Parlementsvoorzitter Simons: niet alles goed

51

PARAMARIBO, 29 dec – “Er zijn dingen die niet gaan zoals we willen.” Dit zei parlementsvoorzitter Jennifer Simons bij de jaarafsluiting van de NDP. Het gebeurt maar al te vaak dat NDP’ers van verschillende niveaus vergeten waar ze vandaan komen. Er is nog altijd zoiets als een partijrichtsnoer.

De statuten van de NDP geven duidelijk aan waar het allemaal naar toe moet. In het afgelopen jaar is dit te weinig tot uiting gekomen. “Ik kan zeggen dat we niet alles gedaan hebben. We hebben nog wat te doen. Maar we zijn op de goede weg, we hoeven niet van alles te houden wat er gebeurt”, zei Simons. De partijstatuten hebben het onder meer over ondersteuning van nationaal ondernemerschap. Vooral wetgeving die dat schraagt, mag meer.

Aan de kwaliteit van de rechtsstaat mag ook meer worden gesleuteld. “We moeten een heleboel doen. Er zijn niet genoeg mogelijkheden voor burgers om hun recht te halen. We denken dat we een rechtsstaat hebben, maar burgers hebben dat gevoel niet”, aldus Simons. Toch moet vooral het huisvestingsbeleid beter. Een woningfonds zou al een heleboel doen. “Mensen moeten weten wat te doen om aan een woning te komen.”


51 REACTIES

 1. “Er zijn dingen die niet gaan zoals we willen.” Zoals zowat alles?

  “Er is nog altijd zoiets als een partijrichtsnoer”. Zoals eten, drinken en graaien?

  “De statuten van de NDP geven duidelijk aan waar het allemaal naar toe moet”. Naar verdoemenis?

  “we hoeven niet van alles te houden wat er gebeurt”. Zoals Maar we moeten er ook niks tegen doen??

  “De partijstatuten hebben het onder meer over ondersteuning van nationaal ondernemerschap”. Zoals het nationale corruptie-ondernemingsplan?

  “Aan de kwaliteit van de rechtsstaat mag ook meer worden gesleuteld”. Om het slechter te maken?

  “Er zijn niet genoeg mogelijkheden voor burgers om hun recht te halen”. Dus gaan we advocaten benoemen tot rechters?

  “We denken dat we een rechtsstaat hebben, maar burgers hebben dat gevoel niet”. Hoe zou dat toch komen?

  “Toch moet vooral het huisvestingsbeleid beter. Mensen moeten weten wat te doen om aan een woning te komen.” Zoals het illegaal te bezetten?


  Maak melding

 2. we denken dat we een rechtstaat hebben maar burgers hebben het gevoel niet. Aldus een awarie domri. Wanneer het de zelfde NDP is die een van moord verdachte crimineel met alle spoed amnestie verleend. Zelfs de domste onder de surinamers heeft dat spelletje door.
  Hoe lang nog?


  Maak melding

 3. Er zijn niet genoeg mogelijkheden voor burgers om hun recht te halen. We denken dat we een rechtsstaat hebben, maar burgers hebben dat gevoel niet”, aldus Simons.
  Daar heeft ze zelf aan meegewerkt toen ze lachend de amnestie wet 2012 aannam.


  Maak melding

 4. De meest schandelijkste politieke uitspraken gedaan door een pres,vz.dna en assembleeleden zijn op owroe jari 2013 gedaan te ocer.
  Het was een festijn voor insekten en roofdieren.


  Maak melding

 5. Het heeft echt lang geduurd voordat de NPD het begreep dat ze bijna niks hebben uitgevoerd.Eigenzakken vullen, autos pimpen, percelen inpikken, drugstransporten,terroristen situeren,wapen handel,amnestiewet voor zichzelf,gepantserde limos kopen,advocaten met stastagelden betalen voor zoon, zoon in de steeklaten en niet bezoeken, buitenlandse verplichtingen niet nakomen,zoals speechen in NY, Njang maken bij alle publieke projecten,nietsnutters,ongeschoolden,familie en loyalisten in dienst nemen,plicht verzaken zoals in Tigri kwestie,verplichtingen in het parlement niet nakomen,huizen verkoop veel duurder dan kostprijs,goedkope huizen bouwers geweerd etc.

  Een voorbeeld;
  goten en straten in Wanica werden aangepakt,waarbij partijloyalisten werden aangehuurd om het werk te doen.inschrijving werd taboe. Binnen korste keren was alle geld daar op, dus mogen burgers nu verzuipen door de regen, want er is geen geld om machines in te huren. Keer op keer werd er gehamerd dat mismanagement werd gevoerd daar, maar niemand deed iets eraan. Ik denk dat alle machthebbers bezig waren njang te maken dus mocht ieder doen wat men wilde.


  Maak melding

 6. Mw Jenny heeft ze duidelijk niet meer op een rij, door gedwongen geloof in NDP-sprookjes. Mw Jenny heeft het over rechtsstaat, terwijl zij persoonlijk een verbod heeft om de Grondwet te lezen ! Daarom dacht zij met haar medesamenzweerders dat zij met een gewone wet een VERBOD in de Grondwet kon elimineren, omzeilen !
  De MOEDERWET, Mw Jenny, kan alleen gewijzigd of aangevuld via een Grondwetswijziging ! (A bigi moro leki wan gewoon DNA-wet)
  Dit is nieuw staatsrecht van Jenny en de NDP !

  Het Interamerikaanse Hof vd Rechten vd Mens zal binnen niet al te lange tijd de Amnestiewet compleet VERNIETIGEN !

  Mw Jenny gaat burgers meedelen hoe zij aan een woning moeten komen ! Ook hier werken de hersenen niet meer ! Haar partij heeft het volk onlangs tienduizenden woningen beloofd !

  Jenny raakt verward door de vele leugens en Bakadina-sprookjes van de NDP !

  PS Nog een raadsel voor mevr Jenny, wie is het Hoofd vd Staatsveiligheidsdienst ? En wie heeft het Hezbollah-Verkoopplan-Suriname ontdekt ??


  Maak melding

 7. Wel, het is al een hele vooruitgang dat ze nu (onder de toenemende populariteit van Santokhi) tot de conclusie komen dat niet alles goed is. Er zijn zelfs een paar punten opgesomd!
  Maar hoe wil men dat gaan aanpakken? Simpel. Het budget van 2013 is helemaal op, maar die van 2014 is volop ter beschikking (hoop ik). Als men dan effectief met geld en middelen omgaat in het nieuwe jaar en de staatskas even niet ziet als snoeppot, dan kan men wel het een en ander voor elkaar krijgen. Misschien dat Bouterse dat bedoeld met ‘royeren’: wie snoept krijgt de roe.


  Maak melding

 8. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Het is in elk geval hoopgevend dat er wordt toegegeven dat de kritiek van de oppositie niet onterecht is.


  Maak melding

 9. We denken dat we een rechtsstaat hebben, maar burgers hebben dat gevoel niet”, aldus Simons. Dit is een waarheid als een koe, maar wanneer burgers dit kenbaar maken, worden ze uitgescholden voor redimusu’s, misdadige landverraders of Oemrawers en krijgen ze in het gunstigste geval een kogelbrief in hun brievenbus bezorgd.


  Maak melding

 10. Jenny Simons: “We moeten een heleboel doen.”

  Eeeeh, eeeeh, …….eindelijkkkkk gaat er wat gebeuren. Ik dacht al……er gebeurt niets……..
  Saaaaaaang, ze is wakker geworde, ontwaakt………..
  Gordels om mense, buikriemen strakkkk, want ze gaat kome!!!!
  President Simpòòòòò….olala!!

  Of gaat ze gaan……..???


  Maak melding

 11. Heeft ze het volgende echt gezegd.

  “Het gebeurt maar al te vaak dat NDP’ers van verschillende niveaus vergeten waar ze vandaan komen. Er is nog altijd zoiets als een partijrichtsnoer.”

  Van een verstandig mens verwacht je niet een zo domme tekst.

  De partij wordt achter het behang geplakt als dom en ongedisciplineerd. De partij bestaat al 25 jaar ofwel binnen de partij mag men zich ondertussen wel bewust zijn van het gegeven dat er regels zijn en dat niet iedereen maar zo kan doen wat de persoon het beste lijkt. Tenzij de regels zij stoor je maar niet aan regels en regel alles wat je zelf nuttig en wenselijk acht. REGEL de ANARCHIE.

  Werkelijk te gek voor woorden een president/voorzitter die zijn partij en regering de manter uitveegt en een parlementsvoorzitter die dat ook doet.

  Met zulke vrienden ben je geen vijanden meer nodig.


  Maak melding

 12. He juf Jennie hoe zat het ook alweer, neks no fout toch. Kom je erop terug? Jouw eerste prioriteit is de belangen van je baas B behartigen, dat heeft het volk door.


  Maak melding

 13. Dit zijn weer de reaktie’s van de nieuwfront aanhangers , hahahahah hahahah , wat zijn deze mensen tog ziellig .
  n.d.p geeft toe dat niet alles goed gaat , maar 15 jaar lang heeft het nieuwfront de surinamse samenleving voor de gek gehouden , jij nu


  Maak melding

 14. Ja jenny en die psa wet mag je in he achterste laten verdwijnen. Mensen laat je goed informeren over die wet want je maakt anders een keus met alle gevolgen van dien, ook die domme surinamers die z.g. bouta en jenny fans zijn.


  Maak melding

 15. Tijdens een oprechte evaluatie en zelfreflectie primeert de eerlijkheid.Dit houdt in dat de waarheid op de eerste plaats moet staan.Men moet zich geen valse spiegel voorhouden terwijl de samenleving er anders over denkt.Men is openlijk voor de buitenwereld met zelfkritiek m.b.t. het politiek handelen en dat is nieuw voor Suriname.

  Zelfreflectie is niet zo eenvoudig omdat je openlijk je fouten moet toegeven.Men geeft ook aan waar het aan gelegen heeft dat bepaalde doelen niet zijn gehaald.Dit verschijnsel is taboe bij de VHP en de NPS.Gelukkig hebben we nog een jaar te gaan en veel van de fouten kan men nog herstellen.Een goede voorlichting richting de bevolking is van groot belang.De NDP zal overwinnen.


  Maak melding

 16. @KOLBRI
  Kolibri Je zingt gevaarlijk, je wilt iets in jouw achterste laten verdwijnen, ik wist niet dat er Homo vogels waren of ben jij een nieuwe soort. Laten wij het houden op je kan goochelen door dinges in je achterste te laten verdwijnen. Mijn vraag is hoeveel x perdag laat je dinges verdwijnen en mijn 2 de vraag is heb jij het hele PSA wet gelezen want ik hoor je vel fluiten maar de misinformatie die jij waarschijnlijk heb ontvangen komt van de VHP. Fluit zacht.


  Maak melding

 17. Er zijn dingen die niet gaan zoals we willen..

  Hiermee bedoelt onze “tover fee” dat het roven door mag gaan maar dan op een ander manier…zodat het niet openlijk opvalt.
  Haar partijgenoten veroordelen zal zij niet doen daar zij dan ook een trap onder haar kont gaat krijgen met behoud van salaris.


  Maak melding

 18. Als juf Jennie en DDB echt aan zelfreflectie willen doen laat dan de handel en wandel van de grootste dief Abrahams op OW onderzoeken. Geheid dat deze rovende NDP bons Abrahams in de gevangenis beland. Pak ook andere profiteurs als Bouva aan, die de naschoolse njang patoe moet overzien. Bouterse heeft zelf gezegd dat het een zelverrijkingsproject is van betrokken assembleeleden.


  Maak melding

 19. koelie,witman,mokro,zijn een pot nat,zij willen de creoro mensen kapot maken.

  de meeste reacties zijn van deze honden,die de macht in su willen.

  blijven klagen als honden die hun zin niet kunnen krijgen en ook nooit hun zin zullen krijgen.

  onze pres is DELANO DESIRE BOUTERSE en dat gaat de komende jaren zo blijven.


  Maak melding

 20. Wat een HUIGELACHTIG gedrag van Jenny de die hard ndper!!!
  Nu komt ze met BEGI-BEGI gedrag bedelen voor een volgende regeer termijn !!
  OPDONDEREN DEZE CRIMINELE NDP REGERING!!


  Maak melding

 21. @Miera

  Hier een beetje Creeoolse Soep :

  Creolen hebben de Grondwet kapot gemaakt met de NEP-NDP-amnestiewet !
  Creolen hebben de CREOOLSE Wijnerman gedisst, vanwege een komende rechtvaardige importheffing !
  Creolen hebben een houtconcessie van 650.000 HECTARE (toebehorend aan het Surivolk)gekregen vd Pres !
  Creolen verkopen de goudvoorraad van de staat !
  Creolen zorgen dat de monetaire reserves van Surinam, vanaf januari 2013, ELKE MAAND dalen met een flink bedrag. TBV consumptieve uitgaven !
  Een Creool heeft binnen enkele maanden het HELE BEGROTINGSBEDRAG van OW voor het jaar 2013 weggemaakt !
  Een Creool, Dino, wilde volk van Suriname verkopen aan Hezbollah, Hezbollah-srafuteng baja !

  En andere bevolkingsgroepen willen de creolen kapot maken, toch ??


  Maak melding

 22. SraFu

  wat ben jij,een surinamer,of een surinamer geboren in nederland(nedsuri)of een nederlander.

  lees jou reactie nog maar een keer,vergelijk mijn eerste reactie met jou reactie(inhoudelijk),heb ik dan geen gelijk.

  wij de surinamers samen met de pres,werken aan vernieuwing,en een ander woord is;DEKOLONISATIE,HET AFBREKEN EN VERWIJDEREN VAN KOLONIAAL GEDRAG,MENTALITEIT,DENKWIJZE.


  Maak melding

 23. @miera dekolonisatie bestaat niet.Wat jij nu doet geschiedenis weg poetsen.
  Men zegd wie zijn geschiedenis niet kent zal zijn heden ook niet kennen.
  Het is duidelijk merkbaar dat je in paniek bent.Je gund jou Pres verder van het volk te stelen.
  Jaja want de kosten van 4 advocaten,van zijn zoon moeten betaald worden.Waarom stel je niet de vraagaan jou Pres om meer tevertellen over het vertoeven van zijn zoon in jail-house Amerika?
  Laten we met alle geduld 2014/2/7 afwachten.Dan zal je anders blaffen.


  Maak melding

 24. De Amerikanen hadden geen zanger in het gevang.Dus hebben ze Dina opgepakt om voor ze de banana boat te zingen.En is Muntslag een hindoestaan?Of de zwarte Shah Rookhkhan?hahaha


  Maak melding

 25. mi kondre

  ja jij hebt gelijk ,wie zijn geschiedenis niet kent,zal zijn heden ook niet kennen.

  oke.

  ken jij jou geschiedenis dan,ik denk van niet.
  1.wie zaren jou voorouders
  2 wat waren zij
  3.wat zijn zij geweest.
  4.en jij,’waar gaat jij naar toe.

  ik weet 100% zeker dat jij dat niet weet.

  jij leest zonder te begrijpen ,ik heb het toch voor jou en kontsoorten uitgelegd wat ik met dekolonisatie bedoel.

  jou persoonlijke vendetta met president Bouterse is niet mijn zorg,’ik vind hem de juiste man voor suriname,jij woont er niet.

  ete wang sani

  beantwoordt mijn 3 vragen als jij kan.
  ik denk dat jij dat niet kan,omdat jij van die woord gehoord hebt,maar,niet begrepen hebt.


  Maak melding

 26. @ miera

  Ik heb je met voorbeelden laten zien wat Creolen doen met andere Creolen in Surinam, ga daarop in !

  NDP-Dekolonisatie betekent jaarbudget OW in vijf maanden totaal leegeten !
  NDP-Dekolonisatie betekent ook elke maand grote bedragen uit de monetaire reserves opeten/consumeren ! (Zie artikel in De West)
  NDP-Dekolonisatie betekent alle bruggen door Nederlandse firma’s laten bouwen !
  NDP-Dekolonisatie betekent als miezerig land met een moord- en drugsleider, de USA aanvallen !

  mr Preet Bharara zal binnenkort je creoolse-drugs-wapenhandel-terrorisme-Hezbollah Pres aanpakken !

  U praat nog steeds over afkomst, kijk naar Surinam staatsbelang en naar Surinam mensenrechten !

  Zijn creolios zo dom ?? Of heb ik te maken met een enkele zeer domme ?


  Maak melding

 27. Van sommigen weet ik wie de voorouders zijn.De Dinka’s en de Nuers.Ze bevechten elkaar zo als ze gewend zijn.Op leven en dood.Als je naar ze kijkt,zie je geen verschil.Ze zijn zelf zwarter dan roet maar zien verschillen onderling.En dat is voldoende om de ander dood te willen.


  Maak melding

 28. Parlementsvoorzitter Simons zegt: niet alles goed

  Had eigenlijk moeten zijn: BIJNA ALLES FOUT

  Het is hoe je de grootschalige miljoenen dollars aan diefstal en corruptie van parlementariërs wil formuleren…


  Maak melding

 29. mi kondre

  jij hebt mij niks laten zien,’jij heb jou mening aan mij uitgelegd.

  wat denk jij aan het doen te zijn.
  jij woont er niet,maar jij klaagt er wel over.
  van alles wat jij in het bovenstaande gemeld hebt,is het negatieve naslag werk van de vroegere kolonisator,natuurlijk gaan er negatieve elementen zijn die bestreden moeten worden.
  en voordat jij over deze regering praat,moet jij ook naar de niet nagekomen afspraken van de vorige regering,fraude,drug afspraken,moord,afpersing,en weet jij waarom;omdat het nedeuro politiek daar aanleiding voor gegeven heeft.
  was het niet onder NL dat su zijn beleid gevoerd heeft.
  nu dat deze regering niet bang is geweest om stappen te ondernemen om suriname op een eigen en zelfstandige weg te leiden,maar door nederland beschuldigd word van criminele activiteiten.
  en kijk op deze site wat voor negatieve inpakt het op bepaalde mensen heeft,zij maken hun zelf tot tegenstanders van een land en de president,zonder de ware feiten te kennen of te weten.

  jij praat ook over afkomst en rechten.

  in welke land wordt mensen rechten het meest geschonden.
  welke land heeft het creoolse volk hun geschiedenis ontnomen.
  welke land heeft in de scholen hun geschiedenis aan het creoolse volk onder dwang geleerd,en dat,zodat het creoolse volk hun eigen geschiedenis niet zouden weten.

  even deze voor jou;
  als het creoolse volk eenmaal uit die slaaptoestand zijn geraakt en hun zelf weer geworden zijn hoe zij moeten zijn ,zullen,de belletjes anders gaan rinkelen.


  Maak melding

 30. jacobus

  ik weet ook wie jou voorouders zijn geweest.

  dat waren de germanen/oostenrijkers,omdat zij van nature rovers zijn,hebben zij elkaar nooit vertrouwd.
  zij gingen zich toen scheiden van elkaar.

  voordat,duitsland,nederlan,belgie tot staand gekomen was,hebben zij oorlogen onder elkaar gevoerd waarvan de helft van hun populatie weggevaagd waren.
  en dan had jij natuurlijk Hitler de slager,daar hoef ik het niet over te hebben want dat weet jij heel goed,.

  klets niet over een ander als die van jou erger is.


  Maak melding

 31. @srafu,goed zo je hebt het duideljk gesteld aan miera.
  Ze is nog steeds in slaap toestand.
  Het gaat nog steeds over de toekomst van Suriname waar ik mij zorgen over maak hoe moet het verder.
  Miera voert hier op dit forum een rassen strijd en ik doe er niet aan mee.
  Kom met concrete oplossingen wat goed is voor het land.
  een v.b.wat te doen met de kinderverkrachting die de pan uitreizen.
  Wat te doen met de drop-outs
  wat te doen met met het drugs gebruik van de jeugd in het binneland.
  Wat te doen met de werkloosheid.
  Wat te doen met de huisvestings problematiek,een ieder heeft recht op een goed onderdak.
  MIERA kom met oplossingen en sugessties.
  SUCCES!!


  Maak melding

 32. mi kondre

  jij maakt jou niet druk over de toekomst van su,maar van jou eigen belang,die kenmerken zie ik in jullie typen.
  ik gaat niet op deze site uitleggen wat voor idee ik heb om su vooruit te helpen,dat is ons belang.

  kijken jullie eerst in het land aan de overkant van de zee waar jullie wonen,proberen jullie die crisis daar maar op te lossen,wij zullen onze probleem zelf oplossen.

  jullie proberen nederlandse problemen in suriname te weerspiegelen.


  Maak melding

 33. @mierajoe ogri fu tru,ik ben net insuriname woonachtig.Maar kijk hoe gefixeerd jullie zijn op nederland.Te joe Pres ego kwensie oenoe ga jij nergens naar toe kunnen vluchten.
  De realiteit is hard om onder ogen te zien.Jij hebt net als de Pres geen visie om je land vooruit te brengen.
  Waarom is de zoon inamerikaanse jail?
  Ga maar lekker verder slapen hoor.


  Maak melding

 34. mi kondre

  wist ik wel.
  dan praat jij over realiteit,’en jij woont er niet.
  wil jij mij aan het slapen krijgen?,droom maar lekker,het zal jou nooit lukken.


  Maak melding

 35. Juf Jennie je behandelt het hoogste college van staat als een kleuterklas. Jouw eigen mega fractie heb je niet meer in de hand. Juf Jennie en Misiekaba blijven dienaren van Didibrie. Ondertussen gaan delen van de NDP en de coalitie hun eigen gang. Jouw criminele president begint de controle te verliezen, de NDP raakt in verval.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.