dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentHindoestaanse jongerendag met cabaretier Rayen Panday

Hindoestaanse jongerendag met cabaretier Rayen Panday

-

Does Travel - naar Suriname

Op zondag 2 maart organiseert Amrit Consultancy in samenspraak met de gemeente Den Haag een Hindoestaanse jongerendag. Daarin staat de vitaliteit van de Hindoestaanse jongeren centraal. Die vitaliteit wordt belichaamd in de show van de cabaretier Rayen Panday.

Studie, familie, verwachtingen. Cabaretier Rayen Panday worstelt net als veel Hindostaanse jongeren met wat van hem verlangd wordt en wat hij zelf wil. Hij vertelt hoe het is om op je 29ste samen te wonen met je ouders, de jarenlange relatie met zijn vriendin en de verwachtingen waar hij tegenaan loopt. Trouw struint hij alle familiefeestjes af en komt zo op de bruiloft van zijn ex-vriendin waar hij eigenlijk zelf bruidegom had moeten zijn. Eenmaal op de bruiloft zijn alle ogen op Rayen gericht. Gelukkig heeft hij genoeg afleiding van de grappige Bollywood wedding singer en de speechers.

Op zondag 2 maart deelt Rayen zijn belevenissen middels de voorstelling Drie keer Rayen, Eén keer Klein. Het optreden wordt ingeleid door wethouder Karsten Klein, die na de voorstelling samen met Rayen in gesprek zal gaan met de jongeren in het publiek over studie, vrije tijd, identiteit en cultuur.

Zondag 2 maart van 14.00-17.00 uur
Zaal Concordia, Hoge Zand 42, 2512 EM Den Haag

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
 1. “Cabaretier Rayen Panday worstelt net als veel Hindostaanse jongeren met wat van hem verlangd wordt en wat hij zelf wil”.

  Als je weet wat er van je verlangd wordt, dan kan je dat toch zo goed mogelijk combineren met wat je zelf wilt? Wat is het probleem dan?
  Indien men gaat samenwonen of trouwen, dan moet men toch ook aan de verwachtingen van de partner voldoen? Of aan die van een werkgever? Of aan die van de overheid en de maatschappij? Of aan die van de kinderen? Niemand kan ontsnappen aan die verwachtingen. Sommigen proberen dat, zien dat het niet gaat lukken en plegen uiteindelijk zelfmoord. Om vervolgens tot de conclusie te komen dat zelfs God verwachtingen van hen heeft.


  Maak melding
 2. Het voornaamste wat van hindoestaanse jongeren verwacht wordt is racisme; het wordt namelijk niet op prijs gesteld (zachtjes uitgedrukt) als je buiten de eigen kring trouwt.
  Jongens mogen nog wel een beetje spelen met andere meisjes, maar een hindoestaans meisje moet dat echt niet in haar hoofd halen.

  Hindoestanen lijken prima ingeburgerd en zijn dat in zekere zin ook, maar er heerst nog veel primitief erfgoed dat men meent te moeten conserveren.
  Dit heeft veel leed tot gevolg, waarbij ik bv. denk aan het onevenredig hoge aantal zelfmoorden onder hindoemeisjes.

  @Satya
  Je schreef: “Om vervolgens tot de conclusie te komen dat zelfs God verwachtingen van hen heeft.”
  Oh ja joh?!
  Heeft ie jou dat zelf verteld?


  Maak melding
 3. @ Satya
  Het probleem is dat de verwachtingen die ouders van hun kinderen hebben TE HOOG zijn!
  Je telt pas mee in de familie als je aan die hoge verwachtingen kunt voldoen.
  De druk die daarvan uit gaat drijft kinderen tot wanhoop met alle nare gevolgen van dien.
  Het gaat dus niet om de normale verwachtingen die de omgeving van je heeft maar om de verwachtingen waar je niet aan kan voldoen!
  Dat is het probleem!


  Maak melding
 4. @ Santa:

  Je haalt de woorden uit mijn mond,ik ken deze jongeman persoonlijk.Zijn ouders zijn heel streng,Rayen en zijn broer
  mochten wel naar de dancing in het weekend,maar precies om 23:30 uur worden ze opgehaald door Ma of Pa!
  Ze komen van een welgestelde Fam: en veel van zijn Fam;zijn Academisch gevormd,en dat willen zijn ouders ook dat Rayen en zijn broer,ook Academici worden.
  Dank zij J.Raymann is Rayen op de Podium gekomen,en hij doet het heel goed!

  @ Satya en Billy;

  Ook jullie hebben gelijk:

  Alle vingers zijn niet even lang,daarmee bedoel ik:
  Als mijn vader of broer een Academisch gevormd zijn, hoef ik dat niet te zijn!
  Rayen je doet het goed,ga zo door jongen!!!!!!


  Maak melding
 5. Je schreef: “Om vervolgens tot de conclusie te komen dat zelfs God verwachtingen van hen heeft.”
  Oh ja joh?!
  Heeft ie jou dat zelf verteld?

  @Billie,

  Heeft God dat jou niet verteld dan? Read The Gita.


  Maak melding
 6. @Grasbarski,

  Ouders willen dat hun kinderen het beste uit zichzelf halen. Ze moeten ook oog hebben voor de beperkingen van hun kinderen. Maar zoiets als verlangen dat een kind ’s navhts op tijd thuis is, is een zeer redelijke eis. Kinderen moeten niet verworden tot wakkamangs die moeten kunnen doen en laten wat ze willen. Zelfs als je een opa van 60 bent is het aan te raden om discipline te handhaven.


  Maak melding
 7. Klassenavond.
  Ik was 17.
  Er waren leraren bij.
  Het was thuis bij een klasgenoot.
  Mijn vader stond om 24.00 u voor de deur om mij op te halen.
  Tot dan hadden we spelletjes gedaan en andere leuke dingen.
  Om 24.00 u zou het dansen beginnen.
  Toen moest ik weg. Achter mijn rug werd ik uitgelachen, ik weet het.
  De opmerkingen sneden als een lans door mijn hart. Schaamte?
  Mijn ouders hebben mij de kans ontnomen om mijn weg te vinden in het uitgaansleven, en om me op een normale manier te kunnnen ontwikkelen op weg naar volwassenheid.
  Het hoort bij die fase in je leven, zelf ontdekken, experimenteren!
  Ze hadden mij liever goed en uitgebreid kunnen voorlichten in plaats van mij weg te houden van de “gevaren”. Enfin, het was goed bedoeld, ze waren overbezorgd en met mij is het goed gekomen.

  Met mijn kinderen doe ik het anders!! Ik voed ze in alle vrijheid op en geef ze alle kansen om de wereld om hen heen te verkennen en te ontdekken. Ik begeleid ze erbij en ik volg ze nauwgezet.
  Waar nodig stuur ik bij en geef ik richting.
  Ik belemmer ze niet om zich ten volle te ontplooien en ik laat ze hun eigen keuzes maken.
  Ik werk aan de vertrouwensband want die is het allerbelangrijkst.


  Maak melding
 8. @Satya
  “Heeft God dat jou niet verteld dan? Read The Gita.”

  Wil je daarmee zeggen dat je werkelijk gelooft dat God (wat dat ook zijn mag) in de Gita heeft uitgedrukt wat er van mensen verwacht wordt?!
  Ik hoop het niet, maar denk van wel. Jammer.

  Op de Indiase vrijdenkerssite Nirmukta is een interessante serie artikelen over de totstandkoming van de Bhagavad Gita te vinden.
  Jij zult het, als gelovige, wellicht niet willen weten, maar de serie geeft een boeiende inkijk in de omstandigheden waaronder en redenen waarom de tekst geschreven is.

  http://nirmukta.com/the-truth-about-the-bhagavad-gita-by-dr-prabhakar-kamath/


  Maak melding
 9. Wat een verademing, zo’n jongen die dat durft.
  Ik weet zeker dat hij menig ouder en/of kind in ieder geval aan het denken zet!
  Goed zo Rayen, het is geen schande om de zwakheden van je cultuur bespreekbaar te maken, integendeel, het getuigt van moed, lef en durf.
  You go, boy!
  Doorbreek de taboe’s en bevrijd hen die gevangen zitten in een keurslijf van zelfgekozen ellende!


  Maak melding
 10. @Billie,

  Het is heel eenvoudig. God verwacht iets van je. En dat kan zoiets simpels zijn als het niet-moorden van mensen, de dieren, de natuur, het liefhebben van waarheid en zuiverheid, het dienen van je medemens etc. Daar hoef je niet eens de Gita of Ramayan voor te lezen om het te snappen.

  Heb gekeken naar die site waar jij naar verwijst. Wel intererssant, met de kanttekening dat het door rationalisten/atheisten voor rationalisten/atheisten is. Niks mis mee. Informatief.


  Maak melding
 11. Mee eens met Vijay en Satya: God verwacht altijd iets van je, maar laat de keus aan jou over omdat je een vrije wil hebt. De dingen die God van je verwacht zijn dingen waarvoor God je wilt beschermen.


  Maak melding
 12. Hallo,
  Wanneer gaan jullie samen smelten met andere volken!
  Jullie zijn goede mensen, maar jullie moeten geen hokjes vormen.
  Jullie moeten met iedereen ongeacht geloof kleur en nationaliteit kunnen samen leven.

  Het is niet goed voor de opvoeding van kinderen.
  Er worden zelfs de vrouwen in de steek gelaten als het niet meer gaat met een huwelijk.
  Ik hoop dat jullie gaan nadenken in de toekomst.

  Groetjes,


  Maak melding
 13. Ram, kom kijken in Su hoeveel *doglakindjes er op de schoolpleinen rondlopen. Je leeft in een vorige eeuw!
  *Dogla is een mix van een creool met een Indiër.


  Maak melding
 14. “wanneer gaan jullie samensmelten met andere volken”?

  @sjang,

  Wat heb je aan samensmelten met andere volken? Helemaal niks. Het enige wat gebeurt is dat daardoor cultuur verloren gaat. In het Sanskriet is het woord voor cultuur ‘Sanskriti’, wat betekent: door de eeuwen heeb vervijnd en gezuiverd.

  Wat gebeurt er wanner mensen van 2 verschillende culturen met elkaar trouwen? Dan krijgen hun kinderern temaken met 2 soorten pitris: de pitris (voorvaderen) van de man en die van de vrouw. Stel dat een van de ouders een Hindoe is en de andere een marron, dan krijgt het kind de Bhagvat cultuur van de Hindoe-voorouders (vegetarisme, geweldloosheid e.d.), maar ook de animistische cultuur (veelwijverij, dieren doden en opeten etc) van de marron-voorouders. Zo’n kind wordt heen en weer geslingerd tussen beide snaskaars en wordt een ‘begaanr ke lota’: niet dit en niet dat, oftewel verward. Z’n spirituele ontwikkeling komt tot stilstand en gaat zelfs achteruit.
  De Hindoe geschriften verklaren (en daar komt de wetenschap ook nog wel achter straks) dat een mens door 7 generaties van z’n voorouders wordt beinvloed. Elk mens. Dus je kunt het funeste aspect zien van wat er gebeurt met een kind waarvan de ouders van 2 totaal verschillende culturen zijn.
  Ik hoop dat je hierdoor een klein beetje snapt waarom Hindoes graag de spiritualiteit van hun voorouders willen bewaren en verder verfijnen door te trouwen met soortgelijken.
  P.S. : de spiritualiteit is het vesrt ontwikkelt in India en bij de Hindoes. Dat is algemeen aanvaard.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES