vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse politie met militairen op patrouille

Surinaamse politie met militairen op patrouille

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 feb – Het Korps Politie Suriname, KPS, gaat nauwer samen werken met het leger. De bedoeling is de misdaad de kop in te drukken, zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie.

Het is een directe reactie op de toenemende klachten vanuit de burgerij. Criminelen worden steeds driester en gewelddadiger en lijken voor niets terug te deinen. Zelfs een aankondiging van het KPS dat de veiligheid wordt opgevoerd, schijnt geen druk te maken. Er wordt naar believen ingebroken, geroofd en op slachtoffers herinnert en geschoten. Belfort zegt tegenover de Times of Suriname dat het nu menens is.

Er zijn goede afspraken gemaakt met de legerleiding. Zowel in Paramaribo als verder gelegen gebieden zullen politieagenten en militairen ‘zichtbaar’ zijn. Volgens Belfort moet dit het zich veilig voelen bij de burger vergroten. Het korps zelf gaf onlangs toe dat het crimineel geweld een ‘impact’ kan hebben op dit gevoel. Volgens Belfort zal hard worden opgetreden tegen miasdadigers. De patrouilles moeten ook preventief uitwerken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

47 REACTIES
 1. Ik ben het niet eens met Belfort, Militairen horen in het kamp te zijn en zorgen voor de bewaking van ons grond gebied. Waarom gaan ze niet naar Tigri?

  Dit breng alleen maar nare herinnering terug. De jaren tachtig.
  1.En het voelt als provocatie.
  2.De politie kan geen orde handhaven
  3.En wanneer er een crimineel gepakt wordt mag de militair buiten proportioneel geweld gebruiken, terwijl hij niet in oorlog is.
  4. Bouterse begin zo de militairen voor te bereiden om in 2015 na de verkiezing het land over te nemen, dan is het zien van militairen in onze straat beeld normaal.

  Ik ben het niet mee eens, en onze parlement zegt helemaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal niets van.


  Maak melding
 2. Suriname heeft geen leger nodig!
  Wie het hier niet mee eens moet eens met goede argumenten komen, die heb ik echter nooit gehoord.

  De enige keer dat het leger in actie kwam was om een coup te plegen!
  Alle buurlanden zijn een maatje te groot. Ja, zelfs Guyana.
  Ik zeg het leger op doeken, als het even kan op 25-2-2015 Goede grens- en kustwacht in het leven roepen en goede politiecommando’s opleiden voor de lastige klusjes zoals het inrekenen van ex-coupplegers, vuurwapen gevaarlijke criminelen etc.
  Binnen de kortste keren is Suriname weer een gezegend land!


  Maak melding
 3. Nu kan hij het niet meer ontkennen, hij geeft het zelf toe dat Suriname in de afgelopen drie jaren onveiliger is geworden, die paarse schoften die de coalitie beschuldigen dat hun de bevolking een onveilige gevoel aanpraten staan nu met grote BEK vol tanden.


  Maak melding
 4. Je kan zien dat bouta de lijder van de CTU,dinootje, mist!!
  om die leegte te vullen zet hij de militairen op straat!!!
  En dan gaat hij morgen staan blaffen bij Ocer,hoofdkwarier van de NDP,dat de boel veilig is in Suriname!!
  Wat een schrikbeeld ,wat een ellende,misere in Suriname,het moet ernstig fout gaan in Suriname want kijk no…als de politie en de militair samen op patrouille gaan is alles FOUT in Suriname!!


  Maak melding
 5. De Pres is een moordenaar en crimineel.
  De Ministers zijn corrupte misdadigers en criminelen.
  Leden van het Parlement zijn criminelen.
  De militairen zijn criminelen en misdadigers.
  De Politie bestaat alleen uit criminelen en misdadigers.

  Enz. enz. enz.

  Wat moeten wij met deze criminelen en misdadigers eigenlijk.
  Suriname succes met al die criminelen en misdadigers.


  Maak melding
 6. Begint te lijken op de tijden van de staatsgreep, Bouterse op de radio met de teksten:
  Mi hanoe habi nangra anga mi nagra habi agra!

  Lang leve velen in angst van toen


  Maak melding
 7. De bedoeling is de misdaad de kop in te drukken, zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie.

  Dang hoe dang?
  Ik zou liever een preventieve acties en maatregelen zien dan achteraf oppakken.
  D.w.z. dat je planmatig pro-actief bezig bent en achteraf de misdadigers oppakken.
  Infiltreren kan toch ook? Of is er een vrees dat de infiltrant ook een goede geld ontvangst en vermaak tegemoet gaat waardoor deze niet te vertrouwen is?

  Belfort,
  Je weet waar al deze zware jongens wonen. Je weet dat als ze uitrijden wat ze willen doen. Je weet dat je ze kunt volgen.
  Alleen wil je deze misdadigers niet uitmoorden maar behouden om te kunnen zeggen “joe sjie dat mi manschappen kies wang toe foe ding”

  Holle frasen klinkend als holle vaten


  Maak melding
 8. In landen waar een dictatuur is, en waar mensenrechtenschendingen schering en inslag is zie je overal militairen op straat, In dit land zou je zeggen dat dit niet het geval is, het zou kunnen zijn dat ze hiermee een brevet van onvermogen geven aan het korps politie.


  Maak melding
 9. Het hele land wordt geregeerd door criminelen,waar moet Bally dan beginnen? Ik zou zeggen begin maar bij je eigen departement!!!!!! Oh nee,dan moet je, je zelf arresteren wegens een zwak beleid en aanpak van de criminelen.
  het land verdiend een Kootte Pres en een klootte regering.
  Sang yu taki? No mang, niks no fout!!!!!!!!


  Maak melding
 10. BREAKINGNEWS:
  http://www.gfcnieuws.com/?p=207902

  He he, eindelijk ze geven eindelijk toe dat de criminaliteit niet meer te handhaven is. O my God, is het zooooo erg in Suriname?

  Toeristen, weest AUB voorzichtig, voor je het weet kun je je nabestaanden nooit meer levend zien!

  Er is een ware rassenhaat in Suriname, Hindoestanen en blanken zijn de sigaar, razia’s zijn weer aan de gang, want Brunswijk heeft eenheid bereikt met de weg gelopen slaven, de marron.


  Maak melding
 11. Als criminaliteit niet meer te bestrijden is in Suriname dan moet het roer om, dan moet je aan criminaliteitsbeheersing doen. Zorg er in ieder geval voor dat het niet erger wordt.


  Maak melding
 12. Als blijkt dat de politie de rovers die het volk vernietigen niet in bedwang kan houden, geef ik de regeering alle gelijk om de militairen in te zetten. Die militairen doen eenmaal niet veel. Op post gaan de vlag hijzen en dan weer thuis gaan in bed liggen tv kijken uit gaan etc etc etc. Ja dan heeft hij gelijk de militairen in te zetten het volk veilig te stellen. Jammer van 1980 maar het is meer jammer als het hele volk niet veilig is. Ik stem toe voor de militairen graag in elke wijk. Er er zijn te veel slachtoffers. Ik wens het voor niemand zo geroofd te worden!!!!!!!!!!
  De vorige regeringen zijn lafaarden geweest om de “coup” schuldigen gewoon te arresteren ondanks alle bewijzen, dus moeten ze niet zeuren. Als je een laffaard bent gaan laffe handeligen in je land gebeuren. Ik ben niet eens met de coupe 1980, maar minder eens dat we geroofd door d… worden


  Maak melding
 13. Volgens Bouterse schuilt er gevaar. Kan iemand mij vertellen welk gevaar er dan schuilt ?

  Dat de rechtsorde nu gehandhaafd door militairen riekt naar een voorbode van een staatsgreep. Het is wachten wanneer Bouterse de staat van beleg afkondigt. Mijn gevoel zegt dat wanneer Dino Bouterse definitief achter slot en grendel zit en Amerika waterdichte bewijzen heeft tegen Bouterse Sr, de wolf geen kan meer op kan. Want ook binnen Suriname is de amnestiewetgeving geen gelopen race.
  Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

  Voor de goede orde, de krijgswet of staat van beleg is een noodtoestand die in werking treedt als het leger de rechtspleging overneemt van de burgerlijke autoriteiten. Tijdens de periode dat de krijgswet van kracht is, gelden vaak andere wetten dan normaal. Het leger houdt toezicht op naleving hiervan, en gerechtelijke vervolging vindt veelal plaats door de krijgsraad. Aangezien de rechters in Suriname bedolven worden met dossiers is het wachten op doorschuiven van werk richting de krijgsraad.

  De recente uitspraken van Bouterse dat er gevaar schuilt en nu het leger op straat patrouilleert heeft het er alles van weg dat Suriname gegijzeld wordt door Bouterse Senior. In 2015 krijgen de onafhankelijke waarnemers geen toegang tot Suriname. De komende verkiezingen zullen alles behalve eerlijk verlopen. Mugabe achtige toestanden in Suriname !


  Maak melding
 14. Zolang KPS het regie voert is dit positief. Het is ook Belfort die het leger om steun vraagt. Dus KPS blijft de baas op straat. En als de DNA deze samenwerking kritisch volgt kan de gewone burger gerust zijn.


  Maak melding
 15. De beest is los in Suriname, o mijn lieve hemel, Bouterse, wat heb je in die paar jaartjes van Suriname gemaakt?
  Niemand die deze president respecteert omdat hijzelf de grootste dief is. Rechters, advocaten, notarissen, JUSPOL, PG, allemaal k……likkers bij elkaar, NIETS waard. Kijk eens aan, kijk eens aan………Natuurlijk gaan die criminelen niet terug deinen, geen wonder, hun is op voorhand AMNESTIE toegezegd.

  E.e.a. heeft geen ene male moer te maken met discriminatie, maar 98% van die rovers zijn djoeka’s of stadsnegers!. Laat Brunswijk en Bouterse het komen uitleggen hoe het zit!

  OPROEP AAN TOERISTEN:
  BLIJF AUB VER VAN SURINAME!


  Maak melding
 16. Wees nou eerlijk, de Surinaamse politie is in het bezit van een doppie pistooltje, de criminelen hebben jachtgeweren, raketwerpers en machinegeweren…

  Het inzet van werkeloze militairen is absoluut geen verkeerd beslissing, permanente roadblocks op strategische punten…

  Ik leef liever in een veilige militaire staat dan een onveilige politiestaat, sterker nog we leven nu in een criminelenstaat. Probeer maar aan de slachtoffers van de huidige criminaliteit wijs te maken, dat de politie zijn werk goed doet…

  In de jaren tachtig waren er minder roofmoorden dan nu, van mij mogen die militairen komen om het land veiliger te maken en alle criminelen evt. doodschieten mag ook…

  Chinezen zijn nu systematisch slachtoffers van criminaliteit dus mag China wat mij betreft ook 1000 militairen sturen…


  Maak melding
 17. Oproep aan alle Surinamers met vaderlandsliefde terugkern naar j geliefde Suriname en helpn opbouwn ongeacht wt er allmaal gezegd en of gedaan word om ons klein en onder ontwikkeld te houdn samen moet ht wel kunnen en tenslotte aan al die 2de rangsburgers in voedsel bonnen uitdelend holland voor jullie is er geen plaats in Swiet sranan veel succes dus ga door mt advies gevn aan jullie witte onderdrukkers we hebbn ze tog nie nodg


  Maak melding
 18. @Paagal, Als je de Chinezen terug stuurt is dat probleem opgelost. En die 1000 Chinese militairen zijn in China harder nodig om de criminaliteit daar te bestrijden en de arme bevolking te onderdrukken.


  Maak melding
 19. Paagal
  In de jaren tachtig waren er minder roofmoorden dan nu, van mij mogen die militairen komen om het land veiliger te maken en alle criminelen evt. doodschieten mag ook…

  Hahhaha paagal,dan ben ik bang dat ze deze hele regering moeten doodschieten.


  Maak melding
 20. @ Grace je bent de enige die hier gelijk heeft hahahahahaaaa wiens fa joe konie toe bha. kom op man. Niemand ziet ’t zitten met de militairen op straat joe wang fin a san boeng. Ze hebben altijd gezegd(Belfort en Co)dat ze cijfers hadden en dat de criminaliteit niet steeg in Su en allerlei geweldigheden. Suriname had toch de laagste misdaad cijfers van ’t caribischgebied. De criminaliteit was niet gestegen, maar verruwd hahahaaai; wie houdt wie voor de gek zouden ze zeggen in ’t ndp kamp. Ik ben ’t met alle mensen eens die zeggen dat de militairen naar ’t grensgebied toe moeten nml: ten zuiden, ten westen en ten oosten, trouwens in dit gebied hebben we Lonnie, Bordeau(bordo) die de mensen van de SVB zou laten zien hoe het onder de grond uitziet in dien hij gestraft zou worden, voor zijn wangwdrag op ’t voetbalveld. Wooooooi a no mooooi dang. Belfort je zeg dat je een man van het veld bent dan jo e handel so. Of ken je die jongens ook wel en ie sabie ook, dat ding boi no e plei. Ie sabie dat na mang o miet mang, zoals je in Albina brulde; dat je er was en dat ze maar moesten komen of ze durfden hahaha. Jij durfde , mmmmmaar ennnhhh met hoeveel ben jij richting Paramaribo gekomen toffe Belly. Belly joe ssssssa jere. Je maakt de Suries met dit verhaal nog niet rustig. Belly waka joe pasie jere, ondertussen kennen wij DiDiBrie en zijn ploeg(en) veeeeeellll geschreeeuw en wwwwwweiiiinig wolllllllll. Dit optreden zal geen zoden aan de dijk leggen. A Su volk dja e loekoe oeng. Odiiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 21. Weet niet waarm er zoveel poehaa gemaakt word sinds de aankodiging vn die verscherpte akties vn militairen en politie gezamnlijk wilt men de criminaliteit nie beheersn of zijn de mensn die zoveel barbarie maakn gewoon bang vo de jaren 80 toestandn zodra ze militairen op straat zien k denk dt de minister duidelijk geweest is tijdens de persmeeting dt dit alls onder regie vn de politie valt en dt de militairen alleen maar ondersteunend zulln functionern aan al die incompetente doemdenkers besteed j tijd aan iets beters ipv deze lullige reakties die mensn alleen de stuipn ht lijf opjagn


  Maak melding
 22. Front had groot gelijk dat er verruwing is van criminaliteit.Deze minister van juspol is een kind van 12.
  Hij is niet voor deze functie.Het is al bewezen in het parlement,dat hij zijn tong liet zien in een vergadering.
  Kinderlijke Belfort neem ontslag,en open een kraamkliniek
  thuis.Je ziet niet dat het levens kost voor die hard werkende.Laat het met je familie gebeuren.


  Maak melding
 23. Wij moeten vaak aanhoren wat voor scenario’s het buitenland tegen de president van su aan het uitvoeren zijn. Maar wanneer hij het volk volgens democratische principes moet informeren over wat met guyana in geheim is afgesproken mbt Tigri, verzaakt hij zijn plicht. Conclusie het verschaffen van openheid(informatie) is een vrijblijvende selectieve aangelegenheid, wanneer het in mans straatje past.


  Maak melding
 24. Suriname veilig?? mi mars!!,..de president heeft een leger nodig om zich te beveiligen en 8 bepantserende voertuigen,……o ja?? verkiezingsbelofte Bouterse,…de dievenijzer zal tot het verledentijd behoren,..


  Maak melding
 25. Onze Afrikaanse Leeuw heeft nog een harde kern achter de handdie hij nog in wou laten zetten tegen buitenlandse inmenging (Nederland en USA) lijkt nu weer even van de baan dus zijn nu beschikbaar voor deze klus


  Maak melding
 26. Ik vind dit zo langzamerhand een dooddoener van de eerste orde.
  We hebben dit in de laatste 4 jaar al zo vaak gehoord en er is zo weinig veranderd, dat ik er helemaal niets meer van geloof.
  De criminaliteitscijfers zijn de afgelopen 4 jaar ontzettend gestegen.
  Iedereen kan dat nalezen in de kwartaalrapporten van de politie.
  De naam Bouta geeft criminelen blijkbaar een vrijbrief om alles te doen, wat onze lieve Heer heeft verboden, omdat er nauwelijks iets tegen wordt opgetreden.
  En dat terwijl de bestrijding van criminaliteit een van de speerpunten van de regering Bouterse is !?!?
  Merkt u daar iets van, ik in ieder geval niet.


  Maak melding
 27. Geen gelul. tegen de criminaliteit elke Surinamer een bul.
  Bezuinigen? prachtig. Niet in de ziekenhuizen, maar stuur het leger naar huis. Het wordt tijd dat de regering betere adviseurs, met prospectief inzicht, aantrekt. Wat nu in Suriname op financieel gebied gebeurt is reeds lang en uitvoerig op waterkant beschreven. Maar ja, Bouterse houdt niet van knappe mensen.


  Maak melding
 28. Als het zo erg is, dan kun je liever een vakantie maar beter overslaan; ik blijf dan lekker thuis, niet dat het hier ook zo veilig is. beide landen hebben dezelfde hypocriete wetgeving en dat maakt misdadigers groot. wij mogen zelf geen rechter spelen, dan is het misschien tijd om rechters zelf eens een slachtoffer te laten zijn, misschien veranderen zij dan pas met de gedachte om de doodstraf alsnog in te voeren voor roof/moord/verkrachting..


  Maak melding
 29. Dit is geen oplossing als buren elkaar niet meer beschermen. (helpen de boel in de gaten te houden)zelf jongens van 14-15 slaan reeds op rovers pad….mooi voorbeeld 10 jaar aaneengesloten Front.


  Maak melding
 30. Deze minister van justitie is een incompetente Bullebak. Veiligheidsbeleid van de regering waardeloos. Vanaf het begin ontkennen van het probleem. Front had gelijk bij herhaalde constatering van verruwde criminaliteit. Nu het probleem onbeheersbaar is paardenmiddel inzetten. CTU beschermd ddb en Abrahams loopt met AK47 rond, die zijn dus veilig.


  Maak melding
 31. De marrons moeten het bos weer worden ingedreven. Zij zijn de boosdoeners van criminaliteit.
  Ik zou zeggen for ever slave to them.
  Mensen durven niet meer op vakantie te gaan, geen ondernemerschap te beginnen.
  Deze lui denken alleen maar aan moord, stelen, verkrachtingen,en luiheid.
  Ze verpesten het voor iedereen. Oprotten met ze


  Maak melding
 32. Criminaliteit is niet aan het stijgen in Suriname. Het wordt alleen brutaaler. Wat men nodig heeft zijn zwaardere straffen voor zware criminelen en goede reintegratie voor ex-gevangenen. Meer politie en millitairen zijn niet nodig. Suriname heeft al meer dan genoeg, minder ambtenaren zijn nodig.

  Camera’s zijn ook een veel betere oplossing. (constant aanwezig ipv een agent die misschien langskomt)


  Maak melding
 33. Ik vind dat deze maatregelen niet ver genoeg gaan. Het is een uitstekend idee om de politie samen met soldaten te patrouilleren, maar er moet nog meer gebeuren. Er moet een nachtelijke uitgangsverbod worden ingesteld voor de recidiverende criminelen. Dit zijn typen die telkens terugvallen in de criminaliteit.De controle kan uitstekend worden uitgevoerd met behulp van enkelbanden in combinatie satellietnavigatie.Daarnaast zal men goed gebruik moeten maken van infiltranten.


  Maak melding
 34. Meneer is bang dat het volk wel eens z’n onvrede zou kunnn uiten. Dus o zo handig om onder het mom van criminaliteitsbestrijding, overal in het land militairen te plaatsen. Die als ogen en oren van de dictator gaan fungeren en elke opstandige of serieuze opposant snel kunnen uitschakelen. Sneu voor de Surinamer, maar hij kiest en koos zelf voor shit.


  Maak melding
 35. Pas op. Straks gaat mielieterre sgiete op polisie. Se sijn getreent anders en denke anders. Se kenne wet niet goet en weeten niet waneer se oofertreeden regel.


  Maak melding
 36. Suriboy. Ga eerst leren schrijven. Oh je hebt het natuurlijk nooit gedaan, altijd hangen en roven op straat.
  Oh ja je bent ook erg lelijk heb ik begrepen van enkele vrouwen en besmet.


  Maak melding
 37. @ Suriboy.

  Ik weet wat voor krant je leest en naar welke Radio Station je luistert, maar de Criminaliteit in Su wordt harder en frequenter.Er wordt vaker handvuurwapen gebruik of iets anders.En jij durft te beweren dat het niet zo is,schei uit zou ik zeggen of heb je geen oog voor zulke misdaden wat er nu plaats vind in Su.Er hoef inderdaad niet meer Politie en Militairen te komen,maar het bestaande Korpsen moeten de maandaad krijgen om hard in te grijpen als dat nodig is. En iemand aansporen om zelfmoord in welke form dan ook te plegen, is een strafbare feit.
  Dus je hebt een strafbare feit gepleegd, zonder dat je er bewust van bent! Wij moeten elkaar goed begrijpen op deze Forum,een ieder schrijft wat hij denkt en dat, kan een ander misschien niet begrijpen wat hij daarmee bedoeld!
  Wij zijn allemaal Sranang mang,ongeacht Etnische achter- grond als je Su geboren bent dus, doe het wat rustig aan Man! Ik zeg altijd: ” waar de hersenen ontbreekt,wordt vaak geweld gebruikt”.Maar dat, is geen oplossing om een klote discussie die niks voorstelt!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES