Minister machteloos tegen misbruik in gevangenis

22

PARAMARIBO, 27 jan – Minister Edward Belfort van Justitie & Politie bekent machteloosheid tegenover misbruik in de gevangenis. Binnen de gevangenis is er verzet tegen voorzorgsmaatregelen. Het recent opgedoken rapport over seksueel misbruik kent Belfort weliswaar niet. Maar hij kan niet ontkennen dat het gebeurt.

Als voormalige topfunctionaris bij het gevangeniswezen is hij op de hoogte van enkele gevallen. “Dit misbruik is het eenvoudigst te bestrijden door de penitentiair ambtenaren in overtreding te muteren. Maar bij de penitentiair ambtenaren houdt men het been stijf en heet het dat ik rancuneus ben”, zegt Belfort tegenover de Ware Tijd. Dus gebeurt er ook niets. Vervolging van misbruikplegers is ook ‘heel moeilijk’. Slachtoffers praten niet makkelijk.

Echte oplossingen zitten in het regelmatig rouleren van het personeel in de gevangenissen die het land rijk is. Ook camera’s zouden als afschrikmiddel kunnen dienen. Maar camera’s zijn eerder geplaatst en kapotgeslagen. Dat doen zowel de gedetineerden als personeelsleden. Een regeling voor bezoek van de levenspartner wordt overwogen. Maar de gevangenis moet eerst veiliger. “Tot dan moet seks in de gevangenis verboden blijven”, aldus Belfort.


22 REACTIES

 1. surinaamse ministers moeten niet zo duidelijk laten blijken dat zij nergens iets tegen kunnen doen. altijd zwak ziek en misselijk.

  wij hebben het niet geweten.
  de tijd was te lang en het geld te kort.
  deze problemen hebben wij niet kunnen voorzien.
  en ga zo maar door.
  pfff


  Maak melding

 2. Natuurlijk is Belfort machteloos!!!
  Hij heeft het te druk met het adverteren van AANMELDEN! oproepen en houdt hij zich voor de volle honderd procent bezig met de ulo leerlingen in zijn klas,de eerlijke en lieve criminelen in zijn ogen,en recentelijk is hij vaker te vinden in de computer Game room met zijn ‘brave’ studenten’.
  Hahahahaaaaaaa…….


  Maak melding

 3. Het kan toch niet waar zijn dat Suriname (homo)sexueel misbruik in de gevangenis niet tegen kan gaan. Dus, eigenlijk ondersteund men het misbruiken van gedetineerden openlijk. Het wordt een broeinest van HIV/AIDS in het Surinaams gevang. De Inrichtingswerkers worden als je het mij vraagt ook nog ondersteund, mijn dunk in dit verwerpelijk gedrag, omdat camera observatie door het onklaar maken hiervan door personeel en gedetineerden, niet bestraft wordt. Dit gedrag is natuurlijk voorspelbaar wanneer je met onkundigen te doen hebt. Je kan ook stellen dat het gedrag van de verantwoordelijke minister crimineel en zeer laakbaar is.


  Maak melding

 4. Ik vraag me af hoe een Mini-ster machteloos kan staan.
  Hij is toch de Mini-ster van Jus-Pol?
  Naar mijn inziens,moet hij toch de wet handhaven ?
  En wat ik helemaal niet begrijp is het volgende :waarom doen de slachtoffers geen aangifte bij de politie?
  Ik persoonlijk zou geen aangifte doen,ik zou mijn eigen rechter spelen,ze moeten niet aan mijn lichaam komen flik fooien.


  Maak melding

 5. Goedzo, DRE/RAY nu gaan de muilen van de muilezels open dit komt nu naar buiten liever te laat dan nooit maar vraag bij begin of toen niemand dat wist stel dan ook deze vraag aan SANTOKHI aan gezien als er iets goed gaat het van vorige regering was en fout van deze regering dus dit is nieuw nieuws of oud nieuws dat toen stil werd gehouden misschien had hij toen ook een vriendje daar binnen anders zou ik het niet weten zo een eerlijk en rechtvaardig man ja toch hahahaaaaaaaaa vandaar vrouw om 3u in de avond hord op hahahaaaaa.


  Maak melding

 6. @Boegroe
  Arme drommel jij!
  De ‘machtige’ Belfort is machteloos!!
  Hij kan de problemen niet aan, misschien naait hij enkelen ook daar vandaar dat hij geen acties durft/wil ondernemen!!Hahahaaaaaaa…..neen hoor machtige Belfort speelt voor leraar in de ulo klas van de arme,lieve,en meest gerespekteerde criminelen(in zijn ogen),en is hij hard bezig met zijn advertentie champagne AANMELDEN,lieve moordenaars,boeven,verkrachters,kruimelboeven,fraudeurs , etc…etc..)
  En oja, als straf voor gepleegde criminele daden is de straf …ulo diploma behalen gewoon zomaar en lekker bezig zijn op je computer met computerspelletjes!!
  Whahahahaaaaaaa……


  Maak melding

 7. Dit is ongehoord! Een minister die zegt machteloos te zijn bij de aanpak van problemen binnen zijn ministerie… Heeft hij dan geen kundige adviseurs en/of beleidsmedewerkers in dienst?
  Elk probleem is aan te pakken, daar is kennis, tact en lef voor nodig.
  Zegt de minister misschien dat juist die zaken ontbreken binnen zijn ministerie?

  En dan zijn er ook nog saboterende penitentiaire ambtenaren die beveiligingscamera’s slopen, en desondanks niet aan te pakken zijn….. ‘Dus gebeurt er ook niks.’ En dat binnen het Ministerie van Justitie en Politie. Veelzeggend!


  Maak melding

 8. Machteloos? Hoe bedoel je? Als ministerie van JUSPOL moet je de ballen kunnen tonen en laten zien wie de bazen van de club zijn. Je machteloos opstellen is iets anders dan leiderschap tonen. Als je binnen de gevangenis geen orde kan handhaven, Hoe wil je dan het land beschermen tegen dit soort uitwas?


  Maak melding

 9. Machteloosheid is een teken van zwakte…
  Belfort is NIET geschikt voor de job…

  Een minister van JUSPOL moet ballen hebben/tonen..bellie kan dat niet.


  Maak melding

 10. deze stomme krant
  beweert dat de minister machte loos is dan reageren een paar idioten alsof de minister dat heeft gezegt ik dat deze krant aanhang van vhp dan mogen ze zeggen dat ik lieg


  Maak melding

 11. Wat kijkt de Mini-ster nors zeg,zou hij ook zo kijken als hij ligt te doppen? Gezegend is zijn partner dan, om naar
  zó een norse gezicht te moeten aanschouwen.


  Maak melding

 12. “Dit misbruik is het eenvoudigst te bestrijden door de penitentiair ambtenaren in overtreding te muteren. Maar bij de penitentiair ambtenaren houdt men het been stijf en heet het dat ik rancuneus ben”, zegt Belfort tegenover de Ware Tijd.

  Mi Gado, wie is hier nou de baas??
  Omdat de PA ’s hun hun been (en ander lichaamsdeel) stijf houden dan is het probleem onoplosbaar. Wat vo flauwe kul is dat?
  En muteren?? Een oplossing?? Ze gaan toch gewoon door in een andere gevangenis?
  Wat een blunder zeg! Zo suf heb ik het nog niet gezien. Bobo Bellie!


  Maak melding

 13. Als een tijger zonder tanden dat Belfort hier niet tegen kan optreden. Werkelijk te gek voor woorden dat een minister geen maatregelen kan verzinnen ter voorkoming en handhaving van misstanden in het penitentiair systeem. Waarvoor wordt hij zo goed betaald dan????? Ik zou zeggen zet een capabel iemand daar die WEL beleid kan maken.


  Maak melding

 14. Kom op Belfort. Begin met voorlichting tegen misbruik, slachtofferbescherming, maatregelen tegen overtredende cipiers, klachtenprocedure, anoniem melding misstanden, cameras, voorlichting over HIV en andere ziekten etc. etc.


  Maak melding

 15. DE MINISTER STAAT MACHTELOOS TEGENOVER DE SITUATIE IN DE GEVANGENIS.Daar heeft hij wel gelijk in.Homosexualiteit kan je niet bestrijden, die zal er altijd bestaan. Wat de leiders in Suriname kunnen doen is registreren met wie de gevangenen getrowd zijn . Of meer nog..nattrekken wie hun vaste partner zijn. Stuur ze allemaal een keer per week naar huis om sex met hun vrouw te hebben,maar met diens verstande dat ze terug in de gevangenis in moeten om hun straf uit te zitten .Hetzelfde geldt ook voor homosexuele gevangenen. Registreer hun partner, DAN ZUL JE ZIEN DAT MISBRUIK IN DE GEVANGENIS DRASTISCH ZAL AFNEMEN.


  Maak melding

 16. @ Fileren moet jij die geweldenaar Belly op ’t juiste pad zetten. wat een kale bluffer is die Belly. Hij is toch de man geweest die in de pers riep dat, toen hij criminelen ophaalde(arresteerde) hij dat serieus deed. Hij Belly was toch de man met wie niet te sollen viel. Belly kruip naar je M..r. met deze houding bescherm je niemand in Su. Odi.
  Glenny.


  Maak melding

 17. @ Daniel nirahoe.

  Daniel:

  Het gaat hier niet alléén om Homofiele activiteiten in de Bajes.Het gaat ook om gedwongen sex tussen gedetineerden
  (vrouwelijke en de PA´s) Wat wil deze Mini-ster nou doen
  hij wil de desbetreffende PA´s verplaatsen naar een andere
  Bajes. Dat is geen oplossing: dat is verplaatsen van een probleem naar een andere locatie.En wat jij als oplossing ziet is helemaal niet aan de orde,je wilt de gedetineerden
  ééns per week naar huis sturen on Sex te bedrijven.
  Stel dat mijnheer X 10 jaar moet brommen,denk je dat zijn vrouw (partner)op hem zal wachten?. Ik bedoel maar:stel dat ze 3 a 5 kinderen alléén moet voeden,dan is het binnen een week al een paar gegadigden, om Moeder vol te pompen en nog met meer kinderen op te zadelen!


  Maak melding

 18. Minister machteloos tegen misbruik, want hij wordt door DDB zelf misbruikt. Zie dan de kale plekken op zijn voorhoofd. hoe verklaard Mini ster dat? hahaha


  Maak melding

 19. @Boegroe
  Hoe kan het duidelijker gemaakt worden. Een minister die zelf zegt:
  1) ik kan het niet ontkennen.
  2) ik ben MACHTELOOS.
  3) als ik wat doe luistert men niet.
  4) als ik optreed wordt ik van rancuneus handelen beticht.

  Ik steek mijn hoofd maar in het zand en ontvang mijn salaris zolang de baas niet door heeft dat ik niets kan en niets doe.

  Dit heet voor alle betrokkenen de minister van JusPol, de vice President (voorzitter ministerraad), de president en de politiek leider van de partij die deze minister vertegenwoordigd een brevet van ONVERMOGEN. Ze FALEN ernstig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.