‘Bouterse moet de hand in eigen boezem steken’

185

PARAMARIBO, 30 dec – President Desiré Bouterse dient de hand in eigen boezem te steken. Dit stelt de Mediacommissie van de VHP als reactie op de rede van het staatshoofd bij de jaarafsluiting van zijn politieke partij NDP. Bouterse noemde de leiding van de VHP ‘gangsters’ en had het ook over Chandrika Segebai.

Segebai is de bijnaam van de in 2008 doodgeschoten vermeende drugshandelaar August Adjoeba. Adjoeba was ooit in Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens gijzeling. Bouterse zei ooit al dat de toenmalige echtgenote van VHP-leider Chandrikapersad Santokhi een lap grond gekocht had van Segebai. Santokhi was toen minister van Justitie & Politie. ‘Tendentieuze en provocerende retoriek’ noemt de mediacommissie de uitspraken van Bouterse.

Het zou niet meer zijn dan een reactie op eigen falen als partijleider en president. Dat geldt ook het dreigement aan NDP’s dat die geroyeerd zullen worden als ze zich niet houden aan de partijdiscipline.
“Het is jammer dat de NDP-voorzitter zijn eigen falen verhult achter het gordijn van de partij en anderen hiervoor verantwoordelijk houdt, maar dit is de beruchte modus operandi Bouterse.” Volgens de commissie bakt Bouterse er niets van.

Falend economisch beleid , verruwende criminaliteit en corruptie getuigen daar van. “Onder het bewind van deze president wordt de soevereiniteit van onze staat danig gecompromitteerd door de aanhouding van Dino Bouterse en de perikelen die zich thans voordoen in het Tigri-gebied.” En dan is er nog de amnestiewet. De VHP gaat inmiddels verder met haar verkiezingscampagne “om dit land te bevrijden van deze leiders, die alleen naar hun eigen belang kijken.”

185 REACTIES

 1. Misschien is het niet onder de tafel, maar tijdens een vlucht betaald om niks te doen. Wie weet ?
  Latour vindt dat we zwakke sollicitanten hebben dus gaan ze niks kunnen doen denk ik.
  Kunnen wij burgers niet een groep vormen als defpol toen en die job klaren.Geef ons die droefs dan doen we het.


  Maak melding

 2. Met modder gooien daar zijn ze heel goed in.De pot verwijt de ketel dat ie heel smerig is!Wie zonder zonde(alweer?)gooit de 1e steen.Het is ook tijd om de vuile was buiten te hangen.Mooi mang?


  Maak melding

 3. de vereenigde hollanse party doet weer klein ziellig , wie begon met modder te gooien ?
  men zegt wie kaats moet de bal verwachten .
  en nu de waarheid boven water komt gaan ze beven .
  deze party blijft verdeeldheid zaaien , maar daar gaat de N.D.P een stokje voor steken het gaat mooi niet door tjandrieka segibai .


  Maak melding

 4. Bouterse moet zich niet gek laten maken door de VHPKoelies. het zijn Wolven in schapen kleding , Bouterse ga door met je beleid de VHPmasker valt van zelf af. meerderheid van de surinamers willen geen VHPer als president omdat ze weten hoe racistisch deze mensen zijn.


  Maak melding

 5. Om zijn eigen falen te verhullen, is deze president (die lijdt aan Othellosyndroom) zich aan het gedragen als een straatjongen. Doordat hij al zijn kruit verschoten heeft is hij nu aan het futiliceren, dit zijn de laatste stuiptrekken een misdadige criminele president. Want hoogmoed komt altijd voor de val, en plotseling zijn deze brokkenmakers wakker geworden, nu het kwaad al geschiedt is. Wel weet ik dat het puinruimen wordt voor de komende regeerders. En ook moet als eerste de rechtsstaat weer in ere hersteld worden, vooral de illegale wetten van deze criminelen moeten aangepakt/hersteld worden. Maar, mij mensen kennend denk ik niet dat we veel van moeten verwachten. Vooral de ministers die “gestolen” hebben moeten voor de rechter gedaagd worden. Ook als men het land tot ontwikkeling wilt brengen, moeten alle voorgedragen parlementsleden en overheid functionarissen op hun merites getoets worden. Het moet een keer ophouden om Jan en Alleman met hoge en belangrijke functies te belasten, hoe vaak merk je niet dat de meeste nauwelijks hun eigennaam juist kunnen spellen. Want bij de overheid krioelt het van de veroordeelde criminelen en voor de toekomst hebben deze misdadigers er voor gezorgd dat Suriname met een miljoenen strop zit. Doordat mensen met nauwelijks een lagereschool diploma top salarissen aan het verdienen zijn, dit zijn nodeloze toekomstige onkosten voor land en volk, vooral voor wat de pensioenen betreft.


  Maak melding

 6. De opmars van de VHP is niet meer te stuiten. Surinamers zijn het falend economisch beleid van Bouterse meer dan zat. De paarse roversbende stelen alles wat los en vast zit. De mooiste baantjes gaan naar vrienden en families en de gewone burger heeft het nakijken. Ook de verruwing van de samenleving wordt door deze regering oogluikend toegestaan. Dan heb je nog de concessies die gedaan zijn aan de gouddelvers. Compleet stukken land worden er weggegeven, maar over tigri niet te spreken. Ook met de amnestiewetgeving hebben ze een aanslag gepleegd op de rechtsstaat.

  Santhoki moet zsm Suriname bevrijden van deze criminelen. Laat hem ook aangeven dat een coalitie met het NDP niet in zit en dat de amnestiewet wordt ingetrokken als de VHP gaat regeren.

  Graag reactie van VHP !


  Maak melding

 7. Bouterse heeft vanaf 1980 honderden Surinamers vermoord. Bouterse heeft met steun van de Hollanders de staatsgreep gepleegd tegen de wettige regering van Henk Arron. Ik schaam mij dat mijn kondremans deze moordenaar en drugsdealer als president hebben gekozen. Is dit het voorbeeld wat wij aan onze kinderen willen geven?


  Maak melding

 8. René, jij domme pannenkoek, Bouterse is niet meer dan een schoothondje van China en de blanke gouddelvers. Die Chinezen hebben hem dicht getimmerd met leningen en 3e rangs Chinese arbeiders. Het weggeven van land aan de Canadese gouddelvers is pas verraad.

  Maar goed jij zit zo diep in Bouterse zijn hol dat je alleen maar bruin ziet. Een ware Surinamer zou dit nooit accepteren.


  Maak melding

 9. Richenel waarom zouden de Nederlanders met Bouterse samen hebben gewerkt. Destijds overwoog nld samen met de vs het land te bevrijden. Bouterse is ook bij verstek veroordeeld in nld. Dat rijmt niet echt.


  Maak melding

 10. PSA

  is niet aangenomen door de assemblee. maar wat staat degenen die van deze status willen gebruikmaken te wachten? je hoort de bedreigende toon waarin alles wat nederlands is als scheldwoord gebruikt wordt.

  waar zijn wij nou helemaal mee bezig? de VHP zwartmaken want de NPS vormt geen bedreiging?

  grontapoe e drai
  tide na fu sabaku
  tamara na fu tjontjon
  zulke dingen.

  wie wint zaait zal storm oogsten

  en wij hopen op een goede zaak in februari 2014, 7.

  en wij realiseren ons dat de VHP wel bijzonder donkerzwart moet worden gemaakt. verdeel en heers, zaai angst, en zo.

  maar wat te doen wanneer je weer wint in 2015? pandpandverbeuren?


  Maak melding

 11. Als er gekozen is voor een moordenaar, drugsdealer, verkrachter en terrorist als press dan weet elk normaal weldenkend mens dat het NOOIT goed zal gaan in het land.
  Falend economisch beleid , verruwende criminaliteit en corruptie is uiteraard het gevolg.
  Normen en waarden heben geruime tijd plaats gemaakt voor moreel verval dankzij de HONDEN die een moordenaar adoreren..hoe schaamteloos kan je nog zijn ??


  Maak melding

 12. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Bouterse weet dat hij aan de verliezende hand is. Anders gezegd: Bouterse weet dat Santokhi aan de winnende hand is. En dit komt omdat de regering Bouterse er niets van gebakken heeft. Weg met regering DDB. Tijd voor een verandering.


  Maak melding

 13. Die hele naschoolse opvang is een NDP njang patu,..Bouterse erkend dat, ziet dat, maar grijp niet in. Meneer Abrahams roof té a kong werie fu roof,..Bouterse ziet dat, erkend dat,..maar grijp niet in. Guyana neemt Tigri over en begint met mijnbouw activiteiten, …Bouterse ziet dat, erkend dat maar grijp niet in,..


  Maak melding

 14. Allemaal een pot nat. Ook de VHP zal tzt uit hetzelfde vaatje gaan tappen.

  Alle Surinaamse partijen zijn gestoeld op het principe van zelfverrijking.

  De Surinaamse bevolking ziet dit als een aanmoediging om hetzelfde te doen met hun families overzee. Politici geven het voorbeeld en de onderdanen volgen het gretig op.

  Zie maar de vele financiele transacties naar Suriname gedurende de afgelopen 36 jaar.

  De Nederlandse Bank heeft onderzoek gedaan aan de hand van de bancaire transacties Nederland-Suriname over een periode van 36 jaar.

  En wat blijkt: over 36 jaar is een bedrag van ruim Euro 6 miljard aan bancaire overboekingen gepleegd door SurNeds naar families in Suriname !

  Hierbij is niet meegenomen de waarde van de voedselpakketten en andere goederen.

  Evenmin is meegerekend de waarde van de financiele transacties die in Suriname door de SurNeds zelf zijn gepleegd. Hieronder vallen ondermeer de onroerend goed transacties en andere niet traceerbare financiele transacties (het zwarte geldcircuit).

  Deze meegerekend komen de schattingen dan op ruim Euro 10 miljard over de afgelopen 36 jaar (periode 1976-2012).

  Jaarlijks wordt dus voor een bedrag van Euro 280 miljoen door SurNeds bijgedragen aan de economie van Suriname, middels directe en indirecte consumptieve bijdragen.

  NB. De reiskosten voor tickets etc. zijn NIET inbegrepen bij deze berekening !

  De Surinamers hebben in feite door ons toedoen, het in de watten leggen gedurende een lange periode van bijna 40 jaar, geen enkel moreel besef en schuldgevoel meer.

  Hun voornaamste karaktereigenschap is nu “zelfverrijking” geworden !

  Mijn dringende advies aan alle SurNeds is:

  – stop vanaf 2014 met de financiele ondersteuning van families in Suriname.

  – stop vanaf 2014 met alle onroerend goed investeringen in Suriname.

  – stop met het dromen van een terugkeer naar Suriname als ongewenste vreemdeling.

  – stop met het schuldgevoel tegenover families in Suriname, ze waarderen het niet.

  – stop met de jaarlijkse reizen naar Suriname, kies voortaan een andere bestemming.

  – kies voor een zekerheid in Nederland en wordt gelukkig in dit mooie koude land.

  Ik wens alle vrienden op WKN een goede jaarwisseling en een voorspoedig 2014.

  Michael


  Maak melding

 15. Op sommige podiums horen we alleen maar geschreeuw…..Toevallig was er een oude van Javaanse afkomst politicus aan het woord en die sprak zalvend, sussend en begrijpelijk. Een slimme man….! En ja, van iemand die Gods woord preekt en vreemde klanken luid uit zijn keel laat ontsnappen…..is dat een leider ? Nee toch.Die moet gewoon naakt om een kampvuur gaan dansen. Noch in Westerse landen, noch in die van de regio wordt er zo gescholden op elkaar. Voorzitter van de Unasur…..????


  Maak melding

 16. @michael

  Al geruime tijd besteed ik het geld zelf aan mijn vrouw en kinderen ….die zijn tenminste dankbaar.

  Wij hebben destijds onbewust een verwachtingspatroon gecreerd..

  We (alle broeders) hebben ze altijd in de moeilijke tijden gesteund…maar ik ben al lang hiermee gestopt…merendeels zijn toch ondankbaar.
  Je wordt op de 1e plaats gezien als een inkomstenbron en niet als familie..

  Uiteraard heb je uitzonderingen die weten zoals het hoort.


  Maak melding

 17. Hahahaaa moet je horen dit alles slaat toch nergens op al zou het zo zijn dat de NDP verliest dan nog is en blijft het zo dat ze meer gedaan hebben dan de NPS/VHP in al die jaren en dat de PRESS niet heilig is weet een ieder maar wat erger is is iemand die zich heilig voor doet als SANTOKHI met vuil smijt moet hij dat ook terug verwachten als BOUTERSE op het partij podium staat staat hij als partij leider en niet als PRESS en dan nog dus omdat hij PRESS is zou hij niet moeten praten over CHAN maar CHAN wel over hem mensen kom nou wij weten toch ook dat onze CHAN niet heilig is zijn manier van praten in NIKERIE was dat goed voor iemand die PRESS wil worden en wij weten toch dat CHAN het rijkdom van SU wil verbanden aan EUROPA en INDIA dat kan je toch aan zijn praten horen hoe hij ze prijst en daarom dat achter de deur EUROPA hun rol hebben maar als de SURINAMERS willen slapen mag dat als ze wakker worden zullen ze zien dat het geen droom was en nog voor de mensen hier die anderen hond noemen moeten eerst kijken wie zij zijn want alleen als je erger bent dan een hond noem je een ander hond ; wie de schoen pas trekt hem aan.


  Maak melding

 18. Die mamapiema bouterse, zijn zoonlief zit gevangen in amerika wegens drugs en wapenhandel en daarover zwijgt hij in alle talen.En dan hijzelf loopt rond met amnestie en niet meneer Santokhie. Bouta brengt veranderingen in de grondwet om zijn lijf te redden en niet menbeer Santokhi.Bouta is matie met Roger Khan en wilde hem niet uitleveren aan amerika ,meneer Santokhi heft hem uitgeleverd. Bouta zou Roger khan amnestie hebben aangeboden en wie weet zou de vieze president R. Khan zijn heden.
  Om de zaak Segebai moest hij zijn verontschuldigingen aanb ieden aan de gemeenschap en meneer Santokhie,hij heft geen bewijzen niks,alleen maar Ocer gepraat!
  Hij noemt de VHP gangsters,hijzelf is een MOORDENAAR!!


  Maak melding

 19. @Ray

  Broeder Ray,
  Deze moordenaar, drugsdealer, verkrachter en terrorist is nu flink aan het zweten…hy voelt de hete adem van de oranje leeuw.
  Kosten wat het kost zal hy opnieuw trachten press te worden. Voor de komende tyd heeft ook al heel wat truck’s met zand besteld om opnieuw te strooien in de ogen van het paarse gedrocht met ziekelijk gedrag.
  De normaal weldenkenden zullen uiteraard niet intrappen in zijn anasie tories.


  Maak melding

 20. @michael en @roy,jullie hebben groot gelijk.
  Er is al geconstateerd dat er minder pakketten naar su gaan.
  ik hoor van heel veel mensen hoe de suries in su eigen fam neppen,soboeng oplichten.
  En het zijn juist deze mensen die bouterse aanhangers zijn,en roepen dat bouterse het goed doet.
  Wel mijn mening is dat de giften uit het buitenland gestaakt moeten worden.
  Ik weet niet waar het verstand van de hedendaagse surinamer is.
  Een pres met een reputatie van hier tot tokyo,en toch roepen hoe goed deze pres is ik snap het niet.


  Maak melding

 21. vhp,santokki na ka.

  santokki,jij had onze pres BOUTERSE toch uitgedaagd.

  nu haalt hij feiten naar voren,en dan zeggen jullie dat het door eigen falen is,ka ka vhp,wat hebben jullie in jou regeer periode gedaan ?,niks,noti,dan alleen maar racisme onder het volk zaaien.
  jullie willen,net als die vervloekte nederlanders,hem de schuld van alles geven om zogenaamd het volk wakker te maken terwijl het andersom is.
  vieze vuile verraders,jullie doen net als of su van jullie is.

  rot op uit su,vieze vuile verrader.

  na mi miera taki


  Maak melding

 22. @miera ik zal je eending vertellen juij roept dat ze moeten oprotten uit je land.
  Volgens mij besef e niet waar je het over hebt.
  Als deze mensen su moeten verlaten ga jij als aanhanger het voelen.
  Wat een surinaamse hudustaan voor elkaar krijgt,lukt een surinaamse creool niet.
  Welke surinaamse creool krijg je om te planten,aan landbouw te doen,en hun waar aan de man te brengen.
  Een surinaamse creool heeft geen handelsgeest,ze zijn goed in consumeren.
  Wil je dat ze jou land zoals je zegd moeten verlaten,gegarandeerd su valt als een kaartenhuis in elkaar.Dus weet wat je zegd.
  Ga niet op de man af maar laat de inhoud spreken,kijk wat goed is voor het land en jou nageslacht.Zelfs ben ik een ras echte creool,maar geloof me onze surinaamse creolen kunnen niet leiden,ze moeten geleid en begeleid worden.Je hoefd niet met me eens te zijn.
  Alles wat in hende komt van de surinaamse creool valt aan diggelen.THIK ABOUT IT!


  Maak melding

 23. mi kondre

  jij hoeft mij niks te zeggen.

  voordat het indiase volk hun contract als gastarbeiders met de nederlanders onder tekent hadden,om in suriname te werken,hadden de creoolse bevolking de meeste werk al gedaan,landbouw,bouw,aanleg van wegen,het indase volk hoefde allen maar te intregeren,het indiase volk heeft nooit het respect kunnen tonen aan de genen die daar als eerste waren,en dat is en zijn het creoolse bevolking.

  later toen er een heleboel van die indiase volk hun eigen volk ging verraden,werden zij KOELIE genoemd,het indiase volk dat hun oorsprong in geloof en leefwijze heeft aangehouden werden,HINDU(hindoe)genoemd.


  Maak melding

 24. Mooie praatjes vullen geen gaatjes….

  De pot verwijt de ketel…………, maar Bouterse zag al zwart en ziet door de bomen het bos al niet meer. Suriname heeft geen labiele president nodig zie zich door zijn presidentschap veilig waant in het bananen republiek Suriname. Het land waar doof stomme blinden wonen, en waar het allemaal kan. Corruptie aanpak?

  O ja waar zijn die beloftes gebleven?

  Ik heb u een criminele netwerk gepresenteerd, bestaande uit gevallen rechter, nu advocaat Frank Truideman, rechter Anand Charan, notaris Soerdjbalie, advocaat Dharmindernath Moerahoe en nog veel meer………

  Wat heb u tegen deze mensen ondernomen en wat gaat u nog ondernemen? Jij Bouterse, jij vuile leugenaar, jij zakkenvuller, je bent mij niet eens waardig om mijn schoen te laten poetsen.

  Fraude, corruptie, criminaliteit, vriendjes politiek vieren hoogtij en het volk licht op een oor……

  De tijd is weer rijp dat jullie dochters weer gaan spijbelen en een hotel induiken om wat te verdienen.

  Bouterse werkt criminaliteit, fraude en corruptie in handen. Je kunt in Suriname niets zonder corruptie.

  Alles en iedereen is te koop, zelfs rechter Anand Charan. Kijk maar naar advocaat Frank Truideman, hij was rechter en kon niet afblijven corruptie te plegen samen met zijn zoon Regilian Truideman die onder verdachte omstandigheden overleden is nadat de corrupte praktijken van Frank Truideman als rechter en zoonlief Regilian aan het licht kwamen.

  Dus je mag nog wel advocaat blijven spelen en de boel bestieren bij onkundige jonge rechter?

  Fijne jaarwisseling allen!


  Maak melding

 25. Heeft de van Moord verdachte Bouterse, geen enkele amnestie wet haalt die omachrijving weg, OOIT verantwoordelijkheid genomen voor ook maar 1 wandaad of 1 mis daad? Hij gebruikt ook nog zijn schoothondjes Boula, misie a Keba en graaiende Pantje om zijn misdaden en wandaden te verbloemen. What about Dino khan of Delano khan.
  Hoe lang nog?


  Maak melding

 26. Ja koos, ik ben een domme pannenkoek blij dat te horen, maar ik laat mij manipuleren door een verrader die geen nationaal gevoel heeft voor zijn land.Vieze vuile hond!! (Chandrika Segebaai!!)


  Maak melding

 27. El Vene heeft jaren gewacht dat Bout zou ingaan op zijn op uitdaging om een debat te voeren in de assemblee.Bout heeft het nooit gedurfd.Hij kan alleen vanaf de berm de’man’uithangen.Voor de rest verschuilt hij zich achter de rokken van de vis lady.En als hij een keertje in DNA is,moet de kenau hem beschermen.Held verscholen achter de vrouwen!!.


  Maak melding

 28. Jammer jammer verschrikkelijk jammer.
  Betichten van racisme schijnt behoorlijk te lukken. Ook komen er verborgen gevoelens naar boven. Elkaar negatief bejegen met als grondslag de economie en financiën is totaal onjuist. Een ieder werkt hard in het land. Men moet overleven los van de politiek.

  De vraag had gesteld moeten worden waarom voor 1969 het ambtenarenkorps bestond uit 90% creolen: winti wai lanti pai. Het overgrote deel van de bevolking moest het hebben van hard werken: chinezen, javanen, indianen, hindoestanen. En totaal vergeten werd de binnenland bewoners, de huidige marrongroep.

  Het ethnisch gevoel is vanaf actief politiekvoering in stand gehouden door partijen als NPS, PSV en PNR. Dit had als voordeel dat deze partijen steeds aan de regeermacht bleef. Toen zelfs met behulp van de VHP(ja de hindoestaanse partij) de afgewezen Jopie Pengel tot volksvertegenwoordiger heeft de NPS het niet gewaagd om de VHP voor deze heroische daad te belonen.

  Dus ambetnarenkorps achter creoaalse partijen. En de marrongroep werd verteld hoe de hindoestaan het voor NPS c.s. onmogelijk maakte om voor hen op te komen.

  De KTPI of de javaanse groep heeft tot op de dag van vandaag hiervan handig nisbruikt gemaakt.

  Thans maakt de NDP handig misbruik van dit gegeven. NDP beseft nu dat zij haar hindoestaanse aanhang verspeeld heeft en bedrijft nu psychologisch politiek. NDP maakt de creoolse en Marrons bang voor de hindoestanen.

  Wie moet nu lijdend toezien op eigen afgang ?


  Maak melding

 29. @ miera,waarvoor denk je dat ze gast arbeiders moesten laten overkomen,omdat er heel veel luie creolen waren.En dat herken je vandaag aan de dag.Niet willen werken aar alles willen hebben.
  Zich willen verrijken van statusen en niet willen studeren.Miera ik zal je zeggen mijn ouders van me groot vader kwamen allen uit calcutta,ze waren allemaal genummerd.langs alle distrikten werden een paar arbeiders gedropt.en de ouders van mijn grootvader werden in het distrikt coronie gedropt.
  De staat suriname heeft deze gast arbeiders nooit met geld betaald maar wel in natura,de gronden dus.Vandaag aan de dag regeren de surinaamse creolen hierover.
  Maar de creool wilde nooit grond nemen want ze vonden overal te ver.
  Waar ik naar toe wil scheld deze medeburgers niet uit .Het zijn echte sranamangs hebben alle rechten.
  Zonder hun hadden we niet het suriname van vandaag.Ik kijk niet naar de man maar wat de man aan mij te bieden heeft en wat goed is voor het land.
  Welke inhoudsvisie heeft jou pres.Kijk maar welke adviseurs jou Pres heeft surinamers van hudustaanse afkomst.Waarom denk je zelfs,omdat zij de mensen zijn die veel voor elkaar krijgen.
  Maar nu willen ze hem niet meer adviseren,omdat zijn visie niet meer strookt met wat hi het volk beloofd had.Kijk maar de zaak van zijn zoon.Probeer te beseffen dat geen enkel land zaken met su wil doen.I.P.v dat je denkt hoe suriname weer positief op de kaart te brengen,ben je bezig jou Pres te verdedigen.
  SUCCES!


  Maak melding

 30. Hoe zo wang people ,wang Natie!!!Bouta is nú bezig met verdeel en heers politiek.

  Hij kan blijkbaar niet meer zien, dat terwijl hij met één vinger naar een ander wijst, drie(3) vingers naar hem toe wijzen!!!

  En hij is nú over duidelijk bezig een ieder(óók de NDP-ers) te manipuleren en te intimideren. Wanneer gaat het Surinaamse volk wakker worden?????

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid)


  Maak melding

 31. @Boegroe
  laat ik eerst stellen geen fan van de heer chantokhi te zijn nog van zijn partij en best listige eigenschappen toeken aan medemensen van Hindoestaanse afkomst.

  Ik daag u echter uit om de teksten van de heer Chantokhi na te lezen en het zal u moeten opvallen dat hij uiy munt in het scheiden van persoon en functie. De heer Chantokhi is zeer kritisch ten aanzien van voornemens, uitspraken en de gerealiseerde prestaties. Hij is formeel buiten gewoon oorrect en dat zelfs in eigen kring. Het laatste heb ik persoonlijk mogen waarnemen. Het is heel knap van hem in een toespraak van 45 minuten geen enkele keer uit zijn rol te vallen en persoonlijke te worden of onheuse etiketten op politieke tegenstanders te plakken.

  Het verschil tussen beide politieke leiders is dat van zorgvuldigheid versus botte straattaal. U mag invullen op wie welke kwalificatie slaat.


  Maak melding

 32. Wat ik jammer vind dat deze Pres,geen respekt heeft voor de dode.
  De pres heeft het over enige Hr Segebaai,deze meneer is bij zijn Heer en Heiland,laat hem vredig rusten.Maar ja dit word bedoeld met de waarden en normen die deze pres niet heeft.
  Waarom moet je een dode gebruiken om jou falen goed te praten.
  Hou toch op president.Praat het liefst over jou zoon en hoe de toekomst van zojn kinderen/jou kleinkinderen eruit moet gaan zien.
  Saai geen onrust onder het volk.
  Wacht rustig af 7-2-2014,Wat wij willen een goed suriname.Pak het probleem van drugs gebruik in het binnenland aan,het is een triste zaak.


  Maak melding

 33. mi kondre

  jij weet heel goed dat jij uit jou nek aan het kletsen bent.

  ik weet niet als het su of nl is waar jij geboren bent,maar als jij in su geboren bent,dan vraag ik jou vriendelijk om de echte surinaamse geschiedenis te gaan lezen.

  wil jij mischien met jou nikname MI KONDRE aantonen dat su jou land is,maar,er niks over weet.


  Maak melding

 34. ROY dagoebal

  ik voer geen strijd,ik geef aan hoe ik over bepaalde zaken denkt.
  en stop met het vooroordelen,ik heb jou niks misdaan of een strijd met jou gevoerd,


  Maak melding

 35. Arkie man nanga arkie oema foe her Sranan

  V.H.P. Coronie oe bondroe
  Wij hebben de zetels nodig op 25 mei 2015, om vooruit gang te brengen in uw noden en productie voor u tot stand te brengen;
  V.H.P. Nickerie oen bondroe, het aantal zetels in Nickerie moet verdubbelen;
  V.H.P. distrikt Saramacca, oen bondroe, het aantal zetels moet verdubbelen;
  V.H.P. Moengoe en Albina oen bondroe, alla V.H.P Marwina, oen bondroe, wo tja oplossing in oe problema, flakka V.H.P. na tapoe 25 mei 2015;

  V.H.P Commewijne, oe bondroe, en flakka V.H.P. na tapoe 25 mei 2015. Aantal zetels moet verdubbelen in Commewijne;

  V.H.P. Wanica, oe bondroe en flakka V.H.P. na tapoe 25 mei 2015, het aantal zetels moet verdubbelen.

  V.H.P Paramaribo oe bondroe en flakka V.H.P. na tapoe 25 mei 2015.

  Alla Sranan man. V.H.P, dé djie alla Sranansma in her Sranan.
  V.H.P na a partij, niet links, niet rechts, ma djie a democratie, rechtsstaat, Trias Politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, weg met de amnestiewet,de grondwet van de republiek Suriname, staat hoger staat dan de amnestiewet,
  leve de rechten van de mens, vrije meningsuiting, recht van vergaderen, recht van uiten van kritiek, recht tegen censuur/persvrijheid, mensenrechten, leve de grondwet van de republiek Suriname en internationale wetgeving, enz, enz.

  Brada nanga sa/ Sipaliwinie, oe bondroe en stem op de V.H.P. op 25 mei 2015;
  Brada nanga sa/Brokopondo, oe bondroe en stem op de V.H.P. op 25 mei 2015

  Brada nanga sa/Alla sranan man nanga oema, brada nanga sa, jonge kiezers/ouderen/kiezers stem massaal voor de V.H.P. op 25 mei 2015.

  DDB is een vriend van Maduro van Venezuela, a kondre skeer;
  DDB is een vriend van Castro, a kondre skeer;
  DDB is een vriend van Obiang van Equatoriaal Guinee, a kondre skeer;

  Ding people in Venezuelakondre skeer, so ook toe Noord-Korea.

  V.H.P. na djie foe alla sranansma foe marwina té na go Nickerie, foe Paramaribo té na go Sipaliwini. Sranansma
  Oe arki ding boskopoe fa bigie srananman foe V.H.P. Chandrikapersad Santoki.

  Alla Srananman nanga oema oe flakkam V.H.P., na tap 25 mei 2015

  Bouta tik joe bondroe dai hoepel op, go loekoe Dino na States;
  Bouta tik joe bondroe dai hoepel op, joe redi moesoe, Go na Holland, pikien kamra no fo in doengroe osso foe Scheveningen;
  Bouta tik joe bondroe dai hoepel op, go na joe mati Maduro
  Bouta tik joe bondroe dai hoepel op, go na joe mati Obiang.

  Kans?,
  a libie foe a sranan people joe de sjie, lik kans.
  Boi go ding mati fie.

  Surinamers stem/flakka massaal op de V.H.P. tapoe 25 mei 2015, people wo oe bondroe, stree de foe stree, wie no sa frede, werken aan de rechtsstaat, de democratie.

  Surinamers kies bewust;
  Surinamers wilt u verandering in de huidige situatie in Suriname?;
  Surinamer kies bewust/Flakka nanga joe krien krien verstang;
  Verenigde HervormingsPartij is er voor iedereen, is er voor de rechtsstaat;
  Waar kiest u voor richting Venezuela, Cuba, Equatoriaal Guinee of kiest u voor de rechtsstaat?

  totale aantal kiezers/Surinamers/Srananman nanga Oema van jong tot oud kies/flakka bewust.

  V.H.P en andere poltieke partners gaan vooruitgang en ontwikkeling, rust, respect, veiligheid, productie brengen voor de Srananman en Srananoema in her Sranan

  Flakka nanga joe krien, krien verstang.

  Flakka djie V.H.P, tai oerie brada Sisa, tai orie. Sranansma. Oe alla malla Sranansma oe bondroe. libie moes foe dé.
  Tai oerie Brada Sisa, Tai orie libie moes foe dé.
  Flakka die V.H.P. na tapoe 25 mei 2015
  Chandrikapersad Santoki for Pres!


  Maak melding

 36. Deze megalomane president Bouterse heeft vele beloftes gedaan en is aan de hand daarvan gekozen. Nu blijkt zijn regering er niets van te bakken probeert hij de aandacht af te leiden door laaghartige aanvallen. Door aanhangers van de zogenaamde vader des vaderlands wordt nu de etnische kaart gespeeld, heel triest. Straks zal de wolf Bouterse de passie preken en weer zogenaamd eenheid en saamhorigheid verkondigen, als het hem uitkomt. In werkelijkheid past Bouterse verdeel en heers politiek toe, precies als de voormalige kolonisator. In de afgang van de NDP wordt verdeeldheid gezaaid onder het volk. Santhokie blijft bij de feiten, slecht beleid, verruwende criminaliteit, corruptie etc.


  Maak melding

 37. Moro schot e kong, Press ga zo door
  tokiesegebai e ka in ing broekoe
  一天 / 一个 小时 多少 钱? Yi tian / yi ge xiao shi duo shao qian? dat zegt mijn chineese vader
  I LOVE SU WOON EN WERK


  Maak melding

 38. Suriname zal nooit een welvarende land worden het Falende economisch beleid heeft alles te maken met ras en de samen stelling van suriname, lands belang staat niet hoog eerst eigen ras en zakken vullen, het zal nooit goed gaan in suriname neger mag koelie niet en anders ook, javanen kijk ook aan zijn achter band kijk wat somoharjo doet voor zijn eigen ras.het verbaas mijn dat nog geen burger ongehoorzaam is ,met zo veel haat met alle groepen onder elkaar.in suriname leeft niet met elkaar maar naast elkaar.


  Maak melding

 39. filet

  weerspiegel niet jou problemen op suriname.

  jij woont niet in su
  jij werkt niet in su

  maar kijk hoe hard jij onze pres en het land en volk afzeikt,”en dat mag wel ,jij lult.

  welke feiten heeft santhoki dan,bedoel jij het verbloemen van zijn crime activiteiten tijdens front regeer periode.
  don’t talk bull
  waarom probeert santhoki nu als rechtvaardig naar voren te komen,en niet tijden zijn regeer periode,’omdat hij Bouterse niet als foetoe boj kan krijgen,santhoki is een foetoe boj van die cowboys in het noord zee,en zo wil hij suriname mee slepen,zodat su zijn foetoe boj word,”ECHT NIET,santhoki jij bent een grote hielenlikker van die cowboys.
  santhoki,zijn die documenten waarin staat wat voor afspraken jij met jou cowboys hebt gemaakt hebt,ook voor 60 jaren verborgen.


  Maak melding

 40. ROY dagoebal

  ben jij een arts die dat bepaald.

  jij bent degene die kwaad word en niet normaal een posting kan neer leggen.

  dan noem jij mij een ziekelijk gedrag

  wie vertoond een ziekelijk gedrag,’volgens mij ben jij dat.

  en dat word bedoeld met,het weerspiegelen van jou gedrag op een ander,’dat noem ik heel erg ziekelijk.


  Maak melding

 41. Miera

  Ik ben niet te koop en zal nooit een aanhanger worden van moordenaar en veroordeelde drugsdealer Bouterse. Roddelse en achterbakse aanvallen op Santhokie geloof ik niet. Suriname verdient beter dan de ezels van NDP.


  Maak melding

 42. ROY dagoebal

  heb jij een aanwijzing van wat jij neer typt

  zoniet,verwijs ik jou naar de riag voor een brain scan.

  ook een fijne dag.

  filet

  en ik weet honderd procent zeker dat santhoki uit zijn nek lult.
  waarom nu,en niet toen hij politie is geweest.
  santhoki is een racist.
  hij gaat het moeten respecteren dat een creool president is,anders moet hij maar oprotten.


  Maak melding

 43. Kat en muis spel de ene verwijt de andere ,maar segebai was een drugs runner van DDB dat weet de FBI en CIA al een poosje Sege heeft alles hier vertelt ,jammer dat hij niet meer leeft,maar alles staat vast DDB weet alles waar het over gaat MPP.


  Maak melding

 44. @ miera

  Ja, hr Santokhi weet dat een creool president is , een volksmoordenaar-drugshandelaar-Hezbollah-President !

  Racisme van jouw creoolse Pres :

  Creool Mw Wijnerman moet weg omdat zij evenwichtige importheffingen wil !
  Creool van OW steelt hele jaarbegroting, Pres kijkt andere kant op !
  Creool Bouva (een vd Grondwetschenders) maakt baka fingas bij project naschoolse opvang. Pres treedt niet op !
  Creool Dino overtreedt de wet in Suriname en brengt staatsveiligheid in gevaar ! Oom Melvin wordt niet gebeld/treedt niet af en nader onderzoek is verboden !
  Creool bij Centrale Bank staat toe dat de nationale monetaire reserves, als NDP-kas worden gebruikt. Vanaf begin januari 2013 verdwijnt ELKE maand een aanzienlijk bedrag, de reserves slinken in rap tempo ! (zie artikel in De West)

  Bye bye Miera met je zg creools gezwam !


  Maak melding

 45. SRAFU

  ben jij jaloers.

  of gaat het bij jou om eigen belang,of heb jij iets tegen creolen of gaat het bij jou om volks en lands belang.

  of om het zomaar kletsen.


  Maak melding

 46. En maar blijven afgeven dat Hindoestanen racistisch zijn. De grootste sponsor van het NDP is een hindoestaan te noemen Sardjoe. Vermoeiende lui hier wkn.


  Maak melding

 47. @ Miera

  Mijn voorbeelden zijn te heftig voor je ! Daarom verzwijg jij die.

  Ik ben creool, dumbo en ga voor volks- en landsbelang, niet voor toevallige presidenten of partijen !

  Zulke Suris bestaan ook !

  A murderer is never my President !

  Preet Bharara e siki deng, baja !!!


  Maak melding

 48. SraFu

  doe niet zo achterlijk,of,denk jij dat ik achterlijk ben.
  jou voorbeelden zijn juist voorbeelden uit eigen beweging en niet vanuit een realiteit’s zin.

  het zijn vermoedens van jou,en daar heb ik niks aan,ook niet om op te reageren.

  het maakt mij niet uit wie jij bent,het gaat mij niet daarom.
  en als jij echt voor volks en lands belang interesse had,dan zou jij jou meer daarop focussen inplaats van jou met beschuldiging naar anderen toe bezig te houden.
  wie denk jij voor de gek te houden,’jou zelf,en niemand anders.

  kom met een realistischer uitleg.


  Maak melding

 49. @miera, ik merk dat je emotioneel bent, omdat jou baas Bouterse het niet kan opnemen tegen een ander die veel beter geschoold is. Ook is hij NIET intellectueel om een goed debat aan te gaan.
  Zoek een ander plek voor jou frustratie.

  =Ik zou een ieder aanraden naar no spang te gaan en de tekst/verhaal van de heer Hardeoe Ramadhin te lezen. Dat zegt al genoeg voor de domme massa van de NDP.

  -Men heeft een mond vol over Nederland, maar hoe zit het dan met Indonesië en India en China waar veel zaken mee worden gedaan???

  =Bouterse roept op het podium dat er zoveel geld is uitgegeven voor de renovatie van ziekenhuizen!!!!Dit was al van de vorige regering.
  Vergeet niet dat deze regering met zijn kont in boter is gevallen.

  -Die domme massa weet niet eens dat Bouterse er alles aan doet om ver van de gevangenis te blijven.

  -Bouterse heeft echt geen respect voor de staat Suriname. Nu merk ik zijn opvoeding tegenover zijn kinderen.

  =Waarom heeft Bouterse Brunswijk en Somohardko niet aangepakt?? ze waren gewoon niet aanwezig, en Bouterse zelfs weet dat hij NIET zonder deze twee groepen kan.

  -Aanhang die het steeds op de Hindoestaan heeft, het volgende aan jullie:::Als alle Hindoestanen hun bedrijven en ander zaken stop zetten STORT de hele economie van Suriname in elkaar.


  Maak melding

 50. @Boegroe en allen die de heer Santhokhi van schelden etc beschuldigen.
  Ingevoegd artikel gaat over de inhoud, geeft ontwikkelingen weer. De heer Santokhi noemt man en paar en verwijt de regering dat de deviezen voorraad en de goudreserve afneemt etc. Dit is geen schelden maar een weergave van registraties met de ogen van de heer Santokhi resp. de politieke organisatie waar hij voorstaat. Het is aan de regering deze registraties, de meningen etc. te weerleggen. De regering weerlegt niets nog op de plaats waar dat behoort te gebeuren , de DNA, nog in het Publiek. Dan wordt zwijgen over de inhoud en buiten verband en persoonlijk reageren langzamerhand toegeven

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/20936


  Maak melding

 51. als dat zo was,dan was hij allang geen pres meer.

  niet zomaar kletsen.

  jullie willen hem weg krijgen,”wij willen hem houden,hij moet pres blijven.

  oeng sabie tog


  Maak melding

 52. Helemaal mee eens!

  Look at yourself alias b.

  Vertel die suri’s dat je nog steeds elke maand je Hollandse militaire pensioen en aow, op je rekening gestort krijgt, een echte redimoesoe ben je.
  Hou je mond dicht over rekolonisatie !

  De familie van Segebai moet een klacht indienen, over het tij en ontij misbruiken van de naam van hun familielid.
  Notabene door de suri pres, ten behoeve van politieke doeleinden schandalig!!!!

  Smartengeld lijkt mij op zijn plaats, in euries graag.


  Maak melding

 53. ira

  ira toch,kan jij voor mij voelen om te weten wanneer ik emotioneel ben,ik denk van niet,maar als jij het toch wil weten,neen dat ben ik niet,als ik reageer.

  ik denk niet dat jij gelijk hebt.
  als jij geschoold ben om een ander volk ten koste van jou volk op te bouwen,zeg mij wat voor scholing is dat.
  dan mag jij zeggen om mijn frustratie ergens anders moet gaan afreageren,maar, daar stoor ik mij niet aan,’jij bent degene die op mijn reactie reageert.

  op mensen die met wrok leven,omdat,zij,van horen zeggen een verhaal hebben gehoord en het gelijk zonder een grondige onderzoek vooraf ,aangenomen hebben.
  ik vind dat die mensen met een persoonlijk probleem zitten,en,hun zelf van zelf vooroordeel reflecteren op hun mede mens,in dit geval,pres Bouterse.

  toch ira.


  Maak melding

 54. @ESMERALD,groot geljk heb je de doden moet je respekteren.Maar wat je ziet de PRESIDENT gebruikt de naam voor zijn politieke doeleinden erg hoor!Ik hoop dat deze familie hem hierover aanspreekt.


  Maak melding

 55. Een en al vriendelijk heid op deze forum; jonge jonge,de ene houdt van Dada DDB de andere niet! Maar om een andere Hond
  te noemen, gaat me een beetje ver. En wie er erom?
  Juist Dada; want ing brédé broto keba,en a mang lai duku, fa a Mang é kong na a duku, na ing tori !


  Maak melding

 56. @Miera
  MIERA verspil je tijd niet met deze VHP honden , dit zijn de lafste , racistische,verraders. Ik noem ze geen land verraders omdat INDIA hun land is. Ze zullen je met zijn alle gecoördineerd aanvallen als jij een andere mening heb maar zolang wij Creolen onze mensen steunen dan kunnen deze waterkantstraathonden uit India niks doen!


  Maak melding

 57. als ik het kon doen zou ik deze dibrie samen met miera een mierafroitie wierwatra met kraswierie en bakroevathoe en natuurlijk niet te vergeten de obia white poeder, wassen in het bij zijn van de duivel steve meye.o wat zou het leuk zijn een oudjaars wassie.


  Maak melding

 58. GLADVIS laten we niet praten wat onmogelijk is. waar we wel over kunnen praten is mischien moet je die GLADVIS in je reed steken zo kom je weer op aarde!


  Maak melding

 59. bouta en bossje hadden groots praat over tigri in het verleden . nu zijn ze dikke vrienden met guyana , maar ik snap het bouta heeft geen andere uit weg . bluf praatjes waren het if ung wini we go puru ding ingrisi mang na tigri bikasi tigri nafu unu . wat nu ?!!!!!!!!!!


  Maak melding

 60. En dit zijn reacties van volwassen mensen? Als we niet eens als volwassen kunnen reageren op het geen een ander denkt, hoe gaan we het “discriminatie” probleem
  op lossen? Wat ” koeli” wat “neger” wat “jampa” wie alla na sranangsma.


  Maak melding

 61. DADA MOET DE HAND IN EIGEN (BOEZEM) STEKEN!

  INGEZONDEN: Gedragscode voor politici en politieke partijen
  30/12/2013 (Bron-dwtonline.com)

  En dit dient DADA & CO ook goed in hun oren te knopen.

  En dit kwam ik toevallig op (YouTube) tegen.
  Statenverkiezing in Suriname (1958)
  Ook een bekend figuur uit Paramaribo is in beeld gebracht.

  En zullen de aanhangers van DADA & CO zich ook begeven op de rijstvelden?
  Zie (YouTube): Nieuws uit de West: Onderwijs in Suriname omstreeks (1957).


  Maak melding

 62. Miera, hoeveel bruinen bonen heb je van bouta gekregen??hahahh Ongeschoolde lowlevel gasten hebben geen recht van spreken en moeten hun smoel dicht houden, ze hebben totaal geen inbreng in de maatschappij!!


  Maak melding

 63. Alibouta en zijn duizend en één Rovers,

  Alhoewel ik het niet altijd met Boutje eens ben, mag toch gezegd worden dat Santhokie ook geen brandschone vingers heeft.Immers had hij als hoofd van ‘JUSTPOL” kunnen weten dat Segebai een crimineel was. En zaken doen met criminelen is niet anders dan deelname aan een criminele organisatie. Echter is dit dan ook de enige vlek die Santhokie op zijn naam heeft staan. Daar tegen heeft hij wel de meeste drugsbazen in Su een les geleerd en Suriname bijna bevrijd van drugs. Alibouta met zijn 1001 Roversbende hebben geen 1 brandschone vingers en blijven luchtkastelen bouwen.

  De discussie tussen creolen en hindustanen zal altijd blijven. Beide voelen zich gediscrimineerd. Ik zou zeggen wie zich creool of hindustaan voelt,….. gratis met SLM terug naar Afrika of India. Wie zich Surinamer voelt… graag blijven en help mee uw land op te bouwen.


  Maak melding

 64. wwwwaarheid,oh wat mooi om bij jou binnen in je reet te zijn en je krijgt mij niet eruit hoor ,blijf daar lekker genieten,gradviezie heeft de reputatie als smerige vis, dit is mijn leven alleen raad ik je aan een stoma te nemen .
  aspang boi,ddibrie broeia aanhangers broeia,loesbere,geen NORIT TABLETTEN te vinden, een mooi oroe jarie.hopelijk zonder loesbere in het nieuwjaar!


  Maak melding

 65. JOJO, niet alleen nu als jij toevallig altijd naar hem luistert dan weet en hoor je van beide kanten het is niet zo dat ik zeg de 1 wel en ander niet maar weer niet eerlijk en jij weerspreek dat maar ja ik laat dat aan jou over GOD BLESS.


  Maak melding

 66. Het laatste wat ik hierover kwijt wilt dit jaar.

  The truth, nothing but the truth!

  Je kunt de Hindoestanen niet 7 x24 uur verrot schelden en dan
  nog geloven dat ze op je gaan stemmen.

  Wat denk jezelf……….


  Maak melding

 67. @Boegroe
  Ik spreek beide kanten en luister vooral naar beide kanten.
  Het geen mij verteld wordt toets in aan het handelen en dan weet ik dat de heer Bouters geen enkele controle heeft over zijn presidentiële commissies en zijn regering. Dat is jammer want de bedoelingen waren goed. Het vergt helaas meer dan goede en mooie woorden om te regeren.

  Daarnaast kijk aub naar de politieke realiteit. Doekhie voert zijn feestje in Nickerie en Sital heeft zijn dag of glorie in Wanica. Moet de voorzitter deze mensen nu verwijderen uit zijn partij zoals hij aankondigd.

  Waar waren Brunswijk en Somohardjo etc. Zij vieren hun eigen feestjes en hebben lak aan de coalitie.

  Kijk aub naar de reeele ontwikkeling van de economie het BNP per inwoner per jaar in USdollars en de realiteit wordt hard.

  Neemt U aub in ogenschouw dat de goudopbrengsten in 2013 extreem teruggelopen zijn en verdere daling (HELAAS) mogelijk lijkt te zijn. Na 40 maanden is alles nog steeds gebouwd op beloften terwijl de inkomsten afnemen.

  De prestaties zijn gefundeerd op drijfzand.


  Maak melding

 68. Ik dacht ik lees iets over ‘Bouterse moet de hand in eigen boezem steken’ maar nee hoor alleen maar gezwam in de ruimte en op elkaar vitten het lijkt hier wel een creche en daar heb ik geen zin in doei ik ben weg grow up.


  Maak melding

 69. Ik vind het een leugen dat de heer Santhokie en zijn VHP collegae racisten zouden zijn. Nee, het zijn rasechte RACISTEN, met hoofdletters weliswaar. In de VHP mag zo’n inferieure figuur voor mijn part zijn hele leven Presidentje spelen, maar niet voor de Surinaamse bevolking. Mensen, mensen, vooral de Creolen, Negers oftewel Blakamangs en alle andere oprechte Surinamers, dan zijn wij met zijn allen weer bij af. CORRUPTIE die zo welig tiert wel dan niet, is een ERFENIS van de VHP. Uit de gelederen van deze PAISA -partij, mag nooit en te nimmer een President worden geaccepteerd. Het zal niet alleen funest zijn, maar tegelijkertijd ook een grove BELEDIGING betekenen voor Suriname als totaliteit. In Zuid-Afrika zelf is de Apartheid al haast een kwart eeuw verleden tijd. Suriname kiest voor massale betrokkenheid en dat zou nimmer uit een RACISTISCH BOLWERK als die van een VHP geleid kunnen en mogen worden. Daarvoor is de VHP teveel en hardnekkig blijven steken in haar eigen BRAAKSELS.


  Maak melding

 70. Gisteren nieuwsitem op ATV tv: een hysterisch agressief wijf wordt gewelddadig na een verkeersongeluk. Loopt als een gestoorde met een wapen te zwaaien. Blijkt ze lid te zijn van de CIVD.

  Wat een gek. Deze mensen lopen gewapend over strijd en kunnen zich niet beheersen.


  Maak melding

 71. aan jou gelul hebben wij niks,nottie,nada nuca,ga je pamper verwisselen anders ga je stinken naar plas en probeer die oude vrouw daar een beetje aandacht te geven,of je wel een vrouw heb of ben je zelf een vrouw die omgebouwd is?


  Maak melding

 72. ja daar heb je gelijk in,en ik ben ook een echte Surinamer een echte paarse mag dat?je ben geen Surinamer hou je er buiten blijf bij jou pedo club,suriname is niet jou land je weetniks over mijn land,ga even na wat voor aandeel jou de haag had in die oorlog tegen irak praat daarover’praat over die xtc fabrieken in Nederland er zijn 79 van in Nederland ook cocaine fabriek akzo ga op youtube voor meer informatie


  Maak melding

 73. Takkie
  word tijd dat je even een weekje een kijkje gaat nemen in de rechtzaal van Su,dan zal je zien hoeveel pedofiele/incest daders gestraft worden.Allemaal van Suriname.


  Maak melding

 74. Beste Takkie,

  Fijn dat je mijn vooroordeel dat ik heb over Paarse Paupers dat ze dom, racistisch, amoreel, ongeletterd en geen enkele opleiding hebben genoten en nog nooit verder zijn geweest dan 4de Rijweg. Daarnaast beschouwen ze zich altijd als “echte Surinamer”.

  Over Pedoclusb gesproken. De rechtszalen in Suriname zijn voor 80 procent gevuld met vaders, stiefvaders en ooms die niet van een 13 jarige meisje kunnen afblijven.


  Maak melding

 75. Surinam heeft nieuwe minister van financien, dhr Andy Rusland, helaas heeft de staat al geruime tijd geen echte begroting !

  Mr OW-begrotingsgelden-goochelaar-Abrahams is per 1 jan benoemd tot Raadsadviseur vd Pres , salariskosten 18.000 SRD per maand ! Met toelage van 4.500 SRD !

  Er komt helaas GEEN ENKELE verbetering in het graaicultuurgedrag van de NDP !! Dit bedoelde de Pres met ROYEREN van foute leden vd NDP !!

  Maar moni de, de schoonzoon vd Centrale Bank heeft de betaalkraan flink opengezet, onze monetaire reserves dalen per maand met een AANZIENLIJK BEDRAG !


  Maak melding

 76. Beste Safru,

  Hie groot moet het bord zijn dat Bouterse voor zijn kop heeft om de meest corrupte en incompetente Surinaamse minister in jaren en baan aan te bieden als ‘Raadsadviseur” met behoud van zijn oude salaris een gigantisch nieuw salaris. In plaats dat Abrahams zich moet verantwoorden voor een rechtbank wordt hij beloond…..

  En Abrahams als ‘echte Surinamer’ zegt natuurlijk geen nee tegen dit extra salaris dat hij ‘steelt’ van het volk van Suriname. Om kotsmisselijk van te worden.

  Suriname is één grote grap.


  Maak melding

 77. Grootste MOP 2013 van Desi :

  De GOUDEN KERST geldt alleen voor OW-Begroting-Abrahams !

  Als raadsadviseur gaat hij de Pres adviseren hoe totale begrotingen inclusief bijbehorende fondsen kunnen verdwijnen.

  Neks no fout, moni de, Centrale Bank tja monetaire reserves !!


  Maak melding

 78. maar toch is niet jou land weet dat praat ook over die dingen die nerderland uithaald in de wereld irak,syrie,xtc,coca fabriek praat daarover nogmaal suriname is niet jou land weet dat en gedraag je naar


  Maak melding

 79. nerderland is de grootste pedo land en homo,paters,priester oppasser overall duiken ze op,in su worden ze voor de rechter gesleep hier worden ze vrij gesproken en Mogen ze verder peter r de vries


  Maak melding

 80. suriname mag een groote grap zijn dat gaat jou niks aan liever dat dan een demente land als jou want dat ben jij je wil gewoon meedoen terwijl jij daar niet thuis hoor,ga toch die oude man toch een beetje aandacht geven en kijk goed of dat ding waarin je plas schoon is ,,


  Maak melding

 81. Beste Takkie:

  Graag een zinnig antwoord om mijn vraag waarom de meest corrupte en incompetente minister van de afgelopen 10 jaar door Bouterse als beloning tot persoonlijk adviseur is benoemd in plaats dat hij wordt vervolgd.


  Maak melding

 82. Takkie is gewoon verliefd op boutje dat is alles.
  zelfs weet hij niet wat er gebeurt in het land,als boutje maar pres blijft whahaha.Door mensen als takkie word het land een grote grap ja.whahahah
  MI TAKKIE


  Maak melding

 83. @ takkie vertel me wat heb je vandaag in de kranten gelezen.Je bent eingelijk net zo denkend als jou Pres.
  Misschien weet je het niet.
  Jou President krijgt pensioen en aov van de nederlanders.
  Laat je niet op hitsen tegen de witteman.
  Hij verteld jullie niet dat zijn beste voorzieningen vanuit nederland komen.
  Waka baka baas joe ego njang latie!


  Maak melding

 84. Waar maken we ons allemaal druk over. Er wordt openlijk gestolen en de Surinamer die krepeert komt niet meer bij van het lachen.Politiek voorde vriendjes. Wat een grap.


  Maak melding

 85. Takkie, je ziet ze vliegen, niet lichtelijk maar zwaar in paniek. Je gedraagt als een zwerfhond welk vroegtijdig wordt geëuthanaseerd. Achter iedere boom verschuil de vijand nederland. Nederland heeft geen klap met deze discussie te maken.

  Maar goed om even in jouw straatje te blijven, Het gebruik van cocaïne verschilt sterk per land, maar over het algemeen lijkt het cocaïnegebruik (zowel ooit als in het afgelopen jaar) geconcentreerd te zijn in enkele landen, met name Spanje, Italië, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Het gebruik van de drug is relatief laag in de rest van Europese Unie, dus ook Nederland. Cijfers over pedofilie is helaas niet beschikbaar, aangenomen wordt dat 1% vd bevolking pedofiel is.

  Takkie je blèrt maar iets de ether in zonder feitelijke onderbouwing.

  – Graag een antwoord waarom de Surinamers straks meer moeten betalen voor hun levensonderhoud.

  – Graag antwoord waar de goudopbrengsten zijn gebleven

  – Graag antwoord waarom Abrahams geschikt is bevonden voor de functie van raadsadviseur en vindt jij een totale beloning passend in een tijd waarin burgers tering naar de nering moeten zetten.

  Graag jouw reactie op de vragen.


  Maak melding

 86. Ex-minister Ramon Abrahams is per 1 januari 2014 benoemd tot raadsadviseur. Naast zijn uitkering als gewezen minister, krijgt hij nog een ministerssalaris van SRD 18.000 per maand. Daarnaast toucheert hij nog 25% representatietoelage, die neerkomt op SRD 4500. Zijn brutosalaris is ongeveer SRD 22.500 per maand. Abrahams is door president Desi Bouterse voor twee jaar benoemd in deze functie.

  dit gebeurd in de paarse kroeg en wij als volk maar accepteren
  is dit geen dre ai diefstal deng zaka zaka dagoe ongeschoolde billen likkers.


  Maak melding

 87. Hoe moet je met mensen in discussie gaan die vinden dat deze site een “forum” is? Je mag gerust stellen dat zij de taal die zij spreken helemaal niet begrijpen, overduidelijk is dat. Dus, eigenlijk heeft Waterkant twee Fura zonder dat de directie daarvan weet heeft. En hopend dat diegenen die hier niet mee eens zijn, het onderbouwd reciproceren, en niet met apekool komen aanzetten. Voor de rest een voorspoedig 2014 tot volgend jaar.


  Maak melding

 88. @henk molenaar,dit noemd men vervolging nieuwe stijl.
  Vervolging is toch iets van de kolonisator!
  Beloning dat is pas vervolging nieuwe stijl.
  Na Pres takkie so tok!


  Maak melding

 89. WAT EEN BOEVEN BENDE, LEES MAAR EEN STUKJE TEKST:::::

  31 Dec, 11:10
  =raadsadviseur.jpgASP wist de hand te leggen op de benoemingsresolutie van Ramon Abrahams als raadsadviseur.

  Ex-minister Ramon Abrahams is per 1 januari 2014 benoemd tot raadsadviseur. Naast zijn uitkering als gewezen minister, krijgt hij nog een ministerssalaris van SRD 18.000 per maand. Daarnaast toucheert hij nog 25% representatietoelage, die neerkomt op SRD 4500. Zijn brutosalaris is ongeveer SRD 22.500 per maand.

  Abrahams is door president Desi Bouterse voor twee jaar benoemd in deze functie.

  =Ik hoop op een enorme staking in Suriname!!!!


  Maak melding

 90. zo zie je dat deze regering met als hoofd de internationaal crimineel voor een klein groepje criminelen bestaat,anderen met een zuur verdiende opleiding mogen achter het net vissen met een klein salaris,o wat een leider of lijder en een paar paarse aanhangers op deze site vinden het zo heerlijk alsof ze klaarkomen bahhhhhhhhh!!!!!


  Maak melding

 91. Takkie likt maar al te graag de ballen van Bouterse en liefst met lange halen. Hij en die chimpansee Boegroe zijn de grootste klootviolen die hier op wkn rondzwerven. En vooral die laatst genoemde kan wel wat taallessen gebruiken. Zal mij niets verbazen als hij 20 jaar vast heeft gezeten in een ndp bunker. Zwaar geïndoctrineerd door die paarse bullshit.

  De raadsadviseurs Jules Wijdenbosch, Errol Alibux en Eddy Jozefzoon schijnen ook bakken met geld te verdienen. Deze beesten verdienen per direct de kogel. Weg ermee en in hun val mag de president ook opgehangen worden. Stelletje smeerlappen bij elkaar.


  Maak melding

 92. Broeders en zusters(exclusief VHP Mannetjes)
  Het nieuwjaar komt eraan, mogen de wijsheid, barmhartigheid en vrede zegevieren onder ons. Mijn gebed is voor mijn Land SURINAME en het Surinaamse volk. Ondanks negatieve berichten van de duistere krachten gaat Suriname de goede kant op. Men wilt ons anders doen geloven omdat men bang is dat je het verschil zult zien 10 jaar VHP met Venitiaan en 3 jaar NDP+ coalitie. De VHPhindoestanen haten Bouterse omdat hij hun prachtige netwerk van corruptie aan het ontmantelen is, sommige creolen haten Bouterse om de decembermoorden, ik begrijp het en het is terecht. Wat ik mijn creoolse broeders en zusters wilt vragen is laat jouw haat voor 1 persoon niet gebruiken voor een VHP agenda. Iedereen weet dat Bouterse betrokken is bij de decembermoorden,maar wij moeten ons afvragen wie was de bedenker en architect van dit plan. De Dementerende Venitiaan had tijdens de decembermoord rechtszaak tegen Bouterse een helder moment en vroeg Nederland als ze de dossier Bouterse en betrokkene openbaar konden maken. Nederland schrok zich het HOEDJE, hoe durf die dementerende president Venitiaan ons dat te vragen, als hij dat kan wat zal een goedweldenkende intellectuele Surinamer doen. Nederland was niet blij met het verzoek want ze gaven de Surinamers een bot in de vorm van Bouterse en nu willen ze de WAARHEID weten. Nederland zag het helemaal gebeuren als het dossier vrijkomt zal Nederland de grootste claim uit hun geschiedenis moeten betalen aan Suriname. Nederland besloot als een dief in de nacht een wet aan te nemen en de dossier met Nederlandse betrokkenheid(Architect Van Dit Plan) Voor 50 Jaar in de Kluis te stoppen, niemand krijgt toegang. Intussen gilt Nederland samen met de VHP om veroordeling van Bouterse. Broeders en zusters je mag Bouterse haten maar stel jezelf de vraag waarom mogen we de hele waarheid niet weten, waarom stop je de dossier voor 50jaar in de kluis, antwoord: als de dossier wordt vrijgegeven dan word Nederland aangeklaagd bij de VN als opdrachtgever en architect van de Staatsgreep. Iedereen weet als het om geld gaat dan maken de Nederlanders geen grappen, het laatste wat ze willen doen is Suriname honderden miljarden betalen als \schadeclaim dus laten ze Bouterse vrijlopen. Ze noemen dit in denhaag de Goedkope oplossing!


  Maak melding

 93. Wie is de VHP
  De VHP was voor heen de verenigde Hindoestaanse partij. De VHP heeft zich hervormd
  om alle Surinamers aan te trekken. De VHP heet nu de verenigde hervorming partij, nu zijn alle Surinamers welkom. Laten wij samen kijken hoe de VHP zich heeft hervormd. (1) alle bestuurders zijn Hindoestanen(2) alle kaderleden zijn Hindoestanen, (3)alle districthoofden zijn Hindoestanen,(4) alle parlementariër zijn Hindoestanen, (alle ministers van de VHP waren Hindoestanen,(5) de families(EIGENAARS) die aan de touwtjes trek zijn Hindoestanen . (6) alle stemgerechten voor de VHP alle Surinamers.
  HA nu begrijp ik het,wat ze hebben hervormd is de H van hindoestaanse naar Hervorming.
  Mij advies aan de Creoolse broeders en zusters als jullie echt niet op de NDP meer willen stemmen kies een andere partij alles behalve de VHP want er is niks hervorm dan de kiezers met leugens aantrekken. Onze Creoolse voorouders hadden daar een gezegde voor. Wanneer het Blaft als Masala en Kwak als Masala en het Ruikt naar Masala dan moet je het zien voor wat het is, het is MASALA!
  Ik wens alle Surinaamse Broeders en zusters een vredige jaarwisseling en wens ze in het Nieuwjaar veel wijsheid en barmhartigheid voor hun medemens.
  Mogen de goede krachten van de allemachtig HEER de Duistere krachten van de VHP verslaan. AMEN


  Maak melding

 94. PAPAJA, jij noemt mij een chimpansee heb je mij wel gezien ken jij mij ik dacht echt even dat een ieder zijn mening mocht geven voor en tegenstanders maar naar jou schrijven lijkt het alsof dat niet mag maar geen probleem zoals jij tegen TAKIE zegt dat hij de ballen van de PRESS likt is ook niet beleeft dat jou niet verteld is dat hij eigenlijk jou heeft gespoten is niet zijn fout zonder hem was jij er niet en het kan wel dat ik op een chimpansee lijk ik ben het niet jij lijkt op het achterste van chimpansee dus ik blij ben toch knapper dan jou dat staat dus vast het zou wel goed zijn als je niks te zeggen heb ook niks zegt want nu praat jij om het praten je zegt niks lijkt slim maar het is dom maar ja zulke mensen moeten er ook zijn anders valt er niet te lachen is er geen vatoe dus vertel nog eens wat dan kunnen we lachen het wachten is op U hahahaaa.


  Maak melding

 95. VHP, NPS en andere rechtgeaarde Surinamers moeten de druk op de NDP flink opvoeren, zodat alle Surinamers kunnen zien wat de NDP en haar leiders echt zijn. A disease.


  Maak melding

 96. Alle Medestanders en tegenstanders op deze site wat een spannende 2013 maar alsnog een zalig uiteinde en een betere 2014 met minder ellende en veel geluk voor u allen.

  GRADVIEZIE.


  Maak melding

 97. Abrahams `Mondje` gaat zijn BANDIETEN-VRIEND DDB adviseren hoe hij meer VALUTA kan wegsluizen uit DE KAS.

  BYE THE WAY wat zijn de SKILLS van Mondje om als ADVISEUR te fungeren.

  Ik blijf erbij dat een deel van de MILJOENEN die Mondje geroofd heeft op DDB`S bankrekening geparkeerd staat.

  Mondje wordt beloond voor zijn MILJOENENROOF!!!!


  Maak melding

 98. @Die Amerikanen mogen ze allemaal meenemen naar jailhouse in amerika.
  Misschien wordt hi ook ingewerkt tog.
  Wat een boeven bende,terwijl werknemers van een creche nog geen salaris hebben ontvangen.


  Maak melding

 99. Waarheid of wat daar voor door gaat, ik snap eerlijk gezegd niets wat dat lulverhaal van jou met het artikel, Bouterse moet de hand in eigen boezem steken, dat die reactie van jou als warhoofd afkomt, dat dan wel weer, volgens mij ben je gewoon stik jaloers op de hindoestaan, omdat zij en het zijn eigenlijk je eigen woorden in mindere mate gedegenereerd zijn, het ontbreken van enige staartvorm is volgens de wetenschap een vorm van degeneratie, de foetus heeft in beginsel 4 of 5 extra (staart)wortels die tijdens de groei verdwijnen, logische conclusie is dat als deze bij de geboorte nog wel aanwezig is er minder sprake is van degeneratie, wat in India nog wel eens voorkomt en volgens jou in Afrika niet.
  Ook zou in Afrika de mensheid ontstaan zijn, maar dan is de evolutie daar wel behoorlijk achtergebleven ten opzichte van andere werelddelen, helemaal gezien de huidige situatie, wat dan ook weer de soms stompzinnige berichten verklaard hier op deze site afkomstig van zichzelf noemende Afro-Surinamers voornamelijk zij die zich aangetrokken voelen tot de NDP. moet haast ook wel als je achter een crimineel als DDB aanloopt en de loze kreten en beloften die hij doet.
  En dat voelt zich superieur gadverredamme achterlijke staartloze mensaap, en ik wens voor jou dat het licht dit jaar doordringt in jou nog nog niet helemaal ontwikkelde en vertroebelde brein


  Maak melding

 100. Abrahams maakt een zooitje van zijn ministerie, maakt het budget voor een jaar binnen 6 maanden er door heen, geeft geld uit als water, geeft opdrachten aan eigen familie bedrijven en wordt beloond met een baan als ‘adviseur’ voor een megasalaris terwijl hij zijn minstersalaris mag behouden….

  Wanbeleid en corruptie worden. dus door Bouterse goed beloont.

  Goed signaal naar de Surinaamse jeugd. Hoe zit de dagtaak van Abrahams er uit na 1 januari er uit om zijn salaris van 16.000 srd te verantwoorden. Lekker koffie drinken met mattie Bouterse>

  Suriname is een jok


  Maak melding

 101. Paniekvoetbal in het kamp van Desi Delano Bouterse31 Dec, 18:30 ZoomHalf en half verwachtte ik al dat de NDP-jaarafsluitingsvergadering een soort scheldkanonnade richting de VHP zou worden. Al bijkans een maand had het volk niets vernomen van de ‘schaars’ geworden president van het land. Zou het kunnen dat hij al na twee dagen lopen in Wanica zo vermoeid was? Of wordt de ‘schaarste’ aan de president kunstmatig gecreëerd om tijdens de gehouden jaarafsluitingsbijeenkomst verzekerd te zijn van luisterdichtheid? Wie zal het zeggen. Het volk heeft in ieder geval niet zitten wachten op een stand-up comedian-achtige vertoning van het staatshoofd doch heeft zitten wachten op een boodschap van hoop voor een veel betere en de door de president beloofde gouden kerst casu quo gouden toekomst. Beloofde president Jules Wijdenbosch het volk een paradijs in 1996, president Bouterse heeft het volk een gouden kerst beloofd. Een belofte die bij lange na niet is waargemaakt zoals ook vele andere beloften niet zijn nagekomen of verbroken zonder opgaaf van een valide reden daarvoor. Walgelijk is natuurlijk wanneer het falen van het beleid van de regering wordt afgeschoven op anderen. Terwijl de voorzitter van DNA aangeeft dat zij ‘nog niet tevreden is’ over het gevoerde beleid in de afgelopen jaren en meerdere sprekers vanuit de NDP hebben opgeroepen betere prestaties te leveren, zegt de president dat zijn regering het overweldigend heeft gedaan. In dezelfde adem geeft hij zijn eigen partijgenoten een schrobbering (naar mijn mening) pour la forme. Hij schroomt er ook niet voor om te dreigen met royement van leden die zich niet zouden houden aan de afgesproken regels. Het is namelijk publiek geheim dat binnen de NDP het niet botert tussen de verschillende koninkrijkjes en dat er veel ontevredenheid heerst bij de structuren van de paarse partij over de interne partijorganisatie en de beleidsuitvoering. Want hoewel menigeen vindt dat geen weldenkende mensen de paarse partij zouden kunnen ondersteunen, weet ik dat er best wel meer dan een enkeling is binnen die partij die echt wel het beste voor heeft met het land. Maar dat is dan een dusdanige ‘onbelangrijke’ minderheid dat er van beleidsombuiging niets is terechtgekomen de afgelopen periode en de hoop op betere tijden de bodem is ingeboord door de uitspraak van de president dat de regering het heel goed heeft gedaan. Teleurstellender kon de jaarafsluitingsmonoloog van de president niet zijn. Over de vele niet nagekomen beloften werd met geen woord gerept. Evenmin werd gesproken over de vele corruptieschandalen die haast alle de door deze regering geïnitieerde projecten blijven achtervolgen. De aangekondigde kruistocht tegen corruptie hoeven we dus niet meer te verwachten. Dat de president zwaait met een excerpt van de prestaties van deze regering is goedkope propagandavoering aangezien het de plicht is van de regering om al hetgeen in haar vermogen ligt te doen om de noden van de bevolking te verlichten. Om daar nu een show van te maken is benedenmaats en een president niet waardig. Ook is het een president niet waardig om regelrechte leugens te verkondigen. Juridisch bezien is het volslagen onzin dat wanneer iemand een beschikking heeft op een stuk terrein, dat stuk ‘afgepakt’ zou kunnen worden door welke ‘gangster’ dan ook. Mocht het überhaupt voorkomen dat er daadwerkelijk sprake is van een dubbele uitgifte dan zal de rechter altijd in het voordeel van de beschikkinghouder oordelen indachtig de rechtszekerheid en de bewijslast. Het is voor mij een raadsel waarom de president het volk angst wenst in te boezemen op dit stuk. Ook is het enorm belachelijk dat de president als splijtzwam wenste te fungeren tussen de NPS en de VHP door de stellen dat hij zich niet zou kunnen indenken dat Gregory Rusland het nodige respect aan een VHP-presidentskandidaat zou kunnen betonen. Dat Bouterse de verkiezingen coûte que coûte wenst te winnen en daartoe nu al een naar mijn mening een verwerpelijke aanval lanceert op met name de VHP en haar voorzitter kan niet anders worden bezien dan als paniekvoetbal in blessuretijd. Want laten we nou eens wel wezen, een curriculum vitae als die van Desi Delano Bouterse met woorden als ‘moordverdachte’, ’veroordeelde drugsdealer’, ‘couppleger’ , ‘te laf om in de rechtszaal te verschijnen’ etc. tegenover een curriculum vitae van Chandrikapersad Santokhi met woorden als ‘zero-tolerance’, ‘no nonsense beleid’, ‘ketenbenadering’, ‘vision 2030’, ‘beheersing criminaliteit’, ‘integriteit’, ‘moed en durf ‘ etc . dan is de keuze al heel gauw gemaakt. Ik wens de crew en lezers van Starnieuws met deze een gezegend nieuw jaar


  Maak melding

 102. SIMPEL, je zegt zoveel met zo weinig nieuws 1 moordverdachte wat betekend dat schuldig 2 veroordeelde wie en waarom is hij een veroordeelde drugsdealer heeft hij wat aan jou of familie verkocht of ben jij getuige van dit alles en het is oud nieuws alle SURIES weten en hebben het gehoord en steeds weer bij de verkiezingen zelfde liedje zing wat anders dit is eentonig want CHAN is ook niet heilig maar je prijst hem wel is het omdat het jou partij is of ben je eerlijk want in periode VHP/NPS hebben wij niks gezien dat gedaan is of misschien ik niet nog wel met buitenlands hulp ja tijdens verkiezing even de sloten ophalen meer niet BOUTERSE is niet super maar hij doet zijn best en heeft tot nu toe meer voor land en volk gedaan wie de ogen wil sluiten en mond open spreek dan toch de waarheid dus en ook het liegen en bedriegen van Gregory Rusland iedereen weet nu toch wel dat hij niet strijd voor de president voor zijn partij maar als hij er maar bij mag horen eerlijk als NF wint wie word dan president laat hij dat eerlijk aan het volk zeggen hij doet alsof hij dat niet weet dat is ook kiezers bedrog of niet hij verkoopt zijn mensen voor een plekje in het macht centrum dat mag wel maar laat de kiezers weten wat hen te wachten staat en dan hebben ze een keuze maar nu even niet ja toch Hahahaaaa.


  Maak melding

 103. @ Vandaag krijg jij de waarheid

  Huizen worden zonder bewijs door jou als gestolen betiteld, proficiat !

  NDP zal ook met “gangster”,”racisme-kaart” en “bronnen gecreeerd met landsgeld” de verkiezingen niet winnen !

  Vraag aan OWAbrahams wat landsgeld is !

  Kom aub met de bezittingen van de familie Abrahams, Bouterse en van Andy Rusland !

  Boy Andy zal Bouta binnenkort moeten uitleggen dat er GEEN GELD is en dat er DRASTISCH BEZUINIGD moet worden !


  Maak melding

 104. SANTOKIE IS EEN LAND VERRADER DAAROM IS HIJ OM DE HAVERKLAP VOOR INSTRUKTIES BIJ ZIJN BLANKE MEESTERS IN NEDERLAND OM HUN STERRETJES TE LIKKEN EN VOOR INSTRUKTIES ,OM VERDEELDHIJD TE ZAAIEN .BOUTERSE IS ER VOOR VRIEND EN VIJAND SANTOKIE VOOR DE VER HINDUSTAANSE PARTIJ


  Maak melding

 105. @MARLIO
  Marlio goed gezegd, de VHP Verraders zijn de verbinding tussen Surinaamse hulpbronnen en Nederland. De VHP heeft altijd voorgehouden dat als de partij niet meer regeert dat Suriname instort. De partij regeert niet mee en corruptie is met 70% gedaald hoe dat komt weet ik niet het zal wel een paar factoren zijn. We moet onze ogen open en zien wat de VHP in het verleden heeft gedaan en beoordeeld ook hun heden en je zult zien er is niks veranderd. De VHP droom is om net als hun Broeders in Guyana Suriname alleen te regeren, ze proberen van alles maar ieder keer zijn het die vervelende Creolen die dwars liggen bij een VHP hindoestaanse overname van Suriname. Men zegt dat er geen haat is tussen de verschillende bevolking maar dat is grote onzin de haat van de VHP Hindoestanen voor de Creolen is er altijd geweest want de mensen denken dat ze beter zijn dan derest van de bevolking. wij Creolen laten deze kastenloze afstammelingen van INDIA in hun waarde want Wie in vrede leeft zal vrede krijgen.


  Maak melding

 106. =Aanhang van Bouterse, leest even de laatste regels maar eens goed::::

  =Want laten we nou eens wel wezen, een curriculum vitae als die van Desi Delano Bouterse met woorden als ‘moordverdachte’, ’veroordeelde drugsdealer’, ‘couppleger’ , ‘te laf om in de rechtszaal te verschijnen’ etc. tegenover een curriculum vitae van Chandrikapersad Santokhi met woorden als ‘zero-tolerance’, ‘no nonsense beleid’, ‘ketenbenadering’, ‘vision 2030’, ‘beheersing criminaliteit’, ‘integriteit’, ‘moed en durf ‘ etc . dan is de keuze al heel gauw gemaakt.

  Mr.drs.Sharmila Kalidien-Mansaram


  Maak melding

 107. IRA
  het verschil is ,dat Bouterse geen scholing van overloper gehad heeft.

  jou baasje weet niet anders dan land en volk verraden om euronl weer tot baas van su te maken.

  alles wat jou baasje geleerd heeft is om europa te helpen om su voor de gek te houden om zelf de overhand via euronl in su te pakken.


  Maak melding

 108. Marlio, Bouterse zou ook wel graag naar Nederland willen komen, maar wij weten allemaal wel hoe het komt dat dat niet kan he, en die soort verbinding die er zou zijn tussen Nl. en Suriname is er 1 die alleen in jullie paars vertroebelde geest bestaat.
  Een band tussen onze twee landen zal er voorlopig nog wel even blijven bestaan om wel heel bekende redenen, en die zul je wel moeten accepteren of je nu wilt of niet,en dat vraagt een wat flexibelere geest en aanpassingsvermogen dan jullie kennelijk bezitten, de WAARHEID is niet altijd zwart-wit


  Maak melding

 109. @hans je lult slap , als Bouterse naar Nederland komt kan Nederland niks doen. Nederland wilt Bouterse niet hier omdat het aantoont hoe machteloos ze zijn in hun daden maar krachtig met woorden.


  Maak melding

 110. een vraag aan Koelie ray en Ira. denken jullie nou echt dat de VHPTUIG suriname kan overnemen. ik weet dat het een koelie droom van jullie is maar jullie moeten uitkijken dat het geen nachtmerrie wordt, want jullie(VHPKOELIES )zijn in de hol van de Creoolse Leeuwen!


  Maak melding

 111. Waarheid laat Bouterse dan komen met zijn grote bek, die crimineel schijt zo hard in zijn broek dat je het hier met Z.W. in A’dam nog kunt ruiken


  Maak melding

 112. Heeft Suriname wel een President ??? Die Bouterse is een stand up Comedian. Terwijl hij stoer wil doen zien de Guyanezen hem als een Joker. Wat heeft hij bereikt met z’n regionaal buitenlandsbeleid ??? De President van Guyana een lift geven met een SLM kist naar een Caricom conferentie terwijl die intussen vergunningen verleend om in het Tigri gebied ( Surinaams ) de bodemschatten te exploiteren ??? Is dat het resultaat van z’n buitenlandsbeleid ??? Eigenlijk is z’n houding naar Guyana toe niet zo vreemd…wie kan zich nog heugen…toen President Wijdenbosch in het jaar 2000 het leger de opdracht gaf om het olie platform van CGX te verwijderen…en wie is toen stilletjes via de backtrack in gezelschap van Rashied Doekhie naar Guyana gereisd om de Guyanezen te vertellen dat Wijdenbosch de zaak niet goed had aangepakt…en dat hij ” Bouterse ” een andere aanpak voorstond..namelijk doormiddel van onderhandeling het maritiem-dispuut opgelost zou kunnen worden. Wat is Bouterse toch onnozel…de Guyanezen zijn stilletjes naar het zeerechttribunaal gestapt. WIE…kan zich heugen…dat bij de inaugurele rede (2010 ) van Bouterse…hij beloofd had om een kruistocht tegen Corruptie zou ondernemen ??? Thans blijkt dat hij de Corruptelingen beschermt en ook nog beloont met hoge functies met topsalarissen. Wie kan zich heugen…over het schrijven dat Bouterse had gericht aan de Procureur Generaal om de decembermoorden te onderzoeken…en toen plotseling…een amnestie wet….nou..nou…ik kan een boek vol schrijven over de dingen die Bouterse zou willen doen…en intussen het tegenovergestelde uitvoert. Jammer…jammer, dat vele mensen deze grappenmaker als redder zien van Suriname…terwijl deze man juist voor polarisatie zorgt en werelkampioen is van verdeel en heers. Mijn oprechte wens voor 2014 is…weg wezen met deze volksmenner, splijtzwam, dubbele agenda en anationalist…..ba…als ik aan hem denk…moet ik kotsen


  Maak melding

 113. Bedankt Nationalist, eindelijk weer een reactie van iemand met gezond verstand die wel een heldere blik heeft op de wantoestanden in Su, die andere minkukels kun je gewoonweg niet serieus meer nemen, geindoctrineerde Bouteslaafjes


  Maak melding

 114. Je kan die zwakbegaafde fronters herkennen aan hun scheldpartijen zodra je ze met de waarheid confronteert.

  Hans en nationalist zijn typische waterkant zwakbegaafden die denken dat ze hier van doen hebben met hun soortgenoten.

  De ene onzin na de andere verzinnen deze ezels en zien het voor feiten.

  Jullie zijn gewoon triest en zielig.


  Maak melding

 115. hans die spiegel die ik je voorhoud vind ik prima, en jij?

  Srafu en wat moet ik daar nou mee, vertel ons in je eigen woorden wat er precies staat. Wedden dat het je niet lukt.


  Maak melding

 116. Sabidieri, is dit jou manier om te vreagen of Srafu voor jou vertalen wil wat er te lezen staat in dat artikel?, je gokt wel vaker op de verkeerde


  Maak melding

 117. Aan srafu iets vragen zou hetzelfde zijn als mijn hond te vragen om te dansen, wetende dat beide het niet kunnen.

  Ik gok niet, ik ga voor zeker en daarom zou ik me nooit vergissen jou of srafu iets te vragen waarvan ik zeker weet dat jullie het verstand niet voor hebben.


  Maak melding

 118. @ Sabidieri

  A n’e dji sref srefi if yu no e verstang ingris tongo !

  M’o brok’ing dji yu na pikin moni :

  A boy fu yu Pres, Dino, wan ser’a kondre dji Hezbollah-terrorist. Dino b’o kisi 200 miljung amerkang dalla. Plus wan egi-prive-Hezbollah-legre fu onderdruk a Sranangvolk. Hezbollahsrafuteng doro !!

  Unu no o sji Dino wan bun langa ting, amerkan strafu dji terrorisme hebi. Dino now now e toktu na ini Amerkan jale !

  Desi habi fu suku wan tra sma fu teki makti abra !


  Maak melding

 119. Ik weet niet wie de persoon waarheid is, maar ik ben vaker in SU en zie wel veel politieke achteruitgang, de Nationalist heeft het heel mooi verwoord.
  Dus Sranang mang doen jullie je ogen en oren open en denk goed na wat je gaat doen bij de komende verkiezingen. Er is sociale media internet etc, dus blijf niet achter en laat je informeren.


  Maak melding

 120. Srafu, nu moet je het vertalen voor Hans.

  Ie sabie hansje na witmang a ne verstang sranangtongo ma heri de e lul lul tapu waterkant nanga sranang tori. Fa go suku wang wroko.


  Maak melding

 121. hans het heeft niets met Hoogmoedswaanzin te maken, wij NDP’ers zijn nou eenmaal realistisch en beoordelen iedereen op hun merites.

  Ik onderschat niemand maar zal ook niemand overschatten. Jullie hebben mij niet kunnen overtuigen dat je over een stel goed werkende hersenen beschikt, sorry ik kan er ook niets aan doen.


  Maak melding

 122. Boegroe40
  Jij ziet politieke achteruitgang dat vind ik niet erg , ik ben vaak in SU en zie economische vooruitgaan en dat is belangrijker. Probleem is Suriname heeft veel politieke partijen die allemaal een graantje willen pikken en de meeste zijn schurken en de VHP is de grootste schurk van allemaal.


  Maak melding

 123. Wat moet Bouterse in Ned komen zoeken als reeds de donker witten al word gezegd om terug te gaan naar hun land als het hun niet zint of moet hij misschien een ambst bezoek brengen aan de voedselbank want die is de enige die groeit in Ned nog niet eens gesproken over de mortuarium temperatuur die hier heerst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.