donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit SurinameBouterse: "We hebben geen vijanden"

Bouterse: “We hebben geen vijanden”

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 14 apr – “We hebben geen vijanden. De enige vijand die de NDP heeft, heet armoede. Armoede is onze vijand, achterstelling is onze vijand.” Dit zei president Desiré Bouterse tijdens een bijeenkomst van zijn politieke partij NDP in Commewijne.

Van andersoortige vijanden en vijandschappen is dus geen sprake, hoewel menigeen daar wellicht anders over denkt. “Er zijn geen Surinamers waar wij een hekel aan hebben. We hebben alle Surinamers nodig”, zei Bouterse. Het kan er bij hem niet in dat Suriname economisch niet veel verder is en ook internationaal geen grotere rol vaak betekenis heeft. Nochtans is het land ooit aangemerkt als het zeventiende rijkste land wat betreft natuurlijk potentieel. De vraag is dan ook waar het precies fout is gegaan.

Aan de ontwikkelingskansen vanwege de natuur is het niet gelegen. “Hoe kan een land er dan zo uit zien. Het betekent dat we met z’n allen iets fundamenteel verkeerd hebben gedaan.” Bouterse gelooft er heilig in dat het land veel hoger komt als er meer wordt samen gewerkt. “We zijn in de jaren tachtig begonnen om de vier vernieuwingen (politiek, sociaal, economisch en educatief, red.) door te voeren. We moeten meer samenwerken om er invulling aan te geven. Met elkaar moeten we de verantwoordelijkheid dragen om dit land vooruit te brengen.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

66 REACTIES
 1. Het is lente en de bomen krijgen bladeren.Zelfs in SU zie ik o.a. pommerak bomen andere bladeren krijgen. Ook de president lijkt als een blad aan een boom te veranderen. Natuurlijk zijn de verkiezingen in aantocht,dus om de stemmen te winnen, maar wie zal het volgende vergeten; staatsvijanden,vijanden van het volk, tjemaar,koelie,dalit enz. willen waarheid,farrakhan,pero,sra en anderen even aanvullen. Ik trap niet meer in de woorden van de president. Mi kaba naga dati.


  Maak melding

 2. Volgens mij riep DDB nog geen twee jaar geleden dat andersdenkenden “vijanden van het volk” zijn. Vanwaar die ommezwaai? Ik neem hem in ieder geval niet serieus.


  Maak melding

 3. Bouta, je vraagd je af hoe het komt waar is het mis gegaan. Nou ik kan je dat simpel uitleggen.
  _zakken vullerij door jou eigen mensen
  -jou zoon de toegang verschaffen om drugs te smokkelen
  -het volk beloven en weinig tot niets nakomen
  -criminaliteit aanwakkeren door in gebreke te blijven voor maatregelen
  -nederland uitsluiten voor deelname aan bepaalde econommische belangen
  -bovendien het land open laten voor buitenlanders , waaronder de hoeveelheid chinezen die volgens jou het land gaan opbouwen terwijl jou volk met lege handen staat
  Ik kan zo nog doorgaan, het enige wat je nu zou kunnen doen, geef je aan en stel het volk gerust door niet meer ts stelen en je vrienden en fam te verrijken . Zorg dat het volk van suop de eerste plaats komt dan de rest.
  Ik denk dat heleboel surinamers zullen vergeten dat jij een moordenaar bent.


  Maak melding

 4. Zoveelste sprookje van de megalomane leider van Suriname. Als hij geen vijanden heeft waarom besteld hij dan 6 gepantserde auto’s op kosten van de belastingbetaler.

  Bouterse heeft met coupe het land de vernieling in geholpen. Wat hij nu doet is gewoon scoren voor de bühne.
  Ordinaire verkiezingsretoriek, net als die 18.000 te bouwen huizen, wegen, bruggen, dijken, ziekenhuizen, hogere aov, gratis zorg, diepzeehaven, gratis laptops voor kinderen etc etc… De houdt opnieuw een worst voor.


  Maak melding

 5. U heb geen vijanden zal mooi en waar zijn in jouw onbereikbare droomwereld,maar U en de handlangers van jouw zijn en blijven voortdurend of permanent de grootste vijanden van het land en volk!
  V.H.P. soso sicerity nanga lobie!


  Maak melding

 6. PRESS,PRESS ik geef u gelijk maar op 1 ding wil ik reageren sommige mensen hebben geen vijanden maar vijanden hebben hun vandaar dat een goeie samen werking niet lukt kijk bijvoorbeeld hoeveel jaren de nu NIEUWFROND hetende partij aan de macht is geweest en niks gebakken hebben en toch nu weer zo fel tegen werkt alleen om de macht terwijl toen u aantrad een ieder hebt gevraagd en gezegd om samen te werken maar nee de macht hebzucht benijd en haat dus vergis U niet.


  Maak melding

 7. De Pres heeft gelijk,maaaaaaar samen werken met wie dan ?
  De ène ras mag de andere niet,dan wordt samen werken heel moeilijk.Zo lang we in Sranan lopen met onze Etnische achtergrond gedachten zullen we nooit iets goeds bereiken.
  Wij moeten als èèn Natie leven en niet je eigen etnische achtergrond préveleren !!!


  Maak melding

 8. Charles

  We hebben geen vijanden omdat ze op de vlucht worden neergeknalt.
  =================
  He Tjally,
  Behalve tee yu wani teki mi worong fu bron fruyti uiteraard!


  Maak melding

 9. Inderdaad 2 jaar geleden riep hij tijdens een massameeting we moet waken voor onze vijanden.

  Vanwaar deze ommezwaai,kennelijk voelt hij nattigheid.
  Hij komt na de verkiezing dichtbij zijn zoon te wonen.


  Maak melding

 10. Staatsvijand nr. 1 van Suriname is de president Desi Bouterse himself, vervloekt door vele Surinamers, Surineds, Nederlanders en Amerikanen,veracht door politici uit democratische landen.
  Maar aanbeden door een steeds meer slinkende groep aanhangers zoals een paar getroubleerde en geindoctrineerden, bijv. Sra, Pero en Boegroe etc.,
  Aan de minder intelligente volgelingen kan DDB die praatjes nog wel verkopen, die goedgelovigen slikken dat als zoete koek, maar de meeste wel verstandige mensen, prikken wel door die luchtballonnen heen, net zoals die ander luchtkastelen die door deze regering overal aan het bouwen is


  Maak melding

 11. Boegroe, zie hier 2 concrete voorbeelden waaruit blijkt dat Bouterse zichzelf tegenspreekt.

  1) Op een verjaardagsfeest van Pertjajah Luhur, op 5 december 2010, zei Bouterse in bijzijn van zijn vriend, ex-president van Ghana, Jerry Rawlings, dat Suriname coalitie en vijanden kent. De oppositie werd aangemerkt als vijand. Vanaf dat moment heeft hij Suriname verdeeld in twee kampen, te weten: coalitie en vijand

  2) Nog steeds wordt Denhaag aangemerkt als vijand, want alles wat in Suriname verkeerd gaat wordt in de schoenen van Nederland geschoven. Bij het zogenoemde eenheidsmanifest van de coalitie op 5 mei 2012, werden critici door zowel president Desi Bouterse als Steve Meye gedemoniseerd tot staatsvijanden. ‘Vijanden van het volk, staatsvijanden en knechten van de kolonisator ’. Zo omschreef Bouterse zijn landgenoten die felle kritiek hadden en nog steeds hebben op de amnestiewet (zgn redimusus).

  Misschien zijn er nog mensen die dit lijstje kunnen aanvullen.

  @Boegroe, graag jouw reactie hierop, zonder te schelden !
  Het is overduidelijk dat Bouterse zichzelf tegenspreekt.


  Maak melding

 12. Wie zijn dan de staatsvijanden volgens dibri en zijn goed betaalde priesto ? Verkiezing nadert en bouta maak een ommedraai van 380 graden. Plotseling geen staatsvijanden meer. Deze dibri geloof ik geen moer meer.verkiezing nadert tevens de poorten van santo boma. Opsluiten die hele corrupte bende.


  Maak melding

 13. ‘De grootste vijand van de NDP is de NDP’er zelf.’ Dit zei president Desi Bouterse zondag tijdens de opo yari-bijeenkomst van de partij te Accaribo in het district Para

  ergo…..hallooooooooooo NDP’er,,, jullie zijn een vijand van ons mooi Su, jullie zijn een *occuperende* rem op de ontwikkeling!!

  het wordt tijd dat wij jullie gaan couperen 🙂


  Maak melding

 14. De VS kijkt en luistert mee,dat weet ie.
  Dus deze boodschap heeft een bedoeling n.l. toenadering zoeken bij de Amerikaanse ambassadeur (over de hoofden van het domme ongeschoolde volk heen) en verder hoopt hij ook nog zo kort voor de a.s. (hopelijk levenslange) veroordeling van zijn criminele zoon in de richting van het Amerikaanse OM te slijmen voor een minder strenge straf.
  Maar het zal niet lukken.Gedane zaken nemen geen keer!


  Maak melding

 15. De crimineel die HOOGST PERSOONLIJK debet is geweest aan de devaluatie en het faillissement van ons geliefde land heeft het nu over armoede…
  het wordt steeds ironischer…


  Maak melding

 16. De enige vijand die de NDP heeft, heet armoede. Armoede is onze vijand, achterstelling is onze vijand.”

  Als gevolg van deze vijand wordt er welig ingebroken, beroof, vermoord om aan de broodnodige armoede te ontsnappen. Daarnaast is 2e staatsvijand het niet kunnen beschikken over vrijwillige vrouwen voor het kunnen bestrijden van de sekslust.
  Dus wordt er welig verkracht en incest gepleegd.
  Zijn dit de twee eige vijanden van Suriname?????????????
  Ik dacht het niet!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 17. Populistische lulkoek van deze megalomane dorpsidioot.
  In de jaren 80 begonnen met 4 vernieuwingen in te voeren.. politiek/sociaal/economisch/educatief.
  RESULTAAT NA RUIM 30 JAAR…..ZERO!!!!!!!!
  Ethnische haat, verdeeldheid, angst onder het volk. Internationaal isolement. Verpaupering van de binnenstad, corruptie en onderdrukking.

  Zo snel mogelijk je mattie Nelom achterna.


  Maak melding

 18. Bouta zegt, wij hebben geen vijanden!

  Vanwaar die peperdure pantserwagens dan?
  Vanwaar dat onneembare fort waarin hij woont?

  Zet die roze bril eens af man, dan zie je misschien de waarheid eens onder ogen!
  O nee, dat is waar ook, de waarheid wil je niet zien!
  Verstop je maar in je fort, daar kun je dan verder dromen!
  Je bent blind door alle coke in je neus, dom door alle leugens die je verspreid!

  Als je SU inderdaad weer tot een welvarend land wilt zien groeien zul je zelf het veld moeten ruimen, samen met alle andere dieven en moordenaars.


  Maak melding

 19. Geen vijanden!!!!! Men is in Suriname nog steeds niet vergeten dat je in de periode 85 tot 92 heel veel jonge Surinamers de dood hebt ingejaagd om jouw persoonlijke vete met Brunswijk uit te vechten. Nu zijn jij en Brunsie maatjes en het enige wat die ouders nog hebben zijn de dierbare herinneringen aan hun kinderen die niet eens voor het nationaal belang zijn gestorven. Hou er rekening mee dat er nu twintigers in Suriname rondlopen die hun vader moeten missen om jou en Brunsie. Waar was Dino toen? In ieder geval niet aan het front.


  Maak melding

 20. armoedebeleid, is beleid. dat houdt meer in dan het verhogen van de kinderbijslag en het niet afstoten van de subsidie op babyvoeding. daar horen onder andere ook regels en wetten bij, waar de armere bevolking zich op kan beroepen, deze dienen structureel te worden bewaakt. m.i. wordt de armoede in stand gehouden door vooral geestelijk de armoede te promoten, waardoor weer op een slappe lul gestemd gaat worden, die strooit met dollars of bruine bonen. want nadat die bruine bonen op zijn en de dollars op zijn, is er weer behoefte aan eten en dollars. dit is namelijk een doorgaande zaak, die moet je doorgaand aanpakken.

  hoe zit het met het slappelullerij van de naschoolse opvang? one laptop per child. had makkelijk gekund. maar wij zijn in de greep van china, dus chinese laptops, net alsof er niets anders is. straks komen de chinesen wel betaling voor hun schuld opeisen.

  en nogmaals, daisy, roep het lang genoeg dan gaat het wel heel waar klinken. en andere klanken smoren.


  Maak melding

 21. Grote groepen Surinamers zijn ongeschoold, staan op hoeken van straten/hang jongeren en hangouderen en van de kleine groep die opleidingen gevolgd hebben, heeft 3/4 de verkeerde opleiding en willen om op kantoor bij de overheid zitten, ook de ongeschoolde, zie (huidige) de politiek, nietsnutters op de overheidkantoren.

  Voor de natuurlijke rijkdommen/grondstoffen die Suriname tot een van de 17 rijkste wat betreft natuurlijke potentie landen in de wereld maakt, heb je technische, productie kennis nodig, waardoor er technici ontstaan. Deze kunnen dan productieondernemingen opzetten en van deze natuurlijke rijkdommen/grondstoffen halffabrikaten tot eindprodukten maken, die de concurrentie aankunnen, kwaliteit zijn die gevraagdd zijn bij klanten op de wereldmarkt.

  Een goed voorbeeld is: staatolie Suriname, Fernandes frisdrank, Parbobier/heineken enz of landbouwproducten zoals kouseband, tomaten, enz.

  Het Onderwijs en wetenschappen en Natuurlijke Hulpbronnen enz, zullen de Surinamers hiervoor warm moeten maken.

  Suriname heeft techici nodig, wiskunde, natuurkunde/fysica, sterkte leer, constructieleer, landbouw cultuurtechniek, geschoolde mensen die allerelei infrastructurele werken met de overheid op te kunnen zetten, water, land, de lucht, energie, ICT, automatisering, productieondernemingen, enz.

  Ook de europese vreemde talen, Chinees, indiase taal, Braziliaans-portugees, kennis van economie.

  Samenwerking met andere buitenlandse ondernemingen joinventures, stichtingen die op productie en exportgericht zijn.

  Techniek, techniek, techniek, wiskunde, natuurkunde, scheikunde.Dat is het probleem van het onderwijs en wetenschappen, productie-en exportondernemingen, luiheid van de hangjongeren en hangouderen op hoeken van straten, op kantoren in Suriname en vandaar de armoede. Lui om met de handen en voeten in het modder en oerwouden werkzaam te zijn en in productieondernemingen, enz.

  (Surinaamse) technici, zij die productieondernemingen willen opzetten uit Nederland moeten met open arm worden opgevangen.

  Techniek, technici, Technische universiteit, hoger technisch geschoolden, dat is de oplossing voor de natuurlijke hulpbronnen en productie en landbouw en exportondernemingen.


  Maak melding

 22. Off topic: Suriname in wereldtop vrijedagen

  Met de bekrachtiging van de Raad van Ministers op donderdag jongstleden dat voortaan zestien dagen aangemerkt zullen worden als nationale vrije dagen, is het vrijwel zeker dat Suriname nu bij de wereldtop hoort van landen met de meeste vrije dagen.

  Suriname zou op de wereldranglijst nu met 16 nationale vrije dagen dus op een gedeelde derde plaats zijn beland. Een speciale commissie had zich nog gebogen over het vraagstuk van welke nationale vrije dagen doorgevoerd moesten worden, maar uiteindelijk schijnt men de kat de bel niet te hebben durven aanbinden.

  En Bouterse durft het woord armoede in zijn bek te nemen. Walgelijk !


  Maak melding

 23. Off topic: Voorbereidingen Festival del Caribe in volle gang

  De voorbereidingen voor het Festival del Caribe zijn in volle gang. Tijdens het 34 ste Festival del Caribe dat op Cuba gehouden zal worden van 3 tot en met 9 juli, zal een delegatie op 15 april aanstaande naar het eiland afreizen om de stand van zaken te bekijken. De kosten voor dit festival worden gefinancierd uit de Surinaamse staatskas, zei ambassadeur tevens algemeen coördinator

  En Bouterse durft het woord armoede in zijn bek te nemen. Walgelijk !


  Maak melding

 24. Off topic: BBGO herinnert president aan belofte

  De Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden in Overheidsdienst (BBGO) heeft op vrijdag 4 april jongstleden een rappelbrief gericht aan president Desiré Bouterse, waarin de seniorenburgers het staatshoofd herinneren aan zijn belofte van januari jongstleden, de problemen van deze groep op te lossen. De gepensioneerden wensen een welvaartsvast pensioen, dat na jarenlange strijd was verkregen, maar ineens niet meer waardevast blijkt te zijn. Bij het inpassen van de lonen en pensioenen in het huidige bezoldigingssysteem (FISO) is deze groep namelijk niet meegenomen.

  En dan durft Bouterse het woord armoede in zijn bek te nemen. Walgelijk !!


  Maak melding

 25. De jongemannen hadden geen keus. Als ze weigerden werden ze opgejaagd, op school, bij familie, bij vrienden. Deuren werden ingetrapt, huizen werden overhoop gehaald. Als ze de jongens eenmaal hadden opgepakt, werden ze vernederd en uitgemaakt voor landverraders. Vervolgens werden ze zonder medeweten van hun dierbaren vervoerd naar het militair oefengebied te Zanderij. Sommige werden na een training van een week meteen midden in het oorlogsgeweld gedropt in Patamacca, Albina en noem maar op.
  Ouders en familie wisten soms niet eens waar hun kinderen waren.Sommige kwamen getraumatiseerd terug en heel veel kwamen in lijkzakken terug. In die tijd kende iedereen wel iemand of meerdere mensen die gesneuveld waren of gewond waren geraakt.


  Maak melding

 26. We hebben geen vijanden. De enige vijand die de NDP heeft, heet armoede. Armoede is onze vijand, achterstelling is onze vijand.” Dit zei president Desiré Bouterse.
  Waarom dan al die beveiligingen. Ma kut, elk mens heeft vijanden, vaker uit afgunst. Vaak is het de keiharde waarheid die splitsing teweeg brengt, ijdele woorden. maar meer nog de misdaden tegen je naaste medemens. Er hangt een moordenaarsvloek boeven het geheel land. Het was voorzegd dat onberechte mensenrechten schenders nooit rust,vrede en voorspoed kunnen brengen, eerder het tegengestelde. Vele oliedomme aanhangers zijn zich aan het bezinnen. Velen onder hen weten het al, gi mi no wang Meka Combinatie want neks mi tjiesie gratis leki fa baas beng djaf takie. Deng mang meki deng begi njang ma mi dong potiwang…na soso paarse K…we tjies foe njang foe overleaf. Daarom foeroe jonkoe sma sa no denki moro vara sa bemg stem ooktoe paars e follow the leader in de misdaad. leki eng egi boi. Soso K nanga moro ellende e hanga tapoe a kondre efoe oeng dongsma stem bakke tap a Misdadigers Combinatie. Na Suribabwe we go.


  Maak melding

 27. Deze moordenaar begint steeds vergeetachtiger te worden, want nog niet zo lang geleden op het onhafhankelijksplein waren anders denkenden volksvijanden, en die vijand die hij nu pretendeerd de armoede, is danzij deze moordenaar tot stand gekomen, maar helaas zijn er nog hele volkstammen in Suriname die dit nog steeds niet door hebben, en gaan naar bijeenkomsten zoals afgelopen weekend in Commewijne om rotzooi van deze komiek aan te horen, en in 2015 stemmen deze mensen weer op dit fossiel, om daarna erachter te komen dat ze weer voor de gek gehouden zijn.


  Maak melding

 28. ik ken deze foto,Hele bekende foto!!!!!!!!!!!!!!!!
  Van Alle leiders geef ik het land aan deze Moordenaar,coke-dealer,president,enz noem maar op!

  Want allemaal(alle leiders van Suriname)hebben gekozen voor hun eigen belang en dan familie belang en dan weer eigen belang.NOOIT LANDSBELANG.
  Het gaat in Su om :wie heeft het gedaan,VB :Wijdenbosch -brug..
  Het gaat altijd om de persoon die de politieke stem wil krijgen voor het geen hij heeft bewerkstelligd voor land en volk.

  Allemaal zijn ze over lijken gegaan(december moorden)De ene nog erger dan de andere.(politiek gespeeld met leed van slachtoffers)

  Dus laten we ophouden te kijken naar achteren,en samen het land opbouwen met iedereen :ongeacht politieke kleur,ras,criminele achtergrond,sociale status,geloof,of sociale achtergrond.Drastische en radicale aanpassingen zijn nodig om uit de economische maleise te komen.Alle hulp is welkom vanuit NEDERLAND.He’ Bouta!


  Maak melding

 29. De iq van DDB wordt ook met de dag minder.
  Ik ga pas echt feest vieren als Suriname van deze monster (DDB) af is. Ik hoop dat het gauw genoeg zal zijn.

  Boegroe heeft volgens mij weer wat gespoten/gesnoven/gerookt.


  Maak melding

 30. Mr de President,

  middels deze wil ik U Vragen als u Begaan bent met de Blessure van het Surinaams volk!Suriname/Spong!

  Het volk is geblesseerd op het gebied van Onderwijs,gezondheids zorg,Financiele inflatie.

  U bent niet begaan met de mensen die hier wonen en werken en het Surinaams Passpoort dragen….Spong die nederlands passpoort heeft en Suriname vertegenwoordigdt met Kickboxen in Glori 15 ligt aan uw hart…maar Suriname en Surinamers niet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!oprotten!!!!!!


  Maak melding

 31. Deze man verlustigt zich in een illusie dat hij alleen maar medestanders heeft.Met een kogelbrief gaat hij de menigte niet kunnen dwingen om op hem en Panka zonder nek te stemmen.Zelf Tirjo schrijft niet meer hoe geweldig deze regering het doet.En van hier is ook Rajaram verdwenen.


  Maak melding

 32. deze meneer is erg vergeetachtig..

  vlak na de inauguratie als pres.,zij hij dat het grootste deel van het volk zijn vijanden waren,,en gaf ontslag aan alle anders denkenden die tegen zijn denk-wijze waren..

  hij zij nog letterlijk ,,dat hij de helft van de vhp als hij (ddb) dat wil kan opsluiten en de andere helft als vijanden beschouwde..

  hij riep nog zo hardt,dat de grootste vijand zijn eigen ndp was/is..

  en wat zegd hij nu..je weet niet meer wat je hebt aan deze meneer..


  Maak melding

 33. Dada heeft gefaald in armoede bestrijding en Somo heeft een uitvalsbasis gevonden voor zijn aardappelen en uien business.

  Met het opzetten van een multifunctioneel activiteitencentrum wil de Pertjajah Luhur (PL) de vicieuze cirkel van onderontwikkeling, armoede en werkloosheid op Mariënburg en omgeving doorbreken.

  Wat een giller mensen kunnen daar straks hun dagelijkse boodschappen doen. Somo lacht zich dood. Van oplichter tot politicus en nu is man retailer. Een PL Bonuskaart zou wel handig zijn. Nu alle Lonnie mixen en sauzen in de aanbieding, 2 halen 1 betalen whahaaaaa


  Maak melding

 34. Look who is talking! De man die via “gewijzigde beleidsinzichten” alles wat niet-NDP is de laan opstuurt. Look who is talking. Een top NDP’r, Kramer, wordt door de minister van OW. tegengewerkt omdat hij kritiek geleverd heeft op het beleid van zijn eigen NDP minister.


  Maak melding

 35. KOOS, heb jij mij ooit horen schelden de PRESS bedoeld denk ik dat hij geen vijanden heeft vijanden hebben hem want het is zo ongeacht wie jij bent hij spreekt jou toe groot klein arm rijk met het volk noem mij 1 president die zo tussen de bevolking en met bevolking heeft gesproken zo vrij zonder zich te groot te voelen geen 1 ken zelf iemand toen hij minister van just pol was koning voelde nou als hij PRESS was hahahaaaa vraag maar aan meneer VENIETJAAN .


  Maak melding

 36. “Your best friend is your worst enemy”
  Bouta zal dus vroeg of laat de waarheid ontdekken zoniet word hij bij zijn begrafenis vervloekt.


  Maak melding

 37. 1)Ik ken DDB als DE BEDRIEGIE-MAN IN OPTIMA FORMA. Deze man verkoopt GEBAKKEN LUCHT GO IE NO SJIE SO.!!!

  2)Ik ken hem ook als LEE MOFO BOUTA.!!!

  3)Ik ken hem ook als A MANG DIESIE È LÈ OGRI.!!!

  4)Ik ken ook als DÈ LEIDER VAN DE FIRMA LIST EN BEDROG.!!!

  5)Ik ken hem ook als de VADER VAN ALLE LEUGENS.!!!


  Maak melding

 38. @Su
  Nu zijn jij en Brunsie maatjes?????

  Vergis je niet.Hij misschien wel maatjes met Brunswijk,maar Brunswijk niet met hem.Als Brunswijk president mocht worden (hij zet dan vast en zeker een eigen legaal Marronlegertje op,daar zie ik hem toe in staat)zal hij Bouterse heel erg chanteren en zelfs als het erop aankomt arresteren!
  Brunswijk heeft evenals de politie, nog een hele zure appel met Bouterse te schillen.
  Die dag zullen we nog meemaken ook.


  Maak melding

 39. Deze man is zo onberekenbaar als het weer. Zelfs het weer is enigszins te voorspellen; dit individu niet. Hij lacht met je maar is in staat het mes in je rug te planten,indien je niet meeloopt.Holle frasen noemt men dit.


  Maak melding

 40. @perko
  Bouterse moordenaar/drugsbaron/topcrimineel.En dat noemt zich president..

  ter aanvulling: Enne zij die hem adoreren zijn schaamteloze honden.


  Maak melding

 41. wij hebben geen vijanden,,en wie had gezegd,dat de helft van de v h p zijn vijanden waren..

  wie had geroepen,dat de vijanden in de n d p zitten..

  wie had gezegd,dat wie niet voor mij is,mij vijand is..

  zijn wij dat allemaal vergeten..

  jullie waren drie gezworen broeders die eenheid uit straalden op de podium,wat is er vandaag van terecht gekomen..

  hoe nu verder..


  Maak melding

 42. Bouterse: “We hebben geen vijanden”

  Vreemd dat ze er niet voor terugdeinzen om andersdenkenden tot staatsvijanden te bombarderen en om gepensioneerden en zelfs baby’s met ruzie te zoeken. Net zoals de liefde van twee kanten moet komen, moet vijandschap door de twee strijdende partijen uit de wereld geholpen worden, van de kant van de NDP zie ik geen enkele bereidheid om vrede te sluiten met de mensen die ze tot hun vijanden gebombardeerd hebben, in tegendeel gaat de NDP door die mensen te terroriseren, te minachten, te vernederen en belachelijk te maken, waarom zouden die mensen dan vrede willen of moeten sluiten met Bouterse en zijn NDP? Bouterse loop maar snel naar de hel, dat is de enige plaats waar je zeker geen vijanden zult tegenkomen.


  Maak melding

 43. Man zonder vijanden koop 6 zwaar beveiligde cadillacs. Als je geen vijanden hebt, waarom verspil je dan het geld van het land?


  Maak melding

 44. Whahahahahahahahaha,

  Die is goed zeg! We hebben geen vijanden. Start with the man in the mirror!

  “De vraag is dan ook waar het precies fout is gegaan.”
  Idem ditto: Start with the man in the mirror!


  Maak melding

 45. @Sra, “onze vijanden bevinden zich op het forum”

  Vijanden maak je zelf hoor, slimmerik , door domme uitspraken , mensen voor rotte vis uitmaken enz, s dus wordt het niet eens tijd dat jij wat aan zelfreflectie gaat doen, in de spiegel gaat kijken, i.p.v. steeds maar de vinger naar anderen wijst, op het moment dat je dat doet wijzen er wel drie naar jezelf, of je moet niet zo ver kunnen tellen


  Maak melding

 46. “We hebben geen vijanden. De enige vijand die de NDP heeft, heet armoede.”

  Kijk maar waar de paarse vlaggen uit hangen. Voor alle krotten in Suriname.
  Nieuwe vlaggen, zelfde krotten.
  In 2010 wapperde dezelfde paarse vlag hoopvol en brandend van verlangen naar een betere toekoms.
  Nu 2014 is de krot, de krot gebleven en de vlag hangt weer uit, voor de NDP
  En wat zegt de pres nou? Wij, niet ZIJ, maar WIJ doen iets fout, we werken niet samen.
  Wie moet er voor zorgen dat wij samenwerken? Alle bestuurders van het land werken voor hun eigen hachje. Dat is het voorbeeld dat het volk krijgt.
  Intussen wappert de paarse vlag voor de deur van dezelfde krotten als in 2010. Waarom begrijpen die mensen het niet?? Ze wonen nog steeds onder dezelfde benarde omstandigheden als 4 jaar geleden en wachten tevergeefs op het goud dat nooit zal komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES