‘Vaker gedwongen seks in Surinaamse gevangenissen’

27

PARAMARIBO, 23 jan – In de gevangenissen van Suriname komt regelmatig gedwongen seks voor. Dit staat in het rapport ‘Sexual behavior and zero prevalence study in prisons in Suriname: Paramaribo and Nickerie’. Het rapport werd al in 2008 uitgegeven, maar is steeds geheim gehouden. Toch was het ministerie van Volksgezondheid zelf de opdrachtgever.

Nagegaan is hoe groot het risico was op besmetting met hiv in gevangenissen. Volgens het rapport komt seks tussen gedetineerden vaak voor. Ook vindt verkrachting plaats van vooral vrouwelijke gevangenen. Bij het gevangeniswezen wordt het enigszins genuanceerd. ”We zullen niet ontkennen dat er relaties zijn tussen gedetineerden, maar we staan het niet toe. Er zitten drie mannen in een kamer en er kunnen illegale activiteiten plaatsvinden”, zegt topfunctionaris Paulus Pinas tegenover de Ware Tijd.

Ook seks tussen personeel en gedetineerden wordt niet toegestaan. Volgens Pinas zijn er nu geen gevangenen met hiv. Maar gevangenen zijn niet verplicht een test te laten afnemen. De onderzoekers schatten het aantal hiv-besmettingen in de gevangenissen op ruim twee procent van de gevangenispopulatie. Tijdens het onderzoek is ruim de helft van de populatie in twee gevangenissen getest.

27 REACTIES

 1. 23 jan. 2014

  Dus in de tijd van Santokhi, toen minister van Justitie, was dit onderzoek al bekend. En niet openbaar gemaakt en of geen maatregelen getroffen? En de HIV-infecties in de gevangenissen maar laten voortwoekeren!! Mooie verantwoordelijkheid!!

  Infecteren jullie Srika maar met veel minpunten. Zo geven jullie toe aan de onverantwoordelijkheid van Santokhi om het onderzoek geheim te houden en verder geen maatregelen te treffen.
  Srika


  Maak melding

 2. Gebeurd in vele penitentiaire instellingen ALL OVER THE WORLD !!! Wat denkt men bijvoorbeeld van the US of A ??? Zie de documentaires van National Geographics.

  ” Little D “, ex chief van de Surinaamse COUNTER TERRORISM UNIT, zal reeds aan een eerste VUURDOOP zijn ONDERWORPEN op dit gebied. ” Bend over BUDDY ” !!!! DROP YOUR PANTS MO…..FKER ” !!!! ” YES, yes, yes,yes, OK OK ok , don’t hurt me ,don’t hurt me ” !!! Papa Desi, papa Desi,help, help !

  ” Keep your bloody mouth shut Nig…r ” !!

  CHAVÉZ önskar dig en solig dag !


  Maak melding

 3. Dit is niet volledig. Er vindt in Suriname overal gedwongen seks plaats. Ik ken een ondernemer die alleen vrouwen in dienst nam nadat er seks was bedreven. Ik ken een vrouw van een of andere opleidingsinstituut die haar vrouwelijke leerlingen pas liet slagen als ze seks met haar hadden bedreven. Nu mijn vraag: is dit geen gedwongen seks?
  In gevangenissen is het een normale zaak zou je zeggen, want dat is een totaal andere wereld. Maar buiten de gevangenis is misbruik maken van jouw bevoegdheden ook ongehoord.


  Maak melding

 4. dit klink heel verpakt
  een andere woord voor gedwongen seks is verkrachting en in elk rechtstaat is dat een strafbare zaak. Degene die dat doen moeten opgepakt worden en zwaar worden gestraft voor verkrachting!


  Maak melding

 5. Dino wordt belangenbehartiger van de slachtoffers.Als ervaringsdeskundige is hij de meest geschikte kandidaat.In februari wordt bekend gemaakt wanneer hij deze functie gaat bekleden…


  Maak melding

 6. =‘Vaker gedwongen seks in Surinaamse gevangenissen’ is niet iets van deze regering of de vorige.
  Tijdens de coup van 1980 is het behoorlijk mis gegaan in de gevangenis in Suriname. De waarde, normen en respect waren heel ver te zoeken.

  =Ik heb toen twee buitenlandse heren mogen begeleiden omdat zij verkracht waren in de gevangenis. Mijn hart bloed gewoon om te zien dat beiden psychiatrische patiënten zijn geworden en een van hen nu met krukken loopt, omdat hij helemaal beschadigd is.
  Er is toen aangifte gedaan, maar niemand heeft hieraan aandacht besteed, omdat die agenten en cipiers ook corrupt waren en geld voor kregen.

  =Aan beide heren heb ik toen gezegd dat de personen die dit gedaan hebben vroeg of laat zelfs ook opgenomen zullen worden in een inrichting. Ze worden ouder en zullen ook kinderen krijgen.

  ==Wat je niet van je zelfs houd doe je een ander ook niet aan, omdat jou kinderen het betaalt krijgen.===

  =Het is een zooitje in de gevangenis en hoop dat men ooit weer de waarde en normen terug zal brengen.


  Maak melding

 7. Kan de gevangenisdirecteur geen sekspoppen aanschaffen en de behoeftigen bij goed gedrag belonen met 1 uur per week volledige privacy met een sekspop? Voorkomt veel ellende, lijkt mij.


  Maak melding

 8. Ja arrestanten worden tegen hun wil geboeld in de cellenhuizen.
  Wordt geen arrestant,anders staat dat je dat te wachten.
  Steel niet, beroof niet,breek niet in, licht niet op,ga geen drugs uitvoeren,ga niet in raketwerpers handelen, anders staat je dat gegarandeerd te wachten. No Way!

  In de praktijk zie je dat velen zich stoer willen voordoen door het volgende te zeggen;” I no sab me no mi kot to lesi kopi kaba etc.” Wat zij niet vertellen, dat hun achterdeur zer wijder is gemaakt.

  Cellenhuis!

  veertig gevangenen zijn om beurten aan het baden en vertoeven zij in een ruimte buiten hun cellen.
  De big boss van de gevangen, een man van 35 jaar springt en zit op een vuilton welke in die ruimte is geplaatst. Hij nam een losgewrikte houten lat van een bed en beval zijn body guards om twee mannen voor hem te brengen. Natuurlijk noemde hij de namen.Ik zal ze voor het gemak A en B noemen en de opdracht gever als boss.
  Boss; a en b jullie moeten naakt staan voor mij.
  a en b; weigeren en krijgen een paar fikse slagen met de houten lat. Dan komen ze tot inkeer en werken mee.

  Zij zijn reeds naakt en boss zegt dat ze met elkaar moeten dansen als man en vrouw.Zij weigeren en zeggen dat er geen muziek is, natuurlijk weer een paar fikse slagen.

  Boss; denki wan pokoe en dansi

  a en b houden elkaar vast en dansen naakt ter vermaak van de boss.
  Vervolgens moesten zij elkaar innig zoenen zoals twee geliefden dat doen. Natuurlijk kregen ze steeds die bekende slagen om hen te inspireren.

  Vervolgens moest zij elkaar om beurten pijpen.

  ————- Hang de crimineel uit en u bent altijd welkom in het cellenhuis, maar neem cocosolie of vaseline mee. Dan heb ik die echte tories nog niet gegeven.————–

  Advies; heb je iets uitgespookt,dan moet je tijdens het onderzoek meewerken en de schade gelijk herstellen. Bekennen die handel! Daarna Zaka kindi en begi a benadeelde. Alles teruggeven. Maar ga liever niet op het criminele pad.De keus is aan u.


  Maak melding

 9. @Srika

  Ja santokhi was een minister die meer aan slachtofferhulp, bescherming van wet en recht bescherming van have en goed van het volk enz. dacht.Bescherming van de criminelen liet hij over aan de gevangenisbewaarders.

  Ambtsdragers met crimineel achtergrond zullen meer voor voelen om op te komen voor de criminelen.Soort zoekt soort zegt men.


  Maak melding

 10. @Jesse en Hugo Chavez tide oeng klaar mie. Mensen mensen toch ik kkkkommm niet bij van het lachen. Maar dat van Ira vond ik ongelooflijk. Wat een moed hebben ze vaak in Su mie gado. En dat er onderhands geld genomen wordt om de zaak te seponeren woeiii, bah dit is onvoooooorssstelbaar. Maar ja; daarom, hoop ik zoooo dat de gevangenis, velen van ons bespaart blijft. Hmm hmm hmmmm nu begrijp ik veel meer, waarom die zaka-zaka DiDiBrie zoooo bang is voor de gevangenis. Dus a no stoer a DiDiBrie stoer so, maar hij is bang voor gedwongen seks, maar DiDiBrie is niet bang om je gedwongen vanuit je huis te laten halen en niet meer terug laten keren. Zaka-zaka DiDiBrie.
  Gelukkig is er over precies 14 dgn weer een zitting van Din(aapje)ik hoop zo dat we hierna de beelden te zien krijgen en de eis horen. Dang mie atie o sdong, want dan hebben we ook een idee wat het vonnis zou kunnen zijn.
  YYYYYYYesssss Yes yesssss. Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 11. @echte heer Vijaj
  Ik begrijp u, men moet nalaten om bewust een ander zijn naam te gebruiken en meestal ventileert die persoon uw mening niet wat natuurlijk schade aan uw imago brengt.

  In het verleden had ik eerst de naam Preet Bharra gekozen, maar uit respect voor die persoon koos ik de naam priet bara.
  Nu zie ik dat iemand anders zich als Preet Bharra uitgeeft en aan hem verzoek ik uit respect voor die man zijn naam niet te gebruiken.


  Maak melding

 12. @Hugo Chavez
  No span neks zal gebeuren. Mi Baas hebbe lange armen en hele CBvS. Dus Zoon zit veilig opgeborgen. Stukje opvoeding bij te brengen. Want straks El Presidente DI-NO.


  Maak melding

 13. Suriname heeft door haar strenge gevangenis “boel”regime heel wat kandidaat criminelen kunnen tegenhouden. Immers vele burgers zijn juist bang voor deze gevangenissen en houden zich daarom koest.

  Een korte beeldoverzicht:
  Je komt Santo Boma binnen in een cel. De baas van de cel wijst jou je kledingkast. Zodra je die openmaakt zie een een aantal pruiken en een minirok liggen. Daarna zegt hij tegen je’begin je om te kleden’Vanaf vandaag heet je geen Henry meer, maar Henriette. De eerste ronde wordt je reet voor een peuk geveild..Daarna moet je blij zijn als Uncle Ree je beschermt.


  Maak melding

 14. Seksuele contacten zijn in gevangenissen niet tegen te houden, en zeker niet 100% te controleren. Het heeft daarom ook geen zin ze te verbieden.
  Men zou kunnen kiezen voor voorlichting, begeleiding en het beschikbaar stellen van voorbehoedsmiddelen. Dan haalt men seks tussen gedetineerden uit de taboesfeer. Dit vraagt om een andere visie en ander beleid.
  Ik realiseer me dat ik me met deze posting misschien niet geliefd maak op dit forum, maar soms moet gezond verstand toch voorrang hebben op onderbuikgevoelens!


  Maak melding

 15. Dus als ik het begrijpt: komen ze terug en helemaal geresocialiseerd, om zo bij een werkgever te beginnen.

  Werk gever vraagt bij de sollicitatie gesprek:

  En wat heeft tijdens uw detentie, geleerd in het gevang ?

  Ex gedetineerde: ” Ik ben een lader”

  WG:

  Een lader ?

  Ex G.

  Ja een achter lader !

  WG.

  Zo dus u bevoorraad vrachtwagen etc etc ?

  EXG.”Nee een Hol lader,een bulgaar ben ik ”

  WG: aangenomen : dus de gevangenis is zo slecht niet, je hebt daar een beroep geleerd.

  daar iets van overgegehouden !


  Maak melding

 16. Allen,

  Een gewaarschuwd persoon telt voor twee.
  Dus geen criminelen erbij in Suriname, stop doe ogri.
  Suriname moet weer als vroeger worden, geen dieveijzer meer, geen rovers enz.

  Laat ons weer trots worden op Suriname.


  Maak melding

 17. De civilisatie van een volk laat zich kennen door de omgang met de onmachtige.
  Het feit dat mensen hier doodleuk de verkrachting van medemensen goedkeuren geeft aan hoe onbeschaafd, ongeletterd en moraalloos zij zijn.
  Continu de mond vol over anderen maar zelf is het hart alleen vervuld van duistere gedachten.
  Ik zeg het point blank. Jullie zijn TOKKIES. Ongeletterde, ongemanierde, ongelikte beren!
  Zonder enige civilisatie en met een compleet gebrek aan moraal en nadenkend vermogen. Op het niveau van lage beesten. Honden hebben meer liefde voor mensen dan jullie. En bijgevolg ben je dan ook lager dan een hond.


  Maak melding

 18. Troost, in andere landen gebeuren nog ergere dingen.
  Advies is om mannen en vrouwen gescheiden te houden.

  Jaren terug werd mij verteld dat vele mannen in de gevangenissen in Suriname homo sexualiteit/bisexualiteit zouden bedrijven. Mannen onder elkaar in het gevang laat de ware aard naar buiten komen. Op straat schelden ze op anderen als ze straks weer vrij zijn en vergeten ze hoe ze achterlangs binnen drongen of binnen gedrongen werden!


  Maak melding

 19. Ach, niks nieuws, gebeurt overal in de wereld .Zodra je in hun midden komt , zorg dat je niet gaat bukken onder het douchen. Want dan heb gehaaid een paal in je reet. Criminelen onder elkaar doen vreselijke dingen. Dus potentiele criminelen: bezint eer ge begint


  Maak melding

 20. Zelf ik ben geboeld in de gavangenis.moest vaak pijpen en drie mans sterk werd ik genomen.Kreeg ook klappen als ik niet te snel was met mijn mond en je gelooft het of niet moest altijd doorslikken per dag drie maal van drie verschillende mensen.
  N keer was het zo erg dat ik bijna stikte Door verpicht pijpenstrootje.
  KON SAVONDS niet slapen in alle gaten werd ik genomen zelf in mijn oor.
  Gelukkig dat er wat veranderd wordt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.