Brunswijk tegen geweld bij voetbalwedstrijden

59

PARAMARIBO, 19 mei – Je zou het zo op het eerste gezicht niet denken. Maar politicus en clubeigenaar Ronnie Brunswijk is tegen geweld op en rond voetbalvelden. De man die onlangs voor twee jaar is geschorst door de Surinaamse Voetbalbond is voorstander van een heuse campagne.

Een campagne die het geweld bij voetbal definitief moet gaan beperken. “voetbal is emotie. Ik zeg je dat op bepaalde momenten dingen zodanig kunnen ontaarden dat het uit de hand loopt”, zegt Brunswijk tegenover de Ware Tijd. En ontaarden deed het inderdaad tijdens een recente wedstrijd van zijn club Inter Moengo Tapoe. Gewelddadigheden tijdens de wedstrijd leidden er uiteindelijk toe dat de clubeigenaar zelf gestraft moest worden.

Volgens Brunswijk kan veel dus voorkomen worden. Onder meer zouden ‘personen met gezag’ op de tribunes plaats moeten nemen. “Zij moeten de mensen tot rust manen wanneer ze merken dat het publiek verhit raakt”, aldus Brunswijk. Ook geweld tussen aanhangers van clubs zou moeten worden aangepakt. Scheidsrechters hebben ook een rol te vervullen. Die moeten wedstrijden ‘objectief’ kunnen leiden. Doordat het weleens niet gebeurt, wil er dan irritatie ontstaan onder het publiek. Vandaar dus.

59 REACTIES

 1. Look who ’s taling. Hij weet het mooi te brengen. Misschien moet hij voortaan eerst nadenken en dan pas handelen. Kennelijk weet hij wel hoe het moet.


  Maak melding

 2. “Politicus en clubeigenaar Ronnie Brunswijk is tegen geweld op en rond voetbalvelden.”

  ERRATUM

  Politicus en clubeigenaar Ronnie Brunswijk is tegen geweld (van anderen dan hemzelf) op en rond voetbalvelden.

  Net zo goed als dat keizer Bigi Mofo I (alias de
  moordenaar) tegen mensrechtenschendingen, marteling en
  moorden is!!!


  Maak melding

 3. Vanwaar deze ommezwaai van deze imbeciel. kennelijk heeft hij echte klappen gehad op het voetbalveld?

  Die blauwe plekken zijn nu goed zichtbaar op zijn gezicht.


  Maak melding

 4. Onder meer zouden ‘personen met gezag’ op de tribunes plaats moeten nemen. “Zij moeten de mensen tot rust manen wanneer ze merken dat het publiek verhit raakt”,

  M.a.w. Brunsie heeft geen gezag.
  Gezag wordt niet afgedwongen met wapens en geweld. Gezag ligt in het verlengde van respect die je krijgt door je optreden en gedragingen.
  Iemand die met wapens en geweld gezag afdwingt is geen gezag te noemen maar vrees / bang maken van anderen waardoor zij luisteren.
  Dus Brunsie jou commentaar snijdt wel houdt maar de bestrijding van geweld door iemand met gezag daar val jij zeer zeker niet onder. Trouwens nagenoeg niemand want zelfs in de DNA wordt openlijk gedreigd en daar is er dus geen sprk van gezag en respect.

  Respect krijg je vanuit huis bij de opvoeding en de voorbeeld functie van vader en moeder en broers en zussen.
  Ik denk dat die tientallen kinderen van jou dus geen respect hebben voor anderen en hun bezittingen.


  Maak melding

 5. Een prachtig SURINAAMS UITDRUKKING die op het artikel van toepassing is luidt alsvolgt;

  ” Té yu mati é kori yu a nó dé lafu ” !!!!!!

  Wat is het SRANANG TONGO toch HEERLIJK !!

  En solig dag önskar jag dig . CHAVÉZ


  Maak melding

 6. Deze recidivist en ongeleid projectiel ziet zichzelf graag op de tribune, dan kan hij ongestraft in het wilde weg schoppen, schieten en slaan, zoals in de afgelopen jaren.
  Opzouten met deze idioot.
  Nooit meer in de samenleving loslaten deze primitieve gek.


  Maak melding

 7. De verworvenheden van Brunsie op sport gebied,

  Het is niet voor het eerst dat Brunswijk zich op het voetbalveld van zijn slechtste kant heeft laten zien. In 2005 werd hij al eens geschorst wegens het bedreigen van de voorzitter van een andere voetbalclub met een vuurwapen. Twee jaar geleden pakte hij een rode kaart wegens het uitschelden van een scheidsrechter. De zitting van het tuchtcollege over dat incident moest worden geschorst, omdat Brunswijk de leden daarvan uitschold toen die zijn straf voorlazen.
  May 18, 2014


  Maak melding

 8. Brunswijk bedoelt: geweld door anderen dan door mij is verboden. Deze man is toch onopgevoed en onfatsoenlijk. Gewoon levenslang schorsen en hem onder behandeling van een psychiater plaatsen. Ronnie denkt dat alles met geld te koop is en helaas, in Suriname werkt dat ook bijna altijd zo. Triest!


  Maak melding

 9. Brunswijk tegen geweld bij voetbalwedstrijden.

  Zo ken ik er nog een paar:
  1. Bouta tegen onrecht.
  2. Bouta tegen valse beloften.
  3. Bouta tegen verspilling van staatsgelden.
  4. Bouta tegen verdeeldheid zaaien in de samenleving.
  5. De Christelijke leiders Steve M. en André M. tegen discriminatie van de andersdenkende medemens.
  6. Brampie tegen corruptie.


  Maak melding

 10. Jammer dat hij alleen tegen geweld rondom en op de velden is. Ik zou denken dat hij tegen geweld op alle plaatsen is, m.n. in het parlement!


  Maak melding

 11. Ray
  De verworvenheden van Brunsie op sport gebied,
  Het is niet voor het eerst dat Brunswijk zich op het voetbalveld van zijn slechtste kant heeft laten zien. In 2005 werd hij al eens geschorst wegens het bedreigen van de voorzitter van een andere voetbalclub met een vuurwapen. Twee jaar geleden pakte hij een rode kaart wegens het uitschelden van een scheidsrechter. De zitting van het tuchtcollege over dat incident moest worden geschorst, omdat Brunswijk de leden daarvan uitschold toen die zijn straf voorlazen.
  May 18, 2014

  Nou nou brunsie voor iemand die een pistool trekt en schiet tijdens voetbalwedstrijden en nu tegen geweld is kan je vergelijken wanneer RAY en kolibri soortgenoten tegen stelen en niet bedriegen zijn!


  Maak melding

 12. ben66

  Deze recidivist en ongeleid projectiel ziet zichzelf graag op de tribune, dan kan hij ongestraft in het wilde weg schoppen, schieten en slaan, zoals in de afgelopen jaren.
  Opzouten met deze idioot.
  Nooit meer in de samenleving loslaten deze primitieve gek.

  Ben 666
  Wel wel wel mijn behaarde vriend
  voor een behaarde acrobatische boomslingeraar klink je dapper in je teksten heb je soms je woordenboek geraadpleegd of heb je net een Bollywoodfilm gekeken?


  Maak melding

 13. @Niks gaat boven de waarheid,
  Ach zie ,de verkiezingen staan voor de deur en brunsie die zet een zogenaamde ‘voorbeeldige’ gedrag neer om halve garen zoals jou te overtuigen om op hem te stemmen.
  O,jee als hij zo tegen geweld was zou hij de moordernaar bouta echt niet tot lijder helpen maken en bovendien ,hai mie Gado, de moordenaar bouta als BONUS geen Amnestie helpen verlenen !!

  Het is me wat moois als plotseling elke boef,moordenaar ,verkrachter enz…komt uitleggen van ..hey ik was slecht eerder maar nu ben ik goed…..
  …Laten wij daarom al het slechte dat wij gedaan hebben vergeven en vergeten,aldus de criminelen!!

  Niks gaat boven de waarheid
  YOU EDE BORO !!


  Maak melding

 14. je kunt hier duidelijk zien,op welk niveau onze staats- inrichting de- regering- het parlement zich bevindt..

  je hoeft geen conclusie te trekken te denken,hoe het buiten wereld zich denkt over sme..

  we zijn diep diep gevallen..


  Maak melding

 15. Straks gaat hij orakelen dat hij tegen bankroof, incest, verkrachting, veelwijverij en wapenbezit is. Hij heeft het goede voorbeeld gegeven, want de eersteklasser A Coconut uit Brokopondo heeft een schorsing van twee jaar gehad wegens schoppen, slaan, spugen en schelden tegen scheids- en lijnrechters. Nee, deze uitspraak kan wat mij betreft direct in het rioolputje.


  Maak melding

 16. 18 mei 2014

  Wie kan Brunswijk nu eindelijk leren te reflecteren op zijn gedrag? Het is steeds de schuld van de ander op het voetbalveld of op de tribunes.
  Srika


  Maak melding

 17. lonnie er is geen verbetering in jullie marron .
  wat je daar zegt is wartaal ,je kan geen voorbeeld zijn voor de marrons ,als jij voor president moet gaan moet jij je eerst afvragen wie op jou gaat stemmen .ik denk dat een beetje fatsoenlijke marron niet op lonnie gaat stemmen .
  ding mang na poorlai , zelfs die marrons schamen zich wat lonnie doet .vergis je niet er zijn goed geschoolde marrons in ons midden hoor .lonnie joe dong passa dong .joe poer na agoe uit na boesie maar joe no poeroe na boesie uit na agoe .lonnie kan zijn driedelige pak aan trekken maar lonnie mie boi onder die pak ben je het zelfde… agoe je hoort in die varkens stal ,mijn president zal je nooit worden .


  Maak melding

 18. Brunswijk heeft geen verstand en is net als een kind.Zulke domkop hoort in een dierentuin plaats.Hij kan niet eens zijn naam schrijven.Hoe kan zo iemand een parlement voorzitten.Onbegrijpelijk maar dat kan alleen maar in Suriname.Ook wilt hij president worden.Het zou een ramp zijn voor het land.Ronny heeft meer verstand van wapens.


  Maak melding

 19. Ronnie is ALLEEN tegen GEWWELD OP HET VOETBALVELD !

  Op andere plaatsen mag geweld WEL !

  Daarom heeft Ronnie zonder debat en vliegensvlug voor GEWELD in Fort Zeelandia gestemd !
  De 8 dec masssamoorden gelden niet als GEWELD, daarom mag de dader niet worden vervolgd.
  Ronnie is mededader geworden van MASSAMOORD op ons volk !
  Hij stemde moedwillig voor de amnestiewet, en dus tegen onze Grondwet !

  Of is er sprake van Alzheimer ? Onze Ronnie is namelijk ook voorstander van DINO als The Next President !!


  Maak melding

 20. @niks boven de waarheid…
  verzin eens andere teksten, want je treed in herhaling. Waarschijnlijk het gevolg van een zeer beperkte vocabulaire.
  Dus iets origineler graag, hoewel dat niet zal meevallen met jouw beperkte verstandelijke vermogens.


  Maak melding

 21. Brunswijk lijdt aan PTSS dat hij aan de binnenlandse oorlog heeft overgehouden.Dat betekent dat deze man geen enkele controle over zijn eigen gedrag heeft,en keer op ker zich zal schuldig maken aan een bepaald gedrag dat ook heel gevaarlijk zou kunnen zijn.


  Maak melding

 22. Ik las dat nieuwsbericht, sperde mijn ogen wagenwijd en dacht : ”Tuurlijk (haha) en dat nemen wij serieus [not]”

  R-u Kiddin ME

  O ja en voor het verschil tussen goed en fout hoef je absoluut niet hoog opgeleid te zijn, een kind van 4 jaar voelt dat verschil zelfs aan.


  Maak melding

 23. mi gadoooo help hepi mi is dit wezen wakker geworden je kan een bos dier uit het bos halen maar wat in zijn tong tong zit is en blijf het een bos dier


  Maak melding

 24. Is deze man gek aan het worden of heeft hij ineens het licht gezien. De man die het grootste voorbeeld van Suriname is wat betreft geweld op het veld, is nu ineens anti geweld aan het propageren. Ik durf een weddenschap aan te gaan dat hij zich binnen 6 maanden, als hij het veld weer mag betreden, weer in de fout gaat.


  Maak melding

 25. Klunswijk het licht gezien. Het is onberekenbare lapzwans. Een schande voor de marrons. Deze bobojantje mag nooit president worden.


  Maak melding

 26. Wat een slaplul verhaal van deze crimineel, die zichzelf niet in de hand heeft, en dan kom je met allerlei nonsens, dat er gezagsdragers op de tribune moeten zitten, alsof het probleem dan is opgelost, deze vent is 1 van de grootste rotte appels die hier in de Surinaamse voetballerij rondloopt, levenslang schorsen is de enige oplossing.


  Maak melding

 27. aah… Ronnie moet van het voetbalveld af en ook uit het machtscentrum. Hij stapt in dezelfde valkuilen als de clanleider. Men duldt geen kritische noot. Je bekoopt het met je leven als je het waagt.
  Ronnie gaat nu spugen maar later komt het metaal.
  Natuurwet: teveel macht corrumpeert de mens!


  Maak melding

 28. je kunt lullen wat je wil,hij die lonny is de tweede man in het land en de tweede voorzitter poppenkast wat ook wel parlement wordt genoemd.

  maar helaas zij kunnen het land niet verlaten op vrijwillige basis ondanks amnestie..

  dus toch gestraft..


  Maak melding

 29. Ai…baja..,Deze Lonnie heeft een verkeerde club gepakt.Hij is meer geschikt voor een Psychopaten Club.Ik denk,dat de LPI in Cultuurtuin zo iemand zeker nodig heeft.


  Maak melding

 30. ben66
  @niks boven de waarheid…
  verzin eens andere teksten, want je treed in herhaling. Waarschijnlijk het gevolg van een zeer beperkte vocabulaire.
  Dus iets origineler graag, hoewel dat niet zal meevallen met jouw beperkte verstandelijke vermogens.

  ben666
  moet je eens horen demonische Drol
  jou vocabulaire is net zo beperkt als de ingrediënten in je roti.
  Om met een superieure intellectuele creool te discuteren moet je van goede huizen komen.
  Waarheid had jullie(behaarde vrienden) uitgedaagd voor een face to face ontmoeting voor en debat der waterkanter, maar jullie SCHETEN in jullie broek om een intellectuele uitdaging aan te gaan met de creolen. De enige mensen die zich bij waarheid aanmelden waren de creolen want die wisten we pakken die CHIMPS met kennis in. Om nu hier dapper te spelen met je digitale woordenboek dichtbij maak bij niks boven de waarheid geen indruk. Niks boven de waarheid kom achter jou BEPERKING door je reactie(Onzin die je hier schrijft) te analyseren en te ontleden!


  Maak melding

 31. niks gaat boven de waarheid heeft weer last van zijn vocabulaire diaree, wat een ongefundeerde shit komt erweer uit zijn racistische grote bek, eigen roem stinkt, mafkees


  Maak melding

 32. “Brunswijk tegen geweld voetbalvelden”

  “Bouterse tegen 8-december moorden”

  “Pol Pot tegen uitmoorden eigen bevolking”

  “Hitler tegen vergassen joden”

  “Clinton tegen seks met stagiaires”

  “Slavenhouders tegen slavernij”

  Wie helpt me aanvullen?


  Maak melding

 33. hmm deze bruinswijk heb zen fouten ingezien tijdens het voetbal geen geweld mag gebruiken op veld want voetbal is een sport winnen en verliezen hoor bij het spel en sport ik vind het wel knap dat hij als een man tegen de pers zeg geen geweld op veld en ook scheids rechters moeten beschermt worden tegen geweld op veld en na westrijd wij mensen praten veel over anderen weet dat bruinswijk veel heb uitgehaald in suriname maar was toen oorlog tegen bouta maar gelukkig is deze man geen terorist moslim aanhanger en zoo als binladen en sadam en nu nog in de wereld zoo veel moslims die gevaar zijn voor de wereld ga deze duivels maar eerst op pakken en dan over bruinswijk oordeel geven en deze man heb van zen fouten geleerd en wie op deze wereld doet geen slecht iedereen en over drugs oke mag niet maar zelf in europa zitten grote regering mensen in drugs en dit weet iedereen iedereen op deze wereld wil profiteren met alles kijk maar naar de arme landen ze maken kleren voor heel goed koop en kinder arbeid mag dit nee maar wel de grote winkels kopen de kleren toch achter de rug dus de wereld zit vol oplichters en ik geloof in god god zal iedereen straffen en zoo ook bruinswijk is gestraft en straks na zen dood ook bij god maar nu zie deze man wel zen fouten in en deze man wil wel als hij president word samen werken met nederland groetjes is mij mening


  Maak melding

 34. Brunswijk is tegen geweld op voetbal velden maar hij pleegt zelf geweld tegen andere.Wat een lachertje van deze domkop en zakkenvuller.Zo een idioot hoort in de dierentuin plaats.Dat is mijn mening Lonnie.


  Maak melding

 35. @niks boven de waarheid…

  ik mis de ondertiteling…ANALFABETISCHE zoetwatercreool!

  Ga liever terug naar de schoolbanken, paarse revokleuter.
  Pas wanneer je in staat bent om een fatsoenlijk en foutloos verhaal op te schrijven, mag je weer met de geciviliseerde grote mensen meepraten.


  Maak melding

 36. brunswijk heeft geen zelfbeeld, de ontwikkelingen in zijn hersenen zijn achtergebleven, was hij opgegroeid in de stad, dan was hij al op jonge leefdtijd een moordenaar geworden en zat hij misschien voor levenslang achter de tralies… zijn hersenen ziet het verschil niet wanneer hij met een spel bezig is of wanneer het werkelijkheid is…hij staat geprogrammeerd op overleven, en daarom heeft iedereen het moeilijk als men met brunswijk te maken heeft. het veiligst zou het om hem op te sluiten in een ggz instelling…dan heeft de samenleving weinig last van hem…de gemiddelde man is niet zoals hij….zakelijk is hij wel goed bezig, daar zijn de hersens goed ontwikkeld. hij moet blij wezen dat hij de bewaker was ooit van bouta, anders was het slechter met hem afgelopen…


  Maak melding

 37. Zoekt hij aandacht ?
  Deze meneer heeft bewezen tot niets in staat te zijn behalve daar waar hij enig voordeel of gewin uit kan halen.


  Maak melding

 38. Ronnie wilt President van Suriname worden want als Bouterse nu al president is dan kan hij niet achter blijven ook al heeft hij geen verstand van zaken.Dat is de juiste conclusie die je kan trekken.Laten ze maar hun zakken vullen in de bananen Republiek.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 39. ben66
  @niks boven de waarheid…
  ik mis de ondertiteling…ANALFABETISCHE zoetwatercreool!
  Ga liever terug naar de schoolbanken, paarse revokleuter.
  Pas wanneer je in staat bent om een fatsoenlijk en foutloos verhaal op te schrijven, mag je weer met de geciviliseerde grote mensen meepraten.

  ben66
  moet je eens horen behaarde schrijvende aap.
  niks boven de waarheid heet je geraak en je gilt nu au.
  zoals niks boven de waarheid al zei hij analyseert en ontleed jou schrijven.
  Ben66 homo code taal heb ik ontleed,geanalyseerd en gedecodeerd. Ben66 code woord verborgen in een zin was ANALFABETISCHE zoetwatercreool!
  ANAL = anaal en FABETISCHE= beestachtig. Nu de decodering dan krijg je dit
  Ben66 wilt anaal beestachtig door een creool gepakt worden in zoetwater.
  ooh ben66 wat ben je een stoute geciviliseerd grootmens!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.