Couppleger en verdachte John Nelom overleden

33

PARAMARIBO, 14 apr – Ex-militair John Nelom is op vijf en vijftig jarige leeftijd overleden in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP. Nelom behoorde tot de groep van zestien onderofficieren die onder leiding van Desi Bouterse een staatsgreep pleegden in 1980. Ook was hij verdachte in het strafproces rond de Decembermoorden.

Vorig jaar overleed ook ex-couppleger en verdachte Roy Esajas. Beiden behoorden tot de overgebleven leden van de ‘Groep van Zestien’ coupplegers, die op vijf en twintig februari vorig jaar onderscheiden werden door president Bouterse. Nelom was ook opgeroepen als getuige maar bleek te ziek om voor de krijgsraad te verschijnen. Hij hield al geruime tijd het bed.

Er zijn nu nog drie en twintig personen in leven die formeel verdacht worden van betrokkenheid bij de Decembermoorden. Onder hen bevindt zich Bouterse die steeds elke betrokkenheid heeft ontkend. Wel zegt hij de ‘politieke verantwoordelijkheid’ te aanvaarden. Hij is ook nooit voor de krijgsraad verschenen, ondanks meerdere dagvaardingen.

Archief foto uit 2011:
nelom
President Desi Bouterse speldt John Nelom de Gouden Ster van de Revolutie op. Bouterse heeft zijn negen nog in leven zijnde leden van de ‘Groep van 16’, met wie hij op 25 februari 1980 een staatsgreep in Suriname pleegde, gedecoreerd.[(c)Waterkant.Net/2011]


33 REACTIES

 1. Gods molen draait langzaam maar zeker. Ook deze Nelom gaat verantwoording moeten afleggen in de hiernamaals voor de moorden. You can run but you can’t hide !

  En dan druk ik mij nog netjes uit.


  Maak melding

 2. Met de dood van Nelom zijn nog acht leden van de groep van zestien in leven. Deze zijn: Desi Bouterse, Benny Brondenstein, Ernst Geffery, Arthy Gorré, Marcel Zeeuw, Steven Dendoe, Ruben Rozendaal en John Hardjoprajitno.
  Wie volgt?????????????


  Maak melding

 3. te ziek om voor de krijgsraad te verschijnen, maar wel in staat om onderscheiding te aanvaarden van een dictator met bloed aan zijn klauwen. Niemand ontloopt zijn straf en weet hoe hij eindigt.


  Maak melding

 4. vlak voor het heengaan had hij op de biecht kunnen gaan,….maar dan, dan loopt sinds kort vrij *de handgranatengooier* Meriba, de (be)-waker v/d zwijgplicht decembermoorden en dus is ook hun gezin niet veilig!!!

  ja tog DADA????


  Maak melding

 5. We gaan allemaal vroeg of laat,….mensen vechten om rijkdom en gaan desnoods over lijken,..uit eindelijk was het voor niks,…hoe wil jij aan het herrinert worden als jou tijd daar is??


  Maak melding

 6. wat is dit voor fonds??
  hier kan ik geen openheid van zaken geven!

  ja maar Pres.. da komt de transparantie in het gedrang!

  en toen werd Wonny de laan uit gestuurd alsook Wijnerman!

  Mevrouw Nelom,

  gecondoleerd, maar ik zal het voor U ietwat dragelijk maken;
  Uw man heeft naar **eer & geweten** woord gehouden dus krijgt U levenslang een uitkering uit mijn speciale fonds opgebracht door de @sra-paars-achtigen 🙂


  Maak melding

 7. In Suriname verlopen zaken vaak van achteren naar voren, eerst krijgt men amnestie voor een van de grootste misdaden ooit gepleegd in het land en daarna gaat men zogenaamd op zoek naar de waarheid. We hoeven ons echter geen zorgen te maken, het komt een keer goed met Suriname, net als in het geval van bisschop Gijsen zullen we, na de dood van de overtreders van Gods wetten, de waarheid te weten komen; Gods NELOM maalt namelijk langzaam maar zeker!


  Maak melding

 8. Niks aan verloren voor Suriname, deze laffaards kunnen maar zo snel mogelijk onder de zoden liggen, inclusief de hoofdverdachte Bouterse die allemaal amnestie moesten krijgen, en nu hun geheim het graf in zullen nemen, en dan te bedenken dat er nog mensen zijn die deze hoofdverdachte moordenaar aanbidden, en applaudiseren op bijeenkomsten voor een hoop onzin die deze moordenaar ten toon spreid.


  Maak melding

 9. Ja Bouta Decoreer ze allemaal..

  Waarvoor is al het bloed gevloeid !!!!!
  Wat heeft Suriname bereikt:meer ontwikkeling,een koers van 1 srd op 25 us.Een hoge interne toerisme.Vliegvelden in alle districten.Open grenzen,high tech onderwijs en gezondheids zorg,Goeie private sector met veel buitenlandse investeringen in Suriname!Nou dan zou ik zeggen:Sluit hem op,want we gaan niet over lijken voor versnelde ontwikkeling!

  Maar het was een Coke Revolutie voor eigen belang en eigen voordeel onder het mom van In lands belang!

  Dus Baas :je krijgt een gouden ster in je kist!!!!!!!!De slachtoffers gaan hem voor je zetten!!!!ok.!!!!!!!!!!


  Maak melding

 10. HAhahaaaa de dood wacht ons allen het is ook zo dat jullie die zo praten over de dood wel dom is hij is gaan RUSTEN en heeft van hem al gezien maar wat staat jullie te wachten misschien sterven jullie eerder dan wie jullie denken en het voor wensen dus wees voorzichtig hij wacht ook op jullie ook jullie zullen niet blijven en steen worden dus wie voor een ander een gat graaft vergeet dat van hem al gegraven is dus voor wie de tijd is zal gaan alles mag en kan alleen de dood moet ik wens de nabestaanden sterkte toe.


  Maak melding

 11. Degenen van de groep van 16, die het laatst sterven, lijden het langst!
  Want leven met zo’n zware last is lijden.
  Zo werkt de wet van De Kosmos!
  Die kent geen Amnestie.


  Maak melding

 12. Het Laatste Oordell is enkel aan de Almachtige Schepper van Hemel en Aarde, dus oordeel ik niet. Een ieder is zelf verantwoordelijk voor al zijn/haar daden, want geen mens is zonder zonde.
  Schijngeluk op deze wereld duurt maar kort, doch lijkt lang in de ogen van de mens, maar er komt een eind aan dan mag een ieder zijn levensloop gaan verantwoorden.


  Maak melding

 13. U ten getale van 15, zo merkwaardig Wikt, maar GOD Beschikt.
  =
  U moet vooral blijven WIKKEN totdat je er zelf bij neervalt!
  Ones more, “de mens wikt en God beschikt!


  Maak melding

 14. Er is een tijd van komen en een tijd van GAAN en de tijd van GAAN is nu gekomen !!!!!

  Wat zal er zoal omgaan in het hoofd van de ” pater familias” daar hij moet aanzien dat zijn 16 leden tellende” familia ” behoorlijk is uitgedund ??

  Misschien deze vragen; ” Waarom zijn zij heengegaan maar ik nog niet ?? Wie is de volgende en wat staat mij nog te wachten ??

  CHAVÉZ önskar dig en trevlig kväll !


  Maak melding

 15. Gelukkig de mens die zijn naaste geen kwaad berokkend. Ongelukkig de mens die zijn naaste kwaad berokkend, maar vervloekt zijn alle moordenaars.


  Maak melding

 16. Misdaad,drugshandel,moord,geweld, bedreigingen,moreel verval zijn allemaal gestegen sinds de mislukte revo. Hier de verwording en verval naar een misdaadstaat. Zo lijder zo volk.
  Vermoedelijk van misdrijf afkomstige spullen in beslag genomen
  Man schiet geestelijk gestoorde in zitvlak
  Begrotingsbehandeling afgeblazen
  24- jarige vrouw met vaginabol gepakt
  De Surinaamse Derde Weg Model versus ‘zweef tekie’ mentaliteit!
  Man met drugs aangehouden
  Verdachte ontkent in voertuig te hebben ingebroken
  24-jarige aangehouden wegens feitelijke aanranding
  26-jarige verdachte staat terecht voor overtreden beschermingsbevel
  Politie bang dat criminelen slimmer worden
  30-jarige man neergeschoten
  Vechtpartij met zwaar lichamelijk letsel
  Drugsverdachte aangehouden en opgesloten
  Arrestatie verdachten beroofde taxichauffeur
  BBGO herinnert president aan belofte

  Als men zou navragen wie hun leider is zou het antwoord zijn ……..na baaasss


  Maak melding

 17. tje potie nelom dede a mang joeroe kisie mie brie .
  zo gaat elk mens naar zijn laatste rust plaats als je nou slecht of goed bent geweest alleen hoop je dat je lang mag leven. als deze man goed of slecht was wie zal het zeggen ik weet het niet .een ding weet ik niemand is volmaakt al ben je volmaakt toch ga je eraan .verder weet ik niet als je veroordeeld wordt daar geloof ik niet in .hier moet je worden veroordeeld .dood is dood klaar .ven had de kans om hem te veroordelen mocht blijken dat hij schuldig was ik weet het niet .


  Maak melding

 18. Termen als; Nelom verschijnt voor de opperste rechter; het Laatste Oordeel is enkel aan de Almachtige Schepper; Gods molen draait langzaam maar zeker; men zal verantwoording moeten afleggen in het hiernamaals voor zijn zonden etc…. allemaal Bullshit, want God bestaat niet, de duivel en de Hemel evenmin.

  God(en) en de Duivel(s) bevinden zich op aarde in de mensheid en de Hemel en Hel omvatten de leefomgeving van wat de mens heeft gecreëerd, ten kwade of ten goede.

  Ieder zal ooit de weg gaan van al het vlees, stof zijt men en tot stof keert alles terug. Zelfs de grootste vromen, goedhartige, onschuldige en vredelievende mensen hebben door de eeuwen heen zwaar geleden voor ze stierven, en is dit dan ook Godswil? Mooi niet, maar ieder sterft op een dag, de ene vroeg de ander laat en het maakt niets uit wat men heeft uitgevreten. Het leven is gewetenloos evenals de dood die ieder in zich herbergt. Na deze couppleger worden elke dag nieuwe coupplegers geboren, dus de cirkel is rond.

  Maar afijn, een ieder heeft een hoop die ik niet zal ontnemen…en mijn hoop is dat wanneer ik sterf en mocht het zo zijn dat Hemel en Hel inderdaad bestaan en ik tegenover de Duivel en God komt te staan, dat ik niet zal aarzelen om God en Satan te scalperen voordat ik ze naar de eeuwige jachtvelden stuur. Dan zijn ze tweemaal dood als straf voor wat zij sedert mensenheugenis de onschuldige mensheid hebben aangedaan.
  django


  Maak melding

 19. Duivel; neelom wat is die gele ster voor?

  Neelom; om democratie om de zeep te helpen in Suriname

  Duivel; ja hoor, ik ken jullie, nu volgen sital, graanoogst en bouterse

  Neelom; wanneer komen ze

  Duivel; ik heb het druk maar ten minste een per jaar

  Neelom; mag ik een djogo en een portie

  duivel; wat dacht je? dit is hel, hier drink je je eigen urine en eet je je eigen stront. Welkom.
  Je had hemel kunnen krijgen maar je besloot met mijn assistent bouta in zee te gaan.

  Neelom; huilt als een huilebak

  Duivel; nou mars ga houtskool gooien op de vlammen, ruppert, bhagwandas, esajas, leeflang en mahadew kunnen je leren hoe je dat moet doen.


  Maak melding

 20. Die coupplegers hebben allemaal gekregen wat ze wilden (waar ze het om hadden gedaan): levenslang een hoog salaris. Een heel lang leven hebben sommigen echter niet gekregen. De leider zou in 2015 ook wel eens door de lange tunnel met eenrichtingsverkeer kunnen gaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.