Staats- en regeringsleiders ACP naar Suriname

17

PARAMARIBO, 17 mei – Staats- en regeringsleiders van de ACP komen in november in Paramaribo bijeen. Dit meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De groep van voormalige kolonies in Afrika, het Caribisch gebied en het Stille Oceaan gebied houden hun achtste top.

Die vindt plaats op zes en zeven november. De ministerraad van de ACP (ministers van Buitenlandse Zaken, red.) komt enkele dagen eerder bijeen, eveneens in Paramaribo. Volgens Buitenlandse Zaken is de topconferentie van groot historisch belang. Er moeten belangrijke besluiten genomen worden over de toekomst van de landengroep. De samenwerkingsovereenkomst met de Europese Unie loopt namelijk in 2020 af. De overeenkomst is aan een evaluatie toe.

Speciale gasten tijdens de top zijn onder meer de secretaris-generaal van de Verenigde Naties en vertegenwoordigers van internationale organisaties. Ook zijn leiders uit andere dan ACP-landen uitgenodigd. Volgens Buitenlandse Zaken zal Suriname ook economisch voordeel kunnen halen uit de top. Het gaat om delegaties uit bijna tachtig landen. Bovendien doet zich weer een gelegenheid voor om Suriname “positief in de internationale schijnwerpers te plaatsen.”

17 REACTIES

 1. gewichtige Caricom-top in Su, geen baten maar veel lasten!

  gewichtige Carifesta in Su, wederom geen baten doch veel lasten!

  hoeveel economisch voordeel gaan wij hieruit halen dan?

  geld dat bedoeld was voor opknappen waterkant heeft DADA destijds gebruikt om zijn plein te verfraaien voor de Cari-komers!

  Carifesta = 17 miljoen terwijl naschoolse opvang aan het “bederven” is!

  waarom moet Su telkens op de wereldkaart, fam DADA is ons tog reeds voorgegaan 🙂


  Maak melding

 2. De paarse paupers krijgen weer een podium. Kennelijk heeft de megalomane president weer profilerings drang. Rekening van Carifesta is niet eens betaald, hoe kan men zeggen dat ze met deze meeting geld gaan verdienen. Zoveelste sprookje. Su kan zich niet permitteren om deze lui te pamperen. Laat Bouterse deze mensen thuis opnemen. Laat Ingrid bruine bonen voor Ban Ki Moon maken.


  Maak melding

 3. @pasew
  Even een aanvulling op jouw reactie:Wat heeft de vorige EU/ACP meeting ons Suriname ook opgeleverd?
  De domme massa wordt steevast voor de gek gehouden.


  Maak melding

 4. Dit noemt men witwassen. wat zwart is in Su moet worden witgewassen door een zogenaamde top weer te houden in Su. Het levert geen reet op. Alleen maar negatieve spill overs.
  Land wordt al leeggezogen door een zwarte opperhoofd met zijn foetoeboi’s en nu mag het ook weer een dure conferentie op touw zetten. En wie mag dit allemaal betalen? Niet door onze zeer rijke opperhoofd die zo graag wit wil zijn, maar door de belastingbetalers.
  Dit zijn nou de GROTE LIJDERS die een aanslag plegen op de toekomst van onze kinderen in Su.
  Spijtig is dat een opperhoofd die zelf niet vrij kan reizen en nu een deel van de wereld in Su gaat uitnodigen om te laten zien dat hij niet zwart is maar wel degelijk wit(een braaf persoon en geen psychopathische moordenaar.)


  Maak melding

 5. surinamers zijn één en al liegers bedriegers moordenaars stelen roven openlijk legaal waar je erbij staat en je keurt het goed..

  zo zijn onze manieren,maar je mag het niet zeggen..

  de lijders vinden dit allemaal prima en doen het graag..

  iedereen in suriname weet het zelfs de kinderen van zes jaar weten het en vinden het prima..

  de moordenaars bende gebruikt het poppenkast voor ontspanning en zit lekker aan de waterkant te genieten van de ellende in het poppenkast,met het idee,ze doen mij ddb toch niks..

  zag die vliegtuig b52 bommenwerper boven het gebouw aan de leonsbergweg weg vliegen bedoeld als cariekatuur,maar laat mij hopen dat het zo blijft..


  Maak melding

 6. Prachtig nieuws
  Zwart Afrika ontmoet hun broeders zuid en Caribische Amerika.
  de leiders moeten vergaande samenwerking aangaan zonder de WESTERSE-ROVERS inmenging. Het moet een economische en een militaire samenwerking zijn.
  Economische samenwerking moet een vrijhandelsverdrag zijn tussen continent Zwart Afrika(Exclusief Arabieren)en hun broeders zuid en Caribische Amerika zonder inmenging van westerse rovers met al hun dominante instituten zoals IMF, Wereldbank(alias westerse dominante bank). Als deze landen zonder de brute westerse sabotage een economische pack kunnen sluiten samen met een vriendschappelijk samenwerkingsverband met Rusland en China dan kunnen ze de wereld regeren, maar dat zullen Europeanen en Amerika nooit toe laten met al hun proxy terroristische organisatie. De militaire samenwerking moet een pack zijn een aanval op een land binnen de coalitie is een aanval op allen naar NAVO stijl. Zwart- Afrika en zuid en Caribische Amerika zijn qua grondstoffen de rijken der aarde samen kunnen ze alle wapen en oorlogstuig van China en Rusland kopen tot ze instaat zijn om alles zelf te maken via hun nog opgerichte wapenfabrieken. Wanneer zwart-Afrika en zuid en Caribische Amerika zowel economisch en militaire pack een REUS aan het worden zijn dan zullen we zien dat de wereld wordt zonder de westerse dominantie op derest een stuk vrediger wordt!


  Maak melding

 7. Proficiat Suriname ! Dit bewijst toch weer dat Suriname als Land binnen de Internationale gemeenschap aan bepaalde voorwaarden voldoet om zo’n meeting te faciliteren. Ik heet meneer Ban Ki-Moon alvast van harte welkom.


  Maak melding

 8. Re niks boven de waarheid,
  Je lult weer uit je nek!
  Su werkt al met caraibische contigent, een en al criminaliteit en dievenben die dat land van jou en mij leegroven. Dezelfde idioten die volgens jou een goede samenwerking zouden moeten oplevere zijn die grootste moordnaars en criminelen zoals bouta.
  Het zijn de westerse landen die suriname op dit moment instant houden. Een delegatie van acp komen niet voor jou en mij belang maar voor hun eigen belang . Dus kraam geen noncense uit je nek maar kijk wat de realiteit is.


  Maak melding

 9. @Niks gaat boven de Waarheid, hoop bla bla bla en toen deed je je Playstation uit en ging je naar bed.

  Je kletst uit je nek. Suriname is skeer en de zgn Afrikaanse broeders hebben zelf geen nagels meer over om hun kont te krabben.


  Maak melding

 10. Niks gaat boven de waarheid,

  Wat een kans voor de lijders van de ACP lanben om de cricis in hun landen te ontvluchten en met vakantie naar Suriname te komen!Dat doet je lijder bouta ook hoor.Van tijd tot tijd gaat hij met vakantie om de crisis in Suriname te ontvluchten. Ze kopieren van mekaar.
  Ps.
  zijn de’ machtige’ lijders van de caricom,acp en unasur landen in staat geweest om de schoolmeisjes uit de klauwen van BOKO HARAM te redden ?!
  Sjeesjes,hebben ze ‘machtige’ bouta nooit om hulp gevraagd ?!Hahahaaaaaaa…ik vraag me af van ..waarom niet!!


  Maak melding

 11. Het is toch fantastisch dat SU deze Topconferentie van Staatshoofden van de ACP gaat organiseren. Als extra eer krijgen we dan ook nog de Secretaris Generaal van de VN te gast. Welk land zou zich niet geëerd voelen als ze zo’n Top mochten organiseren?

  Het kunnen slechts getraumatiseerde ratten zijn die hiertegen ageren.


  Maak melding

 12. @Abaisa

  Deze soort van conferenties van de armste landen van de wereld onderling,brengen niks voort !
  Het is gewoon een gelegenheid voor de vriendjes van bouta om samen te komen en te genieten !
  In Afrika hweerst er een crisis,waarom vraagt Afrika bouta en de rest van de lijders van de acp landen,caricom en unasur landen niet om hulp om Boko Haram uit te roeien en de schoolmeisjes te helpen bevrijden?!

  Ach laat maar,Amerika en de rest van de wereld zullen de meisjes helpen bevrijden en de lijders van de afrikaan se landen kunnen ondertussen genieten van hun vakantie in Suriname.

  En plese….kom ons niet vertellen dat de lijders hier gaan komen om de afrikaanse crisis te bespreken..okay !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.