Kort geding tegen lerarenbond niet van de baan

9

PARAMARIBO, 18 mei – Het kort geding tegen lerarenvakbond BvL is niet van de baan. Volgens minister Ashwin Adhin van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov, ligt de zaak nog bij de rechter. Minov wil de kat uit de boom kijken.

De ontwikkelingen rond de protestacties van leraren op het Natuurtechnisch Instituut worden nauwlettend gevolgd. De bemiddeling die het parlement heeft ingezet en de besprekingen onder leiding van vice-president Robert Ameerali hebben geleid tot een zekere afname van de spanning. Het kort geding is dus een soort stok achter de deur. De vakbond heeft formeel niet aangegeven dat de staking op het natuurtechnisch Instituut is beëindigd.

De behandeling van het kort geding is aangehouden. Intrekking geschiedt pas als er overeenstemming is bereikt. Aanleiding voor het protest is de weigering van het ministerie om extra uren te betalen aan zwangere leerkrachten. De vakbond noemt dit discriminatie. Volgens Adhin worden regels nageleefd. “Wat we nu brengen is orde. de verloedering die de laatste vijftien tot twintig jaren plaatsvond, moet veranderen ten behoeve van het kind”, aldus de bewindsman tijdens een persconferentie.

9 REACTIES

 1. De behandeling van het kort geding is aangehouden. Intrekking geschiedt pas als er overeenstemming is bereikt.

  Dit is geen methode om consensus te bereiken met elkaar. Er kan geen dialoog worden gevonden indien er wordt gedreigd met “Intrekking geschiedt pas als er overeenstemming is bereikt” m.a.w. de gang naar de rechtbank is alom aanwezig.
  Partijen moeten op nul beginnen om een dialoog te kunnen vinden met elkaar.


  Maak melding

 2. zwanger zijn en dan willen overwerken voor wat extra’s is not done, !!!

  in de eerste plaats zou de vader in spe zijn vrouw en aanstaande baby in bescherming moeten nemen, maar, vandaag moet Adhin dat doen en dus neks no fout!

  de vrouw moet in het belang v/h kind denken, want als er complicaties optreden tijdens de zwangerschap zuiver omdat moeder niet voldoende rust in acht neemt, dan is het ongeboren kind het kind v/d rekening en krijgt men een ziekenhuis rekening waar men geen rekening mee had gehouden en dan,

  ….dan gaat Amofo sociaal moeten optreden 🙂 😉


  Maak melding

 3. Tijdens de regeringFRONT regeerperiode hoorden we de Bonden niet maar toen Wijdenbosch aan de macht kwam organiseerden deze bonden massaal stakingen en dat leidde uiteindelijk tot de val van regering Wijdenbosch. FRONT kwam weer aan de macht en de corrupte bonden kregen GEEN cent VAN DE REGERING FRONT maar ze gingen niet staken. Nu regering bouterse aan de macht is zie de SLANGEN zicht weer roeren ineens willen ze meer geld terwijl onder regeringFRONT roerden de SLANGEN zich niet. We kunnen conclusie trekken dat de zogenaamde Bonden een gewapende tak zijn van regeringFRONT dus ondemocratie. regering Bouterse moet onderzoeken waarom deze bonden zich tijdens de regeerperiodes van regeringFRONT zich rustig houden terwijl ze Geen CENT bij krijgen en als front niet regeer roeren de SLANGEN zich. Regering Bouterse moet justitie de bonden laten onderzoeken en de corruptie en eigen belang binnen de bonden bestrijden!


  Maak melding

 4. 18 mei 2014

  De frequentie van het posten en het daadwerkelijk verschijnen op dit forum neemt af!! Forumhouders, wat is het probleem?

  Het beste is, dat de rechter hierin duidelijkheid geeft.
  Srika


  Maak melding

 5. @Niks gaat boven de Waarheid, waarom zeg je niet meteen dat Bouterse de vakbondsleiders moet executeren. Want daar komt het op neer. Wat jij doet is een zondebok zoeken. De zaak op scherp zetten zonder feitelijke onderbouwingen.

  Na 4 jaar regeren is deze regering blut. Salarissen en subsidies worden niet meer uitbetaald en natuurlijk is dat de bekende lont in het kruitvat. Bouterse probeert de linkse hobby’s van Chavez te evenaren. Vandaag de dag leven de Venezolanen ook langs de afgrond. Zelfs een plee rol is schaars in Venezuela.

  Jullie paarse paupers begrijpen het nog steeds niet, je kan pas een 1 Euro uitgaven als je 2 Euro hebt verdiend. En die ene Euro stop je in je spaarpot. Zo werkt dat en niet anders.

  En als het om corruptie betreft, laat justitie maar een onderzoek starten naar Gopi, Sew Atjon, Abrahams, Poederveen, Alibux, Sardjoe en trawanten. Zelfs de advocaat van de Duivel Kanhai bezit een goudmijn.

  Maar goed, als de waarheid wordt gezegd ben je al weer op je pik getrapt.


  Maak melding

 6. Deze grappenmaker de heer Valies heeft zich zelf in de nesten gewerkt.
  Hoe kan je nou een zaak aanvechten terwijl jij precies weet
  dat het een verloren zaak is.
  Als je geen overuren maakt hoe kun jij dan overuren krijgen,aman disie kan go kisie kou nanga anoe!
  Hij zal voor de mensen die achter hem staan zelf voor hun loon moeten zorgen.
  Hij had gedacht dat hij een grote staking zou ontketenen,
  maar het is helaas anders gelopen.

  De rechters moeten gewoon al die vakbonden ontbinden ze deugen van geen ene moer.
  Ik snap niet dat er nog mensen zijn die lid van een vakbond zijn.(poppenkast)


  Maak melding

 7. Hr. Valies tai horie. In de periode van het FRONT heb je wel vaker je stem laten horen, vooral in de FISO kwestie, vandaar dat minister Hasankhan op een gegeven moment akkoord ging met die FISO zaak(honoreerde) Laat deze ndp boeven ‘ns eindelijk gaan leren/beseffen dat je met een grote BEK niks bereikt. Ze moeten leren dat ze onderling voor en bij elkaar stoer kunnen doen, maar niet tegen de buitenwereld. De buitenwereld huist geen stoer doeners/varkens. De buitenwereld(dat fatsoenlijk deel)kun je niet chanteren(waar dat ndp zoo(i)tje niet van houdt zie handeling gepleegd tegen Somo) Dus flikker maar lekker op Adhin, Bouva, Pan-Ka, Missieka-bha en al dat ander ndp BEEST dat vindt de leraren niet zouden mogen opkomen voor hun rechten. Valies don’t give up. Valies bigie powa Odiiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.