Brunswijk wil eenheid Surinaamse Marronpartijen

41

PARAMARIBO, 26 feb – Alle politieke partijen met een Marronachtergrond moeten bundelen. Dit zegt Ronnie Brunswijk, parlementariër en leider van de politieke partij Abop. Het is in het belang van de bewoners van het binnenland dat de neuzen dezelfde richting kant op zijn.

Dat lukt maar moeilijk. De voormalige grote partner van Abop, de BEP van de arts Celsius Waterberg, gaat apart. Mogelijk sluit deze politieke partij zich bij het Nieuw Front aan. Brunswijk betreurt het dat de partijen met een Marronachtergrond niet tot eenheid kunnen komen. De belangen zijn enorm. “Het gaat om tien parlementszetels voor het binnenland alleen”, zei Brunswijk tijdens een partijbijeenkomst in het dorpje Santigron.

Die zetels kunnen een doorslaggevende rol spelen bij het werkelijk ontwikkelen van de achtergestelde gebieden in het binnenland. “Andere politieke partijen hebben jarenlang de zetels van het binnenland gekregen, maar dat heeft geen ontwikkeling gebracht”, aldus Brunswijk. Hij vindt dat er een ommekeer moet komen, maar daar moeten de Marrons zelf voor zorgen. “We moeten onze ontwikkeling in eigen hand nemen.” Waterberg ziet geen heil meer in samenwerken met Brunswijk.

41 REACTIES

 1. Wie zingt met me mee? Ther we go la la la la 2x calling for Bravo, Bravo bigie 2x. If you want a house calling for Bravo. But Bravo what do you want Romeo Blavo? Waterberg zegt al 10.000 keer tegen je dat de BEP dat niet wilt/doet. En waarom luister je niet Bigi Blavo? Bigi Bravo ga op in de NDP, zoals de BVD dan hoef je niet steeds te blijven smeken om een grote Marronblok/partij. Waarom wil je nu vluchten uit de Me-Ka combinaatie? Ben je niet meer van plan tot twee duizend viltik met DiDiBrie te blijven in 1 combinasjie? Waarom wil je nu al ’t schip verlaten? Bigi Blavo houd je woord en blijf tot twee duizend viltik bij DiDiBrie dan ben je groot.Blijf waar je bent en no mempep, zoals DiDiBrie zei op Tammenga. Blavo if joe bigi joe moe
  tang bigie; no e klets de hele tijd met een samenbundeling a noooooo wroko. Wie met DiDiBrie gaat samenwerken werkt naar/ aan zijn einde. Dak Blavo en Somo. Einde; odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 2. Ronnie je bent niet eerlijk. Jij hebt samen met deze zelfde DiDiBrie jouw eigen binnenland kapot geschoten. Wat je hebt gedaan in 2005 is ervoor zorgen dat je grote hout en goud hebt gekregen van de toenmalige regering. Je hebt sinds toen heel veel geld verdiend, maar jij zelf Bigi Bravo bent niet zo braaf, want je hebt geen M..R voor het binnenland gedaan. Nu zit je samen met die DiDiBrie in de regering en heb je nog niks voor het binnenland betekend, trouwens voor je eigen broer Leo kon je het niet opnemen, toen Abrahams hem in de tang had.(letterlijk a wurg joe brada Leo) Ronnie Amofo en Martinus BEE zeiden op een marrons/AC/ABOP meeting. Geef ons die hengel en leer ons vissen, waarom heb jij niet aan de opbouw van jouw binnenland gewerkt? Ennnnn wat; jij wilt niet leren vissen. Jij wilt enkel de vis? Als je samen met de marrons eerder iets nuttigst in ’t binnenland had gedaan(positief) dan hoefde je vandaag de dag niet zo te smeken om dat groot marronblok nogmaals houd toch op met dat mempeppen van jou big loser,iji hebt alles kapot gemaakt van/voor de marron. Ronnie ma mi no k’ba nanga joe ete. odi.
  Glenny.


  Maak melding

 3. Deze rover, moordenaar wil ontwikkeling brengen in het binnenland?
  Hij is zelf niet ontwikkeld hoe wil hij ontwikkeling brengen daar?
  Deze man wil weer cetabeverlijm hebben om nog 5 jaar vastgeplakt te zitten in de stoel van de assemblee.
  Wat is de meerwaarde van deze imbeciel voor het land?


  Maak melding

 4. Ik werkte op landbouwmaatschappij Patamaccaa toen gekke lonnie en zijn manschappen dit bedrijf verwoesten en een belgiese collega gijzelden. Deze randdebiel leidt aan de zelfde grootheidswaan als Idi Amin.

  Eens vocht hij tegen bobo maar nu wilt hij concessies en koning van de analfabete bosnegers worden, helaas vertrouwen de meesten hem niet.

  Hij trapte zijn NDP coalitiegenoot doekhie op zijn bek in het parlement, stapt met getrokken pistool op een voetbalveld, mishandeld waterleiding personeel, en de Fransen hebben een open uitnodiging voor hem voor een bankberoving en ook nog gezocht voor cocaïne smokkel.

  Welke marron wilt hem zien als een positieve rolmodel? Betaalt hij alimonie voor zijn tientallen kinderen?

  De marrons hebben echt betere leiders.


  Maak melding

 5. Kun je je voorstellen dat deze ongeletterde criminele randdebiel en brulaap de volgende president van Suriname wordt?

  Een prima opvolger van die andere crimineel Bouterse en de hele wereld lacht zich rot om Suriname als de ultieme banenrepubliek waar types als Brunswijk en Bouterse niet achter tralies zitten maar president kunnen worden.


  Maak melding

 6. Bouterse gaf de aanwezigen aan dat regeren vooruitzien is.
  De vraag is of Brunsie de wijze waarop de president dit vooruitzien van het regeren bezigt.
  Is het daarom de eden dat het amnestie gebeuren vooruitzien betekend door nu al te constateren dat hij schuldig is?

  Ik vraag mij in gemoede af hoe Brunsie, die aangegeven heeft niet mee zal werken aan de meeting met de president inzake de quorum tijdens vergaderingen van de regering, zal reageren dat regeren vooruitzien is.
  Kan Brunsie en zijn achterban dat ok??????????


  Maak melding

 7. nou vooruit, dan heb jij je bundel, dan wordt je Pres en ga jij je inzetten 100% voor het oosten maar hoe dan met de rest???

  jij hebt tog recentelijk lopen vissen in andermans vijver met de belofte een mooi Suriname voor iedereen???


  Maak melding

 8. Beter zou zijn om de marrons een eigen land te geven een thuisland en er een grote muur omheen bouwen. Neemt de criminaliteit en roofmoorden helemaal af.
  Want in een beschaafde samenleving kunnen ze niet participeren.


  Maak melding

 9. Beste heer Waterberg,

  Je hebt helemaal gelijk om niet Brunswijk in zee te gaan, wanneer de zetels binnen zijn zal hij jouw weer aan een kant zetten.

  Ga ook niet op rassen of achtergrond, maar nationaal, iedereen is welkom in jouw partij.

  afspraak is afspraak, maar je wordt belazer door deze heren Bouterse, Brunswijk en Somohardjo


  Maak melding

 10. Lonnie de drugsveroordeelde spreekt !

  De man die onlangs nog verklaarde dat Hezbollah-DINO (veelpleger) de volgende president wordt van de republiek Surinam !

  USA heeft Surinam gered van Hezbollha-onderdrukking en slavernij !

  Bouta en zoon plus Lonnie blijken dus heel ver te willen gaan om buiten de bajes te blijven : zij willen desnoods Surinam en haar bevolking verkopen aan derden !

  Lonnie sribi go moro fara jere, the next president is in USA-JAIL !!!


  Maak melding

 11. Combinaties worden gevormd om de meerderheid te halen. Niet op basis van gezamenlijke standpunten. Bewijs maar weer dat de top van alle partijen op macht belust zijn. De kiezers zijn de verliezers.


  Maak melding

 12. =Brunswijk tijdens een partijbijeenkomst in het dorpje Santigron heeft aan de mensen vertelt dat als hij president wordt hij ontwikkeling zal brengen in het dorp.

  ==De mensen op hun beurt staan achter Brunswijk en gaven aan dat Brunswijk de enige is die ontwikkeling voor hen kan brengen in het dorp en niemand anders.

  ====Hoe dom moet je niet zijn???????

  =Wat heeft hij in al die jaren betekent voor de marron gemeenschap!!!!

  -Brunswijk wil natuurlijk meer stemmen om ver van de gevangenis te blijven.

  =Mijn grootste wens is dat hij verliest en de Fransen hem ophalen.


  Maak melding

 13. In Suriname moeten we zelf onze problemen oplossen. Uit veel reacties blijkt dat we willen dat andere landen deze problemen voor ons oplossen. Maar daar hangt altijd een prijskaartje aan. De gewone man schiet hier helemaal niks mee op. Voor niks gaat alleen de zon op.


  Maak melding

 14. De crimimneel brunsie ziet zich graag als de ‘president’ van de marrons,een volk die hij eerder geteisterd ,gemarteld ,vermoord,bankrover, en nachtmerries heeft bezorgd!Hij is zelfs bereidt deze mensen om te kopen met een paar dollars!Marron volk onthoudt deze…GOEDKOOP IS ALTIJD DUURKOOP!!!
  Het is tijd brunsie voor altijd te verbannen uit het binnenland!Sinds dwe jaren 80 heft deze man niks gedaan voor jullie,nu de verkiezingen aan het naderen is belooft hij jullie gouden Bergen.hij gaat jullie niks geven want al de goudbergen staan op zijn naam.Hij is een bedrieger en een landverrader!WEG MET BRUNSIE!!


  Maak melding

 15. Blijkbaar ziet Brunswijk zichzelf als hoogontwikkeld en wil hij de Marrons iets dergelijks bijbrengen. Nou een klein beetje minder dan, want meneer duldt geen concurrentie.


  Maak melding

 16. Aan alles hangt een prijskaartje ja; helemaal eens met je. Daarom ben ik zooooo bang, voor wat deze DiDiBrie regering van China krijgt en ook met China afspreekt. Zoveel giften, zoveel renteloze leningen. DiDiBrie zou zeggen mie baar joe, welnu mie baar joe toe. Oeng dé na aaai. Slapen doen we ‘snachts. DiDiBrie kan kies joe, maar joe no kang kisie oeng. We kunnen en mogen de Amerikanen het zelfde betalen als ze ons helpen deze DiDibrie en regering naar huis te sturen. Deze DiDiBrie regering geeft toch zoveel aan China. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 17. Brunsie, Rekeermacht is belangrijk voor jou. Nog belangrijker zijn jouw ambities om president te worden van deze jungle. Ns Je bent al koning van Marwina. Straks koning in een cel in Frans-Guyana.


  Maak melding

 18. Brunsie je bent een ordinaire bankrover!

  Alleen in suri is het mogelijk, dat een door Interpol gezochte crimineel, zitting heeft in een regering.
  Walgelijk.

  Hier een pokoe voor je.
  Kun jij je Frans een beetje ‘oppoetsen’, voor als je strax in hotel France vertoefd.
  http://www.youtube.com/watch?v=F_rEHfLgdcY
  Vrij vertaald: geld maakt niet gelukkig…… vooral als je niet over de grens kunt.
  Liefde is grenzeloos……

  De slimme marrons aansluiten bij BEP.
  BEP, gaarne je achterban, met heel veel geduld, voorlichten.


  Maak melding

 19. Ja crimineel Brunswijk daar gaat je presidentschap, Waterberg is van een ander caliber dan deze ongeschoolde crimineel en heeft er verstandig aan gedaan niet met deze moneymaker in zee te gaan.


  Maak melding

 20. HAhahaaaaa dat is het wat jullie zeggen dat RONNY van de BEP wil dat wilt SANTOKHI van NPS en andere partijen ja toch regeermacht welke partij zoekt dat niet en puntje bij paaltje doen ze geen moer dat zag je toch al die jaren hebben ze nog 15j nodig NF of weten ze nu meer dan toen of zijn ze bekeert om nu daadwerkelijk voor volk en land te werken ik heb er in elk geval geen geloof in dus dat.


  Maak melding

 21. @ Boegroe “voor volk en land’ rooft Lonnie het hout en het goud voor jullie ogen weg !

  “voor volk en land’ wil Lonnie de crimineel Dino als president!

  Geen enkele binnenlandbewoner ziet daar wat van. Hij geeft enkele dollars weg om jullie stem binnen te halen ! Hoe dom kan je zijn ?

  De Lonnie-slaven, zijn sribi Sranang srafu, ‘voor volk en land” !


  Maak melding

 22. Het is deze brulaap Brunswijk die marrons van de BEP heeft verraden door baas van A-combinatie te spelen en in onderhandelingen met NDP alles voor Abop te eisen. BEP werd buitenspel gezet. Brulaap Brunswijk had 2 zetels van de 7 van A-combinatie. Maar door omkoping en bedreiging zijn parlementariërs overgelopen.

  De zwakke ministers van Abop zijn geen toevoeging voor de regering. Het getuigt ook van verval in de politiek dat een ongeschoolde Brunswijk denkt president te kunnen worden. Door met geld te strooien denkt deze brulaap dat hij president kan worden.


  Maak melding

 23. Deze Joeka wil een marrons partij ,
  hij wil alles voor de marrons joeka’s gaan vertegenwoordigen ,wil hij dat de marrons vrij spel hebben met dagelijkse praktijken ,meer mensen beroven en morden ,zo als hij ,als gepikt heeft van de Surinaamse bevolking hij is een plunderaar kijk zijn bezitting dat nooit in een joeka voor mekaar krijgen zonder morden en roven weg met marrons ,terug naar de jungel en hek omheen.daar horen alle marrons de maarrons waren de eerste die zijn gevlucht naar her oerwoud en toen het beter ging zijn die terug gekomen om alles te ijzen ,naar heb zijn geen recht op de hindoestanen en de javanen creolen


  Maak melding

 24. Waarom gaan we het op een kwetsbare bevolkingsgroep mikken?

  Kunnen we het niet af met alle Surinamers? Moeten we etnische groeperingen vormen?

  Suriname anno 2014, discriminatie, haat, moord, roof, corruptie, overvallen, en ga zo maar door…….. Suriname is verscheurt en bestaat al niet meer.


  Maak melding

 25. Cachao,
  “Beter zou zijn om de marrons een eigen land te geven een thuisland en er een grote muur omheen bouwen. Neemt de criminaliteit en roofmoorden helemaal af.
  Want in een beschaafde samenleving kunnen ze niet participeren.”

  Beschaafde mensen doen niet wat jij hier voorstelt.
  Je onderscheidt jezelf hiermee niet van degene die je zelf veroordeelt.


  Maak melding

 26. @ Sweet Daddy

  Natuurlijk geen etnische politiek voeren in Su !

  Brunsie toont ook die neigingen.

  Wel ALLE misdadigers keihard aanpakken te beginnen met de pres en Lonnie voor hun reeds gepleegde MEGA-misdaden !

  Verder ALLE rovers etc veel harder aanpakken en aan de andere kant kansen voor ALLE suris creeren ! Pot deng sma na wroko !

  Niet ouwehoeren over Mega-projecten !

  En geen min v Juspol die babbelt en die zware misdadigers oproept zich even te melden op het bureau!


  Maak melding

 27. Er zullen politieke partijen/dna-leden na de uitslag van de verkiezing van 25 mei 2015 weer worden omgekocht. De politieke partijen/dna-leden zullen hun ziel en zaligheid voor de duivel verkopen.

  Zij die dat niet doen, hebben wel normen, waarden en principes.

  De vraag is, wat is er met meer dan 100 miljoen us dollar gebeurd van het ministerie van OW toen Ramon Abrahams daar minister was. Volk van Suriname, vraagt uw DDB en Ramon Abrahams verantwoording over dit geld af te leggen.


  Maak melding

 28. De vijf Saramaccaanse en drie Aucaanse dorpen zeggen dat hun leefgebieden het middelpunt is geworden van ernstige bedreiging en aantasting van de biodiversiteit. De vervuiling rukt op, het waterbekken takelt af en de bossen verdwijnen.

  Dit alles doen ze zelf door rijkdom na te jagen.
  Brunsie is hun grote voorbeeld, groot eigenaar van goudvelden en bosarealen, die snel rijk is geworden en geen oog heeft noch eerbied heeft het leven en voor het milieu in het binnenland.
  Ontwikkeling, ho maar want dat kent Brunsie niet. Hij kent alleen maat geld macht en vrouwen (hoeveel vrouwen en kinderen heeft hij).
  Dan maar liever BEP i.p.v. Abob(ie)


  Maak melding

 29. @ Srafu:

  Wat voor idioot is die vent,hij erger dan zijn voorganger
  Misiedjan. Ik zie hem al staan,wil de echte misdadiger opstaan en in de rij van vier melden bij het bureau ????
  Die f.ck.ng criminelen moet je met geweld thuis of waar dan ook ophalen man, dan heb je ballen als een mini-ster.
  Geen genade voor welke crimineel dan ook,wel een genade schot in de nek !!!!!


  Maak melding

 30. @ Dre.

  A no ala pieri tifi na lafu, het is gewoon politiek op hoog niveua, je wordt gewoon genaaid waar je erbij staat.
  Alles is van te voren bekokstoofd,en wij maar denken die klootzakken hebben ruzie onderling! Een dikke voor je,wij worden gewoon gebruikt door die klootzakken>


  Maak melding

 31. Deze regering strooit letterlijk en figuurlijk de kiezers zand in de ogen. wat hebben ze allemaal voor ons gedaaan als volk. un arki noh if un no wroko unun nou vreet jerre onthou dat goed. je tijd verspille op DDB en de regering vult je buik helemaal niet. zolanga dij pur directeur enxo met behoud van salarisse allemaal gaan wij Ambtenaren ervoor moeten ophoesten aan Belasting voor degene die weer in de plaats komen. over die Brunsie zie ik niks bijzonders, wat doet hij voor die marrons in de binnenlanden niks goeds. geld strooien is niks. om te zien dat hij jullie als waardeloos beschouwd anders had hij jullie wel voorgelicht een werk te zoeken ipv wachten tot hij weer met geld strooit ieder keer weer ugggghhh wat belachelijk. hij strooit maar hoeveel geld kan je van de grond pakken als er zovelen zijn die ook graaien. tamara a monni kaba bakka.nu strooit hij met geld want verkiezing e nader. Eey mi brada nanga sisa un opo yu ai!!! En Brunsi yu Moordenaar Ya mu weli ding tra marron ede yeh want jah poi doe neks gi un, ya poi weli un ede un no wan go in a blok fu yu.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.