Naschoolse opvang wordt echt naschoolse opvang

25

PARAMARIBO, 13 apr – De naschoolse opvang voor leerlingen van de basisschool gaat eindelijk de doelen dienen waarvoor die is bedacht. Dit zegt minister Ashwin Adhin van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov. Dat het project tot nog toe vooral bekend is om de gratis voeding, mag niet lang meer duren.

Er liggen plannen verder vorm het ‘professioneel’ aanpakken van het vorig jaar ingevoerde project. Het ministerie en niet langer een commissie krijgt het voor het zeggen. Volgens Adhin zal vooral gelet worden op de kwaliteit en de inhoud van de opvang. Leerkrachten zullen niet meer vanzelfsprekend mee kunnen doen. Er komt een selectieprocedure. Leerkrachten die studeren, komen sowieso niet in aanmerking, in tegenstelling tot nu. De vers is namelijk dat men het zo druk krijgt, dat de kwaliteit van het onderwijs zelf te lijden krijgt.

Wie door de selectie komt, zal moeten mee doen aan trainingen. Deskundigen zullen de leraren vaardigheden bijbrengen in zowel vrijetijdsbesteding als zorgverlening. Dat moet de kwaliteit van de opvang aanmerkelijk verbeteren. Adhin verwacht een veel betere administratieve afwikkeling van zaken. Onder de commissie Naschoolse Opvang was er te veel gedoe met overuren van leerkrachten. Ook he betalen van de keukens was een vaak een probleem. Nu het ministerie zelf de leiding heeft, moet een Bureau Naschoolse Opvang de verbeteringen doorvoeren.


25 REACTIES

 1. China , jullie hebben al computers gegeven aan scholen. First lady misschien kun je de chinezen vragen of ze ook wat keukens schenken. Want zelf kunnen jullue toch niet betalen. Ik ben benieuwd baja.


  Maak melding

 2. de 1e versie was vooral een commissie-subsidie-opvang van club Paars, en nu deze veelvraat flink is vetgemest gaan wij in afgeslankte vorm aanvangen *de echte Opvang*

  komt aardig in de buurt van de OW-C van Brampie 🙂


  Maak melding

 3. Naschoolse opvang is eten, mee-eten, en meenemen voor de eigen kinderen thuis, vooral schreeuwen tegen de kinderen, straffen, de kinderen aan hun lot overlaten, geen structuur, geen inhoud, geen kwaliteit, de tijd uitzitten om uiteindelijk de kinderen los te laten, de auto te pakken en naar huis te gaan.
  Dat is de naschoolse opvang. Geen enkele toegevoegde waarde aan onderwijs en opvoeding.
  Het idee is niet slecht maar de uitvoering is ten hemel schreiend.
  Zelfverrijking, dat telt! Overuren maken, zittend, hangend, slapend vooral.
  Ben benieuwd wat “de deskundigen” kunnen verbeteren.


  Maak melding

 4. roy als jullie in suriname zijn dan mogen jullie inspraak hebben ,zolang jullie op je ballen zitten in nederland moeten jullie zwijgen en luisteren wat rutte wilders zeggen.
  op afstand lullen kunnen jullie goed .heeft front ooit voor kinderopvang gezorgd , heeft front ooit voor baby voeding kunnen zorgen of zijn jullie vergeten toen er vele babys ondervoed waren ten tijde van vene .jullie kunnen niet dragen maar klagen klagen en nog eens klagen ,en het zijn juist de mensen als jou die geen moer uitvoeren .
  boi tang pe oeng de jere .


  Maak melding

 5. Bouva keek naar zichzelf en hoe het hem verging na school.Zijn ma werkte op zanderij en Bouva moest na school daar heen omdat er geen opvang voor hem was.Zijn pa heeft hij nooit gekend die hem kon opvangen.
  Nu is hij volle tijds assemblee lid en vader.Zijn vriendin werkt en hij vangt zijn dochter op thuis.
  De naschoolse begeleiders komen uit China want de eerste woorden van zijn dochter zijn chinees.


  Maak melding

 6. Pero was het Bouterse niet dat subsidie op babyvoeding wilde afschaffen ? Precies dus ga rustig op je ballen zitten en blijf vooral op Bouterse stemmen.


  Maak melding

 7. Suriname heeft teveel luxe problemen. Veel “Problemen” waar we over klagen, zijn niets vergeleken met de problemen van miljarden mensen in deze wereld. Het gaat je goed Suriname.


  Maak melding

 8. Ik geloof er geen moer van. Vroeg of laat zullen er toch nog figuren zijn die niet alleen het geld maar ook het eten achterover zullen drukken.
  Laten we eerlijk zijn: het idee van de naschoolse opvang is geweldig. Zo geweldig zelfs dat het zal ondergaan aan haar eigen succes. Jammer, want persoonlijk vind ik dat dit plan eeuwig mag duren.


  Maak melding

 9. @perro
  Het BEDELEN laten wij vervolgens over aan types zoals jij

  De tyd toen jou leider debet was aan de ondervoeding van peuters heb jij bewust niet meegemaakt, je was immers toen ook een peuter.
  geen toilet papier, drinken uit jampotglazen, geen spijsolie, kortom schaarste aan alle primaire levensbehoeften. Types zoals jij stonden altijd op de uitkijk naar DOZEN uit HOLLAND..of DOEKOE uit HOLLAND..

  Wie durft mij tegen te spreken..!!


  Maak melding

 10. Roy

  ben jij dan jaloers omdat jullie geen gratis eten op scholen in nederland krijgen.
  of afschuw jij pero en sra omdat zij elke dag gezond eten en hard voor hun geld werken.
  boi tang pe oeng de jere.


  Maak melding

 11. Wanneer pakt deze regering zaken meteen goed aan?
  Eerst bieden ze de Nederlandse vertegenwoording geen stoel aan tijdens de inauguratie van de president, en wanneer de andere diplomaten zich solidair opstellen met hun gedesavoueerde collega, krijgt hij alsnog een stoel aangeboden.
  Eerst moeten ze de Amerikaanse ambassadeur valselijk beschuldigen en daarna gaan ze dat weer recht trekken.
  Eerst zetten ze de subsidie op baby melk stop en dan moeten ze het terugdraaien.
  Eerst laten ze de schatkist leeglopen, door ‘bigi tem’ te reizen en ‘bigi tem’ feesten te organiseren en daarna proberen ze door allerlei, het volk wurgende maatregelen, het financiële gat te dichten.
  Eerst moeten ze de naschoolse opvang een totale mislukking laten worden, pas daarna zeggen ze dat ze het gaan reorganiseren zodat het toch een succes wordt. Ik moet dit eerst zien voordat ik het geloof.


  Maak melding

 12. Zondag 13 april 2014 om 21:24 uur, door Roy

  @perro
  Het BEDELEN laten wij vervolgens over aan types zoals jij

  De tyd toen jou leider debet was aan de ondervoeding van peuters heb jij bewust niet meegemaakt, je was immers toen ook een peuter.
  geen toilet papier, drinken uit jampotglazen, geen spijsolie, kortom schaarste aan alle primaire levensbehoeften. Types zoals jij stonden altijd op de uitkijk naar DOZEN uit HOLLAND..of DOEKOE uit HOLLAND..

  Wie durft mij tegen te spreken..!!
  ———————————————————-
  jij spreekt over revo tijd,”dan gebeuren zulke dingen.
  maar ken jij deze dan.
  ik heb het megemaakt in tijden lang voor de revo,in de tijd van front(vhp,nps),toen heel suriname in rij moest gaan staan voor een stukje bakkeljaw en een beetje suiker,toen was jij nog een eicel in jou vaders onderbuik.

  die stukje waar jij over rapt, heb ik ook gelezen,het is oud en verjaard,niet van toepassing.

  boi lolo ini santi jere,i lai nanga soro.


  Maak melding

 13. Hoe goed ook klagen gaan wij altijd horen en niet alleen als er wat fout is sommigen zijn hier alleen om slecht te praten en je kan ze zo uit pikken vanaf begin van regering geen 1 goed woord alsof er niks goeds gedaan is en dat zijn nu de stokers verdeel en haat zaaiers mensen die duimen dat nu alles in SU fout gaat wat voor belang ze daarbij hebben is dat zij een hekel hebben aan deze regering en aan SURINAME want anders praat je wanneer iets fout is maar niet over wat goed kan zijn ook negatief maar ja jammer maar het zei zo echte ……… vul zelf maar in.


  Maak melding

 14. @Grasbarki
  Heel goed gezien….

  Ziekelijk gedrag is niet te genezen bij sra alias perro..

  sra joe beeste boi, mars ga skoro, joe dong oedoe assi.


  Maak melding

 15. @Grasbarki.
  Die WAARDELOZE MISLUKTE LAFFE BITTERE CASSAVEPLANTER is geen sra.
  OVEREENKOMST:Het lijken me wel beide racisten.
  VERSCHIL:Sra is een marron en die WAARDELOZE MISLUKTE LAFFE BITTERE CASSAVEPLANTER heeft een hekel aan Marrons.
  Hij discrimineert ze en geeft ze vaak de schuld voor de ontstane losgeslagen bende en troep in Paramaribo.
  Hij noemt ze bovendien plijer,blauwkop,Spanjoro,Lonte en ga zo maar door.

  En die sra …..die sra……die krijgt eerstdaags een flink pakslaag van mij hier op dit forum!


  Maak melding

 16. @ Surinam Patriot.

  Yu è kirie mi dja man,na so a man dé no ????

  @ Roy. keep it cool body !

  @ Medusa. Jij ook een beetje rustig tegen sra straks gaat ie Janken !!!!

  Odi odi

  Gratjie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.