima

  Jou lijder geeft zijn speeches die meer op blaffen lijken, in het SRANANG Tongo!In brazilie ,afrika en de rest van de arme acp , caricom en unasur landen praat hij het sranang tongo !Het officiele taal van Suriname is NEDERLANDS !!!


  Maak melding

 9. Niks gaat boven de waarheid,je trekt een te grotr broek aan wat je naam betreft.Heer tjin a tsoi is pas sinds 2010 DNA lid en is nooit Minister geweest.


  Maak melding

 10. DE DUIVEL REGEERT IN SURINAME.

  Bouterse beweerd dat Suriname elk jaar een bedrag van €.3.5000000 binnen kan halen voor de ontwikkeling van Suriname.
  Dit zijn opbrengsten uit Goud, olie, hout, mineralen en diverse bron van inkomsten.
  Maar echter, nu blijkt dat Suriname een schuld van €.2000.000.000 heeft aan buitenlandse banken.

  Immers, de begrotingsbehandeling van een lopend jaar is tot nog toe niet hard te maken waardoor de Regering achter de feiten aan lopen.
  Hoe is het mogelijk dat de Staatskas leeg loopt terwijl de inkomsten omhoog is gegaan.
  Schulden en lopende lasten worden niet of op kleine schaal en mondjes maat betaald.
  De financieringstekort loopt elk jaar vanaf zijn aantreden als President tot onbeheersbare hoogte gebracht.

  Economen hebben geconstateerd dat de economische groei met 14% is gestegen, maar de Staatskas zit wel met een hoge financieringstekort die op dit moment onoverbrugbaar lijkt te zijn.
  De Surinaamse burgers is hierbij mede verantwoordelijk dat het land naar verdoemenis dreigt te gaan.
  Want de Surinaamse burgers heeft deze crimineel en moordenaar als President gekozen.


  Maak melding

 11. @Niks gaat boven de Waarheid, kerel wordt je niet moe van je eigen gezwam. Je lult maar wat de ether in. Zelf geef je aan geen NDP-er te zijn, maar zo wat al je postings steun je de president. Je kan kletsen als brugman maar de cijfers liegen er niet om. De resultaten van deze regering zijn meetbaar en openbaar. Dus ook voor jouw.

  – 70% van de bevolking leeft onder de armoedegrens, dus 350.000 suri’s
  – Gemiddeld verdiend een suri US 9600,- per jaar.
  – 9% van de Suri is werkloos, dus 45000 Surinamers staat aan de kant
  – ze hebben een consument inflatie percentage van 19,5 !!
  – gemiddelde levensverwachting van een suri is slechts 71 jaar

  Bouterse heeft niets positiefs bereikt, eerder het tegenovergestelde. Als je na 4 jaar achter de feiten aan loopt dan gaat het niets meer worden.


  Maak melding

 12. laat het volk in 2015 gewoon weer kiezen voor deze megalomane randdebiel en dorpsidioot.
  Dan is het gezwel Suriname in 2020 een kanton van China geworden en zijn we van deze narcostaat verlost.
  De gedachte alleen al maakt mij, en 100-duizenden anderen, weer blij.


  Maak melding

 13. Ai boi dat mek a kondre ne draai zomeni gowtoe, olie ,odu karkong de ini a kondre maar toch deng saka saka ne luku a pipel fu sranang. Semper deng mang beng kos deng bakra suma ye yang puru alla sani fu sranang now now.


  Maak melding

 14. Voordat ” CHAVÉZ ” richting het GETROFFEN GEBIED gaat zal hij zich dus moeten INENTEN tegen het dit ” Virus ” . Zich te vaak in de nabijheid begeven van KLAGENDE vrienden en familieleden zal zoveel mogelijk vermeden moeten worden.

  ” SKEERITUS “, een bijna CHRONISCHE Surinaamse ” ziekte “, daar wil ik absoluut niet mee in contact raken. Noch met de acute verschijnselen noch met de recidieven .

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 15. Tot nu toe mag ik niet brommen,dat skeervirus dat aantal mensen treffen is meer hun lastdragend of verantwoordelijkheid,gaan stemmen voor een staatshoofd{geweldpleger}zonder bij wat in gedachte te hebben!Heel hard werken en niet lui zijn voorkomt U of je van dit soort virussen{gewoon handen uit de mouw steken}!
  Ik ben regelmatig skeer,maar dan nog voel ik me heel gelukkig en elke dag ook nog en niet denken morgen als ik alles al heb of volgend week of over 10 jaar,dan is te laat{die dag,week,jaar existeren nooit}!
  Existentie van dreigend vooruitzicht{valkuilen} kunnen dan nooit meer ontlopen worden!

  V.H.P. soso lobi nanga believe…..


  Maak melding

 16. 19 mei 2014

  Beste mensen,

  Mijn oude vriend Arthur kan mogelijk gelijk hebben.De Surinaamse regering heeft waarschijnlijk niet voldoende inkomsten om haar beleid volledig uit te voeren. Let op: Srika praat hier over de Surinaamse regering en niet over de burgers van Suriname!

  Nederland en de Nederlandse regering wordt door ons allen voor zeer rijk aangezien. Toch bedraagt de financiële schuld die de Nederlandse regering heeft, naar het buitenland toe, enkele honderden miljarden euro’s.

  Nederland ondergaat nu een zeer ernstige economische/financiële crises – er is een tekort aan geld en ongeveer 1,2 miljoen mensen zijn werkloos – en toch hoor je hier geen enkele parlementariër schreeuwen dat Nederland besmet is met het ‘skeervirus’.

  Kijk, een land dat zich moet ontwikkelen heeft kapitaal nodig. En als het niet genoeg heeft, dan maar verantwoordelijk lenen op de buitenlandse kapitaalmarkt.

  S&P heeft Suriname een BB-(STABIEL)status gegeven. Met zo een status is geen man overboord. Srika vindt wel, dat de grondstoffen die Suriname rijk aan is zo duur mogelijk verkocht moeten worden of daarbij aan waardetoevoeging doen zodat het een betere prijs voor Suriname oplevert.

  Srika heeft recent deelgenomen aan een internationale seminar over natuurbescherming en duurzaamheid van tropische bosgebieden. Suriname kwam daar ook aan de orde met het beeld van de enorme potentie aan mogelijkheden voor haar economische ontwikkeling, mits verantwoordelijk wordt omgegaan met de natuur.En daar zal ook S&P vanaf 2015 in haar beoordeling naar Suriname toe zeer kritisch worden.

  En dan komt Suriname weer op de vraag, net als tijdens de ontwikkeling van West-Suriname: Moeten wij een deel van onze natuur (gecontroleerd) opofferen voor de economische vooruitgang of willen wij maar aan de leidraad gehouden worden om voorlopers te zijn in het beschermen van de natuur, maar wel met honger naar bed gaan? Srika stelt een hybride vorm voor,binnen duurzame ontwikkeling.

  Voor haar economische ontwikkeling zal Suriname/Surinaamse regering (verantwoord) geld moeten lenen en verantwoordelijk en gecontroleerd een deel van haar natuur moeten opofferen.Het is niet anders!

  Opmerking: Op bedoeld seminar werd Srika door een onderzoeker geinformeerd – heeft enige tijd in Suriname onderzoek gedaan – hoe makkelijk – al jaren – planten en plantendelen, goud, diamant!!(ja!) en voor Suriname onbekende metalen en edelstenen (soms gevonden bij de goudwinning) ongecontroleerd Suriname verlaten. Ook vaak meegenomen door buitenlanders!! Regering van Suriname: Let op uw zaak!!

  Vriend Arthur, bespreek dit liever dan maar te schreeuwen dat in Suriname een ‘skeervirus’ heerst.

  Maar wezen jullie wel niet ‘skeer’ met de minpunten.
  Srika


  Maak melding

 17. kooos en daarom kunnen wij geen eenheid vormen in dit land .de wijze hoe jij reageert zegt mij genoeg dat je een vel tegenstander bent van deze regering .ik volg je al een tijdje maar niks positiefs komt uit je woorden .een en al negatief zoals het front .allemaal zeggen ze dat ze het beter gaan doen ,dat roepen ze al jaren maar tot op heden 0,0.als het front zo goed was waren ze nooit weg gestemd koos .denk jij dat het volk zich laat sussen door front of door paars ,het volk wil brood op de plank en dat heeft front ze niet kunnen geven .jij koos hebt van begin af aan een hekel aan deze regering zowel het front en dan ga je natuurlijk alleen maar negatief kunnen praten over paars .ik blijf erbij dat zowel front als paars goed werk hebben geleverd ,en dat ik paars nog vier jaar gun .paars heeft wel degelijk vooruitgang geboekt in bepaalde sectoren ,als je nou wil zeggen dat ik een paarse aanhang ben prima maar ze hebben ook goed werk geleverd .het enige wat front en koos doen is negatief ,en het volk heeft geen boodschap aan jullie en dat is maar goed ook .verder wil ik aangeven dat front bleef sparen die valuta en er kwam niets uit de grond .geld moet op een verantwoorde manier rollen en niet blijven oppotten .front was toch ook corrupt of zijn jullie al vergeten of denken jullie dat het volk vergeten is .je zal zeker ook boeven hebben in paars maar toch heb ik vooruitgang gezien .de vhp kan suriname in chaos storten en dat moet voorkomen worden .die gehele vhp bestaat uit hindustanen en dat is niet goed voor de samen stelling van een regering met meerdere bevolkings groepen.
  laat de vhp en pl leren om het volk niet te verdelen dat is een doorn in het oog van mij en vele surinamers .ik hou niet van hokjes denkenden ,het kan voor chaos zorgen en daar ben ik zeker bang voor .suriname is een multiculturele samen stelling en zou niet willen dat het verkeert gaat . bouterse is een voorbeeld voor suriname als het gaat om de samen stelling van het land .de vhp ,nps zijn antieke partijen die niet van deze tijd zijn .
  de nps kan nog door de beugel ze hebben ook andere bevolkings groepen in de partij op belangrijke posten maar die vhp neee ze deugen niet als het om etniciteit gaat .ze moeten nog heel veel leren hoe ze een partij etnisch moeten samen stellen en dat moet de weerspiegeling van een land zijn ,dat vormt de natie .koos gaan jullie je huiswerk over doen daag !!


  Maak melding

 18. Holle vaten klinken het hardst, en op dat holle vat staat “niks gaat boven de waarheid”, wat een flauwekul wordt er weer uitgekraamt door die mafkees, en maar de echte waarheid ontkennen, de berichten “alles wordt zo duur” komen zeker maar zo uit de lucht vallen


  Maak melding

 19. Suriname kan hulp van China voorlopig vergeten, want de Chinezen zijn bezig de olievelden van Vietnam te stelen en te exploiteren. Wat een dievenbende, die Chinese regering!


  Maak melding

 20. @ Ray jouw lijder is een moordenaar mijn leider is een homo. Natuurlijk moet je je zorgen maken om het taalgebruik. Dat geeft iT niveau weer. En jij als ex parlementariër zou dat heel goed moeten weten.


  Maak melding

 21. Koos
  @Niks gaat boven de Waarheid, kerel wordt je niet moe van je eigen gezwam. Je lult maar wat de ether in. Zelf geef je aan geen NDP-er te zijn, maar zo wat al je postings steun je de president. Je kan kletsen als brugman maar de cijfers liegen er niet om. De resultaten van deze regering zijn meetbaar en openbaar. Dus ook voor jouw.
  – 70% van de bevolking leeft onder de armoedegrens, dus 350.000 suri’s
  – Gemiddeld verdiend een suri US 9600,- per jaar.
  – 9% van de Suri is werkloos, dus 45000 Surinamers staat aan de kant
  – ze hebben een consument inflatie percentage van 19,5 !!
  – gemiddelde levensverwachting van een suri is slechts 71 jaar
  Bouterse heeft niets positiefs bereikt, eerder het tegenovergestelde. Als je na 4 jaar achter de feiten aan loopt dan gaat het niets meer worden.

  Koos Je lult slap OVERAL heerst er crisis
  De voedselbanken in Nederland smeken naar meer voedsel
  de voedselbanken kunnen de aanvraag naar voedsel niet meer aan.
  De huisuitzetting in Nederland is flink gestegen.
  De deurwaarde en incasso bureau maken vette winsten doordat Nederlanders hun schulden niet kunnen betalen
  Griekenland is faliet maar wordt kunstmatig in leven gehouden door de Europeanenbelasting centjes
  Werkeloosheid in europa flink gestegen.
  Wat dat betreft doet Suriname het niet gek en onder front hadden ze het niet beter gedaan het is regering Bouterse die de kinderbijslag met een paar Surinaamse dollar verhoogde
  het was regering Bouterse die de pensioenen met een paar Surinaamse dollar verhoogde Het is niet veel maar regering Bouterse doet zijn best voor de arme en hij is net begonnen 20 jaar front en de armoede is gestegen en nu met de vingers naar Bouterse wijzen. Ray en kolibri soortgenoten zijn de grootste STEUNTREKKER van alle Surinamers in Nederland volgens onderzoek, zijn jullie vergeten dat niks boven de waarheid een link had geplaatst en die behaarde subhuman hebben dat niks boven de waarheid zoveel negatieve likes gegeven om mijn link te verbergen want de waarheid doet pijn voor die zogenaamde hardwerkende STEUNTREKKER. Koos van Frontwaterkanters verwacht ik geen EERLIJKHEID en Oprechtheid en Deze Frontrover roep maar wat zonder bewijs om zijn Leugens te ondersteunen . wat deze FRONTrover bedoelt is dat de FRONTROVERS SKEER beginnen te Raken nu ze niet meer in een machtspositie zijn om Suriname leeg te roven. Koos armoede heerst overal die Surinamers hebben 1 voordeel ze kunnen altijd eten laat ze gaan planten , gaan jagen en vissen . wie echt hoger heeft zal eten zelf de zwervers en daklozen in Suriname kunnen elke dag eten nadeel is wel dat die zwervers en daklozen je VRUCHTENBOMEN LEEGvreten!


  Maak melding

 22. Het was Santhoki die de Surinamers in zijn wekelijks interview vertelde hoe slecht het met Suriname gaat nu de frontrovers niet meer konden roven e nu hebben ze een nieuwe praatpaal parlementariër Arthur Tjin A Tsoi (Nieuw Front/NPS). Liegen kan deze chinees als geen andere, hij heeft zeker spoedcursus bij de VHP gevolgd. Wat niks gaat boven de Waarheid irriteert zijn die mensen gillen dat de surinamers SKEER zijn maar het zijn juist deze mensen die steeds DIKKER worden. Ik zag een foto van Santhoki op SLIJMbezoek in Amerika. Wat mij opviel is dat die RotieBuik van santhokie groter is geworden dat zijn jas niet meer dicht gaat.
  Moet je zien de drie musketier rovers
  http://www.gfcnieuws.com/?p=219244


  Maak melding

 23. surinedl

  kooos en daarom kunnen wij geen eenheid vormen in dit land .de wijze hoe jij reageert zegt mij genoeg dat je een vel tegenstander bent van deze regering .ik volg je al een tijdje maar niks positiefs komt uit je woorden .een en al negatief zoals het front .allemaal zeggen ze dat ze het beter gaan doen ,dat roepen ze al jaren maar tot op heden 0,0.als het front zo goed was waren ze nooit weg gestemd koos .denk jij dat het volk zich laat sussen door front of door paars ,het volk wil brood op de plank en dat heeft front ze niet kunnen geven .jij koos hebt van begin af aan een hekel aan deze regering zowel het front en dan ga je natuurlijk alleen maar negatief kunnen praten over paars .ik blijf erbij dat zowel front als paars goed werk hebben geleverd ,en dat ik paars nog vier jaar gun .paars heeft wel degelijk vooruitgang geboekt in bepaalde sectoren ,als je nou wil zeggen dat ik een paarse aanhang ben prima maar ze hebben ook goed werk geleverd .het enige wat front en koos doen is negatief ,en het volk heeft geen boodschap aan jullie en dat is maar goed ook .verder wil ik aangeven dat front bleef sparen die valuta en er kwam niets uit de grond .geld moet op een verantwoorde manier rollen en niet blijven oppotten .front was toch ook corrupt of zijn jullie al vergeten of denken jullie dat het volk vergeten is .je zal zeker ook boeven hebben in paars maar toch heb ik vooruitgang gezien .de vhp kan suriname in chaos storten en dat moet voorkomen worden .die gehele vhp bestaat uit hindustanen en dat is niet goed voor de samen stelling van een regering met meerdere bevolkings groepen.
  laat de vhp en pl leren om het volk niet te verdelen dat is een doorn in het oog van mij en vele surinamers .ik hou niet van hokjes denkenden ,het kan voor chaos zorgen en daar ben ik zeker bang voor .suriname is een multiculturele samen stelling en zou niet willen dat het verkeert gaat . bouterse is een voorbeeld voor suriname als het gaat om de samen stelling van het land .de vhp ,nps zijn antieke partijen die niet van deze tijd zijn .
  de nps kan nog door de beugel ze hebben ook andere bevolkings groepen in de partij op belangrijke posten maar die vhp neee ze deugen niet als het om etniciteit gaat .ze moeten nog heel veel leren hoe ze een partij etnisch moeten samen stellen en dat moet de weerspiegeling van een land zijn ,dat vormt de natie .koos gaan jullie je huiswerk over doen daag !!

  SURINED
  AMEN: wat je zegt is 100% waarheid.deze steuntrekkende Frontwaterkanters zijn een propaganda praatpaal zonder STEMRECHT. als deze mensen zoals KOOS, RAY, Ben66, Kolibri echte ballen hebben dan maken ze een YOUTUBE film en alles wat ze hier over Bouterse schrijven mogen ze voor hun webcam herhalen maar ik kan je nu al zeggen deze DAPPERE BOLLYWOOD HELDEN BEDANKEN VOOR DE EER maar gillen liever anoniem verder want dapperheid zit niet in hun DNA.


  Maak melding

 24. @Srika,
  @Surined,
  @ Maxima,

  Ben het volledig met jullie eens. Srika, vooral duurzame energie moet hoog bovenaan de politieke agenda staan van de Surinaamse regering. Het regenwoud mag niet uitgeput raken en moet zoveel en zo lang mogelijk in stand worden gehouden.


  Maak melding

 25. @Niks gaat boven de waarheid,

  Begin jij ons alvast uit te leggen waarom je ‘held’ bouta met AMNESTIE RONDLOOPT,want voor zover wij het weten hebben helden geen amnestie nodig !!
  Begin ons te vertellen waarom het tragische executie van 8 Dec 1982 niet in de geschiedenisboeken mag voorkomen!!
  15 burgers die hadden de durf om NEE tegen je baasje te zeggen en die werden toen afgemaakt en konden hun zijde van het verhaal niet navertellen!!!


  Maak melding

 26. @Maxima

  Hou toch op meisje,
  laten wij beginnen met je lijder bouta,….diplomaloos!
  Al de ndp ministers en ndp ambassadeurs zijn diplomaloos en jij komt ons wijzen over ons taalgebruik hier !??
  Ik ben er zeker van dat je baasje niet eens zijn naam kan schrijven…dat doen die schoothondjes van hem voor hem!


  Maak melding

 27. tjin a tsoi mie mang je ziet spoken .als je skeer in suriname bent dan ben je lui lui lui lui .
  met nadruk lui meer kan ik niet van maken .gratis gratis gratis dat willen velen hebben .de staat moet alles doen. toen front aan de macht was waren er ook mensen skeer maar velen die hard werken zijn niet skeer .pero en vele surinamers zijn niet skeer ze werken en hosselen en daarom ben ik niet skeer .bepaalde mensen zijn skeer ook in nederland als rijk land zijn mensen skeer dus waarover heeft front het .in nederland hebben ze het nog zwaarder .
  mensen moeten handen uit de mouwen steken .randjitsingh zegt dat de hindustaan hard werkt ,ik weet waar hij naar toe wil gaan toen hij zei dat de hindustaan hard werkt ,maar ook creolen werken hard ,javanen chinezen .velen schelden op de chinezen maar dankzij de chinezen is er een stukje ontwikkeling omdat zij aanpakken .sommigen van mijn creoolse broeders en zusters die klagen en willen alles van de staat ,zo werkt het niet mie mang .nu roept front er is geen werk en iedereen skeer ….maar als front aan de macht zou komen gaan ze het omkeren door te zeggen dat de mensen lui zijn en gaan ze niet zeggen dat de mensen skeer zijn .president ik stem op u maar wees voorzichtig en zet abrahams aan de kant hij is een gevaar voor de ndp.


  Maak melding

 28. Eenheid in het land kan je bereiken als je samen deze teringleiders opsluit.Totaal geen VISIE voor zijn arme Surinamers.De grootste AliBaba zijn aan de macht en er komen steeds meer bij. Wanneer nemen de rovers de benen


  Maak melding

 29. 19 mei 2014

  Srika had in jan. 2014 een aantal ‘moves’ van Santokhi voorspeld, die in april / mei 2014 duidelijk moeten worden.

  Even geduld en Santokhi zorgt zelf voor het bewijs! En leuk zal het in Suriname niet worden.

  @Ray /@Roy, wat is dus nu aanstaande?
  Srika


  Maak melding

 30. Ach ja een typische opmerking van een gefrustreerde Surinamer. Niemand mag jullie ‘iets’wijzen want jullie weten het altijd beter. Met die tienderangse juristen opleiding van Adek. Hahaha bij deze reageer ik niet meer. Verveeld


  Maak melding

 31. allereerst feliciteer ik Hr. Santokhi met zijn trip naar de US. A mang vaarlijk laten we eerlijk zijn. Ik reken op hem en als hij sterk is, dan voel ik mij ook sterk in dit land.

  Tijdens de front regering was ik soms inderdaad skeer maar het deed me altijd goed om in die tijd te vernemen dat de staatskas werd gespekt.Een sober beleid heet dat waarbij de samenleving en bovenal het nageslacht daarvan zou genieten.
  Nu is daarvan geen sprake, dus geen kasreserve en meesten zijn skeer.
  De waarheid als een koe is, dat ik gisteren en vandaag alleen brood zonder beleg heb gegegeten aan het werk omdat ik skeer ben en zo zal ik houden tot eind van de maand. Tijdens de front regering had ik dat tenminste.Ook de waarheid als een koe is dat meeste tanden van mij schudden omdat ik niet de nodige vitamines naar binnen krijg. De waarheid als een zebu koe is,dat ik na meer dan dertig jaren alleen auto te hebben gereden, nu in het verkeer fiets en bromfiets moet rijden,want ik kan de brandstof niet permitteren. De waarheid als een os is dat geen haar van mijn hoofd en andere plaatsen denkt om voor deze regering te stemmen.Ik respekteer Waterkant net anders zou ik nu de regeerders uitschelden. Dat is de waarheid.


  Maak melding

 32. Degene die skeer zijn, zijn die niet willen werken. Dus in SU zijn degene die skeer zijn, alleen die niet willen werken; Aboi konie no.

  Soso lobi en wang bigi braza

  Breaking Nieuws voor vandaag, Mark Rutte heeft een Man gevonden, ipv een Vrouw, moet nie gekker worden

  Greetings,
  ReddFoxx, Fatima, Shakoentala, Sabojo, Amoffo, Satimin en Omoe Sneezie


  Maak melding

 33. desi delano bouterse is en blijft de sterke man van dit suriname .wij gaan voor de verkiezingen van 2015 en wij gaan weer regeren .niets en niemand kan en zal ons tegen houden .desi delano bouterse gaat nog vier voor vier jaar en wij gaan het winnen .bouterse is een volks president en dat waardeert het surinaamse volk .strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang …herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .


  Maak melding

 34. @Surinedl, ik denk dat je een realiteitscheck moet gaan laten uitvoeren bij de eerste beste GGZ instelling. Maak er meteen maar een opname van.

  Als ik je moet geloven heeft deze paarse regering goed werk verricht. Geef ons 6 voorbeelden waaruit dit blijkt, (bij voorkeur grote zaken). Tip: het NDP verkiezingsprogramma kun je als uitgangspunt nemen.

  Het uit delen van gratis bordjes bruine bonen tellen niet mee.

  Wij zijn benieuwd !


  Maak melding

 35. ja zo heeft iedereen zijn eigen mening en dat moet kunnen .de een vindt dat de mensen in su verwent worden de ander vindt dat heel veel mensen lui zijn ,weer een ander vindt dat het de schuld van de regering is ,in het verleden gaf men de vorige regering de schuld .wie moet je geloven vraag je je af .


  Maak melding

 36. Kan iemand mij uitleggen waarom de Surinaamse economie groeiende is en tegelijkertijd de staatskas leeg is. Dat rijmt toch niet ? De overheid geeft meer geld uit dan dat er binnenkomt. Verklaart meteen waarom project realisatie bij deze regering met 40% achterloopt.

  De vraag is waar is dat geld gebleven en in welke zaken heeft men dit geïnvesteerd. Of moeten we concluderen dat eea aan de strijkstok bij bepaalde bewindslieden is blijven hangen. Transparantie is ver te zoeken bij deze regering.


  Maak melding

 37. Als rasechte Surinamer vind ik de term skeervirus een prachtige term. En als je skeer bent (een term die wij gebruikten bij het knikkeren) betekent het niet dat je lui of arm bent. Je bent skeer als je op gegeven moment geen cent op zak heb, terwijl je hartstikke vermogend kan zijn. Je bent dus solvabel, maar niet liquide. Vraag is natuurlijk hoe raak je skeer en hoe kan je dit voorkomen. Je bent skeer als jouw uitgaven hoger zijn dan je inkomsten. Je kan jouw schulden niet betalen. Kenmerk hiervan: een ieder gaat klagen dat ze niet op tijd geld krijgen. Om enkele voorbeelden te noemen: staatsziekenfonds, ziekenhuizen en verplegend personeel, naschoolse opvang, bus- en boothouders en ga maar door.
  Oplossing: inkomsten verhogen om jouw uitgaven te dekken en als dat niet kan jouw uitgaven verminderen door bezuinigingen. Hoe je dit kan voorkomen: Door een goede planning en op basis daarvan een kloppende begroting, gebaseerd op een goede liquiditeitsprognose. En dit laatste is het probleem van Suriname. Ik vraag mij altijd af of er in Suriname geen rekenmeesters rondlopen, en of de Surinaamse overheid deze figuren al of niet wil betalen voor hun werkzaamheden. Een dieper geworteld Surinaams probleem, want waar wij niet bij stilstaan is dat er een soort negatieve sneeuwbaleffect binnen die samenleving wordt veroorzaakt. Als de overheid niet betaalt, kunnen ziekenhuizen hun schuldeisers niet betalen, die op hun beurt hun schuldeisers niet kunnen betalen, etc, etc. En als ik de berichten uit Suriname geloven mag is dit elke maand raak. Ik geef meneer Tjin a Tsoi dus half gelijk: Suriname heeft last van een “ongeneselijke skeervirus”.


  Maak melding

 38. @@@ tigri
  wie zegt dat de staatskas leeg is ,het is volgens mij de oppositie die zegt dat de staatskas leeg is .ambtenaren krijgen hun salaris er worden werken uitgevoerd ,zoals wij allemaal weten is suriname altijd blijven steken in die bureaucratie zowel ambtelijk als financieel .aan vernieuwing hebben front en voorgaande regeringen nooit gedaan .ze zijn blijven steken en dat is een ramp .geld moet rollen daarmee bedoel ik rollen op een verantwoorde manier .ook heeft de regering bouterse adviseurs in dienst die van geen kant deugen .kijk naar die adviseurs dan weet je voldoende .het zijn politieke adviseurs die geen kaas hebben gegeten van wat zich afspeelt ze doen maar wat .er is geld in dat land daar maak ik mij geen zorgen ,het gaat om het beleid wat men voert .bouterse wordt niet goed ingelicht en dat is het probleem .ik blijf geloven in bouterse ,alleen moet hij het roer omgooien .


  Maak melding

 39. @tigri…

  staatskas is inderdaad leeggeroofd door de Bouta-clan. Vandaar dat de bodem zichtbaar is.
  En de overige miljarden usd is geleend geld van China.
  Dus die Surinaamse economie is niet meer dan een zeepbel.
  En de simpele paarse meute begrijpt nog steeds niet dat ze straks voor de kosten opdraaien.
  Lenen, lenen….Betalen, betalen.


  Maak melding

 40. Suriname wordt niet goed bestuurd.Die domkoppen die aan de macht zijn Bouterse en Brunswijk hebben geen verstand van economie.Het zijn zakkenvullers en bedriegers van het volk.
  Het land komt nooit vooruit met zulke lieden.


  Maak melding

 41. Ray
  @Niks gaat boven de waarheid,
  Begin jij ons alvast uit te leggen waarom je ‘held’ bouta met AMNESTIE RONDLOOPT,want voor zover wij het weten hebben helden geen amnestie nodig !!
  Begin ons te vertellen waarom het tragische executie van 8 Dec 1982 niet in de geschiedenisboeken mag voorkomen!!
  15 burgers die hadden de durf om NEE tegen je baasje te zeggen en die werden toen afgemaakt en konden hun zijde van het verhaal niet navertellen!!

  Mijn acrobatische behaarde vriend Ray
  Niks boven de waarheid legt jou dat graag uit. Regering Venitiaan had 30 jaar de tijd om Bouterse te berechten maar ze hebben daar nooit wat aangedaan want ze weten dondersgoed dat Nederland ook een helpen hand had in de staatsgreep. Regering Venitiaan of welke regering dan ook had niet het lef om Bouterse te berechten of te veroordelen maar het was de duivelse Nederland die met geld en middelen op kwam dagen en zette de Surinaamse regering onder druk om Bouterse te berechten en veroordelen maar dezelfde Nederland heeft zijn eigen rapport voor 50 jaar op gesloten toen Bouterse zei laat de hele waarheid naar buiten komen. Nederland gebruikte meerder malen de berechting van Bouterse als zweep tegen Bouterse om hun belangen in Suriname te beschermen. Zoals niks boven de waarheid al zei als alles bekend word en ook de rol van Nederland dan krijgt Nederland de grootste claim uit hun geschiedenis aan hun broek. Bouterse heeft door de amnestie wet Nederland ge schaakmat nu heeft Nederland geen wapen tegen Bouterse dan de zogenaamde cocaïne transport veroordeling nu aan het wankelen is. Bouterse kan nu zonder chantage van Nederland Surinaamse belangen behartigen en Nederland schaakmat zetten,

  Wat de executie betreft Bouterse heeft niemand persoonlijk neergeknald zoals jouw held Santhoki die een bange vluchtende jongen in zijn rug met meerdere kogels executeerde. Wat de 15 Landverraders betreft het waren geen brave jongens die met een witte Vredevlag rondliepen te gillen wij willen Vrede en zijn daarom neergeknald zoals velen ze afschildert, nee mijn Behaarde vriend Ray je maakt er een mooi verhaal van deze Verraders waren bezig een gewelddadige tegen coup te organiseren tegen de militaire en men zou geweld gebruiken met de hulp van Nederland. Toen de manschappen van Bouterse een tip regen(waarschijnlijk van derby daarom werd zijn leven gespaard) en de terroristen op het spoor kwamen werden de terroristen gedood. de vraag blijft waren de 15 terroristen gewapend of niet dat weten we niet dus om zoiets in de geschiedenis boek te vermelden heb je het hele verhaal nodig inclusief betrokkenheid van derden. Als je het hele verhaal niet verteld dan heet het geschiedenis vervalsen. De grootste kans die wij hebben laten liggen is staatsgreep is het massaal uitzetten van ray en bhaai soortgenoten net als mijn grote vriend amin dan was Suriname verlost va haar parasieten.


  Maak melding

 42. Kees. die domkoppen zitten daar wel door dat andere nog dommere koppen daar via verkiezingen voor gezorgd hebben, en anderen die zo dom waren niet op de goede politici te stemmenen maar thuis bleven, nu maar hopen dat ze voor de aankomende verkiezingen wat slimmer zijn geworden


  Maak melding

 43. @kees en hans, ik weet niet als jullie echte hollanders zijn, maar als het zo is, aub wil u niet met het Surinaamse politiek, want wij hebben het niet beter hier.


  Maak melding

 44. Beste Rinaldo,of ik me nu wel of niet om welke reden dan ook bemoei met de Surinaamse politiek, bepaalt niemand voor mij, dus ga ik niet op jou verzoek in, als je het niet aanstaat lees je er maar over heen, ik heb in al de jaren dat ik in Suriname wel meer gemerkt dat Surinamers er slecht tegen kunnen als er kritiek geuit word en behoorlijk slecht met de confrontatie omgaan, wel is het volgens mij zo dat een min of meer de situatie en verhoudingen kan inschatten en beoordelen dan diegenen die er midden in zitten


  Maak melding

 45. Doze
  Niks gaat boven de waarheid,je trekt een te grotr broek aan wat je naam betreft.Heer tjin a tsoi is pas sinds 2010 DNA lid en is nooit Minister geweest.

  Doze bedankt voor je oplettendheid ik heb mijn vergis in de naam Arthur Tjin A Tsoi en Michael Jong Tjien Fa die 2 lijken op elkaar. Mijn excuses voor de identiteit vergissen de gene die ik bedoel was onder Venitiaan Minister van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) Michael Jong Tjien Fa Deze oud minister heeft een huis van 1 miljoen US dollar gebouwd in Surinamer. Die twee chinezen lijken op elkaar vandaar mijn vergissing. Eigenlijk maak het niks uit de ene Chinese schurk wordt omgeruild voor een toekomstige Chinese schurk allemaal 1 pot nat. Maar bedankt voor je oplettendheid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.