Piraten hebben zacht eitje aan Suriname

19

PARAMARIBO, 27 feb – Klaarblijkelijk aangetrokken door relatief milde straf wetten, kiezen piraten bij bosjes voor Suriname. De buurlanden Guyana en Frans Guyana zijn veel strenger. Aanvallen op vissers in Surinaamse wateren zijn zo erg dat bepaalde gebieden vermeden worden.

Weliswaar is het wat afgenomen de laatste tijd. “Hoewel tot nu toe het jaar vrij rustig is geweest, vermijden onze vissers het gebied vanaf Coppename tot Nickerie (het meest westelijke deel van de kustlijn richting Guyana, red.), zegt Mark Lall van het Visserscollectief, VC, tegenover de Ware Tijd. Het collectief van zo’n tweehonderd kleinvissers kan er weinig aan doen. Het betreffende gebied lijkt wel het domein van de piraten. Dat zijn Guyanese vissers die beweren dat ze betaald worden door ondernemers in de visserijbranche van Guyana.

Die hebben er baat bij dat de goedkopere Surinaamse vis buiten de deur blijft. In Guyana kunnen piraten levenslang krijgen. Bij moord volgt de doodstraf. Suriname houdt het op een boete voor illegaal vissen. De Fransen ook, maar daar is de boete hoog genoeg om af te schrikken. De boete in Suriname is onlangs opgeschroefd op aandringen van de marine. Die pakte wel eens piraten op om ze er goedkoop vanaf te zien komen. De boetes hebben weliswaar nog niet het effect op de piraten als bij de buren. “Daarom kiezen ze voor Suriname, omdat het er veiliger is een roof te plegen”, aldus Lall.

19 REACTIES

 1. Roy,
  Brada waar zijn die boten die voor miljoenen zijn aangeschaft? onze Marine slaapt net als bouterse, al staat heel Paramaribo in brand slaapt hij, zijn eigen woorden.


  Maak melding

 2. Hahahaaaaa….bouta toch,die kan de oorlog niet verklaren aan de Guyanese piraten in zee,want dat zal gelijk betekenen oorlog met Ramotar.En met zijn beste matie gaat hij toch niet willen vechten?
  Denk aan TIGRI -gebied>Mi casa es tu casa!!!


  Maak melding

 3. mie coca is su coca

  ramotar, doekhie, khan, bouterse, wortel, muntslag de guyana drugs lijn

  daarom moet die guyaneze brug er komen

  en niet met frans guyana waar de euros voor het oprapen zijn

  dan komt gendarmerie ronnie halen


  Maak melding

 4. Het is toch duidelijk,of niet,alle criminelen zoeken richting suriname omdat de baas ook een crimineel is.Wie let op wat.het milieu gaat ten onder(goud HOUT)de visserij ,alle landen om ons heen weten dat suriname niet in staat is zijn wateren te beschermen,dus komen ze maar.Behalve de visserij,zijn er meerdere objecten die gewoon open en bloot staan voor buitenlandse dieven.De brazilianen nemen dagelijks tig gram goud mee,al die mensen uit die buurlanden zien suriname als een groot festijn voor criminele handelingen.Zelf,s de eigen bevolking kan men niet goed beveiligen,roofmoorden,overvallen,elke dag is er een.Langs de suriname rivier ter hoogte van blauw-grond wemelt het van die guyanese vissers,terwijl de surinaamse visser het heel moeilijk heeft voor een vergunning.Suriname behoort tot de categorie bananen-republiek en zo zal het ook blijven.De verkiezing komt er aan er wordt gestrooid met geld,huizen worden ineens op-geleverd,wordt een stukje straat geasfalteerd,ja,en zo ging dat ook ,met pengel ,lachmon,arron,sedney en noem maar op.De surinamer kun je gauw tevreden stellen,met een paar briefje,s en toezeggingen.Zo zal dat blijven, er is en zal nooit een verandering komen.En dit hebben we te danken aan mensen die anno 2014 nog steeds racistisch blijven denken,de vhp voor hindoestanen,somo voor javanen,nps of nu ndp voor creolen,en nu nog een erbij ,ronny,voor de bos-land-creolen-.Hoe in god,snaam kan zo,n land vooruit komen,als er geen eenheid is.


  Maak melding

 5. De piraten vertrekken toch van Guyana, dus waarom treedt de kustwacht van die landen niet op ? Piraten hebben toch wapens aan boord, raar dat ze in Suriname alleen een boete krijgen voor illegaal vissen.Of hebben deze Surinaamse vissers ook voordeel aan deze “piraterij” ?. Beetje verwarrend bericht.


  Maak melding

 6. Mischien bestaat Suriname nog alleen als een fantasie. Guyana neemt naast Tigri ook de kust over. . Binnenland is al overgenomen door Brazilië, Paramaribo is al een Chinatown. En parlement kan geen quorum vinden. Ai baja ze denken dat ze onafhankelijk zouden worden dat alles goed zou gaan zonder te werken. En de criminele trio bobo, somo en gekke lonnie zijn alleen zichzelf aan het verrijken.


  Maak melding

 7. @ Vleermuis:

  Eens was er een slogan ik meen van DDB, one people on Nation, die moet ik nog meemaken in mijn leven.
  Het is net wat je schrijft,wanneer eindigt het etnisch gedoe? Wel zo te zien nooit,daar zijn we te dom voor of we willen dat bewust niet! Een kinderhand is gauw gevuld,en dat gebeurt met veel Sranan man,als we vandaag wat te eten hebben en een onderdak hebben dan is het goed. Wat de toekomst betreft zie we dan wel weer,en vooral voor je eigen soort (Etnisch) want de anderen tellen niet mee!!!!
  Het land komt niet vooruit,alleen voor sommige mensen die
  duistere praktijken op na houden, is het een paradijs.


  Maak melding

 8. Met dit gebeuren wordt het overduidelijk voor iedereen dat DiDiBrie geen M..R kan en ook geen M..R betekent voor niemand. Botersacht(Desi no tranga)is niet de man die iemand schrik/ angst aan kan jagen. Velen van ons hebben Rozendaal gehoord bij op 24 febr.2014 bij ABC actueel op de radio; hij gaf stuk voor stuk aan wie wel iets kon en wie niet. Rozendaal gaf aan wie welke opdracht moest uitvoeren bij ’t plegen van de coupe op 25 febr.1980. Ondertussen zijn al de genen die iets konden en moed hadden al DOOD(gelukkig) Rozendaal heeft hen ook openlijk UUUUUITGEDDDDAAGD, maar aangezien na soso schijtzakken tang over nobody é try Rozendaal. Het blijf maar bij lollig doen in een studio met een Bimbo die 1 oog heeft en is. Bimbo e plei koning; Bimbo denkt de enige slimme te zijn tussen al die dommies; hahahahahaaaaaiiii. Now a uur U e nakie gie Baas, beve, voorie, omoe Dé; now jé ké dit bedoelde ik voor een deel met: DiDiBrie gaat zichzelf opsluiten. Ai mang a ting é doro a no mang draai moro. Nu pas ga ik hem voor ’t eerst president noemen. A ting Doro Hij wilde zo graag en hij moest zo nodig de man/ leider van Su zijn/ worden. Nou dan nu bent je dat geworden met de volle 2/3 (34 zetels) je had er zelf meer 36. Now ie no mang adem. Er komt alleen maar lucht uit je van achteren zowel van voren. Jé poe now. Toon nu jou kunnen. Zet de Guyanezen en Brazilianen ’t land uit. Toon me dat ’t kan dan kun je van anderen(echt niet van mij)een 2de kans krijgen. DiDiBrie waka joe pasie je zal storm oogsten,want sang joe zaai no bing mooi. Lang leve PRESIDEN VENETIAAN. En rust zacht allen die door jouw stromannen zijn vermoord joe zaka-zaka joe. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 9. Ander woord voor boete = tjoekoe…

  Brazilianen en Guyanezen doen wat ze willen, de regering is toch alleen maar bezig met zichzelf te verrijken, dit heeft topprioriteit…


  Maak melding

 10. bovenstaande reacties zijn precies de reacties van de achtrelijkste surinamers die er ooit hebben bestaan…verder zullen zij niet tot ontwikkeling komen.


  Maak melding

 11. We zijn het kleinste landje van Zuid Amerika, maar onze machthebbers willen ons doen geloven, dat we zo ongeveer het belangrijkste land van dit continent zijn.
  We zijn niet eens in staat ons Tigri-gebied te verdedigen.
  Onze president veroordeelt binnenlandse inmenging van buitenaf en die Lackin weer moet afzwakken.
  We zijn een dwerg, die voortdurend een heel veel te grote broek aantrekt.
  Heeft niemand van de Boutisten dit door ?
  Deze regering is voor buitenlandse investeerders een ramp.
  Zolang Bouta president is, zullen weinig buitenlandse investeerders geinteresseerd zijn in Suriname en daar moeten wij het als dwergstaatje wel van hebben.
  Er zijn helaas te weinig mensen, die dat willen inzien.
  Geloof me, er is echt een heel veel beter Su als Bouta als staatshoofd afscheid neemt van de politiek.
  Hij heeft er als veelhoofdig opa ook de leeftijd voor.
  Tijd voor een nieuwe generatie politici, die niet beladen zijn met een verdacht verleden.


  Maak melding

 12. In plaats van die onnodige auto’s aan te schaffen hadden ze het geld voor een paar snelle patrouilleboten kunnen besteden. sommige dingen zijn “nice to have”, maar andere dingen zijn dingen die je “must have”.


  Maak melding

 13. Zwakka;

  Duikboten ???

  Die gaan ze gebruiken als de Criminelen kernwapen gaan gebruiken in plaats van Handvuurwapen!!!!!

  En uiteraard alléén voor de Pres, en zijn gevolg!

  Lonnie en Somo, mag met de Helikopter wat ze in India gehaald hebben gebruiken.

  En ze worden neergehaald door de Duikboot, omdat ze per ongeluk ook de Coke hebben mee genomen aan boord, van de Helikopter.

  Wat een toestand allemaal daar in Su,vroeger was het een Paradijs,nu een Hel op aarde !!!!!!


  Maak melding

 14. Warom onse mense siek sein? We ete teveel kwiekwie uit Brasielje. Die Brasieljaan voed die kwiekwie met mensepoep. Dan die kwiekwie wordt snel groot en dik. Dang wei eten het en worde siek.
  So moet wei alle poep gooie in kust bij Niekerie. Als Gujanees vangt poepvis, hei eet en wort swak en misselik. Dan wei kunnen se verjaagen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.