Staatsolie in zee met Britse Tullow Oil

11

PARAMARIBO, 23 jan – Staatsolie gaat in zee met het Britse Tullow Oil en Statoil uit Noorwegen. Met de twee maatschappijen is een overeenkomst gesloten voor productiedeling. De twee buitenlandse maatschappijen hebben interesse in het gebied buiten de Surinaamse kust.

De twee gaan op zoek naar winbare olievoorraden in het diepzeegebied, ruim tweehonderd kilometer buiten de kust. De overeenkomsten met Tullow Oil en Statoil zijn ruim dertig miljoen dollar waard. Er zal in het zogenaamde Blok 54 worden geëxploreerd in een gebied van ruim achtduizend vierkante kilometer. Volgens de overeenkomst wordt eerst nagegaan of er inderdaad aardolie voorkomt in het gebied. Bij positief resultaat zal verder worden geboord.

Staatsolie-2

Overeengekomen is om direct naar olie te boren als er werkelijk winbare voorraden worden gevonden. Staatsolie krijgt een deel van de opbrengst toebedeeld, hoewel het niet zelf naar olie zoekt. Het bedrijf heeft met meerdere buitenlandse bedrijven overeenkomsten gesloten voor productiedeling. Hoewel niet altijd even goede resultaten worden bereikt, leveren de overeenkomsten wel data op. Staatsolie is zelf productief aan land.

11 REACTIES

 1. Oh la la,dat gaat de staatskas weer vullen met oliedollars.
  De Paarse bende staat nu al in de rij om te graaien.Weet U waarom? De verkiezing van 2015 nadert,daarom moet er haast gemaakt worden om de oliedollars te pikken uit de Staatskas.
  De gouden sleutel van Matie Obiang gaat de Baas ook z,n werk doen om zijn zoontje achter de tralies te bevrijden.


  Maak melding

 2. Suriname krijgt valuta binnen alleen door verkoop van haar grondstoffen. Wat als de grondstoffen op zijn of exploitatie onrendabel wordt? Aan het opzetten van een industriele capaciteit denkt blijkbaar niemand.


  Maak melding

 3. Waar zijn de strijders van het slavernij verleden. Zij geven de schuld aan de blanke nederlanders dat zij van suriname gestolen hebben. Nu in deze moderne tijd zijn de paaese kakkerlaken bezig om het hele land te verkopen aan de blanken. Geloof me over enkele is er geen geld en ook geen olie meer te bespeuren. Su had nu slimmer moeten denken dat olie nu een schaarser product aan het worden is. Ik zou zeggen kon het halen maar lever genoeg in. Ik ben benieuwd.


  Maak melding

 4. Jongens, is het niet mogelijk om infrarode satellietfoto’s van dat gebied te bemachtigen of te kopen. Dat vergemakkelijkt het zoeken van die speld in een hooiberg.


  Maak melding

 5. aanvulling.
  Onze grootste olieboer was Johan Adolf Pengel. Hij geloofde erin en kennelijk heeft hij mij besmet, dat Suriname op een enorme olie-meer drijft. Hij was ook de eerste die een bad had genomen toen de olie per ongeluk bij Calcutta uit de grond spoot. Per ongeluk omdat men naar water en niet naar olie boorde.Toch wordt zijn naam niet gekoppeld of in verband gebracht met olie. Beter was om een olieraffinaderij naar deze man te noemen in plaats van een straat. Dat was pas een echte eerbetoon.
  Dank u wel Johan Adolf Pengel.


  Maak melding

 6. Staatsolie kent capabele mensen die alles hebben van top managers en captain of industries. STaatsolie zou een politieke partij moeten bekleden, zodat het land geregeerd kan worden door echte ondernemers, deugdelijke zakenlieden die voor werkgelegenheid zorgen, oog hebben voor milieu en hun kasreserves op orde hebben.


  Maak melding

 7. Suriname heeft nog niet gehoord van economisch verantwoord ondernemen. Alle kaarten zijn ingezet op olie en het delven van grondstoffen. Ordinaire aanslag op het milieu. Er meerdere wegen die naar Rome leiden.


  Maak melding

 8. @john,

  In Saramacca, Calcutta, zijn destijds enkele mensen opgepakt en in de gevangenis gegooid omdat ze zelf op heel kleine schaal de aardolie gingen raffineren. De regering vond dit diefstal en illegaal. De pioniers van de aardolieverwerking waren er dus al.


  Maak melding

 9. KOOS JE BENT TE JONG, waar word er niet gezocht naar olie en goud en als het moet met samen werking wat dan nog er word zelf nu in NL naar gas geboord dicht bij bewoont gebied heel Europa bijna heeft hun bossen vernield waarom denk jij dat ze nu strijden voor behoud van de tropen van SU dus waar heb jij het over oke voor deze keer geen punt maar zeg voortaan geen …… meer jij bent al in dromen o Rome blijf daar .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.