‘Ongeacht kleur werken aan terugkeer normen’

73

PARAMARIBO, 25 dec – “We zullen met z’n allen – ongeacht ras, geloof en kleur – bewust moeten werken aan de terugkeer van onze sociale en spirituele normen en waarden om zodoende te werken aan de eenheid van onze multiculturele en -religieuze gemeenschap op grond van wederzijds respect.” Dit stelt de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, in een kerstboodschap.

De VHP onderschrijft christelijkewaarden als waarheid, gerechtigheid, rechtvaardigheid en naastenliefde. “Met Kerstmis wordt de verbondenheid verkondigd tussen God en mensen. Die boodschap raakt ook onze verhouding tot elkaar: hoe wij onze naasten tegemoet treden, wat wij kunnen bijdragen aan het samen leven en welke inhoud wij geven aan de liefde van mens tot mens.”
Het is immers het feest van de verwachting van nieuwe tijden.

“Laten wij allen met kerst ons gaan bezinnen en steeds kiezen voor het goede, het welgevallige en de volkomenheid. Moge de boodschap van Kerst, dat is daadwerkelijke intermenselijke vrede op aarde, heel goed begrepen worden en de komst van Here Jezus Christus, wiens leven op aarde geheel in het teken stond van liefdevol offer voor de dwalende mensheid, niet vergeten worden.” De VHP wenst de hele natie, in het bijzonder de Christenen, een gezegende en vredige Kerst toe.

73 REACTIES

 1. Hallo Santokhi, christelijke waarden als waarheid brengen betekent slechts ongeluk. kijk om je heen wat christelijke waarden voor de mensheid heeft veroorzaakt. ongeacht ras geloof en kleur? waar blijft dan ongeloof in het rijtje? ieder mens met of zonder godsgeloof bedoel je of ga ook jij op die toer. niet iedereen zit met het geloof shit te wachten op verbetering. ik sta achter rene, dat santokhi veel weg heeft van de beste grappenmaker van 2013 wiens successje naar zijn hoofd is gestegen. santokhi lijkt mij ook iemand die eenmaal als president ook kwalijke streken met het volk zal uithalen, doen de meeste presidenten. eerst maken ze zichzelf populair, maar eenmaal in een bevoorrechte positie hun eigen gangetje gaan zonder rekening te houden met zijn kiezers.


  Maak melding

 2. Nuchter, laat die christenen en laten wijjjjjjj vooooruit kijken. Dat verander je toch niet want wat santoki zegt dat is ook moeilijk maar als we er met zijn allen ,als surinaams volk een voorbeeld geven hoe het ook anders kan dan komen we ook een heel eind. We moeten het dan wel doen. Ik mis de saamhorigheid onder onze creoolse ,hindoestaanse ,javaanse en chinese, boslandcreoolse volk, wat in de jaren 80_90 wel zo was. Nogmaals als surinamer hoop ik dat we als mensen met elkaar in vrede en saamhorig met elkaar om kunnen gaan. Surin ame verdient het .


  Maak melding

 3. Mooie woorden uitspreken is één ding. Wat gaan zij/wij in de praktijk er mee doen? Doen wij in het dagelijks leven iets met de woorden die wij zo makkelijk rond kerst
  uitspreken? Nee, dat gebeurt niet!!!!

  Uit waarden vloeien de normen(regels) uit. In Suriname van nú heeft haast een ieder zijn eigennormen. Deng egie joegoe joegoe……zij wonen daar niet graag onder/met een normatief gedrag.

  Fijne kerstdagen toegewenst aan jullie allemaal hier!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 4. Kerst toespraak van het NDP bestaat slechts uit 3 woorden, Njang Dringie en Prisiri.

  Eens te meer het bewijs dat Santhoki klaar is voor het presidentschap.

  Merry Xmass to you all..


  Maak melding

 5. onder het regime van Bouterse bestaat er alleen nog maar totale anarchie, voortwoekerende corruptie, verloedering van normen en waarden. Daar helpt geen enkele kerstboodschap bij.


  Maak melding

 6. =Santhoki heeft gelijk en ik wens ook de gehele Surinaamse volk fijne feestdagen en een gezegend 2014 toe.

  =Mensen, het gaat NIET om Santhoki, maar om de inhoud waar over hij het heeft.

  =Mensen die nu zo negatief zijn en Santhoki neerhalen zegt iets over hun waarde en normen. Daarom wordt er ook gevraagd om eenheid.


  Maak melding

 7. elke leider alsook semileiders in Su hebben een kerstboodschap!!!

  zullen wij de grote leiders een rating geven???

  Lonnie – 10
  Somo – 10
  DADA – 100
  Chan + 10

  fijne kerstdagen


  Maak melding

 8. Aan alle vrienden op het forum: christenen, niet-christenen, ongelovigen, nihilisten en agnostici,wens ik toe een Prettige Kerst.

  Moge ons denken en handelen geleid worden door:
  Waarheid, Gerechtigheid, Rechtvaardigheid en Naastenliefde.


  Maak melding

 9. HAhahaaaa naasten liefde in buitenland ligt genoeg geld hij is naar INDIA geweest er zijn daar genoeg eenvoudig werktuig waarmee veel gedaan kan worden waarom heeft hij dat al die tijd niet gedaan met vene samen en waar is zijn naasten liefde nu en is het geld dat het buiten land zal geven gratis en waarom mag SU niet met CHINEESEN werken en wel met INDIA EUROPA geeft toch ook niks voor niks of wel er zit genoeg geld op wereld bank is het van CHAN ook wij moeten weten dat nu praten 1 is maar in praktijk brengen 2 waarom zou EUROPA nu helpen en toen niet omdat er nu weer wat te halen valt maar dat BOUTERSE hun in de weg staat zo hebben ze toch jaren onze ALUINAARDE geroofd voor niks weet je hoe veel en hoe ver SU kon zijn als er gewoon voor betaald werd zoals het hoorde nu GOUD OLLIE en er zit meer in de bodem die zij weten en SANTOKHI is hun paspoort daarvoor hun pion hoe lang bestaat SURINAME en hoe lang al onafhankelijk wat heef EUROPA voor SU gedaan wel nu doen en proberen wij het zelf als zij mee willen dan op gelijkwaardig manier maar niet komen eisen of zeggen wie daar de baas zal moeten zijn anders zien wij wel maar wij SURINAMERS moeten baas blijven over eigen land wij zien toch wel wat EUROPA doet met kleine landen die niet naar hun pijpen willen dansen wel het moet nu wederzijds goed zijn of niet maar ja ik hoop het alleen maar MERRY X MAS GOD BLESS YOU ALL.


  Maak melding

 10. Ik sluit me aan bij de mooie woorden van dhr. Santhokie.

  Aan alle wkn vrienden,(niet)fan’s en wkn redactie fijne kerstdagen toegewenst!

  Peace…………..


  Maak melding

 11. weet men dan niet dat de echte christenen die afkomstig waren uit nubia(afrika)door de europeanen vermoord zijn.
  toen zij dat gedaan hadden,hebben zij zich zelf christenen genoemd.

  is het in het dagelijks leven niet opgevallen dat religie door veroveraars ontworpen is om volken geestelijk en mentaal onder hun control systeem te domineren.

  wie is jezus;jezus was een rechtvaardige strijder die voor zijn volk opkwam,maar die door de romijnen als een politieke tegenstrijder werd veroordeeld en aan een boom gehangen,’in romijnse geschriften staat dat elke zwarte slaaf met kroes haar die ontsnapt en gevangen werdt,net als hun god of leider aan een boom opgehangen moest worden.

  de europese jezus is door het faticaan van toen ontworpen,’zij hebben een kunstenaar genaam michael angelo opdracht gegeven om van die zwarte jezus een blanke te maken om het zwarte bevolking van hun roots te isoleren zodat zij voor altijd slaven blijven.

  nu in deze tijd wordt die fictief jezus aanbeden,wat men goed moet begrijpen is dit;’dat de vader van jezus niet de schepper van leven is,maar een simpele mens genaamd michael angelo en die tevens de god van zijn ontworpen jezus is.

  wat heeft jezus en zijn god tot stand gebracht;’oorlog,verdeeldheid,armoede,en nog andere nagatieve elementen.

  santhoki heeft mooie woorden gebruikt dat hij van zijn blanke meester heeft geleerd,het zijn losse flodders die in het dagelijks leven geen effect hebben,omdat,die woorden maar 1 keer in het jaar gesproken wordt.
  wie is die grappen maker die net als die europeanen woorden gebruikt om zogenaamd rechtvaardigheid te presenteren,”santhoki jij bent en blijf een leugenaar die zijn eigen roots niet kent.

  als die god van die blanke,blank is.

  dan is mijn god,omdat ik zwart ben,ook zwart,en niet blank.

  Rene,ik geef jou ook gelijk,santhoki is een grappen maker.

  ik wens iedereen gezegende levensloop.


  Maak melding

 12. sra:

  Je bent zo zielig , het is echt niet te geloven.

  “weet men dan niet dat de echte christenen die afkomstig waren uit nubia(afrika)door de europeanen vermoord zijn.
  toen zij dat gedaan hadden,hebben zij zich zelf christenen genoemd”

  Uit welke duim heb je dit verhaal nu weer gezogen?


  Maak melding

 13. henk molenaar

  het is niet uit de duim gezogen.

  lees verhalen van constatijn dan zal het jou ook duidelijk worden wat zij met de echte christenen gedaan hebben.

  ik begrijp dat jij deze waarheid niet zal accepteren,omdat jij weet dat het de waarheid is.

  zoals men zegt;DE WAARHEID IS HARD OM AAN TE HOREN,VOORAL ALS MEN GEWENT IS LEUGENS ALS WAARHEID TE VERSPRIJDEN.


  Maak melding

 14. Geen woorden maar daden.

  De hr. Santhoki predikt het Woord van onze Heer, maar hij slaat de plank volledig mis omdat hij de situatie misbruikt en hij is niet eens een Christen.
  Het Christelijk waarden en normen staat heel ver weg bij jou. Wat je zegt dien je dat ook te doen en wat je doet dien je ook te zeggen.

  Waar heeft hij het over? Houd jezelf bij je leest schoenmaker!!!
  Predikt het woordt van de VHP en daar moet je je bezig houden. Daar kan je je profileren als leider en de hindoestaanse bevolking in de malling nemen.

  Christus is voor mij Heilig en bespot mijn Heer niet om propaganda te maken en om je zakken te vullen.
  Jij Santhoki bent een vuile hufter en leugenaar, inhoudelijk weet jij niet veel van het Christelijk geloof en het Woord van God is Heilig, dus blijf af.

  Ga naar terug je eigen roots waar je vandaan komt.


  Maak melding

 15. boer chattah

  neen hoor,PRES,BOUTERSE,is president van suriname.
  heb jij daar wat optegen.

  als hij blank zou zijn,dan zou jij hem blindelings ontvangen hebben.
  nu dat hij zwart is,dan is het niet goed.

  wat voor onzin is dat.

  geef maar een antwoordt als jij kan.


  Maak melding

 16. Beste lezers,

  Is dit niet mooi gezegd van de heer Santhokie de politieke leider van de V.H.P. Zie de kwaliteiten, eigenschappen en persoonlijkheid van deze man en wat hij ons meedeelt, waar we als land en Surinamers (weer) naar toe moeten. Een voorbeeld voor jongeren, ouderen, kortom iedere Surinamer.

  Jonge kiezers ongeacht etniciteit, geloof, afkomst,kleur,enz.,
  wordt lid van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (V.H.P) en stem op 25 mei 2015 voor een kandidaat van de V.H.P van uw distrikt. Volgt u de heer Santhokie goed, wat hij zegt en schrijft.

  Wij worden de grootste Partij van het Suriname na de verkiezing van 25 mei 2015 met 24 zetels of meer voor de V.H.P. Wij hebben alle Surinamers nodig voor een andere koers, dan die Suriname nu vaart.

  Geloof, Hoop en Liefde en samen gaan we het doen.

  Ik wens alle Surinamers een Zalig Kersfeest en Vrede op Aarde en in de mens een welbehagen.

  Samen/eenheid met hem en zijn partners in de politiek
  gaan we van Suriname een mooi, veilig en welvarend land maken, waar er welzijn voor iedereen goed is.

  Chan for Pres!

  God Zij Met Ons Suriname! Recht en Waarheid Maken Vrij.


  Maak melding

 17. @sra
  ai baya, kalakka sra oftewel ” Het Oracle” is bezig…
  Het enige wat hij exact kan aangegeven is de inhoud van de septictank alwaar hy gratis (ALL IN) vertoeft…


  Maak melding

 18. @Deborah
  Christus is voor mij Heilig en bespot mijn Heer niet om propaganda te maken en om je zakken te vullen..

  Hoe zie jij het verband tusen Steve Meye en de moordenaar als press..
  Volgens mij is Meye zijn zakken ook behoorlijk aan het vullen…of zie ik het verkeerd ?
  Heeft hij zijn ziel dan ook niet verkocht aan de duivel ??


  Maak melding

 19. roy
  jij zegt dat christus heilig voor jou is.

  weet jij wat christus betekend,’als jij dat weet ,zou ik graag een antwoordt van jou willen.

  weet jij het niet,”houd dan jou mond dicht.


  Maak melding

 20. Beste sra: Jij gelooft ook in Paarse Sprookjes dus ook in de verhalen van Constantijn? WTF is dat?

  Jou stamgenoten in Soedan zijn elkaar weer eens met tienduizenden aan het uitmoorden, afslachten en verkrachten. Zijn dat ook de ‘echte’ christenen zoals jij een ‘echte’ Surinamers bent?


  Maak melding

 21. Beste Sra: dommer, gemener en racistisher komen ze hier op Waterkant nauwelijks voorbij. Jou niveau ligt nog lager dan de navelpluis van een kakkerlak. Typisch Paars Gepeupel.


  Maak melding

 22. @sra

  sra, je hebt het over iq …HA HA HA HA..ik zet mijn geld toch op een krab dat hy veel meer verstand heeft dan jij..

  Jo (ver)(s)tandloze kakkerlak…


  Maak melding

 23. Als de heer Santhoki eenheid onder het volk wil hebben dan moet hij eerst de Verenigde Hindoestaanse Partij opblazen dan kan hij verder.
  Je kan geen leider zijn van een partij met de zelfde soort mensen dan kom je eenheid prediken.
  Deze man is een drol in een pispot!


  Maak melding

 24. henk molenaar

  jij probeert de waarheid te verdraien,en dat is het zelfde wat jou voorouders gedaan hebben,’steeds op een ander ras neer kijken terwijl zij degene zijn geweest die de eerste oorlog gevoerd hebben en onschuldige mensen vals beschuldigen en vermoorden hebben.

  jij praat over sudan,dus jij weet heel goed waar mijn eerste posting overgaat.
  wat er nu in sudan plaats vind is een creatie van de arab en europeaan,’de slachoffers zijn de bewoners van die gebied.
  ik geloof niet in constatijn,maar ken wel zijn wreedheden ten opzichte van zwarte mensen,’omdat constatijn een van jou voorvaders is geweest,probeer jij de rollen om te draien,’ik trap daar niet in.

  mijn niveau kent geen bedriegerij en is niet politiek gericht,en daar tip jij en consoorten niet aan.


  Maak melding

 25. Eigenlijk zou aan minimaal 1 voorwaarde voldaan moeten worden volgens de Surinaamse grondwet om president te kunnen worden…

  Geen veroordeling ooit gehad hebben in binnen en buitenland…

  Hopen dat deze wet ooit gemaakt kan worden, want nu kan elke crimineel president worden van Su…


  Maak melding

 26. Beste Roy,

  Sra vertegenwoordigt het afvoerputje van de Surinaamse samenleving, het typische NDP-gepeupel. Naast dom zijn ze ook lui en luidruchtig en geven Surinamers een slechte naam


  Maak melding

 27. Beste Sra,

  Zwarte Afrikanen hebben in de afgelopen 20 jaar meer Zwarte Afrikanen vermoorden dat in de afgelopen 1000 jaar blanken hebben gedaan en de komende 1000 jaar zullen doen.

  Maar zelfs aan dit bewezen feit zal je wel weer een reden vinden dat het de schuld va de blanken is.

  En Bouterse is een vreedzaam man die altijd open staat voor kritiek van tegenstanders. Daarna laat hij ze oppakken, martelen en op de vlucht doorschieten.

  En dan verkracht hij de Surinaamse grondwet door als president zichzelf amnestie te verlenen….

  En dom Paarse Gepeupel als jij staat er bij te klappen.


  Maak melding

 28. Iedereen die zegt dat hij niet let op RAS, GELOOF of KLEUR liegt. Als je niet op deze variabelen lette zou je ze niet genoemd hebben, heb je ooit iemand horen zeggen; ongeacht of iemand BLAUWE, ZWARTE OF BRUINE OGEN heeft, moet iedereen eraan werken om de normen terug te brengen in de samenleving? Nee toch, en dat komt omdat men daar echt niet op let. De dag dat een politieke partij in Suriname ophoudt met te zeggen ONGEACHT RAS, GELOOF OF KLEUR, zal die partij echt niet meer racistisch bezig zijn en echt elke Surinamer binnen zijn gelederen verwelkomen.


  Maak melding

 29. Voor Sra: commentaar Parbode op bezoek Bouterse aan begrafenis Mandela:

  Het blijft bovendien wat vreemd om op dit jaar op 8 december de vlaggen op het Onafhankelijkheidsplein halfstok te zien hangen voor vrijheidsstrijder Mandela, en de president lovend te horen spreken over de idealen van Mandela. Terwijl de mensen die in Suriname – met woorden – vochten voor vrijheid en democratie, op gruwelijke wijze van het leven werden beroofd en het onderzoek naar hun dood stelselmatig wordt tegengewerkt.


  Maak melding

 30. @Pagaal helemaal met je eens zo kan je het moraal terug halen.
  Goed voor de toekomstige generatie.
  Suriname heeft nu voorbeeldige mensen nodig.
  Laten we weer iedere zondag naar de kerk gaan.
  Roep zondagsschool weer inhet leven.Dan zal je weer waarden en normen krijgen.
  Eingelijk een ieder die ergens een baan wil moet van onbesproken gedrag zijn.


  Maak melding

 31. Henk Molenaar: “Zwarte Afrikanen hebben in de afgelopen 20 jaar meer Zwarte Afrikanen vermoorden dat in de afgelopen 1000 jaar blanken hebben gedaan en de komende 1000 jaar zullen doen”.

  Beste Henk, ik laat de typfoutjes die je gemaakt heb maar zitten, het is toch wel te begrijpen wat je zeggen wilt. Door zo geweldig te overdrijven maak je wat je beweert niet minder onwaar, ik zal de laatste zijn die gaat beweren dat Afrikanen engeltjes zijn en geen wreedheden begaan, maar om te gaan beweren dat Afrikanen moorddadiger zijn dan blanken en in de afgelopen 20 jaar meer doden hebben veroorzaakt dan de blanken in de afgelopen 1000 jaar en de komende 1000 jaar samen, gaat toch echt te ver, alleen Hitler en Stalin hebben meer doden, waarvan 99% blank, op hun geweten dan er mensen in Afrika woonden in de koloniale periode, de miljoenen doden die blanke veroveraars wereldwijd veroorzaakt hebben, door genocide te plegen in Australië, Afrika, Noord en Zuid Amerika hoeven we er niet eens bij te tellen om aan te tonen dat wat je beweert aanwijsbaar onwaar is. Ik kan begrijpen dat jij als blanke de misdaden van je ‘soortgenoten’ wilt bagatelliseren maar het zal je net zo min lukken als de NDPers die proberen ons de misdaden van hun grote leider te doen vergeten.


  Maak melding

 32. Beste Henk Molenaar, een discussie met SRA. Deze gast is zwaar geïndoctrineerd door de paarse evangelie. De hosties van de duivelse Bisschop Meye slikt hij voor zoete koek.

  De genocide in Rwanda heeft al 1 miljoen slachtoffers geëist ! Volgens het International Rescue Committee kostte het conflict in Congo sinds 1998 aan ongeveer 3,8 miljoen mensen het leven, de meeste slachtoffers stierven als gevolg van honger en ziekte. Miljoenen anderen vluchtten voor het geweld.

  Zouden de blanken dit ook op hun geweten hebben ? De pro Bouterse fans hoor ik daar nooit over. En nog houden ze vast aan hun anti koloniale politiek. Geschiedenis heeft uitgewezen dat het voeren van een dergelijke politiek gedoemd is om te mislukken.

  Afrikanen hebben in de afgelopen 40 jaar qua onderlinge moorden de basjas uit de slavernij tijdperk dubbel en dwars overtroffen.


  Maak melding

 33. Elkeen die het anno 2013 heeft over ras, geloof en kleur, valt door de mand als een baksteen. Zulk een persoon mag zich verre houden van het zich bemoeien met het leiding geven aan een land. In het bijzonder een land met een bevolkingssamenstelling als Suriname.

  Als Santhokie met het idee ronddoolt alsof zulke praatjes heden ten dage praatjes zouden kunnen vullen, heeft hij hij het glad mis. Wat een zwakke en povere vertoning van een persoon die zich op een dergelijke wijze wilt profileren als zijnde presidentskandidaat van een land.

  Santhokie mag in zijn eigen gelederen, zijn eigen partij dus, eerst orde op zaken stellen. Daar zijn de basis normen en waarden zoek. Geen enkele persoon, in het bijzonder met een negroïde achtergrond of een band hebbende daarmee, mag zo’n gecamoufleerde snert een kans of medeweking geven in Suriname.

  Het zal weer bij af beginnen zijn en/of dweilen met de kraan open. Er zijn genoen mensen in Suriname, waaronder er zeker ook Hindostanen zullen zijn, maar let wel met een open mind, die daarvoor in aanmerking zouden kunnen komen.

  Personen vanuit het VHP kamp die het euvel van racisme nog steeds als leidraad zien, direct of indirect, hebben niets te zoek in de leiding van de Surinaamse politiek. Aan een schijnheilige figuur als Santhokie moeten wij Surinamers onze normen en waarden tonen
  en hem VRIENDELIJK bedanken.


  Maak melding

 34. Henk Molenaar, nu zeg je wel dat de blanken even slecht zijn als de zwarten (of omgekeerd), maar dat bleek niet uit je eerste bijdrage waar ik op gereageerd heb, daarin zei je dat de zwarten de afgelopen 20 jaar meer doden gemaakt hebben in Afrika dan de blanken in de afgelopen 1000 jaar en de komende 1000 jaar gemaakt hebben en zullen kunnen maken. Als dat niet aangeeft dat je de zwarten moorddadiger vindt dan de blanken, dan kan ik inderdaad niet begrijpend lezen.


  Maak melding

 35. hahahahahahaha,allemaal 1 pot nat.
  zaols ik al duidelijk gemaakt hebt,is door jullie(ego trippers)niet begrepen,’en nu goed lezen en begrijpen;’wie is het meest schuldig,1.de aanstichter,of,2.de persoon die door de aanstichter misleid is om acties te ondernemen.

  jullie mogen zeggen wat jullie willen of liegen zo hard als jullie kunnen,de waarheid laat vaak zien hoe mensen zijn die niet hun zelf zijn,en niet met het leven omgaan dat zij vanaf hun geboorte mee gekregen hebben.

  negatiefe mind

  bad mind peaple,,,bah


  Maak melding

 36. VHP gaat wel erg ver met dit slijmballerij. Ze lijken wel Jezuiten. Met Diwali en Holi komen ze niet met zo’n verklaring. Santokhi denkt toch niet dat ik die christenen ga steunen die beweren dat ik als Hindoe een heiden ben en dat zij superieur zijn? En dat alleen Jezus verlost? En die onze Bhagvans en Devta’s demonen noemen?
  Blijkbaar hebben ze daar op het VHP-kantoor een paar flessen teveel opengetrokken. Zelfs de NPS komt niet met zo’n meelijwekkende verklaring.


  Maak melding

 37. En die onze Bhagvans en Devta’s demonen noemen?

  @Vijay,

  Dat is precies wat Santokhi en de VHP uit de wereld willen helpen: het demoniseren van de een door de ander. Dat is precies zijn boodschap.


  Maak melding

 38. santhoki zou gewoon een burger moeten worden en zich niet met politiek bemoeien.
  laat een echte hindu zijn plaats in nemen,’een echte hindu zou echt niet over de euro jezus gesproken hebben en zou echt niet zulke woorden gebruiken waarmee hij zijn gemeenschap vernederd,en ook niet de oorsprong van zijn geloof verduisteren of weg werpen.

  jere no,laat die vent jullie niet voor de gek houden.


  Maak melding

 39. @Henkes, je gaat geen reactie meer krijgen want nu werkt die klap van die molenwiek door!
  Wat een dom geleuter van die twee, maarja het komt van hun dus kunnen we het wel hebben.

  Nogmaals binnen elk volk heb je goede en slechte mensen, het is alleen wel zo dat het zwarte volk wat meer gastvrijer was dan pak em beet de Japanner toendertijd!


  Maak melding

 40. Surinam moet los van ras, geloof, kleur, afkomst sexe, sexuele geaardheid,politieke gezindheid, werken aan en zich inzetten voor normen en waarden. Ten eerste rechts- en wetsnormen.

  De politieke tegenstander is geen staatsvijand !
  Een ministerie is geen eigendom van de minister of van zijn politieke partij !
  Iedereen moet zich aan de wet houden, ook de President.
  Voer en scherpe anti-corruptiewet in en vervolg alle zwendelaars en dieven !
  Versterk de rechterlijke macht en het OM, zorg ervoor dat zij ONAFHANKELIJK kunnen opereren.
  Leer de DNA dat zij zich met GEEN ENKELE rechtzaak mag bemoeien , er is een scheiding van machten !
  Zet hoge gevangenisstraffen op het schenden of vertrappen van de Grondwet !
  Zaken (concessies, grond etc) die zijn gestolen van het Surinam volk (zoals de oude houtconcessie van Bruynzeel van 650.000.00 ha) dienen terug te worden gegeven aan het Volk.

  Leer alle Sranangmangs van kindsaf waarden en normen en het belang daarvan, dan zullen de mensenrechten en rechtsstaat in Suriname volwaardig worden beleefd en zal Suriname ook sociaal en economisch groeien !


  Maak melding

 41. Srafu,

  Hoe julie gaan kinders norme en waarde leeren, wanneer niemant hier voorbeelt geeven kan van wat is norm en wat is waarde? Weeten julie self wat is norm en wat is waarde? Ja? Dan vertel mei wat is?


  Maak melding

 42. Ik vind het erg jammer dat Santhoki de staatshoofd van Israel, Netanyahu, noemde als zeer voorbeeldige leider…

  Weer een blunder begaan, helaas en spijtig…

  Maar ja het is zijn mening, en daar moeten we respect voor hebben…


  Maak melding

 43. Een paar universele normen.
  Gij zult niet doden, gij zult niet liegen, gij zult niet anders mans vrouw en – bezit begeren, gij zult geen belastinggeld verspillen en over de schutting gooien, gij zult compassie hebben met de verdrukten van de samenleving,
  gij zult Suriname leiden van de status van schurkenstaat naar de status van een respectabele land, gij zult integer het land besturen, gij zult niet denken dat u door God bent uitverkoren om het Surinaamse volk te leiden en de Surinam Airways als uw prive bezit te beschouwen.

  Als u dit allemaal onderschrijft dan ben u mijn man, Santhoki. Ik weet dat u het kan, dat u de moed en lef hebt om de klus te klaren, dat u het netwerk hebt om dat te doen, en dat u geen paria bent van de beschaafde naties van deze wereld.


  Maak melding

 44. Het is moeilijk je te bezinnen als je kinderen niet behoorlijk kunt voeden en kleden en verder weinig of geen toekomstperspectieven hebt.

  Santokhi je biedt hoop voor Suriname maar verval niet in de fouten die de oude politiek keer op keer maakte. Bezin je hierop is de kerstwens en hoop van het Surinaamse volk. En jawel daartoe ben je zeker in staat.


  Maak melding

 45. ‘Ongeacht kleur werken aan terugkeer normen’
  Ongeacht kleur???
  Waarom niet gewoon “Werken aan terugkeer normen”
  Wat heeft kleur hiermee te maken?


  Maak melding

 46. Zijn onze normen en waarden niet afgebroken tijdens de coup?Is het niet de zittende top, die loopt te graaien waar ze maar kunnen ten koste van het gewone volk en ons landje.
  Graaien en corruptie, roven en bedreigingen, stelen en bedriegen dat is het “mooie voorbeeld” aan onze jongeren nu.
  Wie moet dan de waarden en normen weer terugbrengen, in onze cultuur nu alleen het ikke ikke belangrijker schijnt te zijn?.Het moraal moet teruggebracht worden, maar wie is het voorbeeld?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.