Mijnbouw Suriname ‘wordt gelift naar 21ste eeuw’

9

PARAMARIBO, 27 feb – De mijnbouw moet een stevige duw in de rug. Dit zegt minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. De oude manier voldoet al lang niet meer. Het gaat er vooral om exact te weten wat in de bodem zit, wat het waard is en hoe er mee om te springen.

Daarvoor moeten nieuw methoden, nieuw materiaal en nieuwe vaardigheden worden aangesproken. “Er is een hele discussie aan vooraf gegaan, maar uiteindelijk heeft het toch geresulteerd in het besluit om met elkaar een aantal dingen te doen die met elkaar samenhangen. Dit moet weer leiden tot het liften van de mijnbouwsector naar de een en twintigste eeuw”, zegt Hok. Dat moet niet alleen netjes ogen, Suriname moet er beter van worden.

Er moet veel meer gehaald worden uit het winnen van grondstoffen. Met effecten voor de langere termijn simpelweg door te investeren in duurzaamheid. “We weten allemaal dat mijnbouw het karakter heeft van ophouden. We weten ook dat andere sectoren die we in Suriname hebben duurzaam zijn , zoals land- en bosbouw en toerisme en dat die niet van zichzelf tot ontwikkeling komen en dat we daarvoor inputs nodig hebben”, aldus Hok.

9 REACTIES

 1. meneer Hok,
  wat is er op 21 oktober 201, vlak voor dat u net spoed naar Parij moest voor de opening van een Ambassade, aan u voorgesteld. Een plan waarmee Suriname geïntegreerd zelfstandig hout, goud, palmolie en energieopwekking zou kunnen ontwikkelen en realiseren.
  Wat heeft u gedaan, elementen gepikt en alles doen mislukken omdat ….?

  wellicht zal de volgende regering niet zo onverstandig zijn. de houtrechten aan Brunswijk te geven en eerlijk eb transparant met de mijnbouwers te onderhandelen,

  U heeft op eengeweldige wijze de boot gemist.


  Maak melding

 2. Dat moet niet alleen netjes ogen, Suriname moet er beter van worden. Dit zijn de woorden van min. Hok.
  Of bedoeld u de ministers moeten er beter van worden.
  Jullie zijn niet voor het volk. Want tot heden heeft het volk amper geprofiteerd van de zgn. welvaart.
  Corrupte boeven!!! Wat een voorbeeld vaders zijn jullie voor kinderen
  Bah, schaam je.


  Maak melding

 3. HOKJESPOLITIEK.
  Allemaal Hokjespolitiek. En kijk wie het hardst hieraan meedoet ..juist Jim Hok.Jim Hok en Eigenbelang,Jim Hok en groepsbelang(NDP).Allemaal hokjespolitiek van Jim hok.


  Maak melding

 4. Meneer Hok,

  We hebben nauwelijks geld om onze eigen broek op te houden.
  Met al zulk gelul als van jou is ons land de afgelopen 4 jaar naar de verdoemenis geholpen.
  We zijn een dwergstaat in Zuid Amerika, het kleinste landje van dit continent en jij praat over een geldverslindend project als het opliften van de mijnbouw.
  Ik kan zonder moeite 10 onderwerpen opnoemen, die veel belangrijker zijn, dan het opliften van de mijnbouw.
  Mang denk toch eerst eens na, voordat je dingen uitkraamt, die voor ons land onbetaalbaar zijn, zeker nu geen buitenlandse investeerder in ons land is geinteresseerd.
  Doe je niet belangrijker voor dan je bent !!!


  Maak melding

 5. Daar komt u lekker op tijd mee, meneer Hok. Het is iedere keer mosterd na de maaltijd met u. Probeer eerst maar eens uit te leggen aan een één-hersencellige djyuka, die het geen moer kan schelen in welke eeuw hij leeft. Die glimmertjes uit de grond halen is zijn doel. Met zijn blote handen desnoods. Met kwik desnoods. Ten koste van de gezondheid van zijn familie en kinderen desnoods. Ten koste van het voortbestaan van zijn habitat desnoods. Kom uit je hok, Hok, want in feite hebben jij en die goudzoekers hetzelfde: Dollartekentjes in jullie ogen!!


  Maak melding

 6. LOL. Nadat alle geplande mijnbouwinvesteringen door internationale multinationals op stop (lees ze komen niet terug) zijn gezet.

  Suriname… Het komt nooit meer goed.


  Maak melding

 7. “maar uiteindelijk heeft het toch geresulteerd in het besluit om met elkaar een aantal dingen te doen die met elkaar samenhangen”

  Wat heeft hij werkelijk gezegd? Juist ja, niets!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.