Bouterse regeert verder zonder Somohardjo

76

PARAMARIBO, 14 apr – Pertjajah Luhur, PL, de politieke partij van Paul Somohardjo, behoort niet meer tot de regeer coalitie. Dit heeft president Desiré Bouterse Somohardjo meegedeeld in een persoonlijk onderhoud. Somohardjo zelf beweert niet te weten waar het allemaal vandaan komt.

Toch had menigeen het al zien aankomen. Met nog een jaar te gaan voor de algemene verkiezingen kan Bouterse zich minder permitteren. Hij kan zelfs de rit uitzitten met een parlementaire minderheid. Zoals de kaarten nu liggen, kan de coalitie op vijf en twintig van de een en vijftig parlementariërs rekenen. Wil Bouterse zijn begroting goed gekeurd krijgen of andere belangrijke wetten, dan wordt het wel onderhandelen. Somohardjo lijkt zelf voor de aanleiding te hebben gezorgd enkele uren voordat hij bedankt werd.

In het parlement moest de begrotingsbehandeling beginnen. Hoewel de zes leden van PL in het palementsgebouw waren, werkten ze niet mee aan het brand va quorum. Uiteindelijk werd de vergadering verdaagd. Voor de drie ministers van PL in het kabinet betekent het dat die hun langste tijd hebben gehad. Op de ministeries van Binnenlandse Zaken, Landbouw Veeteelt & Visserij en Handel & Industrie komen er nieuwe bewindvoerders.

76 REACTIES

 1. met vrienden als Somohardjo en Brunswijk bent u geen vijanden meer nodig meneer de President.

  Meneer de president u heeft kans gezien een heel comfortabele meerderheid te vernietigen. Hoe denkt u nu op een democratische wijze te regeren.


  Maak melding

 2. fiadoe van eigen deeg…

  Schaamteloze somo krijgt eindelijk een trap na…
  Aangezien hij met alle winden meewaait zal het mij niet verbazen als hij met hangende poten gaat aankloppen bij
  ” de olifant”. Het is oppassen geblazen want deze man lift graag mee op het succes van een ander om vervolgens via chantage alles gedaan te krijgen. Zeer onbetrouwbaar partner die nooit en te nimmer een toegevoegde waarde heeft gehad in de ontwikkeling van SU.


  Maak melding

 3. In 2012 was al voorspeld dat DDB een jaar voor de verkiezing PAS de stoute schoenen zou aantrekken om SOMO de wacht aan te zeggen.

  In 2012 zou deze regering bij deze stap het niet kunnen uitzingen tot 2015.

  DDB, is altijd een LAFBEK GEWEEST, die schiet je zo in de rug als je niet op voorbereid bent.

  SOMO WEG STUREN IN 2012 WAS STRATEGISCH GEEN GOEDE ZET VOOR DE LAFAARD DDB GEWEEST.


  Maak melding

 4. ‘Kis a sakasaka sneki Somohardjo moi’, Bouta toont hiermee daadkracht. Jammer dat ondanks alle daadkracht, Suriname onder leiding van Bouterse geen stap vooruit is gekomen. Deze laatste stunt (want dat is het) van Bouterse zal er waarschijnlijk voor zorgen dat de uitslag van de komende verkiezingen voordeliger voor hem zal uitvallen dan wanneer hij de rit samen met Somo had uitgezeten. Voor het land Suriname zal dit echter geen noemenswaardige voordelen hebben, omdat Bouterse zijn geweldige daadkracht samengaat met een groot gebrek aan kennis en vermogen om een land goed te besturen.


  Maak melding

 5. ai somo joe mik a san te bouta loes joe en terecht .
  somo ik had je gewaarschuwd ,bouta is geen vene bouta gaat het niet pikken en ik sta achter zijn beslissing .
  door te doen van somo had vene vier zetels en dat gaat bouterse niet met hem laten gebeuren .somo is onbetrouwbaar.
  somo chanteert maar somo niet bij bouterse moet je dat doen
  keskesie e mik ing piking te a poring .tjekre tjekre is sluw maar mijn president is jou een stapje voor somo .
  de oppositie is natuurlijk blij ,en reken maar dat deze somo terug gaat in front .santhoki segebai zal hem met open armen ontvangen ,wetende in zijn achterhoofd dat het somo was die ze heeft laten vallen bij de vorige verkiezing.ze gaan zich weer stoten bij die zelfde somo ,principe loos ,koste wat kost willen ze gaan regeren maar ze gaan koekje van eigen deeg krijgen .het beste voor suriname is de vhp en de ndp de rest is tijd verlies .
  zonder de ndp gaat het niet goed gaan dat verzeker ik u.
  voor een stabiele regering zal je met de ndp moeten samen werken anders is er geen hoop .somo is een profiteur het gaat somo niet om dat land maar om politiek gewin die man denkt in eigen en groeps belang van zijn soort .dat is toch bewezen in front en nu in paars .maar goed de tijd zal het leren ,in iedergeval heeft bouterse somo bewezen dat hij mans genoeg is om somo te wippen en daar kan vene en zijn opvolger rusland van leren hoe je daadkracht toont .hoe je aanstelt en ontslaat ….nogmaals nps er is werk aan de winkel pleeg geen verraad tegen jou achterban zoals vene verraad had gepleegd ,het moet been leerles voor jullie zijn .ik was ook nps mijn vader ook dat heb ik jullie meerdere malen gezed wordt wakker oeng wiekie .verder wil ik de nps een waarschuwing geven …worden jullie ook wakker voor de vhp anders worden die zetels nog minder het gaat de doodsteek voor jullie zijn .


  Maak melding

 6. Het scenario was langer bekend.

  NDP moet de verkiezingen organiseren en dus de post Binnenlandse Zaken kapen !

  Binnenkort komen de Cubnaanse deskundigen om “Suriname” te helpen de verkiezingen te organiseren. Net zoals het gegaan is in Venezuela.

  Tel daarbij op een lekke PSA-wet waardoor personen in de Surinaamse diaspora, rechten als gunst kunnen worden toegekend. Vandaar die haast met juist die wet !

  Tan bun, waka bun !!!


  Maak melding

 7. Nou de afgelopen 4 jaar hebben ze al geen snars gedaan. Met 3 nwe Mislukkelingen zal er daar ook niets gedaan worden.
  Was het niet immers deze zelfde regering de stelde dat een “Minister” zich lang moet inwerken in de dossiers.
  Sterker nog in werkelijkheid lijkt het als of de bewindvoerders bijna 4,5 jaar nodig hebben om het vak te begrijpen.
  Goed gedaan Suriname, weer 5 jaar stilstand. Eigenlijk achteruitgang want de rest gaat wel gewoon verder met ontwikkeling.
  Bah!


  Maak melding

 8. =Naar mijn mening zouden er nieuwe verkiezingen moeten komen. Ik ben benieuwd hoe het gaat aflopen.
  -Somohardjo kennende heeft altijd verrassingen dus hoop ik niet dat hij het land lam zal proberen te leggen.

  =Er wordt vertelt dat alleen deze regering gronden heeft uitgegeven en velen hebben jaren gewacht. Zielig om zo een propaganda te maken en het volk op te hitsen.

  =Waarom wordt niet vertelt het het 15 jaren niet goed ging met de economie van suriname,de staatskas was LEEG.

  =Waarom verlet Bouterse niet hoeveel hectare grond hij zelfs heeft toegeëigend???
  =Waarom wordt niet vertelt hoeveel militairen, verpleegsters, politieagenten en nog velen anderen gratis hectare gronden hebben gekregen zonder iets voor te doen???

  =Bouterse heeft toen ook NIET aan het volk gedacht, maar alleen aan zich zelf, vrienden en families.

  =Als men namen wilt kan ik ze via de radio bekend maken!!!!!!!


  Maak melding

 9. Het zeer strategische ministerie van Binnenlandse Zaken, belangrijk bij de voorbereiding van de aanstaande verkiezingen komt dus nu in handen van ” the purple Dalton gang “.

  ” Desiderius”, de bendeleider ,had deze verrassingsactie allang in petto voor de ” bakabana Sheriff van Commewijne “.

  Voor Señor Tokkie geldt nu de volgende uitdrukking namelijk, ” in troebel water is het goed vissen”

  Alleen moet hij de ” sidderaal, genaamd SOMO, als de sodemieter terug het water ingooien mocht deze toevallig in zijn visnet zijn beland. DROP IT LIKE IT’S HOT !!!

  Voorlopig is alleen het Surinaamse volk de dupe van de beslissing.

  En trevlig kväll . CHAVÉZ


  Maak melding

 10. Jammer dat er steeds gekozen wordt voor oude grijze doffe mannetjes,Terwijl er goed geschoold kader rond loopt.
  Waarom geen start met geschoold talent.
  Die oude grijze mannetjes stralen niets uit alleen vo mekie wang njang.


  Maak melding

 11. Het is afgelopen voor PL en zijn onbetrouwbare voorzitter. Deze partij moet tot een besmettelijke ziekte worden verklaard en voor iedere vorm samenwerking worden uitgesloten. Somo is een synoniem van Chantagepolitiek. Na de ministers kunnen ook de directeuren en ambassadeurs de laan worden uitgestuurd, inclusief de voorzitter van het bestuur van de universiteit.


  Maak melding

 12. Pres heeft op saramacca een groot stuk land geeigend en het arme domme volk maar dom houden.Waarom staat hij het stuk land van saramacca niet af aan de mensen die het hard nodig hebben.


  Maak melding

 13. Hahaha coalitie is gebost! De zogenaamde vrienden voor het leven hebben elkaar opgegeten. Jammer voor Suriname maar deze coalitie van oplichters en dieven heeft veel schade berokkent. Uiteindelijk hebben ze elkaar verraden. Het is nu een regering zonder legitieme basis, want in principe kunnen ze geen enkele wet meer aannemen met 24 stemmen. Wat wel kan is de shit amnestie wet terugdraaien want de oppositie heeft nu 27 zetels!!


  Maak melding

 14. zo en nu de verkiezing uitschrijven,

  want drie ministers op één dag op-offeren is teveel van het goede..

  nog nooit eerder gebeurt in sme..

  staat de deur ook op een kier voor meneer brunswijk om te gaan met zijn groep..

  de komende tijd zal het leren


  Maak melding

 15. Ik ben geen NDP of MC symphatisant, maar nu wil ik wel de grote mond van die arrogante onderminister van LVV horen die arbeiders als een beest behandelt.


  Maak melding

 16. Verbazingwekkend hoe snel Pres nu is gekomen met de nwe Min v Binn zaken. Nog nooit eerder gedaan.
  Voor opgezet plan? Hij moest Binn zaken hebben on der zijn directe controle.
  Zo nu de verkiezingen in eigen hand. Snel een deal met Brunsie en we verdelen de koek nog eens 5 jaar.
  Nu mogen ze dan wel even een minderheid hebben, maar zoals algemeen bekend in Suriname is de hand van een politicus snel gevuld. Een beetje smeer en ze zijn om. En ze hebben maar 2 nodig.
  Proficiat Suriname. 5 jaar langer Luchtkastelen en versnelde achteruitgang!


  Maak melding

 17. Do you remember!
  Ze kunnen niet de grootste worden!
  Alle politieke partijen moeten afzonderlijk de verkiezingen in gaan.

  Als de vos de passie preekt, boer let op je ganzen.
  Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken.

  Samen of Alleen werken,laat duidelijk zien, waarom er zo gespeeld zou moeten worden.

  Eigen belang, het volk is het slachtoffer en dit soort luitjes kijken op hen neer. Ook de geschoolden en verstandige worden hiervan de dupe en kan met lede ogen toezien en weten wat hen (zal) overkomt/overkomen.

  Als die politieke partijen die het goed menen met de rechtsstaat en democratie zich niet bundelen, vrees ik dat Suriname de kant opgaat als Venezuela na 25 mei 2015. Ik maak mij ook grote zorgen dat de verkiezing niet eerlijk zal verlopen. Het enige belang van DDB staat (inter)nationaal op het spel. Ook het belang van de gang staat op het spel en deze monsters zullen alles op alles zetten dat het schip niet op de klippen loopt.

  Het land Suriname is heel diep gevallen en vertoont veel overeenkomsten met dictatoriale landen, moslimlanden en Afrikaanse landen. Een heel kleine groep die in weelde leeft en het aan niets ontbreekt en de massa kan gewoon stikken. Naar hen wordt niet omgekeken. Voor de verkiezing hen alles beloven, maar na de verkiezing, hun overwinning zich terug trekken in hun forten met sterke drank, spijzen. Als ze hun forten verlaten, worden ze omringt door tot de tanden bewapende lijfwachten in zwarte kleding en donkere zonnebrillen in hun zwarte gepantserde auto’s onder escorte van politie op motorfietsen.

  Wat zijn de lange, middellange en korte termijn doelen om Suriname en de Surinamers welvaart en welzijn te brengen? Suriname wordt wakker en denk aan uw eigen belangen/doelen.

  Suri’s oe wiki no?!

  Time to change/time for changing

  Oe bondroe! politieke partijen oe bondroe. Tai hori libie moes foe dé.


  Maak melding

 18. deze poppenkast van die megalomane randdebiel is uitsluitend bedoeld om een rookgordijn op te trekken betreffende de begrotingsbehandeling. Niemand mag te weten komen hoe beroerd het land er voor staat….
  MARK MY WORDS!!!!!!!


  Maak melding

 19. @Pero
  Vlak Somohardjo niet uit. Hij zat in de regering en weet alles. Zijn karakter heeft hem alles doen registreren want hij wist ook dat deze dag zou komen. Hij is voorbereid en zal als het hem uitkomt met veel venijn het ene na het andere schandaal onthullen.
  Santohki zal hem bewust niet aanraken voor dat de verkiezingen voorbij zijn. Laat Somohardjo maar vechten met ABOP en NDP want die gaan elkaar te lijf. Zie wat er gebeurd zaterdag werd er een NDP centrum in Meerzorg geopend en maandag klapt de coalitie omdat Brunswijk meer dan 1,5 uur te laat was.

  Beste Pero, het is slecht management en het zou een zeer vermakelijk soap zijn als het niet zo ernstig was.
  U doet wel eens correcte voorspellingen, ik hoop dat u mijn voorspellingen zich ook herinnerd. Dit scenario is reed meerdere keren voorspelt. Wie er het beste mee weg komt, de tijd zal het vertellen.

  Nu naar de toekomst. De NDP is in wezen de enige partij die zich nationalistisch mag noemen. Het is ook een partij met een alleen heerser en een beperkt kader en vreselijk veel meelopers die alleen maar lastig zijn. Kijk naar het gedoe in Sarramaca met Sital en Maloe. U geeft al aan dat een regering NDP/VHP een comfortabele oplossing zal kunnen worden. De VHP zal echter haar alliantie niet opgeven omdat het binnen het Front een veel sterkere positie heeft . Bouterse wordt een last Santhoki een stabiele regering te vormen. President Bouters in niet zo sterk als hij zelf dacht, zie zijn onmacht om na zijn stevige woorden op de oud of nieuwjaars bijeenkomst, orde op zaken te stellen onder muitende partijgenoten.

  Gezien zijn leeftijd kan hij beter nagaan denken over comfortabel huisarrest met zo nu en dan een weekend jungle verlof en vandaar uit op een meer bescheiden manier aan verzoening te gaan werken. Verzoening moet je immers verdienen, afdwingen gaat niet.


  Maak melding

 20. DE LEEUW HEEFT GESPROKEN,”SOMO GA OSO EN TANG INI OSO,MI KONG WERI NANGA JU,NO KON MORO.
  de hiyenas worden door de leeuw neer geslagen,”no 1.


  Maak melding

 21. Somo zegt dat hij Bouterse onbetrouwbaar vindt. Dat is nou een typisch geval van “de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet”. Bouterse is met je in zee gegaan omdat je onbetrouwbaar bent. Bouterse was op zoek naar een soortgenoot, iemand met dezelfde kwaliteiten als Bouterse. Die heeft hij in jou gevonden en nu loop je weg. Dit is pas stand up comedy.


  Maak melding

 22. Bouterse kan nu binnenlandse zaken overnemen.
  Binnenlandse zaken organiseert de verkiezingen.
  En daar worden ook de kieslijsten beheert.

  En nu aan het volk om dit aan elkaar te rijmen.
  Wat een verschrikkelijk slimme slechte man.


  Maak melding

 23. Wie is de lachende derde????????? Brunsie want van hem hoor je niets en hij legt NDP niets nada geen strobreed in de weg.
  Hij wordt de lachende derde want NDP zal hem nodig hebben en dat weet deze marron.
  Dus Brunsie is niet dom maar Brunsie zekt “Desi na mi de dja en na mi e bepaal. Tek joe ai loekoe”


  Maak melding

 24. Het staatshoofd, dat eerder Pertjajah Luhur uit de coalitie zette, wilde weten in hoeverre de coalitie op de twee assembleeleden van Nieuw Suriname kan rekenen.

  “Ik heb eerder al gezegd dat wij ons altijd verantwoordelijk opstellen, maar onze eigen mening mogen hebben.”zegt Monorath.

  Maar Monorath, ik denk dat je eieren voor je geld zal kiezen. Want is jou partij niet een tijdje geleden ook de wacht aangezegd door NDP en is jou partij ook niet stiefmoederlijk behandeld?
  Verleen je steun en zie waar je eindigen zal. Het antwoord kan Barabas jou geven.


  Maak melding

 25. Ai ai na dat Somo Venie jarenlang heeft opgefokt tijdens de regering Venie, weet hij en denk hij door zijn midden partij macht misbruik van te maken en nu ook deze regering te fokken.

  welke regering gaat Somo na 2015 fokken??
  Venie was bang Somo er uit te gooien en dat wist SOMO,
  Somo heeft zo jarenlang Venie gefokt dat eindelijk heeft geleid dat NPS grote verlies heeft geleden en SOMO is groter geworden met zijn Partij.

  Nu doet SOMO met zijn ambtenaren het zelfde met deze regering en Bouta heeft het left in handen genomen om Somo toch er uit te zetten en samen met ABOP verder te gaan.

  VHP moet dan gek zijn of ten koste van alles toch samen met Somo in zee te gaan.

  wij zullen zien wat voor regering Suriname krijgt na 2015.
  IK hoop een regering met alle partijen behalve PL.

  Zolang SOMO weet dat niemand met de NDP wil werken zal hij gebruik maken van de midden post als PL.
  Als niemand met de NDP wil werken dan ben je verplicht te werken met PL.

  Het is dus Kiezen op Voor NDP( decembermoorden) of
  PL( staatskast roven, percelen, gronden stelen en uitdelen aan eigen aanhang en alleen Javanen bevoordelen bij alle posten waar PL voor het zeggen heeft.

  Surinamers:: kiezen jullie maar op 2015.
  NPS en VHP, kiezen jullie maar op 2015.


  Maak melding

 26. JA, als het niet gaat dan houd het op HetisNietwaar deze regering had 4,5j nodig de ander 15j dus deze is toch nog vlot vindt ik dan en HENRY wie is een lafaard hoe dom kan je zijn dit is nou wat men politiek noem alles op zn tijd de vorige regering heeft het niet gedurfd hoe noem je hen dan graag antwoord dit is voedsel voor de haat zaaiers je ziet ze springen en je kan ze dus zo uitpikken maar de PRESS is een strateeg net een goeie schaker en ja dat kunnen bepaalde niet hebben daarom jullie hoeven niet van hem te houden maar hij houd wel van jullie Whahahaaaa.


  Maak melding

 27. Zou wel netjes zijn als onze vader des vaderland “ons”(het volk, met name die op hem gestemd hebben) PERSOONLIJK via de media komt vertellen, hoe, wat, waarom dit zwaarwichtig besluit. Want deze KONING rechuffle regering gaat zeker, en wel in negatieve zin de geschiedenisboeken in.

  Mag niet met ptata(democratie) vergelijken, maar reken maar dat Min.Pres. Rutte al zeker 10 keer met z’n snoet op TV was geweest om uitleg te geven.


  Maak melding

 28. Je kan alles over somo zeggen maar santo boma wacht niet op hem maar dibri. Dibri is een landverrader want ondersteund door tata heeft hij surinamers vermoord. Maar Gods molen draait langzaam maar zeker


  Maak melding

 29. Paarse regering is in paniek !

  Minister Edward Belfort van Justitie en Politie zegt dat er sowieso een gerechtelijk onderzoek komt naar de bouwplannen, de uitvoering en controle op de bouw van het hoofdbureau van politie aan de Gemenelandsweg. “Deskundigen op het ministerie van Openbare Werken hebben de zaak ontdekt en haarfijn in kaart gebracht. Vanaf het begin 2009 is alles fout gegaan. Ik kan u zeggen dat de ex-ministers Kandhai en Santokhi zich hierover wel zullen moeten verantwoorden”, zegt Belfort aan Starnieuws.

  Het gebouw dat voor meer dan Euro 2 miljoen onafgebouwd staat, voldoet niet aan de bouweisen, vertoont vele mankementen, staat op instorten en is een gevaar voor de omgeving. Het advies van Openbare Werken aan Belfort is, onherroepelijk afbreken. De minister zegt het advies uiteindelijk wel te moeten opvolgen, maar niet voordat alle bewijsmateriaal ter plekke is verzameld. “Onze deskundigen hebben alles in een powerpoint presentatie gezet, met foto’s en andere belangrijke documenten. Op een persconferentie na de paasdagen, wordt alles blootgelegd en bewijsmateriaal getoond, daarna gaan wij over tot slopen van het gebouw”, zegt Belfort.

  Hij rekent het de beide ex-bewindslieden zwaar aan dat die het ‘gepresteerd hebben zo om te gaan met gelden van de gemeenschap. Belfort zegt dat vooral ook de ‘waarschijnlijk familie relatie tussen Chandrikapersad Santokhi en uitvoerder van het bouwproject Jankie’, onder het vergrootglas zal worden geplaatst.

  Belfort deelt mee dat alle detailinformatie nu voor eenieder beschikbaar is op het ministerie van Openbare Werken. Gerenommeerde aannemers en architectenbureaus, waaronder Tjon A Hung, zijn ingeschakeld om een technische analyse te doen. Intussen is er een presentatie verzorgd aan de raad van ministers. Na het advies dat het gebouw moet worden gesloopt, is besloten dat hoe dan ook er een gerechtelijk onderzoek moet plaatsvinden.


  Maak melding

 30. Nieuw Suriname staat ook hetzelfde te wachten.
  De ndp is bezig met smerig politiek. Min. van Biza dat is waar de NDP op aast en op die post komt dhr. Doekhie te zitten tel uit je winst NDP.

  Brunswijk is een smeerlap hij waait met alle winden mee als deze man spreekt is hij moeilijk te verstaan in plaats van G zegt hij K en SCH als SK zoals ka jullie skoppen.
  Regering spreekt hij uit als rekering, quorum als schorum.
  zegt als zekt.

  Ik denk dat hij de aanstaande president van de republiek vanaf mei 2015. Hij zal Suriname vertegenwoordigen op alle internationale podia’s.


  Maak melding

 31. Somohardjo heeft bij de laatste verkiezing meer dan 30.000 stemmen gehaald en dat is 3 keer zoveel als de ABOP. Toch kreeg de ABOP een sterkere positie in de regering. Bouterse heeft Somohardjo als voetveeg gebruikt om president te worden en de amnestiewet door te drukken. De VHP had dit blijkbaar zien aankomen en was daarom niet bereid om in te gaan op het aanbod van Bouterse om samen een regering te vormen. Jammer dat het land sinds 2010 verder afglijd. Ik hoop dat het volk inziet dat Bouterse meer vernietigd dan iets goed doet en bij de volgende keer massaal op een andere partij stemt.


  Maak melding

 32. Ai, Chekre chekre paje, double or loose? Toch ben jij Somo te porren voor een bordje linzensoep! Mocht NDP straks je weer vragen, dan sta je in de rij om weer samen te werken, zelfs een dame van lichte zeden heeft nog een prijskaartje waar ze niet lager voor gaat liggen, maar jij Somo blijft zelf voor de katse viool niet te bezwijken.


  Maak melding

 33. Tunewa.

  Mooier kan je het niet formuleren,zijn mes snijd aan 2 kanten.
  Chikrè chikrè speelt hij niet meer,hij gaat voor het groot geld, Landje pik en zoveel mogelijk.


  Maak melding

 34. Gaan we nu wel de US ambassadeur naar huis sturen. Die zal nu helemaal geinteresseerd zijn in de verkiezingen. Of blijft ddb reshuffelen om zo invloed uit te kunnen blijven oefenen. Alsof de US niet weet wat er speelt. Eerst Van Dijk Silos die zich heel ontactisch uitlaat over bemoeienis inz de verkiezingen, daarna de uitlating v bouta om de ambassadeur de deur te wijzen en nu een nieuwe minister van binnenlandse zaken in een dag. Wat een doorzichtig gebeuren. De NDP en bouta staan op instorten. Pak CC-1 in zn kraag en verenig hem weer met zn zoon. Time to go


  Maak melding

 35. en dekt de deken van de balie nog alles toe? bungelt hij ook niet? waarom knipt hij zijn dunne touwtje niet door? gaan met die banaan.

  het trackrecord van somo is niet zodanig geweest dat iemand in zijn handjes mocht knijpen met hem erbij. voor bouterse en ndp is dit puur opportunisme geweest. ze hebben elkaar verdiend. en nu iemand die hun alle drie eruit bost.


  Maak melding

 36. DDB heeft wel laten zien dat zijn ballen groter zijn dan de mannen en vrouwen van de hele Front fractie bij elkaar.

  Wat Ronald niet durfde doet Desi gewoon!!!


  Maak melding

 37. Ik stel me zo voor dat de buitenlandse investeerders, na deze ‘briljante’ set van Bouterse, nu nog meer staan te trappelen om al die luchtkastelen van Bouterse te financieren. Ik wil wedden dat de Chinezen, nu de grote dwarsligger Somohardjo van de baan is, morgen al beginnen met het leggen van de eerste dwarsliggers en rails van de trambaan.

  Nu we ons niet meer druk hoeven te maken om Mr. Tjekretjekre is het geen gok meer of de poppenkast zal aanvangen, alle vergaderingen zullen op tijd beginnen en een vlot verloop hebben. Eindelijk zal Bouterse de beloofde gouden toekomst waar kunnen maken. De ontelbare vrienden en de vijanden, die hij niet heeft, zullen er versteld van staan hoe daadkrachtig Bouterse te werk kan gaan wanneer anderen hem niet verhinderen al zijn grootse plannen te realiseren.


  Maak melding

 38. Monorath, PAS OP!!!!
  Schijnbeweging.
  jij krijgt na de verkiezing je zin, doe nou niet nu!!!!!
  ze laten je als een baksteen vallen, net als SOMO!!!


  Maak melding

 39. ik had het al eerder geschreven en eindelijk is het uit gekomen,dank zij deze javaan zijn de december moorden dagoegs vrijgesproken:bouterse kies ing mooi zet je vrouw nu in de uitverkoop Pae,dies na strafoe foe front zaka zaka joe.


  Maak melding

 40. @Boegroe,

  Waarom ik DDB een lafbek vind, is vanwege het feit dat hij deze stap een jaar of twee geleden ook had kunnen nemen.

  Maar als hij deze stap had genomen had hij GEGARANDEERD VERVROEGDE VERKIEZINGEN moeten uitschrijven.

  Strategisch was het voor DDB DOM geweest als hij Somo dan had weggestuurd.

  Mijn inzien was hij een VENT geweest als hij Somo in 2012-2013 had opgesodemietert.
  DDB is NOOIT EEN HELD GEWEEST, alleen als hij jou in de rug of ONGEWAPEND kan neerschieten.

  BOEGROE, jouw hero is not a hero at all!!!


  Maak melding

 41. Somo is zowel door de vorige regering ( front ) als nu tijdens deze regering ( ndp ) uit de coalitie gezet, vertelt genoeg over die man. Blijkt ook onder front te hebben gechanteerd.
  Toch hoor ik mensen hem hier verdedigen. Ai mi boi,……. Wan fufurman é tan wan fufurman, a wiens sa i du gi ing. Vraag maar in rotterdam wat voor oplichter deze meneer Somo is.

  Barbaman tak so!


  Maak melding

 42. Somo had de moordenaar/drugsdealer nooit moeten steunen.
  Bouta heeft zijn eigen broeder Horb vermoord om aan de macht te blijven.Er zijn weinig fatsoenlijke mensen in de nabije omgeving van Bouta. Alles is erop gericht om aan de macht te blijven. Ik verwacht dan ook enorme fraude bij de komende verkiezing.


  Maak melding

 43. Oh…la..la…Pae Tjekre tjekre moele Somo.Deze man zei ik al eerder,dat hij ongeschikt was om te regeren in de coalitie van DDB.Pae kan beter een Pindafabriek neerzetten en zijn vrouw Amina Pardi als chef de equipe benoemen voor zijn omzet in de katjang industrie.Tenminste kan hij daar geen potje van maken,want hij moet doekoe zien om te leven.


  Maak melding

 44. Wat voor ontslag krijgen deze mini-sterretjs?
  waarvoor loon gaan ze nu ontvangen tot hun dood? Sommigen van hen waren al eerder mini-sterretjes, zoals Moes ea.

  De aandacht gaat naar Pl en El Somo, maar a people moet meer kijken waar DDB mee bezig is? Dat quorumverhaal is gewoon een grote leuge

  De uitdrukking: “zij die gaan sterven groeten u”, mag El Somo niet gebruiken voor de les die hij geleerd krijgt voor bewezen diensten aan DDB. Wat hij de democratie/de rechtsstaat, trias politica, oa wetgevende macht/amnestiewet en de rechterlijke stopzetten van de rechtszaak tegen de verdachten van de 8 december moorden staat mak met personen/helden die hun leven gaven/geven voor hun land en hun volk, democratie, rechtsstaat, vrijheid. El Somo niet meer doen! Somo schaam je.

  Wa


  Maak melding

 45. Dinsdag 15 april 2014 om 12:39 uur, door John2

  DDB heeft wel laten zien dat zijn ballen groter zijn dan de mannen en vrouwen van de hele Front fractie bij elkaar.

  Wat Ronald niet durfde doet Desi gewoon!!!

  @John2
  Klopt ,alleen je baasje is de enige lijder die suriname doet lijden met Amnestie,Venetiaan regeerde zonder Amnestie,
  Alleen je baasje bouta heeft een coup en telefoon coup gepleegd, venetian nooit,
  Je baasje is de serial killer van Suriname met 15 moorden in 1 nacht,venetiaan die heeft niemand vermoord,
  Je baasje is een guerillalijder ,venetiaan is gewoon de ex- President van Suriname ,
  Venetiaan kent geen kogelbrief je baasje integendeel verzend ze,
  Je baasje is een MOORDENAAR,DRUGS EN WAPENDEALER…Venetiaan gelukkig NIET!
  En je komt ons vertellen dat je baasje ballen heft?!!!JE baasje is een LAFAARD…Lafaard..lafaard…


  Maak melding

 46. Iedereen met GezondVerstand weet dat Samo een onbetrouwbare schurk is maar ze hebben hem blijkbaar nodig om te regeren. Het beste zou zijn als zowel Front als NDP Samo bij de volgende reegering samenstelling buitenspel zetten want Samo gaat zijn kunsjes herhalen zolang hij nog adem stelen nu het nog kan. Samo dacht nog 1 jaar voor de verkiezingen ik ga mijn slag slaan maar hij heeft zich vergist in Bouterse. Bouterse is geen slappe Venitiaan die had Samo gewaarschuwd dat als hij gaat rotzooien dan ligt Samo met zijn partij eruit. Samo heeft gegokt en Bouterse heeft zich aan zijn woord gehouden Bye bye Samo. Wat mij verbaasd zijn de VHPwaterkanters die de stelende manipulerende Samo kant kiezen ondanks Samo geschiedenis van snelle handjes en eigenbelang boven landsbelang komen ze massaal op voor Samo om hun haat tegen Bouterse te bevredigen. we weten allemaal wanneer de VHP met Samo gaat regeren dan gaan Samo en Santhoki de TangoWURGgreepdansen, Samo handen om Santhoki nekt met de woorden je doet alles wat ik zegt en Santhoki ja en amen. KOOS noemt Suriname een bananen republiek maar Nederlandse regering heeft jaren lang geen termijn afgemaakt is dat ook geen bananen republiek of wanneer de Pedo’s een partij mogen beginnen om hun belangen (lust op kleine kinderen ) te mogen uiten maakt dat jou geen bananen republiek. Alle frontjes op waterkant schreeuwen dat Bouterse gaat frauderen maar de enige fraudeurs bij de afgelopen assembleeverkiezing waren de frontjes die de stembiljetjes gemarkeerd hadden om de stem gedrag bij te houden iets dat bij de wet verboden is en nu gillen de fraudeurs dat met gaat frauderen. Iedereen met GEZONDVERSTAND weet dat Bouterse in zijn korte periode meer gedaan heeft dan al die jaren VENITIAAN en nu het tijd is om te oogsten proberen de Duistere Krachten In de vorm van de grote OLIFANT de boel te saboteren. In Nederland zijn al die frontjes waterkanters van overtuig dat Santhoki de verkiezing gaat winnen en in Suriname zijn de meeste stemmers overtuig dat Bouterse de verkiezing gaat winnen en ze zullen hem daarbij steunen net zoals die waterkanters Santhoki zullen steunen. Enig verschil tussen de Surinamers die Bouterse gaan steunen en de waterkanters die Santhoki zullen steunen is dat de ene partij daadwerkelijk stemrecht heeft en zal gaan stemmen en de andere partij de frontjes waterkanters dappere woorden en losse flodders op waterkant schieten en elkaar flink positieve likes en de goede moed inpraten iets waarmee ze niet ver zullen komen en de komende 5jaar zullen hun gejank moeten blijven aanhoren.


  Maak melding

 47. Ray

  Dinsdag 15 april 2014 om 12:39 uur, door John2

  DDB heeft wel laten zien dat zijn ballen groter zijn dan de mannen en vrouwen van de hele Front fractie bij elkaar.

  Wat Ronald niet durfde doet Desi gewoon!!!

  @John2
  Klopt ,alleen je baasje is de enige lijder die suriname doet lijden met Amnestie,Venetiaan regeerde zonder Amnestie,
  Alleen je baasje bouta heeft een coup en telefoon coup gepleegd, venetian nooit,
  Je baasje is de serial killer van Suriname met 15 moorden in 1 nacht,venetiaan die heeft niemand vermoord,
  Je baasje is een guerillalijder ,venetiaan is gewoon de ex- President van Suriname ,
  Venetiaan kent geen kogelbrief je baasje integendeel verzend ze,
  Je baasje is een MOORDENAAR,DRUGS EN WAPENDEALER…Venetiaan gelukkig NIET!
  En je komt ons vertellen dat je baasje ballen heft?!!!JE baasje is een LAFAARD…Lafaard..lafaard…

  Ray wordt je niet Moe van je eigen Geleuterd en je dagelijks Gejank op waterkant
  Gebruik je gezondverstand en ga wat met je leven doen inplaats hier elke dag te komen janken. Ook als het onderwerp niet over Bouterse gaat gil je Bouterse het lijk wel of je een Bouterse obsessie hebt. Ik wil je ticket betalen naar Suriname zodat jij je dapper woorden en je frustratie in bouterse zijn gezicht mag gaan uiten wie weet misschien geeft Bouterse je een rondleiding in Fort Zeelandia.


  Maak melding

 48. Heel erg jammer ik blijf het zeggen .
  Menigen kunnen gooien en smijten met vuile woorden.
  en over anderen hun gezinsleden hebben arme mevrouw somo .
  Bouterse is de enige die leff heeft zelf zijn eigen mensen
  Weg te halen . Vene durfde dat nooit . Puur om daar te blijven zitten .
  Bouterse durft het te doen . En hij is niet gek hij weet dat hij de verkiezingen wint.
  Een echte baas laat zich niet chanteren .geweldig is deze man .
  En aan de NPS zeg ik dit !!!

  Nederland probeert die man al jaren te breken .
  Die vervloekte monden van de NPS leden die steeds zoveel wensen
  Ik zou zeggen ga zo maar door . Want dat maakt hem sterker .
  Wat Bouterse nu al gedaan heeft is 40jaar vene .
  Dat wil zeggen !! Bouta is 10 keer sneller dan vene.
  Ik zou niet durfen te praten als ik lid van de NPS was .
  Kruip in je holl en wacht de verkiezingen af .
  En leg vervolgens je stem voor de baas .nps is als vene ze zijn verzwakt ten zijn op leeftijd .

  NPS ( na pokaai snikie)


  Maak melding

 49. Tijdens de vorige regering had Somo de ballen van Vene,Sardjoe in zijn klauwen en kon erin knijpen wanneer hij hebben wilde.
  Maar de ballen van deze president zijn duidelijk te groot voor zijn klauwen !!!


  Maak melding

 50. Onzinverhaal dat Bouterse moedig is door Somo uit de coalitie te zetten. Ik zou wel eens willen zien of hij dat gedurfd zou hebben indien de MC dan 24 zetels over zou hebben gehouden. Ik wed dat hij het dan niet gedurfd zou hebben, want bij hem gaat lijfsbehoud voor alles.


  Maak melding

 51. Typisch weer
  Alle Politieke partijen en hun aanhang zijn racistisch ipv dat ze eenheid vormen.
  Woorden zoals ” deze Javaan ” ipv dat het om deze meneer Somo gaat.
  Jampanesi vrouw lobi djompo djompo. Koelie disi, koeli dati.
  Dat mag allemaal…
  Maar zodra zij zeggen “blakaman na furman”, “luku den blakavrouw na kaboela fesa fa en san den ey du openlijk en den tak dat jampanesi vrouw ey motjo” etc etc. Dan krijg je de poppen aan het dansen, want dan is het rascisme.
  Daarom, luk un srefi, elk persoon is een eigen individu. Niet iedereen over 1 kam scheren. If wan blakaman fufuru, dat no wan tak ala blakaman na furman.
  If wan jampanesi vrouw de anga ju masra, a no a jampanesi vrouw na wan motjo, maar na ju Masra ey motjo gi ju. No wan sma dwengi ju masra fu waka gi yu.
  If wan koeli drungu, dat no wan tak dat ala koelie na sopi man.
  Stereo types bij elk volk geven maar zelf niet tegen die van jou volk tegen kan…
  En zo werkt het ook in de politiek.
  Kijk wie en hoe men in de politiek zijn gekomen, ongelooflijk
  !
  Oorlogsmisdadigers die verantwoordelijk waren voor duizenden doden!
  Enz enz…. En nu prijs men hun omdat ze nu iets goeds doen?
  Maar we tan beschuldig den witman over slavernij?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.