Door politie beschoten onschuldige ontsteld

26

PARAMARIBO, 27 jan – J.P. (29) is ontsteld na een botsing met de politie die hem bijna het leven kostte. Dankbaar dat hij het overleefde, maar gefrustreerd door het gemak waarmee het kon gebeuren. Zo voelt de man zich nu. Hij reed met de auto naar huis toen (naar achteraf bleek) een politieman het vuur op hem opende.

J.P. zag een man met vest aan uit een auto stappen. “Zonder enig stopteken begon de man op mijn voertuig te schieten . Ik was zo een driehonderd meter van huis en gaf plankgas, rende thuis aangekomen naar binnen om hulp te zoeken. Toen pas realiseerde ik me dat ik geraakt was door een kogel”, zegt J.P. tegenover de Ware Tijd. Tijdens het hele incident dacht hij niet anders dan met criminelen te doen te hebben.

Zo’n indruk kan politieoptreden in Suriname maken op de burger. Op gegeven moment was de woning van J.P. omringd door agenten. Die gaven aan dat hij als verdachte werd aangemerkt. Iemand met ‘soortgelijke auto’ zou vorig jaar een roofoverval hebben gepleegd. De man heeft een schotwond aan zijn been opgelopen. Hij moest van de politie ook een formulier ondertekenen waarin aangegeven wordt dat hij niet langer als verdachte wordt aangemerkt. Case closed?

UPDATE: Politiechef Humphrey Tjin Liep Shie heeft maandag namens het Korps Politie Suriname een bezoek gebracht aan J.P. in het ziekenhuis. De politiebaas heeft mede namens het korps ‘sorry’ gezegd:

sorry3

Bekijk ook:

26 REACTIES

 1. Hoe kan het dat een politieagent met dit ondoordacht optreden zeer waarschijnlijk ermee wegkomt. Eigenlijk heeft deze criminele agent op eigenhoutje gehandeld. Ook omdat hij zonder een stopteken vooraf op een willekeurige persoon begint te schieten. Dit noem je in goed Nederland een “wildwest” scene op de openbare weg, zonder aan slachtoffers of omstanders te denken. Hij vraagt niet om versterking of het volgen van de vermeende dader tot er assistentie is. Dit is Suriname 2014, de rechtsstaat is verworden tot een BananaRepubliek met een Bakbawinkri mentalitiet. Van machteloosheid tot machtsmisbruik bij de politie en justitie. Hoe kijkt de minister hiertegen aan?


  Maak melding

 2. De executie van de 4 mannen door Belfort in de straten van Paramaribo is nog steeds niet opgelost en nu dit……ah,het wild, west van Paramaribo..zucht..zucht..


  Maak melding

 3. Zo de President van een kondre en zo de dappere politie agenten van een land,in zo een positie neks no fout,alleen voor die burger is het wan sari tori en geluk dat hij nog leeft in gado ning!!


  Maak melding

 4. Ah ,kijk, de minnetjes mannen zijn terug!
  Nu ze ‘machtige’ Belfort moeten verdedigen is alles fair in love and war!!
  Wel deze slachtoffer kan zijn verhaal nog na vertellen,4 anderen hebben nooit de kans gehad hetzelfde te doen!!


  Maak melding

 5. 1) ” ZONDER ENIG STOPTEKEN begon de man op mijn voertuig te schieten ”

  2) ” Iemand met SOORTGELIJKE AUTO zou vorig jaar een roofoverval hebben gepleegd ”

  Na het lezen van deze twee feiten komt ” Chavéz” tot de conclusie dat ” PISTOLEN PAULTJE, een WANNEBE COWBOY uit Suriname, zich blijkbaar een ” BOUNTY HUNTER ” (premiejager)
  waande.

  Een andere verklaring voor dit gedrag heb ik niet. Mij zal het niet verbazen als achteraf blijkt dat er binnen het A-Team zoiets als een PREMIE bestaat voor de agent die een meest gezochte crimineel inrekent……DEAD or ALIVE !!!

  Hälsningar från CHAVÉZ !


  Maak melding

 6. KORPS BETREURT POLITIE-OPTREDEN VAN AFGELOPEN ZATERDAGAVOND.
  27/01/2014 Bron- Redactie dwtonline (Foto: dWT)

  PARAMARIBO – Politieagenten hebben zaterdagavond verkeerd gehandeld door op de 29-jarige J.P. te schieten.

  Dat zegt het Korps Politie Suriname in een maandag uitgegeven persbericht, waarin de gang van zaken wordt betreurd.

  J.P. werd door de agenten ten onrechte aangezien voor een verdachte van diefstal door geweldpleging en poging tot moord.

  Het korps garandeert dat er een grondig onderzoek zal komen in deze zaak. Waar nodig zal niet worden geschroomd om interne geëigende maatregelen te treffen tegen betrokken politieambtenaren.

  Medische en andere kosten die betrekking hebben op het slachtoffer zullen in hun geheel worden vergoed door het KPS.

  *Maar niet alleen voor de (medische kosten)!
  Min. Belfort en het KPS zullen ook volledig moeten overgaan tot een SCHADEVERGOEDING aan het SLACHTOFFER.

  En bij blijvend LETSEL, dient STEVE MEYE WONDER, de helft van zijn SRD 6000,- n.p.m. af te dragen aan het SLACHTOFFER.


  Maak melding

 7. @ Ik ga me ook laten in schrijven als premie jager,maar dan jaag ik alléén op mannen die hun vrouw mishandelen en op Pedofielen.In tegen stelling van de P. jager die betaald wordt doe ik het gratis,wat ik nodig heb is: een paar glock met een aantal dozen kogels,en een Kalasjnikov en de bij behorende munitie uiteraard. Een degelijke auto is ook onontbeerlijk bij deze,want ik moet me kunnen verplaatsen.


  Maak melding

 8. waar zijn nu de schreeuwlelijken, die zo een enorme ophef hebben gemaakt toen een WEL-CRIMINEEL (ene Rishi), in Nederland, na diverse commando’s om te stoppen, op de vlucht werd neergeschoten?. Kijken jullie in het vervolg eerst maar in eigen keuken.


  Maak melding

 9. @ Dus.

  Was jij die bewuste dag aanwezig, toen Rishie werd neer geschoten? Ik vraag dit omdat je precies weet, dat de agent die op Rishie schoot, op zijn nek gemunt heeft.


  Maak melding

 10. De politie in Suriname is niet goed opgeleid, dat blijkt weer eens uit dit voorval.Het blijkt ook uit het volgende; mijn nicht reed met een passagier, die zijn veiligheidsgordel niet om had, over de Commisaris Weitingweg, een niet gemarkeerde auto met agenten erin reed de auto van mijn nicht klem, zij dacht dat ze overvallen werden en probeerde weg te komen door gas te geven, gelukkig merkte de passagier dat het agenten waren, ze stopte dus en werd bekeurd en mocht, zonder dat er doden of gewonden gevallen waren, verder rijden.
  Ik moest een paar dagen laten een boete van SRD 350,- betalen op het bureau omdat de keuringsdatum van mijn auto een week verstreken was, in die periode werkte het keuringsstation van de politie te Geyersvlijt niet omdat alle apparaten daar defect waren. Toen ik ging om te betalen was mijn wagen reeds “gekeurd” door de politie, ik was het er dus niet mee eens dat ik zoveel geld moest betalen voor een “keuring” die men ook gewoon op straat had kunnen doen. Ook vertelde ik de dienstdoende agente dat het niet in de haak was dat iemand die geen gordel om heeft klemgereden wordt, zo iemand is geen misdadiger, het kan/moet dus op een rustige manier gebeuren, als die persoon denkt dat het een overval is en die persoon heeft toevallig een pistool in de auto dan kunnen er grote ongelukken van komen. De reactie van die agente was : “ef den har pipa, dan wo si suma moro tranga”. Hieruit blijkt dat er agenten binnen het korps rondlopen die te stom zijn om te begrijpen wat hun taak is binnen de samenleving, dat ze een wapen mogen dragen komt de veiligheid van het oplettende deel van het volk niet ten goede, het brengt het volk juist in gevaar omdat ze vaak denken dat ze Rambo zijn en als idioten in het rond gaan schieten.

  Onze agenten moeten daarom beter opgeleid worden, ik vrees echter dat er de komende tijd daar niet veel van zal komen, omdat ons schaarse geld eerder wordt uitgegeven om criminele gezinsleden van regeringsfunctionarissen, die in buitenlandse gevangenissen zitten, te verdedigen.


  Maak melding

 11. Dankzij de DiDiBrie en even moordlustige Botersacht van jullie zit Su met een Edward Belfortttt opgescheept, die de opdracht heeft gegeven om eerst te schieten en dan te vragen/ kijken wie het is. Deze Belfort zegt steeds als je je niet aanmeld dam komen wij jou halen dan moet niemand zeggen dat de politie bla bla bla. wij gaan keihard optreedenn hhhoor, met zijn slechte spraak(kinderlijke toon) En wat ook nog komt bij kijken de onbeschofte toon waarop de politie mensen denkt aan te spreken. Ding boi moes leer foeroe mang. Raar dat de top van de politie nog fatsoen moet leren tot de laatste man in rang, Wat een onbeleefde bende domme politiemannen in Su. Even dom en onbeleefd als de leiding van het land. JP ik wens je een spoedig herstel En tegen de vrouw van JP zeg ik; mevr heel veel kracht hoor om je man te kunnen bijstaan, hopelijk krijgt u ook steun van anderen. Want dit is geen pretje. Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 12. Maar die politieman heeft toch geen ka in z’n hoofd? De man kon zo dood als een fokking pier zijn geweest, wat dan??? Ik zeg vaker aan jonge agenten dat eroplos neerknallen, in deze volkomen onterecht, een fikse prijs heeft namelijk die van het geweten. Je schijt een buffel wanneer je op jou ouwe dagen jou optreden evalueer. Be carefull!


  Maak melding

 13. @ Paraman.

  Nee de politieman in kwestie heeft geen K in zijn hoofd.
  Hij heeft gehandeld zoals een politieman dat geleerd is.
  Alléén is er of waarschijnlijk, helemaal geen voorlichting
  geweest richting de arrestatie team. Je kan niet zomaar midden op straat op een auto schieten,er lopen daar mensen
  rond, en rijden ook andere auto´s in de rondte.
  Pas als men weet dat de man die ze zochten vuur gevaarlijk is, kan men tot deze actie over gaan maar dan goed voor bereid.En sommige mensen hebben geen geweten,als diender doe je dat moment wat je opgedragen wordt door je meerdere.
  In dit geval door de dienst doende chef van de Arrestatie Team.


  Maak melding

 14. Maandag 27 januari 2014 om 22:04 uur, door Grasbarki.
  @ Dus.

  Was jij die bewuste dag aanwezig, toen Rishie werd neer geschoten? Ik vraag dit omdat je precies weet, dat de agent die op Rishie schoot, op zijn nek gemunt heeft.

  Beoordeel -2

  *Nee, ik was niet aanwezig die bewuste dag maar ik heb het nieuws nauwgezet gevolgd!

  Maandag 27 januari 2014 om 23:15 uur, door ben66
  @dus….er is een wezenlijk verschil tussen het neerschieten van een laffe wegloper of iemand standrechtelijk neerknallen.

  Beoordeel 0

  * zelfs een “laffe wegloper” mag je niet in zijn nek schieten!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.