Bouterse: NDP in staat verkiezingen te verliezen

188

PARAMARIBO, 29 dec – “Het Nieuw Front is niet in staat de verkiezingen te winnen, maar wij zijn wel in staat te verliezen.” Dit zei president Desiré Bouterse bij de jaarafsluiting van zijn Nationale Democratische Partij, NDP. De partij zou het minder goed hebben gedaan de afgelopen tijd. Met name partijbonzen en NDP-parlementariërs lieten het afweten.

Dit kan de partij uiteindelijk duur komen te staan. Dit wil de partijleiding niet zonder meer zien gebeuren, zeker niet met de algemene verkiezingen voor de deur. “Wij kunnen verliezen als we ons niet houden aan de regels van de partijleiding. In 2014 zal het anders worden, wie zich niet houdt aan de regels, ga ik royeren”, zei Bouterse. Er zou veel op het spel staan, vooral nationaal: “Suriname ligt onder vuur, het is dekolonisatie tegenover rekolonisatie.”

Voor het laatste zouden de ‘gangsters’ van het Nieuw Front tekenen. Met name de VHP is in opmars. “Wij hebben een achterstand”, aldus Bouterse. Voor die achterstand mag de partij zich in de boezem tasten, niet de regering. De laatste zou uitblinken in prestaties, met allerlei geslaagde projecten. Vanaf de overdadig bezongen sociale projecten tot drinkwatervoorziening en productiebevordering. “Hoe we hebben gefunctioneerd als partij? Ronduit slecht. Ik heb het al gezegd, de grootste vijand van de NDP is de NDP zelf.”

188 REACTIES

 1. Goed zo VHP, goed zo Santoki, u bent goed bezig. U gebruikt legale middelen,kennis en kunde om uw doel te bereiken.De diktator dacht misschien dat een ieder voor hem zou buigen maar dat is niet uitgekomen. Dus maar gangster noemen.In elk geval heb ik nu geloof in dat de VHP onverschrokken leiding zal kunnen geven in dit land.Ik wil ook VHP worden.


  Maak melding

 2. Maar suriname moet op passen,dat ze niet het zelfde gaan doen als nederland,zo als geen visum verplichting voor surinamers op nederlands grond gebied..! Want dan komt suriname in de problemen,…..kent uw die mop van die twee negerïde mannen die lopen in denhaag ;ze lopen al wandelend tegen de nieuwe nederlandse koning Willem alexander van oranje nassau op, in denhaag zegt: de een tegen hem,swa je kijkt niet waar je loopt,waar op de ander zegt tegen hem;mijn broertje is op curaqao geboren ,swa. En ik zelf in Suriname swa………..uw begrijpen wakka nanga koni…….wintimang,kan kan…..


  Maak melding

 3. Maar suriname moet op passen,dat ze niet het zelfde gaan doen als nederland,zo als geen visum verplichting voor surinamers op nederlands grond gebied..! Want dan komt suriname in de problemen,…..kent uw die mop van die twee negerïde mannen die lopen in denhaag,ze lopen al wandelend tegen de nieuwe nederlandse koning Willem alexander van oranje nassau op, zegt de een tegen hem,swa je kijkt niet waar je loopt,waar op de ander zegt tegen hem,mijn broertje is op curaqao geboren swa. En ik zelf in Suriname swa………. wakka nanga koni…….winti..


  Maak melding

 4. Heeft bouta gesnoven voordat hij dit rotzooi uitkeaamde. Ik kots van deze man. Je macht is op rand van je ondergang . Hopelijk maak je het mee dat jou kleinkindren jou de vinger zullen wijzen en zeggen opa , je bent een slechte opa geweest.


  Maak melding

 5. Strontpijp 7 doet ook een duit in het zakje, coalitiepartner Willy Soemita, (KTPI) benadrukte dat het nooit zal lukken om alles dat wordt nagestreefd te behalen. “Geen enkele partij heeft dat nog kunnen doen”, benadrukte Soemita.

  Man man waar heeft deze Javaan al die tijd uitgehangen???
  Zit hij net dat hij is uitgekotst door zijn achterban???
  Niets dan sjené


  Maak melding

 6. Voorzitter Sergio Akiemboto van de jongeren afdeling van de Nationale Democratische Partij zegt dat de regering in de afgelopen drie jaar de basis heeft gelegd voor duurzame ontwikkeling. Van die zaken zullen we pas op lange termijn optimaal profiteren, vertelt de jongerenvoorzitter.

  Ja daar heeft ie gelijk in zo goed als zeker zal de eerstvolgende politieke partij / blok, bijvoorbeeld NF, zorg moeten dragen dat de staatskas, die leeg is teruggegeven, weer op korte termijn wordt aangevuld door impopulaire bezuinigingsmaatregelen die het NDP niet in haar vocabulaire heeft staan.


  Maak melding

 7. R ten cate
  Maar suriname moet op passen,dat ze niet het zelfde gaan doen als nederland,zo als geen visum verplichting voor surinamers op nederlands grond gebied..! Want dan komt suriname in de problemen,…..kent uw die mop van die twee negerïde mannen die lopen in denhaag,ze lopen al wandelend tegen de nieuwe nederlandse koning Willem alexander van oranje nassau op, zegt de een tegen hem,swa je kijkt niet waar je loopt,waar op de ander zegt tegen hem,mijn broertje is op curaqao geboren swa. En ik zelf in Suriname swa………. wakka nanga koni…….winti..IK BEN OP CURACAO GEBOREN EN NIET OP CURAQAO EN VERDER SNAP IK DIE HELE MOP NIET SWA KAN JE HET NOG EEN KEER VERTELLEN…BVD.


  Maak melding

 8. de show v DADA (Roger) Khan in ocer;

  als jullie niet naar tante Jenny komen om te vergaderen ga ik jullie royeren….maarrr, als hijzelf acte de presence moet geven da heeft hij hoofdpijn/last van poliepen en laat zijn gebit hem in de steek!

  maar Ocer-paars raakt pas in extase als DADA zijn bigi bek open trekt en de tegenstaanders betiteld als gangsters!

  zijn zoon is natuurlijk de paus van sing sing 🙂


  Maak melding

 9. R ten cate kent uw die mop van die twee negerïde mannen die lopen in denhaag,ze lopen al wandelend tegen de nieuwe nederlandse koning IK BEN OOK NOG EEN NEGROIDE EN GEEN NEGERIDE VERDER DENK IK DAT JIJ UIT CURAQAO KOMT EN EEN NEGERIDE BEN SWA.


  Maak melding

 10. Bouterse: regering functioneert goed, NDP minder.
  Wie leidt de NDP? Hijzelf toch?
  Is het gek dan om te concluderen dat wanneer hij de NDP niet eens goed kan leiden, hij de regering ook niet naar behoren kan leiden en ook niet naar behoren heeft geleid? Hoeveel ministers heeft hij al niet moeten vervangen? Heeft hij ooit verantwoording afgelegd voor zijn beleid?
  Bovendien speelt hij weer dat oude bekende spelletje van kolonisatie. Denkt hij dat de Surinamers dat niet door hebben? Dat hij VHP en Santokhi (en Front) probeert af te schilderen als aanhangers van kolonialisme geeft aan dat hij tegen betere banden met Nederland is. Waarschijnlijk uit zelfbehoud. Angst om uitgeleverd te worden?
  Indien NDP de verkiezing wint wacht het land nog veel meer zware regens.


  Maak melding

 11. Ik blijf hopen dat het volk de ogen,oren goed opend.Want volgens mij is deze Pres de kluts kwijt.Hoe kan hij stellen,dat de regering goed gefunctioneerd heeft,maar de N.D.P.niet.
  Dit is voor mij nog even onduidelijk.Misschien kan iemand uitleg hierover geven.


  Maak melding

 12. er was en is maar een oprechte club in surinaame dat is en blijft nieuwfront en met de vhp als leider en santoki als president wordt alles eindelijk op geruimd wat opgeruimd moet worden deze weg zal nu niet is lang zijn maar kort en krachtig en als dat is gedaan wordt er begonnen met de kans die het volk van surinaame wenst om van het land een grote bloemen tuin te maken waar alles zal op bloeien en groeien voor jong en oud iedereen welke kleur of ras zal hier aan mee doen en in mee delen verdeling of scheiding of roof en moord zal geen plaats meer zijn in surinaame ons land zal werken aan veiligheid op straat en in de huisen van surinaame schooling zorg voor kinderen zorg voor onze geliefde ouderen onze buiten land politiek alles gaat veranderen vrienden zijn welkom nederland is welkom samen gaan we verder amerika is welkom fabrieken zullen komen werk inkomen het gaat allemaal komen maar ook onze bossen gaan we beter beschermen onze natuur binnen land wordt nu geen binnen land meer maar we gaan de stad ook daar brengen en meer en meer we gaan samen bouwen aan de toekomst surinaame god bless surinaame en zijn volk en ik bedoel iedereen blank geel donker gemengdt leve nieuwfront leve nps 2014


  Maak melding

 13. Hahahaaaaaaa wat een génante vertoning miegado wat bezielde de NDP en partners(sprekers) Ai boi maar heb ’t meest gelachen om DiDiBrie en Aboel(deze zei steeds god zegene Su en de NDP) DiDiBrie gaf gewoon toe dat ze op achterstand zijn en dat de NDP de verkiezing gaat verliezen als ze niet harder hun best gaan doen hahaaiii mie gado. Na a STERKE leider foe Su dja. Heeft Somo hem in de wurggreep of niet ,waar is de DiDiBrie die niet met zich zou laten sollen? Fawaka a ogrie pa go dok. Santokhi is van een kuiken (uit)gegroeid tot een gangster, want DeDiBrie weet wat hem te wachten staat. En DiDiBrie probeerde ook nog een niet bij naam te noemen Ambassade in Su in zijn lulverhaal mee te nemen zgn is Santokhi bezig met buitenlanders Su te destabiliseren; wel wel DiDiBrie loop na joe moer joe zaka-zaka joe. Het uur U nadert gie joe. A eerste slag is al in Al-weer-i-ka(Dinjapjapie zit lekker weggestopt voor zeker 50 jaar)De 2de slag zit eraan te komen en heel graag voor de verkiezingen van 2015.Dan hebben ze een rede(n) voor dat verlies van de verkiezingen. De NDP voelt ’t verlies aankomen hoor; zelf Bimbo kong mild af en toe hoor je hem anders piepen in de uitzending hahahaaaaaii. Any way ik heb gelachen ,nadat ik enkele sprekers had gehoord. Ding BEEST kong zwak man en geven dat zrlf toe. Odi.
  Glenny.


  Maak melding

 14. Is het mogelijk dat je van jou land houdt, dat je van Su houdt en bewust positieve ontwikkelingen over het hoofd ziet, dat je landen die Su een bananenrepubliek noemen en de wil van het souvereine volk naast zich legt ondersteunt. En hou je werkelijk van jou diaspora of is het schijn of gericht op een groep wel nu een van jouw diaspora is doodgeschoten en ik heb jouw niet horen piepen niet eens……..I rest my case


  Maak melding

 15. Ik heb het over de jongeman die in Den Haag door de politie is doodgeschoten terwijl hij ongewapend en onschuldig was en de politie duidelijk fout was maar op onverklaarbare wijze niet een symbolisch gestraft werd
  In een land die al zonder bewijzen mensen bij verstek veroordeeld


  Maak melding

 16. Beste @Pico & @ mi kondre

  DADA KHAN heeft 2 regeringen;

  het kabinet waar al zijn boevenmaties zitting heeft, en een coalitie met andere partijen!

  dus een waarschuwing tot royeren is vooral bedoeld voor leden Abop & Somo


  Maak melding

 17. Indien zo uitgesproken zegt het volgende alles:

  “wie zich niet houdt aan de regels, ga ik royeren”, zei Bouterse”

  NDPers de D mag uit de naam van de partij want uw voorzitter gaat terug naar de tijd van Lodewijk de 14de en stelt de Partij dat ben IK.
  In werkelijkheid atelt de Voorzitter ik ben jullie 1 keer per 5 jaar nodig en voor de rest moeten jullie je mond dicht houden.

  Alleen als het op daden aankomt ZWIJGT de voorzitter.


  Maak melding

 18. @Orla je wijkt af,we hebben het over de Pres van Suriname die de kluts kwijt is en nu al te kennen geeft dat er geen ander termijn meer opzit.
  2014 word jaar van de waarheid.
  We wachten het maar af,de YANKEES komen eraan.En CC-1 zal anders piepen.


  Maak melding

 19. Bouterse: NDP in staat verkiezingen te verliezen.

  In 2014 zal het anders worden, wie zich niet houdt aan de regels, ga ik royeren”, zei Bouterse. Er zou veel op het spel staan, vooral nationaal: “Suriname ligt onder vuur, het is dekolonisatie tegenover rekolonisatie.”

  Over royeren gesproken. Hij moest gisteravond daad bij het woord moeten voegen. Ramon Abrahams publiekelijk moeten royeren!!!! Zo zie je weer, zij woorden zijn voor de podium.

  Wat bedoeld hij met `rekolonisatie`? Door China? Wat zij zelf toestaan!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 20. De verklaring van Bouterse getuigt van iemand die in paniek is. Zoals forumlid Dre al zei, wanneer gaat deze president nu eens verantwoording afleggen voor het gevoerde beleid. De man komt 2x per jaar monologen houden in de DNA ermee houd het op.

  De president heeft niet het vrije recht heeft om te beslissen of hij verantwoording over het gevoerde beleid aflegt in DNA of niet, hij is daartoe grondwettelijk verplicht !! De President heeft voorts niet de vrijdom om te beslissen of hij, door parlementariërs gestelde vragen, zal beantwoorden of niet. Hij is daartoe bij wet verplicht.

  Overduidelijk dat Bouterse en z’n roversbende de regels van de grondwet en de normen en waarden van democratie en rechtsstaat, de grenzen van de moraliteit en het fatsoen aan hun laars lappen.

  En dat je je concurrent uitmaakt voor “Gangster” is bijzonder laag, wetende dat daar geen enkele bewijs voor is. Wederom pleegt Bouterse een moord en dit keer betreft het karaktermoord. Wat een walgelijke kerel.


  Maak melding

 21. -Er staat geschreven…. Ik heb het al gezegd, de grootste vijand van de NDP is de NDP zelf.” en…Voor het laatste zouden de ‘gangsters’ van het Nieuw Front tekenen. Met name de VHP is in opmars.

  -Ziet Bouterse nu zelfs in dat zijn partij een zooitje is met corrupte mensen!!!!

  -Ik hoef zo een president niet te hebben die anderen gangsters noemen, dit omdat het geen taal en ook geen opvoeding is voor de jongeren.
  Zie maar wat voor voorbeeld er gegeven wordt en waarom de criminaliteit maar blijf stijgen.

  @rene, doe je huiswerk beter voordat je een ander zomaar de schuld geeft.

  @Orla, die jongen heeft pech gehad en had ook niet moeten bedreigen met een pistool. Als je weet dat je niets gedaan hebt ren je ook niet weg.


  Maak melding

 22. Het is toch triest dat een ongeletterde, veroordeelde drugsdealer tevens MOORDENAAR nog steeds press is.

  Wel wel wel…hy voelt de hete adem in zijn nek van de bakra’s die hem gaan of zullen laten oppakken als hij niet meer onschendbaar is. Grootdoenerij zal dan plaats maken voor schijterij…

  Hij gaat natuurlijk nog meer luchtkastelen beloven en hier en daar gratis “dingens” weggeven.

  Deze moordenaar zal zijn straf niet ontlopen.

  Het recht zal altijd zegevieren.


  Maak melding

 23. Bouterse noem ik een krachtige leider als president ondanks de masala protest van al die coke snuivende koelies op waterkant. Tijdens de regeer periode van de VHP met een dementerende president Venitiaan die geen macht had alleen de titel president kon iedereen alles wat los en vast zat stelen van Surinaamse volk. Brunsie en Samo zijn de 2 grote Schurken. Nu de VHP niet meer regeert en wij een krachtige leider hebben in de vorm van Bouterse houden de 2schurken zich koest. Bouterse heeft 1probleem ieder keer stuit hij tegen de VHP ambtenarij die niet voor de staat en het Surinaamse volk werken maar voor de Verenigde Hindoestaanse Partij. Als Bouterse echte vooruitgang wilt moet hij deze netwerk van VHP ambtenarij met Spoed vervangen door een multiculturele samenstelling die trouw zijn aan geen partijleden maar aan de staat Suriname en zijn volk. Ik hoop dat de zittende coalitie de verkiezingen weer wint en dat de VHP weer buiten spel staat. Dit moet voldoende zijn om Suriname te zuiveren van de corrupte frauderende eigenbelang dienende koelies die Suriname en het Surinaamse-Volk kapot maken.


  Maak melding

 24. @ Lalbhadoer
  De wolf gaat zijn ECHTE VRIENDEN nooit royeren…hy laat het volk horen wat ze willen horen in de HOOP dat hy weer press wordt..
  Er is nl maar 1 rede dat hy weer press wilt worden en dat is dat hy dan NIET wordt opgepakt door de Hollanders aan wie hy ZGN een hekel heeft…
  Hy vergeet 1 ding en dat is dat hy niet voor eeuwig press blijft maar dat hy wel voor eeuwig een MOORDENAAR is en blijft..


  Maak melding

 25. Normen en waarden…….geschreeuw…ophitserij….scheldpartij…..
  en nog wel LIVE op de tv. Mooi voorbeeld voor kinderen en de vele buitenlandse gasten die hier in Suriname verblijven momenteel.


  Maak melding

 26. @wAArhEId

  ter aanvulling.
  Jou coke snuivende press heeft vele gezinnen tevens onze jeugd al merendeels kapotgemaakt mede door zijn groot import van coke..
  Onder jou coke snuivende press, die een veelvuldig moordenaar, drugsdealer, verkrachter tevens terrorist is vindt er hedendaags nog steeds OPENLIJK corruptie plaats.
  Onder jou coke snuivende press zijn een aantal van zijn vrienden naar huis gestuurd wegens corruptie met behoud van salaris ipv hen aan te klagen voor OPENLIJK corruptie.

  Vertel mij wat voor uitstraling jou press heeft naar het buitenland toe..
  Zoals ik al eerder heb aangegeven zijn het merendeel ondankbare HONDEN die een moordenaar, drugsdealer, verkrachter, terrorist kiezen als press.

  Regels van moraal en fatsoen zijn dan hier niet te vinden.


  Maak melding

 27. De Nationale Debielen Partij heeft weer zijn Debielen een hoop shit verteld door middel van zijn hoofd Debiel.
  Gewoon te zielig om woorden aan vuil te maken .
  De regering is inderdaad goed bezig met hun zakken vullen .
  Maar daar blijft het bij .
  Zielig


  Maak melding

 28. Waarheid…goed gesproken.UIt het artikel kunnen ze niet begrijpen wat D bedoeld. Het enige wat ze begrijpen is klinkklare onzin als reactie te plaatsen.D..heeft veel meer gepresteerd in een korte periode en hij heeft goede ideeen voor de toekomst en ontwikkeling van su. A man disi lob’ sranan, foeroe sma no ma si in. Ze blijven in hun klein denkwereldje en wat niet in erin past schelden wij maar gewoon uit, he? Wat ze ook mogen doen.. Santhoki word NOOIT pres. Die man zit vol met haat en bitterheid en boosheid. Het zijn de mensen rondom D die stagnatie in het ontwikkelingsproces willen brengen.
  Ik ben voorstander van het surinaamse volk en geloof niet in discriminatie…vandaar dat er een einde moet komen aan die hokjes partijen die de verdeeldheid in het land handhaven.


  Maak melding

 29. Deze Pres kent geen waarden en normen.
  Elke dag ben ik bezig mijn kinderen verschillen te achter halen.
  Als je de woordkeuzes van deze Pres hoort dan vraag ik me af hoe voorbeeldig je bent voor deze generatie.
  2 woorden die mij opgevallen zijn;”gansters”,en de naam chandrika-segebaai”.
  Vind het jammer dat er mensen rond lopen die laag opgeleid zijn of niet naar school gegaan zijn dit soort woorden serieus nemen.
  Ik hou mijn hard vast,dat er geen rassen strijd plaats vind in Su.
  Maar dit soort uit spraken kan je alleen maar doen,als je je zelfs niet veel in je marche hebt.
  Maar ja ik hoop dat de jongeren deze uitspraken,goed kunnen relativeren.


  Maak melding

 30. Oom DESI, Never do the (dans) tango with an ESKIMO ooojaa
  chandrika segebai…永远做探戈与爱斯基摩人………
  I LOVE SU WOON EN WERK….DES FOR PRESS>>>2015..


  Maak melding

 31. @henry ik krijg bij jou niet het gevoel dat je een betere Suriname wil.
  Een President die zo in opspraak is,besmeurd is.
  Zijn zoon vast zit in Amerika.
  We weten niet of hij de persoon is die bedoelt wordt met CC-1.Nou dan zijn de rapen gaar,mocht het zijn dat hij de persoon is.
  Wil je zeggen dat zo,n Pres voor jou kinderen,althans jou generatie voorbeeldig is.
  Volgens jou redenering mag SANTHOKIE nooit PRES worden,dat hoefd ook niet.Maar maak die vergissing niet,het staat bekend dat er binnen de V.H.P.zeer zeer respectabel capabele ,integere,wel bespraakte,lieden zijn.
  Dus mi brada,no broko joe ede nanga CHAN,


  Maak melding

 32. ENDEEPEE kan verkiesing verliese? Bauwters gaat maatreegel neeme? Maar hoe dang? Als advizeur hem verkeerde dinge vertel, dang hoe hei kan iemant wegstuure? Hei self weet niet , hei ken niet eens grontwet goet. Hei ken niet eens reegels van ENDEEPEE goet. Hei geen sin heev om het te leere. Hei teveel fertrauw op advizeur. Dang hei neem niewe advizeur. Dang weer niewe. So bleiv doorgaan. Want hei self niet is geleert. Is groote hendikep.


  Maak melding

 33. laat hij lullen wat hij wilt,vanaf de arrestatie van dino is deze partij bergafwaarts gegaan en nog steeds,en als je goed kijk naar de foto zie je rook op stijgen achter zijn hoofd.
  letterlijk amang abie karter druk now,het beste is dat hij een afspraak maakt bij SURMAC voor een complete reviese is mijn conclusie,iemand anders een voorstel,!


  Maak melding

 34. @zwakka,dan moest hij zelfs scholing genoten ebben.Welke adviseurs gaan jou goeie dingen vertellen,vooral omdat ze weten dat je al een ebbe bent.
  Die adviseurs zitten daar om hun njang te maken.
  Waar op de wereld komt het voor dat een Pres van onbesproken gedrag is ,alleen in su.
  Je denkt toch niet dat een adviseur die een dure opleiding genoten heeft,aan iemand die nauwelijks geschoold is ,zijn beste adviezen zal geven.Nee toch.
  Hij moet de schuld bij zich zelfs zoeken.Laat anderen die de kennis en kunde hebben die JOB doen.Het buitenland kijkt oo mee.En ik zal je zeggen het is een lachertje wat in su gebeurd.Hij is absoluut geen rolmodel voor de toekomstige surinamers.Een man zoder idealen,behalve de corrupte.


  Maak melding

 35. Sranang gaat vooruit, eerder noemde de massamoordenaar-dictator Des, de oppositieleden Staatsvijanden

  Nu noemt de internationale drugscrimineel de oppositieleden Gangsters

  Deng 8 dec nanga Moiwana kunu e yoko Desi, verstang e gwe !

  Rekolonisati na verkwansel a heri monetaire reverve fu a kondre !

  Rekolonisati na wroko makandra nanga soso onderdrukkingsmakti leki Venezuela, Cuba, Iran, China, Obijang en nanga Hezbollah !

  Strafzaak Dino o opo Sranangmang ai ! Mr. Preet o doro nanga hipi hipi “Gangsterinfo” fu Pres, dan w’o luku go moro fara !


  Maak melding

 36. ROY,
  Bericht voor @Roy.
  Roy hebben ze Bouterse met cocaïne gepakt nee, hij wordt via via beschuldig maar ze hebben hem niet met coke gepakt, Santokhi wordt ook beschuldigd van coke handel maar je hoort al die koelies op waterkant gillen hij is onschuldig ze hebben hem niet persoonlijk met coke gepakt, dat klopt ze hebben hem niet met coke gepakt maar wel, Santokhi vrouw die een paar koffer coke had en ze was plotseling met een undercover politie operatie bezig . wat is er met die coke gebeurd de twee creoolse MP hebben het overgedragen aan de twee koelies politiemannen de regerende Hindoestaanse justitiële macht in Suriname deed derest. In Nederland noemen we die een COVERUP. Wat het Buitenland van Bouterse vind interesseert mij niet en wat je onder het buitenland verstaat zijn de westerse landen met een dubbele agenda de Voormalige slavendrijverkinderen. Bouterse kan heel goed omgaan met alle zuid Amerikaanse en Latijnse Buren, in China, Japan, Filippijnen, Indonesië en heel continent Afrika is hij welkom dus 80% van de landen in de wereld. Probleem zijn de zogenaamde Blanke landen die de boel willen dicteren. Bouterse heeft in zijn korte regeer periode meer voorruitgang geboekt dan de VHP in 50 jaar. Alle natuurlijk hulpbronnen worden gestructureerd en in kaart gebracht dat beteken dat die BAnditos bij de VHP niet meer kunnen stelen, Bouterse bouwt project huizen in Suriname, Bouterse heeft Suriname zijn kustwacht gegeven om die Guyanezen Koelies Banditos te bestrijden die Suriname leeg vissen. Bouterse heeft voor gezorgd dat de Nederlandse Surinamers een toeristen visum konden kopen voor Suriname dus geen lange wachtrijen voor visum aanvraag bij Surinaamse consulaat. Wat de VHP in 30 jaar niet voor elkaar kreeg heeft hij binnen 3jaar voor gezorgd PSA voor Surinaamse Nederlanders dag Visum vrij reizen naar SU suriname here i come. Bouterse zorgt voor een Surinaamse raffinaderij daardoor kan Suriname haar eigen benzine produceren dus geen wachten meer op de Boot Petro Caribe die Suriname van benzine voorziet, suriname wordt een concurrent benzine exporterende land en wie was tegen de bouw van de Raffinaderij… DE VHP. Bouterse is geen GOD maar hij doet het veel beter dan NPS en VHP. De VHP maakt zich grote zorgen want ze zien het verschil dus komen ze met een charme offensief binnen alle groepen in Suriname iets wat ze nog nooit hebben gedaan sinds het oprichten van de VHP als alles zo slecht gaat dan wacht je toch rustig af dan stemmen de mensen weer op je partij maar je weet wat men zegt een KAT in het Nauw maakt Rare Sprongen. Alles wat Bouterse doet is volgens de VHP fout maar de VHP komt niet met een alternatief plan wat ze anders zouden doen behalve de boel WEER Leegroven wanneer ze aan de macht zijn. Bouterse ga zo door je geeft alle Coke Snuivende koelies op waterkant een hoge bloeddruk, zenuwinzinking, hartaanval, trauma,zelfmoordneigingen, want ze typen zich dood van jouw vooruitgang voor Suriname en het Surinaamse volk. Wie kent het verhaal voordat Bouterse aan de macht kwam repte Venitiaan dat hij een vette staatkast had achtergelaten toen overleed de bankdirecteur, Bouterse kwam aan de macht maar kon geen geld vinden geld was weg en niemand kon vertellen waar het geld gebleven was maar wij weten hoe snel die Koelies handen kunnen zijn. de VHP propaganda machine is dag en nacht Bouterse op waterkant en mamjo aan het aanvallen want zijn beleid werp vruchten in zo’n korte tijd en hij ruimt de Puinhopen van de VHP op . De Koelies in Suriname en Nederland klagen want door Bouterse hebben ze moeite hun Hindoestaandse onderonsje in leven te houden de waarheid zegt hiep hiep hoera het is afgelopen voor die Banditos.


  Maak melding

 37. Suriname komt steeds in handen van verkeerde politieke leiders, sins 1975 is geen enkel partij instaat om Suriname weer op te bouwen. Dit duurt nog zeker 50 jaren. GEEN NDP, GEEN FRONT EN OOK GEEN PL, ABOP ETC ETC


  Maak melding

 38. onze DADA KHAN was onlangs op de begrafenis van Mandela!

  dat hij niet veel opgestoken heeft is de danken aan zijn abra-broki aanhangers ….soort houdt van eigen stank tog!

  en dan onze First Lady,

  sinds aanhouding Baby bespeuren wij een verhoogde kado-geverij aan allerlei instantie met dank aan government-take, maar “moesje” wandelt graag in de ‘Parijse, Ocer dus na soso hiep hiep hiep en handjeklap

  ai boi 🙂


  Maak melding

 39. beste Waar@Heid,ik heb enkele vragen die ik van jou beantwoord zou willen krijgen.
  Vind je het goed dat jou pres van onbesproken gedrag is?
  Waarom heeft jou Pres zijn zoon bevrijd uit de gevangenis.
  Waarom heeft hij Dino benoemd tot de best man van C.T.U.
  Is deze C.T.U.bij wet vast gelegd.
  Waarom zit Dino vast in Amerika.
  Wie wordt bedoeld met CC-1
  Waar zijn die 18000 woningen.
  Waarom hebben de boot enbushouders nog geen geld ontvangen.
  Waarom nog geen kinderbijslag en naschoolse uitbetaling.
  Waarom houd jou Pres alleen maar monologen.
  Waarom geegt hij geen verantwoording aan het parlement.
  Waarom noemd hij anders denkenden staatsvijanden,en weer nieuw gansters.Tang boeng jerre!


  Maak melding

 40. Ik had me echt voorgenomen om dit keer te luisteren naar Bouta, maar toen hij het nodig achtte om het maaien van bermen in Coronie als een van dé prestaties van deze regering aan te halen, was mijn emmer vol. Bovendien had mijn nichtje van 8 jaar die onzin beter kunnen voorlezen dan Bouta, de meest eenvoudige woorden kwamen verminkt uit zijn mond, hij wist vaak niet eens wat hij voorlas, er is volgens mij iets heel erg mis met ‘onze’ president. Dat de NDP de komende verkiezingen zal verliezen, staat als een paal boven water, (zelfs Bouta voelt het aan, alleen de grootste paarse ezels hebben nog oogkleppen op ) en dat heeft deze partij vooral aan zichzelf te danken, met name aan vader en zoon Bouta, Santokhi, of wie dan ook, heeft er veel minder mee te maken.


  Maak melding

 41. Whahahahahahahahaha, je voelt hem noh!!!!

  Alias b. je bedoeld, de ndp “GAAT” de komende verkiezingen verliezen.

  Je hebt een ‘kans’ gekregen en die heb je verkwanseld.
  Slechte rolemodel, slechte vader.
  Als je zo geweldig bent, zogenaamd politiek onschendbaar, dan ye sorie deng witmang dat je gewoon je Gangsterzoon gaat opzoeken in jail.
  Maar…..je durft niet hé pantoffelheld.
  Theoretisch kan niemand je iets doen, waarom ga je niet op bezoek???????

  Je kunt liever voor je 14 kleinkindjes gaan zorgen, want voorlopig blijven ze vaderloos.
  Iemand die niet geen notitie neemt van zijn eigen bloed, heeft ook geen gevoel voor het volk …. ….

  Grandfather it is time to move!


  Maak melding

 42. Waarheid wat ben je dom zeg want je kan niet verder zien dat je neus lang is en ik vind jou ook een racist alles wat slecht gaat in Suriname heefd de hindostanen gedan , ik vraag jou dan wat heefd de grootste moordenaar en druks dealer van suriname gedan en de creolen tot heden


  Maak melding

 43. Ja ja Bouterse is angstig. Zijn zoonlief Dino wordt goed onder handen genomen door de amerikaans-indier heer Preet Bharara. En voor je het weet komt president Bouterse aan de beurt. Dus deze man, Bouterse dus voelt nattigheid.

  Bouterse wilt dus snel en zijn fakkel overdragen.


  Maak melding

 44. Esmerald, het feest gaat pas beginnen als Dino moet voorkomen. Dino doet alles voor strafvermindering dus de beerput gaat in NY open. Bouterse Sr is straks nergens meer veilig. Voor internationale drugshandel geldt diplomatieke onschendbaarheid niet. 2014 wordt de jaar vd waarheid.


  Maak melding

 45. Liar, liar, liar!

  De suri pres. denkt dat het suri volk alleen maar uit ongecertificeerde analfabeten bestaat.
  Alias b. pleegt weer een aanslag, dit keer op het intelligentie vermogen van het volk.

  Ja, aov en kinderbijslag verhoogd, applaus, helaas zijn die mensen terug bij af, want de prijzen van levensmiddelen zijn skyhigh.

  Bruggen, welke bruggen, het volk ken niet vreten van bruggen. Die bruggen zijn vooral bedoeld voor die ondernemers die het volk uitbuiten. En er is veel tjoekoe onder de tafel betaald, grote gatenkaas.
  Kustwacht, whahahahahahaha, wanneer ga je naar Tigrie, kan niet hé, want je gangsterzoon heeft zware wapenbelangen daar…

  Wanica ziekenhuis, soema.., je bedoeld, het bordje…..net echt.
  Poliklinieken voor wie, zijn privé bedrijven.
  Mensen sterven als ratten in het azp, velen worden in de gang gedropt, vanwege een tekort aan bedden. Alleen zwangeren worden geholpen in het militair hospitaal.

  Verder mislukte cassaveproject van vrouw buza, onafgemaakte scholen, en subsidie aan rijstboeren pas afgelopen maand.
  Niets over de vele burgers die nog steeds op een betaling wachten en dan noem ik niet eens de ondernemers.

  Water oké, applaus.
  Psa bullshit, onnodig
  Visacard oké
  Sigarettenverbod, ach ja…

  Niets uitgevoerd wat belangrijk is en wat er beloofd is tijdens de verkiezingen.

  Conclusie, deze regering heeft geen flikker uitgevoerd


  Maak melding

 46. @Henkes
  Het maaien van de bermen in Coronie kan geen prestatie van deze regering zijn aangezien ze dat al 4 maanden niet doen. Per januarie 2014 is er weer een contract met een aannemer om het te gaan doen, gelooft of belooft men.

  Het zit duidelijk niet goed met het korte termijn geheugen van de President. Het inzicht in de actualiteit is veer te zoeken. Bij alle prestaties kan een stevige kanttekening geplaatst worden.


  Maak melding

 47. @ Simpel

  No spang, trap niet in racistische valkuilen, de NDP en leiding zijn zwaar in paniek !

  Een deel vd creolen heeft tot nu toe ook gepresteerd dat deze fascistische blakamang, die ver na de slavernij,(ook) eigen ongewapende onschuldige creolen heeft gemarteld en doorzeefd met kogels, doorgaat met zijn vijanddenken en nog steeds ongestraft rondloopt !

  Let wel, deze volksmoordenaar durft te spreken over rekolonisatie !!
  Den schot nanga deng marteling fu a mang disi, na dati eng e kari freedom !


  Maak melding

 48. Bouterse merkte op dat de strijd gaat tussen ‘dekolonisatie en rekolonisatie. “Dit gaan wij nooit toestaan. Wij voeren een dekolonisatie beleid en wij gaan vechten voor elke millimeter grond in dit land. Laat die gangsters dit weten, laat Segebai het weten”, zei de NDP-voorzitter. Volgens hem is Suriname ‘onder attack’, met alle steun van de ‘witte mannen’. Ambassadeurs zouden Santokhi ondersteunen tegen Bouterse. De president merkte op dat zij de dieven en gangsters niet zullen kunnen helpen, want het volk zal het niet toelaten. ???

  Gevaarlijk voer voor een coupe ! Bouterse kan zich niet veroorloven om geen president te zijn. Zodra de NDP in 2015 buitenspel staat komen de bakra’s Bouterse arressteren. En hij weet dat.


  Maak melding

 49. Deze regering heeft niet eens 10% van de beloften uitgevoerd!

  Concrete zaken als, de beloofde huizen, goede scholing, een goed afwateringssysteem, een veilig suri, goede wegen(infra), een degelijke informatie technologie ontbreken, geen landbouwontwikkeling, geen industrie etc etc.

  En als we de stelling overnemen van velen, dat een politiek figuur niet alleen onschendbaar is, maar vooral van onbesproken gedrag moet zijn, dan moet de hele coalitie naar huis.
  De veroordeelde drugsdealer met veroordeelde gangsterzoon.
  De bankrover gangster,
  De vrouwenaanrander gangster
  De dna voorzitster wiens man gangster praktijken heeft uitgevoerd bij suripost of zo..
  De ontslagen grond gangster, de radiogangster etc. etc.

  Kortom het stikt er van de gangsters in de coalitietop, walgelijk, disgusting…….

  Inkoppertje alias b. je hebt het verkeerde woord gebruikt.
  Gangster pres, alleen in suri baja……..

  Men kan een boekwerk schrijven van alias b zijn gangsterpraktijken….


  Maak melding

 50. Klagen en maar klagen nu hoor je het maar toen CHAN de PRESS en de NDP voor alles en nog wat uitmaakte waren jullie het eens nu hij als partijleider niet als PRESS de VHP voor gangster uitmaakt zijn jullie laaiend maar het zit zo iedereen weet dat de PRESS niet heilig is wat geen mens is maar er word wel gedaan alsof CHAN heilig is ja door jullie natuurlijk zo is bij hem niks fout wel zo is het nu bij de PRESS het volk ziet dat hij meer gedaan heeft voor land en hij doet zijn best wat wij toen al die jaren niet hadden van de andere regeringen in 100j en nog er bij met hulp van buitenland nou dan vind ik het toch knap dus ook niet fout.


  Maak melding

 51. Ha!Ha!Ha!
  Brada Bouta e tja alla malla ede gwe ai ziekie ding.
  Ai mik ding schijt water no tap na forum.
  Andere weten niet meer wat ze moeten schrijven.
  Deze man is de grootste aller tijden ano so dang.
  Groetjes,


  Maak melding

 52. @sjang bouta maakt zich zelfs nog zieker dan dat hij al is.
  Het is duidelijk een probleem van woordvindings keus.
  Hij gaat steeds meer stommiteiten uitkraaien.
  Ga je hem straks ook helpen om Dino te bevrijden.
  Dez man is niet goed voor de jeugd.
  Je kan santhokie niet vergelijken met je Pres.
  Santhokie heeft adviseurs van gelijke strekking.
  Maar de adviseurs van je Pres zijn hoger begaafd dan je Pres jij nu.
  Dus sjang ga rustig na denken hoe je dit land in de toekomst wil zien.


  Maak melding

 53. Bericht voor @mikondre
  Beste mikondre
  (1)Ik ben met je eens een president hoort van onbesproken gedrag te zijn dat hebben de blanke ons geleerd maar zelf brengen ze de ene naar de andere subtiele Crimineel aan de macht de regels gelden alleen voor de zwakke. Wat Suriname betreft als je bent omring door zogenaamde zakenmannen ( Stelende Koelies) die alles jatten en over je heen lopen zoals ze met Venitiaan hebben gedaan dan heb je een baas boven Baas nodig die de schurken en rovers vrezen. Zolang Bouterse Suriname goed opbouw en de mensen zien vooruitgang dan macht hij de Dictator zijn voor alle rovers en schurken dus ook( Javanen , creolen, chinezen en koelies).(2) Kun je me bewijs geven dat hij zijn zoon uit de gevangenis heeft bevrijd of herhaal je de VHP Leugen.(3) Bouterse zijn fout was om zijn zoon tot CTU man te maken maar Bouterse is marschalk in zijn denkwijze ,zijn strategie was om iemand te plaatsen die hij kan vertrouwen bij de pas opgerichte CTU en wie anders dan je zoon die in staat is je te beschermen tegen de VHP Hindoestanen die hem graag willen afmaken. CTU heeft geen Hindoestanen kaderleden in dienst het is dus onbesmet van de duistere krachten van de VHP en kan de justitie en politiemacht die gedomineerd worden door Hindoestanen in de gaten houden en mochten ze een gevaar zijn voor de Surinaamse president neutraliseren indien dat nodig is! (5) Dino zit vast omdat Bouterse zich aansloot bij de Zuid-Amerikaanse opstandige landen en Amerika stuurde een Boodschap naar Bouterse. (we kunnen jou niet pakken maar je zoon wel) over 10 jaar zullen wij de Amerikaanse dossier lezen hoe de Amerikanen dat geflikt hebben want ze hebben dit vaker gedaan. (6) CC-1 haha je bent goed de co-conspirator voor het verschepen van cocaïne. Dat is een software programma waarmee je via stem analyse kan de CIA en de NSA alle stemmen nabootsen dat hebben ze met Sadam hoesein en Hugo Chavez en Fidel Castro gedaan om ze indiscreet te brengen. (7) Bouterse heeft al uitgelegd dat de honderden miljoenen die Venitiaan en De VHP had opgespaard bij de Surinaamse centrale bank kregen tijden het beëdiging van Bouterse Hindoestaanse voetjes ze zijn spoorloos, ook waren er heel wat niet betaalde rekening die de VHP achterliet voor Bouterse regering daardoor moest hij zijn plannen bij stellen door minder huizen te bouwen maar ze worden gebouwd! (9) problemen met de boot en bushouders waren ook aanwezig tijdens VHP regeer periode maar toen stelde je die vraag niet. Ik zal je uitleggen Suriname importeert benzine waardoor de benzine prijzen aan de pomp duur zijn om de bus prijzen laag te houden krijgen de buschauffeur subsidie en die ongeduldige moeten even wachten maar dankzij Bouterse is eind volgend jaar het probleem opgelost want dan produceert Suriname benzine dan kunne de boot en bushouders voor weinig geld benzine kopen en Suriname hoef ze niet meer te subsidiëren om de ritprijs laag te houden sterker nog Bouterse kan eisen dat de ritprijs omlaag gaat,(10) waarom nog geen kinderbijslag en naschoolse opvang dit zijn de zelfde problemen die tijdens de VHP regeer periode ook waren en jij doet of ze nieuw zijn. Problemen worden opgelost vanaf volgend jaar wanneer Suriname zijn eigen benzineverkoop aan de pomphouders dan hebben ze meer inkomsten dan gaat er veel veranderen. Let op daar scheid de VHP partij zo hard en wilde ze de raffinaderij bouw tegen houden eigenbelang voor landsbelang. (11) dat heeft hij van die wereld leiders geleerd in het buitenland gebruiken ze een prompter (tekstlezer) Bouterse moet net als die wereld leider een tekstlezer aanschaffen dan kan de VHP hem weer aanvallen. voor het voorlezen van zijn tekst.(12) waarom geeft hij geen verantwoording aan het parlement, dat heeft hij van de VHP en Venitiaan geleerd tijdens hun regeer periode ze luisterde ook niet naar de oppositie wij noemen dit boontje krijgt zijn loontje!.(13) waarom noemt Bouterse anders denkende staatsvijanden, Hmmm dat is een moeilijke mi kondre. Misschien omdat Bouterse als half indiaan beseft dat ING KONDRE door moeilijke, niet weg krijgende, rovende , VHP Parasieten wordt bezet die aan eigen belang denken in plaats van landsbelang dan ben jij in mijn ogen ook een staatsvijand!


  Maak melding

 54. =Ik hoop dat het volk zijn of haar verstand zal gebruiken tijdens de eerst volgende verkiezing.

  -Op starnieuws staat een over de uitspraak van Bouterse. Wel een verstandig mens heeft maar twee woorden nodig om te begrijpen wat voor HAAT Bouterse in de samenleving brengt.
  -Bouterse probeert op een slimme manier Santhoki weer in een kwade daglicht te brengen door het geval van Segabai naar voren te brengen, dit terwijl de rechter Santhoki al in het gelijk had gesteld.

  =Wie heeft nu hier respect voor de rechtstaat???

  -In Amerika kan Bouterse niet gaan om zijn zoon te bezoeken, dus reageert hij het af op het volk.

  =Wat betekent zijn dominee voor hem?????????

  -Lees hier een stukje tekst, in plaats van dat men het volk oproep om naar school te gaan en zorgen voor een baan, praat men erover om alles gratis te krijgen.

  =Jammer voor de hardwerkende::::::

  -29 Dec, 09:00

  -Hoofdbestuuurslid Marinus Cambiel van de ABOP. (Beeld; René Gompers)
  Marinus Cambiel, secondant van ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk, garandeert eenieder in het land dat ze te eten en te drinken zal hebben en de waterrekening kan betalen. “Klop aan in het nieuwe jaar bij Sozavo en wi e regel yu zaak gi yu”, beloofde hoofdbestuurslid van de coalitiepartij, die topper is bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo).

  Zie starnieuws…

  CHAVEZ MODEL IN SURINAME!!!!!!!!HAAT TEGEN BUITENLANDERS EN WIE TEGEN MIJ IS WORDT GEWAARSCHUWD……


  Maak melding

 55. @waar@heid,blijf maar lekker snuiven hoor,Want nu gaat het over de V.H.P.die de boosdoener is van jou President,mooi niet.
  Laat jou Pres wat aan zijn attutide doen.
  Hij heeft heel veel op zijn kerfstok en dat poets je niet een twee drie weg.


  Maak melding

 56. *Waar@Heid*,

  Bedankt voor de inzicht in je geest. Het geeft heel goed aan waarom de deelstaat Harivart echt broodnodig is! Je bent een prima pleitbezorger ervan!!


  Maak melding

 57. @ Waar@Heid

  U babbelt over landsbelang , meki Pres poti den 650.000 hectare (concessie fu vm Bruynzeel)tapu mi neng , dan mi e djie a volk ing rijkdom baka ! Pres djie a concessie disi na eng mati, wan hindostani. Yu e taki about hindostani, toch !
  Suma meki Pres jagi mw Wijnerman, den sem hindostani san no wan pai nofo importheffing !
  Dus no taki about ras nanga afkomst, suku eerlijk rechtvaardig Srananmang !

  CTU meki fu djie Dino wapen, a plan ben de fu ser’ala Sranangmang djie den terrorist fu Hezbollah !
  A no USA seni Dino fu handel droga nanga wapen, en a no USA sen Dino go na Panama, Dino ben de bezig fu ser’un leki srafu, dji money ! A complot disi meki let na ini Sranang !

  Daarom masra Brunsi ben takki keba dat Dino musu trong a new Pres fu Sranang !

  Waarheid, yu e taki about Onbesmette CTU, yu tonton de BESMET nanga kiri libisma-, nanga droga-virus !

  NB mr Preet o naki Pres wan genadeslag na a krutu fu Dino !


  Maak melding

 58. …… En toen keken wij direct in de kont van de baviaan en het vuil en de gal die eruit kwamen gespoten, wij van 1980 krijgen opnieuw flashbacks over “kleingeld”… En zo, en hopen dat de tijden kunnen veranderen…


  Maak melding

 59. Re-kolonisatie betekent volgens de NDP-Lijding ;

  — vrije drugs en wapenhandel in Sur
  — Surinamers mogen door de zoon vd Pres, Dino, verkocht worden aan de terroristen van Hezbollah, Nieuwe slavernij, i sabi tok !
  — moordenaars van het volk mogen ongestraft rondlopen
  — eten, water kan iedereen bij Sozavo ophalen
  — monetaire reserves worden opgemaakt voor consumptie-uitgaven, maandelijkse hobby vd NDP
  — alle gelden ontvangen van Suris in het buitenland worden teruggestort
  — opheffing Staatsveiligheidsdienst, zij mogen niet weten wat Dino/de Pres doet
  — opheffing rechterljke macht, er komen volkstribunalen met NDP-leken. Zie Constitutioneel Hof in oprichting
  — de van het volk gestolen houtconcessie ad 650.000 hectare wordt ook nog uitgebreid tbv een NDPvriend vd Pres
  — NDP bang om Guyana aan te pakken inzake Tigri-gebied
  — Surinam zal USA aanpakken, Preet van de strafzaak halen en Dino vrij krijgen

  Fort Zeelandia wacht intussen op MEER onschuldige burgermoordslachtoffers !


  Maak melding

 60. @simpe
  Bericht voor simpel
  Simpel jij noemde de waarheid dom, en de waarheid kan niet verder ziet dan zijn neus lang is. verder mopperde je dat de waarheid racistisch is en die geeft de arme Hindoestanen de schuld voor alles. je vroeg aan de waarheid wat de grootste moordende drugsdealer(bouterse) voor Suriname en de creolen heeft gedaan. Simpel mijn antwoord is heel SIMPEL met Jouw IQ van 50- neem ik niets kwalijk wat je zegt of doet. Simpel vind de (waarheid) dom de waarheid gaat ervanuit dat Simpel een superieur wezen is met een IQ van 50- in zijn denkwijze en daden met andere woorden je doet je best meer zit er niet in. Om te beginnen de waarheid neus is niet zolang of groot als de meeste Hindoestanen daarom is zijn zicht goed hij ziet alles en is ook ruimdenkend. Jij noemt waarheid een racist, integendeel ik ben gek op Hindoestaanse vrouwen ze zijn Gillers in Bed maar dat kan ook zijn omdat ze niet anders gewend zijn dan een pik van 6cm bij de hindoestaanse mannen als ze een groot geschapen Hindoestaanse man tegenkomen en geloof me die kan je op je handen tellen dan boffen ze met 10 cm pik. Je mopperde met je super IQ van 50 – over de grootse drugsdealer en moordenaar van Suriname je bedoelt de president van Suriname en wat hij voor de creolen heeft gedaan. (1) simpel Bouterse moet niet alleen wat doen voor de creolen maar voor alle Surinamers.(2) de grootste moordenaars en drugsdealers zijn in Mexico en Colombia dat maakt onze president een brave koor jongen.( 3) je vroeg je af wat hij voor de creolen heeft gedaan om te beginnen hij heeft de creolen de grootste cadeau gegeven door voor te zorgen dat Suriname geen kleine India werd door middel van een coup. De moorden die zijn gepleegd keur ik sterk af want het zijn mensen kinderen maar een overname van Suriname door de Hindoestanen naar voorbeeld van GUYANA zou eindigen in burgeroorlog want de creolen zouden het niet pikken dat ze als slaven zouden worden behandelt volgens de Hindoestaanse Kastensysteem. Mijn vraag aan Simpel (1) noem iets wat de Hindoestanen voor Suriname hebben gedaan behalve zelf verrijking en winst maken op producten? (2) Kun je mij vertellen waarom Guyana niet rijk is de kinderen van de Hindoestaanse contractarbeiders in Guyana die net als hun landgenoten de kinderen van Hindoestaanse contractarbeiders in Suriname ook met de boot kwamen in Guyana hebben de macht via coup overgenomen van de creolen. Tot op heden vluchten de Guyanese richting Suriname terwijl de Hindoestanen volgen hun eigen zeggen succesvolle zakenmensen(oplichters)zijn kreeg ik te horen van KOLIBRI,succesvol zit in hun DNA waarom niet succesvol in Guyana?


  Maak melding

 61. Srafu als jij geloofd in die Fabel Hezbollah en dino dan ben je echt dom. Hezbollah steekt de oceaan over om zaken te dioen met Dino terwijl ze in het midden oosten en afrika alle hulp en middelen kunnen krijgen. gebruik je hersenen en denk eens na!


  Maak melding

 62. Waarheid DINO was wel instaat voor 2 miljoen,het land suriname te verkopen aan HEZBOLLAH,inclusieve alle bevolkingsgroepen.
  Zijn vader heeft hem macht gegeven,dus is in staat alles te doen tenkoste van zijn macht.


  Maak melding

 63. @*Waar@Heid*, je bent duidelijk een NDP’er reden:: alles wat fout gaat heeft een ander gedaan.
  Krijg je je zin niet, en merk dat de ander gaat winnen wordt er gelijk met vuile woorden gesmeten.

  -Je praat over de “stelende koelie’s” wel waarom geef je niet aan welke bevolkingsgroep het beste in het onderwijs is? Vergeet niet dat het de Hindoestanen zijn.

  -Bij een groot bedrijf is het een Hindoestaan die als best geslaagde was en een prijs gewonnen heeft.

  Ook al wat voor cultuur jij hebt, let maar op je woorden want precies zoals jij denkt denkt baas Bouterse ook.

  =Ik merk dat men niet tegen zijn of haar verlies kan en de waarheid ook hard is om aan te horen.

  =Een ding wat ik niet hoop en wens is dat er een etnisch geweld zal plaats vinden in Suriname onder deze zelfde Bouterse. Dit vanwege zijn woorden.


  Maak melding

 64. Suriname onder leiding van ” witte mensen “? Over my dead body!

  Wie de geschiedenis van Suriname is vergeten of nog niet kent, wil ik verzoeken de geschiedenis eens te gaan bestuderen.


  Maak melding

 65. @Anil
  Bericht voor ANIL.
  Anil of ANUS.
  Dat jij niet eens bent met de waarheid zijn schrijven kan ik begrijpen omdat de waarheid je als een bliksem treft. Wanneer je de waarheid voor racist uitmaak neem ik je niet serieus want zoals ik al zei Hindoestaanse meiden gillen in bed het best. Wanneer je de waarheid en familie KK in het hart wenst dan moet je uitkijken want karma is a Bitch en Hindoestanen geloven in karma dus kijk uit wat je schrijft je bent gewaarschuwd maar waarheid wens jou niks behalve dat het goede het slechte geest die jouw lichaam in neemt je bevrijd. Voor al die Hindoestanen die mij aanvallen kan er maar 1 naar voren komen en bewijzen dat de VHP niet heeft gedaan wat ik schreef. Kan 1 naar voren komen en zeggen waarheid je lieg de VHP is voor landsbelang niet eigenbelang. Kan er 1 naar voren komen en zeggen dat de VHP tijdens hun regeer periode de boel niet bij elkaar hebben gejat kom naar voren. Jullie weten dat wat ik zegt de waarheid is en dat jullie geen fan van Bouterse zijn kan ik begrijpen maar het verschil is zolang hij daar is houden de VHP schurken zich stil en hun aanhang roeren zich op waterkant.
  Als ik moet kiezen tussen Samohardjo of Brunswijk en VHP kandidaat als president dan gaat mijn stem naar Samohardjo of Brunswijk want ik weet die zullen stelen maar kijken om naar andere groepen iets wat de VHP nog Noooiiiiiiiiiit heeft gedaan.


  Maak melding

 66. Hoe gaat Bouterse met diverse rapporten om? Als president krijgt hij natuurlijk heel veel dossiers. Leest hij ze allemaal?

  Misschien gaat hij als volgt te werk. Hij laat die documenten scannen en laat het voorlezen door zo’n e-book reader terwijl hij lekker op de bank ligt.
  Tussendoor dommelt hij in slaap. Als hij weer wakker wordt, heeft hij slechts het einde gehoord of misschien alles gemist.

  Kan iemand uit zijn kring (zoals Boegroe, Paraman, Siekieman, Waarheid, Onwaarheid enz.) bevestigen of het daadwerkelijk zo gaat?


  Maak melding

 67. @ Waarheid

  Dino weet niets van drugs, niet van wapenhandel en niet van Hezbollah !
  Dino was niet in Pannama en Dino zit ook niet in USA-cel !
  Aanklager Preet bestaat niet, alles nep-Amerikaanse zooi !
  Binnenkort moro en bigi faya o teki Pres nanga Dino !

  Nog een paar Waarheden voor u :
  8 decembermoorden zijn niet gepleegd, Moiwana moorden ook niet, individuele moorden legerkliek zijn ook niet waar !

  Fa yu kan vergiti san sem Pres disi verklaar na OAS-OnderzoeksCommissie di deng bing kong na Sranang !

  Wan legre-leider e beslis sang e psa ini wan legre, noso ing a no srudati ma wan Padvinder !


  Maak melding

 68. @Dennis, heb jij de jaren 80 meegemaakt om te praten over de geschiedenis????

  @!WaarHeid!, ik dacht eerder dat Lachman (VHP)en Aaron WEL naar het binnenland zijn geweest om het een en ander voor elkaar te krijgen voor die mensen. Niet voor niets waren velen toen ook voor de NPS.
  ==Naar mijn weten is een Javaan is nooit naar het binnenland geweest.

  =Vergeet niet dat de vorige regering van Venetiaan alles eraan had gedaan voor de opening van telesur, maar NDP had net een paar dagen gewonnen en Bouterse zijn naam staat met grote letters op een bord.

  Het volk wordt voor de gek gehouden!!!!!!


  Maak melding

 69. =De NDP aanhang moet heel voorzichtig zijn met Bouterse zijn charme. Alles gaat zogenaamd goed. Lees dit maar::::

  Chavez had het heel goed gedaan!!!!!!!

  =CARACAS – China heeft Venezuela een lening van ongeveer 3,6 miljard euro verstrekt onder een overeenkomst die in september werd gesloten. Dat heeft de Venezolaanse president Nicolas Maduro zaterdag gezegd.

  Het geld zal worden gebruikt voor onder meer huisvesting, transport, satelliettechnologie en het leger, aldus Maduro. Sinds 2008 kreeg Venezuela ruwweg 26 miljard dollar van China. Venezuela betaalt het geleende geld terug met de export van olie. (AP)


  Maak melding

 70. @ IrA

  Suriname bestaat volgens mij langer dan minstens dertig jaren of niet? Als jij wilt weten waarom er vijftien mensen moesten sneuvelen, dan wil ik jou vriendelijk verzoeken contact op te met de huidige president van republiek Suriname. Ik denk niet dat jij hier vrolijk van wordt, maar een ding kan ik je wel vertellen, het feit dat jij en ik vandaag de dag nog steeds niet weten wat toen de ” beweegredenen ” zijn geweest om vijftien mensen te beroven van het leven zegt mij namelijk een ding. Het is schokkend nieuws, en deze troefkaart houdt ” hij ” ( je weet vast wel wie ) zo lang mogelijk in zijn broekzak. Verspil nooit je beste kaarten zeg men wel eens.

  Wil jij in het verleden blijven hangen als een aap aan een liaan, prima, maar houdt mij er a.u.b. buiten. Moet helemaal niets hebben van mensen die denken dat Suriname niet ouder is dan 1982 en tegelijkertijd den Haag looft, prijst, bewierookt en behemeld.

  Opdonderen.


  Maak melding

 71. “die zullen stelen maar kijken om naar andere groepen iets wat de VHP nog Noooiiiiiiiiiit heeft gedaan.”

  !WaarHeid!,

  Waarom denk je dat de VHP de verkiezing in 1973 verloren had? Omdat de VHP-aanhang juist van mening was dat de VHP veel voor de Marrons en Creolen had gedaan, maar nauwelijks iets voor de Hindoestanen. Dus hebben ze op andere partijen gestemd.

  Je komt echt kennis tekort hoor. Bovendien moet je bedenken dat de VHP nooit alleen heeft geregeerd. Ze hebben altijd voor gezamenlijke macht gekozen.
  Vergeet niet dat jouw leider zelfs graag in zee wilde met de VHP. Maar nu Santokhi gaat voor het presidentschap, lijkt het wel alsof Bouterse een harde bout op z’n kop heeft gekregen. Ineens begint hij gangsters te zien. Hij zal wel bedoelen einzelgaenger (VHP die alleen de verkiezing ingaat), maar kent dat woord niet zo goed, dus zegt hij gangster.

  Wat betreft jouw galspuwerij, ik heb dat jouw gal nu schoon is. Vergeet ook een ding niet: het heden is altijd belangrijker dan het verleden. In het heden regeert de NDP en ze maken er een potje van. De mensen die NU leven, willen ook dat de regeerders die NU aan de macht zijn, zich verantwoorden.


  Maak melding

 72. Hoe zou het zijn om op aarde(Suriname) als een “god” geprezen te worden en na de verkiezingen gelijk in de hel te belanden.
  Ddb zijn jongensdroom is werkelijkheid geworden maar de konsekwenties voor zijn verbond had hij niet voorzien.


  Maak melding

 73. NDP mag blij zijn dat de Hindoestaan hen mede in het zadel ahd geholpe.Als dank werden ze steeds aan de schenen getrapt , haatgezaaid enz. Nu zal de zelfde Hindoestaan zijn ondersteuning terugnemen en terecht heeft President Bouta het volgende gezongen op srefidensi day; Dik tere sansaar ki haalat kia hogaya bhagwan, kitna badal gaya insaan etc. Heel goed gezongen hoor, alleen met kleine indiaanse accent. Wel niet het volk badal gaya maar hij zelf. Hij had o.a. beloofd dat Parmessar pres zou worden enz.enz. De rekening wordt in 2015 gepresenteerd, dan mag hij hele leven lang dat lied zingen. Misschien stuurt zijn ex achterban een cd voor hem en een player.


  Maak melding

 74. @Dennis, deels kan ik jou gelijk geven, maar als ik merk, zie en hoor hoe Surinamers onderling reageren op elkaar schrik ik ervan.

  =Zolang de mentaliteit niet gaat veranderen zal het nooit goed komen met Suriname en dit begin met een goede school opleiding, kennis en ervaring.

  -Vandaag via radio apintie belt er een persoon die Santhoki ervan langs geeft en zegt dat de Hindoestanen niet moeten vergeten dat de negers gevochten hebben voor hun vrijheid en de Hindoestanen gastarbeiders waren.

  Een goed geschoolde zou anno 2013 deze opmerking via de radio nooit doen.

  -Ik zal nooit landen boven Suriname zetten, maar ben wel kritisch en zegt gewoon de waarheid en waarop het staat. Een ding, de Surinamers zullen nooit alleen en zelfstandig het land kunnen opbouwen zonder een ander land. Dit noem men samenwerken.

  Zie Venezuela maar.

  =Trouwens ik doe niemand na zoals velen dat doen en heb het ver geschopt in de maatschappij. Velen lopen achter een partij aan, maar de inhoud en de persoon interesseert ze niet. Dit betekent dat zelfs een moordenaar president mag worden van een land.

  Zie ook voorruitgang van Afrika !!!!


  Maak melding

 75. @ Dennis

  Geschiedkundige, de drugsleider, de moordsoldaten en hun handlangers moeten NU jouw complete familie, zonder reden, doodpleuren !

  Dan moet je anderen meedelen dat zij moeten Opdonderen !


  Maak melding

 76. Mijn naam wordt door een andere henry met kleine letter misbruikt, want Henry met Hoofdletter is SUPER ANTI DDB, laat dit gezegd zijn.

  Ik hoop uit de grond van mijn hart dat de Yanks korte metten maken met CC-1, zodat Suriname bevrijd wordt van dit KANKERGEZWEL.

  DEZE MAN GAAT SURINAME TEN GRONDE RICHTEN ALS BLIJKT DAT DE NDP DE VERKIEZING ZAL DREIGEN TE VERLIEZEN.


  Maak melding

 77. @delano,je slaaapt het gouden kerst was gisteren in ocer.
  Hij heeft nieuwe woorden gebruikt toch “ganbgsters”
  chandrika-segebaai”‘.
  Ik kan me niet voor stellen ik dacht dat hij zou praten over vrede veiligheid enz.
  Maar deze man kanalleen kotie-odo,s doen.
  Mijn oma zou zeggen “óema-wedje”,dat soort gedragingen is hij goed in.Maar debateren hoo maar,weet hij geen raad mee.


  Maak melding

 78. Wat deed Segebaai in het huis van Santokhi en omgekeerd. Wat deed de vrouw van Santokhi in de auto van Segebaai. Mensen moeten hier niet komen doen alsof zij donderslag horen bij heldere hemel.


  Maak melding

 79. @ira,wat men niet weet dat ten tijde van de slavernij de zwarte afrikaan de zwarte afrikaan als slaaf verkocht heeft aan de witteman.Ik vond het heel dom van de persoon die deze opmerking deed.
  Jammer hoor,Dit is zeer gevaarlijk.


  Maak melding

 80. @mi kondre, je hebt gelijk en hoop dat het ooit goed komt in Suriname en dat een ieder samen met elkaar op een eerlijk manier met en naast elkaar kan wonen.


  Maak melding

 81. Het wordt niks met suriname. Het wordt een provincie van Afrika met alleen maar armoede en ellende. Terwijl andere landen op deze aardbol veel veel verder gaan met hun ontwikkeling zal Suriname TIG jaren achter blijven. De mentaliteit is er gewoon niet. En het zal er ook niet komen. Vooral als je de reacties van een aantal hierboven leest, dan vraag je je af in welke tijd we leven. Het is dweilen met de kraan open. Energie en tijd steken in iets wat toch niet gaat lukken.


  Maak melding

 82. @ Paraman

  Wat deed Pres bij de branden van vakbondsgebouwen, radio en tv stations en politiebureaus ??

  Wat deed Pres bij 8 dec moordplek ? Waar sprak de Pres Derby ? Welke onschuldige burgers heeft hij zelf opgehaald ?

  Waar was Pres op moment Moiwana-burgermoorden ? Wie gaf het bevel ?

  Wat deed Pres bij moord Horb en Fernandes ?

  Wat deed Pres in de Stellendamdrugszaak ? Elf jaar Onvoorwaardelijk staat daar ! En jij babbelt over beschuldigingen tlv Santokhi ?

  Echte Para-mang e waka leti pasi !!

  PS : tja den bewijs fu yu na PG !!!


  Maak melding

 83. @rene je bent zeker ook een van die NDP maloten.
  Blijf maar meedoen met anderen namen op te spelden.
  Wat jou Pres staat te wachten zal niet mals zijn.Waarom gaat jou Pres zijn zoon niet bezoeken in jailhouse in Amerika.
  Ik hoop een antwoord van je te krijgen.
  Santhokie kan tenminste met opgeheven hoofd lopen.En overal op de wereld terecht.Probeer verschillen te zien in deze 2 personen.Dan zal je gauw achter de conclusie komen.


  Maak melding

 84. @Srafu,

  Verwacht maar niet dat je antwoord krijgt van ZIJN HOOFD DIEP IN DDB`S REET????

  Mocht hij dan de stoute schoenen aantrekken om antwoord te geven dan zal hij ondubbelzinnig verklaren dat je LEUGENS VERKONDIGT. DIT IS ZIJN STRATEGIE!!!!


  Maak melding

 85. @ Srafu

  Mijn familie hebben niets op hun geweten, dus ” doodpleuren ” gaat het niet worden mi brada. Dit neemt niet weg dat de vijftien slachtoffers om het leven gebracht moesten worden, maar als je het wilt weten, bel Desi. Dan zal hij je vertellen.


  Maak melding

 86. @ Rene

  Nog een kandidaat grootste grappenmaker :

  Desi-Volksmoordenaar 8 dec-Stellendamdrugstraficker-Moiwana-dorpelingen-Moordenaar,Baas vd NV die Sranangmans wil verkopen aan Hezbollah !

  Des heeft extra punt : tra staatshoofd e dok, zodra Desi doro !


  Maak melding

 87. @Koos,

  Nee Koos, het feest gaat pas beginnen als CC-1 door de Yankey Justice is gedagvaard als, SAMENZWEERDER/MEDEPLICHTIGE aan een ZEER ERNSIIG MISDRIJF WAAR ZEKER 60 JAAR GEVANGENISSTRAF OP STAAT.

  DAT ZAL VOOR MIJ HET MOMEMT ZIJN OM DE VLAG UIT TE HANGEN EN GOD DANKEN!!!!!EN ZEGGEN WEG MET DEZE CRIMINEEL.

  IK KAN ECHT NIET WACHTEN OP DIT MOMENT!!!!!!


  Maak melding

 88. @ Dennis

  U vraagt mij Desi te bellen ? Hij, Desi, zijn hoofd zit in de strop, dus ik adviseer hem de krijgsraad te bellen indien hij voor hem ontlastende verklaringen heeft !

  (PM elke verdachte had dit trouwens reeds allang gedaan, indien jouw verhaal klopt)

  Lees aub zelf wat je geliefde volksmoordenaar al heeft verklaard bij de OAS-commissie die Surinam heeft bezocht voor onderzoek 8 dec moorden. Hijzelf weet dit ook niet meer ! (Suriname Startpagina, dossier Decembermoorden)

  Lees en huiver hoe ONSCHULDIGEN zijn gemarteld en vermoord door zich militair noemende beesten !!!


  Maak melding

 89. @ Srafu

  Dan waarom loopt de beste man nog vrij rond dan? Dan moet er meer aan de hand zijn, of niet? Tenminste, dit zou je denken, en zo denk ik ook. Je komt over als iemand die een familielid is kwijt geraakt door de beste man ofzo, en mocht dit zo zijn dan begrijp ik jou retoriek volkomen. Hou er wel rekening mee, dat er twee verhalen zijn en die van de beste man hebben wij vandaag de dag nog steeds niet gehoord.


  Maak melding

 90. 15 ministers de laan op gestuurd en toch draait de regering niet meneer de president,….de partij draait ook niet meneer de partijvoorzitter ,….het wordt tijd dat je de fout bij jezelf moet zoeken….en niet bij de VHP!!


  Maak melding

 91. @ Dennis

  De moordenaar loopt nog vrij rond omdat anti-Surinamers de rechtsstaat proberen te saboteren. Dit zal hen niet lukken omdat de Inter Amerikaanse Commissie voor de Mensenrechten, ook deze amnestie zal vernietigen. Dit is eerder ook gebeurd met de Moiwana amnestie. (zie het vonnis)

  Dennis WIJ hoeven de zogenaamde versie van de moordenaar niet te horen, de Krijgsraad die de zaak af zal handelen moet zijn zg ontlastende verklaring hebben. Babbelen telt niet , BIJ DE RECHTER VERKLAREN kan helpen.

  Trouwens misschien wordt binnenkort alle gefilosofeer over je moordvriend overbodig indien in de strafzaak tegen Dino in de USA blijkt dat Sr een rol heeft gespeeld bij internationale drugshandel, wapenhandel of terrorisme.

  Ook dan hoeft hij mij niet te bellen !


  Maak melding

 92. Ira
  Bericht aan @Ira
  Je beweerde dat Hindoestanen beter zijn in het onderwijst dan creolen hier heb je en paar feiten.
  Hindoestaanse feiten!
  Zijn Hindoestanen in Nederland echt zoveel succesvoller dan Creoolse Surinamers? Ja, zegt de publieke opinie. Onzin, zegt cultureel antropologe Mies van Niekerk. Ze schreef een boek over de fabels en de feiten over die twee Surinaamse bevolkingsgroepen: ‘De krekel en de mier’. De ene allochtone bevolkingsgroep is de andere niet -zoveel weet de doorsnee Nederlander er tegenwoordig wel van.
  maar binnen de totale Surinaamse bevolkingsgroep, wordt vaak gedacht, is een heel verschil tussen Creolen en Hindoestanen. Naar analogie van La Fontaines fabel over de zorgeloze krekel en de nijvere mier zouden de Hindoestanen de ambitieuzeren zijn, die eigen winkels opzetten en ‘het redden’. Nee, dan Creolen. Die zouden het op school aanzienlijk slechter doen en vervolgens ook op de arbeidsmarkt. In de publieke opinie zijn Creolen de vleesgeworden ‘achterstand’.
  Van Niekerk ging zowel na wat de statistische feiten over de twee Surinaamse subgroepen zijn en volgde 64 Hindoestaanse en Creoolse families in Den Haag (veel Hindoestanen) en Amsterdam (veel Creolen) langdurig.
  Op de arbeidsmarkt doen Hindoestanen het helemaal niet beter dan Creolen. Zo zat er in 1994 drie punten verschil tussen de werkloosheidspercentages van Nederlanders en ‘alle’ Surinamers: 63 respectievelijk 60 procent had werk. Maar uitgesplitst naar bevolkingsgroep ging het de Creolen beduidend beter: van hen was 70 procent aan het werk, tegen 33 procent bij de Hindoestanen. Wel komt langdurige werkloosheid bij Creolen aanzienlijk vaker voor (23 procent) dan bij Hindoestanen (6 procent). Daarentegen liggen het netto inkomen en het opleidingsniveau van Creolen hoger. Er zijn bijna zevenmaal zoveel Creoolse als Hindoestaanse academici (49 tegen 7 procent) en tienmaal zoveel Creolen (80) als Hindoestanen (8 procent) verdienden in 1994 meer dan 2700 gulden.
  Hoe komen Hindoestanen dan toch aan de naam ijverige, spaarzame ‘harde werkers’ te zijn? Dat is een Surinaamse erfenis, denkt Van Niekerk: in Suriname klommen Hindoestanen (die tussen 1863 en 1917 uit Brits-Indië naar Suriname waren verscheept) binnen enkele generaties via het ondernemerschap op de maatschappelijke ladder op en dat beeld bleef ze ook in Nederland aankleven. Dat gebeurde ook met Creolen: het mannelijke werkloze deel had in Suriname altijd al het beeld bepaald, in Nederland bleef dat zo -de feiten ten spijt.
  De voorsprong die Hindoestanen in Suriname op Creolen hadden, verloren ze in Nederland. Dat komt, denkt Van Niekerk, doordat Hindoestanen slechter waren toegerust: ze spraken slechter Nederlands en wie in Suriname kleine zelfstandige was, kon in Nederland niet onmiddellijk een winkel beginnen. Hindoestaanse vrouwen zijn ook veel minder ‘gelijk’ aan hun mannen dan Creoolse vrouwen.
  Maar het feit dat ze in Suriname op de statusladder gestegen waren, gaf de Hindoestanen eenmaal in Nederland wel een vrij groot geloof mee dat ze ook hier vooruit konden komen, vrij ernstige obstakels ten spijt. Creolen brachten daarentegen de twijfels over ,,diploma’s’ mee die ze in hun Surinaamse tijd hadden opgedaan. Dat Hindoestaanse families geslotener zijn en daardoor minder integreren maakt wel dat Hindoestaanse jongeren meer ‘gestuurd’ worden dan Creoolse.


  Maak melding

 93. Satya
  Bericht voor @ Satya
  VHP heeft veel gedaan voor andere groepen in 1973? je lult uit je nek, de VHP heeft meergedaan voor hun eigen bevolking maar we weten dat Koelies een hebzuchtige volk zijn die willen steeds meer en nemen geen genoegen met minder. Ik heb van KOLIBRI begrepen dat hebzuchtigheid zit in de Koelie DNA dat hoort bij succesvol zijn.
  Je repte dat de VHP nooit alleen heeft geregeerd maar in Harmony met andere groepen. Weer onzin . grote voorbeeld daarvan is Venitiaan, de VHP werk het liefst achter de schermen dan kunnen ze meer en beter stelen met andere woorden ze werken in het Duisternis van de nacht. De VHP neemt altijd alle belangrijke ministersposten in waar macht en geld is verdienen. Landbouw, hulpbronnen, justitie en politie, vice president schap. En Venitiaan mag dan als de pupet president rond lopen zonder macht maar met status. Satya ik ben lid van een Surinaamse denktank daar zijn alle Surinamers in vertegenwoordig behalve de Hindoestanen. Want die zijn tenslotte eest Hindoestaan dan hun voorouders land India als het echt moet ja ik ben in suriname geboren maar ik heb niks met het land . maar ze willen wel regeren en beslissingen nemen voor andere groepen. Dus niet. Ik heb geen probleem met de Hindoestaan wel met de VHP aanhang Hindoestaan. Van mij mag een Hindoestaan president worden zolang hij de VHP niet vertegenwoordig, was het niet de VHP die tegen de vice president schap van Ameerali was en wat was de reden hij was moslim en geen Hindoestaan . voor mij blijft een koelie een koelie zoals jullie tegen de creolen zegen ik zie geen verschil tussen stads creolen en Djukas allemaal 1 pot nat waren de woorden van de Hindoestanen .
  Je hebt over de mensen zijn ontevreden over de regering ik weet niet je zal vast wel de VHP aanhang bedoelen vind je het gek ze kunnen nu niks meer roven nu breken ze je huis in om te stelen. SATYA integendeel tot de meeste VHP aanhang durf ik een Face to face debat met ieder keybord warior van de vhp aan. Zoals mi kondre (hij bedoelt India) Koelie ray) Koos de Nederlander die vuurpeleton verdient, strafu zijn straf komt nog als hij zo door gaat, anil code naam anaal koning. ik durf te wedden geen 1 VHP aanhang mannen zal een face to face ontmoeting aangaan omdat wij allemaal weten dappere Koelies bestaan niet behalve in hun BolyWooD filmen.


  Maak melding

 94. De volgende echte regering moet strafbaar stellen als iemand een Hindoestaan koelie noemt,dit kan niet. De Afrikaan wordt toch geen slaaf genoemd of wel soms.
  Het ligt natuurlijk aan de opvoeding, daar schort heel wat en daarom zijn ze tegen een Hindoe school.


  Maak melding

 95. deze man lijkt met de dag geestelijker achteruit te gaan.
  en???????????broer let goed op zijn gezicht, dat is geen blacklabel trekken hoor, kijk goed naar die man zijn neus een echte snuiverd, amang hee no ka zuiver coka gaat er in en wij allen maar versneden troep.maar ja wij krijgen ook een kans he dibri,wandei foe tjong tjong wandei foe sabakoe toch.


  Maak melding

 96. Chan Segebaai heeft nooit iemand doodgeschoten nooit met drugs ingelaten it wasn t me wat een heilige man hij kan toch zijn aanhang terugleiden naar het heilige India waar nooit iemand wordt doodgeschoten nooit iemand verkracht wordt nooit iemand zelfmoord pleegt er zijn enkel tickets ter beschikking en hij mag de uncle toms ook meenemen ik doe mijn bijdrage.


  Maak melding

 97. KONDRE Mang
  Ik bedoel hiermee alle Surinamers Exclusief de Landverraders de VHP aanhang.
  Na velen discussie met de illegaal verblijvende kleinkinderen van onze voormalige contractarbeiders de VHP Hindoestanen. ben ik ruw wakker geschud uit mijn vredig wij zijn 1volk slaap. Ik wist wel dat de VHP Hindoestanen net als hun voorouders problemen hebben met de aanwezigheid van creolen in Suriname maar wat ik vandaag besefte na het lezen van vele berichten op waterkant is dat hun haat voor de creoolse mensen moorddadig groot is.
  Deze haatgroep begon eerst met het gillen alle creolen moeten terug naar Afrika terwijl de creolen al honderden jaren in Suriname zijn en hebben Suriname opgebouwd. Wanneer de VHP aanhang Bouterse gezamenlijk aanval dan geven ze elkaar likes in de vorm van groen en degene die een andere boodschap hebben worden van alles uit gemaakt en krijgen een rood duimpje. Natuurlijk delen de waterklant moderators de meest likes uit aan de anti Bouterse stemmers. Wat ik mij afvraag wat is er met die dappere Hindoestanen aan de hand wat maakt deze groep zo dapper en roekeloos. het lijkt of deze Santokhi Hindoestanen bezeten zijn door slechte geesten. Ik hoop dat deze Hindoestanen snel bij hun zinnen komen en beseffen dat hoe dapper en sterk zij zich ook voelen voordat het gevecht zal beginnen hebben de Santokhi Hindoestanen het al verloren en wat ze moeten beseffen is hebben ze genoegtijd om naar Guyana te vluchten. Wanneer de Creolen uit hun slaap zijn ontwaakt!


  Maak melding

 98. Bouterse heeft het eindelijk door dat zijn njang dringie partij uitelkaar valt en niet functioneert. Zij hebben het zoet van de pluche geproefd en verzaken voor het volk te werken. De realiteit is bij het volk al bekend, ze voelen het dagelijks aan den lijve.
  Die Bouterse lijkt de laatste tijd echt constant doorgesnoven, hij verklaart de ene na de andere koeterwaals. Voor het opzichtig falen van zijn regering heeft hij de volgende boosdoener, zijn eigen partij. Bouterse gaat nu zijn eigen partij fileren. Dus probeert hij het volk voor de gek te houden dat de regering het goed doet, terwijl hij pas nog uit pure ontevredenheid ministers heeft onslagen, zelfs een oprechte minister van financien als mevr Wijnerman. Wat hij noemt als verdiensten zijn geldverslindende sociale projecten die de uitgaven van de overheid alleen doen stijgen, waardoor er maandelijks nu een verschil is tussen inkomsten en uitgaven. Gevolg is dat de overheid geen salarissen en andere uitgaven kan betalen. De monetaire reserves en het goud van de staat worden verbrast. Bouterse zijn regeer coalitie hangt als los zand aan elkaar en functioneert als een zooitje ongeregeld. De zogenaamde coalitie wordt bij elkaar gehouden door elkaar posities, concessies voor gronden, en andere economische voordelen toe te spelen. Zaken die het Surinaams volk toekomen worden aan politici verkwanseld, waarbij de inheemse figuren ook een flinke graai in de njang patoe doen. De regering functioneert ronduit slecht, maar Bouterse moet nu zogenaamd stellen dat hij tevreden is, pure voor de gek houderij. Die draaikont Somo heeft hem in de wurggreep.

  De oppositie met als voorloper VHP doet een uitstekende taak door de misstanden aan de kaak te stellen en op te komen voor het volk en land. Dit is hun taak en dat doen ze heel goed. Dit maakt Bouterse zeer nerveus, omdat de vele beloften die hij gedaan heeft niet waargemaakt kunnen worden, en de oppositie daar terecht op wijst.
  De VHP wil het land in een coalitie regeren, dat wil zeggen met andere oprechte Surinamers ongeacht ras of geloof, om de puinhoop die Bouterse achterlaat op te ruimen. Maar typisch Bouterse veert hij terug in de bekende reflex, door een vijandbeeld te creeren. Eerst waren het staatsvijanden en nu zijn het gangsters. Hoe durft de crimineel Bouterse dat te stellen, terwijl hij en zijn zoon Dino tot nu toe de 2 grootse ongrijpbare onderwereldfiguren zijn in Suriname. Totdat de VS heeft ingegrepen door Dino op te pakken en CC-1 peentjes zweet omdat hij weet dat hij zo de volgende kan zijn. De criminele CTU met zijn Bouterse gangsters noemt Bouterse niet. Wat doet zijn gangster neefje Meriba trouwens. Bouterse gaat notabene als president beschuldigingen uiten en haatzaaien, deze man is president onwaardig.

  In elk geval doet de oppositie goed zijn werk, want Bouterse raakt duidelijk in paniek.
  Terwijl hij de rijkdommen van het volk verkwanseld aan multinationals en buitenlanders zoals Chinezen, beschuldigd hij de oppositie aan rekolonisatie. Dit is een oude retoriek die we eerder hebben gehoord. Omdat de oppositie in een goed blaadje staat bij beschaafde landen, en hij Bouterse zelf alleen met schurkenstaten zoald Iran of Venezuela zaken kan doen. Deze president zet zijn land te schande.

  Maar no spang Bouterse, de geest van Rambocus waakt over het volk en vroeg of laat komt hij je halen. In 2015 krijgt Bouterse van het volk contant betaald, kleingeld mag hij houden.


  Maak melding

 99. @filet
  Bericht voor Filet, ik ga jouw fileren als een SpeenVarken
  Filet, uit jouw verhaal hier boven haal ik uit dat je een vaste klant van de Voedselbank bent.
  Wat je van mijn verhalen vind heet het recht op meninguiting en je hebt het recht je mening te uiten. 1 van die verhalen heb ik van het internet gehaald gekopieerd en geplakt het gaat over de Hindoestanen doen het niet beter je mag de redenering en argumenten uit het verhaal gestoord vinden maar dat verandert de feiten en de waarheid niet. Alles wat ik zeg en schrijf wordt tot op hedendoor geen 1 VHP aanhang tegengesproken met bewijs behalve de waarheid voor racist uitmaken en uitschelden en dat maakt de waarheid standvastigheid nog sterker.


  Maak melding

 100. een koelie is en blijft een koelie .en de nieuwe redie moesou lijder is san tokie. ik woon in de buurt vd ned ambasade,waar hij vaak langskomt .zeker voor instrukties land verader.tjamaar.


  Maak melding

 101. @Marlio
  Ik zou nieteens jouw statement rood vinken, want het beneden nivo. Anno 2014 kan je niemand daarmee treffen.Immers als een gedierte gromt neem je hem niet kwalijk. Ik ben een hindoestaan en zal je even bewijzen dat je met deze beledigen niks gaat bereiken.
  – Ik ben een koeli, ik ben een tjamaar,ik ben een dommerik,ik ben een stinkende koeli met kanker desnoods.ik ben dom,ik ben lelijk.Ga jij maar door met aanvullen. Ik hoop dat ik je van dienst ben geweest.


  Maak melding

 102. @marlio
  Cambiel heeft voor mensen als jouw in ocer opgeroepen om aan te melden bij sozavo. Dan gaan ze je water en srtoon betalen zodat je met schoonwater kan baden.Als je geen huis hebt, dan zijn er enkele bedden in LPI vrij voor jouw.Succes


  Maak melding

 103. Allen,

  Ten eerste:
  De opmerking een koelie is een koelie moet geen uitspraak zijn van een Surinamer.
  Een Surinamer is een Surinamer maakt niet uit wat voor ras of kleur of geloof hij of zij is of heeft.
  Laat zulke domme opmerkingen over aan de witte mensen.
  Bouw Suriname op met z’n allen, alleen dan zal het goed gaan.


  Maak melding

 104. The VHP aanhang rept al tijden over een tape waar Bouterse drugszaken bespreekt de CC-1, de waarheid was verbaas over zulke uitspraken want de waarheid gaat boven alles . wij weten allemaal dat de VS zeggen dat ze een telefoon gesprek hebben van Bouterse en zekere KHAN van 2004. volgens de VHPkoelies is er een nieuwe tape dat recent is. De waarheid is op onderzoek gegaan heeft ge Google en naar meerdere bronnen gekeken. Uiteindelijk moet ik concluderen dat het om de zelfde telefoon gesprek gaat die de VS beweer te hebben van Bouterse het is een gesprek van 2004 maar in een nieuwjasje gestoken door de VHP koelies op waterkant en ze maken er 2013 van. 1 VS zegt een tape te hebben die hebben ze nooit vrijgegeven aan het publiek maar alle VHPkoelies hebben het gesprek gehoord en weten 100% zeker Het is Bouterse. Dit noemt men propaganda. 2 niemand kan ontkennen dat Santokhi en Segebai vriendjes waren. het staat op papier vast dat Santokhi een woning en erf van Segebai heeft gekocht maar Santokhi wist natuur niets over het verleden van Segebai de slimme Santokhi was wist niks. 2 Santokhi vrouw is met Koffer drugs gepakt dat staat ook vast de Mp hebben verslag van gemaakt maar Santokhi wist niks. Al die VHP koelies EREN Santokhi als een God en de verlosser van Suriname de waarheid denkt dat hij de grootste drugsdealer is maar dat is mijn mening. Wat vast staat ij the drugs wereld noemen ze Santokhi SANDOPIE!


  Maak melding

 105. @Waarheid
  Ik naar de voedselbank????? Hahahahaha. Ik zal een tientje voor je overmaken kan je een pak batjaw gaan kopen hebben jij en je 13 kinderen wat te eten owroe jarie, hahaha. Net als je baasje Bouterse kraam je een hoop onzin uit. Aan de hoeveelheid postings van jouw met onzin kan ik concluderen dat je gewoon een uitkeringstrekker bent die geen moer te doen geeft. Uit de onzin die je schrijft kan ik ook opmaken dat je een domme neger bent want logisch denken en realiteit zijn jouw vreemd. Je refereert naar een onderzoek met gegevens uit 1994 om jezelf te troosten dat Creolen het beter doen dan anderen. Dat is data van 20 jaar geleden en toen liepen Surinaamse Creolen inderdaad voor in NL. Maar anno 2013 zijn de Hindoestanen jouw allang voorbijgestreefd, of op zijn minst op hetzelfde niveau. Maar eerlijk gezegd maakt het mij niet uit of Creolen of Hindoestanen het beter doen, voor mij zijn het allemaal Surinamers.
  De racistische onzin die je uitkraamt zijn van hetzelfde lage niveau als van je baasje Bouterse. Laag op leugens en roddels gebasseerde onzin. Maar het eigen falen en mislukt beleid van de regering kan en wordt niet verdedigd. Jouw mislukte president durft zich niet te verantwoorden in de assemblee, wat hij eigenlijk verplicht is. In plaats daarvan bedient hij zich van bermtaal om zijn falen te maskeren.


  Maak melding

 106. HET VERHAAL DAT VERTELD MOET WORDEN!
  10 jaar geleden besloot Venitiaan onderdruk van de VHP helikopters te bestellen voor het Surinaamse leger bij India. De dementerende Venitiaan had zijn moment van Helderheid en vroeg is het wel een goed idee om die helikopters bij India te bestellen want India koopt zijn helikopter van Rusland en VS. Wat Venitiaan niet wist is dat de BAnditos uit India en de VHP Banditos een zelfverrijking deal hebben afgesloten. We zijn eind 2013 nu horen wij van zo’n deal dat 10jaargeleden werd afgesloten. De NDP oppositie was niet op de hoogte van de helikopter deal. Dit geeft weer aan hoe gevaarlijk de VHPkoelies zijn ze gaan heel subtiel te werk daarom willen ze zo snel mogelijk aan de macht voordat er meer van zulke zaken boven water komen. Na 10 jaar zijn de helikopter klaar om verscheep te worden volgens de Banditos in India maar de piloten moeten nog getraind worden. Suriname heeft de helikopters al betaald maar heeft niks ontvangen dat noemen de Hindoestanen Succesvol zaken doen betalen voor iets en na 10 jaar nog niks ontvangen. Mijn vraag is hoeveel van zulke deals hebben de VHP banditos afgesloten voor de zogenaamde landsbelang. Waarheid vind dat Bouterse alle zaken die de VHP met India heeft afgesloten onderzoeken of het daadwerkelijk landsbelang waren en of er betere alternatieven waren.


  Maak melding

 107. Dat etnische gezeik is gif, uiteindelijk is iemand een creool of een hindoestaan of chinees of wat dan ook en de leiders zullen elkaar zelfs de hand schudden ondanks het verleden en waar ze elkaar ook voor uitgescholden hebben. Dat etnische gedoe is niets anders dan een troefkaart die pas laat wordt uitgespeeld als alle andere kaarten op tafel liggen. It seems to me that moment has arrived.
  Santokhie kan eventueel in de toekomst ook geen ijzer met handen breken maar heeft het voordeel van meer internationale steun. Voor hen die roepen dat hij een pop is van Nederland heb ik de boodschap dat Nederland intussen minder macht heeft dan ooit tevoren en niet meer is dan een klein deel van de Europese Unie en Nederland schikt zich ook in die positie dus dat vijandbeeld is i.m.h.o onterecht.
  Brazil zal eerdaags orde op zaken komen stellen als de boel in Sur ontploft door dat etnische gedonder. Dan defensie overnemen en Portugees onderwijzen, President vervangen door een Braziliaanse districtscommisaris en de Surinaamse ambassades worden allemaal niet meer dan een apart kamertje in de ambassades van Brazil. Maar de brazilianen zullen dit niet eerder doen dan het moment dat Suriname echt een pijn wordt voor Brazil en zij geen enkele moeite meer hoeven te doen om internationale steun voor een interventie te krijgen. Het is maar een van de vele theorieën die praktijk kunnen worden, maar toch het lijkt mij wel een goede optie.
  Nogmaals als je een volk of bevolkingsgroep haat of ergens van beschuldigt vraag je dan af wie er de meeste voordeel haalt uit jou haat en beschuldigingen, in de meeste gevallen ben je dat zelf dus niet maar is dat de gifmenger die zijn gezicht niet laat zien. En voor dat mensen weer willen beschuldigen, Bouterse zo wel als Chan hebben allebei hun gezicht vaker laten zien dus zoek verder.


  Maak melding

 108. In Suriname weet iedereen wie men bedoeld met Baas, dat is Bouterse de baas van de onderwereld. Er is al genoeg informatie en zelfs een veroordeling op naam van Bouterse. Zijn drugsdealende zoon stond onder bescherming van Desi Bouterse zelf. De grootste drugscrimineel van Guyana was Roger Khan een persoonlijke vriend van Bouterse. De Amerikanen hebben al genoeg bewijzen tegen Bouterse, en als Dino meewerkt krijgt jouw president straks ook een veroordeling. Dan staat Suriname echt voor schut. Dat Bouterse een lage man is die graag in de riool duikt bewijst hij weer met zijn aanhaling naar Segebai, who the fuck is die (retorische vraag hoor).


  Maak melding

 109. @Waarheid ik haal steeds meer uit je reacties dat de pot de ketel steeds meer aan het verwijten is.
  Hou nou eens op met je loze gekakel.
  Zie de realiteit onder ogen,we hebben echte leiders nodig.
  Jou Pres geeft zelfs toe over zijn valend beleid.
  Hij vertrouwd nu zelfs zijn eigen partij genoten niet meer.
  Succes!


  Maak melding

 110. @Waarheid

  Bouterse geeft de regering de schuld van slecht beleid; mislukte president.
  Bouterse geeft NDP de schuld van slechte prestaties: mislukte leider!


  Maak melding

 111. @Waarheid

  Hoe durf je te beweren dat je lid bent van een denktank, laat het denken maar aan anderen over. Een googlen betekent niet dat je kan denke, de informatie juist, onbevooroordeeld en zuiver interpreteren is andere koek. En het laatste kan je zeker niet, vooral door je racistische bril.


  Maak melding

 112. @FILET
  Wat de 13 kinderen betreft ik hoop dat je mond een zegen wordt daar zal ik je eeuwig dankbaar voor zijn. Je maakte waarheid uit voor een domme neger, jij moet vat wel een slimme Koelie zijn mijn vraag is ben je geboren met een staart zoals sommige landgenoten van je . de onderzoek waar de creolen superieur zijn zeg jij het is uit 1994 en dat de Hindoestanen de creolen allang hebben ingehaald de Hindoestaan is weer superieur. mijn vraag is geeft dat jou innerlijke rust om die Leugen steeds te halen want als er een nieuwe onderzoek komt kan ik je garanderen dat de voorsprong erger is geworden dat zie je ook om je heen, zelf de Hindoestaanse winkels gaan massaal dicht omdat hun drugstransporten verwerkt in groente worden onderschept maar ja het ligt aan mij maar jullie koelies noemen het toch Hard werken. Jij noemt wat ik zegt racistisch onzin bewijs mij dat wat ik zeg is racistisch zoals ik al tegen je VHPmaties op waterkant zei koelie vrouwen Gillen in bed het best. Je noemt mij niveau laag net als mijn baas voor zover ik weet hebben alleen honden een baas. dat je mij van laag niveau vindt, ik gun jouw je Hindoestaanse superioriteit in de voetsporen van je voorouders. Jij lijk mij iemand die wel naar een face to face discussie komt opdagen integendeel tot al die toetsenbord koelies warriors op waterkant.
  @Mikondre
  Er zijn geen echte leiders in Suriname alleen maar Banditos en de VHP is de grootste.
  Bouterse doet het minst kwaad aan de belangen van Suriname. Mikondre jij kent waarschijnlijk wel een paar echte leiders, ik zou zeggen laat wat namen horen wie jij echte leiders vindt en waarom.


  Maak melding

 113. @Waarheid

  Je hebt last van een onterechte superioriteitsgevoel, komt voort uit je slavenmentaliteit. Jij hebt het voorrecht gehad met een Hindoestaanse vrouw te zijn, maar je refereert toch naar deze groep als koelies. In je hoofd ben je nog steeds slaaf die een ander moet beledigen om zich goed te voelen. Over Creoolse vrouwen ga ik niks zeggen, want ik heb genoeg respect voor hun. Hindoestanen hoeven in mij ogen niet superieur te zijn aan andere groepen, ze werken liever samen.

  Een face to face debat met figuren als jij zou ik absoluut afwijzen. Ik heb daar simpelweg geen tijd voor. Maar vanuit het gemak van WKN wil ik je graag fileren.


  Maak melding

 114. @eerlijk

  Je hebt gelijk dit gaat niet over creolen of hindoestanen maar over Bouterse die zijn vege lijf probeert te redden. Er zijn genoeg hindoestaanse paarse ezels als Abdoel die Bouterse willen verdedigen. En op de achtergrond steunt een grote hindoestaanse ondernemer Bouterse. Parmessar is de enige daadkrachtige minister in het kabinet maar zelfs hij kan de puinhopen van Abrahams niet herstellen.
  Intussen bestempeld Bouterse degenen die oppositie voeren en de waarheid durven te zeggen als gangsters. Dit doet Bouterse uit pure lijfsbehoud want 2014 wordt een zwaar jaar en in februari krijgt zijn criminele zoon een vonnis.


  Maak melding

 115. @nicolas

  aan de ene kant wordt er gezegd: wij horen de nps niet.

  aan de andere kant wordt er gezegd: santhokie had niet terug moeten reageren.

  nps wordt al uitgemaakt voor bobo’s en uitgerangeerd.
  vertel mij aub: wat had santhokie moeten doen? wat had zijn reactie moeten zijn? welke reactie had de juiste geweest waar je mee had kunnen leven?

  ik weet het al, het maakt niet uit wat hij doet: reageert hij, dan is hij schuldig. reageert hij niet, dan is hij schuldig. tenslotte, het feit dat hij een hindoestaan is, maakt hem alvast schuldig. ik denk dat wij hiermee moeten ophouden. ik denk dat wij het discrimineren van onszelf en anderen definitief achter ons moeten laten. ik realiseer mij dat de eerste les is: hoe respecteer ik mijzelf. en die les zal je niet leren van desie b. de lessen die hij leert zijn: versjes, zoals altijd! en bedreigingen. jammer. misschien onze ouders?

  by the way: ik word helemaal misselijk van die misselijkmakende retoriek van bangmakerij en op de man spelen met hindoestanen kunnen het land niet regeren en zwarten moeten het doen, want tot nu toe, in ieder geval sinds 2010 wordt het lang leeggeroofd en onjuist bestuurd door zwarten of kleuronbekenden.
  waarom zal je kleur bepalen hoe goed of hoe slecht je bent?

  zijn wij in suriname niet een beetje ongelooflijk bezig om een niet hard woord te gebruiken?


  Maak melding

 116. Van sommige van die postings kan je gewoon zeggen: “sa buriki skrifi asi no kan lesi”. Dat zij de tijd nemen om zoveel te schrijven en dán nog niets bedoelen. Zoveel geschreven te hebben om een min te verdienen, en vaak kan je aan hun taal gebruik zien, dat zij van de “roversbendepartij” zijn. Talking loud but saying nothing.


  Maak melding

 117. Is dit verkiezingsretoriek of een opmaat naar een nieuwe staatsgreep door Bouterse ?

  Hij heeft nu geroken aan de absolute macht en zal dit niet zonder slag of stoot kwijt willen raken.

  Zolang hij op de presidentiele pluche zit is hij onschendbaar. Ondanks dat hij nu zo langzamerhand wel een gevangene is binnen de eigen landsgrenzen.

  Ik vrees dat de verkiezingsretoriek richting de VHP en zijn voorman Santhoki een eerste waarschuwingssignaal is dat deze man zijn presidentschap ten koste van alles wilt bestendigen.

  De komende 16 maanden zijn wellicht de spannendste in de jonge geschiedenis van de republiek Suriname.

  Het wordt een strijd tussen democratische krachten en demonische krachten !


  Maak melding

 118. Oh ho ho…..Mi brada nanga sisa,al komt een andere Pres na de verkiezing van 2015,zal Suri niet beter worden dan wat nu is.De ene is niet beter dan die andere.Laatst vernam ik een intervieuw van een parlementarier,dat Suri een heel rijk land is.Ja we weten allemaal,dat Suri rijk aan bodemschatten is.Maar waar blijven de inkomsten van al die bodemschatten.Het volk crepeert met armoede en dan zegt deze labiele man,dat Suri rijk is.Als hij Pres word,dan is hij de kluts kwijt om te regeren.


  Maak melding

 119. @Filet
  Mijn antwoordt waarheid superioriteit vindt je onterecht maar waarheid vindt de creoolse(Alle donkere Afrikanen) superioriteit terecht en wordt ondersteunt door wetenschappelijk onderzoek. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat zwarte genen superieur is. De creool is de eerste mens op aarde dat is wetenschappelijk ook bewezen we zijn 100% mens. wat ik van Filet wil weten is wanneer de Hindoestanen hun STAART zijn kwijt geraakt ik kan je zo links geven van veel Hindoestanen die nog met staart worden geboren en die worden Operatief verwijdert. geen één Hindoestaan kan mij een link sturen van een creool geboren met een staart want die bestaat niet maar ik kan de waterkant website volmaken met links en foto’s.
  Wat slavenmentaliteit betreft ik daar geen last van mijn superioriteit gevoel is daar te groot voor. Je mopperde dat ik het voorrecht had met een hindoestaanse vrouw Ik Denk het niet mijn superioriteit is te groot voor het was voor haar een eer en haar vreugde Tranen zeiden voldoende. Je wilt geen face to face debat met figuren als mij vertel mij eens behalve dat ik jouw flink zou afmaken in een debat wat voor Figuur ben ik? En kom niet met je racist dat zijn je VHPkoeliematties de creolen pikken het niet meer om steeds te worden aangevallen door de zelfde groep mensen die mijn voorouders het leven onmogelijk maakte met hun Racistme.


  Maak melding

 120. Beste Filet, ik snap echt niet dat jij zoveel woorden vuil maakt aan de arrogante zak en overgecultiveerde zwarte aap van een Waarheid, die wel dezelfde genen moet bezitten als DDB gezien zijn gedrag hier op het forum, het is te veel eer voor hem en vraagt alleen maar negatieve aandacht


  Maak melding

 121. @mi kondre,

  Heb ik iets gemist, wat gaat er gebeuren op 6 januari 2014????Van 7 februari 2014 weet ik dat het D-DAY is oftewel DINO`S DAY.

  Vertel baja, mi nieuwsgierig!!!


  Maak melding

 122. Hans, over aap gesproken een aap heeft geen haren als een creool maar haren als Hans. als jij een aap zijn haar verwijderd in zijn huid net als Hans. volgens onderzoekers zijn de donkere mensen van Afrikaanse afkomst de enige die geen apen DNA hebben. Vertel me Hans nu ik je de waarheid hebt verteld wie is Biologisch de echte!


  Maak melding

 123. ik snap niet waarom hij die gasten pas in het komend regeer jaar wil royeren en niet nu . mooier waarom geeft hij die namen niet door als hij zo eerlijk is . bouta no prey spelletje nanga unu mooro wee kong koni tu .


  Maak melding

 124. @Welke Waarheid,

  Heb je soms de ziekte van je BAAS onder de lede, die allemaal van die rare dingen roept in OCER.

  Je begint aardig WARRIG te worden als DDB!!!!!Zo zie je maar, wie met Pek omgaat wordt ermee besmet.


  Maak melding

 125. De een noemt hen “THOKI”
  de ander noemt hem santoki segebai
  en de onderwereld noemt hem Sandopie.

  Wel,wel het is toch normaal dat als men bang is voor iemand, dan geeft men hem bijnamen.Precies zoals Malio hem tjamaar en redi mousou heeft genoemd.

  Meesten zijn bang als de dood voor de groene tafel gesleept te worden, want dan moeten ze hun braaksel inslikken in het openbaar.
  Een olifant heeft een dikkehuid speciaal voor dit soort dingen. Het doet hem niets.


  Maak melding

 126. @ Waarheid maakt die Koelies gek

  Ik ken een ander onderzoek waarin over een periode van 40 jaar is onderzocht waarom Suriname, ondanks miljarden investeringen van Nederland, de EU en andere donateurs niet vooruit is gekomen.

  De conclusie is kort en duidelijk:

  Het komt doordat de Creolen altijd aan de politieke macht zijn in Suriname.
  De onafhankelijkheid van Suriname is ook bekokstoofd door de Creolen en de miljarden die Nederland aan het land heeft overgemaakt als compensatie voor de koloniale periode zijn in zakken van dezelfde Creolen terecht gekomen.

  Nou dat is me toch wat zeg. Ik zou mij rot schamen om nog een Creool te zijn.

  Inderdaad: deze conclusie is een waarheid als een koe !


  Maak melding

 127. Een smeekbede gezongen door baas in Para d.d. 25/11/13

  Dik tere sansaar ki halat kya hogaya bhagwan, kitna badal gaya insaan etc.(in hindi)

  Betekenis
  O god kijk wat er is gebeurd met mijn aanhang,
  ze zijn veranderd als een blad aan een boom.

  Advies
  Als je ze bedreigd met royement, dan zullen ze misschien voor u stemmen in die hok,waar niemand ziet.

  PS. Hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.


  Maak melding

 128. Hans je hebt gelijk,
  Het is zinloos en tijdverlies om te reageren op die domme en arrogante gast, die zich ook nog superieur voelt. Dat superieur gevoel heeft ook zijn megalomane president DDB, zeg waar zijn die 18000 woningen, flyovers, bruggen en de vele andere beloofde zaken. En waarom staat Paramaribo nog steeds onder water bij regenval? Ondanks Abrahams het hele budget van OW in korte tijd heeft verbrast is er niks gedaan om de problemen op te lossen. De VHP maakt de megalomane president wanhopig met hun constructieve kritiek vandaar de laaghartige aanvallen van DDB vanuit de berm.


  Maak melding

 129. L’opposition eternel die opponeren aan alles en nog wat tegen onafhankelijkheid tegen onze regering dus tegen ons volk en ze zijn oranje ga toch naar je landen terug (Ned;India) waar er geen onafhankelijkheid is genomen en waar er geen gelden in zakken verdwijnen waar er niet gemoord en verkracht wordt en jullie zullen lang en gelukkig leven PROFICIAT


  Maak melding

 130. Het enige waarmee het pro Bouterse gepeupel kan komen is discriminatie, verdeeldheid en valse beschuldigingen uiten. Net als hun megalomane president Bouterse kunnen ze zich niet op een beschaafde manier verdedigen.


  Maak melding

 131. De vijand van NDP is Bouterse zelf. Deze vos weet vanaf dag één dat hij in Hel zal verbranden. Genade voor zijn zonde is er niet. Zomaar iemand zijn leven nemen en dan nog stoer spelen als eigen rechter. Walgelijk is deze man. Nu ze je zoon achter de tralies hebben geplaatst huur je op staatskosten de duurste advocaten in om hem te bevrijden. Vergeet niet Boutje dat god molen langzaam maalt, I paymang na lek djaso yu o abi fu pai.


  Maak melding

 132. (DADA) Bouterse: NDP in staat verkiezingen te verliezen.

  En dit is ook één van de redenen waarom ABRAKAHAMS het zwijgen is opgelegd.

  Abrahams zwijgt over corruptie-beschuldigingen.

  PARAMARIBO – Ex-minister en NDP-topper Ramon Abrahams weigert in te gaan op de kritiek rondom vermeende corruptieve handelingen tijdens zijn bewind als minister van Openbare Werken.

  “Ik ga daar niet op in en zal dat nooit doen”, zei Abrahams vastbesloten.

  Zijn jullie soms GEK geworden vervolgde Ramon ABRAKAHAMS verder tijdens dit kort gesprek met de (journalisten).

  Ik wens niet zomaar van de (aardbodem) te verdwijnen.
  Dus zal ik zwijgen tot in het hiernamaals.

  Anders komt mijn DADA & CO in problemen tijdens de verkiezing van (2015).

  Dus NEKS NO FOUT!

  Maar ik ga mij vandaag 31/12/2013 op het ONAFHANKELIJKHEIDSPLEIN begeven bij de bekende miss Elly voor een lekkere Paarse Kulturu Wasi.

  Ook mijn vriend (STEVE MEYE WONDER) zal ondergedompeld door miss Elly ter afsluiting van het jaar 2013.
  Want veel wonderen heeft hij tot nu toe niet kunnen verrichten voor DADA & CO.

  Aldus ABRAKAHAMS tegen de (journalisten).


  Maak melding

 133. De verkiezingen verliezen, de innige wens en bede van doemdenkers, hahahahahahahahahahahaha en gij gelooft dat.
  Tidee, tamara, wie e stree go moro fara. De verkiezing is voor de NDP een doodserieuse zaak!


  Maak melding

 134. surinam petriot

  wij willen hem voor meerdere jaren als pres,en als het jou niet bevalt,dan moet jij er wat aan doen,’jij bent een surinam petriot toch,voeg dan jou woord bij jou daad.


  Maak melding

 135. Broeders en zusters(exclusief VHP Mannetjes)
  Het nieuwjaar komt eraan, mogen de wijsheid, barmhartigheid en vrede zegevieren onder ons. Mijn gebed is voor mijn Land SURINAME en het Surinaamse volk. Ondanks negatieve berichten van de duistere krachten gaat Suriname de goede kant op. Men wilt ons anders doen geloven omdat men bang is dat je het verschil zult zien 10 jaar VHP met Venitiaan en 3 jaar NDP+ coalitie. De VHPhindoestanen haten Bouterse omdat hij hun prachtige netwerk van corruptie aan het ontmantelen is, sommige creolen haten Bouterse om de decembermoorden, ik begrijp het en het is terecht. Wat ik mijn creoolse broeders en zusters wilt vragen is laat jouw haat voor 1 persoon niet gebruiken voor een VHP agenda. Iedereen weet dat Bouterse betrokken is bij de decembermoorden,maar wij moeten ons afvragen wie was de bedenker en architect van dit plan. De Dementerende Venitiaan had tijdens de decembermoord rechtszaak tegen Bouterse een helder moment en vroeg Nederland als ze de dossier Bouterse en betrokkene openbaar konden maken. Nederland schrok zich het HOEDJE, hoe durf die dementerende president Venitiaan ons dat te vragen, als hij dat kan wat zal een goedweldenkende intellectuele Surinamer doen. Nederland was niet blij met het verzoek want ze gaven de Surinamers een bot in de vorm van Bouterse en nu willen ze de WAARHEID weten. Nederland zag het helemaal gebeuren als het dossier vrijkomt zal Nederland de grootste claim uit hun geschiedenis moeten betalen aan Suriname. Nederland besloot als een dief in de nacht een wet aan te nemen en de dossier met Nederlandse betrokkenheid(Architect Van Dit Plan) Voor 50 Jaar in de Kluis te stoppen, niemand krijgt toegang. Intussen gilt Nederland samen met de VHP om veroordeling van Bouterse. Broeders en zusters je mag Bouterse haten maar stel jezelf de vraag waarom mogen we de hele waarheid niet weten, waarom stop je de dossier voor 50jaar in de kluis, antwoord: als de dossier wordt vrijgegeven dan word Nederland aangeklaagd bij de VN als opdrachtgever en architect van de Staatsgreep. Iedereen weet als het om geld gaat dan maken de Nederlanders geen grappen, het laatste wat ze willen doen is Suriname honderden miljarden betalen als \schadeclaim dus laten ze Bouterse vrijlopen. Ze noemen dit in denhaag de Goedkope oplossing!


  Maak melding

 136. Wie is de VHP
  De VHP was voor heen de verenigde Hindoestaanse partij. De VHP heeft zich hervormd
  om alle Surinamers aan te trekken. De VHP heet nu de verenigde hervorming partij, nu zijn alle Surinamers welkom. Laten wij samen kijken hoe de VHP zich heeft hervormd. (1) alle bestuurders zijn Hindoestanen(2) alle kaderleden zijn Hindoestanen, (3)alle districthoofden zijn Hindoestanen,(4) alle parlementariër zijn Hindoestanen, (alle ministers van de VHP waren Hindoestanen,(5) de families(EIGENAARS) die aan de touwtjes trek zijn Hindoestanen . (6) alle stemgerechten voor de VHP alle Surinamers.
  HA nu begrijp ik het,wat ze hebben hervormd is de H van hindoestaanse naar Hervorming.
  Mij advies aan de Creoolse broeders en zusters als jullie echt niet op de NDP meer willen stemmen kies een andere partij alles behalve de VHP want er is niks hervorm dan de kiezers met leugens aantrekken. Onze Creoolse voorouders hadden daar een gezegde voor. Wanneer het Blaft als Masala en Kwak als Masala en het Ruikt naar Masala dan moet je het zien voor wat het is, het is MASALA!
  Ik wens alle Surinaamse Broeders en zusters een vredige jaarwisseling en wens ze in het Nieuwjaar veel wijsheid en barmhartigheid voor hun medemens.
  Mogen de goede krachten van de allemachtig HEER de Duistere krachten van de VHP verslaan. AMEN


  Maak melding

 137. De lezers moeten degelijk rekening houden dat het hier om een strijd gaat tussen:

  criminelen,leugenaars,nietsnutters, moordenaars, drugsbonzen,rovers,haatzaaiers en dat soort gespuis enerzijds en het overig volk anderzijds.

  In deze strijd wordt daarom haatgezaaid,bedreigd,rassenhaat gekweekt,verdeel en heerspolitiek toegepast enz.kortom zij gaan over lijken om hun doel te bereiken.

  Daarom zeg ik weest u op uw hoede, herken ze, want ze hebben hun maskers laten vallen.No mik din man kis you baka.
  Een ezel stoot zich niet tweemaal aan de zelfde steen.
  Vecht voor wet en recht. Oppleuren dat gespuis!


  Maak melding

 138. happy new year and soso lobi in 2014
  koellie blaka mang na wang , one nation
  laat de politiek niemand misbruiken
  dat hele gedoe van ndp is een rommel
  elke keer hitsen ze blka mang en koellie met elkaar
  kijk maar goed wat er gebeurd in suriname
  dit alles komt van ndp en geen enkel ander party denk zo
  bouto ga naar huis , je bent al 70 jaar , even oud als venetiaan , dus speel geen enkel ka jongo boi
  je bent een probleemvoor suriname , drugs handel , moord , terrorisme , mensen handel en al die anderen feiten ,


  Maak melding

 139. @molijn
  Je noemde Koelieboy een gatlikker omdat hij aangegeven heeft dat hij niet mee gaat in de VHP Propaganda maar kies voor het stemmen op een multicultureel partij. Er zijn meer Surinamers van hindoestaanse afkomst die niet stemmen op de Etnische partij VHP maar stemmen wat goed is voor het landsbelang. Je hoeft niet eens te zijn met deze grote groep Trotse Surinamers van hindoestaanse afkomst, die begrijpen het net als de Creolen , Chinezen, Javanen, Indianen, dat afkomst komt op de laatste plaats en een Surinamer zijn komt op de EERSTE plaats en dat maakt ze geen gatlikkers maar een TROTSE Surinamer. Wie stemt op de VHP moet weten dat Hindoestaan komt eerst daarna moederland INDIA.

  Molijn je repte De lezers moeten degelijk rekening houden dat het hier om een strijd gaat tussen: criminelen,leugenaars,nietsnutters, moordenaars, drugsbonzen,rovers,haatzaaiers en dat soort gespuis enerzijds en het overig volk anderzijds.
  In deze strijd wordt daarom haatgezaaid,bedreigd,rassenhaat gekweekt,verdeel en heerspolitiek toegepast enz.kortom zij gaan over lijken om hun doel te bereiken………>Molijn ik ben met je eens alles wat je nu opnoemt hebben de VHP Hindoestanen gedaan en tot op heden doen ze dat. De VHP vertegenwoordig niet alle bevolking ze zijn voor een bepaalde deel van de bevolking en proberen nu met Leugens>Haatzaaien aan de macht te komen. je zal met Drugsbonzen vast wel over Bouterse hebben maar vergeet niet de Hindoestanen zijn de grootste Drugs exporteert van alle groepen alleen heeft Nederland ze door dus hun groenten worden flink onder vergroot glas genomen. Hoe denk je dat ze rijk zijn geworden met Hardwerken meid houjezelf niet voor de gek we zijn ANO 2014 en het hardwerken sprookje van de Hindoestanen is uit!


  Maak melding

 140. nog een fijne 2014 voor iedereen, mijn verzoek aan de waterkant moderators.
  Een paarmaanden geleden hebben ze heel wat IP adressen geblokkeerd van mensen die massaal hun stem lieten horen over de leugens die de VHP propaganda machine op waterkant vertellen. De moderators hebben mensen die niet eens waren met de BOUTERS haat geblokkeerd zodat haatspugers zoals (K)HOMOBRI , mi kondre, safru , kolie ray, Henry, fer e, hindoestaan, Filet en de Nederlanders henk, hans, hans. Molenaar, piet en klaas. Deze fulltime UITKERINGSTREKKERS die parttime in diens zijn van de VHP propaganda machine spugen fulltime haat en vallen alle goed weldenkende mensen met en andere mening gezamenlijk aan. Mijn verzoek aan waterkant moderators is het deblokkeren van alle IP adressen die een paar maanden geleden op de zwarte lijst zijn geplaatst ter bescherming van de Fulltime haatspugers zodat de gezonde verstand de duistere krachten kan overwinnen.


  Maak melding

 141. Wie de schoen past trekt het aan.

  Ik had niet gezegd welke van de kampen wie was.

  De lezer moest zelf onderzoeken.

  ——————————–0—————————


  Maak melding

 142. @vj warheid
  Als iemand niet opgewassen is tegen commentaar, dan spreekt men wartaal. Jij moet maar liever afblijven van dit forum, laat het aan anderen over.

  P.S. over welk ras heb je en welk cist, want ik praat over andere feiten en niet rassen.


  Maak melding

 143. @v k j warheid.
  Dus zolang je ip adres nog niet gebokkeerd is maak je flink gebruik van dit forum toch. Waterkant zal mensen blokkeren wiens reactie vaker verborgen wordt en dat zijn de paarse pampers.
  Je denkt zeker dat waterkant.net als info act is noh ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.